Hajmo malo o religijama..

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Ateista

#351 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

skolarac wrote:
I ako nije tacno, zasto je onda toliki grijeh nevejrovati, ako taj isti nije uradio nista lose u svom zivotu?
Pa zato sto te je Allah dz.s stvorio,dao ti sluh,vid,snagu,potcinio nam je planetu Zemlju ugodni za zivot,dao nam je sve uslove za zivot,sve blagodati na ovom svijetu,....nebi mogli nabrojati sve sto nam je dao.To bi bilo slicno kada bi neki bogatas usvojio djete iz sirotista,dadne mu sve sto je potrebno za zivot,odgaja ga,pruzi mu svu paznju,skoluje ga u najskupljim i najboljim skolama,postane vlasnik velike kompanije,dobije moc,ugled,slavu,bogastvo,i na kraju okrene ledja tom bogatasu kao da ga nikada u zivotu nije ni vidio ni upoznao,kao da nije nikada postojao,
To ne znaci da mu je neko okrenuo ledja ako ne vjeruje da postoji zato sto ga nikad nije vidio i zato sto ne postoji ni jedan dokaz. Ako ces sad navoditi dokaze, onda uzmi u obzir da to sto su vjernicima dokazi nekom drugom nisu, i nekom drugom, kao recimo meni, je nelogicno vjerovati da on postoji. Ako stvarno postoji, onda je sam kriv sto mi nije dao jasnije dokaze, ili sto je mene stvorio ovakvog da ne vjerujem u njegove dokaze.

Ako bi se, hipoteticki gledano, kad umrem ispostvilo da on postoji, ne bih mu okrenuo ledja vec bih ga pristojno pozdravio. :)
Ateista

#352 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Ateista »

skolarac wrote:
ateista je napisao/la ako nije tacno, zasto je onda toliki grijeh nevejrovati, ako taj isti nije uradio nista lose u svom zivotu?
Pa zato sto te je Allah dz.s stvorio,dao ti sluh,vid,snagu,potcinio nam je planetu Zemlju ugodni za zivot,dao nam je sve uslove za zivot,sve blagodati na ovom svijetu,....nebi mogli nabrojati sve sto nam je dao.To bi bilo slicno kada bi neki bogatas usvojio djete iz sirotista,dadne mu sve sto je potrebno za zivot,odgaja ga,pruzi mu svu paznju,skoluje ga u najskupljim i najboljim skolama,postane vlasnik velike kompanije,dobije moc,ugled,slavu,bogastvo,i na kraju okrene ledja tom bogatasu kao da ga nikada u zivotu nije ni vidio ni upoznao,kao da nije nikada postojao,
Zaboravih reci, po tome sto pises, dao nam je sve, pa tako i ovaj moj nacin razmisljanja zbog kojeg ja ne vjerujem u njega, za sta je on krv a ne ja.
Ako ga nije on dao, ko je onda, jeli stvar slucajnosti? Opet nije do mene. Nemoj samo pocinjati pricu o slobodi izbora jer sam to jako dobro objasnio na drugoj temi da je sloboda izbora nemoguca. Sva nasa sloboda je uslovljena ili genima, ili uticajem okoline, ili necim sto nam je bog dao, sve sto je nase mora biti uslovljeno necim, za svaki nas izbor moramo imati neke kriterije na osnovu kojih biramo, to je nesto sa cim se moramo ili roditi ili nam mora biti nametnuto, ne mozemo sami izabrati ako nemamo na osnovu cega da biramo.
Gaia

#353 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Gaia »

BlooQ. wrote:sudbina nije isprogramirana unaprijed zbog faktora slobodne volje, jer ako zivot posmatras kao PC igricu zavrsetak igrice zavisi od izbora koje ucinis, neki izbori su svojevoljni na neke te natjeraju :D

pitanje za tebe: znaci dijete od dva ratna zlocinca ce i samo da bude ratni zlocinac?

a sto se tice predvidanja buducnost, vec sam rekla da to meni spada u domet fizike
ja ako mogu da zavirim u jednom od tvojih MOGUCIH buducnost, ona je samo moguca jer ce zavisiti od toga sta ces da ucinis do tog trenutka..znaci

