MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
adnansax

#351 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

balooon wrote:
adnansax wrote:@baloon
nemoj se naci uvrijedjenim, ali puna mi je kapa tih sto nece nista, samo da urade pripravnicki i onda ce oni kao napustiti i mup i drzavu, pa ce naci posao negdje drugo..koji vrag uzimate mjesto nekome ko hoce da radi, pa i taj posao skidanja mrtvaca i brojanja leseva (karikiram)..ima brate drzavnih i privatnih firmi i vise nego dovoljno,pa pravac tamo i trazit selameta..
a sto je najgore takvi i kad vide obim i nacin vrsenja poslova, ostanu tu gdje jesu,jer sto bi dali platu do nekih cca 2 milje, besplatno usavrsavanje (ako ga zelis), beneficirani radni staz i jos toga..zato i imamo danas more nesposobnih i neobrazovanih pripadnika policije u kantonu (cast izuzetcima kojih hvala Bogu pa ima),od veternara, socijalnih radnika, pekara,bravara i sl zanimanja koji imaju toliko slicnosti sa policijskim poslom..

opet kazem, nemoj se naci uvrijedjenim, vec procitaj malo zakon o unutrasnjim poslovima, zakon o policijskim sluzbenicima, a da ne spominjem krivicni i zkp, bice ti mnogo jasnije o poslovima i zadacima pripadnika policije.ako nista bar ces skontati za sta konkurises, a ne ovako grlom u jagode.
pozdrav
ma kakvo vrijedjanje, slazem se ja stobom adnansex,ali nisam ja bas tako lako mislio napustiti mup,ako bih usao vec.a i kad bi izasao logicno da bih napravio slobodno radno mjesto nekome,ko bi naknadno uletio.a sto se tice samog posla,i ostavljanja istog nakon pripravnickog,to sam onako rekao,to bih uradio bas ako mi posoa ne bi legao.ali naravno kada se uzmu u obzir sve okolnosti koje si naveo,cisto sumnjam da cu ga tako lako napustiti.to sam onako samo kao mogucnost,u odredjenom kontakstu,naveo..a vjeruj mi da nema bas toliko ustanova niti ponuda posla da bih mogao traziti selamet tj hocu da kazem moram prihvatiti prvo sto mi se ponudi.jer ako bih propustio recimo ovaj konkurs,onda bih se ubrajao u one sto biraju..dakle prihvaticu bilo sta dok bolje ne izadje.mislim da se razumijemo po tom pitanju.a drzavu naravno da ne napustam,mislim da mi sa pravim fakultetima,univerziteta u sarajevu imamo ovdje sta raditi,ovi sto su zavrsili fakultete u iz kiseljaku,travniku itd su ti koji su razocarani vecinom, i koji hoce da idu.naravno i u ovom posljednje-spomenutom nema pravila ali vecinom je tako cini mi se
kad sam rekao drzavu,mislio sam na drzavnu sluzbu,posao u drzavi :-D
ja iskreno vjerujem da postoji klasifikacija poslova ml inspektora kod nas u kantonu,ali prve dvije godine,mislim da se radi sve zivo,cisto da oni vide do koje si ti granice sposoban trpiti sve izazove posla.. (gusteri,rookiji i sl gluposti)
uglavnom sretno i tebi i nama svima :-D
balooon

#352 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

hajde bar bi trpili za 1500 KM.nije mala utjeha.samo da je doci do toga.
kokuz_sa

