Zasto Toplane ne pale grijanje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
starii

#351 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by starii »

dalmatinka wrote:
karanana wrote:jes vako......al u fahrenheitima.
Evo ja ti se javljam samo da bih ti vadila mast :D Prozori svi otvoreni, još sam u kratkim rukavima. :D
dobro gore a sta imas dole :D
dalmatinka

#352 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by dalmatinka »

starii wrote:
dalmatinka wrote:
Evo ja ti se javljam samo da bih ti vadila mast :D Prozori svi otvoreni, još sam u kratkim rukavima. :D
:evil:
dalmatinka

#353 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by dalmatinka »

karanana wrote:
dalmatinka wrote:
eh super. probo sam i ja u gacama i kratkih rukava ali ne moze.
sad ce i tebi one bure koje kroz kosti prolaze
Brzo si me spustio na zemlju. :lol: :lol: Neka, drva su u kući, lani kupila zvijer od peći - neka počne!
starii

#354 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by starii »

starii wrote:
dalmatinka wrote:
:evil:[/quote]

da malo zagrijemo atmosferu, vidis ljudi se smrzose :lol:
mayab

#355 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by mayab »

Image
vjesticanametli

#356 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vjesticanametli »

danas sin dosao kod moje mame i s vrata bleji u nju i pita a gdje si to posla :lol: kaze ona nigdje :lol: a mali ce pa skini jaknu :-) ona obukla jaknu zima joj :lol:

ova govna nemaju namjeru da pale samo da salju racune
Dr. Kuca

#357 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Dr. Kuca »

Samo su ovi veci neradnici i lopovi od Grasovaca. Neki dan velika naljepnica probamo grijanje, nikad ga oprobali nisu :lol: :D
munevera44

#358 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by munevera44 »

Početak sezone grijanja je definisan Uredbom o opštim ulovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra, odnosno sezona grijanja može započeti i ranije, u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni celzijusa. KJKP "Toplane – Sarajevo" d.o.o. će od 20. septembra biti pogonski spremni za početak nove sezone grijanja za 2013/2014. godinu.

Dobar im fol nema šta naravno neće grijati ako poslije 15 bude toplo kao automatsko daljinsko upravljanje........i baš bi me zanimalo koliko je povećana potrošnja el. enegrije u posljenjih cca 10 dana,,,,,,,,,,,,, :D
vozač

#359 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vozač »

munevera44 wrote:Početak sezone grijanja je definisan Uredbom o opštim ulovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra, odnosno sezona grijanja može započeti i ranije, u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni celzijusa. KJKP "Toplane – Sarajevo" d.o.o. će od 20. septembra biti pogonski spremni za početak nove sezone grijanja za 2013/2014. godinu.

Dobar im fol nema šta naravno neće grijati ako poslije 15 bude toplo kao automatsko daljinsko upravljanje........i baš bi me zanimalo koliko je povećana potrošnja el. enegrije u posljenjih cca 10 dana,,,,,,,,,,,,, :D

http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/METE ... ognoze.php

jučer maksimalna temperatura u sarajevu nije prešla 12 stepeni, a prosječna normalno nije ni blizu 12, danas će biti isto, sutra još niže temperature
po svemu navedenom grijanje treba da se uključi, ali ima jedna zvrčka, ide vikend, a osim vikenda još će i ojužiti tako da od grijanja 99% nema ništa, iz toplana će pričati priču, zavlačiti raju i samo moliti boga da nastupi vikend, da oni uteknu i od ponedjeljka kad bude toplije svakako nema govora da će upaliti grijanje

ništa prije 15.10. garantovano, a onda ... bajram barećola, eto i grijanja sa mubarek danima :kiss:
Baby Jane

#360 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Baby Jane »

Ovo je fkt presmijesno. Ja svaki mjesec platim skoro 90 KM za grijanje koje ne radi. Ne vidim poentu sezone. Ako sam platila, hocu da imam uslugu, a da ne moram cekati 15. oktobar.

