Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
TheHound

#351 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

hellhammer wrote: ja tebe ne vrijedjam, tvoje pisanje pokazuje tvoj odraz (ne)kulture, samo se tjesi da si dobro prosao, ako njemacka policija kaze da se vracaju kilometri i da su svi u talu, bosnjo ima svoje teorije i ne moze priznati da je naguzen :) :izet:
Vrijedjas inteligenciju svake normalne osobe. Samo se ti tjesi da su hiljade ljudi koji su kupili auto kod Kramara budale a samo ti pametan.
Otkrio si toplu vodu kad kazes da se kilometri vracaju (waooo jako si pametan), nemoj bit glup jadan ne bio, kao da mi to ne znamo. Ali ono sto ti ne znas, odnosno ocigledno tvoj 'Bosnjo' mozak ne moze dokuciti jeste da Kramar ne kupuje takva auta.

Ne prosipaj se bezveze nego drzi se svog placa, ovdje nemas sta trazit, niko te ne shvata ozbiljno.
Wings

#352 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Wings »

hellhammer wrote:
Wings wrote:
hellhammer wrote:samo vi se tjesite da ste dobro prosli, ako lazete sebe mene ne mozete :D
Seljoberu jedan, ako vec optuzujes nekoga za nesto ponudi konkretan dokaz. Ja sam kupio kod Kramara automobil i i prije kupovine provjerio isto u ovlastenim servisima i to redom, u Sarajevu, Odense - Danska i Dortmund Njemacka. Auto je Za 5 g. preslo oko 150.000 km i u perfektnom je stanju.
Obkasnio bi ti kako funkcionise lizing - banka - korisnik- lizing-banka - otkup itd. , ali bojim se da nisi u stanju to shvatiti. Vjerovatno si jedan od prodavaca polovnih automobila koje je Kramar svojom ponudom, kvalitetom vozila, poslovnom politikom, gurnuo na marginu trzista polovnih automobila, pa sad tako ojadjen, pljujes po istom, a sto je najtuznije bez bilo kakve argumentacije.
Zdra'o
a ti si neki uposlenik kramara? ajde bogati objasni mi koliko je ogranicenje na lizing, ako kupuje od lizing kuca kao sto kazete, bez ogranicenja na kilometre vozilo prelazi u privatne ruke, nemoj ja tebi da pricam o lizingu, i kako to da sva vozila imaju raspon 20k ako nema ogranicenja na kilometre na godisnjem nivou, te price o provjerama u ovlastenim servisima ne piju vode i austriska i njemacka policija ih ne uzimaju za ozbiljno :run:
Provjera u ovlaštenom servisu i jeste jedino relevantna. Policija ne uzima za ozbiljno? Pa da su sigirni u to da je sve velika zavjera, kako ti to pokušavaš pokazati, pala bi hapšenja odavno, jer je čačkanje o kilometraže krivično djelo. Čuli bi do sada da je neko uhapšen za sve ove godine jer ono što ti govoriš, to je zavjera na relaciji proizvođač -lizing- banka i autokuće polovnih vozzila. Ako sam provjerio vozilo u tri ovlaštena, i informacije su identične, znači da nema razloga da ne vjerujem. Mislim da samo trolaš bezveze, bez prave argumentacije, zapravo jedini argument je taj link koji u suštini ne pokazuje ništa. Par autokuća u BiH je napravilo odličan biznis sa polovnim vozilima i ako pogledaš pomno, vidjet ćeš da se njihova vozila već u dolasku rezervišu od strane kupaca, jer imidž koji te kuće imaju je stečen na fer osnovi. Garancija na porijeklo , kilometražu, havariju vozila pa i ograničena garancija zai kupca je nešto što mogu ponuditi samo te kuće. To što se vozila djelimično farbaju, poliraju ili usisavaju i šminkaju, pa to je normalno, i novo vozilo se u salonu se stalno briše, šminka pa nerijetko i ofarba, malo vrat a, malo branik , malo krov itd. Ceremonija preuzimanja je posebna priča.Nisam uposlenik Kramara i nisam uskočio iz dvičine u audija, odlično znam cijeniti svoj novac i vrijeme, i sve što kažem ili napišem za to imam i konkretan argument. To što ti voziš na lizing vozilo a živiš u EU i što ga svaki dan zakucaš u crveno, govori samo to da ovdje nisi mogao uspjeti ,a pa si morao trbuhom za kruhom u bijeli svijet, pa sad radiš za neku firmu i porelaziš ogroman broj kilometara svaki dan, jer drugi posao ne možeš kao takav obavaljati, naravno, pa tako frustriran iživljavaš se na automobilu nadajući se da će ga kupiti neki Bošnjo koji u BiH ima sve ono o čemu ti sanjaš tamo, pa kobajagi biće ti bar malo lakše. A Bosna je da prostiš...i ovakto i onakva...ali ponosna brate, da ponosna, riječ koja ne postoji u riječniku takvih kao što si ti.

