ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
EsadCo

#351 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Ima vlast i budzetski korisnici, ostali nemaju nista.
escobar__

#352 Re: ERONET

Post by escobar__ »

EsadCo wrote:Ima vlast i budzetski korisnici, ostali nemaju nista.
Ima država, to što je vlast takva-kakva jeste sada nije tema. Koliko ima država, a koliko bi imala nakon privatizacije? Više ili manje?
EsadCo

#353 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Dobijala bi od poreza na dobit, na plate i koje vec ne poreze. Takodje bi dobila i dio dobiti srazmjeran udjelu. Ali bi mogla da pokrene veliki broj razvojnih projekata od novca dobijenog prodajom, tako bi dobila vise izvora prihoda, a ne samo jedan.

Ipak mislim da drzava ne treba da otvara fabrike i sl, vec da stvara klimu za uspjesan i ravnopravan razvoj preduzetnistva, odnosno da podrzi zdravi kapitalizam, a ne lopove koji bi samo da na ledjima privatizacije operu prljavi kapital.
EsadCo

#354 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Na infrastrukturi koja je danas u vlasnistbu BHT-a moze da se "rodi" x kompanija koje ce da pruzaju TK usluge, i eto jos izvora prihoda za drzavu. To bi inace mozda bio i najbolji model privatizacije drzavnih telekoma, znaci prodati brend, a infrastruktura da ostane u drzavnom vlasnistvu i da se "iznajmljuje" TK kompanijama.
KID

#355 Re: ERONET

Post by KID »

EUROBIH mi je obecao poslati spisak telefona.... Lago jedan, još nisam nista dobio.. A fino sam ti ostavio broj fax-a i maila... Daj druze posalji to molim te...

Hvala.... znam...dosadan sam...takav sam...hvala
:run:
escobar__

#356 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Esade, pusti se ti toga "ali", ja pitam jasno u kojem slučaju država ima više prihoda od telekoma, kad je vlasnik ili kad nije vlasnik? Nema "ali"...

Jel ti zaista misliš da jedan Mobilkom zanima ulaganje u BiH, poboljšanje našeg životnog standarda i ekonomske situacije uopšte? De ba...
Skyfox

#357 Re: ERONET

Post by Skyfox »

Uplatio sam lovu za mobitel preko 15+ tarife 21.10. i kazu stize vam na kucnu adresu za desetak dana, ali evo koji je danas mobitela nema! Zovem svaki drugi dan, te strpite se, danas ce sutra ce... do kad ce obrtati mojim parama... cini mi se da su mrtrvi neprofesionalci po jos nekim problemima koje su mi priredili...
escobar__

#358 Re: ERONET

Post by escobar__ »

To je nešto sasvim drugo, stranke na vlasti se mogu mijenjati, niti jedna nije Bogom dana.

Imali bi mi dosta, dosta posla oko toga da politiku istjeramo iz upravljačkih struktura, ali ovdje govorim o tome da je glupost prodavati kompaniju koja donosi profit. Eh sad to što su kod nas lopovi zasjeli na sve moguće i nemoguće funkcije je već drugi par rukava.

PS: Vezano za m:tel, to je više bio sarkastičan komentar, ali ti za područje Tuzle mogu reći da je m:tel 3G mreža jedno obično go.no (mislim da imaju ČAK jednu baznu stanicu u gradu). O gradićima poput Srebrenika i sl. da ti ne govorim, a BH Mobile u svim tim mjestima ima 3G mrežu. Tuzla je skoro čitava pokrivena.

m:tel je od samog startanja 3G mreže išao na to da pokrije, tj. "pokrije" što više gradova svojom 3G mrežom, a meni se čini da su to postigli na način da u svaki grad postave po jednu baznu stanicu. :mrgreen:
EsadCo

#359 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Jedan od uslova ulaska u EU je i privatizacija drzavnih kompanija. Konkretno sto se tice telekoma drzava moze imati najveci pojedniacni udio, ali on ce morati biti manji od 50%. Tako su uređeni svi veci evropski telekomi. Drzava je spora i ne moze da se prilagodjava savremenim razvojima. Znaci to mora da se privatizuje, samo treba uzabrati najbolji oblik. Tacno je da ovaj koje su napravile bivse komunisticke zemlje nije najbolji. Najbolje bi bilo kada bi u vlasnicku strukturu BH telekoma usle BH kompanije, ali malo je takvih koje bi finansijski to podrzale.

Mobilkoma bas briga za standard BH populacije, ali on da bi bio konkurentan morace da ulaze u razvoj svog biznisa. To pod uslovom da ima adekvatnu konkurenciju, a DT je vec pred vratima.

Slican razvoj ocekuje i energetski sektor, ali to vec nije za ovu temu.
roki

#361 Re: ERONET

Post by roki »

Poslije dugo kolebanja kupih eronetov broj i aktivirah uslugu 1000 minuta.Prostim racunom,kod telecoma bi mi trebalo 90KM u tarifi Zovi da bih pricao 33 sata,a u eronetu to mogu ostvariti sa 10KM.Problem je sto ne ostaje puno kredita za recimo poruke,ali odlicno rjesenje kada prestane koristiti fiksni telefon
escobar__

