Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shadow_man

#351 Re: Bundesliga 2010/11

Post by shadow_man »

IsmetHoro wrote:
2407 wrote: Burazeru neke ti izjave imaju veze sa relnoscu manje nego Star Trek.
Iluzorno je raspravljati s osobama koje kazu da je Wolfsburg jednak Juventusu ili Milanu :-) I tako se povlacim iz ove moje rasprave s tobom.
Pozdrav
Fino uporedi ekipe, Wolfsburg je ne malo nego puno jaci od Juventusa.

pogrijesio si temu,evo teme za tebe:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... f=7&t=8729
vicious

#352 Re: Bundesliga 2010/11

Post by vicious »

Ova rasprava je besmislena, pošto se iznose totalno različiti argumenti. Nema objektivnog pokazatelja koja liga je jača, tu je nebitna istorija, pa i evropske utakmice jer se ipak tu samo radi o pojedinačnim klubovima.
Uostalom ukusi su različiti, nekome se više sviđa jedno, nekome drugo.

Za mene lično je bundesliga neuporedivo atraktivnija, i po načinu igre i po atmosferi na stadionima.
raskoljknikov

#353 Re: Bundesliga 2010/11

Post by raskoljknikov »

IsmetHoro wrote:
raskoljknikov wrote:Ne moze se poredit odlazenja Eto'oa, Sneijdera i sl., jer oni se razmjenjuju izmedju one tri lige koje su ispred Bundeslige.
Bundesliga je i zvanicno ispred Serie A, da nemas slucajno koju diagnozujer ja izgleda dzabe ponavljam
Oho, poceli smo vrijedjati. Egipat je :D na Fifinoj rang listi ispred Italije, Francuske, Turske, Obale Slonovace, Rusije i td. Egipat je bolji od spomenutih?

Da i ja krenem secirati, radi osjecaja dominatnosti?
Mogo si se vratiti i u 70. godine :-)
Znatno manje primjera? Nabrojat cu ti 10-20 igraca koji su otisli u Serie A jer nisu mogli igrati u jacim ligama. Beckham, Ronaldo, Cannavaro, Toni, Figo, Solari, Shevchenko, Robinho itd.

Aha. Znaci pobrojani igraci su otisli iz Bundeslige u slabiju ligu? Lijepo. :D Razmjena igarca na relaciji Engleska-Spanija-Italija - ne moze se tumacit kako si ti zamislio. Ima igraca koji se nisu snasli, ne gotivi ih trener, zele promjenu ; i onda predju u jednu od ovih liga. (ako su jos upotrebljivi)
Diego nikad nece otici iz Talijanske u Englesku, jer je vec tamo testiran za Englesko trziste. I desio se fail, koji ti ne zelis da priznas. :wink:
Igraci poput Kjaera, Robbena i Riberija su mogli igrati u Engleskoj, Spaniji i Italiji, ali su izabrali Njemacku. Kao i Luca Toni kad je napustio Serie A.
Kjaer se povezivao sa Juventusom i Milanom, da bi na kraju zavrsio u Wolfsburgu. Vjerovatno su procijenili da nije vrijedan velikih para. A mozda je i on sam mudro procijenio da mu je puno lakse igrati protiv Ibisevica i slicnih velemajstora.
A koliko to Italija ima ozbiljni klubova? Juventus i Milan su samo imena, nista nisu bolji od na primjer Wolfsburga.
Milan samo ime? :lol: Ne nadju se jedne godine u finalu i odmah su ni sjena onog Milana.
U svakom slucaju, jedna Roma je gigant prema Werderu, Schalkeu, Stuttgartu i ostalim statistima u LP, koji dolaze iz strahobalne Bundeslige.
To sto se tice zvijezda, Bundesliga je imala puno vise igraca na EP i SP nego Serie A
I sta nam to govori? Nista, osim da trziste sa africkim igracima najveceg upliva ima u Bundesligi. Jer su prejeftini, pretpostavljam. Ja i ne sporim da Bundesliga nema nijednu svijetsku zvijezdu. Citaj malo.
Smjesan si, hoces rec da nema razlike u Italiji? Pricas o nekim cetvorkama i trojkama a u Italiji jedan veliki kec, Inter, ostalo 0. Nije im niko ni zaprijetio ima 6 godina.
Pricamo generalno. Da ukljucim power point?
Ne samo trenutno, BL ima lijepu buducnost dok su u Italiji tek poceli problemi.
To ako se desi, tada cemo o tome. Ja mislim da se Calcio oporavlja. Vec dogodine ce i Juventus ozbiljno konkurisati u LP. Milan se vec ove vraca. Borusia i Werder? Opssss...jedne godine, morebit.
Nationality↓ CL↓ CWC↓ UEL↓ UIC↓ SC↓ IC↓ Total↓
Italy 12 7 9 4 9 7 48
Spain 12 7 6 5 8 4 42
England 11 8 6 4 7 1 37
Germany* 6 4 6 8 0 3 27
Znaci Nottingham Forest i CZ jaci od Chelsea i Arsenala, logika je cudo :-)
Ne, nego da je Srbijanska liga jaca od Italijanske i Engleske. Usitinu - logika je cudo. Vidi se da se niste ni u putu sreli.

