Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shuriken

#351 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by shuriken »

Pčelica wrote:koje je vase objasnjenje sto direktoricu oslovljavate sa Ona?

i ne kaze se zamjenik nego nasljednik. neobicno zvuci, znam, da se neko ko nekoga zamijeni ne zove zamjenik ali sta je tu je, takav nam je jezik

u koji vrtic ste vodili djecu dok Pcelica nije radila?

vaspitacice ne trebaju biti moralisane, kao ni djeca. upravo protiv toga i jest pobuna, nije funkcija vrtica da moralise, ni djeci, ni zaposlenima, ni roditeljima

gdje se trazilo katolicke i pravoslavne vjeroucitelje,na burzi, posao.ba, oglasima u novinama?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru
Naprosto sam izrevoltirana temom, i ovim komentarima tako da malo vodim racuna o pravopisu. Ali ipak hvala, mada smatram da nisam dosla na temu Pravopis, pa da me neko ispravlja, vrati se u neke prethodne postove pa kreni redom.
Imena vrtica necu navoditi da nebi kvarila rejting istim.
Vaspitacice su itekako moralisane, i to se vidi na njihovom odnosu prema djeci. Treba imati iskustva sa vaspitacicama, pa bi se onda znale cijeniti prave vrijednosti.
Sto se tice trazenja vjeroucitelja, mozda se JU Djeca Sarajeva trebala tebi javiti. Pa da im pomognes...A uostalom vjeronauka je stvar izbora, nije obavezna, pa ko voli nek izvoli.[/quote]

naizgled je rijec o pravopisu a ustvari je posrijedi sadrzaj:

nisam nikad cuo ni vidio da neko pise Ona s velikim slovom osim u jednom SF romanu gdje se govorilo o boginji
dakle oslovljavanje direktorice sa Ona je, svjesno ili podsvjesno znak vase potcinjenosti NJoj

stvar zamjenika i nasljednika sigurno nije stvar pravopisa, to su dvije razlicite rijeci razlicitog znacenja koje se ne mogu koristiti jedna umjesto druge.
(direktorica sigurno i sada ima zamjenika, nekog ko je ovlasten da potpisuje dokumente dok je ona na godisnjem ili na bolovanju)

kao sto su to i rijeci moralisanje i motivisanje. moralisanje je naime nametanje moralnih normi a kolokvijalno i drzanje pridike. vjerujem da ste htjeli reci motivisanje.

vjeronauka nije obavezna, ali se obavezno finansira novcem poreznih obveznika, sto je i tema ovog topica.

mozda je JU Djeca Sarajeva navikla da se za zaposljevanje novih kadrova treba nekom javiti ali meni se ne treba javljati.
metode trazenja radnika i suradnika su opce poznate, Zavod za zaposljavanje, oglas u novinama, specijalizirani internet portali

ako ipak preferiraju da se do vjeroucitelja drugih vjera dodje licnom preporukom, predlazem da kontaktiraju ljude doticnih vjera, tesko ce ih naci ako se budu raspitivali medju muslimanima
Mama dvoje djece

#352 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Mama dvoje djece »

Dragi roditelji čija su djeca u vrtićima JU Djeca Sarajeva,

I meni je bilo dobro prije pet godina sve što sam zatekla u našem vrtiću jer sam sve stalno opravdavala nesređenim stanjem vrtića pogođenih ratom.

