da li je stvarno los koncert bio?ko je pjevao,one bugarke i djecica? e,dobar mu rodjendan
Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
- raskopusa
#351 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
ovde na nasem portalu pise :.... Ipak, kasnije tokom koncerta je dio publike napustio Zetru.
da li je stvarno los koncert bio?ko je pjevao,one bugarke i djecica? e,dobar mu rodjendan
naplati ga masno od nase naivne publike. 
- chengaba
#352 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Mene prije koncerta ubjeđuju ljudi da će biti Brega, Alen, Tifa, dugmetove stvari i to...
Vjerovatno se dosta ljudi tako zajebalo...
Vjerovatno se dosta ljudi tako zajebalo...
- Better Man
#353 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Samo idiot je mogao očekivati da će mu Brega svirati stvari Bijelog Dugmeta sa svojim orkestrom. Bilo je par pjesama koje su prilagođene ovom što radi. Sam koncert je otvoren pjesmom Ima neka tajna veza, koja je odsvirana na aukustičnoj gitari uz pratnju hora Princes Krofne i mlade pjevačice Jaci. Ostatak koncerta je bio ono što sad radi uz par pjesama od BD kako sam naveo. Onaj ko je išao na koncert Brege misleći da će svirati pjesme Bijelog Dugmeta, taj očito ne poznaje ono što Brega danas radi.
-
Agnese
#354 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Bas takoBetter Man wrote:Samo idiot je mogao očekivati da će mu Brega svirati stvari Bijelog Dugmeta sa svojim orkestrom. Bilo je par pjesama koje su prilagođene ovom što radi. Sam koncert je otvoren pjesmom Ima neka tajna veza, koja je odsvirana na aukustičnoj gitari uz pratnju hora Princes Krofne i mlade pjevačice Jaci. Ostatak koncerta je bio ono što sad radi uz par pjesama od BD kako sam naveo. Onaj ko je išao na koncert Brege misleći da će svirati pjesme Bijelog Dugmeta, taj očito ne poznaje ono što Brega danas radi.
- Skyfox
#355 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
cini mi se da su raja pocela izlaziti vec nakon prvih pola sata...
-
dezurni_ucenik
#356 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Agnese wrote:Bas takoBetter Man wrote:Samo idiot je mogao očekivati da će mu Brega svirati stvari Bijelog Dugmeta sa svojim orkestrom. Bilo je par pjesama koje su prilagođene ovom što radi. Sam koncert je otvoren pjesmom Ima neka tajna veza, koja je odsvirana na aukustičnoj gitari uz pratnju hora Princes Krofne i mlade pjevačice Jaci. Ostatak koncerta je bio ono što sad radi uz par pjesama od BD kako sam naveo. Onaj ko je išao na koncert Brege misleći da će svirati pjesme Bijelog Dugmeta, taj očito ne poznaje ono što Brega danas radi.
Za mene je idiot svako ko je bio na njegovom koncertu.Onaj ko je tom ljigavcu ostavio pare,onaj ko je ostavio pare da slusa muziku koja je idealan soundtrack za dizanje tri prsta i nosanja majica sa likovima Ratka Mladica.Zalim i onog idiota koji misli da je to dio nase kulture a ne shvata da nam je takva "Muzika" podvaljena kao "nasa".To nije dio moje kulture .Dio moje kulture je sevdalinka.Ovo nije.
Uostalom,nema razlike izmedju truba i turbo folka.Samo sto su trube za onu "cool-urbanu raju" sto se lafo grozi turbo folka krijuci time cinjenicu da kod kuce kad su sami potajno slusaju Sinana Sakica.I za one koje misle da su trube dio "World Music-a"
- Altsa
-
dezurni_ucenik
- opa22
-
chino
#360 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Freemasons i Funkerman

- Better Man
#361 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Brega se odrekao honorara u korist doma za nezbrinutu djecu Ljubica Ivezić!CVIKERASH wrote:Agnese wrote:Bas takoBetter Man wrote:Samo idiot je mogao očekivati da će mu Brega svirati stvari Bijelog Dugmeta sa svojim orkestrom. Bilo je par pjesama koje su prilagođene ovom što radi. Sam koncert je otvoren pjesmom Ima neka tajna veza, koja je odsvirana na aukustičnoj gitari uz pratnju hora Princes Krofne i mlade pjevačice Jaci. Ostatak koncerta je bio ono što sad radi uz par pjesama od BD kako sam naveo. Onaj ko je išao na koncert Brege misleći da će svirati pjesme Bijelog Dugmeta, taj očito ne poznaje ono što Brega danas radi.
