Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#351 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Ateista »

shin wrote:Djaba ces pare baciti. Vjeruj meni kada je hrana u pitanju :lol:

Inace ova salama o kojoj pricam, nije cak ni sunka bila, vec ona crvena skroz narendana ko u onim siptarskim pekarama pice na komad.

Ja sastrugao salamu i pojeo margaritu :lol:
Pa zar bas toliko? :-)
TarikSA

#352 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by TarikSA »

Sad nesto kontam ipak ti daj sadaku prije nego odes... :D :D :dance:
Ateista

#353 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Ateista »

TarikSA wrote:Sad nesto kontam ipak ti daj sadaku prije nego odes... :D :D :dance:
Sto, jel' to da se ne otrujem? :D :lol:
O'zone
Globalni moderator

#354 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by O'zone »

Panera. Jes da je moraš jest u autu ali je da se ubiješ :mrgreen:
TarikSA

#355 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by TarikSA »

Sam procjeni:)
blue tabu

#356 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by blue tabu »

TarikSA wrote:Zaboravio sam napisati da mi je skroz super i pizza i usluga u Pizza Company na Dobrinji.
Imaju "cudnije" verzije pizze, al dvije koje sam probao su super (bijela i ...), cak mozes ono pola/pola naruciti pizzu (dvije vrste). Kod mene prolaz za sada i idem opet. Jos nesto, mala pizza je i previse za normalan apetit, cak dvoje moze komotno...velika ne zelim ni da znam kolika je:):) :skoljka:

Zar nije zatvorena ta Pizzerija? E da, ukusna je bijela :-)
TarikSA

#357 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by TarikSA »

Nije zatvoreno, ja bio prije mozda nekih 10-15tak dana, ako se sta nije promjenilo u međuvremenu, onda je otvoreno:):)
BHF_Manijak

#358 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

TarikSA wrote:Nedavno ja bio i imao isto misljenje kao ti o Pizzi u Galiji, na kraju ispala za dlaku (nije prigodno na temi o hrani ali eto) bolja od one sto sam pojeo u Skafi (inace 8KM jeftiniju). Salama, paradajz, ma sve sto je doslo je toliko niskog kvaliteta da je to hmmm...ne smijem reci...nekada je Galija bila za prste oblizati, sada je propalo sve...neki dan jeo dvije vrste (jer nas je bilo dvoje) nikakve razlike nisam u okusu nisam uspio razaznati, a s kolom sve izaslo 30KM. Za te pare odron...eto nazalost ponavljam, al Galija je propala...bar meni, a bio sam nekad stalna musterija...sad ostavljam mogucnost da se potrefilo, al eto cisto sumnjam, poceo je fuseriti... ;-)
Ma bosanska posla, jebem nas smotane! :( :roll: Ono, da istu i vecu zaradu ali sa manje ulaganja, umjesto da se poboljsava kvalitet kod nas obrnuto, a ocekuje se ista zarada, smijesno! Koliko je tako proizvoda i proizvodjaca otislo helac, jebem ti oci gladne, na marku bi da milju zaradi, a onda jos i ocekuje kao da ima iste musterije kami prije a da pokvari proizvod, konta dolazit ce levati samo zbog navike ili imena, ili mozda na lijepe oci! :roll: Konto sam otic u Galiju, ali nakon ove price, neka hvala, radije cu kod Dine na dobrinju, za moj ukus odlicne pizze radi ili sto neko predlozi Michelle, nisam nikad tu pizzu jeo ali vrijedi probati.
Mikado

#359 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Mikado »

Image

Margarita odlična.
Not My Idea

#360 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Not My Idea »

shin wrote:Djaba ces pare baciti. Vjeruj meni kada je hrana u pitanju :lol:

Inace ova salama o kojoj pricam, nije cak ni sunka bila, vec ona crvena skroz narendana ko u onim siptarskim pekarama pice na komad.

Ja sastrugao salamu i pojeo margaritu :lol:
muka mi je i od samog citanja ovog dijela kamoli od mirisa i ukusa te rendane, crvene salame na tim picetama :cry:
kolko ono smrdi :smajlikojipovraca: :run:
L@BuD

#361 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by L@BuD »

TarikSA wrote:Zaboravio sam napisati da mi je skroz super i pizza i usluga u Pizza Company na Dobrinji.
Imaju "cudnije" verzije pizze, al dvije koje sam probao su super (bijela i ...), cak mozes ono pola/pola naruciti pizzu (dvije vrste). Kod mene prolaz za sada i idem opet. Jos nesto, mala pizza je i previse za normalan apetit, cak dvoje moze komotno...velika ne zelim ni da znam kolika je:):) :skoljka:
Meni je isto super mada su cijene malo povisoke.Mini bijela je 7 km i ona mi je najbolja međutim ovo mini zavarava jer je sasvim dovoljna za jedan obrok.Znači ako bude ko išao nek naruči mini ili malu, srednje i velike su za više osoba.Uglavnom nema fušeraja kvalitetne sastojke stavljaju barem po onome što sam ja primjetio.
Cholina_Lokica

#362 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Cholina_Lokica »

