Opet, sve to što ti kažeš je možda tačno, možda djelinično tačno, al opet ostaje nepobitna činjenica da tehnički gledano jedino Bošnjaci sa prostora ex-jugoslavije (da izuzmemo sada kosovare) nisu u mogućnosti doći do pasoša za kojiim ne treba viza. I ako Ivo Banac kaže da ne može to shvatiti,ako još čitav niz intelektualaca isto kaže, šta je onda problem da i Cerić to kaže. Da li bi bio bolji i prihvatljiviji da prešuti jednu takvu notornu činjenicu.popajic wrote:Licemjerje fercera i u Evropi naravno, ALI zar ne vidis da su nas nasi nesposobnjakovici upravo usmjerili u tom pravcu.@palermo
Ma sve bih ja to potpisao Popajicu da nije samo jedne činjenice, europljanin izgleda samo jednog mangupa neće u svoje redove, a ostale prima..........
Da bogaramo Evropi,umjesto da porazbijamo glavurde nasim poslanicima, ministrima i ostaloj bagri koja je imala vremena,ALI nije uradila sto se od nje ocekivalo.Hoce li Srbiju primiti i bez uhvacenog Mladica ne znam.Ono sto znam je da me vlastite vodje getoiziraju.Vec dugo...
Mozda si gledao prijenos sjednice kad su pritjerani cara do duvara trebali raspravljati o ovom vaznom problemu?
Covjece, nisu mogli kvorum skupiti !Hodaju po hodnicima ,pripremaju se za godisnji,ubiru lovu...a nas zgurali u geto.
I nikom ni dlaka na glavi ne fali !.
Odosmo mi off topic totalno.
Ako je i od CERICA puno je ...
-
palermo
#351 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
- arzuhal
#352 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Sjeća li se iko koji su mediji podržavali prof. dr. Enesa Karića u njegovoj kandidaturi za izbor reisa? Uzmimo da je dr. Karić, u svojstvu reisa, dao ovakvu istanbulsku izjavu - bil' valj'o? Još malo pa će Ceriću isteći zadnji mogući mandat za reisa IZBiH. I onda će Karić zasjest, garant. A onda ćemo gledati reprizu pljuvanja po autoritetu reis-ul-uleme, i to najviše od onih kojima je islam super i muslimani su dobri, ali je reis politički manipulator...
-
popajic
#353 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Nisam pricao o Cericu. Namjerno.Cini mi se iluzorno da ponavljam svoj stav da on cesto, kao i ovaj put,koristi nas belaj u politicke svrhe.A njemu nije mjesto u politici.@palermo
Opet, sve to što ti kažeš je možda tačno, možda djelinično tačno, al opet ostaje nepobitna činjenica da tehnički gledano jedino Bošnjaci sa prostora ex-jugoslavije (da izuzmemo sada kosovare) nisu u mogućnosti doći do pasoša za kojiim ne treba viza. I ako Ivo Banac kaže da ne može to shvatiti,ako još čitav niz intelektualaca isto kaže, šta je onda problem da i Cerić to kaže. Da li bi bio bolji i prihvatljiviji da prešuti jednu takvu notornu činjenicu.
Mi debelo placamo ( u stvari oni otimaju) izabrane ljude da se bave tom pogani sto se zove politika, a ne rade ama bas nista.Nista pozitivno.Samo nam jos,ko biber po pilavu,fale i vjerski oci u vec ionako zatrovanoj politici.Ne ide.
- primitivac
#354 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
za mnoge bio reis bio dobar da je neki nepismeni seoski hodža koji ne razumije ni vrijeme ni okruženje u kojem živi on i njegov narod i da ne zna dvije sastaviti kako treba i da mogu sa njim manipulisati kako hoče
al ovaj reis je sve ono suprotno od onoga kakvog bi željeli em doktor em govori više stranih jezika ima dva fakulteta pametan lijep zna šta govori i svaka mu je zlata vrijedna
reis efendija je najpametniji čovjek u bosni
al ovaj reis je sve ono suprotno od onoga kakvog bi željeli em doktor em govori više stranih jezika ima dva fakulteta pametan lijep zna šta govori i svaka mu je zlata vrijedna
reis efendija je najpametniji čovjek u bosni
-
_majevica_
#355 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
@udrich...""Ova reisova izjava u Istanbulu je jedan od njegovih najboljih nastupa u životu..
