Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Toto wrote:-Potocne pastrmke iz domacih ribogojilista
-travnicki sir
-franjevacki trapist iz Banjaluke
-stolacko suho meso (plaha),
-domaci sudzuk
-domaca loza i sljiva
-suhe smokve
-domaci sok od borovnice i divljeg sipka (nara)
-caj od kadulje i mente
Da, to su stvarno odlični proizvodi samo bi bilo super da se proizvode i industrijski.
Siguran sam da se ponešto i proizvodi industrijski ali pravo jakih brendova sigurno nema.
Toto wrote:-Potocne pastrmke iz domacih ribogojilista
-travnicki sir
-franjevacki trapist iz Banjaluke
-stolacko suho meso (plaha),
-domaci sudzuk
-domaca loza i sljiva
-suhe smokve
-domaci sok od borovnice i divljeg sipka (nara)
-caj od kadulje i mente
Da, to su stvarno odlični proizvodi samo bi bilo super da se proizvode i industrijski.
Siguran sam da se ponešto i proizvodi industrijski ali pravo jakih brendova sigurno nema.
tema su proizvodi a ne jaki brendovi
a ima li neki kantar koji -u nasim uslovima- vaga: sta je to jaki brend??
Eh, nešto mi pravo drago u srcu da se ne javlja na ovoj temi ono kretensko nacionalističko smetlje. Svaka vam čast svima na ovom forumu.
BH proizvod je BH proizvod (iz čitave Bosne, a Bogami i Hercegovine). I u moju kuću ne ulazi ništa strano osim što se ne proizvodi ovdje.
Jedan savjet: Oko svake pijace mimo tezgi prodaju stare žene voće, povrće i slične domaće proizvode. Toplo vam preporučujem kupovinu istog. Nije prskano (nema šansi da nađeš savršenu crvenu jabuku kao iz reklama) nema vještačkog đubriva itd. Moja supruga ima neke svoje žene od kojih kupuje svašta. I već dugo vremena. Pa je recimo paradajz za razliku od onoga s pijace paradajz, a ne blijeda genetska kopija ukusa plastike.
Od rakija preporučujem toplo i iskreno "Šetovaču". Kažu da ju je i Tito pio i volio pravo.
balago receno; ovaj cijeli tekst je zajebancija ...
ako je autor ovim tekstom imao nekih profesionalnih pretenzija onda je jako dobro sto se nije potpisao
Oko svake pijace mimo tezgi prodaju stare žene voće, povrće i slične domaće proizvode. Toplo vam preporučujem kupovinu istog. Nije prskano (nema šansi da nađeš savršenu crvenu jabuku kao iz reklama) nema vještačkog đubriva itd. Moja supruga ima neke svoje žene od kojih kupuje svašta. I već dugo vremena. Pa je recimo paradajz za razliku od onoga s pijace paradajz, a ne blijeda genetska kopija ukusa plastike.
Sta god mogu kupujem od tih ljudi, osjeti se razlika u ukusu i kvalitetu, mada izgleda na prvi pogled losije od ovog plasicnog. Isto tako domaca pavlaka, kajmak na Trznici, bez konzervansa i ostalih otrova.
Uh, ovo se ne može dovoljno nahvaliti a i cijenom je prihvatljiva. Ja je prije 2-3 godine otkrila u lokalnoj Konzum samoposluzi i uglavnom tu kupujem. Ali nije riječ o klasičnoj gaudi - polutvrdi žuti sir - naginje livanjskom.
Ma joj, i mi smo bili oduševljeni ali zadnja tri pakovanja kupljena u Konzumu x 2 i Merkatoru x 1 baš nisu valjala. U roku a gorko, nekakva posuha - ama baš loša. Zadnji put kupili K plus, za njih pravi Poljorad - Travnik i odlična je. I u zadnje vrijeme sam primijetila pad kvaliteta svih Milkosovih proizvoda - mlijeko nekakvo vodenasto, pavlaka gorči, jogurt pretečan. Nadam se da je to nešto prolazno jer smo baš bili zadovoljni.