Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

anonimni clan

#351 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

corolla02 wrote:
anonimni clan wrote:
corolla02 wrote:Eh, bas znas izabrat, ono bas si ukaljao Germany image, ovaj Mercedes CLS odozgo isti kakva zaba-kre kre! Bas kreativnosti nema kraja!
:lol:

Ooooooooo sory........vidim da se ne razumijemo.
Ocito da imamo pogresne predpostavke o automobilima.
CLS zaba kre-kre........ :?

Ostani ti uz svoje pouzdane,vrijedne i one sto se ne kvare a jos i malo trose......japance.........ja radije ostajem za volanom jednog BMW-a ma kako to tebi cudno zvucalo.
CLS i CC najvise lice na kakve vodozemce, Kreativnost!? Ne bih rekao!
Ali ocito kreativnost je stvar licnog izbora, kao i da li sjedis za volanom ovog ili onog autaa..

Auuuuuuuuuuuu sad si ga uprskao skroz.
Brkas kreativnost i licni izbor.
Kreativnost ne moze biti stvar licnog izbora. Kreativnost je nacin izrazavanja onog koji to osjeca,zamislja,vidi,cuje........Onaj kod kojeg su osjetila ili cula puno izrazenije nego kod obicnih ljudi.On svijet oko sebe dozivljava na jedan potpuno drugi nacin od onog u kojem mi zivimo.
On samo pronalazi nacin da iskaze ono sto vidi.osjeca..... recimo tako sto ima viziju automobila i uz pomoc olovke,papira (ili ovih modernih tehnologije) i cijelog tima oko sebe prenese tu svoju viziju. Tako se radja novi automobil. To traje u prosjeku oko godinu dana......ispocetka ugrubo a onda sve finije i sa vise detalja......dok se ne stvori potpuna vizija ili ideje kako bi trebao da izgleda taj buduci automobil.

A licni izbor je licni izbor.Znaci kad imas nekoliko gotovih ideja,onda se odlucis za jednu od njih.
Vjerovatno si ovim mislio na odabir auta pri kupovini ili pri gledanju slika.........
To je nesto drugo i nema veze sa kreativnoscu.

Vidim da si neozbiljan sagovornik jer izreci ono o Mercedesovom dizajnu pokazuje koliko si neupucen da ne kazem neobrazovan kad su u pitanju automobili.
Oslanjas se na svoj sud"prvog pogleda"koji je jako stur a poprilicno neizbrusen i nema nikakve veze sa poznavanjem kako dizajna tako ni kvalitete.
Steta a mislio sam da ces biti malo kreativniji bar kad su u pitanju uvrede na marke auta koje ti se ne svidjaju.........
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#352 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

"Pa ocito da nam se i razmisljanja na isti nacin razlikuju.........heheheh neko razmislja o onome sto je dostupno svakom smrtniku a eto ima nas koji razmisljamo i o kako je ti nazivas premium klasi.
Pazi:Ova Mazda i Toyota koje si postao se krecu ugrubo po oko 25000 Eura.
Za iste pare mozes si kupiti nesto od ovih dole navedenih.
Jedna Opel Insigna,jedan VW Passat,Audi A4 pa i BMW trojka (usput sa groznim dizajnom) je iz moje perspektive takodje auto dostupno svakom smrtniku.Svi su oni u par hiljada Eura.
Iz tvoje .........haveru moj ocigledno da nije"

@anonimni_clan,
Vidi ovo:

Nedavno ja isao na aukciju/licitaciju auta, onako rabljeno gvozdje gotovo svega bilo, nekolika bmw i mercedes 1999-2003 mozda 5 autica, sjedo ja, zavirivo, gledo i tako. Svi, ma bas svi, nesto im fali, pocevsi od zvuka motora, interijera, kocnica, a nijedan nije vise preso od 160,000 milja.
S druge strane stoji Toyota Camry 2004, 4V, presla 200,000milja, kad sam je krehnuo, auto gotovo da nije promjenulo zvuka kako kupljeno. Jos 100K se moze preci s njom, bez vele troska $$$ oko nje, brat-bratu. Bio sa mnom jedan prijatelj, da mu fali auto odmah bi ju je uzeo za sebe!
A samih Lexusa nije ni bilo, nevaljaju, los dizajn, slaba oprema, kavre se Japanci, u odnosu na Svabe, sta li :?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#353 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