Mi svakako nećemo nikad uživati blagodati EU, pa treba im se bar posrati u usta zbog onoga što nam rade..levate nas ko najveće hajvane na svijetu, prosječan europljanin mrzi sve balkance odreda, i jednostavno se ne vidi u društvu sa nama, ja im zbog toga i ne zamjeram, pogotovo kad vidim kakvi smo, ali što nas njihovi političari vuku za nos više..prešli su preko Srebrenice kao da se ništa nije dogodilo, oni su garantovali sigurnost, oni trebaju ako ništa drugo bar materijalnu i moralnu satisfakciju da pruže porodicama preživjelih..a šta su uradili, ništa..smiju nam se...""
Slazem se
Al vidis u cemu je problem zasto sad neko od politicara ne odgovori velikosrbima kada napadaju
Reisa i IZ BiH...Sada ako Ceric treba sta politicki odgovoriti druze on treba navuci higijensku gumicu i opalit po
Spiricu...jel on za taj posao il ce opet samo avazom neki tamo malo baciti komentara i to je ...
Pa jel to moguce da nasi politicari se brckaju dok neko proziva vjerskog poglavara i blamira..ne nego Cericu se sada
mnogi nazovi bosnjaci smiju zato sto mu se osvecuju radi neki sitnijih razloga i male koristi...Ceric je kriv za svoj
polozaj medju politicarima...Evo prozvacemo Tihica,Silajdzica,Lagumdziju i Halilovica ko bi pomogao istupima u zastitu
Cericu od navedenih velikosrbskih uobicajenih napada i znanog misljenja o IZ BiH..
Mi svakako nećemo nikad uživati blagodati EU, pa treba im se bar posrati u usta zbog onoga što nam rade..levate nas ko najveće hajvane na svijetu, prosječan europljanin mrzi sve balkance odreda, i jednostavno se ne vidi u društvu sa nama, ja im zbog toga i ne zamjeram, pogotovo kad vidim kakvi smo, ali što nas njihovi političari vuku za nos više..prešli su preko Srebrenice kao da se ništa nije dogodilo, oni su garantovali sigurnost, oni trebaju ako ništa drugo bar materijalnu i moralnu satisfakciju da pruže porodicama preživjelih..a šta su uradili, ništa..smiju nam se...""
Slazem se
Reisa i IZ BiH...Sada ako Ceric treba sta politicki odgovoriti druze on treba navuci higijensku gumicu i opalit po
Spiricu...jel on za taj posao il ce opet samo avazom neki tamo malo baciti komentara i to je ...
Pa jel to moguce da nasi politicari se brckaju dok neko proziva vjerskog poglavara i blamira..ne nego Cericu se sada
mnogi nazovi bosnjaci smiju zato sto mu se osvecuju radi neki sitnijih razloga i male koristi...Ceric je kriv za svoj
polozaj medju politicarima...Evo prozvacemo Tihica,Silajdzica,Lagumdziju i Halilovica ko bi pomogao istupima u zastitu
Cericu od navedenih velikosrbskih uobicajenih napada i znanog misljenja o IZ BiH..
-
palermo
#356 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
ja bi bio vrlo sretan da Cerić se ne bavi politikom i da se, narodski rečeno, u nju pleka što je moguće manje.Ali tužna je činjenica da, sad govorim prevashodno o politčarima koji se zaklinju u Bosnu i Hercegovinu, da Cerić jednostavno MORA raditi njihov posao jer ga oni ili nisu sposobni ili neće da rade. Zašto SDP nije rekao nešto slično ovom što je Cerić rekao, imalo bi svoju snagu. Neće, ja sam više odustao od tih očekivanja, nažalost izgleda da ostaje jedino da opet čekam Cerića da progovori.popajic wrote:@palermo
Nisam pricao o Cericu. Namjerno.Cini mi se iluzorno da ponavljam svoj stav da on cesto, kao i ovaj put,koristi nas belaj u politicke svrhe.A njemu nije mjesto u politici.
.
- arzuhal
#357 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Čim Beograd i Banjaluka zajedničkim snagama udare svim sredstvima na nekoga, taj ne može da ne valja...