Ali dokle više, pa 12 godina je prošlo od rata, mi roditelji smo opremili vrtiće svim i svačim ali sada kada je donešen novi Zakon o predškolskom obrazovanju i odgoju želim veća prava i za nas roditelje.
Želim da moja djeca konačno spavaju na krevetićima kao što sam i ja prije 39 godina (da ih ne ubija propuh na podu), da jedu normalnu hranu, a ne donirane Lijanovićeve salame sedam dana pred istek roka i smiksane u obrok, da piju čaj, a ne da vam kažu da su jeli krišku i vodu (čime god ona bila namazana jer oni to ne raspoznaju u toj mizernoj količini). Želim da djeca ne idu na one male šoljice bez daski za šolju, da imaju sapuna da operu ruke, da ne moramo donositi svaki mjesec papirnate ručnike i vlažne maramice.
Želim da učiteljice ne opravdavaju preveliki broj djece izrekom "ali ne dolaze svaki dan svi jer ima uvijek bolesnih" - kako da neće biti bolesnih, stalno upale grla, vaške, konjuktivitis i šarlah da ne spominjem. Želim da učiteljice imaju vremena da nam se obrate i odgovore na naša pitanja o djeci. Želim da učestvujem i pomognem u radu ove javne ustanove, a ne da me se tretira kao ostavi dijete, plati i bježi. Mi imamo obavezu i pravo da kažemo šta mislimo o JAVNOJ USTANOVI.
Naravno da me zanima da li je i učiteljicama dobro, da li im je previše djece u grupi, a ne da one moraju sakrivati od direktorice broj djece, plate su im bile redovne, a biće ubuduće i veće, rade koliko ja znam 6 sati dnevno u smjenama a ostatak potrebnih sati navodno utroše na razne seminare koje pohađaju-nadam se da je tako.

Ja vjerujem da je mami iz Pčelice taj vrtić dobar, pa nov je ako ništa drugo - vjerovatno ona još nije donirala za krečenje kao mi.
Ali treba pogledati i druge vrtiće, i biti solidaran, ako je tebi dobro drugom nije, a u istom ste položaju i isto plaćate. Nije ni meni vrtić blizu kuće jer su dva koja su mi bliže još devastirana i nisu u upotrebi do dana današnjeg. Nadam se samo da neću jednog dana kada se otvore javno govoriti da je mojoj djeci odlično jer su u novom vrtiću, nego ću se vratiti u stari i pomoći kao što i danas pomažem da bude bolji.
Dajte malo prekinite sa podrškama ovom i onom nego prionite poslu, pitajte, tražite odgovore i pomažite za dobrobit svoje a i druge djece.
BajrinNajmladji

#353 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by BajrinNajmladji »

@Ahmmed, tema Dedo Hidžra wrote:Mučna je , zapravo cijela ova priča oko Djeda Mraza, Arzije Mahmutović,Djeda Hidžra ( koji se pojavio u posavskom kantonu)....

Najtužnije je što je pomenuta gospođa zloupotrijebljena, što su oni koji su je i postavili na funkciju na kojoj danas jeste, računali na njenu nedavnu potpunu promjenu svjetonazora, uvjetovanu, između ostalog,isto tako nedavnom, teškom porodičnom tragedijom......
Mrzim donositi ovakve sudove, ali gospođa Mahmutović, najblaže rečeno, nije sposobna obavljati ovako odgovornu funkciju.....Njeno psihičko stanje ne dozvoljava joj adekvatno rasuđivanje o potrebama djece predškolskog uzrasta. No, upravo takva, nekima je očito idealna za silu gluposti koje je napravila u zadnje vrijeme, počev od vrlo nespretnog uvođenja vjeronauka u obdaništa, do priče o Djeda Mrazu.

Meni je nje, zapravo žao....Jer je poslužila kao oruđe, kao neka vrsta testa, kao sredstvo za ispipavanje pulsa javnosti....Predviđam joj skori odlazak sa funkcije,smjenu, jer će je oni koji su je i postavili na ovu funkciju ( a to je Vlada Kantona Sarajevo, odnosno kantonalna skupština) smijeniti, uz obrazloženje da je prekoračila ovlasti i "otela" se kontroli..........Čim im politički mentori iz bijeloga svijeta došapnu da gospođa kvari imidž glavnoga grada i da je treba premjestiti na manje prominentno mjesto....Jer, primijetili ste...Svi mudro šute, samo vesela Arzija govori i govori....

I samo mi nije jasno, kome se Djeda Mraz toliko zamjerio, da je postao opasnost za bosanske muslimane u tolikoj mjeri, da je njegovo pojavljivanje postalo krucijalno pitanje muslimanskoga biti ili ne biti.....A muslimanske djevojčice u selima zeničkoga kraja bivaju sretne ako im očevi dozvole da završe barem četiri razreda osnovne škole....A muslimanska djeca Srebrenice moraju donositi ljekarske ispričnice zbog odsustvovanja sa nastave na Bajram.....Muslimanski dječaci i djevojčice, po povratničkim selima oko Zvornika i Bratunca, prva slova pišu uz gas lampu....muslimanske djevojčice i dječaci Cazinske Krajine, čiji su očevi dali dijelove tijela za ovu zemlju,večeras su zanoćili sa kilogram-dva brašna u svojim domovima i već u nedjelju neće imati šta da jedu........

