Televizija OBN
Moderator: anex
- karanana
#351 Re: Televizija OBN
tijelo naravno za 10, faca ohabana.
nesto ala selma bajrami.
nesto ala selma bajrami.
- stochar
#352 Re: Televizija OBN
gledam danas na OBN ona emisija Exkluziv (kako li je oni vec pisu) gdje kao pustaju neka zanimljive i aktuelne priloge iz svijeta. i, kao ide prilog sa otvaranja muzeja vostanih figura u Beogradu, kad se u po frke na otvaranju pojavljuje pokojni Zoran Đinđić koji je ubijen jos u martu 2003.... aktuelno, nema shta...
- nellington
#353 Re: Televizija OBN
stochar wrote:gledam danas na OBN ona emisija Exkluziv (kako li je oni vec pisu) gdje kao pustaju neka zanimljive i aktuelne priloge iz svijeta. i, kao ide prilog sa otvaranja muzeja vostanih figura u Beogradu, kad se u po frke na otvaranju pojavljuje pokojni Zoran Đinđić koji je ubijen jos u martu 2003.... aktuelno, nema shta...
To je baš muzejski snimak
-
samo malo
#354 Re: Televizija OBN
Pogledah par dana hrvatski RTL i konacno vidjeh odakle OBN crpi "ideje" (pored Nove)
Na RTL-u je rucak za 5, na OBN-u rucak za 4
originalno, nema sta.
I ovaj Exluziv su uzeli sa RTL-a, mada to znaju svi koji su ikada gledali bar njemacki RTL.
Na RTL-u je rucak za 5, na OBN-u rucak za 4
I ovaj Exluziv su uzeli sa RTL-a, mada to znaju svi koji su ikada gledali bar njemacki RTL.
-
Gospoda Ministarka
#355 Re: Televizija OBN
karanana wrote:tijelo naravno za 10, faca ohabana.
nesto ala selma bajrami.
Karanana, ja sam ugodno iznenadena
Imas ukusa sto je,je... upravo ovakav komentar bih i ja ostavila.
- General_Jackson
#356 Re: Televizija OBN
samo malo wrote:Pogledah par dana hrvatski RTL i konacno vidjeh odakle OBN crpi "ideje" (pored Nove)
Na RTL-u je rucak za 5, na OBN-u rucak za 4originalno, nema sta.
-
samo malo
#357 Re: Televizija OBN
Voditeljice su posebna prica, ona Milica sto vodi stol za 4, samo sto sise nije izbacila napolje, koliko afektira i nabacuje se pred kameru.
Nije da bi imao nesto protiv, jasno
-
*mima*
#358 Re: Televizija OBN
BEZZZE wrote:Najaca maca u BiH i sire odgovorno tvrdim. Amra svaka ti cast ne moze ti niko nista.... hvala OBN-u sto nam s vremena na vrijeme priusti melem za ociDa nekenjam vise slika govori vise od rijeci
![]()
- General_Jackson
#359 Re: Televizija OBN
Ni ja ali što je najtragičnije da to i uradi onaj krelac što mu se ljulja kamera u rukama ne bi to bio u stanju snimiti pa opet ne bismo ništa vidjelisamo malo wrote:Voditeljice su posebna prica, ona Milica sto vodi stol za 4, samo sto sise nije izbacila napolje, koliko afektira i nabacuje se pred kameru.
- minjonja
#360 Re: Televizija OBN
otkad je obn kupio onaj sto drzi novu (tj. otkad vise nema jerryja springera, south park, i normalnih opustajucih filmova, bez sranja kao big mama house, modeli, dejane, batka, sergeja na svakom koraku) ne gledam ga vise.
- General_Jackson
#361 Re: Televizija OBN
@minjonja to je tačno, ali šta nam onda ostaje da gledamo? memorisao sam nekih 20-tak kanala, u međuvremenu izbacio smeće od PINKA a program i na preostalim stanicama iz dana u dan sve gori. OBN na mom TV-u drži još samo poneki strani film i serija koji se nađu s vremena na vrijeme, a vlastita produkcija im je jedna od najgorih na ovim prostorima i ne znam uopšte koji su kriteriji kod zapošljavanja na toj TV, činjenica je samo da im je osoblje skupina totalnih amatera i neznalica i sve emisije u vlastitoj produkciji potpuno smeće.
- terra_incognita
#362 Re: Televizija OBN
nadam se i da ce im neko nekada reci da se ne kaze deZertsamo malo wrote:Voditeljice su posebna prica, ona Milica sto vodi stol za 4, samo sto sise nije izbacila napolje, koliko afektira i nabacuje se pred kameru.
