Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zgembo_sa

#351 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zgembo_sa »

potres_mozga wrote:
zgembo_sa wrote:
Liska wrote:Ne znam, ja se poslije ovoga ne osjecam dobrodosao u taj centar. Da su drugacije objasnili kao ne prodajemo to, to i to, ali kad ti kazu zabranjena prodaja, covjek se osjeca drugacije i drugorazredno.
Pa naravno da nisi dobrodosao, tebi se odmah pistati onaj senzor za neobrezane cune na ulazu. :lol: :lol: :lol:
Poslije onih tvojih komentara o placanju karata za gradski prijevoz :thumbup: , iznenadjen sam ovako jeftinim komentarima :roll:
Samo ismijavam ove lazno ugrozene islamofobe. Nista licno.
trinaesti

#352 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by trinaesti »

citam iz nekih izjava ovdje da ljudi zapravo u trzni centar idu iskljucivo da se napucaju svinjetine, naliju pivom i oklade se (:

razumljivo, svinjina je najjeftinija, pivo ublazava bolnu realnost, a kladjenje je najlaksi i najbrzi nacin da se dodje do novca, kada posla vec nema.
zgembo_sa

#353 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zgembo_sa »

vangogh87 wrote:je li se dozvoljeno drzati za ruke s djevojkom u tom centru da ne bude ko na darivi da vehabije obavljaju prljavi posao islamske zajednice i tuku parove? :run:
Pa na ulazu traze vjencani list na pokaz, kako to jos nisi cuo?
nosara

#354 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by nosara »

trinaesti wrote:uzimo da svi centri imaju mogucnost prodaje alkohola, svinjetine i imaju kladionice.

a nema niti jednog koji nema to troje.

pa gdje je ona tu RAZLICITOST???!!!
:-) :-) :-) :-) :-)

Nema ni jednog u kojem je zabranjeno bilo sta sto nije zabranjeno zakonom... :D

Ej, ZABRANJENO... :lol: Zabrane bilo koje vrste proizilaze iz zakona koji su vazeci... :D Po kojem zakonu neko moze zabranit svinjetinu, kladjenje i cugu u ovom gradu... :D Reci mi zakon, clan zakona, kad je objavljen i u kojem sluzbenom listu... Samo to... :D
Last edited by nosara on 06/04/2009 10:20, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#355 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by VjecitiStudent »

Zna li iko jel' dozvoljeno uvoditi cuke?
Liska

#356 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Liska »

Trinaesti, samo obrni situaciju. Kako bi se ti osjecao da Merkator sutra kaze da je uveo zabranu svih vrsta mesa sem svinjetine, svih pica sem alkoholnih itd. Ne bi ti bilo prijatno, imas i drugih objekata u gradu, ali ti sigurno ne bi bilo prijatno. Treba se staviti u kozu drugog pa onda komentirati. Meni ne treba ni svinjetina ni pivo, a ni kladionice, ali mi se ne svidja ako je netko uveo zabrane za njih. Da je tako nesto usvojio parlament poslije rasprave, vecinom glasova, u redu ali ovako, danas svinjetina, sutra duza brada ili krace pantalone, zavisi samo gdje i tko. U tome vidim problem.
trinaesti

#357 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by trinaesti »

nije to nuzno zabrana.

zasto se ne protivis postojanju kafica na i u isto tako javnim prostorima u kojima nema alkohola.

to nije zabrana, nego odluka vlasnika da ne toci alkohol.

zabrana bi bila da kanton donese odluku da se u bbi centru nece prodavati alkohol svinjetina i da nece biti kladionica

sve ostalo je odluka vlasnika, i poslovna politika.

kakite ko foke.
*mima*

#358 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by *mima* »

Liska wrote:

Nekome i Sarajevo podsjeca na Iran. Svi koji podlijezu takvim stereotipovima prave gresku. Niti je Sarajevo Iran niti Mostar podsjeca na Hrvatsku, u nekim dijelovima.

Jok...ne podsjeca ....nikako......Samo cekam dan da se u Mostaru napravi Mostarski zid.
Ripicipi

#359 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

VjecitiStudent wrote:Zna li iko jel' dozvoljeno uvoditi cuke?
Nije, samo kurbani imaju slobodan ulaz :D
trinaesti

#360 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by trinaesti »

Liska wrote:Trinaesti, samo obrni situaciju. Kako bi se ti osjecao da Merkator sutra kaze da je uveo zabranu svih vrsta mesa sem svinjetine, svih pica sem alkoholnih itd. Ne bi ti bilo prijatno, imas i drugih objekata u gradu, ali ti sigurno ne bi bilo prijatno. Treba se staviti u kozu drugog pa onda komentirati. Meni ne treba ni svinjetina ni pivo, a ni kladionice, ali mi se ne svidja ako je netko uveo zabrane za njih. Da je tako nesto usvojio parlament poslije rasprave, vecinom glasova, u redu ali ovako, danas svinjetina, sutra duza brada ili krace pantalone, zavisi samo gdje i tko. U tome vidim problem.

jednostavno, u merkuru tada ne bih kupovao meso, nego neke druge proizvode ako mi cijenom odgovaraju.
Better Man