Uzdravlju, majstore.
raskoljknikov

#354 Re: Bundesliga 2010/11

Post by raskoljknikov »

Juventus, Roma, Milan, samo imena ostala. Nisu nista bolji od Wolfsburga.
Ovo je prejako. :lol:
elSaik

#355 Re: Bundesliga 2010/11

Post by elSaik »

vicious wrote:Ova rasprava je besmislena, pošto se iznose totalno različiti argumenti. Nema objektivnog pokazatelja koja liga je jača, tu je nebitna istorija, pa i evropske utakmice jer se ipak tu samo radi o pojedinačnim klubovima.

Za mene lično je bundesliga neuporedivo atraktivnija, i po načinu igre i po atmosferi na stadionima.
Meni nije ni jasno kakva je to potreba ići na temu o nečemu i pljuvati po tom nečemu?! Briga me što su Premier league, Seria A i Primera jače od Bundeslige. Meni je BL jedina liga vrijedna gledanja i tako će ostati koliko god se neko potrudio da dokaže suprotno. Jednostavno je, oni će gledati Seriu A jer tamo ima ekipa koje svako malo osvajaju Ligu prvaka, a ja ću gledati BL jer je zanimljivo gledati. ;-) U nedjelju, recimo, nisam dok nisam naveče vidio rezultate da su igrali ManU i Liverpool, ali samo zato i St. Pauli - HSV i Schalke - BVB gledao svih 180 minuta. Prosto me ne zanimaju lige u kojima jedna, eventualno dvije ekipe mogu biti prvaci. U čemu je tu draž?!

Svakako, svaka se rasprava može bez ikakvih problema voditi preko privatnih poruka čime se sprječava smaranje drugih forumaša.
IsmetHoro

#356 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

shadow_man wrote:

pogrijesio si temu,evo teme za tebe:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... f=7&t=8729
Znaci sad je vic tvrditi da je duo Dzeko-Grafite bolji od Delpiero-Amauri?

Amauri :lol:
AMAURI :lol: :lol:

U Juventusu nema bas nijednog igraca svjetske klase, Buffon i Del Piero to nisu odavno. Dzeko, Grafite, Diego, Josue, Kjaer, Bengalio bi imali mjesto u prvoj postavi Juventusa.
vicious

#357 Re: Bundesliga 2010/11

Post by vicious »

elSaik wrote:
vicious wrote:Ova rasprava je besmislena, pošto se iznose totalno različiti argumenti. Nema objektivnog pokazatelja koja liga je jača, tu je nebitna istorija, pa i evropske utakmice jer se ipak tu samo radi o pojedinačnim klubovima.

Meni nije ni jasno kakva je to potreba ići na temu o nečemu i pljuvati po tom nečemu?! Briga me što su Premier league, Seria A i Primera jače od Bundeslige. Meni je BL jedina liga vrijedna gledanja i tako će ostati koliko god se neko potrudio da dokaže suprotno. Jednostavno je, oni će gledati Seriu A jer tamo ima ekipa koje svako malo osvajaju Ligu prvaka, a ja ću gledati BL jer je zanimljivo gledati. ;-) U nedjelju, recimo, nisam dok nisam naveče vidio rezultate da su igrali ManU i Liverpool, ali samo zato i St. Pauli - HSV i Schalke - BVB gledao svih 180 minuta. Prosto me ne zanimaju lige u kojima jedna, eventualno dvije ekipe mogu biti prvaci. U čemu je tu draž?!