@sodom
da, 150 000 i perfektno stanje. Znaš kako ? Zato što je sa lizinga i zato šte je uredno servisiran i zato što je svaki servis rađen u ovlaštenom servisu, i zato što je pregledan prije kupovine u ovlašteno servisu i zato što u ovlaštenom servisu kažu da na autu nema greške i da bi trebalo samo ulje zamijeniti jer je dosegao servisni interval i da prema stanju automobila to je jedino za narednih 2.g. ili 30.000 kilometara.
hellhammer

#353 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

TheHound wrote:
hellhammer wrote: ja tebe ne vrijedjam, tvoje pisanje pokazuje tvoj odraz (ne)kulture, samo se tjesi da si dobro prosao, ako njemacka policija kaze da se vracaju kilometri i da su svi u talu, bosnjo ima svoje teorije i ne moze priznati da je naguzen :) :izet:
Vrijedjas inteligenciju svake normalne osobe. Samo se ti tjesi da su hiljade ljudi koji su kupili auto kod Kramara budale a samo ti pametan.
Otkrio si toplu vodu kad kazes da se kilometri vracaju (waooo jako si pametan), nemoj bit glup jadan ne bio, kao da mi to ne znamo. Ali ono sto ti ne znas, odnosno ocigledno tvoj 'Bosnjo' mozak ne moze dokuciti jeste da Kramar ne kupuje takva auta.

Ne prosipaj se bezveze nego drzi se svog placa, ovdje nemas sta trazit, niko te ne shvata ozbiljno.
jao koje upiranje da lazes i sebe i druge, samo se tjesi da si dobro prosao, takve ovce i treba sisati, ili si uposlenik kramara pa ga toliko branis, zar ti imas inteligenciju :D pa kada znas da kramar vraca kilometre zasto onda upires i branis ga kao da je u najmanju ruku mesija, halooo ba papane trgovac je to a nadji mi i jednog da je posten
hellhammer

#354 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

wings@ zasto sam ja otisao to ne igra nikakvu ulogu, opet kazem super ako ste dobro prosli :D majke mi kad vidim da neko kupio auto sa 150k :D i prica kako je sve tip top u njemu, sjednem i vidim da je malo je reci sav rastresen, takvi kao ti nisu nikad sjeli u novog audija da znaju sta je top stanje, kad iz dvicine upadnes naravno da ce biti dobar i bez packe :D :D :D :D
Wings