#353 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

balooon wrote: e hvala macmac na cestitkama u svakom slucaju.pa ne bih mogao odmah reci.tj odmah tako presjeci pa reci nemam ambicija.ja prvenstveno nemam predstavu sta cu raditi,pa da bih znao imam li ambicija za mupa.evo kolega champion je upravo rekao da postoji vrlo sirok spektar poslova koji se mogu obavljati kao mladji inspektor.upravo sam i ja takvog nekog misljenja.tu se moze zalomiti neki pravo fin posao u mupu.amoze i neka katastrofa.tako sam ja procjenio.naravno da je procedura velika,ali vjeruj mi da je najveca peocedura,bar za mene,sjediti u kuci.a svakako da ja nikom mjesto zauzeti ne mogu iako bih otisao sa tog mjesta nakon godinu dvije(uostalom kao i svi kad bi dobili bolju priliku negdje).a odlazak bilo koga znaci potraznja za upraznjenim radnim mjestom,tako da je to sasvim jasno i ja nikog nemogu omesti po tom pitanju.mozda nam primjer vezan za mrtvace i ne valja.ali u sustini,svakako da bi nas vecina to radila,pa naravno i ja kada ne bi imali alternativu.
eh da ti malo priblizim taj posao ako te vec toliko zanima i nemas predstave sta i kako se radi

sto se tice PRVOG BOLDIRANOG

nakon 6 mjeseci provedenih na akademiji ces biti rasporedjen u jedan od MUP-ova u nasem gradu..
tu bi trebao prvi mjesec dana da se upoznajes sa duznostima na poslu i jako VELIKOM papirologijom..
moze biti da ce te baciti u arhivu da u jednoj sobici satima i danima provjeravas krivicna djela sa istim nacinom izvrsenja i da im trazis dodirne tacke..moze bit da ces raditi na provjeri depesa ili neceg slicnog, ako neki kolega iz MUP-a iz zenice treba podatke o nekom kriminalcu s apodrucija naseg kantona ti ces traziti njegove podatke i proslijedjivati
raznih zahtijeva ima o bilo cemu kako od suda, tuzilastva, agencija, obicnih gradjana itd itd

nakon tih 1 mjesec kao nekog upoznavanja sa papirologijom dobit ces "partnera" (ovo je pod navodnicima samo da se zna)
to ce ti biti tutor s kojim ces ici na mjesta zlocina, prikupljati iskaze, hapsiti, skidat mrtvace 8-) , biti u zasjedama, vrsiti nadgledanje, pretresati stanove, vrsiti racije itd itd itd
ovo sve nabrojano je kap u moru onoga sto rade inspektori

znaci dobit ces lika koji ce pokusat da te nauci da ostanes ziv kad izadjes kao inspektor na ulicu medju sav olos ovog grada

nakon 1 godinu dana kao probnog rada potpisujes ugovor na neodredjeno vrijeme

sto se tice BOLDIRANOG BR 2

ne znam shvatas li, ali ako nakon 1 godine ti napustis MUP kao sto kazes
ostavio si znaci prazno radno mjesto, a koje ce se moci popuniti tek kad izadje konkurs tipa ovoga,a konkursi za popunu radnih mjesta su jako cesti kod nas kao sto vidis.
znaci nekome si po meni podmetnuo nogu jer npr nekom je ovo zadnji konkurs na koji se moze prijaviti jer nece vise imati pravo (ogranicenje godina)

eh sada napomena, kad krenes na policijsku akademiju potpisujes s njima ugovor
ne znam sada tacno kakav je al ide nesto tipa ovoga
"obavezujes se da ces nakon zavrsetka akademije raditi 2 godine u MUP-u, ako ne odradis te dvije godine i odes tj das otkaz moras MUP-u nadoknaditi ono sto je on ulozio u tebe za vrijeme trajanja obuke na akademiji, ne znam tacno cifru al krece se garant od 8000 pa do 20 000KM"
balooon

#354 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

.
zoro3

#355 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zoro3 »

micki125 wrote:
zoro3 wrote:4. dokaz o završenom VI, VII stepenu školske spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog,
drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja.