Glede Djeda Hidžra....Nisam čuo za njega, niti me je pohodio kad sam bio dijete. No, ne vidim strašnu potrebu toliko se izrugivati samom pojmu....a posebno, izrugivati se običaju darivanja, koji je postojao i za Hidžretsku Novu godinu....U domovima u kojima se padalo na sedždu i prije 1992 ( a da to nisu radile samo nane, nego , gle čuda, i naše majke i očevi, pa "čak" i oni visokoobrazovani), postojao je lijepi običaj darivanja djece ovom prigodom, najčešće nekim novim odjevnim predmetom. Postojao je i običaj, kupiti nešto novo za domaćinstvo,nešto što bi koristila cijela porodica, a simboliziralo je novi početak, novi ciklus.....Dan uoči Nove Godine, postilo se, iza akšama bi se učili mevludi.....Bile su to pristojne, drage i smjerne svečanosti, u domovima onih koji su i u "onaj vakat", pokušavali uraditi nešto za Ahiret....Najčešće su nam se tada izrugivali oni koji će vas danas prezrivo gledati ako se usudite "braniti" Djeda Mraza....Ali, neka....Proći će i to.....Jer, islam se ne brani zabranom Djeda Mraza.....Veliko je ovo kukavičije jaje, kojim nam se zamazuju oči, dok se zemlja rastače....nema tu islamijeta....Valjda ćemo shvatiti stvari na pravi način, prije negoli bude kasno....
Znate li vi forumaši za ovo boldirano?
Ja znam da ste vi pristojni, ugladjeni i ne bi ste o ovome, ali u pitanju su vaša djeca!?
zlatiborka

#354 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zlatiborka »

BajrinNajmladji wrote:
@Ahmmed, tema Dedo Hidžra wrote:Mučna je , zapravo cijela ova priča oko Djeda Mraza, Arzije Mahmutović,Djeda Hidžra ( koji se pojavio u posavskom kantonu)....

Najtužnije je što je pomenuta gospođa zloupotrijebljena, što su oni koji su je i postavili na funkciju na kojoj danas jeste, računali na njenu nedavnu potpunu promjenu svjetonazora, uvjetovanu, između ostalog,isto tako nedavnom, teškom porodičnom tragedijom......
Mrzim donositi ovakve sudove, ali gospođa Mahmutović, najblaže rečeno, nije sposobna obavljati ovako odgovornu funkciju.....Njeno psihičko stanje ne dozvoljava joj adekvatno rasuđivanje o potrebama djece predškolskog uzrasta. No, upravo takva, nekima je očito idealna za silu gluposti koje je napravila u zadnje vrijeme, počev od vrlo nespretnog uvođenja vjeronauka u obdaništa, do priče o Djeda Mrazu.

Meni je nje, zapravo žao....Jer je poslužila kao oruđe, kao neka vrsta testa, kao sredstvo za ispipavanje pulsa javnosti....Predviđam joj skori odlazak sa funkcije,smjenu, jer će je oni koji su je i postavili na ovu funkciju ( a to je Vlada Kantona Sarajevo, odnosno kantonalna skupština) smijeniti, uz obrazloženje da je prekoračila ovlasti i "otela" se kontroli..........Čim im politički mentori iz bijeloga svijeta došapnu da gospođa kvari imidž glavnoga grada i da je treba premjestiti na manje prominentno mjesto....Jer, primijetili ste...Svi mudro šute, samo vesela Arzija govori i govori....

I samo mi nije jasno, kome se Djeda Mraz toliko zamjerio, da je postao opasnost za bosanske muslimane u tolikoj mjeri, da je njegovo pojavljivanje postalo krucijalno pitanje muslimanskoga biti ili ne biti.....A muslimanske djevojčice u selima zeničkoga kraja bivaju sretne ako im očevi dozvole da završe barem četiri razreda osnovne škole....A muslimanska djeca Srebrenice moraju donositi ljekarske ispričnice zbog odsustvovanja sa nastave na Bajram.....Muslimanski dječaci i djevojčice, po povratničkim selima oko Zvornika i Bratunca, prva slova pišu uz gas lampu....muslimanske djevojčice i dječaci Cazinske Krajine, čiji su očevi dali dijelove tijela za ovu zemlju,večeras su zanoćili sa kilogram-dva brašna u svojim domovima i već u nedjelju neće imati šta da jedu........

