Vedad Ibisevic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#351 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

Nije ni u kombinaciji bio, dakle ni na klupi...Nije jos spreman! :(
Acheron

#352 Re: Vedad Ibisevic

Post by Acheron »

Vedo se vratio u velikom stilu. :thumbup:
xXBl0odXx

#353 Re: Vedad Ibisevic

Post by xXBl0odXx »

Ima li gdje da se vidi ovaj danasnji gol ?
Host

#354 Re: Vedad Ibisevic

Post by Host »

xXBl0odXx

#355 Re: Vedad Ibisevic

Post by xXBl0odXx »

todd_smith

#356 Re: Vedad Ibisevic

Post by todd_smith »

napokon je uhvatio onu formu :thumbup: :bih: :bih:

edit: nisam gledao utakmicu, je li igrao Sejo?

edit2: nvm tek sad vidio onaj snimak gola i vidim njega :mrgreen: kako/koliko je igrao? :mrgreen:
Gandalf

#357 Re: Vedad Ibisevic

Post by Gandalf »

Vedo ponovo hara - sada sam pred Portupapke mnogo optimističniji - sa dva napadača koji konstantno valjaju golove, problemi u odbrani neće biti toliko otežavajući po nas.
Corola

#358 Re: Vedad Ibisevic

Post by Corola »

todd_smith wrote:napokon je uhvatio onu formu :thumbup: :bih: :bih:

edit2: nvm tek sad vidio onaj snimak gola i vidim njega :mrgreen: kako/koliko je igrao? :mrgreen:
Igrao je cjelu,uz to odvalio precku sa nekih 30 metara onako usut. :mrgreen:
todd_smith

#359 Re: Vedad Ibisevic

Post by todd_smith »

Corola wrote:

svih 90 odigrao? mislio sam da ce samo 20tak minuta zbog one povrede, ali hvala bogu dobro je :bih:
Edin H.

#360 Re: Vedad Ibisevic

Post by Edin H. »

todd_smith wrote:
Corola wrote:

svih 90 odigrao? mislio sam da ce samo 20tak minuta zbog one povrede, ali hvala bogu dobro je :bih:

Bas htjedoh pitati za Salihovica.

Super :dance:
Corola

#361 Re: Vedad Ibisevic

Post by Corola »

Dobio zuti,nesto slicno kao i Spahic protiv Francuza .Nigdje veze i Vedo odmah uletio da naruzi sudiju :-D .Usput je i Vedo dobio zuti.Salihovic kao da uopste nije imao pauzu od dva puna mjeseca,super vijest.Cuvao ga Stanislaw za Portugalske gusare :dance:
Edin H.

#362 Re: Vedad Ibisevic

Post by Edin H. »

Corola wrote:Dobio zuti,nesto slicno kao i Spahic protiv Francuza .Nigdje veze i Vedo odmah uletio da naruzi sudiju :-D .Usput je i Vedo dobio zuti.Salihovic kao da uopste nije imao pauzu od dva puna mjeseca,super vijest.Cuvao ga Stanislaw za Portugalske gusare :dance:
To je jako dobra vijest, ja nekako imam suhu da bi ga Salihovic mogao zavaliti protiv Portugala ;-)
Corola

#363 Re: Vedad Ibisevic

Post by Corola »

Edin H. wrote:
Corola wrote:Dobio zuti,nesto slicno kao i Spahic protiv Francuza .Nigdje veze i Vedo odmah uletio da naruzi sudiju :-D .Usput je i Vedo dobio zuti.Salihovic kao da uopste nije imao pauzu od dva puna mjeseca,super vijest.Cuvao ga Stanislaw za Portugalske gusare :dance:
To je jako dobra vijest, ja nekako imam suhu da bi ga Salihovic mogao zavaliti protiv Portugala ;-)
Nek padaju k'o snoplje u radijusu od 16 pa do 25,30 metara.Salihovic,Pjana.Miske volja birati imaju i Portugalci konja i bez trke.Ali ovi nasi bolje poznaju materijal gola u Zenici. :D
Bojim se zutog pa da ne ispusi u Lisabonu,a znajuci kako grize i da ce mu Nani biti na toj strani vrlo vjerovatno.
Edin H.