Svakako, svaka se rasprava može bez ikakvih problema voditi preko privatnih poruka čime se sprječava smaranje drugih forumaša.
Ili možda otvoriti posebnu temu, tipa: Moja liga je jača od tvoje :D
IsmetHoro

#358 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

raskoljknikov wrote: Oho, poceli smo vrijedjati. Egipat je :D na Fifinoj rang listi ispred Italije, Francuske, Turske, Obale Slonovace, Rusije i td. Egipat je bolji od spomenutih?

Da i ja krenem secirati, radi osjecaja dominatnosti?
Care mjesas kruske i jabuke. Ta Fifina rang lista, tkz. Coca-Cola lista, je smjesna. Mislim da je ni FIFA/UEFA ne koristi kad prave grupe, znaci to je cisto sranje.

Ja pricam o uefinoj rang listi liga, ne reprezentacija.
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Fino tu vidis da je Bundesliga medju top 3 a Italija vise nije, i zbog toga ce Bundesliga dobiti cetvrto mjesto za LP.

Aha. Znaci pobrojani igraci su otisli iz Bundeslige u slabiju ligu? Lijepo. :D
Toni da, Balack, Ozil i Khedira u jacu.
Razmjena igarca na relaciji Engleska-Spanija-Italija - ne moze se tumacit kako si ti zamislio. Ima igraca koji se nisu snasli, ne gotivi ih trener, zele promjenu ; i onda predju u jednu od ovih liga. (ako su jos upotrebljivi)
A kad neko predje u Bundesligu onda je neka druga stvar jel? Robben otiso u Bayern jer je htjeo igrati rekreativni nogomet jel? Ribery odbio Intera zbog rekreativnog fudbala? Raul i Nistelrooy rekreativci a Ronaldo i Beckham igracine bili kad su isli u Serie A? :shock: :?
Sam sebi lazes, Sneijder je plakajuci napustio Real, Zlatan je otiso u Milan jer je propao u Barceloni itd.
Diego nikad nece otici iz Talijanske u Englesku, jer je vec tamo testiran za Englesko trziste. I desio se fail, koji ti ne zelis da priznas. :wink:
Diego nikad nece otici u Englesku jer nije dovoljno kvalitetan za tu ligu, za Bundesligu i Italiju jest.

Kjaer se povezivao sa Juventusom i Milanom, da bi na kraju zavrsio u Wolfsburgu. Vjerovatno su procijenili da nije vrijedan velikih para. A mozda je i on sam mudro procijenio da mu je puno lakse igrati protiv Ibisevica i slicnih velemajstora.
A koji to velemajstori igraju u Italiji? Di Natale, Luca Toni i Amauri. Sve gigant to gigante, jebo ti Ronalda, Messija i Drogbu :dance:

Kjaer je spicio iz Italije jer je vidio da tone.

Milan samo ime? :lol: Ne nadju se jedne godine u finalu i odmah su ni sjena onog Milana.
U svakom slucaju, jedna Roma je gigant prema Werderu, Schalkeu, Stuttgartu i ostalim statistima u LP, koji dolaze iz strahobalne Bundeslige.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ROMA GIGANT :lol:
Tu Romu je Standar Liege guzio prije par mjeseci.

I sta nam to govori? Nista, osim da trziste sa africkim igracima najveceg upliva ima u Bundesligi. Jer su prejeftini, pretpostavljam. Ja i ne sporim da Bundesliga nema nijednu svijetsku zvijezdu. Citaj malo.
Od kad afrikanci igraju EP?

Bundesliga 65
Serie A 38
Skoro duplo, toliko o Serie A i njihovim tkz. zvjezdama...

I nemoj molimte pricati o jeftinim igracima, jedno 20 igraca iz BL:a imaju srebro sa EP08, 10-15 trece mjesto. Sa SP 2010 imaju 20 bronzi i 6-7 srebra.

