iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Yamahalac

#351 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

hakazvaka wrote:imal kakih novih novih appova ba :D
kupi/skini appbox pro, OBAVEZNO dark nebula, steta sto ima samo 10 nivoa, blocked, mah ima toga jos

btw instaliraj orbit preko cydie, najbolji program, dobijes fino expose na iphone, znaci liste stranica sa programima nema vise saltanja lijevo desno

http://www.youtube.com/watch?v=jMC31dSvxWo
Yamahalac

#352 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

jucer pusCan blacksn0w unlock za baseband 05.11.07, zadnji koji dolazi uz 3.1.2

iako sam imao vec jailbreakovan telefon sa 4.x.x bb haj reko da testiramo i jailbreak i unlock

na 3gs radi ko sat, imao samo problem da mi wlan nije htio raditi poslije jb, ali reset network settings sredio stvar

btw. cydia sucks, rock rules :D
hakazvaka

#353 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

ovaj iPhone me svakim danom sve vise iznenadjuje svojom genijalnoscu !! :D
trebalo mi je nekih pola sata da uradim Restore firmware-a (jer je onaj stari pod Cydiom i sranjima usporio totalno) i jailbreakam i unlockam telefon. Sada imam one default aplikacije, a sve postavke, pozivi, poruke su ostali zapamceni :thumbup:
hakazvaka

#354 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

i imal neka alternativa za ovu Cydiu :x
ado2410

#355 Re: iPhone - All about

Post by ado2410 »

hakazvaka wrote:i imal neka alternativa za ovu Cydiu :x
Nema za sada.. Osim "Rock"
ado2410

#356 Re: iPhone - All about

Post by ado2410 »

Ako neko ima problema sa novim 3.1.2 OS (sa blackra1n i blacksn0w) gdje youtube i WiFi ne fercera, ovo moze da pomogne:

Prvo, download blackra1n sa http://blackra1n.com. Ima Windows i Mac verzija.

1. Restore preko original iTunes-a na 3.1.2
2. prije nego pocnes jailbreak, ukinite iTunes totalno
3. Jailbreak with Blackra1n .
4. Otvori Blackra1n aplikaciju.
4. Install samo Cydia za sada.
5. Install ( c y d i a. i p h o n e i l . n e t) -no spaces- (Manage-> Sources ->Edit -> Add -> ukucaj cydia.iphoneil.net)
6. Poslije Install MobileSubstrate and Push Fix (search u Cydia)
7. reboot
8. Install blacksn0w. Signal ce doci u narednih mozda 15-20 sekundi.

Ovo je meni pomoglo da se rijesim tih problema (ako neko ima).
Yamahalac

#357 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

ado2410 wrote:Ako neko ima problema sa novim 3.1.2 OS (sa blackra1n i blacksn0w) gdje youtube i WiFi ne fercera, ovo moze da pomogne:

Prvo, download blackra1n sa http://blackra1n.com. Ima Windows i Mac verzija.

1. Restore preko original iTunes-a na 3.1.2
2. prije nego pocnes jailbreak, ukinite iTunes totalno
3. Jailbreak with Blackra1n .
4. Otvori Blackra1n aplikaciju.
4. Install samo Cydia za sada.
5. Install ( c y d i a. i p h o n e i l . n e t) -no spaces- (Manage-> Sources ->Edit -> Add -> ukucaj cydia.iphoneil.net)
6. Poslije Install MobileSubstrate and Push Fix (search u Cydia)
7. reboot
8. Install blacksn0w. Signal ce doci u narednih mozda 15-20 sekundi.

Ovo je meni pomoglo da se rijesim tih problema (ako neko ima).
meni wlan nije radio, ali sam samo odradio reset network settings i sve poslije za 5
ado2410

#358 Re: iPhone - All about

Post by ado2410 »

Ako imate problema sa blackra1n i blacksn0w, sn0wbreeze (Windows verzija) izlazi krajem Novembra.

http://www.topiphoneresource.info/iphon ... n0wbreeze/
crazy_intelektualac

#359 Re: iPhone - All about

Post by crazy_intelektualac »

pozz ljudovi...eh ovako,ja ako zelim mogu dobiti novi iphone 3gs iz svicarske ali mi je potrebna mala pomoc,malo informacija da znam hocu li ga uzimat uopce....mene zanima kakve su usluge ht eronet mreze za iphone,mogu li uopce koristiti iphone sa tom karticom..mislim sigurno mogu kad uradim taj jailbreak i unlock to nije problem, ali me zanima internet,da ne uzimam bezveze taj mob ako cu moc samo slat por i zvat sa njeg,ako nemogu koristit sve mogucnosti koje on nudi onda je bezveze telefon,kakve su tu usluge u toj mrezi,imam li signala uvijek,i dali ima kod nas kao neki promet da uzimam za iphone od recimo 1gb mjesecno..uglavnom dali mogu nonstop koristiti internet da mogu koristiti sve aplikacije koje iphone nudi eto sto god da znate o ovome ili u sirem jos nekom pojmu pls recite...molim vas odg mi ako znate ovo mi je jako potrebno..iz srednje bosne sam...novi travnik tocnije...pa pls javite mi sto prije! hvala puno unaprijed pozzz
hakazvaka