Glede Djeda Hidžra....Nisam čuo za njega, niti me je pohodio kad sam bio dijete. No, ne vidim strašnu potrebu toliko se izrugivati samom pojmu....a posebno, izrugivati se običaju darivanja, koji je postojao i za Hidžretsku Novu godinu....U domovima u kojima se padalo na sedždu i prije 1992 ( a da to nisu radile samo nane, nego , gle čuda, i naše majke i očevi, pa "čak" i oni visokoobrazovani), postojao je lijepi običaj darivanja djece ovom prigodom, najčešće nekim novim odjevnim predmetom. Postojao je i običaj, kupiti nešto novo za domaćinstvo,nešto što bi koristila cijela porodica, a simboliziralo je novi početak, novi ciklus.....Dan uoči Nove Godine, postilo se, iza akšama bi se učili mevludi.....Bile su to pristojne, drage i smjerne svečanosti, u domovima onih koji su i u "onaj vakat", pokušavali uraditi nešto za Ahiret....Najčešće su nam se tada izrugivali oni koji će vas danas prezrivo gledati ako se usudite "braniti" Djeda Mraza....Ali, neka....Proći će i to.....Jer, islam se ne brani zabranom Djeda Mraza.....Veliko je ovo kukavičije jaje, kojim nam se zamazuju oči, dok se zemlja rastače....nema tu islamijeta....Valjda ćemo shvatiti stvari na pravi način, prije negoli bude kasno....
Ja znam da ste vi pristojni, ugladjeni i ne bi ste o ovome, ali u pitanju su vaša djeca!?
Znam, umro joj je sin - overdose, na zalost. Mogu misliti kako joj je kao majci koja na taj nacin izgubi dijete :(

Sve u svemu tuga i zalost, ali se mora misliti o dobrobiti djece u vrticima.....
BajrinNajmladji

#355 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Ma, mislio sam da ne znate, pa dalje se neću javljati.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#356 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mIRCerka »

To sto joj sin umro, a muz je stavio radi 20godisnjakinje, nije poenta. Ako ona ima problema, onda nije sposobna za odredjenu funkciju.
I tu je kraj rasprave. Da li nosi maramu ili kriz, nije poenta. Ako djeca jedu svjeze povrce i spavaju na kreveticima a ne na memljivim spuzvama na podu, moze nositi i irokez sto se mene tice.
hadzinicasa

#357 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by hadzinicasa »

mIRCerka wrote:To sto joj sin umro, a muz je stavio radi 20godisnjakinje, nije poenta. Ako ona ima problema, onda nije sposobna za odredjenu funkciju.
I tu je kraj rasprave. Da li nosi maramu ili kriz, nije poenta. Ako djeca jedu svjeze povrce i spavaju na kreveticima a ne na memljivim spuzvama na podu, moze nositi i irokez sto se mene tice.
aferdosum
zlatiborka

#358 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zlatiborka »

mIRCerka wrote:To sto joj sin umro, a muz je stavio radi 20godisnjakinje, nije poenta. Ako ona ima problema, onda nije sposobna za odredjenu funkciju.
Zato je i postavljena na tu funkciju jer je nestabilna i mogu manipulisati s njom. Sve sto radi, radi po necijem diktatu, pa to je vise nego ocigledno.....

I sto kazes, nesposobna je za tu funkciju ali vlastima upravo takva osoba i treba!
uvjek dobar gost

#359 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvjek dobar gost »

zlatiborka wrote:
Zato je i postavljena na tu funkciju jer je nestabilna i mogu manipulisati s njom. Sve sto radi, radi po necijem diktatu, pa to je vise nego ocigledno.....

I sto kazes, nesposobna je za tu funkciju ali vlastima upravo takva osoba i treba!
Nešto kao Bush mlađi....