- minjonja
#363 Re: Televizija OBN
cuj koji su kriteriji...General_Jackson wrote:@minjonja to je tačno, ali šta nam onda ostaje da gledamo? memorisao sam nekih 20-tak kanala, u međuvremenu izbacio smeće od PINKA a program i na preostalim stanicama iz dana u dan sve gori. OBN na mom TV-u drži još samo poneki strani film i serija koji se nađu s vremena na vrijeme, a vlastita produkcija im je jedna od najgorih na ovim prostorima i ne znam uopšte koji su kriteriji kod zapošljavanja na toj TV, činjenica je samo da im je osoblje skupina totalnih amatera i neznalica i sve emisije u vlastitoj produkciji potpuno smeće.
pa da je zgodna, mlada, svi je zele......
- nellington
#364 Re: Televizija OBN
Nemoj tako, i meni je nuđen posaominjonja wrote: cuj koji su kriteriji...
pa da je zgodna, mlada, svi je zele......kako drugacije ljude zadrzati da gledaju taj kanal
- General_Jackson
#365 Re: Televizija OBN
Jel i Emerik i Vjeko spadaju pod te kriterije?minjonja wrote:cuj koji su kriteriji...General_Jackson wrote:@minjonja to je tačno, ali šta nam onda ostaje da gledamo? memorisao sam nekih 20-tak kanala, u međuvremenu izbacio smeće od PINKA a program i na preostalim stanicama iz dana u dan sve gori. OBN na mom TV-u drži još samo poneki strani film i serija koji se nađu s vremena na vrijeme, a vlastita produkcija im je jedna od najgorih na ovim prostorima i ne znam uopšte koji su kriteriji kod zapošljavanja na toj TV, činjenica je samo da im je osoblje skupina totalnih amatera i neznalica i sve emisije u vlastitoj produkciji potpuno smeće.
pa da je zgodna, mlada, svi je zele......kako drugacije ljude zadrzati da gledaju taj kanal
A kremenadle i paradaiz?terra_incognita wrote:nadam se i da ce im neko nekada reci da se ne kaze deZertsamo malo wrote:Voditeljice su posebna prica, ona Milica sto vodi stol za 4, samo sto sise nije izbacila napolje, koliko afektira i nabacuje se pred kameru.
- minjonja
#366 Re: Televizija OBN
dobro pa si zivu glavu izvukonellington wrote:Nemoj tako, i meni je nuđen posaominjonja wrote: cuj koji su kriteriji...
![]()
trebali ti dati one nekakve pare pa kontaju "e pa neces, ti ces kod nas crnciti i voditi 4 emisije
- nellington
#367 Re: Televizija OBN
E pa ja se izvuk'o, bolje kokuz nego OBNčić 
- Loulou
#368 Re: Televizija OBN
OBN
Njihovi prevoditelji/ce me ne prestaju "fascinirat" još od vremena kad su, u jednoj od svojih kolažnih emisija, naziv filma "Legends of the Fall" preveli kao - "Legenda o padu"
Prije par dana gledam one emisije- Fashion police i Sexiest i to ovako nekako izgleda:
- More than 6ft tall; prijevod - visok više od 170 cm
- I'm looking for something breathable (o odjeći); - tražim nešto što oduzima dah
- This ex Playboy; - ovaj bivši dečko za igu
- My hearth be still (priča o momentu kad je ugledala nekog tipa koji ju je "oborio s nogu"); - moje će srce biti mirno
- this virtually impossible task (lik je trebao nešto uraditi)- ovaj virtualno nemogući zadatak
OBN
Njihovi prevoditelji/ce me ne prestaju "fascinirat" još od vremena kad su, u jednoj od svojih kolažnih emisija, naziv filma "Legends of the Fall" preveli kao - "Legenda o padu"
Prije par dana gledam one emisije- Fashion police i Sexiest i to ovako nekako izgleda:
- More than 6ft tall; prijevod - visok više od 170 cm
- I'm looking for something breathable (o odjeći); - tražim nešto što oduzima dah
- This ex Playboy; - ovaj bivši dečko za igu
- My hearth be still (priča o momentu kad je ugledala nekog tipa koji ju je "oborio s nogu"); - moje će srce biti mirno
- this virtually impossible task (lik je trebao nešto uraditi)- ovaj virtualno nemogući zadatak
OBN
-
somethings
#369 Re: Televizija OBN
We met a Freshman. - upoznali smo Freshmanicu (naravno, radi se o studentici koja je prva godina koledža (dakle brucošica kod nas), a ne o curi koja se preziva Freshman.)