Za mene je idiot svako ko je bio na njegovom koncertu.Onaj ko je tom ljigavcu ostavio pare,onaj ko je ostavio pare da slusa muziku koja je idealan soundtrack za dizanje tri prsta i nosanja majica sa likovima Ratka Mladica.Zalim i onog idiota koji misli da je to dio nase kulture a ne shvata da nam je takva "Muzika" podvaljena kao "nasa".To nije dio moje kulture .Dio moje kulture je sevdalinka.Ovo nije.
Uostalom,nema razlike izmedju truba i turbo folka.Samo sto su trube za onu "cool-urbanu raju" sto se lafo grozi turbo folka krijuci time cinjenicu da kod kuce kad su sami potajno slusaju Sinana Sakica.I za one koje misle da su trube dio "World Music-a"![]()
- opa22
#362 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
chino wrote:Freemasons i Funkerman![]()
mene je bas obradovalo kad sam vidio da dolaze
- Lobotomija
#363 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Lord Bishop
Cinemas Club, ex Sloga, Sarajevo (cijena ulaznice: 5KM; 22h) 17.04.2012
Cinemas Club, ex Sloga, Sarajevo (cijena ulaznice: 5KM; 22h) 17.04.2012
- Comrad
#364 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne bih da ova tema postane pro/contra Brega, ali cinjenica je da je sve uradio ne bi li se ulizao. Sto se mene tice, totalno sam ravnodusan, ova muzika koju on svira mi se ne svidja, ono sto je radio u BD je ok, zbog toga sam i otisao na njihov koncert, na ovaj sad nisam. Takodjer, mislim da svi znaju sta covjek svira, ne znam ustvari je li igdje svirao pjesme BD, osim na onim koncertima '05 godine, tako da mi je pravo cudno da je neko uopste ocekivao repertoar BD.Better Man wrote:Brega se odrekao honorara u korist doma za nezbrinutu djecu Ljubica Ivezić!
-
dezurni_ucenik
#365 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
@Betterman
Fin gest od njega ali ne mijenja cinjenicu ko je sta je.I Seka Aleksic je ucinila pravu stvar kad je napunila zenicku Arenu i sav prihod dala za lijecenje Kenana Kremica.I sta sad?Hocemol sad i nju slusati.Respekt za njeno donaciju al ne mijenja cinjenicu da je smecarka bas kao i Brega.I da neko ko se hvali da obilazi koncerte Bruce Springsteena i Sade u Londonu,da slusa Primal Scream i EKV, kaze da je bio na Breginom koncertu...
Fin gest od njega ali ne mijenja cinjenicu ko je sta je.I Seka Aleksic je ucinila pravu stvar kad je napunila zenicku Arenu i sav prihod dala za lijecenje Kenana Kremica.I sta sad?Hocemol sad i nju slusati.Respekt za njeno donaciju al ne mijenja cinjenicu da je smecarka bas kao i Brega.I da neko ko se hvali da obilazi koncerte Bruce Springsteena i Sade u Londonu,da slusa Primal Scream i EKV, kaze da je bio na Breginom koncertu...
- Lobotomija
#366 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma hajde,pusti to.Paksu nije vrijedan da se spominje.
Daj kakvu finu najavu za april
-
dezurni_ucenik
#367 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Lobotomija wrote:Ma hajde,pusti to.Paksu nije vrijedan da se spominje.
Za april? Koliko znam Damir Avdic je u Slogi.Darko Rundek ce takodjer svirati ne znam gdje.
Ah,da Inna u Zetri
- Lobotomija
#368 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
HrhrhrhrCVIKERASH wrote:Lobotomija wrote:Ma hajde,pusti to.Paksu nije vrijedan da se spominje.
Za april? Koliko znam Damir Avdic je u Slogi.Darko Rundek ce takodjer svirati ne znam gdje.
Ah,da Inna u Zetri
Znam za Diplomca,vec kontam da nema jos nesto,da ne fulim.A u Domu mladih Bekvalac
-
dezurni_ucenik
#369 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Lobotomija wrote:HrhrhrhrCVIKERASH wrote:Lobotomija wrote:Ma hajde,pusti to.Paksu nije vrijedan da se spominje.
Ah,da Inna u Zetri
Znam za Diplomca,vec kontam da nema jos nesto,da ne fulim.A u Domu mladih Bekvalac
- Lobotomija
#370 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Obavezno otidji kad bude Lord Bishop,ako slusas rokericu naravno.Super je lik 
- Better Man
#371 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Rundek svira u BKC-u, a na istom mjestu sedmicu ranije sviraju Zoran Predin i Matija Dedić!
- So What!
- agnostic_front
#373 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Da li je neko isao na SCH? Kako je bilo?
-
Agnese
#374 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Konvoj veceras u Domu mladih, karta 5KM 
-
dezurni_ucenik
#375 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
agnostic_front wrote:Da li je neko isao na SCH? Kako je bilo?
Bio sam.Odlicno bilo