Bosna i Hercegovina - Turska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Globus
#351 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ako budemo sa jednim spicem igrali izgubit cemo 3-4 gola razlike .. ako budemo igrali sa 2 napadaca pobjedit cemo ili 2:1 ili cemo ih nabit ko belgijance tamo .. i to ako bude 2:1 zadnjih pola sata ce 1000000000 ljudi dobit srcani 
-
Abacija
#352 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Bez obzira na sve sta se dosada desilo nikad nisam bio mirniji pred utakmicu reprezentacije. Naprijed Bosno i Hercegovino!!! 
- SirHepek
#353 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Jebenoje stoce turci igrat na sve ili nista i svi znamo dasu ludi (EP 2008) ja ipak mislim 3:1 za nas!!!
p.s ima kod mene dosta turcina na poslu sutra idem u BIH dresu na poso
p.s ima kod mene dosta turcina na poslu sutra idem u BIH dresu na poso
- pirmin
#354 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Meni se licno ne svidja ni jedna varijanta ono 100% ali eto, sta je-tu je.hordash wrote:Ti ocito imas kompleks prema svakome ko bilo sta progovori o zenici. Jesam li ja napisao da mrzim Zenicu i da ne treba igrat nijednu utakmicu na Bilinom? Ja, kao i svi drugi forumasi, imam pravo na svoje misljenje a ono je da bi bila bolja atmosfera na Hasetu pred 40 000 nego na Bilinom (na kojem je takodjer dobra atmosfera) pred 15 000.3XL wrote:Samo za ove sto seru gdje treba da se igra:
Niko nije birao gdje ce da se igra ,vec sami igraci su to zahtjevali .. A po meni ako se krenulo u Zenici , treba da se i zavrsi u Zenici , ako nista iz ranijih iskustava ... A sto kazes Zenicki Wembley , mozda i nije bas to , ali sigurno najljepsi i najbolji u BiH pa i sire na Balkanu , a nece se stati na ovome , prosirit ce se on i to vrlo brzo .... A tvoja mrznja prema Zenici nebi trebala da ima veze sa ljubavlju prema BiH ..... Zivioa iskreno se ne sjecam da raja ikada spominje najbolje atmosfere na utakmicama u zenici, a sva raja spominje Kosevo i atmosferu sa utakmice BiH - Danska i Zeljo-Newcastle, tako da ti iskreno preporucujem da se skontas, i to sto kazes da je bilino najljepsi stadion u BiH
BP je simpatican stadioncic koji premalo prima narocito za ovakve utakmice repke a Kosevo je opet kao na livadi, vjetrometina, nikad necu zaboraviti kako nas 25000
nadglasase 500tinjak Srba.
-
Abacija
#355 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Izgleda da se Del Bosque tresu gace.Kraljica od Sabe wrote:Sta prenose mediji u Turskoj?
Vijest turske državne novinske agencije «Anadolu Ajans»
Tehnički direktor Fenerbahče-a Christoph Daum, u razgovoru za tursku državnu novinsku agenciju «Anadolu Ajans», poručuje da Fatiha Terima ceka težak meč. «Ma koliko bilo teško vjerujem da će Terim iznaći neko rješenje», kaže Daum.
Prisjećajući se susreta s njemackom reprezentacijom za Evropsko prvenstvo, Daun je istakao da je tada bilo puno propusta i da su uprkos tome (Fatihovi momci, op.a.) odigrali jednu dobru utakmicu. «Treba se podsjetiti da je isto ovako teska situacija bila pred Evropski sampionat, sa norveskom reprezentacijom. I tada je malo njih vjerovalo da cemo proci...», rekao je Njemac Christoph Daun.
Sportske novine Fanatik, donose naslov ispod:
BOSNA NIJE NIKAKAV KONKURENT
«Turska, koja svojim bojama obilježi svaku kvalifikaciju, bez ikakvih će teškoća pobijediti Bosnu», kaže naš stari prijatelj, a trenutno tener Španske reprezentacije Vicente Del Bosque.
Nekadašnji trener turskog fudbalskog kluba Bešiktaš, Vincente Del Bosque, posredstvom turskih medija iz Monaka je poručio «Sviđa mi se i podržavam pozitivan pristup fudbalu koji Turska igra. Susret sa Bosnom nije važan samo vama već i nama. Mislim da će Turska s lakoćom odnijeti pobjedu, jer velike su razlike u kvalitetu između te dvije zemlje.», kaze Del Bosque.
«Bosna je sad druga u poredku, a biće i naš domaćin. Iskreno, upravo iz tog razloga želim da 9-og septembra izgube. Među nama rečeno, više bih volio da turska zaigra na svjetskom rvenstvu. I zbog vaših navijača koji znaju napraviti dobru atmosferu...», kaže Del Bosque.