He was a Sophomore. - on je iz Sothmora.
We all drank from that spring. - Bilo je proljeće i svi smo pili.
He was a Sophomore. - on je iz Sothmora.
We all drank from that spring. - Bilo je proljeće i svi smo pili.
- Neelix
#370 Re: Televizija OBN
Shall we go Dutch?
Hocemo li ici Holandjanima
Hocemo li ici Holandjanima
- minjonja
#371 Re: Televizija OBN
kokuz nije onaj sto dobije dvije tisucenellington wrote:E pa ja se izvuk'o, bolje kokuz nego OBNčić
- nellington
#372 Re: Televizija OBN
Oklen mi dvije tisuće, srećo... Preko 500 ne dadoše dušmaniminjonja wrote:kokuz nije onaj sto dobije dvije tisucenellington wrote:E pa ja se izvuk'o, bolje kokuz nego OBNčić![]()
- Neelix
#373 Re: Televizija OBN
cini mi se da nema sta izbacit.samo malo wrote:Voditeljice su posebna prica, ona Milica sto vodi stol za 4, samo sto sise nije izbacila napolje, koliko afektira i nabacuje se pred kameru.
on the other hand, ona druga voditeljica...
- phillie
#374 Re: Televizija OBN
Filmovi na OBN-u su posebna prica...da li je neko primjetio prevode tipa "Uuuh, Hmm, Uf, Eeh" i slicno
Dalje, u cini mi se utorak navecer, ide film "Trazi se heroj" (nedavno bio ili na ovoj tv ili na NovojTv), zatim ide repriza filma koji je bio u ponedeljak navecer (ne znam kako se zove, uglavnom siparica zaljubljena u popo zvijezdu, zavrsava s njim na "pustom ostrvu"), da bi odmah poslije ovog filma isla "premjera" filma "Trazi se heroj"
Ako se ovome dodaju Keceri, Emerik Gudelj, Vugdalic, Rosuljas (koju uhvatih jedne prilike kako rece, da na danasnjoj show-biz sceni preovladava samo izgled dok je talenat u drugom planu, pa cak i voditeljice bez ikakvog znanja, dikcije
i vokabulara vode emisije), OBN-ovih TopModela, gdje je OBN obicnu audiciju pretvorio u "takmicenje modela, koje ocekuje karijera", da bi zavrsile vodeci emisije-limunade....onda se moze i vidjeti kakva je to televizija.
Dalje, u cini mi se utorak navecer, ide film "Trazi se heroj" (nedavno bio ili na ovoj tv ili na NovojTv), zatim ide repriza filma koji je bio u ponedeljak navecer (ne znam kako se zove, uglavnom siparica zaljubljena u popo zvijezdu, zavrsava s njim na "pustom ostrvu"), da bi odmah poslije ovog filma isla "premjera" filma "Trazi se heroj"
Ako se ovome dodaju Keceri, Emerik Gudelj, Vugdalic, Rosuljas (koju uhvatih jedne prilike kako rece, da na danasnjoj show-biz sceni preovladava samo izgled dok je talenat u drugom planu, pa cak i voditeljice bez ikakvog znanja, dikcije
- sinus
#375 Re: Televizija OBN
Novi TV projekt Dejane Rosuljaš
Želim rušiti tabue
Na OBN-u će u srijedu 10. marta, u 20:10 sati početi emitiranje "Dejana Talk Showa" koji će uređivati i voditi Dejana Rosuljaš.
Riječ je o sedmičnom tok šouu kojim ću rušiti tabu teme. u prvoj emisiji govorit ćemo o estetskoj hirurgiji, ali ne površno nego otvoreno i s dosta zanimljivih informacija. U okviru ove teme gosti u studiju otkrit će koliko interesovanje u našoj zemlji vlada za promjenu spola, operaciju koja se još ne obavlja u BiH. Među gostima će biti Daniella Mijatović i Mirjana Deak - govori Dejana.
Atraktivna voditeljica ističe da je potpuno spremna za ovaj veoma zahtjevan TV format.
- Mene ničega nije strah. Svaki novi projekt je novi izazov. Moj tok-šou trajat će 45 minuta. Pokušat ću da ne zamaram ljude, želim da uživaju srijedom navečer, ali i da saznaju nešto novo. Prvih nekoliko emisija bit će snimano, a potom će "Dejana Talk Show" ići uživo. I publika u OBN-ovom studiju aktivno će učestvovati, davati svoje komentare i postavljati pitanja - kaže Rosuljaš.