Zakon o policijskim službenicima Kantona Sarajevo ne poznaje zvanje obrazovanja prvog,drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja (gospoda nikada nije napravila izmjenu zakona, odnosno uskladila zakon sa Bolonjskim sistemom studiranja)
Identična situacija dogodila se u TK, nakon čega je konkurs oboren, (naknadno zakon izmjenjen zbog navedenog propusta).
U ranijim kokursima MUP-a KS nije stajalo obrazovanje prvog,drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, već isključivo VI i VII stepen(stari sistem školovanja).
Pošto je Zakon o policijskim službenicima KS „lex specijalis“, ne može se primjeniti Zakon o državnoj službi niti drugi propisi, gdje je omogućeno bolonjcima da apliciraju kao i u drugim oblastima.
Nisam ni ZA ni PROTIV Bolonjaca, ali ovo je učinjeno namjerno ili iz neznanja, ministar reče da će završiti po zakonu, ali ovo je velika greška i očekujem ponovo obaranje konkursa.
Da nije žalosno bilo bi smiješno. ... :x :x :x
pored toga, konkursom su omogućili prijavljivanje osoba starijih od zakonskog limita, tj od onoga što je predviđeno u zakonu o policijskim službenicima. ispade konkurs stariji od zakona. eto još jednog stabilnog osnova za obaranje konkursa.

za nepovjerovati koji je stepen nesposobnosti iskazan.
Raspitao sam se, kod prijatelja koji rade u advokatskim uredima i prenosim:
1.Što se tiče prijavljivanja osoba starijih od zakonskog limita, odnosno decertificiranih policajaca, tvrde da je komisija raspisala konkurs u skladu sa zakonom, jer je u članu 7. Stav 4. Izmjena i dopuna zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo (sl. novine KS 04/08) navedeno slijedeće “ Osobe iz stava (3) ovog člana izuzimaju se od primjene člana 46. tačke b) ovog Zakona.“ Stav 3. odnosi se na decertificirane policajce, a član 46. tačka b. na starosnu granicu prilikom prijavljivanja u policiju. Ovdje se može postaviti pitanje ustavnosti zakona, ali to je već druga priča.........
2.Što se tiče bolonjaca, Zakon o policijskim službenicima Kantona Sarajevo ne poznaje zvanje obrazovanja prvog,drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, tako da konkurs nije raspisan u skladu sa zakonom. Ovo je bitna povreda cijelokupnog postupka i kažu da se može riješiti na dva načina, da bi konkurs bio završen na zakonit način ;
1-Hitnom izmjenom zakona, da se bolonjci uvrste u Zakon o policijskim službenicima(što je i bila obaveza MUP-a da ranije učini), kao što je urađeno sa državnim službenicima ili
2-Uskraćivanje bolonjcima pravo da se prijave na konkurs, odnosno ispravkom konkursa.
zoro3

#356 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zoro3 »

Evo sve crno na bijelo:

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA TUZLANSKOG KANTONA (Sl. novine TK 16/11)
Član 8.
U članu 46. stav (1) tačka c) iza riječi ,,a najmanje" dodaju se riječi „završenim prvim ciklusom visokog obrazovanja 180 ili 240 ECTS bodova ili".

ZAKON O POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA KANTONA SARAJEVO(Sl. novine KS 25/06)
Član 46. stav (1) tačka c) „ da ima najmanje IV stepen školske spreme za čn "policajac", a najmanje VI stepen čkolske spreme za čin mlađi inspektor"-tj. samo osobe koje su spremu stekle po starom sistemu obrazovanja
kokuz_sa

#357 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

zli_hordas

#358 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

Treba li davati izjavu i u vezi dertifikacije da li neko zna,ako nisi dertificirani policajac.
kokuz_sa

#359 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

zli_hordas wrote:Treba li davati izjavu i u vezi dertifikacije da li neko zna,ako nisi dertificirani policajac.
ne treba

btw jesi li prije bio ikako policajac?
Last edited by kokuz_sa on 18/12/2012 13:21, edited 1 time in total.
adnansax

#360 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

zli_hordas wrote:Treba li davati izjavu i u vezi dertifikacije da li neko zna,ako nisi dertificirani policajac.
ne treba
zli_hordas