Fasovala sam prehladu od koje ne mogu 7 dana da dodjem sebi jer mi je u stanu prehladno. Kupila grijalicu, ali to nije poenta.

Ako nece da ukljucuju, neka mi vrate mojih 90 KM po mjesecu. Da im ne placam, tuzili bi me sa merakom.

Mater im lopovsku.
agent_zero

#361 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by agent_zero »

Ovo stvarno nema smisla da makar ujutro i uvečer ne upale grijanje.

Hajde ako imate nekog da radi u toplanama, apelujte da upale konačno više, sav sam se i ja isprehlađivao.

A računi stižu li stižu...
anonimus0007

#362 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by anonimus0007 »

Baby Jane wrote:Ovo je fkt presmijesno. Ja svaki mjesec platim skoro 90 KM za grijanje koje ne radi. Ne vidim poentu sezone. Ako sam platila, hocu da imam uslugu, a da ne moram cekati 15. oktobar.

Fasovala sam prehladu od koje ne mogu 7 dana da dodjem sebi jer mi je u stanu prehladno. Kupila grijalicu, ali to nije poenta.

Ako nece da ukljucuju, neka mi vrate mojih 90 KM po mjesecu. Da im ne placam, tuzili bi me sa merakom.

Mater im lopovsku.
a onda bi trebala plaćati dvostruko više.
Baby Jane

#363 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Baby Jane »

anonimus0007 wrote:
Baby Jane wrote:Ovo je fkt presmijesno. Ja svaki mjesec platim skoro 90 KM za grijanje koje ne radi. Ne vidim poentu sezone. Ako sam platila, hocu da imam uslugu, a da ne moram cekati 15. oktobar.

Mater im lopovsku.
Ma jasta, ostaviti im nesto i na kafu, da se nadje.
vješalica

#364 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vješalica »

pisalo je u novinama da nece paliti grijanje jer nisu se kao ispunili uslovi
jedino moze vlada odluciti da li ce prije 15-tog upaliti
krembili!
anonimus0007

#365 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by anonimus0007 »

Baby Jane wrote:
anonimus0007 wrote:

Mater im lopovsku.
Ma jasta, ostaviti im nesto i na kafu, da se nadje.
činjenica je da vam je grijanje jeftino. fakat mi nije jasno što se žalite.
Amazonka27

#366 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Amazonka27 »

Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
kako to

#367 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by kako to »

Na stranici im temp. 25° ... da ne povjerujes :lol: :lol: :lol: :lol:
Zovem se Zelena

#368 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Zovem se Zelena »

Amazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
Aha, hoće! Nek' je zato kod njih u kancelarijama od pocetka septembra 30 stepeni, pogušili se dabogda!
Baby Jane

#369 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Baby Jane »

Amazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
daj Boze
rudy81

#371 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by rudy81 »

kako to wrote:Na stranici im temp. 25° ... da ne povjerujes :lol: :lol: :lol: :lol:

aha, uvijek im je minimalna 9, maximalna 25, samo onaj datum iznad saltaju... po accuweather danas je maximalna 9 celzijusa :roll:

ja isto moram grijalicu kupiti, bukvalno se smrzajem u stanu....
rudy81

#372 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by rudy81 »

breaking news: Vlada KS razmatra povecanje cijena grijanja za 23%

jeeee
Amazonka27

#373 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Amazonka27 »

Baby Jane wrote:
daj Boze

vjeruj mi da sam posudila grijalicu da bi se bar malo ugrijala...koliko oni nas mogu :izet: a koliko mi mozemo izdrzati - kriv je onaj humanitarni keks sa godinom proizvodnje 194*...kakvi perseni, kakvi bakraci...dobro je da ne svijetlimo u mraku :D
anonimus0007

#374 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by anonimus0007 »

rudy81 wrote:breaking news: Vlada KS razmatra povecanje cijena grijanja za 23%

jeeee
realno. a pored toga bi trebalo početi sa pljenidbom imovine neplatišama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#375 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Truba »

meni nije jasno zašto ne povećavaju godišnje 1 posto
:mrgreen:
Post Reply