Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
- red387
#351 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Haj nek' neko digne ovaj snimak na YouTube, jer je na ovoj RTL-ovoj stranici haman pa nedostupan. Ako je ikako moguće.
RIP Vedrane
RIP Vedrane
-
dimu
#352 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ma jesu to svi oni normalni ljudi koji su kamenovali navijace celika na ciglanama ??? ko je tu fasista ?Baltazar_khan wrote: Kako te više nije sramota? Cijeli dan sereš na forumu, stavljaš sebe u isti koš sa ubicama, i fašistima iz Širokog Brijega.
Neka te sram i stid svih normalnih ljudi!
iskoristavate vedranovu smrt da bi ste progurali i opravdali svoje huliganstvo
nek je vas stid i sram, da nije momak poginuo ne bi nikom nista bilo, a sad ste se svi digli nesto umjesto da sjedite u pritvoru zajedno sa ostalim huliganima
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#353 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
A sto je sa navodno organiziranim neredima ??Pera Trta wrote:Jer je obdukcijski nalaz pokazao suprotno.emillio estevez wrote:Zasto se ne vjeruje policijskom izvjescu ?
Pa zar u stvarnosti nije pokojnog Vedrana , ubio
vandalizam od strane navijaca isto kao i policajca.
Cemu pozivi na linc i etikiranje svih osoba kao neprijatelje i slicno.
-
irish&coffee
#354 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Joj na 03:13 sto ga fino stolicom opali
- karanana
#355 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ima na youtubu vec odavno taj snimak.
- statix
#356 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Mora li ti se ponavljati da je to bila reakcija na ubistvo, a ne nesto sto je isplanirano.emillio estevez wrote:A sto je sa navodno organiziranim neredima ??Pera Trta wrote:Jer je obdukcijski nalaz pokazao suprotno.emillio estevez wrote:Zasto se ne vjeruje policijskom izvjescu ?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#357 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Ubio ga je metak. po svim indicijama ispaljen iz policijskog pištolja. Policija HNK je juče zvanično i nedvosmisleno izjavila da je ubijen "tupim predmetom". Samim tim je prekoračila svoje ovlasti, dajući informacije o stvarima za koje nije kompetentna. Očito da je to bilo sa nekom tendencijom.emillio estevez wrote:A sto je sa navodno organiziranim neredima ??
-
Abacija
#358 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Ne nazivamo ih mi nego kantonalni premijer Zvonko Jurišić!emillio estevez wrote:Zasto se ne vjeruje policijskom izvjescu ?
I dajte prestanite nazivati stanovnike Širokog Brijega fasistima i ustasama.
Odakle uopce pravo da ih se tako naziva ??
http://www.e-novine.com/entertainment/e ... trica.html
Tko nije imao logore? Koncentracioni logori su u ratu neminovnost i svi su ih imali.
Premijer Zapadnohercegovačke županije i lider Hrvatske stranke prava Đapić - dr Jurišić (puno ime stranke) o koncentracionim logorima u NDH, BH Dani, 14. avgust 2009.
Last edited by Abacija on 05/10/2009 20:21, edited 1 time in total.
-
Orbini
#359 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Oni ce biti izuzetno toplo primljeni. Sta vise u zadnje vrijeme vise gotive RS fanove i cetnike nego ikada ranije. Isuvise dugo godina traje satanizacija Bosnjaka i sada se vide rezultati. U Sirokom, Neumu, Grudama,... ce bolje proci ravnogorci sa svom simbolikom da paradiraju gradom negoli srednjoskolska ekskurzija iz Zenice.lolo_lolo wrote:iduci borac gostuje u sirokom u revansu kupa bih
bas me zanima kako ce njihova uprava,a pogotovo njihovi navijaci reagovati na tu utakmicu i cinjenicu da su bas oni naredni protivnik u ovom ustaskom selu
- Junuz Djipalo
#360 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Slična stvar se dogodila kad je eksplodirala bomba u FIS-u sad negdje sjede predstavnici političara i smišljaju kako najbolje ugasit vatru, da se ne proširi na sukob Bošnjaka i Hrvata.statix wrote:
A kako objasnjavas nepodudarnost ili bolje reci lazi sinocnih izjava policije i danasnje izjave?
