Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
black

#351 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by black »

Bellica wrote:
Meni se isto desavalo samo za parkiranje!!!Ispred i iza mene 50 auta,a on samo meni naplati kaznu!!!!A ako ulozim zalbu mjesecima bi se "ganjali" i opet bih morala platiti!
ma samo da si sjetio/la se da izvadis mobitel i fotografises, pa da vidis kako mjenja prichu ;-)
Erzsebet

#352 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Erzsebet »

Vratio sam se sinoć u Sarajevo, nakon 30 dana izbivanja i već sam se iznervirao radi vožnje. Kretena u Sciroccu sam vidio na semaforu na Čeki, oko ponoći, dva polurazvaljena Golfa II se trkaju s njim, a tokom pređene cijele glavne džade, bar sam pet puta poludio radi kretena oko mene.

Šta uraditi, zaista ne znam. Kad bih bio kakav promašen slučaj i imao nekog stojadina, išao bih okolo i zabijao se u njih. Recimo, vidim ga u jednosmjernoj, odmah se zaletim i bum. Ili kad hoće da mi se ubaci bezobrazno u traku, takođe se zaletim u njegova vrata, te svaki put zvati policiju.
Bellica

#353 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

black wrote:
Bellica wrote:
Meni se isto desavalo samo za parkiranje!!!Ispred i iza mene 50 auta,a on samo meni naplati kaznu!!!!A ako ulozim zalbu mjesecima bi se "ganjali" i opet bih morala platiti!
ma samo da si sjetio/la se da izvadis mobitel i fotografises, pa da vidis kako mjenja prichu ;-)
Iduci put cu da budem bezobrazna,svadjat cu se s njima pa cu onda da vidim!Nema sanse da im vise ikada platim 40KM za nepropisno parkiranje!!!Mogu oni samnom,ali ne mogu sa svakim!Meni se nedavno desi da vozim glavnom ulicom(Kod sebilja) lijevom stranom jer su u desnoj tramvaji,stigne me policijski auto,otvore prozor kazu ne smijes voziti lijevom jer se po zakonu mora voziti desnom stranom!Odem ja na sine izmedju tramvaja,kad malo nize me zaustavljaju drugi policajci kazu ne smijes voziti po sinama!!!!
Neelix

#354 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

nineinchnails wrote:
S@din wrote:Ma sta nema policije, ja svako malo dobijem neku kaznu, a sve gluposti, ostavim auto prekoputa ex raiffeisen, da odem do bankomata, dobijem cestitku, krenem na more, sipam gorivo na pumpi, krenem ne stignem upaliti svijetla, cestitka opet... vozim u tuzlu, izlazim i z Srednjeg, kod ina pumpe oni 2 metra od znaka izlaza, stoje sa radarom, a svi znamo da iza krivine kod pumpe je izlaz i svi daju malo gasa :))) i opet cestitka i tako u nedogled ...
a fakat sam ok vozac, ne dviljam, postujem propise, postujem bonton .... police sucks
kao sto rekoh "policija je tu da stiti kriminalce".
I ja sam ok vozac, ali sam se naplacao kazni za gluposti to nigdje nema.
Npr, naplati mi kaznu za voznju 50kmh gdje je ogranicenje 40kmh, a u isto vrijeme prodje par auta 140kmh, i ovaj ih ne zaustavlja, itd, itd...
"Bolji" sam, ja sam sa 47 platio kaznu nekad davno, gdje je ogranicenje 40 :D al nisam rekao "sto ja, sto mene". prekrsio sam zakon i moje je da platim.
Neelix

#355 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

ja vidjeh tog zelenog scirocca kod ohr-a maloprije, neka fina pi** vozi, plavusha :D
Erzsebet

#356 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Erzsebet »

Scena 2... Od Mostara do Jablanice, dakle na pravcu gdje se normalno ide između 80 i 100 km/h, tip u sivom Polu tambura na početku kolone 40-45 km/h sve vrijeme, a nemoguće ga je preteći, jer sve vrijeme auta idu iz suprotnog smjera. Nakon mosta Begića i Begovića, preko pune linije ga pretiču dijasporac iz Njemačke i diplomatsko auto. Policija zaustavlja samo dijasporca, dok i diplomata, i idiot u Polu, prolaze pored njih. Naravno, treba dijasporca kazniti, ali mislim da višestruko više treba kazniti tipa koji je napravio kolonu, bez ikakve potrebe. To je, koliko znam, kažnjivo, a i opasno.
karanana