- Fair Life
#358 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
"Zapravo, gotovo sve ljudske nesreće počinju sa proizvodnjom lažnih vijesti kojima je cilj da ubiju ponos u čovjeku, da mu iskrive vjeru, da u njemu ubiju dušu, ali i da u njima potiču oholost, nepravdu i zločin... Iblis je lažno obavijestio Adema da mu Allah (dž.š.) želi uskratiti pravo na vječnost. Adem je povjerovao lažnoj vijesti Iblisovoj i zato je morao napustiti Džennet. .... Žrtva je danas ponovo objekat lažne vijesti kod koje i o kojoj se nastoji formirati lažna svijest o nepodobnosti, bezvrijednosti, čak opasnosti po svijest koja je sebi umislila da mržnjom prema vjeri i vjernicima pravi bolji svijet u kojem neće biti ni vjere ni vjernika, ni džamije ni džematlija, ni vakufnama ni vakufa, ni ezana ni sevdalinki... Da bismo znali razlikovati istinitog od lažnog glasonoše potreban nam je radio BIR koji će nam donositi istinitu i radosnu vijest, koja će formirati našu istinitu i radosnu svijest i koja će nam donositi nadu i snagu u naša srca i u naš dom."
- (Mustafa Cerić, reisul-ulema IZ-a BiH; Preporod)
- Vodenjak
#359 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Kakve veze ima posao koji, eto, Mujo Ceric MORA da radi, sa politicarima koji se zaklinju u BiH?palermo wrote:ja bi bio vrlo sretan da Cerić se ne bavi politikom i da se, narodski rečeno, u nju pleka što je moguće manje.Ali tužna je činjenica da, sad govorim prevashodno o politčarima koji se zaklinju u Bosnu i Hercegovinu, da Cerić jednostavno MORA raditi njihov posao jer ga oni ili nisu sposobni ili neće da rade. Zašto SDP nije rekao nešto slično ovom što je Cerić rekao, imalo bi svoju snagu. Neće, ja sam više odustao od tih očekivanja, nažalost izgleda da ostaje jedino da opet čekam Cerića da progovori.popajic wrote:@palermo
Nisam pricao o Cericu. Namjerno.Cini mi se iluzorno da ponavljam svoj stav da on cesto, kao i ovaj put,koristi nas belaj u politicke svrhe.A njemu nije mjesto u politici.
.
Hoces reci da oni svojim djelovanjem nisu za BiH a Mujo jeste?
@palermo.... Uozbilji se malo!
-
popajic
#360 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Postao/la etanol dana 05/08/2009 08:08
Ne znam zašto pljujete po gospodinu reisu Mustafi efendiji Ceriću, to je jedan veliki čovjek koji je puno uradio za Bosnu i Hercegovinu i mnoge ljude uputio na pravi put.
A ovo : pravi put !? Nema toga u BIH. Aktuelno je samo: od izvora (BIH) 3 (etnicka) putica !
-
palermo
#361 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Ništa je neću reći ko je za BiH a ko je protiv, ja još uvijek se nadam da je velika većina i naroda i političara za BiH.Al ono što hoću reći je da Cerić govori i radi ono što političari iz svojih komformističkih i sebičnih razloga ne govore. Cerić je svakako imao svojih lupanja, al makar je lupao, ovi niti lupaju, niti misle a kamoli da nešto suvislo kažu.Vodenjak wrote: Kakve veze ima posao koji, eto, Mujo Ceric MORA da radi, sa politicarima koji se zaklinju u BiH?![]()
Ozbiljan sam ti ja čojek vodenjak, već duže vremena sam ozbiljan
- Vodenjak
#362 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
palermo wrote:Ništa je neću reći ko je za BiH a ko je protiv, ja još uvijek se nadam da je velika većina i naroda i političara za BiH.Al ono što hoću reći je da Cerić govori i radi ono što političari iz svojih komformističkih i sebičnih razloga ne govore. Cerić je svakako imao svojih lupanja, al makar je lupao, ovi niti lupaju, niti misle a kamoli da nešto suvislo kažu.Vodenjak wrote: Kakve veze ima posao koji, eto, Mujo Ceric MORA da radi, sa politicarima koji se zaklinju u BiH?![]()
E vala, ako su Cericeve izjave svih ovih godina na liniji za Bosnu i Hercegovinu, onda sam ja definitivno protiv Bosne i Hercegovine!