#364 Re: Vedad Ibisevic

Post by Edin H. »

Corola wrote:
Edin H. wrote:
Nek padaju k'o snoplje u radijusu od 16 pa do 25,30 metara.Salihovic,Pjana.Miske volja birati imaju i Portugalci konja i bez trke.Ali ovi nasi bolje poznaju materijal gola u Zenici. :D
Bojim se zutog pa da ne ispusi u Lisabonu,a znajuci kako grize i da ce mu Nani biti na toj strani vrlo vjerovatno.
A i on ima zuti od prije :roll:

To jeste onda vjerovatan scenarij, ali hajde barem ce se vratiti Papac.
bahonnen

#365 Re: Vedad Ibisevic

Post by bahonnen »

Edin H. wrote:
Opucao je jedan slobodnjak sa 25-30 i pogodio prečku... Moj komentar je bio da šteli nišanske sprave za petak. :D
Osim toga solidno igrao koliko sam pratio (prvo poluvrijeme).
Ja to nekako od početka priželjkujem... Neki slobodnjak sa 30, pa možda i više. Može on to.
BHF_Manijak

#366 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

Kad se pogleda nasa repka, nazalost reci cu da mi nikad necemo iskoristiti Vedada i njegov potencijal u potpusnosti! Zasto? Prvo jer preferiramo igru sa jednim spicom, druga stvar sto imamo kvalitetnijeg tog jednog spica koji bi igrao u toj formaciji, Ibisevic tesko da bi dobio bilo kod koga priliku isperd Dzeke da igra, jedina solucija jeste da igramo klasicno 4-4-2 medjutim to je za nase uslove i ovakvu kaharnu odbranu kakva jeste prevelik rizik, mislim cak da bi jako dobro funkcionisali Edin i Vedo u napadu, jedan je centarofr koji trci, otkriva se, izvlaci mnogo vise izvan 16-terca, dok Vedo je igrac trenutka, nesto poput Inzaghia, igrac peterca sto bi rekli, odbice, otpadci, golsanse, to je njegova igra u kojoj odlicno funkcionice, no to moze u Hoffenheimu jer za njega mnog tamo trce i rade a Ibisevic posprema, kod nas vec malo teze, u nasoj formaciji kakvu igramo, sa Vedinim stilom igre i tipom igraca mi bi imali igraca manje na terenu, sto se cesto i cini pa onda raja kivna na Vedu, cak su mu i zvizdali na Kosevu sto mi je vrhunac papanluka, nema tu puno filozofije, momak je srcan i primjeti se da uvijek 200% daje za repku, no kako rekho na pocetku mi ne igramo na taj nacin na koji bi iskoristili 100% Vedin ucinak, tj da halalimo jednog igraca koji ce vecinu tekme provesti u protivnickom 16-tercu i cekati gol sansu! Inzaghi je takav godinama bio, pa bice i Vedad, ima jos ktavih tipova da sad ne nabrajam, neko ce reci "ih lahko je njima, tanjirdzije", ali kad je tako lahko se naci u takvim situacijama, sto to ostali napadaci ne primjene taj fazon?! Cini se jednostavnim, no kad pogledas statistiku takvih igraca, evo konkretno Inzaghija, onda ce svaki objektivan pratilac fudbala ustat iz casti prema tom ucinku!
Volio bih da grijesim, no i dalje ne vidim kako u isto vrijeme da igraju Dzeko i Ibisevic, a da nismo suplji nazad! :roll: A Bogami steta je neiskoristiti ovakvu formu njih dvojice, sto neko rece sve me podsjeca na onu strasnu godinu kada su nasi harali!!! :thumbup:
zakonpera

#367 Re: Vedad Ibisevic

Post by zakonpera »

