Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post Reply

Kome cete na izborima 2010 dati svoj glas?

SDA
23
8%
SZBiH
17
6%
HDZ
5
2%
SDP
111
38%
SBB
41
14%
NS
53
18%
NSRZB
21
7%
HSP
0
No votes
HDZ90
2
1%
neka druga
20
7%

Total votes: 293

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#351 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Chmoljo »

shkembe wrote: ...pismeni nemoj da ti jos trazim greske moronu nepismeni hahhaha a znam da ti se nesvidja kako pisem i netreba da ti se...
:-) :-) :-) :roll:

odmori "druže"...
MrMaliJoe

#352 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by MrMaliJoe »

Mizanfil wrote:najveći broj glasova na izborima u FBiH ( ne znam samo ko je dobi ideju da uzme samo ovaj nivo :shock: )
SDP nalijedio dobro poznate komunističe metode biranja predsjednika plebiscitom :shock: Ali to im ne smeta da se hvale demokratičnošću i govore kako su moderni, evropski, napredni ... Pa takva stranka može samo očekivati rasap biračkog tijela u korist Naše stranke...a kako funkcionira koalicija SDP i NS smo vidjeli :razz:
Ne znam drug jedva da je Suljo izvukao živu glavu. :mrgreen:
Prvo su pljuvali jedni po drugima a onda su se zagrlili. Potpuno se slažem da su to pravi političari, ostavili su dubok trag svoje AKCIJE. Jednostavno znaš gdje je pobjedila SDA jer na tim mjestima su očite poštene privatizacije i kosturi od proizvodnih hala. Ja ću isto glasati za njih jer smatram da će nam biti bolje kada dotaknemo dno. :bih:
1gorstak

#353 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by 1gorstak »

Mizanfil wrote:Tihić ima hrabrosti da kaže Bošnjacima i ono što im se ne sviđa kao recimo ono za Dobrovoljačku
Tihic prejudicira stvari. Ne zna se tacno sta se desilo u Dobrovoljackoj, je li bilo elementa ratnog zlocina treba da utvrdi sud. To sto Tihic insistira na tom da je Sarajevo odgovorno za ;

1. desavanja u Dobrovoljackoj,

2. neprocesuiranje desavanja u Dobrovoljackoj

... samo sluzi kao argument onima koji tvrde da je Tihic velikosrpski igrac.
vemus

#354 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by vemus »

Anketa samo jos jedna potvrda da je Sa-x crveno-SDPovski portal...
vemus

#355 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by vemus »

Mizanfil wrote:
vemus wrote:Anketa samo jos jedna potvrda da je Sa-x crveno-SDPovski portal...
i u čemu je problem?
Nemam problem, bolje da su na jednom mjestu tj.potralu nego na vlasti...mrtva je to ideja sa mrtvim idealima... :bih:
MrMaliJoe

#356 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by MrMaliJoe »

Mizanfil wrote:
MrMaliJoe wrote:Ne znam drug jedva da je Suljo izvukao živu glavu.
Prvo su pljuvali jedni po drugima a onda su se zagrlili. Potpuno se slažem da su to pravi političari, ostavili su dubok trag svoje AKCIJE. Jednostavno znaš gdje je pobjedila SDA jer na tim mjestima su očite poštene privatizacije i kosturi od proizvodnih hala. Ja ću isto glasati za njih jer smatram da će nam biti bolje kada dotaknemo dno.
Nije mi namjera da na forumu vršim kampanju za SDA ;-)

Zanimljivo mi je samo kako to da niko iz lijevih opcija ne prepoznaje djelovanje SDA koja je u potpunosti na fonu realne politike proklamovane od Sulejmana Tihića. Drugo, pogledaj samo izbore unutarstranačke u SDA i u svim drugim strankama u BiH, kažem baš svim!
Treće, koja stranka jedina u BiH ima etički kodeks prema kojem svi optuženi moraju napustiti ili budu smijenjeni sa funkcija? Baš me zanima šta će uraditi Lagumdžija i ekipa kad tužilaštvo potvrdi optužnicu? :?
Četvrto, da se SDA pridružila SNSD i SBiH u protekle 4 godine u njihovom nacionalističkom divljanju, pitam te šta bi bilo?
Peto, ovakva moderna narodnjačka opcija političkog centra je potrebna BiH i bit će i već jest faktor stabilonosti.
Šesto, Tihić ima hrabrosti da kaže Bošnjacima i ono što im se ne sviđa kao recimo ono za Dobrovoljačku.

