- i to je relativno, ali svakako pogotovo jednostavne forme uzasno zvuce ako ih se lose odsvira i uopste ne znaci da su zbog jednostavnosti lakse i za svirati generalno te da ce ti tri bend super zvucati samo zato sto svirate ravnjak. Najcesce je kontra. Nije uopste lagano kako se cini, a Brothersi to rade jako dobro. Koliko sam upratio 99% stvari sto je i Skripta svirala je vise manje 4/4 takt, dakle cisti ravnjak samo u fank maniru...pokoja sinkopa tu i tamo, no big deal. Nista ni vise ni manje sto imas ovamo u rock varijanti. Samo je manji broj instrumenata.DaysleepeR wrote:Santosi sviraju veoma jednostavne ravnjak pjesme
- kako rekoh, 4/4...no naravno da imaju ispecen zanat, to niko ne spori, bassista im je odlican btw. Klavijaturista i trubaci takodje, fakticki nose bend jer gitara, bubanj pa i vokal...nisu nista bolji nego kod SB-a - godineDaysleepeR wrote:Scripta svira stvari za koje ti treba jako puno znanja, truda, iskustva i sl.
- to nisam ni rekao. Svakako da je teze ukomponovati vise ljudi generalno, ali kad vec jednom to postignes i ukomponujes kako valja, sto Scripta jeste, tada imas bend koji bi trebao da zvuci sire i deblje od nekog djecackog rock tria, a ovdje to nije bas slucaj.DaysleepeR wrote:i nije tacno da se stvari olaksavaju dodavanjem clanova benda, ko je ikad svirao u bilo kakvom bendu zna da dodavanje dodatnih instrumenata doprinosi samo konfuziji, osim ako nisi majstor svog posla...
Na kraju krajeva vjerovatno je i odabir pjesama u pitanju, jedni biraju poprilicno flat funk koji sam od sebe prosto nema energiju i dinamiku rock pjesama koje i u orginalima zvuce masno a SB ih biraju cesto + faktor zvuka koji u onoj frtutmi podese odlicno obzirom da su im gitare maltene low end kopije...tu im skidam kapu zaista.
Bottom line - da imam bend koji se tamo takmici, ipak bih se plasio samo SB-a, i eventualno Nasty-a.