Pricamo generalno. Da ukljucim power point?
Jarane moj ako tebi 6-7 godina nije generalno onda neznam sta jest.
To ako se desi, tada cemo o tome. Ja mislim da se Calcio oporavlja. Vec dogodine ce i Juventus ozbiljno konkurisati u LP. Milan se vec ove vraca. Borusia i Werder? Opssss...jedne godine, morebit.
elSaik

#359 Re: Bundesliga 2010/11

Post by elSaik »

Zna li neko imal gdje na netu da se pogleda pregled 5. kola?!
vicious

#360 Re: Bundesliga 2010/11

Post by vicious »

elSaik wrote:Zna li neko imal gdje na netu da se pogleda pregled 5. kola?!
Mislim da nema kompletan pregled, ali pojedinacne utakmice imas na footytube.com, eurorivals.net itd...

EDIT: Zaboravih rutube.ru! :)
Last edited by vicious on 23/09/2010 16:43, edited 1 time in total.
smoki_choko

#361 Re: Bundesliga 2010/11

Post by smoki_choko »

elSaik wrote:Zna li neko imal gdje na netu da se pogleda pregled 5. kola?!
evo ovdje ja pratim preglede svih liga
http://www.goalsarena.com/germany-bundesliga-highlights
simonese

#362 Re: Bundesliga 2010/11

Post by simonese »

2407 wrote:
simonese wrote:mislim,ako vam se ne dzasvi BL,sta onda koji klinac kenjate ovdje
Sta ima ne svidja? Jes' se naso ko da govori...

Koji onda ti klinac seres po temi o Juventusu?
moram malo,da se zakuha :wink:
raskoljknikov

#363 Re: Bundesliga 2010/11

Post by raskoljknikov »

Toni je prnuo u shishu. Ne igra on vise nigdje. Ozil i i Khedira su otisli u jacu ligu, jer su vrhunski igarci. Nisu Xavi i Iniesta dosli u Bundesligu. Mozda ce doci kad propanu ko Raul.
A kad neko predje u Bundesligu onda je neka druga stvar jel? Robben otiso u Bayern jer je htjeo igrati rekreativni nogomet jel?
Nije, vec je bio otpisan kao igrac sklon povredama. Citiraj gdje ja uopste sporim klasu Robbena.
Ribery odbio Intera zbog rekreativnog fudbala? Raul i Nistelrooy rekreativci a Ronaldo i Beckham igracine bili kad su isli u Serie A? :shock: :?
Raul i Ruud su dosli kao velika pojacanja, dok Ronaldu i Beckhamu nije garantovano ni startno mjesto u Milanu. Ribery je dosao u Bayern iz slabije lige od Bundeslige, tako da nije relevantan.
Sam sebi lazes, Sneijder je plakajuci napustio Real, Zlatan je otiso u Milan jer je propao u Barceloni itd.
To su igraci koji su otisli iz razloga koje sam vec navodio. (imas gore) Nijedan od njih nije propao. Losa klupska politika je kriva, a ne to sto su losi za Spansku ili Talijansku ligu. Dok je recimo kod Huntelaara i Diega obratna prica.
Uostalom, nije sramota ne zadovoljit u jednoj Barceloni ili Realu.
ROMA GIGANT :lol:
Tu Romu je Standar Liege guzio prije par mjeseci.
Romu je guzio i jedan Manchester United u cetvrtifinalu. To treba zasluziti, odnosno doci u cetvrtfinale. Sto je za njemacke klubove, osim Bayerna, nemoguca misija. Mada se jednom omaklo Monacu...pardon, Leverkusenu.

Kada cemo gledati finale Werder-Bayern, umjesto finala Chelsea-United i Juventus-Milan?
Bundesliga 65
Serie A 38
Skoro duplo, toliko o Serie A i njihovim tkz. zvjezdama...
Hoces reci, da su npr svicarski igraci iz Bundeslige, toliko jaki da ne mogu igrati u Italiji? Ne kontam taj "argument" i paralelu. Novi Zeland nije izgubio na svjetskom, sigurno su igraci koji igraju u tamnosnjoj ligi (ako ima ijedan) prejaki za Seriju A. Vjerujem da bi odbili ponude Juventusa.