Treba skupljati potpise na ulici da se njena vladavina dovede u pitanje...?!??
BajrinNajmladji

#360 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Jesam invalid, pa otišao u opštinu da prijavim dopunsku djelatnost kao penzioner/invalid i traži li mi ljekarska uvjerenja.

Inače, u drugim opštinama, za istu dopunsku djelatnost NE TRAŽE LJEKARSKA UVJERENJA!
idic

#361 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by idic »

zlatiborka wrote:
BajrinNajmladji wrote:

Po meni je od ovog puno relevantniji podatak da je bivši muž navedene osobe bio načelnik Opštine Ilidža i od nje napravio ono što danas jeste - ruglo. Takođe da je bio krunski svjedok odbrane I.B. Ćele u procesu za ubistvo u restoranu Brajlović na Ilidži - gdje je dotični tvrdio da je u momentu pucnjave razgovarao s njim kroz prozor opštine. Šta dalje da se kaže :(

Znam, umro joj je sin - overdose, na zalost. Mogu misliti kako joj je kao majci koja na taj nacin izgubi dijete :(

Sve u svemu tuga i zalost, ali se mora misliti o dobrobiti djece u vrticima.....
uvijek dobar post

#362 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvijek dobar post »

Pčelica wrote:Pruzam podrsku direktorici da istraje u ovome. Strah me i pomisli ko bi mogao da bude njen zamjenik, i sta ce onda biti sa nasom djecom. Smatram da je Ona puno uradila za vrtice. Iz licnog primjera, vratila je vrtic Pcelica u funkciju. Vrtic koji nije radio dugi niz godina, na sto smo mi bili primorani djecu davati u privatne vrtice, ili voditi u druge najblize vrtice.

I ovdje se samo iznose negativni komentari, ima li ista pozitivno, sto su vasa djeca naucila u vrticima??? Pitate li se jesu li vaspitacice moralisane da rade, jesu li zadovoljne sa svojim primanjima, i jesu li im uopste primanja redovna? Mislim da to puno znaci u odnosu vaspitacica prema djeci.

A sto se tice uvodjenja vjeronauke, upoznata sam sa tim da se trazio kadar koji bi drzao vjeronauku djeci katolicke i pravoslavne vjeroispovjesti, ali nije bilo zainteresiranih odnosno nije bilo ponudjenog kadra.
Mislite li da ce se situacija promjeniti ako se smjeni sadasnja (i ako Bog da buduca) direktorica? Cisto sumnjam.

Jos mogu reci da su svi roditelji cija djeca idu u vrtic Pcelica zadovoljni radom istog, i da se svaki problem uspio rjesiti u vrlo kratkom roku, mada je problema bilo jako malo.

S toga otvaram grupu za roditelje koji pruzaju podrsku direktorici gosp.Arziji,
svi zainteresovani mogu kontaktirati na e-mail: [email protected]
ravic wrote:izvini Pcelice, ucinilo mi se da sam vidio na mailu grupe koju osnivas da pise [email protected] a ono ustvari pise [email protected],
Pčelica

#363 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

Velika sramota sto zalazite u neciji privatni zivot...stvarno sramota...Mislim da nije vrijedno s vama raspravljati, jer koliko vidim ovo je ovdje jedna velika mahala, u kojoj je vrijedjanje na prvom mjestu...S ovim cu zavrsiti raspravu. Samo cu napomenuti, da mail-ovi stizu, od strane zadovoljnih roditelja (kako vi kazete), i vidim da je ovdje samo nekolicina vas nezadovoljnih. A pitam se, koliko samo ima roditelja, koji nemaju vremena za forum. Vidjelo se u emisiji na TVSA koji je procenat glasanja bio.
Pčelica