-
palermo
#363 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
na znam zašta si ti.......samo ja Cerića ne smatram protivnikom Bosne i HercegovineVodenjak wrote:palermo wrote:Ništa je neću reći ko je za BiH a ko je protiv, ja još uvijek se nadam da je velika većina i naroda i političara za BiH.Al ono što hoću reći je da Cerić govori i radi ono što političari iz svojih komformističkih i sebičnih razloga ne govore. Cerić je svakako imao svojih lupanja, al makar je lupao, ovi niti lupaju, niti misle a kamoli da nešto suvislo kažu.Vodenjak wrote: Kakve veze ima posao koji, eto, Mujo Ceric MORA da radi, sa politicarima koji se zaklinju u BiH?![]()
E vala, ako su Cericeve izjave svih ovih godina na liniji za Bosnu i Hercegovinu, onda sam ja definitivno protiv Bosne i Hercegovine!
-
shalaedin
#364 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Pričanje o dobru popravlja stanje ljudi, pričanje o zlu itekako nas unazađuje...
Pametni su davno rekli, ono si što misliš o sebi...
I zadnja slamka za koju se čovjek uhvati je ponos...
Mi smo davno izgbili ponos... valja nam raditi na tome da nam svima bude bolje...
Ruka ruku mije...
Pametni su davno rekli, ono si što misliš o sebi...
I zadnja slamka za koju se čovjek uhvati je ponos...
Mi smo davno izgbili ponos... valja nam raditi na tome da nam svima bude bolje...
Ruka ruku mije...
-
zonbirile
#365 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
pa neka MuCe objasni kako 97% Kosovara sa Kosova što su muslimani i 52% Albanaca muslimana Albanije,ne smeta ni SAD ni EU.Ljudi ih čak povezali autoputem.Očito je problem u nama,odnosno u našim reprezentima,koji gledaju svoj tal.Kako to da u srcu Evrope imamo 97% muslimansku,priznatu zemlju i povezuje se autoputem sa drugom muslimanskom zemljom.Jebi ga ljudi ne prosipaju muda za bubrege,nego kao i Saudi A,Emirati,Kuvajt,Malezija itd.rekli aferim gazda si,daj i nama tala i neka biznis ide.
- Vodenjak
#366 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Toliko toga ima da se ni nabrojati ne moze sto Cerica cini covjekom koji je svojim izjavama pokazao da je daleko od referendumskog pitanja o nezavisnosti BiH.palermo wrote:na znam zašta si ti.......samo ja Cerića ne smatram protivnikom Bosne i HercegovineVodenjak wrote:
O deklaraciji Predsjednistva BiH iz 1992. i da ne govorim.
A za mene su te dvije stvari preambula za postojanje drzave koja ce se zvati Bosnom i Hercegovinom.
Sve ostalo, a posebno ovo sto imamo danas, samo je produkat fashistickog orgijanja, kriminalno-pljackaskog pohoda i, u najmanju ruku, neozbiljnog i neodgovornog vodjenja i naroda i drzave!
-
zonbirile
#367 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
pa svako je kovač svoje sreće,traži mjesto pod suncem.Pljačkaši i klerikalna kasta se našli na istoj interesnoj strani i sada je tu,to što je.Od francuske revolucije ukinuti staleži u Bosni se ponovo uspostavljaju,i normalno da nekorespondiraju sa modernom Evropom.Oni će svoje pozicije braniti do zadnjeg dolara i naše kapi krvi,a oni što to ne vide i ne razumiju,ili su u istoj halki,ili su retardi.
-
udrch
#368 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Ma ti si protiv svakoga i svačega..Vodenjak wrote:palermo wrote:Ništa je neću reći ko je za BiH a ko je protiv, ja još uvijek se nadam da je velika većina i naroda i političara za BiH.Al ono što hoću reći je da Cerić govori i radi ono što političari iz svojih komformističkih i sebičnih razloga ne govore. Cerić je svakako imao svojih lupanja, al makar je lupao, ovi niti lupaju, niti misle a kamoli da nešto suvislo kažu.Vodenjak wrote: Kakve veze ima posao koji, eto, Mujo Ceric MORA da radi, sa politicarima koji se zaklinju u BiH?![]()
Malo više radi, a malo više vremena provodi raspravljajući na forumu o pitanjima u kojima se ne može naći zajednička nikad..