"Auuuuuuuuuuuu sad si ga uprskao skroz.
Brkas kreativnost i licni izbor.
Kreativnost ne moze biti stvar licnog izbora. Kreativnost je nacin izrazavanja onog koji to osjeca,zamislja,vidi,cuje........Onaj kod kojeg su osjetila ili cula puno izrazenije nego kod obicnih ljudi.On svijet oko sebe dozivljava na jedan potpuno drugi nacin od onog u kojem mi zivimo.
On samo pronalazi nacin da iskaze ono sto vidi.osjeca..... recimo tako sto ima viziju automobila i uz pomoc olovke,papira (ili ovih modernih tehnologije) i cijelog tima oko sebe prenese tu svoju viziju. Tako se radja novi automobil. To traje u prosjeku oko godinu dana......ispocetka ugrubo a onda sve finije i sa vise detalja......dok se ne stvori potpuna vizija ili ideje kako bi trebao da izgleda taj buduci automobil.

A licni izbor je licni izbor.Znaci kad imas nekoliko gotovih ideja,onda se odlucis za jednu od njih.
Vjerovatno si ovim mislio na odabir auta pri kupovini ili pri gledanju slika.........
To je nesto drugo i nema veze sa kreativnoscu.

Vidim da si neozbiljan sagovornik jer izreci ono o Mercedesovom dizajnu pokazuje koliko si neupucen da ne kazem neobrazovan kad su u pitanju automobili.
Oslanjas se na svoj sud"prvog pogleda"koji je jako stur a poprilicno neizbrusen i nema nikakve veze sa poznavanjem kako dizajna tako ni kvalitete.
Steta a mislio sam da ces biti malo kreativniji bar kad su u pitanju uvrede na marke auta koje ti se ne svidjaju"

Oprosti ako sam te uvrijedio, nije mi bila namjera, ali ovaj CC i CSL tj. njihove linije, to nije moje misljenje, nego do sad nista ne vrijede u auto industriji, a za sutra to treba da se vidi i dokaze ta kreativnost ako je ima!
corolla02

#354 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Image
Mercedesova kreativnost :?:
Ima li ili ne :?:
Šeha

#355 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

Kreativan ili ne za mene je MB jedno 10x bolje od bilo kojeg Japanskog. Japanski bih uzeo samo kad ne bih imao para za Njemacki :D
Svaka Toyota u kojoj sam ja sjedio (Camry, Corolla, Rav4, Prius) prenosila je samo jedan osjecaj: jeftino! To samo po sebi nije losa osobina ali.. ako se ima malo vise para... ima boljih auta.

Lexus je meni onako :cry: ... Gledao sam IS350 i RX400 jer te mogu priustiti i ni jedan ne bih uzeo radje od Njemacke konkurencije. IS je jako skucen unutra. Ne znam jeste li imali priliku sjediti unutra ali ja sam morao pomaci sjediste dobro unazad (toliko da niko nije mogao sjesti nazad) iako nisam visok. Prednost mu je sto ga mozes dobiti sa punim paketom opreme za istu cijenu kao prosjecno opremljen 335i. Opet motor mu je inferioran kao i performanse.

RX400 mi izgleda nekako nedovrseno, nije mi bolji ni od X5 ni od ML-a. A nije ni jeftiniji...