#360 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

crazy_intelektualac wrote:pozz ljudovi...eh ovako,ja ako zelim mogu dobiti novi iphone 3gs iz svicarske ali mi je potrebna mala pomoc,malo informacija da znam hocu li ga uzimat uopce....mene zanima kakve su usluge ht eronet mreze za iphone,mogu li uopce koristiti iphone sa tom karticom..mislim sigurno mogu kad uradim taj jailbreak i unlock to nije problem, ali me zanima internet,da ne uzimam bezveze taj mob ako cu moc samo slat por i zvat sa njeg,ako nemogu koristit sve mogucnosti koje on nudi onda je bezveze telefon,kakve su tu usluge u toj mrezi,imam li signala uvijek,i dali ima kod nas kao neki promet da uzimam za iphone od recimo 1gb mjesecno..uglavnom dali mogu nonstop koristiti internet da mogu koristiti sve aplikacije koje iphone nudi eto sto god da znate o ovome ili u sirem jos nekom pojmu pls recite...molim vas odg mi ako znate ovo mi je jako potrebno..iz srednje bosne sam...novi travnik tocnije...pa pls javite mi sto prije! hvala puno unaprijed pozzz
pozz ljudu :D

ne isplati ti se koristiti internet preko cellular mreze. najisplativije ti je uzeti wireless router koji kosta ~100KM i spojiti ga na kucnu mrezu, i dobijes internet u krugu od nekih 100 metara :) u tako skidas aplikacije i gluposti.
a sto se tice interneta, mozes ga prikljuciti, ali najbolje ti je da ga koristis samo za sitne stvari, jer je stvarno skupo.
ado2410

#361 Re: iPhone - All about

Post by ado2410 »

Moze bit da je ovo 4-ta generacija Iphone-a:

http://www.iphoneheat.com/2009/10/new-i ... mu-sanada/
crazy_intelektualac

#362 Re: iPhone - All about

Post by crazy_intelektualac »

hakazvaka wrote:
crazy_intelektualac wrote:pozz ljudovi...eh ovako,ja ako zelim mogu dobiti novi iphone 3gs iz svicarske ali mi je potrebna mala pomoc,malo informacija da znam hocu li ga uzimat uopce....mene zanima kakve su usluge ht eronet mreze za iphone,mogu li uopce koristiti iphone sa tom karticom..mislim sigurno mogu kad uradim taj jailbreak i unlock to nije problem, ali me zanima internet,da ne uzimam bezveze taj mob ako cu moc samo slat por i zvat sa njeg,ako nemogu koristit sve mogucnosti koje on nudi onda je bezveze telefon,kakve su tu usluge u toj mrezi,imam li signala uvijek,i dali ima kod nas kao neki promet da uzimam za iphone od recimo 1gb mjesecno..uglavnom dali mogu nonstop koristiti internet da mogu koristiti sve aplikacije koje iphone nudi eto sto god da znate o ovome ili u sirem jos nekom pojmu pls recite...molim vas odg mi ako znate ovo mi je jako potrebno..iz srednje bosne sam...novi travnik tocnije...pa pls javite mi sto prije! hvala puno unaprijed pozzz
pozz ljudu :D

ne isplati ti se koristiti internet preko cellular mreze. najisplativije ti je uzeti wireless router koji kosta ~100KM i spojiti ga na kucnu mrezu, i dobijes internet u krugu od nekih 100 metara :) u tako skidas aplikacije i gluposti.
a sto se tice interneta, mozes ga prikljuciti, ali najbolje ti je da ga koristis samo za sitne stvari, jer je stvarno skupo.
otisao sam u ht eronet i raspitao se oko mobilnog interneta,i ima i kod nas uzet internet na pretplatu,512mb je 20 KM,a 1 giga je 30 KM,to mi je nekako taman,jer necu ni ja bog zna sta sve skidat na njemu pa da cu prekoracivat to stalno,a sta ce mi router taj kod kuce, kad imam komp ako mi nesto treba na netu,bolje ovako imas na netu internet uvijek i bilo gdje,a i nije previse skupo...sve u svemu hvala =)
Fourier88

#363 Re: iPhone - All about

Post by Fourier88 »

meni u po frke prestade radit tipkovnica. prilikom uspostave poziva koji god broj kliknem pojavi se "1","." ili ","... freaky :? tako da mogu samo iz imenika pozvati gotove kontakte.
prilikom tipkanja poruke ili ukucavanja sifre sve radi normala. ima li ko rjesenje?
hakazvaka

#364 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

ovako, hocu da kupim iPhone 3GS 16GB... to je definitivno.

kako se krecu cijene? vazno je da bude nov, necu polovnjake...
ChataDodajStaHoces

#365 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

hakazvaka wrote:ovako, hocu da kupim iPhone 3GS 16GB... to je definitivno.