I tako oni gase požar po požar. Umjesto da se urede da valja odnosi među nama.
Mislim da nikad ne bi išlo ovoliko navijača i sa ovakvim reakcijama da ne traje neki tihi rat između Hrvata i Bošnjaka/Bosanaca o pravu na hrvatske dijelove Bosne.
Ne mogu se otet dojmu da se išlo u Široki objasnit da je to Bosna.
A kao što neko reće: nisam znao da kanton ima svoju policiju.
E pa eto sad znaš, da nije federalna i da će se naći neko ko će lakše okinut...
Mada sumnjam da bi ikoja policija drukčije reagirala u ovom slučaju, dobro je da nije bilo više mrtvih...
Zanimljivo manje prosvjednika od broja u Širokom. Ne mogu se otet dojmu da ovo nije samo navijačka priča, samo se malo otelo kontroli nalogodavaca...
-
samo malo
#361 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
- Bio sam zadužen prodavati ulaznice na sjevernom ulazu, gdje su trebali biti gostujući navijači. Njih desetak već je ušlo na tribine kada su me iznenada napali navijači gostiju, rekavši da mi "žele pomoći prodavati karte". Onda su mi oteli torbu s novcem i ulaznicama i počeli me tući. Kada me policija pokušala zaštititi, nastao je kaos koji se brzo proširio i vidite kako je sve završilo, rekao nam je Ivan Banožić, uvijek mirni i tihi širokobriješki poštar, zadužen za prodaju karata. Malo dalje isti "navijači" napali su pred kapelom jednu časnu sestru.
- respo
#362 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
pogledaj odakle je baklja dosla oni koji su bili dole znajudimu wrote:respo wrote:dzeronimo gdje da bjeze navijaci sarajeva ovdje?
na nebo?
vidis da ne mogu lijevo ne mogu desno ne mogu u stadion
jao ti logike
moras uzvratiti jer je protivnik najjaci kad je u bezizlaznoj situaciji jer onda ne razmislja ni o cemu nego da izvuce zivu glavu
a sta kazete bili pretreseni navijaci sarajeva ? odakle im onda baklje da bacaju na policiju ?
pricajte vi sta hocete, ovi snimci pokazuju da horde zla vise napadaju nego sto bivaju napadnuti... navijaca sirokog brijega je vrlo malo gore na vrhu ulice, i vise njima prilaze horde zla nego oni njima... policija desno samo stoji i to je to... na snimku se ne vidi taj organizovani napad na horde zla ?
jeste sve ovo tragicno zbog smrti vedrana, ali ove sve navijace sa snimke sto razvaljuju treba pohapsit (i jedne i druge) a ne sad ih pustili da po sarajevu blokiraju saobracaj... smijesno
normalno da napadaju jer ne zele da ih ovi stjeraju u ulicicu ili u grupu pa da ih pogodi svaki kamen sta treba da budu skuceni uz stadion u grupi a ovi da ih gadjaju?
vrlo malo gore u vrhu naravno jer su ih hz protjerali gore
sta treba da ih puste da im dodju pa da sakama se biju (s tim da je i do toga doslo ne bi smjeli doci) ali ti ne vidis da ih otjeraju i da se vrate ponovo kod stadiona ako bolje pogledas govori se policiji za ove gore ali ovi nece ni da slusaju nego gledaju kako da biju navijace sarajeva dok ovi gore su njihovi
organizovani napad se desio prije pocetka snimanja ovih policijskih snimki
ovo je vec poodmakla situacija ne pocetak
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#363 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
@stastix ,nemoj pretjerivati neredi su poceli prije nesretnog
dogadjaja i usred toga sranja ja doslo do pucnjave.
