Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#351 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pera Trta »

.
marija 29

#352 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Pera Trta wrote:
sinus wrote:Jesi li ti on ili ona ? :D
Ma pitaj boga sa čim mi imamo posla :D
"NE BI VAS VISE ZADRZAVAO" .Laku noc svima
bach

#353 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by bach »

Pera Trta wrote:
sinus wrote:Jesi li ti on ili ona ? :D
Ma pitaj boga sa čim mi imamo posla :D
Ono sa čim mi imao posla je ZLO.

Treće lice jednine, niti ona niti on. ONO.

Zlo.
A-R-N-I

#354 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by A-R-N-I »

Pera Trta wrote:Arni,
ne moraš dvaput postavljati isti post. Ako prvi put nije bio nekome interesantan, neće biti ni ako ga ponoviš. Pusti nas da slušamo Marijina predavanja :D
jest, jer mi je nevjerovatno, da ste svi vi imali kontakt a tek preko foruma i nickova jebete jedni drugim mater, a svi ste vi radili zajedno ili ostavljali pare tamo...
A-R-N-I

#355 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by A-R-N-I »

A-R-N-I wrote:
ne moraš dvaput postavljati isti post. Ako prvi put nije bio nekome interesantan, neće biti ni ako ga ponoviš. Pusti nas da slušamo Marijina predavanja :D
jest, jer mi je nevjerovatno, da ste svi vi imali kontakt a tek preko foruma i nickova jebete jedni drugim mater, a svi ste vi radili zajedno ili ostavljali pare tamo...
u oba slucaja ko vas j***, niko vas nije tjerao na to..
miki-kiki

#356 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by miki-kiki »

A-R-N-I wrote:
A-R-N-I wrote:
u oba slucaja ko vas j***, niko vas nije tjerao na to..
E jesu ti JADNI komentari!!! Po tebi je vjestina zavaliti nene, dede, rudare i "imucno" bosansko pucanstvo..... Bas je BUSINESSMAN!!
mestra

#357 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by mestra »

marija ti si Nihadova i to se zna i ne brani ga kad nisi dorasla za to za to treba iskustva i ohladi se odavde seljancuro...
Last edited by mestra on 22/05/2009 01:48, edited 1 time in total.
mestra

#358 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by mestra »

Šalje: [email protected] u ime Meliha [[email protected]] Friday, November 10, 2008 14:04 PM

PO RACUNOVODSTVENOJ EVIDENCIJI TREBAŠ PUTNIM NALOZIMA OPRAVDATI ISPLACENE LD (RAZLIKU IZMEÐU ISPLACENIH IZNOSA I MINIMALNOG LD) U I ZNOSU OD 9300,00KM
- MATERIJALNO RACUNIMA RAZDUŽITI 1670 ,00 KM SLUŽBA BLAGAJNE (AMIRA)

__________ NOD32 1.1314 (20051206) Information __________ This message was checked by NOD32 antivirus system.
http://www.eset.com
Last edited by mestra on 22/05/2009 01:44, edited 3 times in total.
mestra

#359 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by mestra »

U ovome postu vam sve govori kako je domaca firma IT computers prala pare za isplacene licne dohotke radnika i zakidala nasu drzavu a i radnike koji su bili prijavljeni na minimalac ovo je ovo je za inspekcije da ih odere do guse i da kako marija 29 kaze vratice se iT i bice jos bolji ja se samo nadam NIKADA;NIKADA;NIKADA
A-R-N-I

#360 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by A-R-N-I »

E jesu ti JADNI komentari!!! Po tebi je vjestina zavaliti nene, dede, rudare i "imucno" bosansko pucanstvo..... Bas je BUSINESSMAN!!
[/quote][/quote]

nisam mislio ni na nane ni dede ni rudare, nego ovima sto, ovdje na forumu iza nickova, seru i palamude, i pljuju jer su nezadovoljni kupci. pa sto si primio robu??? sto si uzeo kompjuter, ili sta li vec ne, ako to nije to!! sad prosipate pamet i pljujete po forumu!!!! jooooo kud ista napisah na ovu temu...... :roll: :roll:
Neelix

