Prirodno matematicki fakultet
- nellington
#351 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ma kad u našoj bolonjskoj praksi bude rad sa studentima u grupama 15-20 ljudi, horizontalna prohodnost, lifelong learning, neće mi smetati ni bolonjska sječa rokova, ali dotad... 
- minjonja
#352 Re: Prirodno matematicki fakultet
i ovaj fazon za ispitima ne znam sta kaze bolonja. kad se parcijala polozi, to se gradivo ne ponavlja na zavrsnom na ff-u, kod nas zavrsni obuhvata citav semestar iako si polozio parcijale. preko vikenda cu pokusati saznati kako to treba ustvari da ide, a ako neko vec sad zna, nek javinellington wrote:Ma kad u našoj bolonjskoj praksi bude rad sa studentima u grupama 15-20 ljudi, horizontalna prohodnost, lifelong learning, neće mi smetati ni bolonjska sječa rokova, ali dotad...
- neo7
#353 Re: Prirodno matematicki fakultet
m. spahic, safet nurkuovic i jos 7 profesora pred sudom Xd spominje sie cifra 300 000 KM
. Citao neki dan u oslobodjenju
- cyprus
#354 Re: Prirodno matematicki fakultet
Stara vijest godinu dana skoroneo123 wrote:m. spahic, safet nurkuovic i jos 7 profesora pred sudom Xd spominje sie cifra 300 000 KM. Citao neki dan u oslobodjenju
- neo7
#355 Re: Prirodno matematicki fakultet
Normalno da je stara, al kako vidim sada su poceli nesto konkretno raditi oko njihcyprus wrote:Stara vijest godinu dana skoroneo123 wrote:m. spahic, safet nurkuovic i jos 7 profesora pred sudom Xd spominje sie cifra 300 000 KM. Citao neki dan u oslobodjenju
. Nurković mi mentor za diplomski...
Pa dobro, spahic mi predaje a nurkovic je na putu
-
safran
#356 Re: Prirodno matematicki fakultet
I tu se ja grohotom nasmijah !!!!minjonja wrote:meni nije (joscyprus wrote:Zar vam je potreban septembarski rok?![]()
) ali nije fer prema drugima. bas bih voljela procitati bolonjsku deklaraciju gdje pise da ima samo jedan zavrsni i jedan popravni po semestru. naravno, sef odsjeka je spominjao da nece zbog onih sto su imali 1,5 bod na parcijalama da se znoji ljeti, kao da ne zna da oni sto su imali 1,5 su upisali biologiju jer nisu primljeni na zeljenim fakultetima i da su tu samo da ne gube godinu u ocima roditelja. znam ih kojima je manje od boda falilo za prolaza, i znam jednu djevojku koja iz nekih razloga nije izasla na jednu parcijalu i na kraju nije imala dovoljno bodova za prolaza. i onda kazu sad lakse studirati. sam sef rekao da su prije imali 9 rokova. pa knjige nisi onda morao uzeti u ruke. samo izadjes 8 puta na ispit, naucis pitanja i 9. put dobijes 10.
-
saga
#357 Re: Prirodno matematicki fakultet
oo, blago tebi...alternativni wrote: Smjesan je ovaj sesti semestar na TKN-u, mozes pasti jedino ako se potrudis![]()
prvi put u toku mog skolovanja mi je septembar ostao bas zbog tog sestog semestra i teorije iz PSI-a
- cyprus
#358 Re: Prirodno matematicki fakultet
Za one koji žele saznat šta više o vulkanima, zemljotresima, cunamijima i klizištima preporučujem da dođu u amfiteatar Branko Galeb u četvrtak u 9.00
. Nas par studenata geografije, predvođenih dekanom, drži prigodnu prezentaciju u povodu Dana planete Zemlje na spomenutu tematiku
.
PS Moja malenkost prezentira zemljotrese

PS Moja malenkost prezentira zemljotrese
- neo7
#359 Re: Prirodno matematicki fakultet
Fino, da vidim nekog forumashacyprus wrote:Za one koji žele saznat šta više o vulkanima, zemljotresima, cunamijima i klizištima preporučujem da dođu u amfiteatar Branko Galeb u četvrtak u 9.00. Nas par studenata geografije, predvođenih dekanom, drži prigodnu prezentaciju u povodu Dana planete Zemlje na spomenutu tematiku
.
PS Moja malenkost prezentira zemljotrese![]()
Pozz od studenta prve godine turizma
- cyprus
#360 Re: Prirodno matematicki fakultet
I kak'i sam bio?neo123 wrote:Fino, da vidim nekog forumashacyprus wrote:Za one koji žele saznat šta više o vulkanima, zemljotresima, cunamijima i klizištima preporučujem da dođu u amfiteatar Branko Galeb u četvrtak u 9.00. Nas par studenata geografije, predvođenih dekanom, drži prigodnu prezentaciju u povodu Dana planete Zemlje na spomenutu tematiku
.