Mislim da se ne isplati kod nas uzimati jer za 16gb traze od 1100-1300KM sto je smijesno... Ako imas nekoga u US and Aiii kazu da su "black market" cijene izmedju $500-600 kod pakistanaca i indijaca... Ja sam mislio tako nabavljati, jer bih ustedio u prosjeku pola :)
hakazvaka

#366 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Chata87 wrote:

Mislim da se ne isplati kod nas uzimati jer za 16gb traze od 1100-1300KM sto je smijesno... Ako imas nekoga u US and Aiii kazu da su "black market" cijene izmedju $500-600 kod pakistanaca i indijaca... Ja sam mislio tako nabavljati, jer bih ustedio u prosjeku pola :)
naso sam u hrvatskoj nesto. vidjecu kako-sta...
ChataDodajStaHoces

#367 Re: iPhone - All about

hakazvaka wrote:naso sam u hrvatskoj nesto. vidjecu kako-sta...
ajd ako bude sta od toga, proslijedi info nama da znamo :)))
Eborg

#368 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Chata87 wrote:

A kako doći do njih i da je prava roba? Previše rizično je na Ebayu a ni cijene nisu baš divne.
Eborg

#369 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Chata87 wrote:
Upravo, i mene interesuje.

BTW, zna li iko hoće li i naredne godine izaći novi iPhone oko juna? Jedino po meni što fali ovom je dual-SIM, precizniji GPS čip i flash, možda će novi model to imati pa da se strpim(o). :-)
hakazvaka

#370 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Eborg wrote:
Chata87 wrote:
Upravo, i mene interesuje.

BTW, zna li iko hoće li i naredne godine izaći novi iPhone oko juna? Jedino po meni što fali ovom je dual-SIM, precizniji GPS čip i flash, možda će novi model to imati pa da se strpim(o). :-)
flash je opcija softvera, ne vjerujem da ima puno veze sa samim telefonom :D
precizniji GPS - ovaj koji sam ja vidio na 3G je bio fucken' nevjerovatno precizan :D pa u 2 metra! jos u autobusu ...

dual sim 99% nece nikada staviti...

ovo sto sam ja nasao je malo koristen iphone, ali ne dam link da ga neko od vas ne kupi :D :D :D
Eborg

#371 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Flash - blic. :D

Zašto misliš da neće biti dual-SIM?
ChataDodajStaHoces

#372 Re: iPhone - All about

Eborg wrote:Flash - blic. :D

Zašto misliš da neće biti dual-SIM?
dual-sim - klasicne kineske kopije... nijedan mob nema to sem njihovih :) ne znam oko izbacivanja novog iPhone-a nesto puno, iako su na gizmodo.com procurile neke informacije oko maticne ploce za novi model, neke verzije software-a koje su se ranije pokazale tacnim.

Uglavnom jedino radi cega bih cekao novi iPhone je bolja kamera.. 3mpx je stvarno malo i jadno u odnosu na druge smartphone :)

Koliko sam uspio vidjeti jedini konkurent iPhoneu je nadolazeca Nokia N900 sa Linux OS varijantom! :) Perverzija od telefona

Eborg

#373 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

E baš šteta. :(

Slažem se da je i nova kamera poželjna no za neke snimke po danu i ova je sasvim dovoljna, pogotovo za video. :)

Uostalom, ja uvijek citiram jednu od glavešina EA Sportsa nakon što su ih fanovi preplavili prijedlozima za novu ferziju FIFA-e: "You know, we have to keep selling this game for at least another ten years, we don't want to spend all those ideas at once." :D Dakle, možda se jednog dana i to pojavi, zaista ne vidim kakve radikalne novosti mogu da stave na njega osim blica, bolje kamere i eventualno nekih LED lampica.
hakazvaka

#374 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

sad se premisljam dal da uzmem macbook il iphone :roll:
Eborg

#375 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

hakazvaka wrote:sad se premisljam dal da uzmem macbook il iphone :roll:
Ma iPhone ba, MacBook uvijek možeš zamijeniti laptopom ako ti treba za Office+web rad. :-) Nikad nisam shvatao ljude koji to kupuju samo za to. :-)
Post Reply