#355 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Wings »

hellhammer wrote:wings@ zasto sam ja otisao to ne igra nikakvu ulogu, opet kazem super ako ste dobro prosli :D majke mi kad vidim da neko kupio auto sa 150k :D i prica kako je sve tip top u njemu, sjednem i vidim da je malo je reci sav rastresen, takvi kao ti nisu nikad sjeli u novog audija da znaju sta je top stanje, kad iz dvicine upadnes naravno da ce biti dobar i bez packe :D :D :D :D
U nedostatku istine i sustine, posezes za zakljucicima koji nemaju veze sa istinom. Vidis, za posljednjih 15. godina, ovo dupe je sjedalo u svakojaka auta, pa i nova sa 0 km., zapravo sa 7 km na satu, ako cemo bas precizno. Ako kazem da izmedju novog kompakta i polovnog premium segmenta sa 100+ ima razlike, to je samo i iskljucivo u korist ovih posljednjih. Zasto je to tako, ne treba biti puno pametan.
To sto je u BiH tako kako jeste, ne znaci da smo automatizmom, glupi, neuk ili ovce za sisanje. Ako mozemo birati izmedju novog komapakta od cca 35.000 i polovnog premium vozila za iste novce, to su nase slatke muke, svoji na svom, primus inter pares, nesto sto ti kao gradjanin treceg reda u nekoj zapadnoj vukojebini mozes samo snivati.
:bih: Necu vise jer smatram da kao takvom je i previse.
TheHound

#356 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

hellhammer wrote:wings@ zasto sam ja otisao to ne igra nikakvu ulogu, opet kazem super ako ste dobro prosli :D majke mi kad vidim da neko kupio auto sa 150k :D i prica kako je sve tip top u njemu, sjednem i vidim da je malo je reci sav rastresen, takvi kao ti nisu nikad sjeli u novog audija da znaju sta je top stanje, kad iz dvicine upadnes naravno da ce biti dobar i bez packe :D :D :D :D
Haha eto ti si sjeo u novo auto a ovdje stavljas linkove auta koja si trazio a koja su stara po 10 godina. Hajde seljak tjesi se da si dobro prosao s autom vracenim sa 700 na 200 000 a pusti normalan svijet nek kupuje kod normalnih trgovaca.

Cudi me kako neko tako inteligentat nije dospio bar do americkog kongresa ili bar kao desna ruka Angeli Merkel. Steta je da takva inteligencija i talenat probada na forumu :D

Seljo idi soli pamet familiji, ne zaboravi im reci kako Kramar vraca kilometrazu te da se trebaju tebi obratiti kad budu htjeli kupovati auto. Mi smo ovdje preslusali takvih levata na stotine, jedan levat manje-vise, i ti ces isto proc :)
hellhammer

#357 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

TheHound wrote:
Haha eto ti si sjeo u novo auto a ovdje stavljas linkove auta koja si trazio a koja su stara po 10 godina. Hajde seljak tjesi se da si dobro prosao s autom vracenim sa 700 na 200 000 a pusti normalan svijet nek kupuje kod normalnih trgovaca.

Cudi me kako neko tako inteligentat nije dospio bar do americkog kongresa ili bar kao desna ruka Angeli Merkel. Steta je da takva inteligencija i talenat probada na forumu :D

Seljo idi soli pamet familiji, ne zaboravi im reci kako Kramar vraca kilometrazu te da se trebaju tebi obratiti kad budu htjeli kupovati auto. Mi smo ovdje preslusali takvih levata na stotine, jedan levat manje-vise, i ti ces isto proc :)
pa da tako je uvjek bilo kod inteligencije, cim kazes nesto protiv nekoga odma si konkurencija, za tebe sam gospodin koji moze od svoga rada da kupi novo auto a ne da mislim da sam dobro prosao jer me kramar naguzio, ajd ako si dobro prosao nema razloga da se nerviras, uzivaj u svojoj vozilici bez packe :D
hellhammer

