Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
perfect_guy

#351 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

kusur wrote:moRel jedno pitanje

zna li iko ovdje ima li neki master na ekonomiji od 1 godine sto je cijena oko 1000 KM?

Rece mi jaran neki dan al nisam bas siguran da je u pravu, pa da provjerim

Hvala
taj +1 znam sigurno da imaš u saradnji sa EFZG, 8000 je za tu godinu, a ove "obične" imaš samo +2
Jokericious

#352 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Jokericious »

leet wrote:
CollegeGunner wrote:Ima li neko da je bio na ovim pripremama iz bosanskog i matematike? Nauci li se sta, jel vrijedi dati pare za to? :|
iskreno, ne vrijedi.. prijemni je presmijesan i realno se ne moras spremati ni jedan dan.. govorim iz svog iskustva, mozda je nekom drugom bilo drugacije :)
Ma ni meni se ne ide, al sta cu kad su roditelji navalili. :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#353 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

CollegeGunner wrote:
leet wrote:
CollegeGunner wrote:Ima li neko da je bio na ovim pripremama iz bosanskog i matematike? Nauci li se sta, jel vrijedi dati pare za to? :|
iskreno, ne vrijedi.. prijemni je presmijesan i realno se ne moras spremati ni jedan dan.. govorim iz svog iskustva, mozda je nekom drugom bilo drugacije :)
Ma ni meni se ne ide, al sta cu kad su roditelji navalili. :-)
objasni im da je bolje da zadrze pare :D
domaci.ba

#354 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by domaci.ba »

ti znas kakvo imas predznanje. pusti supljake ovih sto se ne pripremaju, ti diplomiraju a knjige ne dohvate :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#355 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

domaci.ba wrote:ti znas kakvo imas predznanje. pusti supljake ovih sto se ne pripremaju, ti diplomiraju a knjige ne dohvate :lol:
a ti znas kakav je prijemni na ekonomiji bio prosle godine ? :roll:

moglo se komotno nasrecu zaokruziti :-)
Jokericious

#356 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Jokericious »

Sto se tice predznanja imao sam 4 iz matematike sto valjda znaci da imam odredjeno znanje ali djaba kad ce me natjerati da odem. :skoljka:

Vidio sam te testove i nisu teski iako bih trebao malo ponoviti starije gradivo. Nego kako je na prvoj godini ekonomije, jel treba puno uciti? :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#357 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

CollegeGunner wrote:Sto se tice predznanja imao sam 4 iz matematike sto valjda znaci da imam odredjeno znanje ali djaba kad ce me natjerati da odem. :skoljka:

Vidio sam te testove i nisu teski iako bih trebao malo ponoviti starije gradivo. Nego kako je na prvoj godini ekonomije, jel treba puno uciti? :lol:
zavisi kako koji predmet :D
Jokericious

#358 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Jokericious »

Vidim da ti imas vremena da visis ovdje. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#359 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

CollegeGunner wrote:Vidim da ti imas vremena da visis ovdje. :mrgreen:
ja sve prekuc'o unaprijed :D
domaci.ba

#360 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by domaci.ba »

leet wrote:
domaci.ba wrote:ti znas kakvo imas predznanje. pusti supljake ovih sto se ne pripremaju, ti diplomiraju a knjige ne dohvate :lol:
a ti znas kakav je prijemni na ekonomiji bio prosle godine ? :roll:

moglo se komotno nasrecu zaokruziti :-)
sam si sebe demantirao a ne znam kakav je bio polagao sam prije par godina.
anthonymorrow22

#361 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by anthonymorrow22 »

znači može se desiti situacija na testu iz matematike da nemaš pojma,ali samo zaokružiš tačna rješenje i posreći ti se da 5 puta bude tačno i ti si prošao matematiku iako u teoriji nemas pojma o njoj
moze li mi neko potvrditi jeli ovo tačno?
perfect_guy

#362 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

anthonymorrow22 wrote:znači može se desiti situacija na testu iz matematike da nemaš pojma,ali samo zaokružiš tačna rješenje i posreći ti se da 5 puta bude tačno i ti si prošao matematiku iako u teoriji nemas pojma o njoj
teoretski da
mistek

#363 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by mistek »

anthonymorrow22 wrote:znači može se desiti situacija na testu iz matematike da nemaš pojma,ali samo zaokružiš tačna rješenje i posreći ti se da 5 puta bude tačno i ti si prošao matematiku iako u teoriji nemas pojma o njoj
Jeste, ali sumnjam da se neko hoće kockati i lupati odgovore :)
dharma

#364 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dharma »

Iskreno to je glupost :roll: i nije fer, ali ono nikako. Nego, kad sam upisivala (bez zaokruzi) jedan je zadatak nosio 2 boda, i priznavalo se polovicno. Kako sad stvari po tom pitanju stoje, kako priznaju polovicno. (meni su rekli da se kao svi zadaci pregledaju, i mora i postupak biti tu, pa sa :roll: )
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#365 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

dharma wrote:Iskreno to je glupost :roll: i nije fer, ali ono nikako. Nego, kad sam upisivala (bez zaokruzi) jedan je zadatak nosio 2 boda, i priznavalo se polovicno. Kako sad stvari po tom pitanju stoje, kako priznaju polovicno. (meni su rekli da se kao svi zadaci pregledaju, i mora i postupak biti tu, pa sa :roll: )
ma kakvo pregledanje.. dobijes sarenicu, zaokruzis odgovore i to je to.. nema nista polovicno, 10 zadataka 10 bodova :)
dharma

