corolla02 wrote:CLS i CC najvise lice na kakve vodozemce, Kreativnost!? Ne bih rekao!anonimni clan wrote:corolla02 wrote:Eh, bas znas izabrat, ono bas si ukaljao Germany image, ovaj Mercedes CLS odozgo isti kakva zaba-kre kre! Bas kreativnosti nema kraja!
Ooooooooo sory........vidim da se ne razumijemo.
Ocito da imamo pogresne predpostavke o automobilima.
CLS zaba kre-kre........![]()
Ostani ti uz svoje pouzdane,vrijedne i one sto se ne kvare a jos i malo trose......japance.........ja radije ostajem za volanom jednog BMW-a ma kako to tebi cudno zvucalo.
Ali ocito kreativnost je stvar licnog izbora, kao i da li sjedis za volanom ovog ili onog autaa..
Auuuuuuuuuuuu sad si ga uprskao skroz.
Brkas kreativnost i licni izbor.
Kreativnost ne moze biti stvar licnog izbora. Kreativnost je nacin izrazavanja onog koji to osjeca,zamislja,vidi,cuje........Onaj kod kojeg su osjetila ili cula puno izrazenije nego kod obicnih ljudi.On svijet oko sebe dozivljava na jedan potpuno drugi nacin od onog u kojem mi zivimo.
On samo pronalazi nacin da iskaze ono sto vidi.osjeca..... recimo tako sto ima viziju automobila i uz pomoc olovke,papira (ili ovih modernih tehnologije) i cijelog tima oko sebe prenese tu svoju viziju. Tako se radja novi automobil. To traje u prosjeku oko godinu dana......ispocetka ugrubo a onda sve finije i sa vise detalja......dok se ne stvori potpuna vizija ili ideje kako bi trebao da izgleda taj buduci automobil.
A licni izbor je licni izbor.Znaci kad imas nekoliko gotovih ideja,onda se odlucis za jednu od njih.
Vjerovatno si ovim mislio na odabir auta pri kupovini ili pri gledanju slika.........
To je nesto drugo i nema veze sa kreativnoscu.
Vidim da si neozbiljan sagovornik jer izreci ono o Mercedesovom dizajnu pokazuje koliko si neupucen da ne kazem neobrazovan kad su u pitanju automobili.
Oslanjas se na svoj sud"prvog pogleda"koji je jako stur a poprilicno neizbrusen i nema nikakve veze sa poznavanjem kako dizajna tako ni kvalitete.
Steta a mislio sam da ces biti malo kreativniji bar kad su u pitanju uvrede na marke auta koje ti se ne svidjaju.........