Današnji broj novine Hurriyet donose naslov: Oružje je spremno
«U Bosnu idemo po pobjedu» rekao je Fatih Terim u avionu na putu prema Bosni. Igra se na njihovom prostoru, u prisustvu njihovih navijača i uz prednost od 4 poena i mislim da će se oni truditi da zadrže tu prednost. Ipak, mi smo bolji tim. U Bosnu dolazimo ratovati. Naše oružje je spremno.» Terim je tom prilikom rekao da sa prijateljima gledao igru bh. tima sa Armenijom i Belgijom, te da su tada uočili sve slabe tačke naše reprezentacije.
Poruka Fatiha Terima
Fatih Terim je na aerodromu u Sarajevu odgovorio na novinarska pitanja (tako stoji u vijesti objavljenoj u sportskoj novini «Fanatik», iako su naši mediji prenijeli da uopšte nije davao izjave)
«Došli smo po pobjedu, sa veoma visokom željom da pobijedimo. U Tursku se želimo vratiti sa tri poena i ja svom svojom dušom vjerujem da ćemo ići na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Svjesni smo da nas očekuje vrlo teška utakmica. Naš protivnik ima kvalitetne igrače, a pošto je utakmica na njihovom terenu za očekivati je da je i raspoloženje igrača na visokom nivou.
Anketa:
Komentari na anketu «Kako će završiti meč s Bosnom?»
«Svi su izgledi da je pobjeda naša»
«ti sad s Estoncima završi neriješeno, od Beglijanaca izgubi, pa sad ovdje prejudiciraj šta bi bilo kad bi bilo...»
Iz turskih medija stiče se dojam da je arogancija s kojom dolaze u BiH vještački proizvedena i da se oni itekako zabrinuti za ishod ovog meča. Iako ne otvoreno nade se polažu u strance, FIFU, odnosno sudije koji mogu «organizirati» njihovu pobjedu. Dakle, jednom pogrešno presuditi, jednom isprovocirati igrača za još jedan «žuti» i eto... Vlada i svijest da su u Južnoj Africi poželjniji kao reprezentacija, koliko i turski navijači. Ovdje se treba prisjetiti kvalifikacione utakmice za EP odigrane kod nas, kad su odbili prisustvovati zajedničkoj pres konferenciji.. Sjećate li se koji je bio rezultat utakmice???
Nadalje, što bi vam još moglo biti interesantno, ko već ne znate, opet se poteže pitanje sreće sa stadiona na Bilinom Polju, pa se razglaba hoće li povrijeđeni Nihat Kahvedzi moći igrati, pa o tome da su im četiri igrača «kritična» (Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Gönül) sto se tiče žutih kartona...
Novine Milliyet prenose Ćirinu izjavu:
Tehnički direktor reprerentacije Bosne i Hercegovine Ćiro Blažević, upozorio je svoje navijače da ne oblače turski dres.
«U ovoj grupi igramo s Turskom. Molim vas, obucite dresove samo sa bojama BiH. I, ovaj put, pripremite se za slavlje u ime svoje zemlje, ne Turske», rekao je iskusni trener čiji su navijači na velikom broju stadiona oblačili turske dresove, pa čak i dres FK Boluspor. Osvrnuvši se na ambiciozne izjave Fatiha Terima, Blažević je rekao «Fatih Terim je jedan od najboljih trenera svjetskih razmjera i čovjek koji uvijek zna šta treba reći. Naravno da će o svojoj reprezentaciji pozitivno govoriti. Ipak, teško je komentarisati susret koji će se odigrati u srijedu:»U tekstu nadalje slijedi svima poznati istorijat naše reprezentacije, pa onda informacije o tome da naš Ćiro koristi taktike jugoslovenske škole futbala (sistem 3-5-2), da je napravio tim koji kratkim pasom na sredini zadržava loptu i «dok se suprotna strana još nije snašla», izvedu poznati jugoslovenski faul... Onda prenose da Blažević sistemom 5-4-1, planira zaustaviti Tundzaja i Ardu
- Mahalac
#356 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Moji strahovi u ovoj utakmici koja nas ceka pocinju i zavrsavaju u prvih 15-ak min. Tu se bojim turskog pritiska i naseg nesmotrenog prekrsaja u avliji(Spahic, Nadarevic..) koji bi sudija jedva docekao i svirao penal. Ta mi se situacija stalno vrti u glavi kao nesto vec vidjeno.
Nadam se da nece biti tako a ako prodje tih prvih 15min bez problema, sve dalje je nasa pobjeda.
Nadam se da nece biti tako a ako prodje tih prvih 15min bez problema, sve dalje je nasa pobjeda.
