Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
- uvjek dobar gost
#351 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Citat:
Mišljenja osoba koje nemaju pametnijeg posla od sjedenja i buljenja u računar nas ne pogađaju jer su nam važnija ona od prolaznika, pravih Sarajlija i roditelja ubijene djece, koji nemaju ništa protiv izgleda spomenika", ističe Sabrija Zimić.
Ova rečenica mi liči na izjave Taje i Majke sa početka protesta... znači da Sabrija nije naučio ništa... mada ova izjava liči i na one koje svakodnevno ispaljuje Arzija M. ili čak ineki koji sebe smatraju moralnim i duhovnim vertikalama.... e neka svi oni znaju da je ovo demokratija da u gradu Sarajevu počinje da se formira javno mijenje i neka avangarda koja pored toga što napada počinje da nudi i rješenja...
Ja kao pojedinac kao građanin nisam zadovoljan izgledom spomenika, mislim da ni svi roditelji to nisu, ali kao čovjek sam razočaran izjavama i nastupima lokalnih feudalaca koji sebe smatraju vrhovnim poglavarima !!!
Sve u svemu Sabrija volio bih da budete u pravu umjetnik i ti i da po završetku spomenika sve legne na svoje... volio bih da spomenik ne bude osjetljiv na temperaturne razlike.. volio bih na kraju da se roditeljima svidi spomenik jer to i jeste najvažnije !
Mišljenja osoba koje nemaju pametnijeg posla od sjedenja i buljenja u računar nas ne pogađaju jer su nam važnija ona od prolaznika, pravih Sarajlija i roditelja ubijene djece, koji nemaju ništa protiv izgleda spomenika", ističe Sabrija Zimić.
Ova rečenica mi liči na izjave Taje i Majke sa početka protesta... znači da Sabrija nije naučio ništa... mada ova izjava liči i na one koje svakodnevno ispaljuje Arzija M. ili čak ineki koji sebe smatraju moralnim i duhovnim vertikalama.... e neka svi oni znaju da je ovo demokratija da u gradu Sarajevu počinje da se formira javno mijenje i neka avangarda koja pored toga što napada počinje da nudi i rješenja...
Ja kao pojedinac kao građanin nisam zadovoljan izgledom spomenika, mislim da ni svi roditelji to nisu, ali kao čovjek sam razočaran izjavama i nastupima lokalnih feudalaca koji sebe smatraju vrhovnim poglavarima !!!
Sve u svemu Sabrija volio bih da budete u pravu umjetnik i ti i da po završetku spomenika sve legne na svoje... volio bih da spomenik ne bude osjetljiv na temperaturne razlike.. volio bih na kraju da se roditeljima svidi spomenik jer to i jeste najvažnije !
- Dr.Cuddy
#352 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
dovoljan bi bio i crni kamen sa nekim natpisom na nasem ili engleskom (npr. kao ovaj na slici) i imena djece uklesana u polukrug ... dovoljno da opominje!

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#353 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
to bi kostalo 20-30 hiljada eura...malo...Dr.Cuddy wrote:dovoljan bi bio i crni kamen sa nekim natpisom na nasem ili engleskom (npr. kao ovaj na slici) i imena djece uklesana u polukrug ... dovoljno da opominje!
-
VjecitiStudent
#354 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Koliko je "umjetnik" naplacivao rezanje i lijepljenje komada stakla, 1000km po m2?mIRCerka wrote:to bi kostalo 20-30 hiljada eura...malo...Dr.Cuddy wrote:dovoljan bi bio i crni kamen sa nekim natpisom na nasem ili engleskom (npr. kao ovaj na slici) i imena djece uklesana u polukrug ... dovoljno da opominje!
-
mIRCerka
#355 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
ne znam fakat, niko da te papire objavi...kao da je drzavna tajna...VjecitiStudent wrote:Koliko je "umjetnik" naplacivao rezanje i lijepljenje komada stakla, 1000km po m2?mIRCerka wrote:to bi kostalo 20-30 hiljada eura...malo...Dr.Cuddy wrote:dovoljan bi bio i crni kamen sa nekim natpisom na nasem ili engleskom (npr. kao ovaj na slici) i imena djece uklesana u polukrug ... dovoljno da opominje!
-
roba_s_greskom
#356 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Istina bolinosara wrote:Ja onomad jednog pocastih sa epitetom "moron" i dobih 7 dana hladjenja... Ova uvrijedi cijelu naciju...SOMA wrote:Sta je Sarajlije, ubijaju vam djecu u tramvajima, zabranjuju im Deda Mraza i proslavu NJIHOVOG (djecijeg) praznika, hoce s 44 bandere da simboliziraju VASU patnju od 92-95, postavljaju vam ovo ruglo od spomenika za VASU mrtvu djecu, i vi jos uvijek samo tipkate u forumima...