#364 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

Mama dvoje djece wrote:
Ja vjerujem da je mami iz Pčelice taj vrtić dobar, pa nov je ako ništa drugo - vjerovatno ona još nije donirala za krečenje kao mi.
Ali treba pogledati i druge vrtiće, i biti solidaran, ako je tebi dobro drugom nije, a u istom ste položaju i isto plaćate. Nije ni meni vrtić blizu kuće jer su dva koja su mi bliže još devastirana i nisu u upotrebi do dana današnjeg. Nadam se samo da neću jednog dana kada se otvore javno govoriti da je mojoj djeci odlično jer su u novom vrtiću, nego ću se vratiti u stari i pomoći kao što i danas pomažem da bude bolji.
Dajte malo prekinite sa podrškama ovom i onom nego prionite poslu, pitajte, tražite odgovore i pomažite za dobrobit svoje a i druge djece.
Vrtic Pcelica nije nov. Naprotiv, prije njegovog ponovnog stavljanja u funkciju, boravili su studenti, neki turcini, pa sad zamislite u kakvom je stanju ostavljen. Ali sredilo se koliko je u mogucnosti, uz podrsku roditelja za neke sitnice poput televizije, dvd-a, igracaka. A pitam se da li slucajno postoji vrtic u Kantonu Sarajevo, u kojem djeca spavaju na kreveticima??? Naravno mislim na privatne vrtice. Ja koliko sam upoznata ne postoji. Vrtic Pcelica je sad za sad skroman, ali trudimo se da iz dana u dan bude ljepsi, u skladu sa nasim mogucnostima.
45cents

#365 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by 45cents »

Pčelice,
Ovdje smo sretali uvijek istu situaciju kada se postavi pitanje odgovornosti neke javne funkcije (iza koje stoji SDA/SBiH), po pravilu se registruje nekoliko članova Kantonalnih odbora tih stranaka i nekoliko njihovih taldžija i danima "brane lik i djelo" svojih nadređenih, svojih zaštitnika, pulena, itd.

Tako je i u Tvom slučaju. Pažljivo sam pratio Tvoje javljanje i definitivno više ne razgovaramo o interesima djece (kako si imala namjeru nastupiti da zavraš trag), već se kao i Čiča Gorio svodiš na razinu navijačkih tehnika i vučeš forumsku raspravu na razinu razgovora navijača Željo-Sarajevo.

Odbrana tipa "Čiča Gorio" je najlošija moguća odbrana i njome upravo činiš nemjerljivu štetu svojoj direktorici, čineći je još više otvorenom za kritike, ranjivijom,.... Ukratko: osobi kojoj treba Tvoja zaštita tipa "svi ste vi nevjernici protiv moje dobre direktorice" ne piše se dobro.

Kako nisi napravila adresu za podršku djece koja uživaju u limuntosu i pod Arzijim skutima, već si ponudila e-mail adresu za podršku direktorici, Tvoja misija je sama od sebe završena ukoliko nam ovdje ne ponudiš argumente koji se o Tebe traže:
- dokumente i faksimile koji dokazuju ispravnost procedura javnih nabavki
. dokumente o normativima ishrane i stvarnoj potrošnji na stavci ishrane (po specifikaciji)
- dokumente o održavanju, procedurama...
- dokumente o transparentnom i konkurentnom upošljavanju vjeroučitelja
- dokaze da ste raspisivali konkurse za vjeroučitelje drugih konfesija i dokaz zašto nije došlo do zaposlenja
- dokumente koji potvrđuju opravdanost internih premještaja
- mišljenje pedagoga ili neko drugo stručno mišljenje (skenirajte) koje je poslužilo direktorici da se postigne službeni stav o udaljavanju djeda mraza kao "netradicije" nesvojstvene našem nementalitetu...

Ako nemate ništa od ovoga i ako nemate namjere voditi argumentovanu raspravu, obucite dres sa likom direktorice, i nastavite kao Čiča Gorio... ("moja šefica je najbolja, jer bez nje meni nema hljeba")
kosmos

#366 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by kosmos »

45cents, ovdje je problem sto su forumasi strucniji od drzavnog aparata
VjecitiStudent

#367 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by VjecitiStudent »

Pčelica wrote:Vrtic Pcelica nije nov. Naprotiv, prije njegovog ponovnog stavljanja u funkciju, boravili su studenti, neki turcini, pa sad zamislite u kakvom je stanju ostavljen. Ali sredilo se koliko je u mogucnosti, uz podrsku roditelja za neke sitnice poput televizije, dvd-a, igracaka. A pitam se da li slucajno postoji vrtic u Kantonu Sarajevo, u kojem djeca spavaju na kreveticima??? Naravno mislim na privatne vrtice. Ja koliko sam upoznata ne postoji. Vrtic Pcelica je sad za sad skroman, ali trudimo se da iz dana u dan bude ljepsi, u skladu sa nasim mogucnostima.
8-)
Better Man