- Murat Sabanovic
#357 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
ti si fergusona zajeb'o...ovakve utakmice pobijedjuje ekipe koje budu imale jaci vezni red...Globus wrote:Ako budemo sa jednim spicem igrali izgubit cemo 3-4 gola razlike .. ako budemo igrali sa 2 napadaca pobjedit cemo ili 2:1 ili cemo ih nabit ko belgijance tamo .. i to ako bude 2:1 zadnjih pola sata ce 1000000000 ljudi dobit srcani
- and
#358 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
ljudi sebi pokušavaju dići moral na razne načine.nije im zamjeriti.
njihova vrlina je fanatizam,koja im je mogla pomoći u turskoj protiv estonije da se izvade od 0:1 i 2:2 i isčupaju pobjedu.
za zenicu i bih ipak treba malo više.
njihova vrlina je fanatizam,koja im je mogla pomoći u turskoj protiv estonije da se izvade od 0:1 i 2:2 i isčupaju pobjedu.
za zenicu i bih ipak treba malo više.
-
3XL
#359 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Cuj atmosvera protiv Danske , pa ako nece tad bit dobra kad ce , igralo se za direktan prolaz na prvenstvo , halooo , probudi se .... I vidim dobro si procitao , da najljepsi je stadion u BiH , pa i daljehordash wrote:Ti ocito imas kompleks prema svakome ko bilo sta progovori o zenici. Jesam li ja napisao da mrzim Zenicu i da ne treba igrat nijednu utakmicu na Bilinom? Ja, kao i svi drugi forumasi, imam pravo na svoje misljenje a ono je da bi bila bolja atmosfera na Hasetu pred 40 000 nego na Bilinom (na kojem je takodjer dobra atmosfera) pred 15 000.3XL wrote:Samo za ove sto seru gdje treba da se igra:
Niko nije birao gdje ce da se igra ,vec sami igraci su to zahtjevali .. A po meni ako se krenulo u Zenici , treba da se i zavrsi u Zenici , ako nista iz ranijih iskustava ... A sto kazes Zenicki Wembley , mozda i nije bas to , ali sigurno najljepsi i najbolji u BiH pa i sire na Balkanu , a nece se stati na ovome , prosirit ce se on i to vrlo brzo .... A tvoja mrznja prema Zenici nebi trebala da ima veze sa ljubavlju prema BiH ..... Zivioa iskreno se ne sjecam da raja ikada spominje najbolje atmosfere na utakmicama u zenici, a sva raja spominje Kosevo i atmosferu sa utakmice BiH - Danska i Zeljo-Newcastle, tako da ti iskreno preporucujem da se skontas, i to sto kazes da je bilino najljepsi stadion u BiH
BiH - Turska 4-2 , najbolji pojedinac utakmice , to jest 12 igrac - publika
- Murat Sabanovic
#360 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
ja da se pitam na kosevu se nijedna utakmica odigrala ne bi....jednostavo iz razloga ,sto je stadion ruzan i sto atmosfera nije na zavidnom nivou...3XL wrote:Cuj atmosvera protiv Danske , pa ako nece tad bit dobra kad ce , igralo se za direktan prolaz na prvenstvo , halooo , probudi se .... I vidim dobro si procitao , da najljepsi je stadion u BiH , pa i daljehordash wrote:Ti ocito imas kompleks prema svakome ko bilo sta progovori o zenici. Jesam li ja napisao da mrzim Zenicu i da ne treba igrat nijednu utakmicu na Bilinom? Ja, kao i svi drugi forumasi, imam pravo na svoje misljenje a ono je da bi bila bolja atmosfera na Hasetu pred 40 000 nego na Bilinom (na kojem je takodjer dobra atmosfera) pred 15 000.3XL wrote:Samo za ove sto seru gdje treba da se igra:
![]()
BiH - Turska 4-2 , najbolji pojedinac utakmice , to jest 12 igrac - publika![]()
Ima prenos na Hayatu kazu
- alphonse kauders
#361 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
E, tačno ovako ja zamišljam sutrašnju utakmicu. Kad god, ali stvarno kad god smo igrali sa 1 špicem mi nismo ni šanse uspjeli napraviti i samo smo čekali čitavu utakmicu da primimo gol.rado_vidjen wrote:Ipak moram "elaborirat" ovaj sastav.leo karan wrote:Supić
Nadarević
Spahić
Jahić
Salihović
Vladavić
Muratović
Rahimić
Misimović
Ibričić
Džeko![]()
Znao sam sam da ce Ibisevica izbacit i da ga u napadu nece mijenjati Muslimovic, nego Misimovic. Ciro se usro. To se vidi u njegovim izjavama i mimikriji.
Fakat kulkavicka postava. Samo da primjetim da je i kod Muzorevica Miske odigrao par tekmi kao poluspic, ali mislim i kod Cire u Spaniji i- nije nas bilo nigdje. Jer ko ce povezati kad Misketa nema? Rahimic i Muratovic?haha
Ciro je, jednostavno, tvrdoglavi starac, koji reprezntaciju vidi kao neku humanitarnu ustanovu. Kod njega je dovoljno jednom bljesnuti, i niko te vise nece izabacit iz tima. Neki "hatur" prema njima ima, cesto prica u takvom tonu.