#361 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

A-R-N-I wrote:! jooooo kud ista napisah na ovu temu...... :roll: :roll:
ovo ti je jedina pametna.
A-R-N-I

#362 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by A-R-N-I »

Neelix wrote:
naravno, a ti si mnogo pametan sto si uopste poslova, radio ili kupovao u firmi kao sto je IT comp. ili kako se vec zove..... :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#363 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by KatarinaKosaca »

Ako se netko čudi što se putnim nalozima prikazuje razlika novca datog u kešu, onda baš ima sreću da radi u državnoj firmi ili nekom javnom preduzeću. To je u privatnim firmama svakodnevna pojava.
mestra

#364 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by mestra »

nije rijec o sreci gdje neko radi i da li je to uobicajena pojava ali ovo sto je gore navedeno za to postoje dokazi i da je ovo pravna drzava kao sto nije firma IT computers bi davno zavrsila sa svojim postojanjem, nebi trebala recesija da im dodje za vrat ovo je sasvim dovoljno da se zatvore a kamoli da ih proglase za najpozeljnijeg poslodavca u drzavi ma dajte molim vas koji apsurd ma samo cekam da za ovo neko kaze ej pa to je sasvim normalno NIGDJE VEZE.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#365 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by KatarinaKosaca »

mestra wrote:nije rijec o sreci gdje neko radi i da li je to uobicajena pojava ali ovo sto je gore navedeno za to postoje dokazi i da je ovo pravna drzava kao sto nije firma IT computers bi davno zavrsila sa svojim postojanjem, nebi trebala recesija da im dodje za vrat ovo je sasvim dovoljno da se zatvore a kamoli da ih proglase za najpozeljnijeg poslodavca u drzavi ma dajte molim vas koji apsurd ma samo cekam da za ovo neko kaze ej pa to je sasvim normalno NIGDJE VEZE.
Nisam rekla da je normalno nego da je svakodnevna pojava. U privatnim firmama. Obično se razlika u plati koja se daje u koverti pravda putnim nalozima.
mestra

#366 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by mestra »

Ok ali znam ja da je to svakodnevna pojava ali to nije u redu pa sta ove nase inspekcije rade majke mi to je za suda...
black_and_red

#367 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by black_and_red »

E moj Nihade majmune gumeni! Ovako se trguje da ne propadnes :bih:

http://www.tigerdirect.com/applications ... etailspecs

PS: Napomena za kravicu2009 ups, moja greska :D , carica2009 , link ta baca na stranicu direktno na specifikacije odnosno detalje onoga sta dobijas u tom paketu a ti treba da podjes na vrh stranice da bi vidjela i slike! (ovo je napomena jer vidim da si obrazovana pa sigurno ne znas ni otovoriti a ni pregledati stranicu kako treba pa eto nauci jos ponesto OBRAZOVANA KRAVO)

PS1: nije sve u skoli, ima nesto i orasima! :bih:

Edit: aj evo ako nisi skontala i ovaj link :D http://www.tigerdirect.com/applications ... components

Ista je stranica kravice :D

marija 29 wrote:
video wrote:Molio biH lijepo doticne osobe koje brane ovaj propali projekat da nam objasne ovaj post :roll: :roll: Hvala !!
PeshtA wrote:He, he, he, HE!

Malo bolji poznavaoci informatickih zbivanja u BiH, ili barem Tuzlanskom kantonu na ovo ce se moci nasmijati samo.