L@BuD wrote:
Meni je isto super mada su cijene malo povisoke.Mini bijela je 7 km i ona mi je najbolja međutim ovo mini zavarava jer je sasvim dovoljna za jedan obrok.Znači ako bude ko išao nek naruči mini ili malu, srednje i velike su za više osoba.Uglavnom nema fušeraja kvalitetne sastojke stavljaju barem po onome što sam ja primjetio.
Pa dobro, zavisi ko kakav apetit ima pa koliko ce mu biti dovoljno :mrgreen:
smak

#363 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by smak »

Mikado wrote:Image

Margarita odlična.
dobar i sendvic sa pilecim filetima :D
jesaha

#364 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by jesaha »

Meni moj djuvegija obeco da cemo :run: u Piccolo :D :dance:
guy fawkes

#365 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by guy fawkes »

happy u hrasnom
le piaf

#366 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by le piaf »

uuuu pizza company je odlicna, jedna od boljih pizza, i tacno je da nemaju one klasicne pizze, ta bijela je moj favourite.
guy fawkes

#367 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by guy fawkes »

le piaf wrote:
uuuu pizza company je odlicna, jedna od boljih pizza, i tacno je da nemaju one klasicne pizze, ta bijela je moj favourite.

je odlicna je pizza, samo su poskupi malo
mr.smith sa

#368 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mr.smith sa »

leet wrote:jes' da nije "klasicna" pica, ali mahirova mi je definitivno najbolja..
:thumbup:
bumbe

#369 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bumbe »

Zadnu pizzu koju sam jeo bila je ona u BBI Centru.Znaci odmah na prvom spratu onaj caffe bar,mogu reci da mi je bila jako dobra pizza,za sad najbolja u Sa koju sam jeo.Srednja Caprriciosa je nekih 7 KM ja mislim :)
VenomousV

#370 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by VenomousV »

pizza party u staklenom gradu :thumbup:
sgunited

#371 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by sgunited »

kod mahira - kovaci
galija - cobanija (bistrik)

to se isticu ostalo je manje vise isto

ago je najbolji onome ko je prije toga jeo go.vna (znaci gledamo kvalitet a ne cijenu)
nemam_ideje

#372 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by nemam_ideje »

Trattoria Due, kada prođeš pored studentskih domova skreneš desno u Aleju Bosne Srebrene sa lijeve strane. Neugledno izgleda ali najbolja pica u gradu, garantujem.

Kvatro formađo, kvatro stađone(mrsko mi da tražim kako se piše) :thumbup: Prave pice sa odlilčnim tijestom. Dobiješ sos a ne kečap. Pica košta između 8-10 KM al brate vrijedi.

Nije picerija ovo je restorančić. Lazanje isto tako vrhunske. Zapravo kompletna ponuda im je strašna.
Plavo-bijeli

#373 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Plavo-bijeli »

BHF_Manijak wrote:Zato sto je smece, realno! Naravno o ukusima se ne raspravlja, ali brate onaj sir je totalno bezukusan, jedino sto mi se svidja jeste paradajz sos koji stavljaju, a ostalo je nula, tijesto nidje veze, sir...
Prije sam mogao jesti kod Age. Hajd samo da ublažim glad dam 2,5 km za margaritu , 1km za palačinke i pepsi, te hajde barem budem sit. Zadnji put baš bio gladan, nisam imao puno para, haman taman da naručim pizzu i pepsi. Ona pizza je tako fuj bila, da je nisam cijelu pojeo, dao jaranu haman pola. Prvi put u životu da mi se desilo da sam veoma gladan, a da ne mogu jesti nešto, a to nešto još da je pizza , nevjerovatno :-)

Prije sam volio otići u Koreu (VF). Margarita 2,5km, Funghi 3km, iste cijene kao kod Age, ali sam zato uživao za te pare. Još odem kupim prije toga u VF-u colu za 1km i po izlazu kupim sladoled 0,5 km užitak! Kasnije su čini mi se povečali cijene ,a smanjili veličinu pizze tako da sam prestao ići.

Sada najviše volim naručiti Pizzu kod Mahira i zaista uživam u njoj. Jeste da mi je problem odvojiti 7 km , još nekad neće da dostavi jednu pizzu do Malte... Doduše jednom mi se baš zgadila pizza kod njih. Naručio porodičnu, bio El Clasico... samo ću reči da je Real primio 5 komada :x
Cholina_Lokica

#374 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Cholina_Lokica »

Kako neko moze uzivati u mahirovoj pizzi, hajd ok, svidja se nekome ukus, ali ono nije pizza :-) Ja sam je jednom probala i dabogda da sam sta u zivotu ogavnije pojela :mrgreen:
Zux

#375 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Zux »

nemam_ideje wrote:Trattoria Due, kada prođeš pored studentskih domova skreneš desno u Aleju Bosne Srebrene sa lijeve strane. Neugledno izgleda ali najbolja pica u gradu, garantujem.

Kvatro formađo, kvatro stađone(mrsko mi da tražim kako se piše) :thumbup: Prave pice sa odlilčnim tijestom. Dobiješ sos a ne kečap. Pica košta između 8-10 KM al brate vrijedi.

Nije picerija ovo je restorančić. Lazanje isto tako vrhunske. Zapravo kompletna ponuda im je strašna.
Nedavno prvi put bio konacno i zaista sam prijatno iznenadjen, odlicna pizza.

Isto tako je pizza u Bingu na Ciglanama (ex Lora) za svaku pohvalu.
Post Reply