To ne znaci da mu je neko okrenuo ledja ako ne vjeruje da postoji zato sto ga nikad nije vidio i zato sto ne postoji ni jedan dokaz. Ako ces sad navoditi dokaze, onda uzmi u obzir da to sto su vjernicima dokazi nekom drugom nisu, i nekom drugom, kao recimo meni, je nelogicno vjerovati da on postoji. Ako stvarno postoji, onda je sam kriv sto mi nije dao jasnije dokaze, ili sto je mene stvorio ovakvog da ne vjerujem u njegove dokaze.skolarac wrote:Pa zato sto te je Allah dz.s stvorio,dao ti sluh,vid,snagu,potcinio nam je planetu Zemlju ugodni za zivot,dao nam je sve uslove za zivot,sve blagodati na ovom svijetu,....nebi mogli nabrojati sve sto nam je dao.To bi bilo slicno kada bi neki bogatas usvojio djete iz sirotista,dadne mu sve sto je potrebno za zivot,odgaja ga,pruzi mu svu paznju,skoluje ga u najskupljim i najboljim skolama,postane vlasnik velike kompanije,dobije moc,ugled,slavu,bogastvo,i na kraju okrene ledja tom bogatasu kao da ga nikada u zivotu nije ni vidio ni upoznao,kao da nije nikada postojao,I ako nije tacno, zasto je onda toliki grijeh nevejrovati, ako taj isti nije uradio nista lose u svom zivotu?
Ako bi se, hipoteticki gledano, kad umrem ispostvilo da on postoji, ne bih mu okrenuo ledja vec bih ga pristojno pozdravio.