Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1941.

#351 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by 1941. »

Nisam neki ljubitelj Njemacke ali svaka im cast, tako se igra s levatima :thumbup:
Zvezdas

#352 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Zvezdas »

svabe natrpale australiju koja se morala otvoriti... u slucaju da srbija povede, svabe nece moci prismrditi golu srbije... samo me zanima da li ce antic uci hrabro u mec, bez kalkulisanja i napasti svabe od 1.min. (kako je trebalo danas odigrati) ili ici na oprezniju taktiku koja se danas protiv gane nije dobro pokazala...
DeNiro

#353 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by DeNiro »

srbija nema uopste kvaliteta koji je potreban da prodju dalje. Kada Zigic i Krasic ne mogu dati gol iz onakvih sansi, sredine kao da i nemaju, odbrana pravi katastrofalne greske, cemu se imaju nadati protiv Njemacke.
Šibicar

#354 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Šibicar »

Švabe su pokazale zašto su Švabe,i zašto su,bez obzira na loš reklamni kvalitet svojih igrača,uvijek jedni od favorita za osvajanje prvenstva.Večeras je svaki napad Njemačke bio potencijalni gol,da li je to do slabašne Australije ili do tog čuvenog Njemačkog pristupa igri,koji je uvijek pobjednički bez obzira s kim igraju,to ne znam,ali mislim da je ipak ovo drugo i mislim da bi se ove druge fudbalske velesile poput Engleske i Francuske,trebale ugledati na Nijemce po pristupu igri,nemojte samo reći da je ovaj selektor Njemačke bolji stručnjak od Capella,ili da je Njemačka igrački jača od ove dvije reprezentacije,jer to nije tačno....
Lakat Jebić

#355 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:Neće ova Njemačka daleko...
kad sam prije 15tak dana rekao da njemacka osvajao, nisam bio 100% siguran, sve do ovog trenutka :D
Zvezdas

#356 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Zvezdas »

hau jes no wrote:
Zvezdas wrote: svabe natrpale australiju koja se morala otvoriti... u slucaju da srbija povede, svabe nece moci prismrditi golu srbije... samo me zanima da li ce antic uci hrabro u mec, bez kalkulisanja i napasti svabe od 1.min. (kako je trebalo danas odigrati) ili ici na oprezniju taktiku koja se danas protiv gane nije dobro pokazala...
nadaj se bunkeru da ne primite opet 6.. :D

pa ukoliko njemacka rano povede i taj scenarij je moguc, jer onda se moraju traziti 2 gola, a igrati otvoreno protiv onakve njemacke je veoma riskantno... zato i mislim da ce antic opet u mec uci sa dozom opreza, jer se igraci sigurno nece oparaviti od soka, nedostajace im samopouzdanja, a bice prisutan i strah, jer su vidjeli svabe na djelu. medjutim, nista to ne mora da znaci, prekid 5.min. zigic glavom 0:1. e onda ce se druga prica pricati... lopta je okrugla, ne otpisujte srbiju tako rano. ako smatrate da srbija nema kvalitet, lazete sami sebe.
vruce pivo

#357 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by vruce pivo »

Srbija-totalno razocarenje!

Smatrao sam ih potencijalnim iznenadjenjem na ovom prvenstvu i mislio sam da mogu zagorcati zivot nekom od favorita.
Imaju mozda i najbolju odbranu na citavom turniru,vezni red je poprilicno dobar ali im je napad fakat ocajan. Za Antica sam mislio da je dobar trener ali je danas stvarno "usro motku" :-) Bolje mu je da i ne pocinje sa napadacima nego sa ona dva kloca.

Svabe me veceras za razliku od Srbije totalno odusevise. Igraju brzo,ofanzivno i u svakom trenutku imaju ideju pa se moze vidjeti da su odlicno uigrani. Iako mislim da nisu kadar za osvajanje mislim da bi uz odredjenu dozu srece mogli dogurati do samog kraja.Cacau bi svakako trebao imati prednost prije Klosea koji je veceras dao gol ali je uspio zapucati 3-4 zicera..
Zux

#358 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Zux »

Ova tekma je pokazatelj svim onim pljuvatorima i fudbalskim neznalicama koji su i drvlje i kamenje na nasu repku i selektora kad je izgubila od full spremne Njemacke, a pri tom su nasi igraci s odmora i s plaze istrcali na teren. Ne volim svabe, ali dosad su pokazali najvise. Diktiraju tempo i stalno grizu, mogli su jos 4 komada glat zabiti veceras. Australija nije nimalo naivna ekipa, tako da ne stoji da im je lako bilo. I Australci su dobili prestrogo onaj crveni, vidjelo se da nije nikakve namjere bilo, zasluzio je zuti zbog nesmotrenosti. Ovako su ostali bez najboljeg igraca i tesko ce sta moci protiv Ghane. A ako svabe odigraju ovako protiv Srbije, a komsije k'o protiv Ghane, Srbija ce svoj jedanaesti :D :-) nastup na SP zavrsiti sa gol razlikom minimalno 0-5
callmethebreeeze

#359 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by callmethebreeeze »

dosta tekstova koje sam ja citao prije prvenstva je srbe svrstavalo u "iznenadjenja", u jednim svedskim novinama sam procitao da bi cak mogli do polufinala dobaciti, ali ako ne nadmase sami sebe tesko da ce grupu proci.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#360 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by pape »

Steta je da tema bude zatvorena. Pokusajte govoriti o ovoj grupi sa fudbalskog/nogometnog aspekta.
Za "politicare" slijede sankcije. :roll: :skoljka:
radostan dan

#361 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Prošo' voz, sad su svi hladni, gotova tekma. :lol: :lol: .