#357 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by karanana »

micki125 wrote:Tema Perači šoferšajbi na semaforima je zaključana iz razloga: zbog sirenja mrznje i netrpeljivosti. gluho bilo i daleko, odron od moderiranja.
i mene iznenadi i mal ne poslah upit da pitam zasto zatvorise tu temu. znaci ti poslao i pitao? bas ne kontam, cuj sirenje mrznje i netrpeljivosti. prema kome? sta smo to rekli prema nekom odredjenom? c c c c c c c.

cudo drze ovu temu a ovakav naslov. pa onda je i ova tema sirenje mrznje i netrpeljivosti prema divljacima u autima koje mi spominjemo. ili mozemo ovdje na ovoj temi pricati o tim divljacima koji nam peru sofersajbe na semaforima?
Last edited by karanana on 24/08/2009 14:48, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#358 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by chuchumbamayumbe »

nineinchnails wrote:
Mascherano wrote: Imali smo dosta primjedbi od strane građana sa Alipasina da ih policija previse kaznjava zbog nepropisnog parkiranja, pa smo malo stali na loptu. :)
Mi u takvim slucajevima djelujemo iskljucivo na poziv građana. Dakle, nazovite 474 000 i objasnite vas problem sefu smjene koji ce uputiti patrolu (ili vise njih) da se sankcionisu ti vozaci. Mozda je i najbolje da kontaktirate vođu sektora cija se kancelarija nalazi na Trgu ZAVNOBiH-a u onom klubu penzionera kod vatrogasaca. Sto se vise vas obrati sa istim problemom, brze ce se problem i rijesiti. ;-)
Ovo je dokaz da policija ne radi nista i da se svi i dalje bahato ponasaju.
Gradjani treba da glume policiju jer je vama mrsko hodati oko zgrada i kaznjavati. Povrh svega, ispada da necete da kaznjavate jer im je bilo previse, a oni i dalje ostavljaju auta gdje ne treba.
Eto kakva nam je policija.........takva policija nam ne treba.
Pa mogli bi da napune budžet samo da prohodaju malo po Alipašinom i po Mojmilu i da rastjeraju delegate sa trotoara, a ne da iskaču iz žbunja i prepadaju raju hvatajući ih na besmislenim ograničenjima od 50km/h (može li mi neko objasniti zašto je od Mostara do Metkovića ograničenje 50km/h, pa i na potpuno nenaseljenim dionicama, kakvi su GLUPANI određivali gdje će se postavljati ograničenja i kolika)!?!?
SKLONITE KABADAHIJE SA TROTOARA U OLIMPIJSKOJ ULICI NA MOJMILU, POGOTOVU DELEGATA SA NOVOM LAGUNOM NA KOJOJ PIŠE MILKMAN!
Evo pogledajte slike, pa zar ja moram da zovem policiju da uradi svoj posao!? Da nisu i to delegati koji su se žalili da policija previše kažnjava?! Mojmilo ima mnogo ljudi u kolicima i invalida, a vi izlazite u susret ne njima nego papcima koji parkiraju po trotoarima.

Image
Image
holowey

#359 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by holowey »

demokratija :D :run:
somethings

#360 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by somethings »

micki125 wrote:Tema Perači šoferšajbi na semaforima je zaključana iz razloga: zbog sirenja mrznje i netrpeljivosti. gluho bilo i daleko, odron od moderiranja.
Samo da ovdje spomenem (nisam stigla na onoj temi) da ta djeca nekad i napadaju pješake. Neki dan su jednu curu na tramvajskoj na Malti zalili onom fuj vodom iz čista mira. :x

Što se divljaka za volanom tiče... Je li normalno da i svatovi smiju da jurcaju kroz crveno ko da su hitna? :-) Umalo da poginem na semaforu kod Muzeja...
aze

#361 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by aze »

somethings wrote:
Samo da ovdje spomenem (nisam stigla na onoj temi) da ta djeca nekad i napadaju pješake. Neki dan su jednu curu na tramvajskoj na Malti zalili onom fuj vodom iz čista mira. :x

Što se divljaka za volanom tiče... Je li normalno da i svatovi smiju da jurcaju kroz crveno ko da su hitna? :-) Umalo da poginem na semaforu kod Muzeja...

