Eurosong 2009

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#351 Re: Eurosong 2009

Post by ladyblue18 »

BSn wrote: Nezvancino, prikupljanje simpatija Istocnog bloka (na osnovu njihovih glasova se i dolazi do pobjede na Eurosongu). :D
amin :mrgreen: :thumbup:

nego ja ne vidjeh tu tremu kod Davora bas mi se miran ucinio, u sta li sam ja gledala :-? :mrgreen:
frizurica mu je za 10 :lol: :mrgreen:
bos

#352 Re: Eurosong 2009

Post by bos »

Ma nesto je los bio, mene je poprlicno trzno. Valjda zbog treme sta li ali faca mu je bila kriticna...
Loulou

#353 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

@macane - kad prije :-D

@ladyblue - na ovom vidu što je macan postavio, pogledaj min. 1.43 do 1.49 (drhtanje mikrofona u rukama)
A moram priznati da se na ovom snimku slabije osjeti drhtanje glasa.
Compact

#354 Re: Eurosong 2009

Post by Compact »

FaceOff wrote:Trebali su na scenu iznijeti par topova i opaliti jednu zemlja-zemlja!!! :)
:lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#355 Re: Eurosong 2009

Post by ladyblue18 »

Evo pogledah sad ovaj gore sa tjuba video. Istina, trema :mrgreen: i drhti mikrofon k'o da su mu pusku za vrat stavili :mrgreen:
Nije pokazao sav kvalitet vokala, ali nadam se da ce popraviti to u finalu.
I Hari je imao svojevremeno isti problem sjecam se u polufinalu, al u finalu zamalo da rasturi :mrgreen:

btw slazem se da se zastava crvena mozda malo vise mogla forsirati ali nije ni ovako lose
LadyBear

#356 Re: Eurosong 2009

Post by LadyBear »

Hmm ocekivala sam vise od nasih, Davor je imao tremu sto je rezultat i ne bas najboljeg nastupa, ako ovako bude i u finalu bojim se da necemo biti ni medu 10 najboljih. Ali i pored toga mislim da imamo jednu od boljih pjesama uz jos njih par, pa cemo vidjeti. Moj favorit je definitivno Island, sve ostalo je onako bezze pogotovo ono jeftino sranje iz Turske i Rumunije.
bijelo_dugme

#357 Re: Eurosong 2009

Post by bijelo_dugme »

sunce100 wrote:Jeste li primjetili kako su predstavili Bosnu i Hercegovinu u promotivnom spotu, prije same pjesme?! Ogromna pravoslavna crkva, kratko Stari most i ćirilični natpis Manastir Tvrdoš?!
Pa zar su ta crkva (za koju nisam mogao prepoznati niti koja je, niti gdje je) i manastir Tvrdoš simboli naše zemlje?!
Ma to simbole drzave prije pjesme su davno ukinili, sad samo Rusiju pokazuju.

Ali nema veze, dobre su koke nasli :mrgreen:
Rambo-Amadeus

#358 Re: Eurosong 2009

Post by Rambo-Amadeus »

Loulou wrote:Eeehhh... :-D

Davor je imao baš jaku tremu :-? Šteta što mu je glas onako drhtao... njegov puni vokalni kapacitet nije došao do izražaja...
I ne samo to, bilo je simpatično vidjeti kako mu mikrofon drhti u rukama... :-D
Nadam se da ce bolji posao uraditi u finalu... :bih:
je*o ga zivot i eurosong, sta drhti k'o da pred pavarotijem rahmetli pjeva, globalna europska seoska smotra i njega trema uhvatila, fol to neka visokocijenjena i visokostrucna priredba, ono pravi pjevaci sa osmjehom odradjuju a ne k'o ovi nasi k'o klinac kad ugleda auto na baterije

editovo sam, ovaj i nije bio toliko los, vise se to odnosilo na neke ranije "pjevace"...
ulpinian

#359 Re: Eurosong 2009

Post by ulpinian »

ma pretjerujete... i nije tako loše otpjevao, a kakav mu je ono friz na juriš ?
Barakuda_dk

#360 Re: Eurosong 2009

Post by Barakuda_dk »

Vi sto pljujete po regini nije ovo za vas cujem da ste svi pokupovali ulaznice za koncert brene to je za vas jadnici, cuj drhtanja glasa a stvarno ste teski primitivci nije ni cudo sto je bih na samom dnu u svakoj sveri zivota pa o shvatanju sta je muzika halo sarajlije nije vam ovo pink bih ili radio kalman ovo je urbana muzika..........
macan prvi

#361 Re: Eurosong 2009

Post by macan prvi »

Loulou wrote: @macane - kad prije :-D
Jutuba chuda chini. :D :D
Rambo-Amadeus wrote:
je*o ga zivot i eurosong, sta drhti k'o da pred pavarotijem rahmetli pjeva, globalna europska seoska smotra i njega trema uhvatila, fol to neka visokocijenjena i visokostrucna priredba, ono pravi pjevaci sa osmjehom odradjuju a ne k'o ovaj nas k'o klinac kad ugleda auto na baterije
Gledaj, na Regini je pritisak zato sto se od njih ocekuje ili pobjeda ili dobar plasman posto su misljenja u BiH takva. Nastup u polufinalu nije bio los, naprotiv, ali malih poboljsanja za finale moze biti. Ja polufinale smatram samo scenskom probom za finale ;-) i u finalu ce ti mali nedostaci sigurno biti sredjeni.
Medjutim, s Regine se mora maknuti pritisak - to mozemo uraditi mi na nacin da malo smanjimo tenzije, ali i oni na sceni ako se samo opuste i shvate da je bilo koji plasman medju prvih deset odlican. :)
Rambo-Amadeus

