kad sam rekao drzavu,mislio sam na drzavnu sluzbu,posao u drzavibalooon wrote:ma kakvo vrijedjanje, slazem se ja stobom adnansex,ali nisam ja bas tako lako mislio napustiti mup,ako bih usao vec.a i kad bi izasao logicno da bih napravio slobodno radno mjesto nekome,ko bi naknadno uletio.a sto se tice samog posla,i ostavljanja istog nakon pripravnickog,to sam onako rekao,to bih uradio bas ako mi posoa ne bi legao.ali naravno kada se uzmu u obzir sve okolnosti koje si naveo,cisto sumnjam da cu ga tako lako napustiti.to sam onako samo kao mogucnost,u odredjenom kontakstu,naveo..a vjeruj mi da nema bas toliko ustanova niti ponuda posla da bih mogao traziti selamet tj hocu da kazem moram prihvatiti prvo sto mi se ponudi.jer ako bih propustio recimo ovaj konkurs,onda bih se ubrajao u one sto biraju..dakle prihvaticu bilo sta dok bolje ne izadje.mislim da se razumijemo po tom pitanju.a drzavu naravno da ne napustam,mislim da mi sa pravim fakultetima,univerziteta u sarajevu imamo ovdje sta raditi,ovi sto su zavrsili fakultete u iz kiseljaku,travniku itd su ti koji su razocarani vecinom, i koji hoce da idu.naravno i u ovom posljednje-spomenutom nema pravila ali vecinom je tako cini mi seadnansax wrote:@baloon
nemoj se naci uvrijedjenim, ali puna mi je kapa tih sto nece nista, samo da urade pripravnicki i onda ce oni kao napustiti i mup i drzavu, pa ce naci posao negdje drugo..koji vrag uzimate mjesto nekome ko hoce da radi, pa i taj posao skidanja mrtvaca i brojanja leseva (karikiram)..ima brate drzavnih i privatnih firmi i vise nego dovoljno,pa pravac tamo i trazit selameta..
a sto je najgore takvi i kad vide obim i nacin vrsenja poslova, ostanu tu gdje jesu,jer sto bi dali platu do nekih cca 2 milje, besplatno usavrsavanje (ako ga zelis), beneficirani radni staz i jos toga..zato i imamo danas more nesposobnih i neobrazovanih pripadnika policije u kantonu (cast izuzetcima kojih hvala Bogu pa ima),od veternara, socijalnih radnika, pekara,bravara i sl zanimanja koji imaju toliko slicnosti sa policijskim poslom..
opet kazem, nemoj se naci uvrijedjenim, vec procitaj malo zakon o unutrasnjim poslovima, zakon o policijskim sluzbenicima, a da ne spominjem krivicni i zkp, bice ti mnogo jasnije o poslovima i zadacima pripadnika policije.ako nista bar ces skontati za sta konkurises, a ne ovako grlom u jagode.
pozdrav
ja iskreno vjerujem da postoji klasifikacija poslova ml inspektora kod nas u kantonu,ali prve dvije godine,mislim da se radi sve zivo,cisto da oni vide do koje si ti granice sposoban trpiti sve izazove posla.. (gusteri,rookiji i sl gluposti)
uglavnom sretno i tebi i nama svima