hellhammer wrote:Wings wrote:hellhammer wrote:samo vi se tjesite da ste dobro prosli, ako lazete sebe mene ne mozete

Seljoberu jedan, ako vec optuzujes nekoga za nesto ponudi konkretan dokaz. Ja sam kupio kod Kramara automobil i i prije kupovine provjerio isto u ovlastenim servisima i to redom, u Sarajevu, Odense - Danska i Dortmund Njemacka. Auto je Za 5 g. preslo oko 150.000 km i u perfektnom je stanju.
Obkasnio bi ti kako funkcionise lizing - banka - korisnik- lizing-banka - otkup itd. , ali bojim se da nisi u stanju to shvatiti. Vjerovatno si jedan od prodavaca polovnih automobila koje je Kramar svojom ponudom, kvalitetom vozila, poslovnom politikom, gurnuo na marginu trzista polovnih automobila, pa sad tako ojadjen, pljujes po istom, a sto je najtuznije bez bilo kakve argumentacije.
Zdra'o
a ti si neki uposlenik kramara? ajde bogati objasni mi koliko je ogranicenje na lizing, ako kupuje od lizing kuca kao sto kazete, bez ogranicenja na kilometre vozilo prelazi u privatne ruke, nemoj ja tebi da pricam o lizingu, i kako to da sva vozila imaju raspon 20k ako nema ogranicenja na kilometre na godisnjem nivou,
te price o provjerama u ovlastenim servisima ne piju vode i austriska i njemacka policija ih ne uzimaju za ozbiljno 
Provjera u ovlaštenom servisu i jeste jedino relevantna. Policija ne uzima za ozbiljno? Pa da su sigirni u to da je sve velika zavjera, kako ti to pokušavaš pokazati, pala bi hapšenja odavno, jer je čačkanje o kilometraže krivično djelo. Čuli bi do sada da je neko uhapšen za sve ove godine jer ono što ti govoriš, to je zavjera na relaciji proizvođač -lizing- banka i autokuće polovnih vozzila. Ako sam provjerio vozilo u tri ovlaštena, i informacije su identične, znači da nema razloga da ne vjerujem. Mislim da samo trolaš bezveze, bez prave argumentacije, zapravo jedini argument je taj link koji u suštini ne pokazuje ništa. Par autokuća u BiH je napravilo odličan biznis sa polovnim vozilima i ako pogledaš pomno, vidjet ćeš da se njihova vozila već u dolasku rezervišu od strane kupaca, jer imidž koji te kuće imaju je stečen na fer osnovi. Garancija na porijeklo , kilometražu, havariju vozila pa i ograničena garancija zai kupca je nešto što mogu ponuditi samo te kuće. To što se vozila djelimično farbaju, poliraju ili usisavaju i šminkaju, pa to je normalno, i novo vozilo se u salonu se stalno briše, šminka pa nerijetko i ofarba, malo vrat a, malo branik , malo krov itd. Ceremonija preuzimanja je posebna priča.Nisam uposlenik Kramara i nisam uskočio iz dvičine u audija, odlično znam cijeniti svoj novac i vrijeme, i sve što kažem ili napišem za to imam i konkretan argument. To što ti voziš na lizing vozilo a živiš u EU i što ga svaki dan zakucaš u crveno, govori samo to da ovdje nisi mogao uspjeti ,a pa si morao trbuhom za kruhom u bijeli svijet, pa sad radiš za neku firmu i porelaziš ogroman broj kilometara svaki dan, jer drugi posao ne možeš kao takav obavaljati, naravno, pa tako frustriran iživljavaš se na automobilu nadajući se da će ga kupiti neki Bošnjo koji u BiH ima sve ono o čemu ti sanjaš tamo, pa kobajagi biće ti bar malo lakše. A Bosna je da prostiš...i ovakto i onakva...ali ponosna brate, da ponosna, riječ koja ne postoji u riječniku takvih kao što si ti.
@sodom
da, 150 000 i perfektno stanje. Znaš kako ? Zato što je sa lizinga i zato šte je uredno servisiran i zato što je svaki servis rađen u ovlaštenom servisu, i zato što je pregledan prije kupovine u ovlašteno servisu i zato što u ovlaštenom servisu kažu da na autu nema greške i da bi trebalo samo ulje zamijeniti jer je dosegao servisni interval i da prema stanju automobila to je jedino za narednih 2.g. ili 30.000 kilometara.