"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Hendrix

#351 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hendrix »

Pogledajte tu gracioznost i milimetarsku preciznost koju može postići samo zen majstor parkiranja prve klase, ne preporučuje se ovo pokušavati bez stručnog nadzora majstora.

Image
olensoner

#352 Re: "Majstori" parkiranja

Post by olensoner »

Hendrix wrote:Pogledajte tu gracioznost i milimetarsku preciznost koju može postići samo zen majstor parkiranja prve klase, ne preporučuje se ovo pokušavati bez stručnog nadzora majstora.

Image
da da, to mogu samo veliki mestri ;-)
duboka_misao

#353 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

ja odgovorno tvrdim da ova parking mjesta nisu dobro iscrtana
Control panel

#354 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image
dimu

#355 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dimu »

jel to onaj isti "naucio" parkirat ? :D
Control panel

#356 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

dimu wrote:jel to onaj isti "naucio" parkirat ? :D
jeste doduse malo na travu ali i ovo je napredak.
Sounder

#357 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sounder »

U sklopu vozackog ispita u BiH da li od vas ocjenjuju na palalernom parkiranju kola?

Moj tetak mi je jednom kazao da on to nikada nije znao iz prve uraditi jer 60-tih to se uopste nije trazilo na ispitu.
Ateista

#358 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

NE mogu da vjerujem sta sam danas vidio, ubilo se za ove teme. Slikao sam, nije bas neka blizina ali se vidi, samo me zanima ako moze neko da mi kaze - KAKO DA POSTAM SVOJU SLIKU SA SVOG KOMPJUTERA?

Hvala unaprijed, volio bih da mi neko kaze pa da okacim i ja sliku ovog papka. :D
Skyfox

#359 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

imas negdje temu potrazi malo
VR6

#360 Re: "Majstori" parkiranja

Post by VR6 »

Sounder radilo se prije par godina, ne znam kako je sad. Al i tad se radilo na vrlo glup nacin, uglavnom cunjeve ti stave preblizu, a moras se parkirati iz dva poteza. I umjesto da se realno nauci nesto, uci se samo da bi prosao taj test. Onda sve naucis napamet, npr. prvi cunj ti treba biti poravnat sa zadnjim tockom, vozis u rikverc dok ti se drugi cunj ne poklopi sa brisacem i slicne gluposti. I na kraju znas se uparkirati u to mjesto, al pojma nemas o paralelnom parkiranju. Al bitno je da zadovoljis to glupo pravilo i da imaju vise razlog da te obore, iako ti to nicemu nece sluziti kasnije...
DoradO

#361 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Ateista wrote:NE mogu da vjerujem sta sam danas vidio, ubilo se za ove teme. Slikao sam, nije bas neka blizina ali se vidi, samo me zanima ako moze neko da mi kaze - KAKO DA POSTAM SVOJU SLIKU SA SVOG KOMPJUTERA?

Hvala unaprijed, volio bih da mi neko kaze pa da okacim i ja sliku ovog papka. :D

mislim da imaš na podforumu računari i tehnologija to objašnjenje

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=35560
Sounder

#362 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sounder »

VR6 wrote:Sounder radilo se prije par godina, ne znam kako je sad. Al i tad se radilo na vrlo glup nacin, uglavnom cunjeve ti stave preblizu, a moras se parkirati iz dva poteza. I umjesto da se realno nauci nesto, uci se samo da bi prosao taj test. Onda sve naucis napamet, npr. prvi cunj ti treba biti poravnat sa zadnjim tockom, vozis u rikverc dok ti se drugi cunj ne poklopi sa brisacem i slicne gluposti. I na kraju znas se uparkirati u to mjesto, al pojma nemas o paralelnom parkiranju. Al bitno je da zadovoljis to glupo pravilo i da imaju vise razlog da te obore, iako ti to nicemu nece sluziti kasnije...
nemoj tako, kad god parkiras u gradu, treba ti to znanje
VR6

#363 Re: "Majstori" parkiranja

Post by VR6 »

Pa treba ti to znanje, ali ne tako nauceno.
To sto napamet naucis nista ti nece koristiti u stvarnoj situaciji, jer se zapravo i ne znas parkirati.
O tome pricam :)

Al hajde, za par godina ce auti sami parkirati. Bas nedavno sam vozio Passata CC, ima to automatsko parkiranje.
Pritisnes dugme, pustis volan, a on odradi glavni dio parkiranja. Jedini je problem sto ne vidi trotoare :mrgreen:
stochar

#364 Re: "Majstori" parkiranja

Post by stochar »

pregledah, nasmijah se, svaka cast! meni je, nakon svega pregledanog, ipak ovaj gigant kojeg je faruk postavio kandidat za velemajstorku titulu:

Image
vjesticanametli

#365 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjesticanametli »

VR6 wrote:Sounder radilo se prije par godina, ne znam kako je sad. Al i tad se radilo na vrlo glup nacin, uglavnom cunjeve ti stave preblizu, a moras se parkirati iz dva poteza. I umjesto da se realno nauci nesto, uci se samo da bi prosao taj test. Onda sve naucis napamet, npr. prvi cunj ti treba biti poravnat sa zadnjim tockom, vozis u rikverc dok ti se drugi cunj ne poklopi sa brisacem i slicne gluposti. I na kraju znas se uparkirati u to mjesto, al pojma nemas o paralelnom parkiranju. Al bitno je da zadovoljis to glupo pravilo i da imaju vise razlog da te obore, iako ti to nicemu nece sluziti kasnije...
idi ovdje http://my.imageshack.us/

browse, onda ubaci sliku iz kompa i upload, cekaj, kad zavrsi kopiraj link na forum, markiraj ga pa klikni na IMG i postavi :mrgreen:

QQ ja znam kako ali ne znam dobro objasniti
:run:
strong69

#366 Re: "Majstori" parkiranja

Post by strong69 »

stochar wrote:pregledah, nasmijah se, svaka cast! meni je, nakon svega pregledanog, ipak ovaj gigant kojeg je faruk postavio kandidat za velemajstorku titulu:

Image
Ostali su bezveze u poredenju sa ovim gigantom. Najjaca fotka i najbolje parkiranje bez premca :D :D :D Fakat mi sve novo sto vidim izgleda premalo za ovo.
DoradO

#367 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

vjesticanametli wrote:

browse, onda ubaci sliku iz kompa i upload, cekaj, kad zavrsi kopiraj link na forum, markiraj ga pa klikni na IMG i postavi :mrgreen:

@VR6 nisam znao da ne znas postavit sliku na forum :P :lol: :lol:
VR6

#368 Re: "Majstori" parkiranja

Post by VR6 »

DoradO wrote:@VR6 nisam znao da ne znas postavit sliku na forum :P :lol: :lol:
Sad znam, vidis da mi je coe'k sve fino objasnio :mrgreen:
Ateista

#369 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ateista »

DoradO wrote:
vjesticanametli wrote:

@VR6 nisam znao da ne znas postavit sliku na forum :P :lol: :lol:
Mislim da je to meni bilo upuceno. :D

Hvala na objasnjenju, nemam sad ovdje sliku ali cu postaviti prvom prilikom.
zelenashica

#370 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zelenashica »

vidim ovdje kačate "majstore parkiranja"...eto i ja bi danas jednog slučajno uslikanog "majstora vožnje" :D ...nakon oluje i padanja kiše i leda,tip fino mjesto da čeka u koloni kao i mi ostali da fino prođe voz(rampa je spuštena)penje se na trotoar i zaobilazi rampu :-) cccccc :x
Image
Mr.Lee

#371 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mr.Lee »

Hendrix wrote:Pogledajte tu gracioznost i milimetarsku preciznost koju može postići samo zen majstor parkiranja prve klase, ne preporučuje se ovo pokušavati bez stručnog nadzora majstora.

Image

Heh, vjerovatno je bio prazan parking, a kakva je logika bosandžerosa: "Jarane moj, parking prazan što bih ja "mikario" auto u ove linije. Zajebi linije"

Kultura vožnje i način parkiranja je samo još jedan dokaz kakva smo nacija. Npr. ja sam često "smiješan" svojim poznanicima jer svoje auto često parkiram podalje od lokacije gdje trebam doći jer jednostavno znam da u centru grada teško da ću naći mjesta (legalnog).

Muka mi je od našeg naroda, muka... Je li vani bolje što se bar tiče saobraćajne kulture?
Sounder

#372 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sounder »

Gdje se ja nalazim, da se neko pametan nadje i parkira kola tako da su dva tocka ( da ne govorim o citavim kolima) na trotovaru nasla bi se ona policajka ciji je posao samo da prati parkiranje i odma napisala kaznu. Ponekada imaju na trotovaru znakove "no parking" koji se mogu sklopiti i odnijeti (obicno se tu stave ako ima popravka na ulici ili zgradi blizu ulice) i ako se neko pametan tu parkira obicno ljudi uzmu taj znak i stave mu na sofer sajbu ili haubu i usput malo ogrebu kola.

Obicno se ibretim kada se vratim u Bosnu i gledam kako ljudi parkiraju po gradu, ne znam je li to slucaj ne znanja parkrianja izmedju dvoje kola i onda ga stavi ukoso i predje na trotovar ili je to samo seljakljuk? Koliki papak, degenek, imbacil, glupan moras da biti da ti je to sasvim OK tako nesto izvesti? Da kojim slucajem postanem neko i nesto u bilo kojem BH gradu gdje ima takvih problema, odma bi uveo zakon "Parking na trotovar 5OKM!" Ljudi to rade jer ocigledno nema ko da ih kazni ili ako ih ima ko kaznuti onda se to sve moze preko kafice srediti.

Ipak kada izadjem u grad i potrosim 20 min na trazenju parkinga, padne mi na pamet kako je Bosna fina i moze se na trotovar popeti i parkirati :)

mozda nisam tacno napisao trotovar
holowey

#373 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

Sounder wrote: Da kojim slucajem postanem neko i nesto u bilo kojem BH gradu gdje ima takvih problema, odma bi uveo zakon "Parking na trotovar 5OKM!"
A vidi situacije u Sarajevu, parkiras na trotoar i cika drot ti za sajbu zakaci nalog i uplatnicu na 40KM, a ako se parkiras na regularnom parkingu i probijes 15-20min uplaceno parkiranje, onda platis 120KM... tako ti je kod nas stimulisano parkiranje na trotoar i na mjesta gdje nije dozvoljeno parkiranje...
vjesticanametli

#374 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjesticanametli »

VR6 wrote:
DoradO wrote:@VR6 nisam znao da ne znas postavit sliku na forum :P :lol: :lol:
Sad znam, vidis da mi je coe'k sve fino objasnio :mrgreen:
nije coek nego vjestica zeMsko :mrgreen:

ateisto greska u citiranju..............vjerovao ili ne :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#375 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Chmoljo »