Opet tvrdim da je Vedrana ubio huliganizam isto kao i policijski metak.
Opet nazivanje fasistima je ...............
-
lolo_lolo
#364 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
eto vam vas ciro
"ovo nije nacionalisticki cin"
pa sram te bilo treneru svih trenera
bil nam se ovo desilo u travniku,gradaccu,bihacu,........
gotivite vi vaseg ciru,da je neko pametan bio pred predsjednistvom,pa mu sljagu opalio

"ovo nije nacionalisticki cin"
pa sram te bilo treneru svih trenera
bil nam se ovo desilo u travniku,gradaccu,bihacu,........
gotivite vi vaseg ciru,da je neko pametan bio pred predsjednistvom,pa mu sljagu opalio
ne bih se slozio da ce biti toplo primljeni,i ne vjerujem da ce uospte tako bitiOrbini wrote:Oni ce biti izuzetno toplo primljeni. Sta vise u zadnje vrijeme vise gotive RS fanove i cetnike nego ikada ranije. Isuvise dugo godina traje satanizacija Bosnjaka i sada se vide rezultati. U Sirokom, Neumu, Grudama,... ce bolje proci ravnogorci sa svom simbolikom da paradiraju gradom negoli srednjoskolska ekskurzija iz Zenice.lolo_lolo wrote:iduci borac gostuje u sirokom u revansu kupa bih
bas me zanima kako ce njihova uprava,a pogotovo njihovi navijaci reagovati na tu utakmicu i cinjenicu da su bas oni naredni protivnik u ovom ustaskom selu
-
Abacija
#365 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Trebao bi ti procitati policijski pravilnik. Ili pitaj @osu da ti objasni pretjeranu uporabu sile.Junuz Djipalo wrote:Pa kad policija suzbija nerede na stadionima, imaju kacige, oklop, štit, vodene topove, gumene metke...Abacija wrote: Ti to opravdavas pretjeranu upotrebu moci od strane policije?
A ove pendrek efendije imaju pendrečić i pištolj a rulja ide prema njima, pucaju u zrak rulja ide prema njima očito su neki i drogirani...
Ne vjerujem da su ovog dečka gađali, šta zna metak šta je 20 metara.
A što se tiče prekomjerne uporabe sile policije, ona u ovom slučaju, čak i da su pobili sve koji jurišaju na njih, nije pretjerana uporaba sile.
Nažalost nastradao je baš dečko iz pozadine koji nije jurišao...
- nellington
#366 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
U zagrebačkom “Vjesniku” od 9. kolovoza 1993. objavljena je u vrhu strane “vijest” pod naslovom: “U Zenici obješeno 35 Hrvata!” a da bi se potcrtala emocionalna i vjerska dimenzija tog zlodjela navedeno je i kako je ono počinjeno “na trgu ispred katoličke crkve”.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#367 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
A gdje ce bjezati !?!Junuz Djipalo wrote:http://www.rtl.hr/clanak/policijske-sni ... kom/11745/
I još razularena masa juriša, pa ljudi moji ja sam bivši robijaš imao fajerku, glumili neki vrag, ali čim policija s pendrecima krene bježi. Vidite da su izvadili pištolje i da mogu da vas ubiju, imaju pravo na to i vi se ne zaustavljate nego jurišate na njih.
Strasno !!!
Last edited by Latina on 05/10/2009 21:03, edited 2 times in total.
- luksuz
#368 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva

Ovo je ubica
-
luciferino
#369 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Zar nije prvo pogodjen neko u vlastitoj basci?samo malo wrote:- Bio sam zadužen prodavati ulaznice na sjevernom ulazu, gdje su trebali biti gostujući navijači. Njih desetak već je ušlo na tribine kada su me iznenada napali navijači gostiju, rekavši da mi "žele pomoći prodavati karte". Onda su mi oteli torbu s novcem i ulaznicama i počeli me tući. Kada me policija pokušala zaštititi, nastao je kaos koji se brzo proširio i vidite kako je sve završilo, rekao nam je Ivan Banožić, uvijek mirni i tihi širokobriješki poštar, zadužen za prodaju karata. Malo dalje isti "navijači" napali su pred kapelom jednu časnu sestru.