#362 Re: Eurosong 2009

Post by Rambo-Amadeus »

Barakuda_dk wrote:Vi sto pljujete po regini nije ovo za vas cujem da ste svi pokupovali ulaznice za koncert brene to je za vas jadnici, cuj drhtanja glasa a stvarno ste teski primitivci nije ni cudo sto je bih na samom dnu u svakoj sveri zivota pa o shvatanju sta je muzika halo sarajlije nije vam ovo pink bih ili radio kalman ovo je urbana muzika..........
đes' urbani :D

Brena kad bi na 10 eurosongova narednih otisla zaredom, na svakom bi pobijedila...kvalitet+kvantitet :D
GandalfSivi

#363 Re: Eurosong 2009

Post by GandalfSivi »

Barakuda_dk wrote:Vi sto pljujete po regini nije ovo za vas cujem da ste svi pokupovali ulaznice za koncert brene to je za vas jadnici, cuj drhtanja glasa a stvarno ste teski primitivci nije ni cudo sto je bih na samom dnu u svakoj sveri zivota pa o shvatanju sta je muzika halo sarajlije nije vam ovo pink bih ili radio kalman ovo je urbana muzika..........
drogiras li se ti cime?
Loulou

#364 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

:thumbup: nek' si nam rek'o

8-)
Loulou

#365 Re: Eurosong 2009

Post by Loulou »

jes' nas barakuda naložio da ga citiramo...

Rambo-Amadeus

#366 Re: Eurosong 2009

Post by Rambo-Amadeus »

macan prvi wrote:
Gledaj, na Regini je pritisak zato sto se od njih ocekuje ili pobjeda ili dobar plasman posto su misljenja u BiH takva. Nastup u polufinalu nije bio los, naprotiv, ali malih poboljsanja za finale moze biti. Ja polufinale smatram samo scenskom probom za finale ;-) i u finalu ce ti mali nedostaci sigurno biti sredjeni.
Medjutim, s Regine se mora maknuti pritisak - to mozemo uraditi mi na nacin da malo smanjimo tenzije, ali i oni na sceni ako se samo opuste i shvate da je bilo koji plasman medju prvih deset odlican. :)
gledam :-D

pa majka mu stara, a to na drugim predstavnicima nije pritisak??? bez opustenog i samouvjerenog nastupa nema uspjeha taman da nam je pjesma "Imagine" od Lennona, a oni bi kao profesionalci itekako trebali to da znaju i da to primjenjuju, a ne da mi se*emo odavde sta bi oni trebalo da ucine :wink: :-D
bijelo_dugme

#367 Re: Eurosong 2009

Post by bijelo_dugme »

Rambo-Amadeus wrote:
đes' urbani :D

Brena kad bi na 10 eurosongova narednih otisla zaredom, na svakom bi pobijedila...kvalitet+kvantitet :D

A jos da Selmu posaljemo, proglasili bi je pobjednikom vec u polufinalu! :mrgreen:
McDizdar

#368 Re: Eurosong 2009

Post by McDizdar »

vozdra raja

ima li iko tekst naše pjesme na ruskom? jako mi se svidjela ova ruska verzija, inače mi se ruski jezik sviđa i možda sam od rijetkih koji žali što ga nije mogao učiti :D
LadyBear

#369 Re: Eurosong 2009

Post by LadyBear »

Je li ti uopste citas sta ljudi pisu? Pogledaj im probe, pogotovo ove zadnje pa ces vidjeti razliku. Znaci nije do pjesme, vec je cinjenica da je imao jaku tremu, sto je pomalo upropastilo prvi dojam samog nastupa.
75440

#370 Re: Eurosong 2009

Post by 75440 »

I nemao tremu, prvo predstavljaju nasu zemlju, kao drugo, zele da udju i sami u finale...ali zato svi koji su mogli glasati, nadam se da su glasali i da ce to isto uciniti u subotu...a sta kazete za onog DJ Bobo iz Finske??
FaceOff

#371 Re: Eurosong 2009

Post by FaceOff »

Trema je zaista bila primjetna i na tom bi se trebalo poraditi u subotu.
Ali sve u svemu odlican nastup!!!
Ridjobrki

#372 Re: Eurosong 2009

Post by Ridjobrki »

Čisto da se pridružim općem trendu citiranja irelevantnih postova... :roll:
sitna.buranija

#373 Re: Eurosong 2009

Post by sitna.buranija »

Nisam gledao uzivo, ali evo sad malo gledam i Turska :-) Dobra :oops: i pjesma :D i mala :D
McDizdar

#374 Re: Eurosong 2009

Post by McDizdar »

sitna.buranija wrote:Nisam gledao uzivo, ali evo sad malo gledam i Turska :-) Dobra :oops: i pjesma :D i mala :D
uh joj turkinja je bomba prava :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#375 Re: Eurosong 2009

Post by -LIBERO- »

Jel' neko zna,ima li negdje ta info,koliko je ko dobio glasaova i koji je redoslijed od ovih zemalja sto su se kvalifikovali iz prvog polufinala?
Post Reply