Toliko vremena provodiš na ovom forumu, da se tačno vidi da radiš u državnoj administraciji ili firmi i opet ti Alija ništa dobro nije donio..
- Vodenjak
#369 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Ups!udrch wrote:
Ma ti si protiv svakoga i svačega..
Malo više radi, a malo više vremena provodi raspravljajući na forumu o pitanjima u kojima se ne može naći zajednička nikad..
Toliko vremena provodiš na ovom forumu, da se tačno vidi da radiš u državnoj administraciji ili firmi i opet ti Alija ništa dobro nije donio..
Izvini majke ti...
Sve sto imam dao mi Alija...
Dabogda mu se potomstvu vratilo ono sto sam ja dobio od njega!
- Kupalo
#370 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Vodenjak wrote:Ups!udrch wrote:
Izvini majke ti...
Dabogda mu se potomstvu vratilo ono sto sam ja dobio od njega!
-
udrch
#371 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Samo vi čekajte da vam neko nešto pokloni onako radi vaše naočitosti i načitanosti..Kupalo wrote:Vodenjak wrote:Ups!udrch wrote:
Izvini majke ti...
Dabogda mu se potomstvu vratilo ono sto sam ja dobio od njega!priključujem se željama (pardon kletvama)
Bog je ostavio čovjeku da živi od svog rada, a ne od poklona uhljupa..
- Vodenjak
#372 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Koji lik jebo te...udrch wrote:
Samo vi čekajte da vam neko nešto pokloni onako radi vaše naočitosti i načitanosti..
-
popajic
#373 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
Pri tom ti nimalo ne smeta sto praksa zadnjih 20-ak god. to totalno pobija ?!@udrch
Samo vi čekajte da vam neko nešto pokloni onako radi vaše naočitosti i načitanosti..
-
udrch
#374 Re: Ako je i od CERICA puno je ...
A šta je to praksa pobila..popajic wrote:Pri tom ti nimalo ne smeta sto praksa zadnjih 20-ak god. to totalno pobija ?!@udrch
Ko danas ne može živjeti od svog rada..zar misliš na one koji samo čekaju da im neko dođe na vrata i zamoli ih da dođu raditi..na one koji samo pričaju da nema posla, a unaprijed sebi odrede koliko im treba..imaš temu negdje na forumu gdje se raspravljalo o nedostatku posla u ovoj državi..odi pogledaj, pa ćeš vidjeti kakva su očekivanja onih koji nikad ništa nisu radili..ljudi u ovoj zemlji samo pričaju kako ništa ne valja, kako ne mogu naći posao, a ništa konkretno ne rade..ja sam u pola studija morao početi raditi i fakultet završavati duplo sporije nego normalno, ali drugog izbora nisam imao..pa sam onda sa diplomom fakulteta i godinama iskustva u poslu, a radio sam sve što se plaćalo pristao na manju platu nego što oni koji ništa nikad nisu radili i još nemaju nikakvu diplomu hoće danas raditi..i hvala Bogu dočekao sam da jednog dana sve to naplatim.svi govore da političari ne rade ništa, da nas nacionalisti ukopaše, a niko od njih ne izađe na izbore..pa onda govore da se nema za koga glasati, pa opet nema svrhe izaći na izbore..a ovi nas gu*e li, gu*e..svi očekuju da ovi hoštofleri i kriminalci promjene stanje u ovoj državi..pa nisu oni ludi, ako smo mi..njima je dobro i ovo stanje im super odgovara..imaju dobre plate, beneficije, diplomatske pasoše, službena auta, žene, sve što im treba..
Ja danas imam koliko mi treba, zaradio sam i zaslužio..ali opet recimo izađem na izbore, pokušavam nešto promjeniti, pa u povratku sa glasačkom mjesta gledam kako mi se smiju oni koji niti imaju posla niti diplome, gledaju me kao da sam ja debil, a ne oni..pa onda u ponoć kad pregledam prve rezultate izbora se s*ebem, ali opet nastavim normalno..ako si ti i Vodenjak takvi kao što ovdje pišete, onda ste istu ovu moju sudbinu doživjeli više puta..
Ja mislim da ne treba ići unazad i da pošteno treba otimati od njih ono što ti pripada..
- Blaka