Dalj ću nastaviti nabrajati drugom prilikom ;-)
Ima li sedmo !!! :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MrMaliJoe

#357 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by MrMaliJoe »

Mizanfil wrote:
MrMaliJoe wrote:Ne znam drug jedva da je Suljo izvukao živu glavu.
Prvo su pljuvali jedni po drugima a onda su se zagrlili. Potpuno se slažem da su to pravi političari, ostavili su dubok trag svoje AKCIJE. Jednostavno znaš gdje je pobjedila SDA jer na tim mjestima su očite poštene privatizacije i kosturi od proizvodnih hala. Ja ću isto glasati za njih jer smatram da će nam biti bolje kada dotaknemo dno.
Nije mi namjera da na forumu vršim kampanju za SDA ;-)

Zanimljivo mi je samo kako to da niko iz lijevih opcija ne prepoznaje djelovanje SDA koja je u potpunosti na fonu realne politike proklamovane od Sulejmana Tihića. Drugo, pogledaj samo izbore unutarstranačke u SDA i u svim drugim strankama u BiH, kažem baš svim!
Treće, koja stranka jedina u BiH ima etički kodeks prema kojem svi optuženi moraju napustiti ili budu smijenjeni sa funkcija? Baš me zanima šta će uraditi Lagumdžija i ekipa kad tužilaštvo potvrdi optužnicu? :?
Četvrto, da se SDA pridružila SNSD i SBiH u protekle 4 godine u njihovom nacionalističkom divljanju, pitam te šta bi bilo?
Peto, ovakva moderna narodnjačka opcija političkog centra je potrebna BiH i bit će i već jest faktor stabilonosti.
Šesto, Tihić ima hrabrosti da kaže Bošnjacima i ono što im se ne sviđa kao recimo ono za Dobrovoljačku.

Dalj ću nastaviti nabrajati drugom prilikom ;-)

Kao što rekoh :

"Ne znam drug jedva da je Suljo izvukao živu glavu. :mrgreen:
Prvo su pljuvali jedni po drugima a onda su se zagrlili. Potpuno se slažem da su to pravi političari, ostavili su dubok trag svoje AKCIJE. Jednostavno znaš gdje je pobjedila SDA jer na tim mjestima su očite poštene privatizacije i kosturi od proizvodnih hala. Ja ću isto glasati za njih jer smatram da će nam biti bolje kada dotaknemo dno. :bih:"
1gorstak

#358 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by 1gorstak »

Mizanfil wrote:
1gorstak wrote:... samo sluzi kao argument onima koji tvrde da je Tihic velikosrpski igrac.
Joj, gorštače, cijenio sam tvoje postove...ali ovo stvarno nema smisla...pa ovu su zna se čije optuže i iz koje bolesne kuhinje
Pravo pitanje je zasto im Tihic daje materijal da ga smatraju velikosrpskim igracem. Sud u Haagu je odbacio slucaj Dobrovoljacka, sud u Sarajevu nije iskopao nista, samo mutavi Tihic i Pantelija Curguz balave o tom kako se desio zlocin. To jedno. Drugo, kada je Ganic upao u zamku velikosrpskog aparata na aerodromu u Londonu, Tihic je to pravdao sarajevskim neprocesuiranjem neceg za sto ni Haag nije imao dovoljno materijala. Kao, ako Sarajevo ne izmisli nesto kako bi se bogovima u Beogradu prinijelo zrtvu, onda je reakcija Beograda sasvim opravdana. Prvim potezom prejudicira ishod slucaja za kojeg ionako nema konkretnih dokaza, a drugim potezom podriva intergritet drzavnog pravosudja. Ja pretpostavljam da to Tihic radi jer jadan misli da ce tim potezima dobiti neke ustupke od Dodika (sto se do sada pokazalo iluzijom), ali neki kao sto rekoh Tihiceve poteze objasnjavaju i njegovom mogucom lojalnoscu Beogradu. Neko iz cetnickog logora izadje jaci, a neko slomljen i ucijenjen.
vemus

#359 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by vemus »

Mizanfil wrote:Drugom prilikom, kasno je sad ;-)
Upravu si ;-)
parazit47

#360 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by parazit47 »

glasajte za mene, obećavam da ću zaposliti brata, sestru, 10-ine rođaka i rodica i stotine koji daju po nekoliko hiljada (eura naravno :lol: ), poručuju oni koji su na vlasti!!!
Alfons Kauders

#361 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Alfons Kauders »

parazit47 wrote:glasajte za mene, obećavam da ću zaposliti brata, sestru, 10-ine rođaka i rodica i stotine koji daju po nekoliko hiljada (eura naravno :lol: ), poručuju oni koji su na vlasti!!!
nije problem, samo skontaj koliko placas... :D
dinonodi

#362 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by dinonodi »

Na ovim izborima glasat ću za stranku Radom za boljitak!!!