I ne znam zasto ubacujes Messija, Ronalda i Drogbu...Ja ne govorim da su Pato, Ronaldinho, Zlaja, Totti, Del Piero i td. vec zvijezde od zvijezda Primere i Premiershipa. Kad bi jedan Cassano dosao u Bundesligu, ARD bi ga na utakmici pratio s 25 kamera, kao sto su obiljezili povratak luzera Diega.

Prcvoljak Josue ne bi imao mjesto u Empoliju, kamoli Juventusu. Zato ona svinja D Hoenes i zeli dovesti Sissoka.
Kao sto ni Van Bommel ne bi imao mjesta ni u jednom ozbiljnom klubu, osim giganta iz Njemacke.

Haj da privodim ovo kraju, nemam zivaca raspravljat s nekim ko uzme nik Ismet Horo :D i ko tvrdi da je Wolfsburg bolji od Juventsua i Milana. Kao kad bi ja rekao da je moj Leeds bolji od Bayerna. :-)

Bundesliga je najjaca liga na svijetu...ili bar treca.

haj Ž
simonese

#364 Re: Bundesliga 2010/11

Post by simonese »

da je Wolfsburg bolji o Juventusa,jeste
bolji od Milana,nije
smoki_choko

#365 Re: Bundesliga 2010/11

Post by smoki_choko »

simonese wrote:da je Wolfsburg bolji o Juventusa,jeste
bolji od Milana,nije
cuj wolfsburg bolji od juventusa. vece provale u zivotu nisam cuo :lol:
IsmetHoro

#366 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

raskoljknikov wrote:
Toni je prnuo u shishu. Ne igra on vise nigdje. Ozil i i Khedira su otisli u jacu ligu, jer su vrhunski igarci. Nisu Xavi i Iniesta dosli u Bundesligu. Mozda ce doci kad propanu ko Raul.
Nisu Xavi i Iniesta dosli ni u Italiju. Spanija je pokupila ono sto valja, Kaku i Ibrahimovica kad su bili najbolji igraci u Italiju, bas kao i Ozil i Khedira otisli su u jacu ligu. Mozda ce Xavi doc u Italiju, ali kad propadne. Ti se ufuro ko da svake godine u Italiju dojde neki igrac poput Messija, Drogbe ili Ronalda. Halo ba, pogledaj sta talijanski klubovi kupuju. Osim Ibrahimovica nijednig igraca svjetske klase.

Raul i Ruud su dosli kao velika pojacanja, dok Ronaldu i Beckhamu nije garantovano ni startno mjesto u Milanu. Ribery je dosao u Bayern iz slabije lige od Bundeslige, tako da nije relevantan.
Ruud je dosao u prosjecni njemacki klub dok je Ronalda i Beckhama kupio Milan, bivsi gigant. Ribery je odbio Intera i potpiso za Bayern, ako on nije relevantan nije niko. Svjetski igrac ---> bira izmedju GER i ITA---> izabere GER i odma nije relevantan. Isto vazi i za Kjaera, momak medju najvecim talentima Italije ode u Wolfsburg ---> nije relevantan itd.
To su igraci koji su otisli iz razloga koje sam vec navodio. (imas gore) Nijedan od njih nije propao. Losa klupska politika je kriva, a ne to sto su losi za Spansku ili Talijansku ligu. Dok je recimo kod Huntelaara i Diega obratna prica.
Da je Diego bio prelos za Juventusa navijaci tog kluba nebi zalili za njega.
Uostalom, nije sramota ne zadovoljit u jednoj Barceloni ili Realu.
A to ne vazi kad prosjecni njemacki klub dovede van Nistelrooya? Samo kod talijana haman :-)
Romu je guzio i jedan Manchester United u cetvrtifinalu. To treba zasluziti, odnosno doci u cetvrtfinale. Sto je za njemacke klubove, osim Bayerna, nemoguca misija. Mada se jednom omaklo Monacu...pardon, Leverkusenu.
Eto vidis koja si neznalica. Osim Intera nijedan talijanski klub nije bio u cetvrtfinalu LP od 2008. godine. Isto vazi i za Njemacku, Schalke je bio u cetvrtfinalu 2008 i nakon toga samo Bayern.
Kada cemo gledati finale Werder-Bayern, umjesto finala Chelsea-United i Juventus-Milan?
Necemo gledati ni Werder-Bayern ni Juventus-Milan. Ta vremena su prosla.