#362 Re: ERONET

Post by escobar__ »

roki wrote:Poslije dugo kolebanja kupih eronetov broj i aktivirah uslugu 1000 minuta.Prostim racunom,kod telecoma bi mi trebalo 90KM u tarifi Zovi da bih pricao 33 sata,a u eronetu to mogu ostvariti sa 10KM.Problem je sto ne ostaje puno kredita za recimo poruke,ali odlicno rjesenje kada prestane koristiti fiksni telefon
Jel besplatna aktivacija tih 1000 minuta ili opet levate raju?
EsadCo

#363 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Niko tu nikoga ne levati. Fino platis 8, 10 ili koliko vec KM i dobijes 1000 min prema izabranom broju. Sve fino pise, samo treba procitati.
Isto kao i m:tel, 3KM je bilo 20 min, a reklamiraju ga kao besplatno!!!
roki

#364 Re: ERONET

Post by roki »

Sada im je akcija do nove godine.Ako kupis karticu prva aktivacija najbroja je besplatna a sljedeća se uredno naplati 6KM.Od dopune od 10KM mi ostaje jos 4,sto je dovoljno za nesto manje od 70 uspostava poziva prema janbroju.
neki

#365 Re: ERONET

Post by neki »

EsadCo wrote:Niko tu nikoga ne levati. Fino platis 8, 10 ili koliko vec KM i dobijes 1000 min prema izabranom broju. Sve fino pise, samo treba procitati.
Fino pise i da se uspostava svakog poziva prema tom broju placa 6 feninga, samo treba procitati :-)
Doduse manjim slovima pise :lol:
Malogradjanin

#366 Re: ERONET

Post by Malogradjanin »

roki wrote:Sada im je akcija do nove godine.Ako kupis karticu prva aktivacija najbroja je besplatna a sljedeća se uredno naplati 6KM.Od dopune od 10KM mi ostaje jos 4,sto je dovoljno za nesto manje od 70 uspostava poziva prema janbroju.
Meni su rekli da se ne naplaćuje 6KM dokle god koristim broj :?:
roki

#367 Re: ERONET

Post by roki »

Al' ovdje ima čudnih ljudi :-) .Prije je aktivacija bila 8KM bez naplate uspostave poziva od 6 feninga.Sada je aktivacija 6KM sa uspostavom poziva 6 feninga.Kupio broj za 5KM,dobio na računu 1KM,besplatno aktivirao 1000 minuta i opleti.Niko mene nije izlevatio.Kupio sam uslugu za koju sam znao kako funkcioniše i zadovoljan sam jer je sve kako i piše.
roki

#368 Re: ERONET

Post by roki »

Malogradjanin wrote:
roki wrote:Sada im je akcija do nove godine.Ako kupis karticu prva aktivacija najbroja je besplatna a sljedeća se uredno naplati 6KM.Od dopune od 10KM mi ostaje jos 4,sto je dovoljno za nesto manje od 70 uspostava poziva prema janbroju.
Kada sam kupovao broj meni su rekli da se ne naplaćuje samo prva aktivacija a ostale se uredno naplaćuju.Previše bi bilo dobro da bi bilo istinito to što govoriš
roki

#369 Re: ERONET

Post by roki »

marketleader

#370 Re: ERONET

Post by marketleader »

roki wrote:
Malogradjanin wrote:
Kada sam kupovao broj meni su rekli da se ne naplaćuje samo prva aktivacija a ostale se uredno naplaćuju.Previše bi bilo dobro da bi bilo istinito to što govoriš
Druze,gdje si kupio taj start paket? Može li u Sarajevu na cobaniji u eronet centru. I sad da li je besplatna aktivacija svaki mjesec kako i kazu? Sad imam eronet broj,pa svaki mjesec plaćam 6KM za aktivaciju,a ono normalno 6kf za uspostavu poziva. Razmisljam da kupim taj start paket,a ovu bi karticu bacio.
roki

#371 Re: ERONET

Post by roki »

Evo njihovog odgovora na moj upit.Znači akcija bez naplate 6KM važi ako se kupi novi broj i ne mijenja tarifni model

Image
best10

#372 Re: ERONET

Post by best10 »

U novom start paketu NE PLAĆA SE ONIH 6 KM vec samo uspostava poziva a ako promjenis tarifni model onda se plaća
mrtva kokoš

#373 Re: ERONET

Post by mrtva kokoš »

marketleader wrote:
roki wrote:
Malogradjanin wrote:
Druze,gdje si kupio taj start paket? Može li u Sarajevu na cobaniji u eronet centru. I sad da li je besplatna aktivacija svaki mjesec kako i kazu? Sad imam eronet broj,pa svaki mjesec plaćam 6KM za aktivaciju,a ono normalno 6kf za uspostavu poziva. Razmisljam da kupim taj start paket,a ovu bi karticu bacio.
ja je tu kupih prije 2 dana, i meni rekose da nema ubuduce naplate 6KM na kupljenom br.
tako da sam bio primoran da kupujem novu karticu...
jes da ne vidim svrhu mogli su ostaviti kako je i bilo, samo ukinuti to 6KM ali njihova posla...
mada sam ja bio najzadovoljniji dok je bila aktivacija 8KM bez naplate uspostave poziva..
EsadCo

#374 Re: ERONET

Post by EsadCo »

HT Mostar je u prvih šest mjeseci 2010. ostvario dobit od samo 203.000 KM, 19 puta manje nego u istom periodu prošle godine!

http://www.ljubuski-online.info/bih/gos ... ltate.html

Al je Eronet puk'o!
EsadCo

#375 Re: ERONET

Post by EsadCo »

Zato pod hitno prodaja dok jos moze nesto da se uzme.
Post Reply