Naprosto sam izrevoltirana temom, i ovim komentarima tako da malo vodim racuna o pravopisu. Ali ipak hvala, mada smatram da nisam dosla na temu Pravopis, pa da me neko ispravlja, vrati se u neke prethodne postove pa kreni redom.Pčelica wrote:koje je vase objasnjenje sto direktoricu oslovljavate sa Ona?
i ne kaze se zamjenik nego nasljednik. neobicno zvuci, znam, da se neko ko nekoga zamijeni ne zove zamjenik ali sta je tu je, takav nam je jezik
u koji vrtic ste vodili djecu dok Pcelica nije radila?
vaspitacice ne trebaju biti moralisane, kao ni djeca. upravo protiv toga i jest pobuna, nije funkcija vrtica da moralise, ni djeci, ni zaposlenima, ni roditeljima
gdje se trazilo katolicke i pravoslavne vjeroucitelje,na burzi, posao.ba, oglasima u novinama?
unaprijed zahvaljujem na odgovoru
Imena vrtica necu navoditi da nebi kvarila rejting istim.
Vaspitacice su itekako moralisane, i to se vidi na njihovom odnosu prema djeci. Treba imati iskustva sa vaspitacicama, pa bi se onda znale cijeniti prave vrijednosti.
Sto se tice trazenja vjeroucitelja, mozda se JU Djeca Sarajeva trebala tebi javiti. Pa da im pomognes...A uostalom vjeronauka je stvar izbora, nije obavezna, pa ko voli nek izvoli.[/quote]
naizgled je rijec o pravopisu a ustvari je posrijedi sadrzaj:
nisam nikad cuo ni vidio da neko pise Ona s velikim slovom osim u jednom SF romanu gdje se govorilo o boginji
dakle oslovljavanje direktorice sa Ona je, svjesno ili podsvjesno znak vase potcinjenosti NJoj
stvar zamjenika i nasljednika sigurno nije stvar pravopisa, to su dvije razlicite rijeci razlicitog znacenja koje se ne mogu koristiti jedna umjesto druge.
(direktorica sigurno i sada ima zamjenika, nekog ko je ovlasten da potpisuje dokumente dok je ona na godisnjem ili na bolovanju)
kao sto su to i rijeci moralisanje i motivisanje. moralisanje je naime nametanje moralnih normi a kolokvijalno i drzanje pridike. vjerujem da ste htjeli reci motivisanje.
vjeronauka nije obavezna, ali se obavezno finansira novcem poreznih obveznika, sto je i tema ovog topica.
mozda je JU Djeca Sarajeva navikla da se za zaposljevanje novih kadrova treba nekom javiti ali meni se ne treba javljati.
metode trazenja radnika i suradnika su opce poznate, Zavod za zaposljavanje, oglas u novinama, specijalizirani internet portali
ako ipak preferiraju da se do vjeroucitelja drugih vjera dodje licnom preporukom, predlazem da kontaktiraju ljude doticnih vjera, tesko ce ih naci ako se budu raspitivali medju muslimanima