Inteligentan covjek je, izmedju ostalog, onaj koji se prilagodjava novonastalim okolnostima. Ne mozes spremit istu taktiku za sve protivnike. Haloooo, ba, pa nisu Turci jebeni amateri iz Armenije! Oni ce znati kazniti: staticnost, nekretivnost, izgubljenost, sporost; naseg veznog reda...o, da![]()
Znam ja sta ciro misli, hehe.On racuna na nekakve transformacije tokom naseg napada. Ali dzaba ti je Ciro, da se Vladavic iz drugog plana pet puta ubaci i izadje sam pred golmana - garantujem da ce se svaki put spetljati i unistiti sansu! Zasto? Zato sto nema te KLASE. Zato i igra u Austriji. Sta tek reci o Muratovicu?
![]()
Da skratim. Predvidjam ovakav razvoj dogadjaja (optimisti, bolje preskocite)
Patnja, slab protok lopte, nepovezanost; na Ibricicu je sav teret u vezi, ali se ne zna nosit s njim jer je on ipak mali kalibar za ovakve utakmice; Misimovic se vraca po loptu pokusavajuci nesto povezat, i samo se bespotrebno trosi (deja vu); Dzeko izolovan i nervozan, uvjek okruzen sa tri-cetri turska fudbalera...Turci ce sa dva gola vec na poluvremenu rijesit utakmicu, a onda uz onaj muk Bilinog polja i nas cuveni mentalitet, nikakave izmjene nam nece pomoci, jer - vise nam nema spasa!
Jebiga, crnjak zesciNiko sretniji od mene ako se morao posipat pepelom. Nece mi bit mrsko
Vladavić i Muratović mogu igrati protiv armenije i estonije i tu im je krajnji domet, jer je to njihov nivo otprilike, Ibričić je tu negdje na nivou Austrije, Belgije.. Helem, mrzim kad se na domaćem terenu mi bojimo bilo koga, a od Turaka se napravila svjetska velesila a ovi nemaju nijednog jedinog igrača ni evropske klase osim mozda Kahvecija i Altintopa, al pa šta?
Pa mi hoćemo na SP, tamo te ba čekaju 10x bolji igrači od turskih. Pa šta ako su fanatici, mogu oni srljati, ali zato treba pametno, šta se ima neko njih prepadati?
Facit - počnemo li kukavički, i izgubićemo kukavički, a već sam se spremio da psujem Vladaviću i Muratoviću, tj. ne njima nego Ćiri što misli da su oni igrači za prve postave
Haj, živjeli.
-
salle_eh1986
#362 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ljudi, pobjeda za nas je i nerješen rezultat. Nije u cilju pobijediti pošto poto, netreba srljati pa da nas mlantu ko šljivu. Treba pokušati umrtviti igru u prvih 15-20 minuta i nedati turcima da rano povedu a kako utakmica bude odmicala oni će postajati sve nervozniji. Ovo ne znači da se trebamo braniti, napad je najbolja odbrana.Što više lopti Misketu koji će malo "peglati" loptu, (ako treba i izboriti faul) a onda na Džeku pa da on to riješava kako zna, kao što je to u Wolfsburgu. Obavezno zatvoriti sve prilaze golu, Rahimića da pravi faulove na sredini i sjecka igu i da neda turcima da se razmašu....ITD ITD
Sve u svemu treba vjerovati našima da mogu ostati neporaženi, ma to je 100% sigurno da nisu bolji od nas, a ako se ukaže prilika da pobjedimo treba je prigrabiti, ako ne onda nek ostane 4 boda prednosti pa nek oni onda zavise od nas (a imaju oni i meč u Briselu pa valjda nismo toliki pehovi da prokockamo ovo). VOLIM TE BOSNO

PS. Ako zatreba napraviti prekid bakljadom, zna se da poslije toga igramo kao Brazil.
Sve u svemu treba vjerovati našima da mogu ostati neporaženi, ma to je 100% sigurno da nisu bolji od nas, a ako se ukaže prilika da pobjedimo treba je prigrabiti, ako ne onda nek ostane 4 boda prednosti pa nek oni onda zavise od nas (a imaju oni i meč u Briselu pa valjda nismo toliki pehovi da prokockamo ovo). VOLIM TE BOSNO

PS. Ako zatreba napraviti prekid bakljadom, zna se da poslije toga igramo kao Brazil.