Krenimo redom i logicno,

Ovo IT-u nije prvi stecaj kako to oni nazivaju :)))

Vratimo se u 1998,
Gracanica, PCC, prodaja najjeftinijih racunara na kantonu, na papiru jedna pricha, kad rasklopish komp, integrisani intel 810 chipset, modem, sve sve sve ( a to je bilo u vremenu kada ni zvucna nije bila standardno integrisana na maticnoj plochi)
nekad 2000
Gracanica, PCC se zatvara i otvara se nova firma, PROFIX COMPUTERS,
par godina varanja naroda, i idemo ponovo
PROFIX se zatvara, otvara se nova firma, SOFTY CO, ili je bilo IT-SOFT na taj fazon neshto, po prezimenu blagonaklonog vlasnika ove firme gospodina Softicha,
I opet, zatvaranje, evolucija nova, IT COMPUTERS se rodio, nudeci kao i uvijek smeche ....
Ovih su kompjutera u Banovicima, rudarima na kredit prodali stotine, u vrijeme kad je GeForce MX 32 MB bila high end graficka, njihove su konfiguracije bile nafilovane kompjuterskom terminologijom, a na kraju je opet ispadalo isto, integrisana graficka, manje RAM-a, HSP modemi koji crknu nakon manje grmljavine itd itd ....

Poznatiji i po svojoj 4Q - Labaratoriji kvalitete, prvom mazanju naroda po ochima prichom o licenciranom softveru.

Nije ovo nishta novo, ako ko ima iz grachanice trebao bi moci potvrditi ovu pricu ....
Pa gdje su ti iz Gracanice koji se pozivaju da potvrde ovo????????????????????

Evo ja sam iz Gracanice i potvrdjujem ovo sve sto je napisano!!! :thumbup: Covjek koji je pisao u pravu je 1 000 000 %

I jos nesto!!!! Moja IP Adresa ce da vas odvede na jako cudno mjesto , nije ni blizu BiH!!! Pustinja je u pitanju ako mislis da te to moze odvesti blizu necijih podataka :thumbup:

Jedno pitanje imam za Tebe Marija!!! Volis li obrezane ili ne obrezane??? :bih:

marija 29 wrote:
Nikka wrote:marija 29 svega ti ohladi. Znam vrlo dobro o cemu pricam i nemam namjeru tebi da objasnjavam, mada nisi ni ti tako glupa samo se pravis, znamo i ti i ja dobro sta se radilo u IT. I znas dobro koliko je radnika samo dalo otkaz jer nije vise moglo da trpi oranje na njima. A na tebi se oralo izgleda na neki drugi nacin, sta je 2 dana nisi dobila cune od gazde pa ti cijeli svijet kriv. Sjasi zeno.

Pretpostavljam da ste vi negdje iz PRIJEKOG BRDA(ko je iz gracanice shvatice o cemu govorim)Jer tamo gdje zive ljudi se ne ore...ore se sa seljacima, a po tebi su ocigledno orali.A sto se gazde i "cune" tice...hahahahahahaJa sam od njega dobila samo postovanje , sto ti vjerovatno ni ne znas sta ta rijec znaci
Kazes nisi radila u Gracanici a znas za selo u okolini Gracanice?? Ko jos zna sela okolo nekih gradova i provincija po BiH osim ako nije iz tih mjesta??? E Marija Marija :lol: :lol: :lol: :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#368 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Toto »

Ne znam sta se desavalo sa trzitem PC komponenti u BiH u zadnjih 6-7 godina ali u vrijeme kad se pojavio IT Computers sve kompanije su bila potpuno iste....... sve su nabavaljale komponente kod 2 ili 3 tri veletrgovca. IT computersa se sjecam po tome da je medju prvim poceo davati povoljne kredite i da su roditeljai poceli masovno kupovali njihove kompjutere djeci. Komponente ugradjene u njihove kompjutere su bile istovjetne kao u drugim firmamma i dolazili su sa istog (Tavjan-hajvan)trzista.........
nisam nikad usao u tu prodavnicu IT computerasa ali sam servisirao nekoliko njihovih kompjutera

po sadrzju postova izgleda da je osnovni problem sto je ovo sarajevski forum a ovaj IT je iz Tuzle....
lokalpatriotizam curi iz pp-ova u prevelikim kolicinama

98 posto firmi koje se bave prodajom kompjutera nisu uopste informaticke firme nego obicni trgovci. tako da oni diktiraju stanje na trzistu.....
ne mozete za onoga svercera na buvljaku ili trgovca u autosalonu reci da je automobilska industrija samo zato sto vam prodaje automobil......
takodje rijetki su autosaloni koji uz salon imaju automehanicara, autolakierera, autolimara itd.