Po zakonu kod nas ni hitna nebi smjela proci kroz crveno..... a svatove da ne spominjem. Al kod nas je to izgleda normalno,da svatovi prolaze kroz crvena pa mozda i opale koji rafal iz automatskog ili poluautomatskog naoruzanja ako je bas ono :mrgreen:
AdnanSA

#362 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by AdnanSA »

Danas oko 15 časova sam vidio ubjedljivo najvećeg divljaka za volanom.
Vozio je crnu Seat Ibizu face lift iz možda 2000. godine. Onako pomalo sportska neka, ma nije ni bitno ali čudno je šta je taj mladi junoša napravio . Na potezu od mašinske škole do Pofalića prestrojio se nekoliko puta iz samo njemu vidljivog razloga naravno NO žmigavci i onda se otvorio semafor na Pofalićima tada je izvršio preticanje sa desne strane jedne Škode Fabije ali pazi sada na prostoru autobuskog stajališta odmah poslje raskrsnice.
Dakle pomenuta Fabia i još dva vozila su krenula sa semafora i on nije mogao da ih prodje jer ljudi voze paralelno tj. tek kreću sa semafora a naš lola iz Ibize preteče ih kroz autobusko stajalište na kome se srećom nije nalazio niko.
Jedva je stigao da se ubaci nazad u desnu traku i da ne odleti u drvo. Takvo nešto bi normalna osoba uradila jedino da su život i smrt u pitanju a tipovi poput papka iz Ibize radi pukog podizanja adrenalina i svog vlastitog ega.
U zadnje vrijeme mi uopšte nije krivo kada neko takav pogine ili ostane invalid dapače.
Znam jedna manje budala na cesti koja sutra može usmrtiti moje djete.
alica.k

#363 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alica.k »

Bellica wrote:Iduci put cu da budem bezobrazna,svadjat cu se s njima pa cu onda da vidim!Nema sanse da im vise ikada platim 40KM za nepropisno parkiranje!!!Mogu oni samnom,ali ne mogu sa svakim!Meni se nedavno desi da vozim glavnom ulicom(Kod sebilja) lijevom stranom jer su u desnoj tramvaji,stigne me policijski auto,otvore prozor kazu ne smijes voziti lijevom jer se po zakonu mora voziti desnom stranom!Odem ja na sine izmedju tramvaja,kad malo nize me zaustavljaju drugi policajci kazu ne smijes voziti po sinama!!!!
ni to ti nece pomoci meni je reko "da nisi bezobrazna ne bih ti pisao kaznu" (a vec je napisao).

situacija, tri minute upalila sva cetiri zmigavca na autobuskoj stanici dok je mama dosla do auta i usla unutra. nisam se sekunde svadjala, samo pitala "a sto i njima ne pisete kazne onda?", jer oko mene jos 5 auta parkiranih i ostavljenih...na duze od tri minute sigurno, cak i prije nego sto sam ja dosla svi bili tu.
Bellica

#364 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

alica.k wrote:
Bellica wrote:Iduci put cu da budem bezobrazna,svadjat cu se s njima pa cu onda da vidim!Nema sanse da im vise ikada platim 40KM za nepropisno parkiranje!!!Mogu oni samnom,ali ne mogu sa svakim!Meni se nedavno desi da vozim glavnom ulicom(Kod sebilja) lijevom stranom jer su u desnoj tramvaji,stigne me policijski auto,otvore prozor kazu ne smijes voziti lijevom jer se po zakonu mora voziti desnom stranom!Odem ja na sine izmedju tramvaja,kad malo nize me zaustavljaju drugi policajci kazu ne smijes voziti po sinama!!!!
ni to ti nece pomoci meni je reko "da nisi bezobrazna ne bih ti pisao kaznu" (a vec je napisao).

situacija, tri minute upalila sva cetiri zmigavca na autobuskoj stanici dok je mama dosla do auta i usla unutra. nisam se sekunde svadjala, samo pitala "a sto i njima ne pisete kazne onda?", jer oko mene jos 5 auta parkiranih i ostavljenih...na duze od tri minute sigurno, cak i prije nego sto sam ja dosla svi bili tu.
Eh pa onda ne znam sta da napravim,kad sam ljubazna ne valja,kad se svadjam ne valja,vozim po propisima,ne pravim probleme i opet oni mene ganjaju!Kad me zaustave pitaju gdje sam posla,sta radim,je li vruce...Imam li opremu kad ponudim da im pokazem opremu kaze da ne treba,traze mi neku tehnicku gresku na autu(koja ne postoji)peglaju me 1/2h!A kaznu mi napisu i posalju mi i obavjestenje da su me kaznili!Ja platila kaznu,opet obavjestenje nije im "leglo"na racun!!!Pitala sam i ja zasto i njima ne napisu kaznu a meni rekli da to nije moj posao jer su oni policajci,a ne ja!
dimu