#368 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Better Man »

Kad vidim danas da roditelji nose velike ruksake za djecu u obdanište kao da idu negdje na 7 dana, a ne u vrtić pitam se kakve su to danas budalaštine u vrtićima. U moje vrijeme kad sam ja išao u obdanište nisi morao ništa da nosiš od stvari koje danas roditelji nose, jer je sve bilo obezbjeđeno u obdaništu i ishrana je bila na normalnom nivou. Danas dati djete u vrtić pored ovakvog rukovodstva može samo lud čovjek. Bolje je nači nekog da vam čuva dijete i platiti nego da plaćate obdanište u kojem su uslovi ispod svakog minimuma i koji su izvor svih mogućih zaraza i bolesti. Što se tiče Pčelice koja svim silama ovdje brani Azriju, ja je razumijem, jer valja zaraditi dnevnicu koju joj plaća jal Azrija ili neko drugi koji stoji iza Azrije. Reči da je samo par roditelja nezadovoljno i pozivati se na Emisiju Kantonalne televizije i televoting anketu je smiješno, jer je sve izrežirano. Uzmimo da nam prezentuju rezultat u omjeru 60%:40% i kažu vidi ova opcija pobijedila sa čak 20& razlike, a kad provjeriš koliko je ljudi glasalo vidiš da je riječ o samo deset osoba i da je razlika u samo jednoj osobi. Da se razumijemo, Azriju treba pod hitno smijeniti i zabraniti rad u bilo kojoj javnoj ustanovi i rad uopće sa djecom, vjeronauku zakonom zabraniti za sva vremena u svim vrtićima i ne samo vrtićima, već i školama. Onaj koga interesuje vjeronauka, bujrum neka ide u džamiju, crkvu i sinagogu.
Pčelica

#369 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

Meni niko ne placa dnevnicu, i vi tacno ne mozete podnijeti da je neko zadovoljan...a sto se tice vjeronauke, ovog sam stava: Kad bude zabranjena vjeronauka u drugom entitetu nase BiH, nek onda bude zabranjena i u Federaciji. Niko nikoga ne prisiljava na vjeronauku, ali ima roditelja kojima to odgovara, i koji nemaju nista protiv da im djete uci vjeronauku u vrticu. A ja licno nemam nikakve veze sa gosp. Arzijom, niti sa bilo kim iz JU Djeca Sarajeva, osim sa vaspitacicama mog djeteta.
valterbranisarajevo

#370 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Hajde dokaži da u drugom entitetu ima vjeronauk u vrtićima. Ja ti tvrdim da nema..Iskreno nisam siguran ni za druge kantone u FBiH i zato sam zamolio da nam neko ko zna prenese iskustva iz drugih gradova u BiH...
VjecitiStudent

#371 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by VjecitiStudent »

Pčelica wrote:Meni niko ne placa dnevnicu, i vi tacno ne mozete podnijeti da je neko zadovoljan...a sto se tice vjeronauke, ovog sam stava: Kad bude zabranjena vjeronauka u drugom entitetu nase BiH, nek onda bude zabranjena i u Federaciji. Niko nikoga ne prisiljava na vjeronauku, ali ima roditelja kojima to odgovara, i koji nemaju nista protiv da im djete uci vjeronauku u vrticu. A ja licno nemam nikakve veze sa gosp. Arzijom, niti sa bilo kim iz JU Djeca Sarajeva, osim sa vaspitacicama mog djeteta.
Za tvoju informaciju, u obdanistima u RS-u nema vjeronauke, vjeronauka u obdanistima je eksluzivitet "multi-kulti" Sarajeva.
Mozes li nam pojasniti ovu recenicu?
Vrtic Pcelica je sad za sad skroman, ali trudimo se da iz dana u dan bude ljepsi, u skladu sa nasim mogucnostima.
Pčelica

#372 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Pčelica »