- Globus
#363 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
da izbaci i dzeku ? pobjedjuju mozda ekipe koje imaju jaci vezni red ... ali..u nekim drugim drzavama... mi nikad necemo pobjedit sa jednim napadacem ... nismo nikad niti cemo ikad ... jednostavno je tako .. fkt da bih volio da pobjedimo ali daj mi jedan razlog da se nadam pobjedi sa jednim napadacem ?Murat Sabanovic wrote:ti si fergusona zajeb'o...ovakve utakmice pobijedjuje ekipe koje budu imale jaci vezni red...Globus wrote:Ako budemo sa jednim spicem igrali izgubit cemo 3-4 gola razlike .. ako budemo igrali sa 2 napadaca pobjedit cemo ili 2:1 ili cemo ih nabit ko belgijance tamo .. i to ako bude 2:1 zadnjih pola sata ce 1000000000 ljudi dobit srcani
- Distortion
#364 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Eh Spanci nas se boje
strasno...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#365 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ne mogu da shvatim kako nam nije jasno da ce svaki incident, a pogotovo nekakva "bakljada", biti kao kec na desetku da nas FIFA ili UEFA eliminisu iz takmicenja kao trinaesto prase.salle_eh1986 wrote: PS. Ako zatreba napraviti prekid bakljadom, zna se da poslije toga igramo kao Brazil.
Treba zaboraviti na gluposti!
-
salle_eh1986
#366 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Kažem ako bude trebalo, a dabogda nam nikad ne zatrebalo pa da tako radimo ali sve za BIH. Ako treba i nek Evropa gori samo da se ode na SP.pape wrote: Ne mogu da shvatim kako nam nije jasno da ce svaki incident, a pogotovo nekakva "bakljada", biti kao kec na desetku da nas FIFA ili UEFA eliminisu iz takmicenja kao trinaesto prase.
Treba zaboraviti na gluposti!
- Murat Sabanovic
#367 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
dzeko jedini napadac !!! ibisevica trenutno nema ni u mudima !!! muslimovic ne vidim u prvoj postavi,barem protiv turaka..mozda uleti u drugom poluvremenu,onako kao protiv amenije...ibricic i miske mogu dosta odratiti tako da taj drugi napadac nije toliko potreban ...prema tome, poceti sa dva napadaca nije dobro takticki..bolje je u veznom redu stvoriti superiornost i onda ih karati ...Globus wrote:da izbaci i dzeku ? pobjedjuju mozda ekipe koje imaju jaci vezni red ... ali..u nekim drugim drzavama... mi nikad necemo pobjedit sa jednim napadacem ... nismo nikad niti cemo ikad ... jednostavno je tako .. fkt da bih volio da pobjedimo ali daj mi jedan razlog da se nadam pobjedi sa jednim napadacem ?Murat Sabanovic wrote:ti si fergusona zajeb'o...ovakve utakmice pobijedjuje ekipe koje budu imale jaci vezni red...Globus wrote:Ako budemo sa jednim spicem igrali izgubit cemo 3-4 gola razlike .. ako budemo igrali sa 2 napadaca pobjedit cemo ili 2:1 ili cemo ih nabit ko belgijance tamo .. i to ako bude 2:1 zadnjih pola sata ce 1000000000 ljudi dobit srcani
ukoliko ibro i miske odrade svoj posao kako treba,onda ce biti sve ok.sve ce zavisiti od njih ..
Last edited by Murat Sabanovic on 08/09/2009 21:18, edited 2 times in total.
-
Abacija
#368 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Baklja bi ti bila prekid za sva vremena. Izbacila bi na FIFA jedno 4 godine iz svih takmicenja.salle_eh1986 wrote: PS. Ako zatreba napraviti prekid bakljadom, zna se da poslije toga igramo kao Brazil.
-
isaisa
#369 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Apeliram na naše navijače, na one koji nas vole i poštuju, da ne naprave ništa što bi nas moglo ugroziti. Neka atmosfera bude kao protiv Belgije, kada nije pala nijedna petarda na teren i neka nas podrže dlanovima i pjesmom. Želim da pokažemo Evropi i svijetu da nismo divljaci, kakvim nas predstavljaju. Neka ne bude ni najmanjeg incidenta", zamolio je kapiten bh. selekcije, koji je lično vidio pismo iz UEFA koje je stiglo na adresu Saveza, a u kojem se jasno kaže da će naša reprezentacija biti izbačena iz kvalifikacija, ukoliko navijači budu pravili bilo kakve nerede.
"Iskreno, više se bojim toga, nego Turske i nadam se da će nas navijači podržavati dušom i srcem, a ja im obećavam da ćemo na terenu poginuti za pobjedu. Za nas, ali i za sve njih ćemo pokušati da im uljepšamo svakodnevnicu, kako bi barem na trenutak zaboravili probleme", kaže Emir Spahić, stoper nogometne reprezentacije BiH, koju sa kapitenskom trakom predvodi do Južne Afrike, što će biti kruna ove sjajne generacije.
"Iskreno, više se bojim toga, nego Turske i nadam se da će nas navijači podržavati dušom i srcem, a ja im obećavam da ćemo na terenu poginuti za pobjedu. Za nas, ali i za sve njih ćemo pokušati da im uljepšamo svakodnevnicu, kako bi barem na trenutak zaboravili probleme", kaže Emir Spahić, stoper nogometne reprezentacije BiH, koju sa kapitenskom trakom predvodi do Južne Afrike, što će biti kruna ove sjajne generacije.