A (ti u ovom trenutku)-------------------------------------------------------------------------A2(ti u nekom trenutku u buducnosti)

ja kao vidovita mogu da vidim A2 u nekom trenutku moguce buducnosti jer u istom trenutku jois postzoje i A3,A4,A5...An u zavisnosti od toga sta cinis (ona ciza u sebi sadrzi mnogo varijabli)
tako da vidovnjaci mogu da vide samo jednu od mogucih tvojih buducnosti :)
upravo! ko onda "drzi uzde u rukama? " :D i zar onda nije prirodno da "ono" ne zna sve niti zeli sve znati? :-D :wink:
Gaia

#354 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Gaia »

andrija2007 wrote:
BlooQ. je napisao/la:
predispozicijama da bude los ili dobar?
sta utjece na to? geneticki materijal ili jednostavno hir prirode ili Boga?

Po karmickom objasnjenju upravo su nase predispozicije plod karme tj. plod nasih djela iz ovog i "proslih" zivota.
Znaci jednostavno i efikasno smo "nagradjeni" ili "kaznjeni" za ucinjena djela vec u ovom postojanju.
Zakom karme je vrlo pravedan i u isto vrijeme vrlo strog zakon i jednak je za sve, od kraljeva do prosjaka.
Ispraviti vlastitu karmu je mozda najtezi zadatak kome se moze posvetiti ljudsko bice, kao sto je rekao Buda Sakjamuni:
"Nije hrabar onaj koji na bojnom polju pobijedi hiljadu ratnika, vec onaj ko pobijedi samog sebe". :)
karma je, takodjer, izbor. i mozemo izabrati da prestanemo jednom svagda sa tim ciklusom i ne mora biti tesko osim ako tako izaberemo. joj sto je covjek (opcenito govoreci) mazoka!
:D :D
Najljepsa

#355 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Najljepsa »

"moramo imati neke kriterije na osnovu kojih biramo, to je nesto sa cim se moramo ili roditi ili nam mora biti nametnuto, ne mozemo sami izabrati ako nemamo na osnovu cega da biramo."
ja vjerujem u karmu i izbor..vjerujem da iako nosimo recimo neke tegoba bivsih zivota ,da mozemo da ih ispravimo i da smo zato se i vratili ponovo na ovaj svijet da bismo postali bolji uzviseniji i produhovljeniji..

Pa pogledajte na sta je svijet nekada licio..ljudi su se kamenovali ,bacalli u arenu sa lavovima ,zabave radi i sl..a vidi nas das...Mislim da napredujemo i da se priblizavamo bozijoj slici i prilici...Naravno dalek je put ,ali mislim da je to cilj putovanja.
Gaia

#356 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Gaia »

BlooQ. wrote:
andrija2007 wrote:
BlooQ. je napisao/la:
predispozicijama da bude los ili dobar?
sta utjece na to? geneticki materijal ili jednostavno hir prirode ili Boga?

Po karmickom objasnjenju upravo su nase predispozicije plod karme tj. plod nasih djela iz ovog i "proslih" zivota.
Znaci jednostavno i efikasno smo "nagradjeni" ili "kaznjeni" za ucinjena djela vec u ovom postojanju.
Zakom karme je vrlo pravedan i u isto vrijeme vrlo strog zakon i jednak je za sve, od kraljeva do prosjaka.
Ispraviti vlastitu karmu je mozda najtezi zadatak kome se moze posvetiti ljudsko bice, kao sto je rekao Buda Sakjamuni:
"Nije hrabar onaj koji na bojnom polju pobijedi hiljadu ratnika, vec onaj ko pobijedi samog sebe". :)

ne vjerujem u karmu...
gledaj ako je na pocetku bilo 1000 ljudi sa dusama i oni umirali i radali se i te duse selile ....sada ima 6 milijardi ljudi...odakle nove duse?
@BQ, ti sasvim jasno znas i ukazujes na sve ono sto nevjerujes, da li imas tako jasnu viziju i onoga u sto vjerujes? :D