#361 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

Hvala vam.
brčak

#362 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by brčak »

Ništa mi više nije jasno, treba li ili ne treba ljekarsko uvjerenje i mogu li se bolonjci prijaviti za "mlađeg inspektora" ?
kokuz_sa

#363 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

brčak wrote:Ništa mi više nije jasno, treba li ili ne treba ljekarsko uvjerenje i mogu li se bolonjci prijaviti za "mlađeg inspektora" ?
ne treba ljekarsko
mogu se bolonjci prijaviti pise u konkursu

al zakonski nije regulisano da se oni mogu prijaviti, tako ili ce se povuci konkurs i onda cekat da se zakonski regulise da s ei bolonja moze prijaviti
ili ce konkurs proci i onda ce biti da je konkurs sproveden na nelegalan nacin pa ce biti peripetija
brčak

#364 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by brčak »

kokuz_sa wrote:
brčak wrote:Ništa mi više nije jasno, treba li ili ne treba ljekarsko uvjerenje i mogu li se bolonjci prijaviti za "mlađeg inspektora" ?
ne treba ljekarsko
mogu se bolonjci prijaviti pise u konkursu

al zakonski nije regulisano da se oni mogu prijaviti, tako ili ce se povuci konkurs i onda cekat da se zakonski regulise da s ei bolonja moze prijaviti
ili ce konkurs proci i onda ce biti da je konkurs sproveden na nelegalan nacin pa ce biti peripetija
Hvala na odgovoru,ako ne promjene ovo za bolonjce, onda su namjerno to uradili da ponovo obore konkurs, jer kako čujem od 2006. godine niko od civila nije primljen za "mlađeg inspektora"....imaju unutar MUP-a i previše školovanog kadra....
balooon

#365 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

hocemo li imati kakva primanja dok nam traje obuka na vracama ako i prodjemo na konkursu?
Cracked

#366 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Cracked »

Nebitno koliko skolovanog kadra imaju. Zakon nalaze da se za pocetni cin ml. inspektora 1/3 promovise a 2/3 uposljavanjem novih ljudi.
Istina je da vec dugi niz godina nije bilo zaposljavanja. Ni na vecim nivoima nije bilo bolje. Predvidjeno je da svi zaposljavaju svake godine nove ljude ali ocito su se pare radje koristile na druge stvari. Najvise do sada je sipa zaposlila(novih) ali u poredjenju sa onim sto je trebalo i sipa je slaba.

Od izlaska ovog konkursa ili rade nesposobni ljudi il ise namjerno zapetljava da bi se opet oborilo. I prosto mi niej jasno zasto se opet ovako malo inspektora trazi s obzirom da je prije dvije godine trazeno 17 pa je konkurs oboren dok su tada jedno 60-80 policajaca primili. Vec tad se kasnilo sa zaposljavanjem inspektora. A sad opet imamo 150 policajaca i samo 20 inspektora gdje bi sad najmanje 40 trebali s obzirom na vrijeme koje je proslo.

Dobija se neki mali iznos za licne potrebe tokom skolovanja. Od 80 do 150km, ne znam tacnu cifru u mup-u
zoro3

#367 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zoro3 »

Cracked wrote:Nebitno koliko skolovanog kadra imaju. Zakon nalaze da se za pocetni cin ml. inspektora 1/3 promovise a 2/3 uposljavanjem novih ljudi.
Istina je da vec dugi niz godina nije bilo zaposljavanja. Ni na vecim nivoima nije bilo bolje. Predvidjeno je da svi zaposljavaju svake godine nove ljude ali ocito su se pare radje koristile na druge stvari. Najvise do sada je sipa zaposlila(novih) ali u poredjenju sa onim sto je trebalo i sipa je slaba.