VjecitiStudent wrote:
Pčelica wrote:Vrtic Pcelica nije nov. Naprotiv, prije njegovog ponovnog stavljanja u funkciju, boravili su studenti, neki turcini, pa sad zamislite u kakvom je stanju ostavljen. Ali sredilo se koliko je u mogucnosti, uz podrsku roditelja za neke sitnice poput televizije, dvd-a, igracaka. A pitam se da li slucajno postoji vrtic u Kantonu Sarajevo, u kojem djeca spavaju na kreveticima??? Naravno mislim na privatne vrtice. Ja koliko sam upoznata ne postoji. Vrtic Pcelica je sad za sad skroman, ali trudimo se da iz dana u dan bude ljepsi, u skladu sa nasim mogucnostima.
8-)
Nista novo, takva nam je drzava. Ni u skolama nije nista bolja situacija. Ako zelis malo veci luksuz svojoj djeci, moras se onda malo potruditi, a naravno nama za nasu djecu nije nista zao. Nama i oni djeciji crtezi, cestitke, i ostale radinosti puno znace. Nije direktorica duzna iz vlastitih sredstava finansirati sanacije, televizije, krevetice, i hranu. Mislim da bi se za to trebao pobrinuti drzavni vrh. Ali taj isti drzavni vrh nije u stanju obezbjediti krov nad glavom mnogim stanovnicima, a kamoli da finansira kupovinu televizija, krevetica i da ne nabrajam cega sve.
valterbranisarajevo

#373 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

U nedostatku dokaza i argumenata Arzija i njezina raja se služe gnusnim lažima i obmanama.

Da podsjetim:
4.12.2008.
O Djeda Mrazu, Djedu Božićnjaku i Ajvaz Dedi.
Gosti: Dženana Husremović, Arzija Mahmutović, Franjo Topić, Mladen Jeličić Troka, Ranko Savanović
Gošća mjeseca: Fadila Nura Haver

U ovoj emisiji je Savanović (on je nekakav savjetnik za predškolsko obrazovanje) koji je sjedio odmah pored Arzije rekao da kod njih nema vjeronauke u vrtićima..Arzija je to dobro čula, ali je to nije spriječilo dau čuvenoj emisiji na TVSA slaže da vjeronauk u vrtićima postoji i u RS a i u drugim kantonima..

da ne govorim da je u toj istoj emisij pokazivala papire za koje je tvrdila da su ugovori o zakupu obdaništa iz 2001. godine a u stvari ti dokumenti su sadržavali nešto sasvim drugo...

Kako imate obraza da lažete ljude-pa nisu građani Sarajeva idioti.. :x
45cents

#374 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by 45cents »

Pčelica wrote: A ja licno nemam nikakve veze sa gosp. Arzijom, niti sa bilo kim iz JU Djeca Sarajeva, osim sa vaspitacicama mog djeteta.
Pčelica wrote: Pruzam podrsku direktorici da istraje u ovome.
S toga otvaram grupu za roditelje koji pruzaju podrsku direktorici gosp.Arziji,
svi zainteresovani mogu kontaktirati na e-mail: [email protected]
Pčelica wrote: Nije direktorica duzna iz vlastitih sredstava finansirati sanacije, televizije, krevetice, i hranu. Mislim da bi se za to trebao pobrinuti drzavni vrh.

Nije problem što imaš drugačiji stav, što drugačije misliš, a još manji problem što si neovlašteni i nestručan advokat neodbranjive Arzije.

Problem je što to nestručno radiš, što si konfuzna, što ne donosiš nikakav kvalitet svojim komentarima, ne unosiš prijeko potrebne argumente u dijalog.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#375 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mIRCerka »

Pčelica wrote:Velika sramota sto zalazite u neciji privatni zivot...stvarno sramota...Mislim da nije vrijedno s vama raspravljati, jer koliko vidim ovo je ovdje jedna velika mahala, u kojoj je vrijedjanje na prvom mjestu...S ovim cu zavrsiti raspravu. Samo cu napomenuti, da mail-ovi stizu, od strane zadovoljnih roditelja (kako vi kazete), i vidim da je ovdje samo nekolicina vas nezadovoljnih. A pitam se, koliko samo ima roditelja, koji nemaju vremena za forum. Vidjelo se u emisiji na TVSA koji je procenat glasanja bio.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tajovizija Vam je mjerodavna ;) Aferim :D
Post Reply