- da li si ikada uzela u razmatranje mogucnost da je svaka inkarnacija samo jedan od mnogih inkarniranih aspekata jedne te iste duse kroz prostor i vrijeme? dusa bi, u tom slucaju, posjedovala i arhivirala informacije svakog od svojih aspekata. :-)

a ima i novih dusa; one se jednostavno prvi put inkarniraju; cisti ko sunce :D , a naoruzani svim nasim prethodnim znanjem i iskustvima. :-)
Last edited by Gaia on 12/06/2009 19:43, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#357 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Atesito oci moje lijepe,jel to tebi tesko sto ja klanjam?nije!pa sto onda tebe briga sto se ja "smaram" ,jer ti to vidis kao bespotrebno...primjer odgoja djeteta kojeg si naveo NEMA,jer je nemoguce tako dijete odgojit kako ti velis,ali sigurno bih izabrao tu metodu,pokusavas vidim indirektno reci kao da postoji nesto sto ce dokazati nepostojanje Boga da li bi to prihvatio,posto nema dokaza za nepostojanja,onda cu reci ne bih povjerovao!pricas o iskompleksiranosti,,,neuzubillah,postedi mene bar ovakvih izjava...molim te!ako tom logikomides,onda je SVAKI ali bas SVAKI roditelj iskompleksiran,pa katkad izdegeneci dijete jer je zaboga nesto pogrijesilo,zar ne?!nepripisuj Allahu nesto sto nije tako!
ako tvoja logika neke stvari ne prihvata onda to NIJE apsolutno nikakav dokaz da to NIJE tako...tako i sa namazaom,jer previse povrsno gledas na namaz...de mi reci,iskreno da li si ikad ijednu knjigu procitao o namazau?procitaj knjigu psihologija namaza,pa ce ti neke stvari biti jasnije,mnogo jasnije!tanka je knjigca,nekih 100-njak stranica,li molim te budi iskren pa procitaj pa cemo onda nastavit pricati!! :wink:
MoHiKaNaC

#358 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by MoHiKaNaC »

Gaia, sta ustvari zelis da kazes? U sta ti vjerujes?
Gaia

#359 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Gaia »

BlooQ. wrote:
andrija2007 wrote:ne vjerujem u karmu...
gledaj ako je na pocetku bilo 1000 ljudi sa dusama i oni umirali i radali se i te duse selile ....sada ima 6 milijardi ljudi...odakle nove duse?

Nema potrebe da vjerujes, karma nije religija, to je vrlo egzaktan pojam akcije/djela i posljedice.

znam da nije religija ali podrazumijeva da vjerujes u seljenje dusa, a mene cisto matematicki buni ovo seljenje :D
pa podijelis 6 milijardi ljudi sa 1000 prvobitnh dusa i dobices u prosijeku koliko je mogucih potencijala svaka od njih razvila. :D
MoHiKaNaC

#360 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by MoHiKaNaC »

Ateista wrote:
MoHiKaNaC wrote:
Pa Bog kao vrhovni gazda u svojim naredbama i ne mora uvijek biti jasan... Moze mu se, zar ne? Ovo sad malo hipoteticki, ali zasto da ne... Bog je mogao komotno da nas stvari ovakve kakvi jesmo i da kaze ''samo losi ljudi ce biti nagradjeni dok ce svako dobro biti strogo kaznjeno''. Da li bi cinjenica da je Bog los (ili bolje receno da nagradjuje zlo) i da nam nije logico to sto nalaze, iskljucivalo i mogucnost njegovog postojanja?

Zasto bi bilo koji boziji propis iskljucivao mogucnost postojanja Boga samo zato sto se ne slazemo sa odredjenim propisom?
Zato sto se bog predstavlja kao savrseno i svemoguce bice. Ako je neko stvarno svemoguc i savrsen, to iskljucuje komplekse nize vrijednosti jer nema nikog iznad njega, a ovi propisi i klanjanje su tipicni ljudski kompleksi.
Opet promisljas u granicama ljudskog, kao i svi mi... Pokusavam da kazem da nije lako pronici u bozije namjere stavljajuci ga u ljudske okvire... Bojim se da je sve to daleko iznad naseg poimanja... Nama se nude samo mrvice koje nas vode onako kako ih ustvari uspijemo protumaciti... Nego u tim mrvicama nadje Boga a neko dokaze da On ne postoji...
Gaia

#361 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Gaia »

MoHiKaNaC wrote:Gaia, sta ustvari zelis da kazes? U sta ti vjerujes?
vec sam rekla ono sto sam imala reci. sta ti nije jasno?
a vjerujem u duh u sebi, if you follow me. :)
MoHiKaNaC

#362 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by MoHiKaNaC »