-
Frankyee
#370 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ljudi koliko je to sigurno da Ciro igra sa jednim napadacem? Mozda je to samo izjavio da se novinari i Turci iznenade. Ja necu vjerovati ko igra dok ih ne vidim na travi.
Ja licni bi poceo sa Muslimovicem jer je on nekako najbolji trenutno, u formi je.
ALi opet kazem da jedino Ciro donosi te odluke i on sigurno zna o fudbalu vise od mene pa prema tome neka on kaze ko ce igrati a ko na klupu. U svakom slucaju cini se da ova postava ( ako je istina) bice mnogo defanzivna. Izgleda da Ciro igra na to da izdrzimo napad prvih pola sata pa da onda pokusa sa kontrom da nesto uradi. Tjesim se da je u svakom slucaju dobro je imati jaku klupu jer ako uvedes Pjanica on moze da promijeni ritam igre a ako Pjanic vec igra sta onda? pa zar da Muratovic ulazi da preokrene rezultat?
Isto tako neki forumasi misle da ce Misimovic da igra poluspica. To moze a nemora biti tacno. Moze Ibricic da izlazi u podrsku Dzeki a i Salihovic moze da bude opasan iz daljine.
Vise nista ne znam sve mi se vrte neke kombinacije u glavi i ima da prolupam. Ima valjda neko osim Dzeke i Misketa ko moze dati golove. Evo Armeniji utrpa Ibricic na loptu Vladavica i Muslimovic na loptu Dzeke.
Ako bude prekida tu moze i Salihovic da fino ubaci ili suta na gol. Muratovic nije neka klasa ali valjda mu se posreci neka.
Daj brate jos 22 sata cekanja pa sta bude.
Ja licni bi poceo sa Muslimovicem jer je on nekako najbolji trenutno, u formi je.
ALi opet kazem da jedino Ciro donosi te odluke i on sigurno zna o fudbalu vise od mene pa prema tome neka on kaze ko ce igrati a ko na klupu. U svakom slucaju cini se da ova postava ( ako je istina) bice mnogo defanzivna. Izgleda da Ciro igra na to da izdrzimo napad prvih pola sata pa da onda pokusa sa kontrom da nesto uradi. Tjesim se da je u svakom slucaju dobro je imati jaku klupu jer ako uvedes Pjanica on moze da promijeni ritam igre a ako Pjanic vec igra sta onda? pa zar da Muratovic ulazi da preokrene rezultat?
Isto tako neki forumasi misle da ce Misimovic da igra poluspica. To moze a nemora biti tacno. Moze Ibricic da izlazi u podrsku Dzeki a i Salihovic moze da bude opasan iz daljine.
Vise nista ne znam sve mi se vrte neke kombinacije u glavi i ima da prolupam. Ima valjda neko osim Dzeke i Misketa ko moze dati golove. Evo Armeniji utrpa Ibricic na loptu Vladavica i Muslimovic na loptu Dzeke.
Ako bude prekida tu moze i Salihovic da fino ubaci ili suta na gol. Muratovic nije neka klasa ali valjda mu se posreci neka.
Daj brate jos 22 sata cekanja pa sta bude.
-
faraon_sa
#371 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
.......................Supic
.
............Jahic...Nadarevic...Spahic
Vladavic....................................Salihovic
.....................Rahimic
.
.....................Misimovic
Pjanic.......................................Ibricic
.
.
.......................Djeko
Po meni puno bolja varijanta nego kad je Muratovic u igri, jer je Pjanic puno kreativniji igrac. I samo ih udarati po bokovima, mali djeko mora jednu zavuci
Eh da imamo kakvog dobrog lijevog bocnog pa da salihovic dobije ofanzivniju ulogu.... Ali sve u svemu imam neki dobar filing da cemo ih razbiti pametnom igrom, samo da djeko i miske imaju svoj dan. Al me nesto strah supica, to nije normalno 
.
............Jahic...Nadarevic...Spahic
Vladavic....................................Salihovic
.....................Rahimic
.
.....................Misimovic
Pjanic.......................................Ibricic
.
.