#361 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Better Man »

BBI vidim isključivo mjesto za shoping. Odem i probam naći ono što me interesuje u nekoj od radnji. BBI mi nije mjesto gdje ću otići da jedem ili pijem. Rađe ću u kakav pub gdje je dobra muzika na pivo i sl . Market u BBI me apsolutno ne interesuje i dok je Merkatorovog marketa moja noga neće kročiti ni u jedan drugi, jer Merkatorov market ima najbolju ponudu, daju raznorazne pogodnosti, i imaš slobodu i komfor, gdje ti niko ne visi za vratom. Konzum u BBi bi trebao da predstavlja olakšanje za ljude iz centra, jer imaju blizu veliki market, ali nije baš tako. Neko krene da se podmiri i želi da na jednom mjestu kupi sve, ali ne može, jer ne može kupit pivo, vino i sl. To što neće biti u restoranu/caffeu alkohola i svinjskog mesa je nebitno i normalno (ko želi otiće negdje drugo), ali market bi morao imati tu ponudu, jer zašto kupac da ide u drugi dio grada da bi to nabavio, kad može na jednom mjestu. Moja sestra koja živi u Engleskoj, par puta je išla službeno u Katar (Dohu) i uglavnom se ostane 2 sedmice. Priča mi da tamo najnormalnije u hotelu možeš naručiti vino ili bilo koje drugo alkoholno piće, što je nju pozitivno iznenadilo. I priča dalje da slika o Kataru i Dohi koja je stvorena kod naših ljudi uopće nije takva, već da je to jedna normalna zemlja i grad, gdje možeš normalno u hotelu da konzumiraš alkohol (vjerovatno možeš i konzumirati svinjsko meso). Znaći svi imaju izbor, pa ko šta voli. da se vratim na BBI, mada mi ne smeta što nema alkohola i svinjetine u Restoranu i Caffeu (jer za mene je BBI samo za otići u Shoping i ništa više, mada ne bi bilo loše ni da ima u ponudi)), mislim da je trebalo ostaviti i akohol i svinjsko meso u ponudi Konzumovog marketa da ljudi ne moraju hodati po drugim centrima i radnjama radi toga..
Last edited by Better Man on 06/04/2009 10:29, edited 5 times in total.
trinaesti

#362 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by trinaesti »

i o tome i pricam.

ovu odluku nije donio parlament, nego vlasnik objekta.

i to je cinjenica koja obara pricu o zabrani!

tacka, ende, fin, konec, svrsetak!
Ripicipi

#363 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Better Man wrote:BBI vidim isključivo mjesto za shoping. Odem i probam naći ono što me interesuje u nekoj od radnji. BBI mi nije mjesto gdje ću otići da jedem ili pijem. Rađe ću u kakav pub gdje je dobra muzika na pivo i sl . Market u BBI me apsolutno ne interesuje i dok je Merkatorovog marketa moja noga neće kročćiti ni u jedan drugi, jer Merkatorov market ima najbolju ponudu, daju raznorazne pogodnosti, i imaš slobodu i komfor, gdje ti niko ne visiza vratom. Konzum u BBi bi trebao da predstavlja olakšanje za ljude iz centra, jer imaju blizu veliki market, ali nije baš tako. Neko krene da se podmiri i želi da na jednom mjestu kupi sve, ali ne može, jer ne može kupit pivo, vino i sl. To što neće biti u restoranu/caffeu alkohola i svinjskog mesa je nebitno i normalno (ko želi otiće negdje drugo), ali market bi morao imati tu ponudu, jer zašto kupac da ide u drugi dio grada da bi to nabavio, kad može na jednom mjestu. Moja sestra koja živi u Engleskoj, par puta je išla službeno u Katar (Dohu) i uglavnom se ostane 2 sedmice. Priča mi da tamo najnormalnije u hotelu možeš naručiti vino ili bilo koje drugo alkoholno piće, što je nju pozitivno iznenadilo. I priča dalje da slika o Kataru i Dohi koja je stvorena u svijetu uopće nije takva, već da je to jedna normalna zemlja i grad, gdje možeš normalno u Hotelu da konzumiraš alkohol (vjerovatno možeš i konzumirati svinjsko meso). Zanći svi imaju izbor, pa ko šta voli. da se vratim na BBI, mada mi ne smeta što nema alkohola i svinjetine u Restoranu i Caffeu (jer za mene je BBI samo za otići u Shoping i ništa više, mada ne bi bilo loše ni da ima u ponudi)), mislim da je trebalo ostaviti i akohol i svionjsko meso u ponudi Konzumovog marketa da ljudi ne moraju hodati po drugim centrima i radnjama radi toga..
E o tome ja pricam cijelo vrijeme...
A najgore je to sto nije to nije izbaceno iz tehnickih razloga, vec iskljucivo iz vjerskih :roll:
Luke Perry

#364 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

bettermanovu sestru bi mogli uhapsiti u kataru jer dozvola za alkohol ne vazi za muslimane. samo kazem ima svijeta koji ne zna. tako je u dubaiju. mozda u kataru nije :-?
nemojte nasjedati na arapski bling-bling.
Last edited by Luke Perry on 06/04/2009 10:31, edited 1 time in total.
nosara