Hoces reci, da su npr svicarski igraci iz Bundeslige, toliko jaki da ne mogu igrati u Italiji? Ne kontam taj "argument" i paralelu. Novi Zeland nije izgubio na svjetskom, sigurno su igraci koji igraju u tamnosnjoj ligi (ako ima ijedan) prejaki za Seriju A. Vjerujem da bi odbili ponude Juventusa.
Vidim da nisi ni citiro cijeli argument, valjda nisi znao odgovoriti. Ja sam fino rekao da Bundesliga na svakom prvenstvu ima skoro duplo ucesnika od Italije, i neka neznalica pocela tvrditi da su to vecinom igraci iz mali reprezentacija. Eh, ako su Holandija (srebro 2010), Njemacka (srebro 2008, bronza 2010), Hrvatska, Turska (bronza 2008) male reprezentacije....
I ne znam zasto ubacujes Messija, Ronalda i Drogbu...Ja ne govorim da su Pato, Ronaldinho, Zlaja, Totti, Del Piero i td. vec zvijezde od zvijezda Primere i Premiershipa. Kad bi jedan Cassano dosao u Bundesligu, ARD bi ga na utakmici pratio s 25 kamera, kao sto su obiljezili povratak luzera Diega.
CASSANO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Al i vi znate dizati ispodprosjecne igrace u nebesa. Nabrojat cu ti 100 bolji igraca u Bundesligi od Casana. Del Pieru svaka cast, gigant, ali nebi se bas foliro snjim 2010. godine.

Da je Klose talijan vi bi ga danas smatrali medju najboljim igracima na planeti, i bio bi tkz. zvjezdica sa obrijanim nogama i dugom kosom.

Eto na primjer Balotelli, prica se o njemu ko da je osvojio SP. Uporedi ga sa Mullerom. Balotelli je zvjezda, Muller je igracina. Amauri je zvjezda, Dzeko je igracina. Totti, DelPiero, Gattuso itd. dalje su penzioneri.

Prcvoljak Josue ne bi imao mjesto u Empoliju, kamoli Juventusu.
Prcovoljak je bio u kadru Brazila za SP 2010, Ronaldinho i Pato nisu.
Zato ona svinja D Hoenes i zeli dovesti Sissoka.
A Juve nebi zelio dovesti Dzeku, Grafitea, Bengalia jel?
Kao sto ni Van Bommel ne bi imao mjesta ni u jednom ozbiljnom klubu, osim giganta iz Njemacke.
A Amauri bi odmah u prvu postavu Real Madrida :oops:
Haj da privodim ovo kraju, nemam zivaca raspravljat s nekim ko uzme nik Ismet Horo :D i ko tvrdi da je Wolfsburg bolji od Juventsua i Milana. Kao kad bi ja rekao da je moj Leeds bolji od Bayerna. :-)
Pa de fino uporedi ekipe, fino ti kazem da Josue, Dzeko, Kjaer, Diego, Grafite i Bengalio bez ikakve price ulaze u prvu postavu Juventusa.
Bundesliga je najjaca liga na svijetu...ili bar treca.

haj Ž
Treca da, i to zvanicno :dance:
smoki_choko

#367 Re: Bundesliga 2010/11

Post by smoki_choko »

ismete sine ne provaljuj se ziv bio. jedino sto bi juventus htio od wolfsburga je dzeko. i dovesce ga. ako ne na zimu onda na ljeto. a ostale konstatacije mozes na sljedecem DVD-iju da objavis da se malo ismijemo. bar ove oko juventusa
IsmetHoro

#368 Re: Bundesliga 2010/11

Post by IsmetHoro »

smoki_choko wrote:ismete sine ne provaljuj se ziv bio. jedino sto bi juventus htio od wolfsburga je dzeko. i dovesce ga. ako ne na zimu onda na ljeto. a ostale konstatacije mozes na sljedecem DVD-iju da objavis da se malo ismijemo. bar ove oko juventusa
Istina boli. I da, Dzeko ce, pored Bayerna, Reala i Chelsea, izabrati Juventusa :lol:

Doce ali malo Morgen, evo neki dan je sam izjavio da je Bundesliga najbolja liga na svijetu. :thumbup:
smoki_choko