Gaia wrote:
Guide me to your very main tought... Suvise se ovdje ispisalo...
Gaia

#363 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Gaia »

MoHiKaNaC wrote:
Gaia wrote:
Guide me to your very main tought... Suvise se ovdje ispisalo...
I am that I am, also G! :oops: :D :D
beautyfool

#364 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by beautyfool »

Najljepsa wrote:"Vitamin D se u tijelu može sintetizirati u koži pod utjecajem ultraljubičastih zraka iz provitamina. Ali se može unositi i hranom. Najviše ga ima u ribljem ulju i mesu, mlijeku i mliječnim prozvodima i žumanjku."

u ishrani ga ima u veoma malimkolicinama u odnosu koliko ljudskom organizmu treba..Trebala bi popiti ogromne kolicine ulja i ostalog sto si nabrojala da bi ga nadomjestila...
Pa pogledaj cvijece bez sunca da li uspijeva ili bilo koje bice na ovoj zemaljskoj kugli..Bog nam je dao sunce i vodu..i treba da ga koristimo pravilno i da izvucemo najbolje iz oba..za nase zdravlje ..a ne da se krijemo i od jednog i od drugog..
Ne bih komentarisala dalje na temu o vitaminima jer tema i nije bas o tome, samo jos da dodam na tvoj komentar, probaj ti provesti danima na najacem suncu bas onako kao sto cvijece provodi svoje dane i kako lijepo uspjeva na suncu pa da vidimo hoces li imati koristi ili stete od jacine sunca.

Pozz.
Najljepsa

#365 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by Najljepsa »

"probaj ti provesti danima na najacem suncu bas onako kao sto cvijece provodi svoje dane i kako lijepo uspjeva na suncu pa da vidimo hoces li imati koristi ili stete od jacine sunca. "

hehe, dobro se raspravljas i dobar ti je argument ,ali ..naravno da svako bice na planeti treba sunce u razlicitim kolicinama..Mi ljudi ...najmanje pola sata dnevno i to sa sto manje odjece na sebi..sto vise odjece to se vrijeme provedeno na suncu povecava..ali sto ti rekla necemo vise o tome. Ali morala sam da ti pohvalim kometar :)
ljubav_aha

#366 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BlooQ. wrote:
andrija2007 wrote: Po karmickom objasnjenju upravo su nase predispozicije plod karme tj. plod nasih djela iz ovog i "proslih" zivota.

ne vjerujem u karmu...
BlooQ :thumbup:
ljubav_aha

#367 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BlooQ. wrote:
ljubav_aha wrote:pre-dispozicijama za sve,naravno da utice i genetika,hemijsko-biloski balans utice na emocije i obratno,logicno,kao i socio faktori,a sve je stvorio Bog,koji ima apsolutnu vlast,i sto ti mislis,kako i zasto osobe imaju ralzicite nivoe/intenzitete/ slobodne volje :!: :?:

i nisi mi odogovirla ne prethodno pitanje,da li je sudbina programirana unpared,jer kao sto sam vec napsiala,osobe mogu predvidjeti neciju buducnost i sl. :!: :?:

sudbina nije isprogramirana unaprijed zbog faktora slobodne volje, jer ako zivot posmatras kao PC igricu zavrsetak igrice zavisi od izbora koje ucinis, neki izbori su svojevoljni na neke te natjeraju :D

pitanje za tebe: znaci dijete od dva ratna zlocinca ce i samo da bude ratni zlocinac?

a sto se tice predvidanja buducnost, vec sam rekla da to meni spada u domet fizike
ja ako mogu da zavirim u jednom od tvojih MOGUCIH buducnost, ona je samo moguca jer ce zavisiti od toga sta ces da ucinis do tog trenutka..znaci

A (ti u ovom trenutku)-------------------------------------------------------------------------A2(ti u nekom trenutku u buducnosti)

ja kao vidovita mogu da vidim A2 u nekom trenutku moguce buducnosti jer u istom trenutku jois postzoje i A3,A4,A5...An u zavisnosti od toga sta cinis (ona ciza u sebi sadrzi mnogo varijabli)
tako da vidovnjaci mogu da vide samo jednu od mogucih tvojih buducnosti :)
interesatno,i bas "potrefe" sekvencu necijage zivota :-)

a sto je sa osobama koje imaju vizije u snovima ili u budnom stanju :?:

odgovor: dijete ,naravno ne mora,ali moze postati zlocina,narocito ako je u pitanju nsaljedje mentalnih bolesti,a ako je zdravo,eh vidis,tu se vec spektar izbora prosiruje,sto znaci,da X faktori uticu na toboznju slobodu naseg izbora :)
BlooQ.