Od japanaca bih najprije uzeo Nissan-a (kad bih bio musterija za Japanca). Najbolji motori a najnize cijene. U skoro svakom rangu: Sentra, Altima, Maxima (nema pandana), Murano, Rogue su najjeftiniji u svojim klasama a imaju najbolje motore.
vnm

#356 Re: Cars & Coffee

Post by vnm »

Šeha wrote:Svaka Toyota u kojoj sam ja sjedio (Camry, Corolla, Rav4, Prius) prenosila je samo jedan osjecaj: jeftino! To samo po sebi nije losa osobina ali.. ako se ima malo vise para... ima boljih auta.
to da je jeftino bi mogao navesti kao minus kada bi toyota kostala kao ekvivalentan mercedes. sa obzirom da nije tako i da za cijenu mercedesa mozes uzeti minimalno dvije toyote, koje se sigurno ne kvare vise od mercedesa (bez da zalazim u price koliko se koje auto kvari), komentar tako ne moze da stoji.
Bullet Tooth Tony

#357 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

iskreno ja mislim da brkamo pojmove......nebitno sto je ovo BMW , eto zamislite sad da nije i pogledajte video...ovo je za mene kreativnosti....valdja me kontate :-D :-D :D

corolla02

#358 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@seha, ja bih tebe za izbrao za CEO u MB ili BMW, mozda bi im to doprinjelo boljem imageu u Americi....
i odkako znam za ovaj forum, ti uvjek isto pricas o novcima i onakvoj jeftinoci, koja toboze nije za tebe, jer ti imas mnogo vise $$$ da potrosis a vozis svoje auto BMW 3 na leasingg..
ado-šampion

#359 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

Beg_Babic wrote:iskreno ja mislim da brkamo pojmove......nebitno sto je ovo BMW , eto zamislite sad da nije i pogledajte video...ovo je za mene kreativnosti....valdja me kontate :-D :-D :D

Ma ne brkamo beže pojmove, ja i anonimni_član smo se savršeno razumjeli. On kaže da Japanci nisu kreativni, da im je dizajn još uvijek veliki izazov, i ja mu pokažem nekoliko slika i on mi odgovara s Audijem A4. :shock: Znači, ja sam dobro razumio šta je on htio reći. Nisam htio nastavljati raspravu da ti ne uništavam temu. A i vidim da se navedeni počeo braniti "argumentima", kao i BMW je auto za mase, za smrtnike, tako da znam da sam upravu. :-) Čim mi neko kao argumente počne valjat gluposti, znam da ne zna više šta će, petljao se u nepoznato, zavukao se i još se više zavlači. :)
corolla02

#360 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

nego, evo nekolike slike za raju.....

Image

Image

Image

Image

Saturn Sky, mozda hoce neko da istrese $$$
:D

Kako se ovo zove u Evropi :?:
muz66

#361 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Opel GT :D Nista specijalno, pored Lotusa izgleda smijesno i bezze.
muz66

#362 Re: Cars & Coffee

Post by muz66 »

Image
Image
Ne lice nimalo, jel de? :D

Da se malo ukljucim u raspravu. Toyotin vrh kreativnosti je ona zujalica na struju zvana Prius, i to je to. Nula bodova. Sa druge strane...izvini, ne volim ni ja Svabe, ali mora im se priznati da su kreativni i da znaju posao kad je pravljenje auta u pitanju. Krenuvsi jos od legendarnog 300SL, preko M1 do CLS-a. Tu je i rugoba od X6, doduse nastao nakon Ssangyong Actyona, ali nekako X6-icu spominju kao zacetnika te nove "klase mutanata". Sad je tu i Acura sa preruznim ZDX ili nesto tako. Dakle, kreativnost moze biti jako lijepa ali i jako ruzna. Kod Toyote me nekako najvise nervira neka hladnoca i monotonija, bez nekog izgradjenog identiteta da sa 300 metara mozes reci-e ono je Toyota.
corolla02

#363 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@muz; nemam ja sta tu braniti ove ili one ali vidi:

Evropa i sve ovo gore sto je vec ispricano se stalno temelji na nekakvoj historiji, ja prvi ovo, ja prvi ono, a sve ostalo je poslje nas i drugdje je odmah iskopirano u auto industriji! Pa, Japanci su ih presisali vec u mnogo sto sta u posljednjih 10 godina i sad dok ovo pisem, vjeruj, list te iste "slavne" historije se prevrce. Neko rece, Toyota nema kreativnosti!? Upravo obratno, Toyota je dala x modela koji su opste svjetski priznatih, pocevsi od GT2000, Celice, Corolle, MR2, Supra, pa preko 4Runnera, do Land Crusera. Svaki model u nizu je drugaciji i razlikuje se - to se zove Kreativnost, i prave modele u konkurenciji, tj. nema tajni u auto industriji, primjer korejskog Hyundaia, pa tad vidim cesto bivaju optuzivani, od neznalaca, za kopiranje sto je obicna farsa i odmicanje od stvarnosti. Prius treba shvatiti kao njihov pokusni kunic za novu tehnologiju a ne kao kakav vrhunac. Tom tehnologijom danas se pokrecu njihovi najbolji sedani sa Lexus V8 AWD i mnogi drugi.
Evropa, tj. Svabe sta zna i sta je to dala u nazad 10 godina, mozda upustvo od nekih 300 stranica kod BMW 7, o tome kako IDrive koristiti i slicno. Ili X1, X3, X5 koji su sve kopija jednog te istog crossovera. K.......... kod Svaba mozda, ma Konzervativno je to nema sta! U Evropi, Mercedesa, eto izgleda presisao BMW, pa MB ne zna sta ce pa izmislja linije typa CSL ili R klase koje su neprovjerene na svjetskom trzistu, i to je mac sa dvije ostrice - biti prvi ili zadnji, ili King ali u Evropi.
Za to vrijeme Japanci su marljivo radili, i u Americi koja ima otvorena za svakoga, znaci ako znas i imati ces, prevrnuli im auto industriju. Pazi, ne BMW ni Mercedes, vec Toyota i ostali iz Japana. Taj BMW X6 kao klasa je vec vidjen ovamo od Infinitia FX iz 2003 ili EX iz 2008, ali eto to se ipak zove konkurencija i ja to razumijem, sto bas i nije slucaj kod vecine ovih koji ovdje dolaze. Toliko....
Pozz i hvalla za OpelGT i tvoj Jaguar je lijepo auto ali vec prevazidjeno!
anonimni clan

#364 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

ado-šampion wrote:
Beg_Babic wrote:iskreno ja mislim da brkamo pojmove......nebitno sto je ovo BMW , eto zamislite sad da nije i pogledajte video...ovo je za mene kreativnosti....valdja me kontate :-D :-D :D

Ma ne brkamo beže pojmove, ja i anonimni_član smo se savršeno razumjeli. On kaže da Japanci nisu kreativni, da im je dizajn još uvijek veliki izazov, i ja mu pokažem nekoliko slika i on mi odgovara s Audijem A4. :shock: Znači, ja sam dobro razumio šta je on htio reći. Nisam htio nastavljati raspravu da ti ne uništavam temu. A i vidim da se navedeni počeo braniti "argumentima", kao i BMW je auto za mase, za smrtnike, tako da znam da sam upravu. :-) Čim mi neko kao argumente počne valjat gluposti, znam da ne zna više šta će, petljao se u nepoznato, zavukao se i još se više zavlači. :)
Pa Audi A4 a da ne navodim ostale Audijeve modele je za Toyotu pojam kreativnosti i elegancije.
O BMW-u ne bih s tobom raspravljao jer ocito ne poznajes materiju......
Hajde budi iskren da imas 25000 Eura sta bi kupio:
BMW 318 ili onu Toyotu ........ni naziva joj se ne sjecam....... :D :D :D :D a isto kostaju......... :lol: :lol: :lol: :lol:
anonimni clan

#365 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Ma kontamo se naravno.

corolla02

#366 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Ma kontamo se naravno.