Sad shvatam sto sam se ko djete naslusala viceva o glupim Bosancima.
-
VjecitiStudent
#357 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Nacija nema prava da se zali, jer sama sebe vrijedja, svakodnevno.roba_s_greskom wrote:Istina bolinosara wrote:Ja onomad jednog pocastih sa epitetom "moron" i dobih 7 dana hladjenja... Ova uvrijedi cijelu naciju...SOMA wrote:Sta je Sarajlije, ubijaju vam djecu u tramvajima, zabranjuju im Deda Mraza i proslavu NJIHOVOG (djecijeg) praznika, hoce s 44 bandere da simboliziraju VASU patnju od 92-95, postavljaju vam ovo ruglo od spomenika za VASU mrtvu djecu, i vi jos uvijek samo tipkate u forumima...
Sad shvatam sto sam se ko djete naslusala viceva o glupim Bosancima.,vecih nebuloza ,promasenih projekata , glupljih politicara jos vecih lopova ,neobrazovanog naroda da ne kazem zatucanijeg i da ne nabrajam , ne mozes nigdje vise u Evropi naci osim u Bosni , a ovo sa ovim cobanom umjetnikom i njegovim remek djelom je samo vrhunac sve te nebuloze u koju je Sarajevo pretvoreno poslednjih 10-15 godina
- Dozer
#358 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
VjecitiStudent wrote:Koliko je "umjetnik" naplacivao rezanje i lijepljenje komada stakla, 1000km po m2?mIRCerka wrote:to bi kostalo 20-30 hiljada eura...malo...Dr.Cuddy wrote:dovoljan bi bio i crni kamen sa nekim natpisom na nasem ili engleskom (npr. kao ovaj na slici) i imena djece uklesana u polukrug ... dovoljno da opominje!
Ih...a gdje je brusenje super brzom brusilicom? Gdje je idejno osmisljavanje oblika na koje je potroseno bar 4 sata? Gdje je dugotrajna matematicka racunica razmaka izmedju malog i velikog....necega? Ha ja...stvarno ste malodusni
-
šcki
#359 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
A tebi "Istina" godi!roba_s_greskom wrote:Istina bolinosara wrote:Ja onomad jednog pocastih sa epitetom "moron" i dobih 7 dana hladjenja... Ova uvrijedi cijelu naciju...SOMA wrote:Sta je Sarajlije, ubijaju vam djecu u tramvajima, zabranjuju im Deda Mraza i proslavu NJIHOVOG (djecijeg) praznika, hoce s 44 bandere da simboliziraju VASU patnju od 92-95, postavljaju vam ovo ruglo od spomenika za VASU mrtvu djecu, i vi jos uvijek samo tipkate u forumima...
Sad shvatam sto sam se ko djete naslusala viceva o glupim Bosancima.,vecih nebuloza ,promasenih projekata , glupljih politicara jos vecih lopova ,neobrazovanog naroda da ne kazem zatucanijeg i da ne nabrajam , ne mozes nigdje vise u Evropi naci osim u Bosni , a ovo sa ovim cobanom umjetnikom i njegovim remek djelom je samo vrhunac sve te nebuloze u koju je Sarajevo pretvoreno poslednjih 10-15 godina
I zašto administrator pušta ovakve da vrijedjaju osjćanja jednog naroda??????
-
roba_s_greskom
#360 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
A ti si iz Švajcarske, sigurno?

Uostalom, kao što rekoh e nekom svom ranijem postu " Baš će nam se dušmani smijati" U pravu sam
[/quote]
Ja sam SARAJLIJA sreco ,a oklen si no ti? A to za dusmane, jel ti volis da ti kod komsije nije sredeno u dvoristu, da je razbacano ,ne uredno i jos hoce da ti zakloni stan sa svojom kucetinom pa da ti gleda sta za rucak pripremas ,itd itd
Moras i dusmane razumjeti, nije im lako , ali da ne skrecemo, tema je ovo ne moralno cudo sto ga coban umjetnik sazida u sred grada koje bi trebalo da predstavlja nesto sto nema veze s tim grdilom , i jos za to uze milion i po EURA u pm
Uostalom, kao što rekoh e nekom svom ranijem postu " Baš će nam se dušmani smijati" U pravu sam
Ja sam SARAJLIJA sreco ,a oklen si no ti? A to za dusmane, jel ti volis da ti kod komsije nije sredeno u dvoristu, da je razbacano ,ne uredno i jos hoce da ti zakloni stan sa svojom kucetinom pa da ti gleda sta za rucak pripremas ,itd itd
Moras i dusmane razumjeti, nije im lako , ali da ne skrecemo, tema je ovo ne moralno cudo sto ga coban umjetnik sazida u sred grada koje bi trebalo da predstavlja nesto sto nema veze s tim grdilom , i jos za to uze milion i po EURA u pm
-
VjecitiStudent
#361 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Nista administrator, JA podizem privatnu tuzbu protiv ovoga sto nam naciju tako bezocno klevece iste sekunde, ako mi ti objasnis princip po kojem se za rekonstrukciju iste tramvajske pruge daju ogromne pare svake dvije godine. Ili princip po kojem je tri kilometra zapadnog izlaza pravljeno pet godina, ...šcki wrote: A tebi "Istina" godi!Bilo bi ti drago da je tako ali nije tako... Nemoj da nabrajam gdje svega ovoga istog ima i još više i to po Evropi...A i kakve veze to ima sa spomenikom?