Od izlaska ovog konkursa ili rade nesposobni ljudi il ise namjerno zapetljava da bi se opet oborilo. I prosto mi niej jasno zasto se opet ovako malo inspektora trazi s obzirom da je prije dvije godine trazeno 17 pa je konkurs oboren dok su tada jedno 60-80 policajaca primili. Vec tad se kasnilo sa zaposljavanjem inspektora. A sad opet imamo 150 policajaca i samo 20 inspektora gdje bi sad najmanje 40 trebali s obzirom na vrijeme koje je proslo.

Dobija se neki mali iznos za licne potrebe tokom skolovanja. Od 80 do 150km, ne znam tacnu cifru u mup-u
Što se tiče Kantona Sarajevo , nije odnos 1/3 za početni čin mlađi inspektor, ali idemo hronološki da bude jasnije:
Kanton Sarajevo 2006. godine donosi Zakon o policijskim službenicima,a u okviru njegovih pozakonskih akata donosi uredbu o činovima kojom je određeno 40% prijema mlađih inspektora iz civilstva.Tada po prvi put nakon dugotrajnog štrajka ispred MUP-a i podnošenja tužbi raspisan je konkurs i primljeno je oko 15-tak mlađih inspektora(to je ujedno bio i poslednji put da je neko iz civilstva primljen u činu mlađi inspektor u MUP-u).Nakon toga raspisano nekoliko konkursa i ponavljano ali nijedan nije završen(hm- čudno).Na svakom konkursu utvrđena je povreda postupka ?
2010. godine mjenja se uredba tako da je trenutno 20%, Mup KS ima oko 200 radnih mjesta u činu mlađi inspektor i stalno se vrši pomjeranje, tj. unaprijeđenje.Tako da do sada MUP KS je morao zaposliti najmanje oko 60 policijskih službenika u čin mlađi inspektor, ali nije, a sumnjam na osnovu načina kako je konkurs raspisan"bolonjci" da i ovaj put teško da će uspjeti.
macmac

#368 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

Zna li neko koliko otprilike ima ovih decertificiranih policajaca koji se imaju pravo prijaviti za cin mladjeg inspektora? Ja se iskreno nadam da ih nema puno jer izgleda da ce nam oni biti najopasnija konkurencija. Nije im ovo nikako fer sto su ovako raspisali konkurs al eto. Svaki dan sve vise vjerujem da nikakvih sansi nemam na ovom konkursu
kokuz_sa

#369 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

ima decertificirani bas dosta, al na Tv-u je bilo da ce se do sada zasigurno njih 18 javiti
tj mislim komplet oni iz slucaja "zujevina"
macmac

#370 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

uf puno brate...
Hvala na odgovoru u svakom slucaju :) bas me interesovalo
zoro3

#371 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zoro3 »

Policajac, a ne vodoinstalater!

Rješenje statusa policijskih službenika na nivou Kantona Sarajevo i ujednačavanje zakonskih normi o policiji na svim državnim nivoima nije ni na vidiku. Problem je KS, čija je Skupština u srijedu razmatrala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o policijskim službenicima Kantona. Suština je u promjenama zakonskih odredbi koji se tiču stručne spreme (naročito) visokih policijskih dužnosnika. Naime, trenutno važeći zakon predviđa da policijski službenik, koji se prijavljuje za unapređenje u čin mlađeg inspektora, mora imati najmanje šesti (viša škola), odnosno sedmi (fakultet) stepen, ako je meta unapređenja čin višeg inspektora. Budući zakon, kojeg je predložilo Ministarstvo unutrašnjih poslova KS-a, upravo briše te članove!

Praktično to znači da će MUP Kantona Sarajevo na visokopozicioniranim mjestima zadržati više inspektore koji su prema stručnim kvalifikacijama, prema tvrdnjama Helsinškog komiteta za ljudska prava, sve samo ne stručno obučeni policajci. Branka Inić, pravnica, ima o tome evidenciju na preko 200 strana, a za Dane kaže: "Ne biste vjerovali kakvih zanimanja tu sve ima. Inspektori su, formalno gledano, agronomi, šumari, a, vjerujte, ima i vodoinstalatera!" S druge strane, predsjednik Udruženja diplomiranih kriminalista s FKN-a Eldan Mujanović nema precizne podatke koliko je mladih diplomiranih kriminalista bez posla "jer nisu svi diplomirani kriminalisti članovi Udruženja": "Međutim, Prijedlog izmjena zakona, ovakav kakav jest, nije ništa drugo do nastavak iste politike, po kojoj pojedinci štite svoje pozicije i partijske kolege."