#368 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

Gaia wrote:
BlooQ. wrote:
andrija2007 wrote:

ne vjerujem u karmu...
@BQ, ti sasvim jasno znas i ukazujes na sve ono sto nevjerujes, da li imas tako jasnu viziju i onoga u sto vjerujes? :D

- da li si ikada uzela u razmatranje mogucnost da je svaka inkarnacija samo jedan od mnogih inkarniranih aspekata jedne te iste duse kroz prostor i vrijeme? dusa bi, u tom slucaju, posjedovala i arhivirala informacije svakog od svojih aspekata. :-)

a ima i novih dusa; one se jednostavno prvi put inkarniraju; cisti ko sunce :D , a naoruzani svim nasim prethodnim znanjem i iskustvima. :-)

nejasna mi je ta fragmentacija duse, znam za seljenje cjelovite duse a za to fragmentiranje nisam cula :D helem nadam se da u iducem zivotu se necu roditi ko pauk posto patim od arahnofobije :D

mislim da sam istocnjaku il IslamBosni objasnjavala u sta vjerujem, vjerujem u Dobro (i u neku Dušu svijeta (dobro objasnjeno kod filozo Boehmea s kojom smo svi povezani) ukratko D:
ljubav_aha

#369 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:Molitva ko molitva,Bogu nit pomaze nit odmaze,Allah kaze vi kad bi svi,apsolutno svi bili vjernici to ne bi umanjilo niti oduzelo od moje moci niti koliko igla zamocena u more iznese iz mora vode...dakle,molitva nije potrebna Bogu Dragome,svaki propis je za ljude namjenjen,apsolutno svaki za njeogvu korist,eh sad sto mnogi ne vide svoju korist u tome to je drugi par carapa,a ne samo da je u tome korist za ljude,vec da se pokaze koliko su ljudi spremni da se pokore svome Stvoritelju,to ti je isto da pitas,zasto dijete treba da pazi svoje roditelje,koji ce mu to djavo,nek cim odraste i dodje "do svog hljeba" nek ih "niz jarak gurne"....paradoksalno malo zar ne kolega Ateista?!pokornost Allahu swt,je stvar ubjedjenja a ne stvar moranja,Allahu ne treba ni tvoj namaz,post,nista,vec samo odaziv i da se ne pravis ohol....

BHF_manijak,zasto upravo osobe molitvom traze pomoc od Boga,ako " Bog nit' pomaze,nit' odmaze" :?:

svrha pokoravanja Bogu je znaci samo sa ciljem da se pokaze osobna spremnost ka opisanom aktu uslovljena vlastitim ubjedjenjem :!: :?: o kakvom je ubjedjenju rijec :?: mozda si mislio napisati "vlastito vjerovanje" :!:

svrha molitve " da se pokaze koliko su ljudi spremni da se pokore svome Stvoritelju" :!: religija se ne prakticira kao vojna vjezba :!: zar nije bolje pokazati i dokazati postovanje Bogu bez straha dobrim djelima,jer to On uoravo ocekuje od nas,zar ne :)
black

#370 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by black »

ljubav_aha wrote:
BHF_Manijak wrote:Molitva ko molitva,Bogu nit pomaze nit odmaze,Allah kaze vi kad bi svi,apsolutno svi bili vjernici to ne bi umanjilo niti oduzelo od moje moci niti koliko igla zamocena u more iznese iz mora vode...dakle,molitva nije potrebna Bogu Dragome,svaki propis je za ljude namjenjen,apsolutno svaki za njeogvu korist,eh sad sto mnogi ne vide svoju korist u tome to je drugi par carapa,a ne samo da je u tome korist za ljude,vec da se pokaze koliko su ljudi spremni da se pokore svome Stvoritelju,to ti je isto da pitas,zasto dijete treba da pazi svoje roditelje,koji ce mu to djavo,nek cim odraste i dodje "do svog hljeba" nek ih "niz jarak gurne"....paradoksalno malo zar ne kolega Ateista?!pokornost Allahu swt,je stvar ubjedjenja a ne stvar moranja,Allahu ne treba ni tvoj namaz,post,nista,vec samo odaziv i da se ne pravis ohol....