#358 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

Wings wrote:
U nedostatku istine i sustine, posezes za zakljucicima koji nemaju veze sa istinom. Vidis, za posljednjih 15. godina, ovo dupe je sjedalo u svakojaka auta, pa i nova sa 0 km., zapravo sa 7 km na satu, ako cemo bas precizno. Ako kazem da izmedju novog kompakta i polovnog premium segmenta sa 100+ ima razlike, to je samo i iskljucivo u korist ovih posljednjih. Zasto je to tako, ne treba biti puno pametan.
To sto je u BiH tako kako jeste, ne znaci da smo automatizmom, glupi, neuk ili ovce za sisanje. Ako mozemo birati izmedju novog komapakta od cca 35.000 i polovnog premium vozila za iste novce, to su nase slatke muke, svoji na svom, primus inter pares, nesto sto ti kao gradjanin treceg reda u nekoj zapadnoj vukojebini mozes samo snivati.
:bih: Necu vise jer smatram da kao takvom je i previse.
super ti je zivot ako mozes si kupiti polovan auto :D
TheHound

#359 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

hellhammer wrote: pa da tako je uvjek bilo kod inteligencije, cim kazes nesto protiv nekoga odma si konkurencija, za tebe sam gospodin koji moze od svoga rada da kupi novo auto a ne da mislim da sam dobro prosao jer me kramar naguzio, ajd ako si dobro prosao nema razloga da se nerviras, uzivaj u svojoj vozilici bez packe :D
Jasta si nego gospodin, jel ti to mjestani tvog sela kazu :D :D

Hajde priznaj da si kupio tog Mercedesa od nekog Bosnje sa 200.000 na satu pa si sad nasao link odakle ga je Bosnjo kupio i vidis da je presao 720 umjesto 200.

I sad sav jadan pokusavas sebe ubijediti da svi trgovci tako rade i ocekujes da ti i mi to potvrdimo da bi ti bilo lakse. Jer koliko moras biti jadan da naidjes na takvo auto a onda dodjes na klix forum i trazis u pretrazi kramar autosalon samo da bi postavio taj link.

Jadno i bijedno, ali sta drugo ocekivati od gospodina iz bosanskog sela. Seljo (pardon gospodine) nemoj se vise prosipati, i ti si preslusan. Hajd voz.
hellhammer

#360 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

TheHound wrote:
hellhammer wrote: pa da tako je uvjek bilo kod inteligencije, cim kazes nesto protiv nekoga odma si konkurencija, za tebe sam gospodin koji moze od svoga rada da kupi novo auto a ne da mislim da sam dobro prosao jer me kramar naguzio, ajd ako si dobro prosao nema razloga da se nerviras, uzivaj u svojoj vozilici bez packe :D
Jasta si nego gospodin, jel ti to mjestani tvog sela kazu :D :D

Hajde priznaj da si kupio tog Mercedesa od nekog Bosnje sa 200.000 na satu pa si sad nasao link odakle ga je Bosnjo kupio i vidis da je presao 720 umjesto 200.

I sad sav jadan pokusavas sebe ubijediti da svi trgovci tako rade i ocekujes da ti i mi to potvrdimo da bi ti bilo lakse. Jer koliko moras biti jadan da naidjes na takvo auto a onda dodjes na klix forum i trazis u pretrazi kramar autosalon samo da bi postavio taj link.

Jadno i bijedno, ali sta drugo ocekivati od gospodina iz bosanskog sela. Seljo (pardon gospodine) nemoj se vise prosipati, i ti si preslusan. Hajd voz.
hahhah da za tebe gospodin i uvjek cu biti, nikada ti neces suso jedna osjetiti sta znaci auto novo u premium klasi :izet: vidi se tvoja inteligencija, u nedostatku rijeci prelazis na vrijedjanje, ne spustam se na taj nivo ajd e uzivaj u vozilici svojoj, drago mi je da si dobro prosao :D
Qler

#361 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Qler »

Hajde sto mi nije jasno sto ovaj ovoliko napada Kramar, ali nije mi jasna potreba drugih da ga ovoliko brane. Kao da je njihov. Kao da od svakog prodanog auta imaju procenat. I to se Jos proziva i vrijedja Kao da si mu majku opsovao a ne rekao da je Kramar varalica...
TheHound