PS Moja malenkost prezentira zemljotrese![]()
Pozz od studenta prve godine turizma
Pozz od studenta četvrte godine, i sretno ti na odiseji kroz naredne godine
- minjonja
#361 Re: Prirodno matematicki fakultet
bas mi krivo sto nisam mogla doci, imala sam ispit... hocel bit repriza? 
- nellington
#362 Re: Prirodno matematicki fakultet
Pošto me sutra očekuje dug dan na PMFu, da pitam: radi li onaj kafe aparat u prizemlju, kakva je kafa i vraća li kusur? 
- minjonja
#363 Re: Prirodno matematicki fakultet
radinellington wrote:Pošto me sutra očekuje dug dan na PMFu, da pitam: radi li onaj kafe aparat u prizemlju, kakva je kafa i vraća li kusur?
ne znam za kafu (ne pijem)
ne vraca
- nellington
#364 Re: Prirodno matematicki fakultet
Hvala na informaciji 
- chengaba
#365 Re: Prirodno matematicki fakultet
U kojoj zgradi?nellington wrote:Pošto me sutra očekuje dug dan na PMFu, da pitam: radi li onaj kafe aparat u prizemlju, kakva je kafa i vraća li kusur?
- nellington
#366 Re: Prirodno matematicki fakultet
Niskoj, u visoku ulazim samo kad mi treba kakav prodekan ili dekanchengaba wrote:U kojoj zgradi?nellington wrote:Pošto me sutra očekuje dug dan na PMFu, da pitam: radi li onaj kafe aparat u prizemlju, kakva je kafa i vraća li kusur?
- nellington
#367 Re: Prirodno matematicki fakultet
Dežuru ću pokušati zaobići, ali čeka me komisijski posao.alternativni wrote:Aparat je odavno premjesten na prvi sprat, ali kljucno je da vraca kusurnellington wrote:Pošto me sutra očekuje dug dan na PMFu, da pitam: radi li onaj kafe aparat u prizemlju, kakva je kafa i vraća li kusur?![]()
Kafa je bolja nego u kantini (barem po mom ukusu)
Jel' to dezuras na takmicenju?
- minjonja
#368 Re: Prirodno matematicki fakultet
nemoj mi reci da smo mi iz visoke zgrade uvijek dzaba razbijali pare jer smo mislili da ne vraca kusur ili su kod vas u niskoj zgradi drugi automatialternativni wrote:Aparat je odavno premjesten na prvi sprat, ali kljucno je da vraca kusurnellington wrote:Pošto me sutra očekuje dug dan na PMFu, da pitam: radi li onaj kafe aparat u prizemlju, kakva je kafa i vraća li kusur?![]()
Kafa je bolja nego u kantini (barem po mom ukusu)
Jel' to dezuras na takmicenju?
- nellington
#369 Re: Prirodno matematicki fakultet
Biće prije ovo drugo, jer i mi sa druge strane ulice imamo tri aparata, sva tri sa različitom politikom vraćanja kusura (i kvaliteta kafe)minjonja wrote: nemoj mi reci da smo mi iz visoke zgrade uvijek dzaba razbijali pare jer smo mislili da ne vraca kusur ili su kod vas u niskoj zgradi drugi automati
- atko
#370 Re: Prirodno matematicki fakultet
Pravi si matematicar ... prvo dokazes postojanje bar jednog aparata ... a onda ispitas dal tezi vracanju kusura

- nellington
#371 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ja sam empirijski utvrdio postojanje istog u svojim posjetama gorepomenutoj instituciji, tako da je ostalo samo ispitivanje osobina objekta sa stanovišta teorije konačnih automataatko wrote:Pravi si matematicar ... prvo dokazes postojanje bar jednog aparata ... a onda ispitas dal tezi vracanju kusura![]()
![]()
- neo7
#372 Re: Prirodno matematicki fakultet
Iz iskustva ti kazem da aparat vraca pare Xd... Do prije mjesec dana nije vracao ali sada vraca...minjonja wrote: nemoj mi reci da smo mi iz visoke zgrade uvijek dzaba razbijali pare jer smo mislili da ne vraca kusur ili su kod vas u niskoj zgradi drugi automati
Kod mene jaran zivi na tom aparatu hahahah
- cyprus
#373 Re: Prirodno matematicki fakultet
Aparat vraća kusur
100%, ali nije vazda tako bilo
No, svejedno meni otkako je dvaput proguto po marku, stekao je u meni zakletog neprijatelja
, te mu više ne prilazim nikako 
No, svejedno meni otkako je dvaput proguto po marku, stekao je u meni zakletog neprijatelja
- cyprus
#374 Re: Prirodno matematicki fakultet
Nažalost nema reprizeminjonja wrote:bas mi krivo sto nisam mogla doci, imala sam ispit... hocel bit repriza?
- minjonja
#375 Re: Prirodno matematicki fakultet
spektaklcyprus wrote:Nažalost nema reprizeminjonja wrote:bas mi krivo sto nisam mogla doci, imala sam ispit... hocel bit repriza?, nemaš pojma šta si propustila
![]()
ne prisjedaj mi na muku, fkt sam mislila doci, al sam imala tog jutra ispit, i to usmeni...