#365 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by nosara »

trinaesti wrote:nije to nuzno zabrana.

zasto se ne protivis postojanju kafica na i u isto tako javnim prostorima u kojima nema alkohola.

zabrana bi bila da kanton donese odluku da se u bbi centru nece prodavati alkohol svinjetina i da nece biti kladionica

kakite ko foke.
Najatraktivnija lokacija u multietnickom gradu - jedini trzni centar u siroj okolini - pravila poslovanja naklonjena jednoj vjerskoj grupi... :D Ko je tu foka...? :D
Better Man

#366 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Better Man »

Luke Perry wrote:bettermanovu sestru bi mogli uhapsiti u kataru jer dozvola za alkohol ne vazi za muslimane. samo kazem ima svijeta koji ne zna. tako je u dubaiju. mozda u kataru nije :-?
Ne znam ništa o tome, ali znam da ona kao Engleski državljanin i gost hotela najnormalnije uz večeru narući čašu vina, ili ako hoće može naručiti i da joj dostave u sobu. Jedino što ne možeš,a to je da na sred ulice konzumiraš alkohol, a ovo drugo je sasvim normala.
Ripicipi

#367 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

nosara wrote:
trinaesti wrote:nije to nuzno zabrana.

kakite ko foke.
Najatraktivnija lokacija u multietnickom gradu - jedini trzni centar u siroj okolini - pravila poslovanja naklonjena jednoj vjerskoj grupi... :D Ko je tu foka...? :D
Ma nisu s ovim "zakonom" ugrozeni samo srbi i hrvati, nego i mi ateisti :D
in33sa

#368 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by in33sa »

trinaesti wrote:to nije zabrana, nego odluka vlasnika da ne toci alkohol.

Ko je dao lokaciju vlasniku objekta?

Zasto je bas lokacija nekadasnjeg simbola Sarajeva, dodijeljena firmi za koju se zna da ce od svega toga napraviti trzni centar dostojan Teherana.

Kao slucajno :-)

Ja u tome vidim odredjenu simboliku, znam da neki ne vide, nista novo. Jednaku simboliku kao onaj kriz na Humu iznad Mostara, uopce ne sumnjam da neke mostarske saljivdzije sve to pravdaju tako nekako "vlasnik parcele odlucuje, ako hoce kriz, stavit ce kriz, i sta sad, kome se ne svidja, neka gleda u drugo brdo, ima nekoliko brda oko Mostara" :run:
Last edited by in33sa on 06/04/2009 10:41, edited 2 times in total.
*mima*

#369 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by *mima* »

potres_mozga wrote:

Muslimani ne jedu svinjetinu i ne piju alkohol?
Liska

#370 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Liska »

Mene ne podsjeca, ja zivim i radim u citavom gradu. Niti me istocni dio podsjeca na Iran, da budem jasan. Ako je nekome dovoljan jedan objekat ili grafit koji se zove hrvatski ili iranski, da ga podsjeca na nesto, onda Mostar podsjeca i na Austro-Ugarsku, Tursku, Libanaon, Njemacku i jos citav niz drugih zemalja. Imate vi u Sarajevu i Istocno Sarajevo pa se prvo pozabavite sa njim, a ne dijelite lekcije kako je u Mostaru. Nije dobro, ali jos je gore od silnih dusebriznika. Na kraju krajeva, Mostar nije ni tema ove diskusije.
Klodovik

#371 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Klodovik »

Kad je frka, ljudi rade i ovo:

Image

A kako li je tek ljudima u Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Poljskoj, na Islandu, u SAD-u... valja im ići u posebne prodavnice po žestoka pića. Užas, ne mogu kupiti sve na jednom mjestu. Drama, čudi me da nije revolucija do sada izbila. A kod nas "ljepota"... niko te ništa ne pita. Možeš kupiti šta ti srce želi, sve vrste alkohola, čak i očevi mogu slati djecu po pivo ili lozu za vrijeme tekme.

I kakav sad Merkator? Nikad nemaju crunchy peanut buttera. Vazda moram ići u Konzum po njega. Šta ću kad vlasnik Merkatora neće da prodaje Barney's Best kikiriki maslac.
Ripicipi

#372 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

mima wrote:
potres_mozga wrote:

Pa 99.9 % ih ne jede svinjetinu, a alkohol pije 90% tako da ne znam zasto su ga onda uopste zabranili :-)
Luke Perry

#373 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

Ima ateista i u BBI. Ona mala iz BH Dana im je vodja marketinga.
Luke Perry

#374 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

mima wrote:
potres_mozga wrote:

Ja bas pitao kad su Bosnjaci poceli jesti svinjetinu.
*mima*

#375 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by *mima* »

potres_mozga wrote:
mima wrote:
potres_mozga wrote:

Pa 99.9 % ih ne jede svinjetinu, a alkohol pije 90% tako da ne znam zasto su ga onda uopste zabranili :-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jesi siguran za svinjetinu?
Locked