.......................Djeko
Po meni puno bolja varijanta nego kad je Muratovic u igri, jer je Pjanic puno kreativniji igrac. I samo ih udarati po bokovima, mali djeko mora jednu zavuci
-
Nuke
#372 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Formacija koju mi igramo je u sustini defanzivna, bez obzira da li igramo sa jednim ili dva napadaca. Razlog tome je vezni red u kojem i pored pet odbrambenih igraju i dva defanzivca (s tim da je Muratovic mnogo ofanzivniji u odnosu na Rahimica, ali opet ima dosta defanzivnu ulogu u timu). Salihovic igra poprilicno rezervisano u napadu iz razloga sto je svjetan da protivniku ostavlja dosta prostora po toj strani u slucaju nekog kontranapada pa se manje zalijece, i dosta se trosi zatvarajuci kompletnu lijevu stranu terena. Isto vazi i za Vladavica. Ljudi jednostavno ne igraju na svojim pozicijama. Zato je Salihovic apsolutno neiskoristen igrac sto se tice ofanzivne igre. Rahimic je tip igraca koji je neophodan svakoj ekipi pa tako i nama. Muratovic je nasa najslabija karika. Igra na najodgovornijoj poziciji u timu i na njegovim ledjima je veliki pritisak. Mnogo grijesi pri predaji lopte i to nam stvara velike probleme pri organiziranju napada. Koliko puta smo bili svjedoci da se Miske vracao po loptu na nasu polovinu. Zato rijetko imamo inicijativu i vecu kontrolu lopte na sredini terena (iako imamo vrlo kvalitetan i tehnicki potkovan vezni red). Ako se sjetimo recimo utakmice s Turskom lako je primjetiti da nismo imali igru na sredini terena i Turci su nas pobjedili upravo zahvaljujuci tome. Ukoliko ekipi prepustis sredinu terena tokom cijele utakmice, oni ce stvarati sve vise sansi i onda i da imas najbolju odbranu na svijetu velika je vjerovatnoca da ces primiti bar jedan gol, cista matematika. Turcima bi se najbolje suprotstavili sa jakim veznim redom i ja bi tu postavio najbolje sto trenutno imamo (sto se nece desiti 99%):
_______________Begovic
Jahic_____Spahic_____Nadarevic_____Hrgovic/Muratovic
_________________Rahimic
_______Bajramovic
Pjanic_______________________Salihovic
____________Misimovic
______________Dzeko
Turci su najtanji u odbrani i na to bi se trebali bazirati. Sto vise drzimo loptu u svojim nogama Turci imaju manje vremena da kreiraju neki ozbiljniji napad, a da ne pricam o kontranapadima koji bi uz ovakav vezni red bili ubitacni.
Sto se Turaka tice njihovi trenutno najbolji igracu su: Arda Turan, Hamit Altintop, Tuncay Sanli i Emre Belozoglu. Najvise forsiraju Ardu koji je sjajan tehnicar i ima dobar pregled igre. Za ocekivati je veliki broj napada po lijevoj strani. Hamit i Emre su glavni kreatori igre Turske, cesto pokusavaju udarcima iz daljine. Tuncay je najveca opasnost po nas gol. Ima ga na svim dijelovima terena, fizicki jak i tehnicki potkovan igrac, aktivno ucestvuje u vecini napada, moze igrati i u veznom redu (u Middlesbrough-u cesto igrao kao vezni igrac). Semih Senturk iako nije u nekoj formi takodje moze biti opasnost, vrlo snalazljiv igrac u 16, opasan u skoku.
Najvjerovatniji sastavi sutra:
_____________(BiH)___________________________________(Turska)
_____________Supic____________________________________Demirel
____Jahic___Nadarevic____Spahic______________Gonul___Cetin____Turaci____Balta
Vladavic___________________Salihovic
_______Muratovic____Rahimic________________________Emre_____Hamit
___________________________________________Halil____________________Turan
____________Misimovic
__________________Ibricic___________________________Tuncay
__________Dzeko_________________________________________Semih
U svakom slucaju mislim da smo trenutno bolji tim od Turske. Cetiri boda u duelima s Turskom i Estonijom nas vode u baraz.
_______________Begovic
Jahic_____Spahic_____Nadarevic_____Hrgovic/Muratovic
_________________Rahimic
_______Bajramovic
Pjanic_______________________Salihovic
____________Misimovic
______________Dzeko
Turci su najtanji u odbrani i na to bi se trebali bazirati. Sto vise drzimo loptu u svojim nogama Turci imaju manje vremena da kreiraju neki ozbiljniji napad, a da ne pricam o kontranapadima koji bi uz ovakav vezni red bili ubitacni.
Sto se Turaka tice njihovi trenutno najbolji igracu su: Arda Turan, Hamit Altintop, Tuncay Sanli i Emre Belozoglu. Najvise forsiraju Ardu koji je sjajan tehnicar i ima dobar pregled igre. Za ocekivati je veliki broj napada po lijevoj strani. Hamit i Emre su glavni kreatori igre Turske, cesto pokusavaju udarcima iz daljine. Tuncay je najveca opasnost po nas gol. Ima ga na svim dijelovima terena, fizicki jak i tehnicki potkovan igrac, aktivno ucestvuje u vecini napada, moze igrati i u veznom redu (u Middlesbrough-u cesto igrao kao vezni igrac). Semih Senturk iako nije u nekoj formi takodje moze biti opasnost, vrlo snalazljiv igrac u 16, opasan u skoku.