BHF_manijak,zasto upravo osobe molitvom traze pomoc od Boga,ako " Bog nit' pomaze,nit' odmaze" :?:

svrha pokoravanja Bogu je znaci samo sa ciljem da se pokaze osobna spremnost ka opisanom aktu uslovljena vlastitim ubjedjenjem :!: :?: o kakvom je ubjedjenju rijec :?: mozda si mislio napisati "vlastito vjerovanje" :!:

svrha molitve " da se pokaze koliko su ljudi spremni da se pokore svome Stvoritelju" :!: religija se ne prakticira kao vojna vjezba :!: zar nije bolje pokazati i dokazati postovanje Bogu bez straha dobrim djelima,jer to On uoravo ocekuje od nas,zar ne :)
molitva kao molitva naravno nije potrebna Bogu, vec covjeku da bi Ga se sjecao, da ne bi zaboravljao...i naravno da cinjenje dobrih djela je pohvalno i nikada ih nije dosta..ali i dobra djela trebaju nama a ne Bogu..
BHF_Manijak

#371 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Ljubav_aha,evo ja tebe posmatram dugo,ali ne mogu da skontam tzvoje ciljeve i svjetonazore,nit koje si vjere :D
neuzubillah,kako ces reci da Bog nit pomaze nit odmaze?!ja to nisam rekao,jeasm rekao da Bogu nasa molitva nit pomaze nit odmaze,samo sto si to malo pomijesala.... :D
a ja nemam snage nit volje da te u bilo sta ubjedjujem,pametna si,odrasla,imas mozak pa sama kontaj sta je najbolje po tebe,ako se vladas po islamu,onda se vladas i po Kur`anu,znas sta treba a sta ne,tako da su pitanja suvisna,ali fazon je sto ni ti ne znas sta bi.....
BlooQ.

#372 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:Ljubav_aha,evo ja tebe posmatram dugo,ali ne mogu da skontam tzvoje ciljeve i svjetonazore,nit koje si vjere :D
neuzubillah,kako ces reci da Bog nit pomaze nit odmaze?!ja to nisam rekao,jeasm rekao da Bogu nasa molitva nit pomaze nit odmaze,samo sto si to malo pomijesala.... :D
a ja nemam snage nit volje da te u bilo sta ubjedjujem,pametna si,odrasla,imas mozak pa sama kontaj sta je najbolje po tebe,ako se vladas po islamu,onda se vladas i po Kur`anu,znas sta treba a sta ne,tako da su pitanja suvisna,ali fazon je sto ni ti ne znas sta bi.....

pa ona bi odgovor na pitanje o smislu zivota svijeta i univerzuma a to se sve nalazi u knjizi Vodic kroz galaksiju za autostopere *dodaje ljubavi primjerak* na, :D tu ti je i odgovor samo ima malecki problem sa pitanjem
BHF_Manijak

#373 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BHF_Manijak »

Ma materemi moje ne zna Ljbav sta bi,sve je nesto kopka a i ona bi ko Najljepsa kreirala religiju po svojim uzusima i parametrima... :D opet Dzedaj da se javi.... :wink:
BlooQ.

#374 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by BlooQ. »

BHF_Manijak wrote:Ma materemi moje ne zna Ljbav sta bi,sve je nesto kopka a i ona bi ko Najljepsa kreirala religiju po svojim uzusima i parametrima... :D opet Dzedaj da se javi.... :wink:

vidis tebe nikad nije kopkalo jer si od maloh nogu odgajan kao vjernik i usadeno ti je odredeno vjerovanje, ovi ostali nisu i naravski da imaju pitanja (i ti bi ih trebao imati :D)
ljubav_aha

#375 Re: Hajmo malo o religijama..

Post by ljubav_aha »

black,hvala,razumijem
BHF_Manijak :lol: ok,sad sam vijdela laspus je kritican :lol:

sto je svrha mojih pitanja : realizacija Bozije pravde :!: nije kritka,ali ,vec sma milion puta rekla,na ovom svijetu nema mnogo pravde :!:
Post Reply