Dosta mi je SDA, Stranke za BiH i svih drugih nacionalnih stranaka..(glavni razlog a veoma jednostavan)

:bih: :)
trofej

#363 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by trofej »

Od 216 glasova 144 (66%) je za Izetbegovićeve osmanskosvetosavske monstrume, udomljene u pročeljima SDA, ZSBiH, SDP i SBB koji, skupa sa njihovim precima, skoro šest stoljeća uživaju na lovorikama genocida nad Bošnjanima, nadajući se da su definitivno pred ostvarenjem osmanskosvetosavskog sna - bosnocida!
Alfons Kauders

#364 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Alfons Kauders »

trofej wrote:Od 216 glasova 144 (66%) je za Izetbegovićeve osmanskosvetosavske monstrume, udomljene u pročeljima SDA, ZSBiH, SDP i SBB koji, skupa sa njihovim precima, skoro šest stoljeća uživaju na lovorikama genocida nad Bošnjanima, nadajući se da su definitivno pred ostvarenjem osmanskosvetosavskog sna - bosnocida!
podjo prozvat, pa onda skonta da sam se i ja lijepio tripovima u mladosti...
BSn

#365 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by BSn »

dinonodi wrote:Na ovim izborima glasat ću za stranku Radom za boljitak!!!

Dosta mi je SDA, Stranke za BiH i svih drugih nacionalnih stranaka..(glavni razlog a veoma jednostavan)

:bih: :)

Jutros sam pojeo one njihove hrenovke i skont'o sam da ni hrenovke ne znaju napraviti, a drzavu bi vodili. :D

Predizborno nicanje nikova na sa-x-u. 8-)
Last edited by BSn on 04/06/2010 13:51, edited 1 time in total.
convict

#366 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by convict »

Na najliberalnijejem forumu u drzavi, vladajuce stranke+SBB (koju ovdje racunam zbog krajnje desne orijentacije) uzivaju 30% podrske. lose nam se pise na izborima! :x :run:
Adis_Bosnjak

#367 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Adis_Bosnjak »

convict wrote:Na najliberalnijejem forumu u drzavi, vladajuce stranke+SBB (koju ovdje racunam zbog krajnje desne orijentacije) uzivaju 30% podrske. lose nam se pise na izborima!
Vidiš, to je dobra vijest iz više razloga:
- forum dobiva na popularnosti! :D
- forum dobiva posjetitelje različitijih političkih opcija ;-)
- forumaši konačno imaju forumaše koji misle različito od njih, dosad je ovo bilo kao da smo u Titino vrijeme, svi su trubili istu :lol:
- to je i dokaz da su se vladajuće stranke modernizovale pa sve više koriste internet u kampanji :idea:

BRAVO ZA SA-X!!!
cunga lunga

#368 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by cunga lunga »

Alfons Kauders wrote:
trofej wrote:Od 216 glasova 144 (66%) je za Izetbegovićeve osmanskosvetosavske monstrume, udomljene u pročeljima SDA, ZSBiH, SDP i SBB koji, skupa sa njihovim precima, skoro šest stoljeća uživaju na lovorikama genocida nad Bošnjanima, nadajući se da su definitivno pred ostvarenjem osmanskosvetosavskog sna - bosnocida!
podjo prozvat, pa onda skonta da sam se i ja lijepio tripovima u mladosti...
Ima li kazne za ovakav vid izrazavanja?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#369 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by -LIBERO- »

Adis_Bosnjak wrote:
convict wrote:Na najliberalnijejem forumu u drzavi, vladajuce stranke+SBB (koju ovdje racunam zbog krajnje desne orijentacije) uzivaju 30% podrske. lose nam se pise na izborima!
Vidiš, to je dobra vijest iz više razloga:
- forum dobiva na popularnosti! :D
- forum dobiva posjetitelje različitijih političkih opcija ;-)
- forumaši konačno imaju forumaše koji misle različito od njih, dosad je ovo bilo kao da smo u Titino vrijeme, svi su trubili istu :lol:
- to je i dokaz da su se vladajuće stranke modernizovale pa sve više koriste internet u kampanji :idea:

BRAVO ZA SA-X!!!

Nikada vise do sada nisu dobile ove DESNE stranke na ovom forumu.