Odbrana portugala je jaka i bez problema ce zaustavit samog dzeku u spicu..vedo bi tu pravio konstantan pritisak..dok bi dzeko navlacio dvojcu..ovaj bi ostajo sam..dzeko bi u tom slucaju mogo igrati i poluspica i izvlacit se malo vise nazad i na lijevu stranu..asistirat, skakat na visoke lopte i tako to..vedo ima velike trkacke mogucnosti, brz je ko munja..i mogo bi se cak transformisat na krilnu poziciju ako treba..onda bi miske i medunjanin ulazili u poluspica a dzeko na spicu..razne su varijacije..Ipak u Zenici treba napast ali u intervalima..ne previse se otvarat..vec kontrama i polukontrama..e tu je vedo najaci...lopta u prostor gdje je nedostizan..On ako zaigra u tandemu sa Dzekom..jedan od njih dvojce bi se trebao konstantno povlacit nazad i vrsit presing na njihov vezni red. Znaci opet bi bili sa jednim prakticno spicem..stim da bi medunjanin onda mogao na defanzivnog veznog sam da stoji i da mu se vraca na tu poziciju Pjanic a da Rahimic sjedi na klupi..ili druga varijanta..da se na mjestu centralnog veznog po poluvrijeme rotiraju miske i Pjanic a da ostanu medunjanin i rahimic pozadi i imali bi tako dijamant sa uvijek aktivnim centralnim veznjakom..jer bi po pola tekme odigrali obadvojca..Sta mislite sta ce Pape da odluci ?
udrch

#368 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

Sa Ibiševićem dobijamo sigurno, bez njega dobro je i neriješeno..
udrch

#369 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

.
Baudelaire

#370 Re: Vedad Ibisevic

Post by Baudelaire »

Koliko god bih ja volio da mi možemo igrati sa dva napadača, to jednostavno nije tako. Portugal nije Albanija, niti smo mi Brazil, da izađemo u 4-4-2 na teren protiv njih i da ih izdominiramo. Postoji razlog zašto 90% ekipa igra 4-5-1, odnosno 4-3-3 kad se pruži prilika.
ultima_palabra

#371 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Koliko god bih ja volio da mi možemo igrati sa dva napadača, to jednostavno nije tako. Portugal nije Albanija, niti smo mi Brazil, da izađemo u 4-4-2 na teren protiv njih i da ih izdominiramo. Postoji razlog zašto 90% ekipa igra 4-5-1, odnosno 4-3-3 kad se pruži prilika.
To... selektor će svakako gledati da napravi što manje izmjena u odnosu na Francusku. Vedo će svakako imati svoju ulogu u baražu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#372 Re: Vedad Ibisevic

Post by Chmoljo »

Baudelaire wrote:Koliko god bih ja volio da mi možemo igrati sa dva napadača, to jednostavno nije tako. Portugal nije Albanija, niti smo mi Brazil, da izađemo u 4-4-2 na teren protiv njih i da ih izdominiramo. Postoji razlog zašto 90% ekipa igra 4-5-1, odnosno 4-3-3 kad se pruži prilika.
i više bih volio da bude 0:0. ubijeđen sam da su nam sa tim rezultatom šanse povelike.

utakmica u Parizu je pokazala da momci nemaju kompleks igranja u gostima, štaviše, veći im je kompleks igrati na BP. a da možemo zabiti, možemo... samo me najviše brine pokrivanje Mujdžine pozicije...
Baudelaire

#373 Re: Vedad Ibisevic

Post by Baudelaire »

Chmoljo wrote:
i više bih volio da bude 0:0. ubijeđen sam da su nam sa tim rezultatom šanse povelike.

utakmica u Parizu je pokazala da momci nemaju kompleks igranja u gostima, štaviše, veći im je kompleks igrati na BP. a da možemo zabiti, možemo... samo me najviše brine pokrivanje Mujdžine pozicije...
Brinulo bi me to, sve i da imamo kao zamjenu Maicona, s obzirom na ono što je Mensur pokazao protiv Francuza.
udrch

#374 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

Evo zabi Vedo Želji dva komada, onako rutinski..
jeza u ledja

#375 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

Vedo opet poludio. :-)

:thumbup:
Post Reply