Ovi urodjeni Kreativci crtaju jedno te isto vec 20 godina, i crtaju, crtaju, crtaju........
:lol:
jefferson

#367 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@muz; nemam ja sta tu braniti ove ili one ali vidi:

Evropa i sve ovo gore sto je vec ispricano se stalno temelji na nekakvoj historiji, ja prvi ovo, ja prvi ono, a sve ostalo je poslje nas i drugdje je odmah iskopirano u auto industriji! Pa, Japanci su ih presisali vec u mnogo sto sta u posljednjih 10 godina i sad dok ovo pisem, vjeruj, list te iste "slavne" historije se prevrce. Neko rece, Toyota nema kreativnosti!? Upravo obratno, Toyota je dala x modela koji su opste svjetski priznatih, pocevsi od GT2000, Celice, Corolle, MR2, Supra, pa preko 4Runnera, do Land Crusera. Svaki model u nizu je drugaciji i razlikuje se - to se zove Kreativnost, i prave modele u konkurenciji, tj. nema tajni u auto industriji, primjer korejskog Hyundaia, pa tad vidim cesto bivaju optuzivani, od neznalaca, za kopiranje sto je obicna farsa i odmicanje od stvarnosti. Prius treba shvatiti kao njihov pokusni kunic za novu tehnologiju a ne kao kakav vrhunac. Tom tehnologijom danas se pokrecu njihovi najbolji sedani sa Lexus V8 AWD i mnogi drugi.
Evropa, tj. Svabe sta zna i sta je to dala u nazad 10 godina, mozda upustvo od nekih 300 stranica kod BMW 7, o tome kako IDrive koristiti i slicno. Ili X1, X3, X5 koji su sve kopija jednog te istog crossovera. K.......... kod Svaba mozda, ma Konzervativno je to nema sta! U Evropi, Mercedesa, eto izgleda presisao BMW, pa MB ne zna sta ce pa izmislja linije typa CSL ili R klase koje su neprovjerene na svjetskom trzistu, i to je mac sa dvije ostrice - biti prvi ili zadnji, ili King ali u Evropi.
Za to vrijeme Japanci su marljivo radili, i u Americi koja ima otvorena za svakoga, znaci ako znas i imati ces, prevrnuli im auto industriju. Pazi, ne BMW ni Mercedes, vec Toyota i ostali iz Japana. Taj BMW X6 kao klasa je vec vidjen ovamo od Infinitia FX iz 2003 ili EX iz 2008, ali eto to se ipak zove konkurencija i ja to razumijem, sto bas i nije slucaj kod vecine ovih koji ovdje dolaze. Toliko....
Pozz i hvalla za OpelGT i tvoj Jaguar je lijepo auto ali vec prevazidjeno!
Vidi se da je I75/85 jedina veca cesta na kojoj si vozio!
Bullet Tooth Tony

#368 Re: Cars & Coffee

Ovi urodjeni Kreativci crtaju jedno te isto vec 20 godina, i crtaju, crtaju, crtaju........
Ne bih se bas slozio sa tobom :D

1989

Image

2009

Image

bas i nije isto :D
ado-šampion

#369 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

anonimni clan wrote:
Pa Audi A4 a da ne navodim ostale Audijeve modele je za Toyotu pojam kreativnosti i elegancije.
O BMW-u ne bih s tobom raspravljao jer ocito ne poznajes materiju......
Hajde budi iskren da imas 25000 Eura sta bi kupio:
BMW 318 ili onu Toyotu ........ni naziva joj se ne sjecam....... :D :D :D :D a isto kostaju......... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti kralju uporan a ja neću da odgovaram jer nije tema. Pa evo da ne budem nekulturan ignorišući te...

Koja ba ista cijena?! Jesi li ti normalan? Ja o BMW-u ne poznajem materiju?! Dobar si. :thumbup:

Da se vratimo na cijenu. BMW 318i (143 KS) po zvaničnom cjenovniku 29907 € (cca 58500 KM). Za tu cijenu od opreme ima sljedeće: Klima-uređaj (ručni), 6 zračnih jastuka, ESP, maglenke i radio CD business (kita muzika - takvu mi haver ima na X5-ici).