#362 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

hellhammer wrote: hahhah da za tebe gospodin i uvjek cu biti, nikada ti neces suso jedna osjetiti sta znaci auto novo u premium klasi :izet: vidi se tvoja inteligencija, u nedostatku rijeci prelazis na vrijedjanje, ne spustam se na taj nivo ajd e uzivaj u vozilici svojoj, drago mi je da si dobro prosao :D
Gospodin kako da ne. Toliki gospodin za nas sviju da trazis teme po klixu kako bi pljuvao po ljudima. Koja klasa i gospoda, Obama bi ti zavidio :D

Hajde seljo, nema veze sto Mercedes nece da upali, ko da se mora i vozat dok je zima. Proci ce put i do tvog sela dok malo snijeg ociste pa ces moc autobusom do grada da malo civilizacije vidis :)
TheHound

#363 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

Qler wrote:Hajde sto mi nije jasno sto ovaj ovoliko napada Kramar, ali nije mi jasna potreba drugih da ga ovoliko brane. Kao da je njihov. Kao da od svakog prodanog auta imaju procenat. I to se Jos proziva i vrijedja Kao da si mu majku opsovao a ne rekao da je Kramar varalica...
Niko ne brani nikog. Jedni govore lazi, drugi ne vole da neko govori lazi samo zbog toga sto ga je neki svercer zakinuo. On nema argumente, mi imamo i to je to.
hellhammer

#364 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

Qler wrote:Hajde sto mi nije jasno sto ovaj ovoliko napada Kramar, ali nije mi jasna potreba drugih da ga ovoliko brane. Kao da je njihov. Kao da od svakog prodanog auta imaju procenat. I to se Jos proziva i vrijedja Kao da si mu majku opsovao a ne rekao da je Kramar varalica...
ne napadam ja kramar nego samo kazem da je trgovac, a znamom kako su trgovci posteni :izet: meni ni u djep ni iz djepa
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#365 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Ljudi prodaju poplavljena auta a da ne prodaju ona sa vracenom kilometrazom?! :mrgreen:
hellhammer

#366 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

TheHound wrote:
hellhammer wrote: hahhah da za tebe gospodin i uvjek cu biti, nikada ti neces suso jedna osjetiti sta znaci auto novo u premium klasi :izet: vidi se tvoja inteligencija, u nedostatku rijeci prelazis na vrijedjanje, ne spustam se na taj nivo ajd e uzivaj u vozilici svojoj, drago mi je da si dobro prosao :D
Gospodin kako da ne. Toliki gospodin za nas sviju da trazis teme po klixu kako bi pljuvao po ljudima. Koja klasa i gospoda, Obama bi ti zavidio :D

Hajde seljo, nema veze sto Mercedes nece da upali, ko da se mora i vozat dok je zima. Proci ce put i do tvog sela dok malo snijeg ociste pa ces moc autobusom do grada da malo civilizacije vidis :)
decko nesto si mi previse frustriran, ili te je neko osisao ili ne guzis redovno, opusti se uzivaj u zivotu, kazes namirio se na auto, zasto onda frustracije biju iz tebe, ako je tako trebao bi samo da se osmjehnes :D nemoj se nervirati nije dobro za zdravlje
TheHound

#367 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

hellhammer wrote: decko nesto si mi previse frustriran, ili te je neko osisao ili ne guzis redovno, opusti se uzivaj u zivotu, kazes namirio se na auto, zasto onda frustracije biju iz tebe, ako je tako trebao bi samo da se osmjehnes :D nemoj se nervirati nije dobro za zdravlje
Zar to nije tvoja dijagnoza? Koliko moras biti frustriran sto te neko prevario da dodjes na forum i trazis specificnu temu da bi lijecio frustracije?

