raskoljknikov wrote:Toni da, Balack, Ozil i Khedira u jacu.
Toni je prnuo u shishu. Ne igra on vise nigdje. Ozil i i Khedira su otisli u jacu ligu, jer su vrhunski igarci. Nisu Xavi i Iniesta dosli u Bundesligu. Mozda ce doci kad propanu ko Raul.
Nisu Xavi i Iniesta dosli ni u Italiju. Spanija je pokupila ono sto valja, Kaku i Ibrahimovica kad su bili najbolji igraci u Italiju, bas kao i Ozil i Khedira otisli su u jacu ligu. Mozda ce Xavi doc u Italiju, ali kad propadne. Ti se ufuro ko da svake godine u Italiju dojde neki igrac poput Messija, Drogbe ili Ronalda. Halo ba, pogledaj sta talijanski klubovi kupuju. Osim Ibrahimovica nijednig igraca svjetske klase.
Raul i Ruud su dosli kao velika pojacanja, dok Ronaldu i Beckhamu nije garantovano ni startno mjesto u Milanu. Ribery je dosao u Bayern iz slabije lige od Bundeslige, tako da nije relevantan.
Ruud je dosao u prosjecni njemacki klub dok je Ronalda i Beckhama kupio Milan, bivsi gigant. Ribery je odbio Intera i potpiso za Bayern, ako on nije relevantan nije niko. Svjetski igrac ---> bira izmedju GER i ITA---> izabere GER i odma nije relevantan. Isto vazi i za Kjaera, momak medju najvecim talentima Italije ode u Wolfsburg ---> nije relevantan itd.
To su igraci koji su otisli iz razloga koje sam vec navodio. (imas gore) Nijedan od njih nije propao. Losa klupska politika je kriva, a ne to sto su losi za Spansku ili Talijansku ligu. Dok je recimo kod Huntelaara i Diega obratna prica.
Da je Diego bio prelos za Juventusa navijaci tog kluba nebi zalili za njega.
Uostalom, nije sramota ne zadovoljit u jednoj Barceloni ili Realu.
A to ne vazi kad prosjecni njemacki klub dovede van Nistelrooya? Samo kod talijana haman
Romu je guzio i jedan Manchester United u cetvrtifinalu. To treba zasluziti, odnosno doci u cetvrtfinale. Sto je za njemacke klubove, osim Bayerna, nemoguca misija. Mada se jednom omaklo Monacu...pardon, Leverkusenu.
Eto vidis koja si neznalica. Osim Intera nijedan talijanski klub nije bio u cetvrtfinalu LP od 2008. godine. Isto vazi i za Njemacku, Schalke je bio u cetvrtfinalu 2008 i nakon toga samo Bayern.
Kada cemo gledati finale Werder-Bayern, umjesto finala Chelsea-United i Juventus-Milan?
Necemo gledati ni Werder-Bayern ni Juventus-Milan. Ta vremena su prosla.
Hoces reci, da su npr svicarski igraci iz Bundeslige, toliko jaki da ne mogu igrati u Italiji? Ne kontam taj "argument" i paralelu. Novi Zeland nije izgubio na svjetskom, sigurno su igraci koji igraju u tamnosnjoj ligi (ako ima ijedan) prejaki za Seriju A. Vjerujem da bi odbili ponude Juventusa.
Vidim da nisi ni citiro cijeli argument, valjda nisi znao odgovoriti. Ja sam fino rekao da Bundesliga na svakom prvenstvu ima skoro duplo ucesnika od Italije, i neka neznalica pocela tvrditi da su to vecinom igraci iz mali reprezentacija. Eh, ako su Holandija (srebro 2010), Njemacka (srebro 2008, bronza 2010), Hrvatska, Turska (bronza 2008) male reprezentacije....
I ne znam zasto ubacujes Messija, Ronalda i Drogbu...Ja ne govorim da su Pato, Ronaldinho, Zlaja, Totti, Del Piero i td. vec zvijezde od zvijezda Primere i Premiershipa. Kad bi jedan Cassano dosao u Bundesligu, ARD bi ga na utakmici pratio s 25 kamera, kao sto su obiljezili povratak luzera Diega.
CASSANO
Al i vi znate dizati ispodprosjecne igrace u nebesa. Nabrojat cu ti 100 bolji igraca u Bundesligi od Casana. Del Pieru svaka cast, gigant, ali nebi se bas foliro snjim 2010. godine.
Da je Klose talijan vi bi ga danas smatrali medju najboljim igracima na planeti, i bio bi tkz. zvjezdica sa obrijanim nogama i dugom kosom.
Eto na primjer Balotelli, prica se o njemu ko da je osvojio SP. Uporedi ga sa Mullerom. Balotelli je zvjezda, Muller je igracina. Amauri je zvjezda, Dzeko je igracina. Totti, DelPiero, Gattuso itd. dalje su penzioneri.
Prcvoljak Josue ne bi imao mjesto u Empoliju, kamoli Juventusu.
Prcovoljak je bio u kadru Brazila za SP 2010, Ronaldinho i Pato nisu.
Zato ona svinja D Hoenes i zeli dovesti Sissoka.
A Juve nebi zelio dovesti Dzeku, Grafitea, Bengalia jel?
Kao sto ni Van Bommel ne bi imao mjesta ni u jednom ozbiljnom klubu, osim giganta iz Njemacke.
A Amauri bi odmah u prvu postavu Real Madrida
Haj da privodim ovo kraju, nemam zivaca raspravljat s nekim ko uzme nik Ismet Horo

i ko tvrdi da je Wolfsburg bolji od Juventsua i Milana. Kao kad bi ja rekao da je moj Leeds bolji od Bayerna.
Pa de fino uporedi ekipe, fino ti kazem da Josue, Dzeko, Kjaer, Diego, Grafite i Bengalio bez ikakve price ulaze u prvu postavu Juventusa.
Bundesliga je najjaca liga na svijetu...ili bar treca.
haj Ž
Treca da, i to zvanicno