Toyota Avensis 1.8 Luna (147 KS) košta 22600 € (44202 KM). Od opreme ima sve što i BMW i sljedeće: 9 zračnih jastuka umjesto 6, dvozonska automatska klima umjesto ručne, aluminijske felge, tempomat, senzori za kišu i svjetlo i CD MP3 s 8 zvučnika, dosta bolji od BMW-ovog (probao oba).

Ne znam, onda, jel do mene ali ja ovdje vidim 14 milja maraka razlike za dosta slabije opremljen BMW. Kad bi se izjednačio nivo opreme, BMW bio bio 20 milja skuplji. Za jedan BMW, ja bih svu ovu opremu dao hladno, ali za 14 milja razliku ipak bih razmislio.

Inače, Toyote unutra izgledaju jeftino - ali možda u Americi. Čak i Avensis stariji od ovog gore navedenog unutra ne izgleda ništa jeftinije nego usporediva BMW trica - dapače. Žao mi je što sam ovoliko srozao omiljeni BMW - ali treba biti realan. :)

Na kraju, znam ja dosta onih koji voze kockice iz '87. i neće ništa osim BMW-a. :run:
Bullet Tooth Tony

#370 Re: Cars & Coffee

ova je tema "bez cenzure" po pitanju automobila naravno,pricajte o cemu god hocete(naravno u vezi automobila i ostale masinerije) :D :D
ado-šampion

#371 Re: Cars & Coffee

Post by ado-šampion »

Beg_Babic wrote:
Ne bih se bas slozio sa tobom :D

1989

Image

2009

Image

bas i nije isto :D
Beže, to je BMW. BMW ima super dizajn (bar meni) i svaku novu seriju pojedinog modela možeš razlikovati od prethodne. Trebao si staviti i E39 petice da se to bolje oslika. Ove petice E34 i E39 i sedmice E38 (ako sam potrefio ovu zadnju oznaku :) ) su po meni vrhunac agresivnog i ujedno elegantnog dizajna automobila, nikad dosad nadmašen. Da ne govorim o originalnoj šestici.

Ali kad mi neko kao pojam kreativnosti stavi A4, koji je i danas isti kao i kad se pojavio polovinom devedesetih, samo mijenjaju svjetlosne grupe, meni se diže kosa na glavi.
Bullet Tooth Tony

#372 Re: Cars & Coffee

Beže, to je BMW. BMW ima super dizajn (bar meni) i svaku novu seriju pojedinog modela možeš razlikovati od prethodne. Trebao si staviti i E39 petice da se to bolje oslika. Ove petice E34 i E39 i sedmice E38 (ako sam potrefio ovu zadnju oznaku :) ) su po meni vrhunac agresivnog i ujedno elegantnog dizajna automobila, nikad dosad nadmašen. Da ne govorim o originalnoj šestici.

Ali kad mi neko kao pojam kreativnosti stavi A4, koji je i danas isti kao i kad se pojavio polovinom devedesetih, samo mijenjaju svjetlosne grupe, meni se diže kosa na glavi.
potrefio si :D :D ako na ovu mislis

http://www.2xdvisual.com/e38/e38_04sshd_1600.jpg

meni od audija jedino lezi RS6 I S5 (izgledom,novi) ostalo je bezveze , a nekako audi se iz godine u godinu ponavlja (veliki "gril" sa znakom i masivna zadnjica )
GaRGa

#373 Re: Cars & Coffee

Post by GaRGa »

Evo sta je BMW-a :D:D:D:D za americko trziste

Image
respo

#374 Re: Cars & Coffee

Post by respo »

pa ako vec pricate o kreativnosti u dizajnu zasto ne pomenete francuze i talijane

francuzi i talijani dizajniraju najbolja auta na svijetu sto se tice izgleda
corolla02

#375 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

GaRGa wrote:Evo sta je BMW-a :D:D:D:D za americko trziste

Image
Eto, nacrtali su nesto i mimo 20 godina!
Post Reply