Drugi problem je sto je 98 % kupaca informaticki nepismeno sto dovodi do toga da kriterijume kvalitete kod kupaca diktiraju djeca i kompjuterske igre, odnisno sekrtarice i daktilografkinje u poslovnom svijetu.

ZA kompjuterske igrie je u principu potreban najskuplji kompjuter. 90% roditelja kupuju najjeftinije a najljepse :-D kompjutere koji za 2-3 sedmice budu proglaseni najobicnijim smecem a trgovci koje su ih prodali prevarantima, lopovima itd.
Lakse je trgovca proglasiti prevarantom nego prizanti da si djetetu kupio kompjutere iz proslog stoljeca da bi on na njemu igrao igricu koja je izasla prije par mjeseci. A i djeca uglavnom vuku roditelje za nos.
Neelix

#369 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

A-R-N-I wrote:
Neelix wrote:
naravno, a ti si mnogo pametan sto si uopste poslova, radio ili kupovao u firmi kao sto je IT comp. ili kako se vec zove..... :thumbup:
da si se potrudio pa procitao moje postove prije nego stavis takav komentar (jel to tako tesko?) vidio bi da sam se vec nazvao levatom sto sam kupovao kod njih :-) sta ces, bio mlad i neiskusan :D i vjerovao reklamama. da bogdom nisam, sacuvao bih par godina zivota nervirajuci se manje.
Neelix

#370 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Neelix »

Toto wrote:
po sadrzju postova izgleda da je osnovni problem sto je ovo sarajevski forum a ovaj IT je iz Tuzle....
lokalpatriotizam curi iz pp-ova u prevelikim kolicinama
posto i tebi ocito citanje postova predstavlja visu matematiku, da te upoznam da je vecina forumasa nahvalila genelec, isto tako tuzlansku firmu (it je iz gracanice), koja, mislim, nema uopste prodavnicu u Sa nego rade dostavu. Ja sam kod njih kupio laserski stampac prije jedno 3 god, i evo jos radi normalno.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#371 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Toto »

@nelix
u pravu si sto se tice ove vise matematike
ne mogu smislit ni tablicu mnozenja a kamo li visoku matematiku
ne radi toga sto je jebena za naucit vec samo radi toga sto koristi arapske cifre
kojeg je kurca trebalo arapima smisljat 10 cifara kad su mogli odmah okerenut na binarno

nego de mi reci
je li taj tvoj printer radi 3 godine zato sto si ga kupio u Sarajevu a ne u Gracanici ili zato sto su ga napravili negdje na obali Jang Ce Ki Jan Ga..
Maxwell2008

#372 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

marija 29 wrote:
Maxwell2008 wrote:
marija 29 wrote:I za informaciju sviju vas, Nihda Softic nije nikom ostao duzan plate.Plate su isplacene u robi.A doprinosi ce se vrlo brzo uplatiti.

KAKO ONO TI POD NEKIM DRUGIM NICKOM RECHE : Alo ba. :D

Ja nisam dobio sve plate :x , a moracu provjeriti da li mi je uopste uplacivao doprinose sad bash nisam ni siguran...