Najvjerovatniji sastavi sutra:
_____________(BiH)___________________________________(Turska)
_____________Supic____________________________________Demirel
____Jahic___Nadarevic____Spahic______________Gonul___Cetin____Turaci____Balta
Vladavic___________________Salihovic
_______Muratovic____Rahimic________________________Emre_____Hamit
___________________________________________Halil____________________Turan
____________Misimovic
__________________Ibricic___________________________Tuncay
__________Dzeko_________________________________________Semih
U svakom slucaju mislim da smo trenutno bolji tim od Turske. Cetiri boda u duelima s Turskom i Estonijom nas vode u baraz.
- BSn
#373 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ovom prilikom podsjecam bh. navijace da su Turci u Turskoj nasu zastavu bacili u kontejner.
Upravo zbog toga pozivam sugradjane da odbiju povezivanje zastava BiH i Turske, a sto ce im turski navijaci sigurno nuditi. Naime, rijec je o kukavicama i licemjrima koji, kada nasa repka gostuje kod njih, gaze nase zastave i ponizavaju navijace, a kada dodju ovamo imaju tendenciju lizanja s domacinima. Makar jednom pokazimo da nase pamcenje nije kratkog dometa i da imamo samo jednu zemlju. Pokazimo da nam je BiH ispred bilo koje druge zemlje, pa makar ona bila smjestena i u Maloj Aziji.
Ponasajmo se fer i korektno. Nadajmo se da ce njihovi navijaci imati isti tretman kod nase policije, kao nasi kod njihove.
Pokusajmo pokazati da smo evropski narod. Nama baklje, ne da nisu potrebne, nego ne smiju biti dio koreografije, posto UEFA i FIFA jedva cekaju da nase mjesto dadnu nekome drugom. Treba se boriti kontra Saveza, ali ne smijemo unistiti sjajnu priliku ovoj generaciji fudbalera da odu na SP. Osim toga, kazna od nekoliko godina ne igranja (koja je vrlo moguca), bi i zauvijek otjerala ove igrace iz repke.
Igraci ne smiju nasjesti na njihove provokacije, ali ni navijaci. Oni, ako zele, nek' unistavaju i provociraju - to ce se njima obiti o glavu.
Sutra, bez obzira za koga inace navijate, budite u plavoj, zutoj, ili bijeloj odjevnoj kombinaciji i znajte da imate samo jednu domovinu - Bosnu i Hercegovinu!
P.S. Ja bih isao s dvojicom u napadu.

Upravo zbog toga pozivam sugradjane da odbiju povezivanje zastava BiH i Turske, a sto ce im turski navijaci sigurno nuditi. Naime, rijec je o kukavicama i licemjrima koji, kada nasa repka gostuje kod njih, gaze nase zastave i ponizavaju navijace, a kada dodju ovamo imaju tendenciju lizanja s domacinima. Makar jednom pokazimo da nase pamcenje nije kratkog dometa i da imamo samo jednu zemlju. Pokazimo da nam je BiH ispred bilo koje druge zemlje, pa makar ona bila smjestena i u Maloj Aziji.
Ponasajmo se fer i korektno. Nadajmo se da ce njihovi navijaci imati isti tretman kod nase policije, kao nasi kod njihove.
Pokusajmo pokazati da smo evropski narod. Nama baklje, ne da nisu potrebne, nego ne smiju biti dio koreografije, posto UEFA i FIFA jedva cekaju da nase mjesto dadnu nekome drugom. Treba se boriti kontra Saveza, ali ne smijemo unistiti sjajnu priliku ovoj generaciji fudbalera da odu na SP. Osim toga, kazna od nekoliko godina ne igranja (koja je vrlo moguca), bi i zauvijek otjerala ove igrace iz repke.
Igraci ne smiju nasjesti na njihove provokacije, ali ni navijaci. Oni, ako zele, nek' unistavaju i provociraju - to ce se njima obiti o glavu.
Sutra, bez obzira za koga inace navijate, budite u plavoj, zutoj, ili bijeloj odjevnoj kombinaciji i znajte da imate samo jednu domovinu - Bosnu i Hercegovinu!
P.S. Ja bih isao s dvojicom u napadu.
- Globus
#374 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Eno nedaleko od stadiona .. ustvari ondje pored hotela Dubrovnik gdje su turci .. prodaju se rekviziti navijacki .. dresovi salovi zastave bosne .. i to .. i u sred svega toga zastava turske 
-
salle_eh1986
#375 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Zastave Bosne neka se viju,
ljiljani naši bitku sad biju.
Najjači mi smo, pjesma nas nosi,
sinovi Bosne, FANATICOSI.
BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF, BHF.
http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... &Itemid=82
ljiljani naši bitku sad biju.
Najjači mi smo, pjesma nas nosi,
sinovi Bosne, FANATICOSI.