A to je dokaz da je interner dosao i u ruralnije dijelove nase domovine.. :thumbup: :bih:
Adis_Bosnjak

#370 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Adis_Bosnjak »

-LIBERO- wrote:Nikada vise do sada nisu dobile ove DESNE stranke na ovom forumu.

A to je dokaz da je interner dosao i u ruralnije dijelove nase domovine..
Da, između ostalog, i to je jedan od razloga. Ali obično pojave imaju više uzroka. A u svakom slučaju lijepo je vidjeti različita mišljenja, to je bogatstvo. :D

Drugi uzrok je što su stranke počele da stječu iskustva i znanja o kampanji i političkom marketingu. Više SDP neće imati prednost u virtuelnom svijetu kao do sad! ;-)
A sve je više forumaša iz drugih opcija a ne samo SDP-a I Naše stranke. A previše je jednoumlja u SDP-u i jednog kandidata za Predsjednika i svega po "jednog" :-) pa je tim slijedom i forum bio poprimio istovjetne tonove, sad imamo šarenilo :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#371 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by -LIBERO- »

Da,samo sto ova pojava novoregistrovanih trolova,koji se u naletima pojavljuju pred svake izbore :D ,i svi mahom zavrse svoj forumski vijek sa 2,5...il' 13 postova :D ,je vjestacko stvaranje te neke "forumske ravnoteze",neki bi to cak i internet kampanjom nazvali ( :lol: )

Ja sve i jednog "starog" clana ovoga foruma,cak i ako se zbog forumskih turbulencija i banovanja :D nikove mijenjali,znam po nacinu pisanja,nacinu iznosenja svojih argumenata,znam kako politicki razmisljaju,koji su njihovi politicki stavovi i favoriti.

Sa njima vrlo rado ulazim u raspravu i diskusiju,cak i ako se bas ne slazemo :thumbup: ;-) .

Al' ovi sto se pojave u jeku predizborne euforije,sa 10 tak-20 setak postova,i to mahom na jednoj ili dvije teme,sa kratkim komentarima,namjernim provokacijama i pljuvanjima protivnika...NJIHOVE POSTOVE NI NE PROCITAM :dance: :mrgreen: :run:

Al' dobro ,ok.....barem u naletima nalete pa ujednace ovu forumsku anketu :mrgreen: :sax:
Adis_Bosnjak

#372 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Adis_Bosnjak »

-LIBERO- wrote:Da,samo sto ova pojava novoregistrovanih trolova,koji se u naletima pojavljuju pred svake izbore :D ,i svi mahom zavrse svoj forumski vijek sa 2,5...il' 13 postova :D ,je vjestacko stvaranje te neke "forumske ravnoteze",neki bi to cak i internet kampanjom nazvali ( :lol: )

Ja sve i jednog "starog" clana ovoga foruma,cak i ako se zbog forumskih turbulencija i banovanja :D nikove mijenjali,znam po nacinu pisanja,nacinu iznosenja svojih argumenata,znam kako politicki razmisljaju,koji su njihovi politicki stavovi i favoriti.

Sa njima vrlo rado ulazim u raspravu i diskusiju,cak i ako se bas ne slazemo :thumbup: ;-) .

Al' ovi sto se pojave u jeku predizborne euforije,sa 10 tak-20 setak postova,i to mahom na jednoj ili dvije teme,sa kratkim komentarima,namjernim provokacijama i pljuvanjima protivnika...NJIHOVE POSTOVE NI NE PROCITAM :dance: :mrgreen: :run:

Al' dobro ,ok.....barem u naletima nalete pa ujednace ovu forumsku anketu :mrgreen: :sax:
Ja sam novi ali nisam trol u što ćeš se zasigurno uvjeriti ;-) A uživam u razmjeni mišljenja! Posebno s ljudima zdravog rezonovanja a posebno s ljudima otvorenog srca :P
Adis_Bosnjak

#373 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Adis_Bosnjak »

A nisam ni iz SDP-a, u što si se već uvjerio ;-) Liberalu
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#374 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Chmoljo »

Adis_Bosnjak wrote:
Ja sam novi ali nisam trol u što ćeš se zasigurno uvjeriti ;-) A uživam u razmjeni mišljenja! Posebno s ljudima zdravog rezonovanja a posebno s ljudima otvorenog srca :P
paz samo da ne završiš mijenjajući sličice :oops: :mrgreen:
Adis_Bosnjak

#375 Re: Izbori 2010 FBiH (16.04.2010)

Post by Adis_Bosnjak »

Chmoljo wrote:
Adis_Bosnjak wrote:
paz samo da ne završiš mijenjajući sličice :oops: :mrgreen:
Možeš kako hoćeš ;-)
Post Reply