Na sjednici Skupštine poslanici SDA i SBiH su podržavali ponuđeni Prijedlog zakona, dok su poslanici SDP-a zastupali stav da se zakon vrati u proceduru, da se otvori javna rasprava i da se Prijedlog zakona vrati na Skupštinu u obliku nacrta. Doznajemo i da su kantonalni zastupnici dobili preporuku iz Ureda visokog predstavnika, kojom se podržava ponuđeni Prijedlog zakona. Oleg Milišić, glasnogovornik OHR-a, smatra da će usvajanje tog Prijedloga zakona omogućiti decertificiranim policajcima da se vrate na posao.

Decertificirani policajci su, pak, već izrazili skepsu u ovaj zakon, tvrdeći da se preko njihovih leđa žele zaštititi neki podobni kadrovi. Potvrđeno nam je pak iz Skupštine KS-a da će Prijedlog zakona biti vraćen na javnu raspravu. (E.Ha.)
/DANI 2007. GODINA/
kokuz_sa

#372 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

i taj isti SDA je uspio otjerati ministra MUP-a koji se zalagao za to da se napravi zakon po kojem ce se u MUP zaposljavat kadar koji se obrazuje za to, tj studenti kriminalistike
Cracked

#373 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Cracked »

kokuz_sa wrote:i taj isti SDA je uspio otjerati ministra MUP-a koji se zalagao za to da se napravi zakon po kojem ce se u MUP zaposljavat kadar koji se obrazuje za to, tj studenti kriminalistike

zato im je i smetao. Naravno ne samo radi toga. Ali dovoditi obrazovane ljude umjesto postojecih zidara koji sad glume inspektore im je viliki trn u oku
Champion

#374 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

kokuz_sa wrote:i taj isti SDA je uspio otjerati ministra MUP-a koji se zalagao za to da se napravi zakon po kojem ce se u MUP zaposljavat kadar koji se obrazuje za to, tj studenti kriminalistike
Jel vama tj. studentima kriminalistike neko obecao da ce vas zaposliti u policijske organe, pa koliko vas proizvode morali bi sve sadasnje policajce i inspektore otpustit da bi toboze vas ugurali. Halo u ovoj zemlji malo ko radi ono za sta se skolovao. Mozda ono za sta sam se ja skolovao sad radi frizer il kriminalista. Sta se to na faxu naucili? isto sto i svi ostali tj. nista sto mozete primjeniti u praksi. Samo kukate kako vam mjesta zauzimaju ekonomisti pravnici itd. ima test brate pa izvolite, neki od vas imaju stomake do zuba pa jel bi vas trebali primit jer ste kriminalisti.
HaHaHa2

#375 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HaHaHa2 »

kokuz_sa wrote:ima decertificirani bas dosta, al na Tv-u je bilo da ce se do sada zasigurno njih 18 javiti
tj mislim komplet oni iz slucaja "zujevina"
misli se samo na tih 18 ljudi a od njih ce mozda 10-tak da se prijavi jer su se neki dobro snasli tako da im ne pada na pamet da se vracaju ;) a oni sto su imali fals dokumenta od skole mogu mahati usima :)
i pojedini studenti koji su se zaposlili u MUP-a ne znaju da sacine sluzbeni izvjestaj ili zabiljesku pa pitaju pozornika kako ce napisati (vidio) :D ili im je ponizenje da rade na ulici :D valjda misle ako su zavrsili faks da im automatizmom pripada kancelarija :D (slusao doticne) :run:
Post Reply