#365 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by dimu »

micki125 wrote: nije na njima nego na tebi, uslijedili bi raznorazni pozivi na sud i svjedočenje, a mogo bi i batina zaplatiti.
pa policija bi te valjda zastitila od batina ?

ne kontam sto svi kukate da policija ne radi svoj posao a niko od vas nema povjerenja u policiju ? :-)

Neelix wrote: "Bolji" sam, ja sam sa 47 platio kaznu nekad davno, gdje je ogranicenje 40 :D al nisam rekao "sto ja, sto mene". prekrsio sam zakon i moje je da platim.
za do 10kmh preko ogranicenja nema kazne :lol:

uostalom ima i zakonska tolerancija od 20kmh, zato i ove kamere slikaju na 20+
Bellica

#366 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

A mozes li mi to garantovati sto si napisao????
dimu

#367 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by dimu »

procitaj zakon ;)

nasa policija voli naplacivati kazne za nepostojece prekrsaje

prije ovog novog zakona kad su imali one kvazi radare sto samo broj prikazu i nijedan drugi podatak, nijednu kaznu nisam platio dok mi ne pokazu sliku mog auta sa tom brzinom... moze mater svoju uhvatit kako trci 20 preko ogranicenja... i tako kad im kazem daj sliku svaki put kazu ajde polako oprastamo ti ( fol fini hahaha )

sad imaju uglavnom radare sa slikom ili one sto isprintaju datum vrijeme i ostalo pa je drugacija situacija ...
Bellica

#368 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

dimu wrote:procitaj zakon ;)

nasa policija voli naplacivati kazne za nepostojece prekrsaje

prije ovog novog zakona kad su imali one kvazi radare sto samo broj prikazu i nijedan drugi podatak, nijednu kaznu nisam platio dok mi ne pokazu sliku mog auta sa tom brzinom... moze mater svoju uhvatit kako trci 20 preko ogranicenja... i tako kad im kazem daj sliku svaki put kazu ajde polako oprastamo ti ( fol fini hahaha )

sad imaju uglavnom radare sa slikom ili one sto isprintaju datum vrijeme i ostalo pa je drugacija situacija ...
Procitala sam zakon vise puta,uvijek nadjem pravila,ali koja niko ne postuje!!!Pa ne znam kako da postupam,ako idem po zakonu,ne valja,ako ne idem po zakonu,opet ne valja!!!Znas da se ne smije voziti po sinama(mislim da sam o ovome vec pisala),kaze mi policajac ne smijes voziti lijevom stranom jer se inace vozi desnom,ja kazem da su s desne strane sine odnosno tramvaji on mi kaze da se ne raspravljam s njim!Ja predjem izmedju tramvaja,kad nedaleko me zaustavi drugi policajac koji mi kaze da je zabranjeno voziti po sinama jer je ta strana rezervisana iskljucivo za tramvaje!Pa po zakonu policija treba doci i kad ih pozoves na uvidjaj!Meni obili auto,pozvala ih,nisu dosli,jos napisali da sam izjavila da nema potrebe da dolazim pa sam od kasko osiguranja naplatila stetu tek 4 mjeseca nakon provale!!!U blazuju je mog poznanika uhvatila kamera,vozio 76km/h,a ogranicenje je 60,platio kaznu,ali mu nisu oduzeli pravo na upravljanje vozilom kako inace bude kad te uhvati kamera koliko sam cula,ali nisam sigurna da je tako!Znam da je kazna 100KM,oduzimanje prava na upravljanje vozilom u trajanju od 30 dana i ako se napravi udes pri toj brzini dobije se jedan kazneni bod!!!Ima jedan super put koji je napravljen kroz Pazaric,prije raskrsnice koja se nalazi na ulazu u Pazaric stoji znak da je tu ogranicenje 70,a iza raskrsnice znak da je ogranicenje 60!Po ovome znaci da se samo 5 metara moze voziti 70,a na putu na kojem se moze voziti malo brze,moras voziti 60!Doduse tu je naseljeno mjesto!Ako vozis preko 60,zaustavlja te policija!Medjutim kad se vracas iz suprotnog smjera,stoji znak da se moze voziti 70!A ista situacija je i na putu koji vodi od hadzica do pazarica,poslije semafora u Hadzicima ima znak(prestanak ogranicenja 60)ili kako se vec zove,ali i ta ulica je napravljena kroz naseljeno mjesto i trebalo bi brzinu ograniciti na 60!Ma cijeli sistem je zakazao,a mi Bosanci i Bosanke moramo da se snalazimo kako znamo i umijemo!!!
Neelix