Da vozis auto kakvo tvrdis, odnosno da ne lazes, cisto sumnjam da bi izricito trazio temu kramar autosalon i postavljao takve gluposti. Dakle dosao si ovdje da lijecis frustracije, a da bi ti bilo jasnije mozes se vratiti koji stranicu unazad i vidjeti da si ti postavio link i zapoceo raspravu ;)

Dakle, ko je dosao lijeciti frustracije? Da ti pomognem, cini se da si ti.
hellhammer

#368 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

TheHound wrote:
hellhammer wrote: decko nesto si mi previse frustriran, ili te je neko osisao ili ne guzis redovno, opusti se uzivaj u zivotu, kazes namirio se na auto, zasto onda frustracije biju iz tebe, ako je tako trebao bi samo da se osmjehnes :D nemoj se nervirati nije dobro za zdravlje
Zar to nije tvoja dijagnoza? Koliko moras biti frustriran sto te neko prevario da dodjes na forum i trazis specificnu temu da bi lijecio frustracije?

Da vozis auto kakvo tvrdis, odnosno da ne lazes, cisto sumnjam da bi izricito trazio temu kramar autosalon i postavljao takve gluposti. Dakle dosao si ovdje da lijecis frustracije, a da bi ti bilo jasnije mozes se vratiti koji stranicu unazad i vidjeti da si ti postavio link i zapoceo raspravu ;)

Dakle, ko je dosao lijeciti frustracije? Da ti pomognem, cini se da si ti.
jesam postavio link a ti se odma upalio i nasao se u njemu, necu vise da se raspravljam, niti da se vrijedjam, evo javno cu od sada hvaliti ga na sva zvona nek se raja namiri a i tebi neka bude dusa na mjestu, koliko vidim bilo je likova koji su se zalili da su im amortizeri ispadali na magicnih 150k ali naslom se opravdanje zasto je to tako, zato svi pravac hercegovina da se namire u zivotu
Qler

#369 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Qler »

Bio sam par puta u kramaru, vidio sam i vozio vise auta i generalno auta nisu losa, ali vala nisu ni perfektna kako se ovdje prica. U glavnom dobro oprana i usminkana. Ona garancija im je smijesna, ali eto ljudi ulozili u marketing, raja im vjeruje i eto posla.

Za mene auto kuca kao i svaka druga, samo sa vecom ponudom.
TheHound

#370 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

hellhammer wrote: jesam postavio link a ti se odma upalio i nasao se u njemu, necu vise da se raspravljam, niti da se vrijedjam, evo javno cu od sada hvaliti ga na sva zvona nek se raja namiri a i tebi neka bude dusa na mjestu, koliko vidim bilo je likova koji su se zalili da su im amortizeri ispadali na magicnih 150k ali naslom se opravdanje zasto je to tako, zato svi pravac hercegovina da se namire u zivotu
Ja znam covjeka koji je morao mijenjati mjenjac na VW Polo nakon 20.000km a kupljen nov u salonu. Je li njega VW zakinuo, vratio kilometrazu na 0km pa mu prodao auto? :D

Svakakvih pacijenata na ovom svijetu. Malo si zalijecio frustracije? Hajde nije lose drago mi je da sam pomogao.
Wings

#371 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Wings »

Ne branim ja trgovce polovnih automobila, jer ovaj gradjanin treceg reda iste samo koristi kao sredstvo za ponizavanje nas, ljudi u BiH, jer mi kao takvi smo samo ovce za sisanje i dalje od toga nismo u stanju vidjeti. Hajde da je to onako usputno, ali on to postavlja kao pravilo ne temeljeci na bilo cemu, a s obziron da je to tako sporadicna pojava , mislim na ovce za sisanje, osjecao sam potrebu da reagujem i to argumentovano, pa sam uzeo As Kramar kao polaznu tacku. Ali evidentno da se radi o osobi kod koje argumentacija nema sansi pored rekla-kazala, pa to samo govori o vemu se zapravo radi.
TheHound

#372 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

Qler wrote:Bio sam par puta u kramaru, vidio sam i vozio vise auta i generalno auta nisu losa, ali vala nisu ni perfektna kako se ovdje prica. U glavnom dobro oprana i usminkana. Ona garancija im je smijesna, ali eto ljudi ulozili u marketing, raja im vjeruje i eto posla.