#369 Re: Bundesliga 2010/11

Post by smoki_choko »

IsmetHoro wrote:
smoki_choko wrote:ismete sine ne provaljuj se ziv bio. jedino sto bi juventus htio od wolfsburga je dzeko. i dovesce ga. ako ne na zimu onda na ljeto. a ostale konstatacije mozes na sljedecem DVD-iju da objavis da se malo ismijemo. bar ove oko juventusa
Istina boli. I da, Dzeko ce, pored Bayerna, Reala i Chelsea, izabrati Juventusa :lol:

Doce ali malo Morgen, evo neki dan je sam izjavio da je Bundesliga najbolja liga na svijetu. :thumbup:
da istina al u tvom svijetu koji ne postoji, tebi na zalost a nama svima hvala Bogu. ne mora u juventus al mislis da ce u realu pored tolikih igrača dovoditi dzeku. hoce al malo sutra. ima murinjo preca posla i zelje od dzeke. sto se tice bayerna van gal je i ovo ljeto rekao da mu ne treba dzeko ne znam sto bi se nesto promijenilo i do godine. a u chelseu imaju anelka i drogba u spicu. dzeko bi samo bio visak. jedino ako neko od njih dvojice ode onda bi postojale neke indicije da ode u chelsea.
i kao da si dozivio amneziju od ovog ljeta. pa ne znas koji klub je najvise najavljivao i pokusavao da dovede dzeku u zadnjih mjesec dana prelaznog roka. sto se tice bundes lige i serije a to mozes porediti kolko hos. al reci da je wolfsburg bolji od juventusa u bilo kom smislu. to ostavi za skečeva. za novu vidoje kasetu
extraordinary

#370 Re: Bundesliga 2010/11

Post by extraordinary »

Glupa rasprava totalno. Čini mi se da je Bundesliga u ovom trenutku u puno boljoj finansijskoj situaciji od Serije A, ali još im fali da je sustignu po kvalitetu. Doduše, vjerovatno da je Bundes dosta izjednačeniji, pa je tako onaj lošiji dio ekipa jači nego one ekipe od 10. do 20. mjesta u Italiji, ali fali Bundesligi još dva-tri Bayerna da se može porediti sa Italijom. Para svakako imaju, vidjet ćemo da li će uspjeti da je sustignu. Wolfsburg je pokupio iz Palerma Barzaglia, Zaccarda i Kjaera u zadnje 2-3 godine, iako su oni imali sigurno ponude od većih klubova.
smoki_choko

#371 Re: Bundesliga 2010/11

Post by smoki_choko »

lukašššššššš podolski
slaba reakcija golmana :roll:
koeln 1-0 hofehneim
fosil

#372 Re: Bundesliga 2010/11

Post by fosil »

Jedno stoji, a to je da glvne zvijezde svijeta nece u Bundesligu, jer tu nema para kao u ostalim ligama petice. Koji ce to tim placati Ronalda lupam 542.897 eura po minuti. Nema kralja u Njemackoj rokno ga Princip, a ni Hice sam se rokno. :D
Nije mozda najbolja, ali meni valja.
salle_eh1986

#373 Re: Bundesliga 2010/11

Post by salle_eh1986 »

Većina svijetskih zvijezda i zvjezdica je precijenjena, bar što se tiče plata
Neki dan sam sa jaranom računao, Džeko zaradi 5.000.000 godišnje (bar ja tako mislim)
to je 417.000 mjesečno, 13.700 na dan, cccccc
a prije par godina, cjelokupna porodica Džeko nije imala cjelokupna mjesečna primanja kaja prima njihov mali sinčić za samo JEDAN DAN
da ne pričam o ostalim igračima koji imaju duplo, pa i troduplo
A i recimo Ribery, Džeko, Roben, Gomez, i ostali koji haraju kako u njemačkoj tako i u europi, ne zaostaju nimalo za igračima iz drugih liga
simonese

#374 Re: Bundesliga 2010/11

Post by simonese »

strasan gol Mainz-a,strasan
vicious

#375 Re: Bundesliga 2010/11

Post by vicious »

simonese wrote:strasan gol Mainz-a,strasan
Igraju se s Bayernom :)
Post Reply