Evo interesantnog razmišljanja prije utakmice, pod kojim okolnostima je moguće dobiti Nijemce -

Image
Globus

#362 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Globus »

pape wrote:Steta je da tema bude zatvorena. Pokusajte govoriti o ovoj grupi sa fudbalskog/nogometnog aspekta.
Za "politicare" slijede sankcije. :roll: :skoljka:
De i buckuris isto :D
felipe kajetano

#363 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by felipe kajetano »

Izgleda da im je konacno doslo iz dupeta u glavu, protiv Australije mora da bude jos bolje, danas solidno, sa odredjenim usponima i padovima ali dovoljno za minimalnu pobjedu.
Sad je sve opet u sopstvenim rukama, to je najbitnije.
cyprus

#364 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by cyprus »

Lakat Jebić wrote:
cyprus wrote:Neće ova Njemačka daleko...
kad sam prije 15tak dana rekao da njemacka osvajao, nisam bio 100% siguran, sve do ovog trenutka :D
Kazah ja, al ipak ostaje da se vidi :D
Dammme

#365 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Dammme »

Ovaj Klose je vazda bio parmak. Nije mi samo jasno ko je njega promovisao u prvog napadača Švaba. Ona 2 malca Ozil i Marin su izmislili fudbal za njega. Ja ne kontam jesu li ovi fudbaleri Srbije skontali da je ovo FUDBALSKO prvenstvo. Da nije onaj "rukometaš" Henry bacio kakve sihire na njih, pa misle da je RUKOMETNO prvenstvo.
Mahalac

#366 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Mahalac »

Ja ne znam sta se smije ovdje pisati...mozda samo "cestitke". :mrgreen:
callmethebreeeze

#367 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

mene je krasic odusevio. ali je zigic ko bandera. da im je dzeko danas bio. a sta se tacno desilo vidicu,. to samo on zna. da ne pricamo o podolskom i fulanju zicera. bas me zanima kako se veceras osjeca.
:D :D :D
callmethebreeeze

#368 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Mahalac wrote:Ja ne znam sta se smije ovdje pisati...mozda samo "cestitke". :mrgreen:
lopta je okrugla, igra se dok sudija ne svira kraj, danas nema losih ekipa, etc.
:D
Mahalac

#369 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Mahalac »

I trava je bila zelena :roll: :D
Jack Be Nimble

#370 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Jack Be Nimble »

Ocekivao i nadao sam se pobjedi Srbije. Svako je poceo da podize Svabe u vis nakon 4:0, ali oni nisu tako dobar tim. Najdraze mi je sto Srbija nije pukla po petardu a opet se nadam da ce proci dalje. Nije vazno da li su prvi ili drugi, ali vazno je da se u osmini nadju sa Amerima.
Hunkar

#371 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Hunkar »

callmethebreeeze wrote:mene je krasic odusevio. ali je zigic ko bandera. da im je dzeko danas bio. a sta se tacno desilo vidicu,. to samo on zna. da ne pricamo o podolskom i fulanju zicera. bas me zanima kako se veceras osjeca.
podolskom sam se sjetio svega :D vala sta je fulao i zasluzili su da izgube :D

btw. za koga tipujete da ce igrat rukom protiv australije? ja za zigica :D
callmethebreeeze

#372 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Hunkar wrote:
callmethebreeeze wrote:mene je krasic odusevio. ali je zigic ko bandera. da im je dzeko danas bio. a sta se tacno desilo vidicu,. to samo on zna. da ne pricamo o podolskom i fulanju zicera. bas me zanima kako se veceras osjeca.
podolskom sam se sjetio svega :D vala sta je fulao i zasluzili su da izgube :D

btw. za koga tipujete da ce igrat rukom protiv australije? ja za zigica :D
jok, mali neven. :D

nego, sudija je malo pretjerao, ali je i miroslav kloC ispao majmun, ne kontam kako igrac sa njegovim iskustvom moze onakve gluposti praviti.
:S
elSaik

#373 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by elSaik »

S obzirom da bolji igrači sjede na klupi i ne smatram toliko lošom činjenicu da Klose neće igrati naredni meč. Nijemci su i pored toga što su izgubili, bili jako dobri sa igračem manje, tako da oni mogu daleko. Samo neka se malo uozbilje i neka prebace Podolskog na klupu.
Suicidal Siberian

#374 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Suicidal Siberian »

Srbija je danas odigrala perfektno takticki, pogotovo u segmentu razbijanja protivnicke igre koji inace nije tradicionalan ekipama sa Balkana. To je nekad igrala Katanecova Slovenija, ali su se i oni vratili pas igri u posljednih par godina...Igra u prostoru je bila daleko bolja od utakmice sa Ganom, ali ipak to nije ni blizu onoga sto su ovi igraci sposobni odigrati. Mislim da im je falilo samopouzdanja kojeg sigurno nece manjkati sada nakon ove pobjede. Osim Stankovića i Žigića, niko nije osjetio slast igranja na SP. Ja ocekujem da se njihova igra popravi i da budu jos opasniji protiv Australije, nadam se samo bez Milijaša i Pantelića jer oni stvarno ne zasluzuju prvih 11...isto tako bi se vratio i na Stankovića, koji za mene ne posjeduje kapitenske kvalitete...šlepa se non stop...u Interu isto. Mada mu je tamo jasno da je vodonoša, pa tu ulogu radi ko zahvalni cuko.
radostan dan

#375 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Mahalac wrote:Ja ne znam sta se smije ovdje pisati...mozda samo "cestitke". :mrgreen:
Hvala :lol: :lol:
Locked