Jedina, po meni, validna garancija koju Kramar daje je garancija na predjenu kilometrazu. To se moze provjeriti pozivom u bilo koji ovlasteni servis i to je 100% onako kako kazu ljudi iz Kramara.

A ovaj levat ih je upravo optuzio za vracanje kilometraze i to je jedini problem u citavoj ovoj raspravi. Dakle optuzio je ljude za jedinu stvar za koju 100% mozes garantovati da ne lazu. Sve ostalo kod Kramara nije nista bolje nego kod drugih, auta mogu biti u losem stanju, moze neki dio biti pokvaren, moze cak biti da je auto bilo i udareno ali je kilometraza 10000% onakva kako pise.
Wings

#373 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Wings »

Qler wrote:Bio sam par puta u kramaru, vidio sam i vozio vise auta i generalno auta nisu losa, ali vala nisu ni perfektna kako se ovdje prica. U glavnom dobro oprana i usminkana. Ona garancija im je smijesna, ali eto ljudi ulozili u marketing, raja im vjeruje i eto posla.

Perfektno je mozda prejaka rijec, ali ako uzmes u obzir, da automobil nije ukraden, da imas garanciju da je auto bez sudara, sa originalnom kilometrazom , ispolirano, dubinski ocisceno, provjereno u ovlastenom servisu i da nema nedostataka, moras priznati da je u prednosti u odnosu na ostale preprodavce. Posebno ako shvatas odnos lizinga i banaka kao i postprodaje takvih vozila jer pravni sistem na zapadu , za razliku od ovog ovdje, funkcionise. Mozda iz ove perspektive je to tesko shvatiti, ali stvari tako funkcionisu.
hellhammer

#374 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hellhammer »

TheHound wrote:
hellhammer wrote: jesam postavio link a ti se odma upalio i nasao se u njemu, necu vise da se raspravljam, niti da se vrijedjam, evo javno cu od sada hvaliti ga na sva zvona nek se raja namiri a i tebi neka bude dusa na mjestu, koliko vidim bilo je likova koji su se zalili da su im amortizeri ispadali na magicnih 150k ali naslom se opravdanje zasto je to tako, zato svi pravac hercegovina da se namire u zivotu
Ja znam covjeka koji je morao mijenjati mjenjac na VW Polo nakon 20.000km a kupljen nov u salonu. Je li njega VW zakinuo, vratio kilometrazu na 0km pa mu prodao auto? :D

Svakakvih pacijenata na ovom svijetu. Malo si zalijecio frustracije? Hajde nije lose drago mi je da sam pomogao.
mjenjac je nesto drugo, jesil bogati vidio nekad negdje mercedesa da mu iskoce amortizeri na 150k, mislim da bi se u mercedesu javno spalili kada bi se to desilo, nemam ja sta lijeciti frustracije, uzivam u zivotu i ne sekiram se kao ti, opet kazem drago mi je ako si kupio dobro auto i za razliku od tebe, ja tebe necu vridjedjati
Wings

#375 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Wings »

hellhammer wrote:
TheHound wrote:

mjenjac je nesto drugo, jesil bogati vidio nekad negdje mercedesa da mu iskoce amortizeri na 150k, mislim da bi se u mercedesu javno spalili kada bi se to desilo, nemam ja sta lijeciti frustracije, uzivam u zivotu i ne sekiram se kao ti, opet kazem drago mi je ako si kupio dobro auto i za razliku od tebe, ja tebe necu vridjedjati
A ja mislio to neka kilometraza od 150k, jer rece da se na toj kilometrazi sve raspada. Odluci se, ili se raspada ili ne, cisto zbog ovih iz Merca da se ljudi ne spaljuju kada budu OvO citali...hoho
Locked