#369 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

Bellica wrote:
Eh pa onda ne znam sta da napravim,kad sam ljubazna ne valja,kad se svadjam ne valja,vozim po propisima,ne pravim probleme i opet oni mene ganjaju!Kad me zaustave pitaju gdje sam posla,sta radim,je li vruce...Imam li opremu kad ponudim da im pokazem opremu kaze da ne treba,traze mi neku tehnicku gresku na autu(koja ne postoji)peglaju me 1/2h!A kaznu mi napisu i posalju mi i obavjestenje da su me kaznili!Ja platila kaznu,opet obavjestenje nije im "leglo"na racun!!!Pitala sam i ja zasto i njima ne napisu kaznu a meni rekli da to nije moj posao jer su oni policajci,a ne ja!
iz ovog zakljucujem da nemas bas sise za pohvalit se :D
Bellica

#370 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Bellica »

Neelix wrote:
Bellica wrote:
iz ovog zakljucujem da nemas bas sise za pohvalit se :D
Last edited by Bellica on 30/09/2009 13:14, edited 1 time in total.
sodom

#371 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by sodom »

alica.k wrote:

Možda ga podjsjećaš na curu koja ga je šutnula :lol:
Haris.ba

#372 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Haris.ba »

slavkoimamodilera wrote:
sistem wrote:vozila sa rotacijom - hitna, policija, vatrogasci - apsolutno mogu kroz crveno, s tim da zvucnim signalom vec najavljuju svoj dolazak, duzni su usporiti u raskrscu, da bi smanjili rizik sudara.
Vidim postotak ovih sto su na stelu polagali umjesto da su ucili, sve veci... :-) druze, prije upotrebe promuckati! Oliti, idi pa procitaj zakon... ne, nista, ali apsolutno nista na raskrsnici nema "jace" od crvenog svjetla!! I to zapamti... samo je policajac na raskrsnici "iznad" crvenog i moze omoguciti prolaz kroz crveno...
Dakle, zapamti, nista... ni drotovi, ni vatrogasci, ni hitna, NIKO!

To sto se hitnim sluzbama tolerira prolaz kroz crveno, pogotovo hitnoj pomoci i vatrogascima, to je druga stvar, ali oni krse zakon! I tacka!
25. Vozila s pravom prvenstva prolaza
^lan 126.
(1) Na vozila slu`be hitne pomo}i, vatrogasna vozila i vozila
policije i sudske policije, vojna vozila i vozila Dr`avne
grani~ne slu`be BiH, kad posebnim ure|ajima daju
svjetlosne i zvu~ne znakove, ne primjenjuju se odredbe o
ograni~enju brzine (~l. 44. i 46.), zabrani preticanja i
obila`enja kolone vozila (~lan 61. stav (1) ta~ka 1.) i
zabrani presijecanja kolone pje{aka (~lan 80.). Ta vozila
imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila
(~lan 49.) osim u odnosu na vozila pod pratnjom (~lan 125.)
i vozila koja se kre}u raskrsnicom na kojoj je saobra}aj
reguliran svjetlosnim saobra}ajnim znakovima ili
znakovima ovla{tenog lica, pod uvjetom da ne ugro`avaju
sigurnost drugih u~esnika u saobra}aju.

Nije uredu "podje*avati" tako raju, oko polaganja testova. Ako neko ne zna objasni, ne moras tako. OK? :)
Nego, morao sam nekoliko puta iscitati ovaj stav. Fakat je malo zakuceno napisano. Naime mi "raspravljamo" o drugoj recenici u ovom stavu. Na prvu izgleda stvarno da rotacija ne smije kroz raskrsnicu, al ako procita se malo pazljivije - moze :-D .
Evo pokusacu malo da pojasnim tu drugu recenicu:
Ta vozila(rotacija) imaju pravo prvenstva prolaza(ovo mislim da ne treba objasnjavati) u odnosu na sva druga vozila (znaci sve zivo i mrtvo :) ) osim u odnosu na vozila pod pratnjom (izuzetak koji se odnosi samo na vozila pod pratnjom, i ne odnosi se na nastavak recenice, vec se dalje vrsi nabrajanje koje se odnosi na vozila koja imaju pravo prvenstva; tj. mozes izbaciti ovaj dio da bi lakse shvatio da vozila sa rotacijom mogu kroz semafor, ali samo uz ogradu da ne smiju ugroziti sigurnost ostalih u saobracaju) i vozila koja se krecu raskrsnicom....