![]()
I zašto administrator pušta ovakve da vrijedjaju osjćanja jednog naroda??????
-
mIRCerka
#362 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Trazili ste malo vise demokratije, dobili ste.
A sad sto se teme tice....VRATITE SE NA TEMU, a to je SPOMENIK DJECI UBIJENOJ U SARAJEVU 1992-1995.
Krvna zrnca i certifikate autohtonih Sarajlija nemojte na ovoj temi brojati, molim vas.
Hvala.
A sad sto se teme tice....VRATITE SE NA TEMU, a to je SPOMENIK DJECI UBIJENOJ U SARAJEVU 1992-1995.
Krvna zrnca i certifikate autohtonih Sarajlija nemojte na ovoj temi brojati, molim vas.
Hvala.
-
SOMA
#363 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Cuj ja uvrijedila cijelu naciju. Nemoj mi reci da nisi ko djete cuo mali milion viceva o glupom Bosancu i o lijenom Crnogorcu.
Ja samo sad ko odrasla Sarajka konstatujem da sam se dzaba ko djete vrijedjala, kad sad vidim da smo fakat 100 % glupi i nesposobni i da sve ko zadnja marva trpimo.
Al vidim da sam kod par pogodila bolnu tacku, cim se ovako ponasaju. Provokacija uspjela.
Ja samo sad ko odrasla Sarajka konstatujem da sam se dzaba ko djete vrijedjala, kad sad vidim da smo fakat 100 % glupi i nesposobni i da sve ko zadnja marva trpimo.
Al vidim da sam kod par pogodila bolnu tacku, cim se ovako ponasaju. Provokacija uspjela.
- Hodidjed
#364 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Skontao sam odmah sta si htjela da kazes, "ironicno". Tako je i ne treba da se ljutimo. Glupi smo k'o daske.SOMA wrote:Cuj ja uvrijedila cijelu naciju. Nemoj mi reci da nisi ko djete cuo mali milion viceva o glupom Bosancu i o lijenom Crnogorcu.
Nego sto se onog spomenika tice:
Trebate to gledati sa aspekta estetike.
Taj spomenik ustvari predstavlja dva falusa. Jednog malog koji jos nije narastao dovoljno da bi bio veliki, odnosno nije ni previse mali da bi bio mali, nego je nekako prekinut na pola puta sto simbolizira prerani zavrsetak jednog malog zivota. On se krivudavo uzdize ka erektivnom falusu, i to krivudavo kao da trazi zastitu od njega i kao da ga gleda kao svog uzora. Erektivni falus stoji uzdignuto i ne obraca paznju na malog falusa, svoga buduceg nasljednika. Veliki falus je bitan samome sebi, samom sebi dovoljan, nezainteresiran za buducnost malog falusa.
Naravno, iz ovoga umjetnik povlaci mnoge paradigme i liricne konsekvence u skladu sa nasom svakodnevmnoscu i stvarnoscu i politickim liderstvom.
A to sto su falusi "zeleni"? Pa logicno je
- uvjek dobar gost
#365 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
.... Kasno je prilično za neke stvari no mislim (ja lično) da za dvije stvari nije kasno...
1) anketa među roditeljima dali im se sviđa finalni izgled spomenika
2) preispitivanje utroška sredstava prilikom same izgradnnje i pripreme prostora za sam spomenik
Ukoliko se utvrdi da je neko hajrovao jednu, ponavljam JEDNU marku od izgradnje spomenika, treba izvršiti pritisak na predsjedništvo i sve parlamente da se uvede smrtna kazna !
2) preispitivanje utroška sredstava prilikom same izgradnnje i pripreme prostora za sam spomenik
Ukoliko se utvrdi da je neko hajrovao jednu, ponavljam JEDNU marku od izgradnje spomenika, treba izvršiti pritisak na predsjedništvo i sve parlamente da se uvede smrtna kazna !
-
mIRCerka
#366 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
JAvna smrtna kazna.uvjek dobar gost wrote:Ukoliko se utvrdi da je neko hajrovao jednu, ponavljam JEDNU marku od izgradnje spomenika, treba izvršiti pritisak na predsjedništvo i sve parlamente da se uvede smrtna kazna !