- Hrvoje_Hrvatinic
#370 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Sudeći po ponašanju Hordi Zla i njihovom iz snimka policije očitom, bezrazložnom i barbarskom napadu na policiju čudim se da su policajci sačuvali mirnu glavu i nisu ih dobro udesili, jer da se ovakvo ponašanje desi u jednoj normalnoj državi, bili bi oni pola godine u zavojima a nakon toga par godinica na rehabilitacijii, iza rešetaka.Pera Trta wrote: Ubio ga je metak. po svim indicijama ispaljen iz policijskog pištolja. Policija HNK je juče zvanično i nedvosmisleno izjavila da je ubijen "tupim predmetom". Samim tim je prekoračila svoje ovlasti, dajući informacije o stvarima za koje nije kompetentna. Očito da je to bilo sa nekom tendencijom.
Da je ovo pravna država danas bi ovi huligani sa snimki bili u zatvoru a ne paradirali središtem Sarajeva i blokirali promet.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#371 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Ne uvlačite Ćiru u ovu priču! Čovjek je odlično reagovao, svojim iskustvom i majstorskim smirenim nastupom trudi se utišati strasti. To je jedino bitno pred odlučujuću utakmicu naše reprezentacije.

-
lolo_lolo
#372 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
kome je jos reprezentacija na pametiPera Trta wrote:Ne uvlačite Ćiru u ovu priču! Čovjek je odlično reagovao, svojim iskustvom i majstorskim smirenim nastupom trudi se utišati strasti. To je jedino bitno pred odlučujuću utakmicu naše reprezentacije.
-
dimu
#373 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
ko su onda ovi likovi na sredini snimka (dio sniman iz pravca benzinske stanice) ? vidi se par baklji koje oni bacaju prema policiji ili suparnickim navijacima koji su lijevo... e sad ako to nisu navijaci sarajeva, kad su se stigli zamjeniti sa ostalim za pozicije, kad je to samo 10 metara udaljeno od one raskrsnice koja se vidi na snimkama sa tribina ... nemoj me pravit budalomrespo wrote: pogledaj odakle je baklja dosla oni koji su bili dole znaju
normalno da napadaju jer ne zele da ih ovi stjeraju u ulicicu ili u grupu pa da ih pogodi svaki kamen sta treba da budu skuceni uz stadion u grupi a ovi da ih gadjaju?
treba biti realan i kaznit i jedne i druge, to sto je neko poginuo na nasoj strani ne opravdava ove huligane a ne pustit ih da iskoristavaju smrt momka za svoju propagandu i preseravanja
nisu sigurno ni oni isli u siroki brijeg da miroljubivo gledaju utakmicu, znamo mi svi odlicno sta je tim likovima prvo u glavi, belaj i samo belaj...
-
Abacija
#374 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
Dobro jos nisi rekao da je Vedranov ubica zrtva istorije. smajlikojipovracaemillio estevez wrote:@stastix ,nemoj pretjerivati neredi su poceli prije nesretnog
- respo
#375 Re: Napad vatrenim oružjem na navijače Sarajeva
zato jer je istina drugacijaemillio estevez wrote:Zasto se ne vjeruje policijskom izvjescu ?
I dajte prestanite nazivati stanovnike Širokog Brijega fasistima i ustasama.
Odakle uopce pravo da ih se tako naziva ??
zar nisu fasisti i ustase? dokazi suprotno pa se nece nazivati tako
odakle pravo sirokobrjezanima da nazovu navijace huliganima narkomanima balijama ??
ako nisu ustase zasto ne prozvase i vedrana ustasom?