#366 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dharma »

leet wrote:
dharma wrote:Iskreno to je glupost :roll: i nije fer, ali ono nikako. Nego, kad sam upisivala (bez zaokruzi) jedan je zadatak nosio 2 boda, i priznavalo se polovicno. Kako sad stvari po tom pitanju stoje, kako priznaju polovicno. (meni su rekli da se kao svi zadaci pregledaju, i mora i postupak biti tu, pa sa :roll: )
ma kakvo pregledanje.. dobijes sarenicu, zaokruzis odgovore i to je to.. nema nista polovicno, 10 zadataka 10 bodova :)

Ozbiljno :shock: :shock: glupost i fakat mi nije jasno kojoj budali je to palo na pamet.Postujem da se nekome priznaju bodovi kad na samom kraju pogrijesi (desava se svima), ali je postupak i sve OK, ali davati bodove onako, napamet ( ne mislim bukvalno na pamet, ali i corava koka ubode koje zrno). Ja u to ne vjerujem, jednostavno ne vjerujem da je neko tako naivno prijemni odradio :roll: :roll: :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#367 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

dharma wrote:
leet wrote:

Ozbiljno :shock: :shock: glupost i fakat mi nije jasno kojoj budali je to palo na pamet.Postujem da se nekome priznaju bodovi kad na samom kraju pogrijesi (desava se svima), ali je postupak i sve OK, ali davati bodove onako, napamet ( ne mislim bukvalno na pamet, ali i corava koka ubode koje zrno). Ja u to ne vjerujem, jednostavno ne vjerujem da je neko tako naivno prijemni odradio :roll: :roll: :roll:
pa najsmijesnije je sto je BRUKA raje popadala i na pogadjanju.. isto je bilo i za bosanski i za engleski.. pogadjanje :D
Last edited by Velkoski on 03/06/2011 22:58, edited 1 time in total.
dharma

#368 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dharma »

A jeste nezgodno, jer vjerovatno i oni racunaju na "standardne" greske koje dosta raje pravi, i onda stave taj rezultat, raja se zaleti i zaokruzi jer je ponudjen. U svakom slucaju, ovako na prvu (nikad ranije nisam razmisljala o ovome) ne dopada mi se, nekako je neozbiljno.
BSn

#369 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by BSn »

rezultati su koncipirani tako, da su netacni ustvari plod greske koja se moze napraviti pri racunanju. Tako na prvi pogled dobijete potpunu razlicita ponudjena rjesenja, al je ustvari ta ponuda logicna i kroz nju se da zakljuciti i da li je doslo do greske u postupku.

Inace, ta sarenica im je teska fula, pa se od nje i odustalo na vecini ispita. Ja ove godine jos nisam imao niti jedan sa saraenicom, dok je prosle godine to bilo hit (nesto novo, nesto divlje :D ) i samo su je rijetki izbjegavali.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#370 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

BSn wrote:rezultati su koncipirani tako, da su netacni ustvari plod greske koja se moze napraviti pri racunanju. Tako na prvi pogled dobijete potpunu razlicita ponudjena rjesenja, al je ustvari ta ponuda logicna i kroz nju se da zakljuciti i da li je doslo do greske u postupku.

Inace, ta sarenica im je teska fula, pa se od nje i odustalo na vecini ispita. Ja ove godine jos nisam imao niti jedan sa saraenicom, dok je prosle godine to bilo hit i samo su je rijetki izbjegavali.
steta sto nije sve sarenica, polaze se bez problema :D
anthonymorrow22

#371 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

pa i ja mislim da se može ubosti koje pitanje na taj način ali trebaš ubosti 5 na taj način a to je ipak malo prevelika kocka. zato treba učiti
doticna

#372 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by doticna »

leet wrote:
BSn wrote:rezultati su koncipirani tako, da su netacni ustvari plod greske koja se moze napraviti pri racunanju. Tako na prvi pogled dobijete potpunu razlicita ponudjena rjesenja, al je ustvari ta ponuda logicna i kroz nju se da zakljuciti i da li je doslo do greske u postupku.

Inace, ta sarenica im je teska fula, pa se od nje i odustalo na vecini ispita. Ja ove godine jos nisam imao niti jedan sa saraenicom, dok je prosle godine to bilo hit i samo su je rijetki izbjegavali.
steta sto nije sve sarenica, polaze se bez problema :D
Kad Jahić dadne šarenicu, častim cijeli forum! :lol:
anthonymorrow22

#373 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

ljudi izvinite sto mozda dosađujem ali me interesuje koja je suštinska razlika između ekonomije,menadžmenta i visoke poslovne škole? koja je razlika u poslovima koji se kasnije mogu raditi i koji je najbolji od ova 3 smjera?
pozdrav svima i unaprijed hvala
Jasmin2803

#374 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Jasmin2803 »

anthonymorrow22 wrote:ljudi izvinite sto mozda dosađujem ali me interesuje koja je suštinska razlika između ekonomije,menadžmenta i visoke poslovne škole? koja je razlika u poslovima koji se kasnije mogu raditi i koji je najbolji od ova 3 smjera?
ma najbolji je onaj koji je najlaksi...sve se to na kraju izjednaci...ako nastavis +2...moj ti je savjet da ides linijom manjeg otpora...:D
GOLFER

#375 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by GOLFER »

anthonymorrow22 wrote:ljudi izvinite sto mozda dosađujem ali me interesuje koja je suštinska razlika između ekonomije,menadžmenta i visoke poslovne škole? koja je razlika u poslovima koji se kasnije mogu raditi i koji je najbolji od ova 3 smjera?
Visoka poslovna skola po kriterijima kao i predmetima je mnogo laksa od ekonomije i menadzmenta. Na nekim predmetima se ne uci gradivo u punom obimu kao na Ekonomiji i M a neki teski predmeti poput Finansijskog racunovodstva, matematike i jos par njih (mada je FR sasvim dovoljan i sam) NE POSTOJE na visokoj poslovnoj skoli...
Post Reply