- Jara
#367 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
3,5 miliona... 
- uvjek dobar gost
#368 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Što je najgore od svega ja se uopšte ne zezam.... znači protjerivanje iz zemlje il javni linč.. negdje mora postojati linija preko koje mi kao ljudi nećemo preći.... ja mislim da ako smo prešli preko skoro 10 milijardi koje su pokrali... meni bi ovdje bila dovoljna jedna marka !!!!mIRCerka wrote:JAvna smrtna kazna.uvjek dobar gost wrote:Ukoliko se utvrdi da je neko hajrovao jednu, ponavljam JEDNU marku od izgradnje spomenika, treba izvršiti pritisak na predsjedništvo i sve parlamente da se uvede smrtna kazna !
Ili jesi ili NISI !
-
mIRCerka
#369 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
WTF??? zar nije 2???Jara wrote:3,5 miliona...
- uvjek dobar gost
#370 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
uvjek dobar gost wrote:.... Kasno je prilično za neke stvari no mislim (ja lično) da za dvije stvari nije kasno...
Ukoliko se utvrdi da je neko (bilo ko) hajrovao jednu, ponavljam JEDNU marku od izgradnje spomenika, treba izvršiti pritisak na predsjedništvo i sve parlamente da se uvede smrtna kazna !
Ja bih molio da počnemo konkretno jer ova tema konačno traži to sve od nas a ne da palamudimo dok nam se prstići ne uznoje !!!!
Ukoliko neko ima šta da doda na ono za šta nije kasno... neka to i učini !
Budimo konkretni !
- Dozer
#371 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Konretno - UGAG, kao organizacija, treba da uradi anketiranje svih roditelja poginule djece. Njih je, ako sam dobro shvatio, oko 1300?
Zanemarite ostale gradjane, dakle anketirati samo ove ljude, jer oni su ti koji se u ovom slucaju najvise pitaju. Ako ih vise od pola, a hoce 100%, kaze da je ovo smece i da oni to nikada nisu ni htjeli, e onda ici sa peticijom za zamjenu i medijskim lincom odgovornih, ukljucujuci i "umjetnika".
Jel' dovoljno konkretno?
Zanemarite ostale gradjane, dakle anketirati samo ove ljude, jer oni su ti koji se u ovom slucaju najvise pitaju. Ako ih vise od pola, a hoce 100%, kaze da je ovo smece i da oni to nikada nisu ni htjeli, e onda ici sa peticijom za zamjenu i medijskim lincom odgovornih, ukljucujuci i "umjetnika".
Jel' dovoljno konkretno?
Last edited by Dozer on 10/02/2009 14:16, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#372 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Te logike je meni preko glave !!!besana wrote:A šta konkretno? Ja sam razgovarala sa ženom čiji je sin ubijen u ratu i koja je bila uključena u ovaj projekat. Kad ona misli da se ništa ne može promjeniti, ja ne znam kako ćemo mi ostali to uspjeti.
ja sam naveo dvije stvari za koje mislim da nije kasno... ukoliko neko misli da ih ima još neka doda !!!
Ako je kasno za sve zatvorimo forum, a mi se pokupimo u kolektivni egzodus jer čemu onda život ?
- Dozer
#373 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Neka te D. (UVG), ne panici i ne histerisi odmah ba
.
Prvo anketa roditelja, ali svih. A onda ostalo.
Ovo se cak moze izvesti i preko medija - Hayat, FTV i sl.
Zamoliti ljude da u par navrata objave email adresu UGAG-a, i broj telefona na koji se svi roditelji poginule djece mogu javiti i reci svoj stav - da li su ili ne za ovakav spomenik.
Prije toga samo treba dobiti spisak ovih roditelja, kako ne bi bilo zloupotreba.
Zamoliti ljude da u par navrata objave email adresu UGAG-a, i broj telefona na koji se svi roditelji poginule djece mogu javiti i reci svoj stav - da li su ili ne za ovakav spomenik.
Prije toga samo treba dobiti spisak ovih roditelja, kako ne bi bilo zloupotreba.
Last edited by Dozer on 10/02/2009 14:20, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#374 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Slažem se , ko će raditi istu, treba li tim ljudima pomoć neka logistička il pravna il neka treća....Dozer wrote:Neka te D. (UVG), ne panici i ne histerisi odmah ba.
Dalje ćemo vidjeti ?!
-
mIRCerka
#375 Re: Postavljen spomenik ubijenoj djeci Sarajeva
Zar nije lakse kontaktirati Ivanu, onda od nje dobiti informacije (to su sve JAVNI DOKUMENTI) i ici tim putem?Dozer wrote:Neka te D. (UVG), ne panici i ne histerisi odmah ba.