Sad mi nije jasno od vas zemskih pod raznoraznim nickovima sa istim stilom komuniciranja koja je Amira Shusha... malko ste me zbunila :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll:
Pa vjerovatno ih nisi ni zasluzio pa ti ih nisu ni dali..Mnogo jr takvih koji su kroz nasu firmu prosli ,nista nisu radili , i naplatili se dobrih para.E zbog takvih je kao sto rekoh i doslo do ove situacije.I ja nisam pod drugim imenom, niti imam potrebe da budem...A ti kad si bio toliko vrijedan i posten, cudi me da tebi bas nisu dali plate,jer onima koji su biti dobri radnici su sve u keshu isplatili.....
Marija ljubavi, za tvoju informaciju, ja sam odlicno radio posao, ni jedan uposlenik vise nikada nije napravio prometa kao sto sam ja (mala carsija svratim ponakad znam momke koji su poslije mene radili, zbog istih stvari napustali kao sto sam i ja).
Druga stvar: ti mislis da sam neradnik a radio sam slican posao i prije IT-computersa i ljudi bili zadovoljni i sad radim slican posao vec duze vrijeme i vjeruj ljudi zadovoljni i ja zadovoljan. Nema ispiranja mozga, nema pametovanja, roba koju prodajem je visokog kvaliteta (cijene povisoke ali nikako kao u Nihada,tj. odnos cijene i kavaliteta realan). ;-)
Serviser koji je u isto vrijeme radio sa mnom u IT takodje nije isplacen. Na kraju krajeva Nihad je po zakonu duzan isplatiti platu za vrijeme dok tece ugovor, a ako radnik ne radi zato i dobija otkaz je l´tako? ;-)
I plata se nije u cashu isplacivala nego na racun.
Maxwell2008

#373 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Maxwell2008 »

bach wrote:
Poznatiji i po svojoj 4Q - Labaratoriji kvalitete, prvom mazanju naroda po ochima prichom o licenciranom softveru.
da mi je samo vidjeti taj laboratorij, čuj laboratorij za kvalitet komp. komponenti, u zemlji koja nema ni laboratorija za kvalitet lijekova.
Ma kakav laboratorij , to jedna prostorija okolo poredani stolovi na njima kompjuteri koje sklapaju od jeftinih komponenti tj. smeca iz P.R.C.-a .
A na vratima pishe "LABARATORIJA" (to im kazhe napisala Larisa Shusha mislim da je imala titulu direktor necegha ha hebem li ge ne znam vise chega).
Arc_Angel

#374 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Arc_Angel »

E svašta

ova marija/nihad :D :D :D :D nezna se više koje ko :-) :-) :-) :-) neko reče treće lice jednine "ZLO" i potrefi u "SRIDU" :-D :-D :-D :-D

Ja nikada nisam usao u taj IT, nije mi padalo napamet i hvala bogu pa neću ni imati prilike da udjem, samo mi je žao silnih ljudi koji nemaju pojima o tehnici pa su išli tamo zbog reklame, i propisno su im kožu oderali sa cijenama

samo ću reći hvala bogu pa stižu mlađe generacije, sada djeca u 7 osnovne imaju veće znanje sto se tice IT generalno nego što se uči na elktrotehnici u sarajevu, pa se nikada više neće desiti jos jedan IT ili neka slična firma koja će da dere kožu običnim ljudima i da im prodaje nešto lažno i lošeg kvaliteta
što bi narod rekao "muda pod bubrege"

http://www.newegg.com - jeftinije izadje da platiš poštarinu i da ti shpuju u bosnu nego da kupuješ po IT i sličnim firmama

i propast će sve i jedna firma slična njima jer su iza rata poletili i uzeli su lopatom što jest jest, ali sada će tržište samo da se pročisti i špekulacijam više nema mjesta.
TarikSA

#375 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TarikSA »

marija 29 wrote: Vidi se da ste iz mahale, jer samo mahalasi pricaju i prenose nesto o cemu nemaju pojma, i to vjerovatno po kafama od kuce do kuce, ili ispred prodavnice uz pivu.Ali je jako interesantno kako samo bivsi radnici komentarisu takve stvari....Naravno ne zelim vise da polemisem, jer je ispod mog nivo i pricati o takvima...Pozdrav!
Makar nismo ljaksafoni ko vi koji ste imali od lopova i ljaksafona sve placeno, svi budale samo vas nekolicina pametno i vama se nesto isplatilo, a ocigledno je da nikom drugom nije...i neko vec spomenu da je interesantno kako samo zenski dio radnika je imao sve placeno...vrlo interesantno moram priznati...al hajd makar znamo da Nidzo nije bio nastran:)
Locked