A dokaz ovome svemu je zadnji dio recenice (... pod uvjetom da ne ugro`avaju
sigurnost drugih u~esnika u saobra}aju.), jer da se izuzetak odnosi na vozila u rasksrsnici taj dio bi bio nelogican.
Klodovik

#373 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Klodovik »

Prosječan vozač u Sarajevu napravi barem tri do četiri prekršaja dok prođe od npr. Ilidže do Čaršije ili natrag. Da ne spominjem put do recimo Mostara ili dalje. I tako danima, mjesecima, pa i godinama dok te policija jednom ne zaustavi i ne udari po džepu. I tada od toga neki ljudi prave dramu kao da je nastupio kraj svijeta.
Neelix

#374 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Neelix »

harise, ne moras dalje analizirati to sto pise :) nikome nije dozvoljen prolazak kroz crveno, osim ako saobracajac ne regulise drugacije. kraj price :)
dimu

#375 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by dimu »

Bellica wrote: Procitala sam zakon vise puta,uvijek nadjem pravila,ali koja niko ne postuje!!!Pa ne znam kako da postupam,ako idem po zakonu,ne valja,ako ne idem po zakonu,opet ne valja!!!Znas da se ne smije voziti po sinama(mislim da sam o ovome vec pisala),kaze mi policajac ne smijes voziti lijevom stranom jer se inace vozi desnom,ja kazem da su s desne strane sine odnosno tramvaji on mi kaze da se ne raspravljam s njim!Ja predjem izmedju tramvaja,kad nedaleko me zaustavi drugi policajac koji mi kaze da je zabranjeno voziti po sinama jer je ta strana rezervisana iskljucivo za tramvaje!Pa po zakonu policija treba doci i kad ih pozoves na uvidjaj!Meni obili auto,pozvala ih,nisu dosli,jos napisali da sam izjavila da nema potrebe da dolazim pa sam od kasko osiguranja naplatila stetu tek 4 mjeseca nakon provale!!!U blazuju je mog poznanika uhvatila kamera,vozio 76km/h,a ogranicenje je 60,platio kaznu,ali mu nisu oduzeli pravo na upravljanje vozilom kako inace bude kad te uhvati kamera koliko sam cula,ali nisam sigurna da je tako!Znam da je kazna 100KM,oduzimanje prava na upravljanje vozilom u trajanju od 30 dana i ako se napravi udes pri toj brzini dobije se jedan kazneni bod!!!Ima jedan super put koji je napravljen kroz Pazaric,prije raskrsnice koja se nalazi na ulazu u Pazaric stoji znak da je tu ogranicenje 70,a iza raskrsnice znak da je ogranicenje 60!Po ovome znaci da se samo 5 metara moze voziti 70,a na putu na kojem se moze voziti malo brze,moras voziti 60!Doduse tu je naseljeno mjesto!Ako vozis preko 60,zaustavlja te policija!Medjutim kad se vracas iz suprotnog smjera,stoji znak da se moze voziti 70!A ista situacija je i na putu koji vodi od hadzica do pazarica,poslije semafora u Hadzicima ima znak(prestanak ogranicenja 60)ili kako se vec zove,ali i ta ulica je napravljena kroz naseljeno mjesto i trebalo bi brzinu ograniciti na 60!Ma cijeli sistem je zakazao,a mi Bosanci i Bosanke moramo da se snalazimo kako znamo i umijemo!!!
kao prvo jedno je poznavati zakon, a drugo je pokazati drotu da itekako dobro poznajes zakon... sto je uglavnom tvoj problem

cuj molim te rekao ti drot da ne smijes ici lijevom (jedinom trakom u toj ulici) hahaha pa je li ti palo na pamet da su te zajebavali ? sto ti nisu napisali kaznu onda ? a po sinama se isto smije voziti jer ocigledno ima milion desnih skretanja

kao drugo vozacka se ne oduzima ako te kamera uslika, nego ako te kamera uslika na 30+ preko ogranicenja ! tu je kazna 100 KM, bodovi i mjesec vozacke, a ako te uslika na 20-30 preko ogranicenja onda je samo 50 KM, opet ti kazem procitaj zakon, pusti se lovackih prica

malo se opusti jbg, pravo si isprepadana, nije sve tako strasno u zivotu :)
Locked