Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
fukara_tz

#351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

Blago receno da mi nije dobro. Ako moderatori misle da je previse neka obrisu...

Video sadrzi potresne scene nakon bombardovanja Gaze...
_veleposlanik

#352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

evo o toj hipokresiji Islamskog svijeta o kojoj se ovdje govori. poslusajte i procitajte nesto od ovog covjeka, nije na odmet.

Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

ljubav_aha wrote:
latinice,sustina je bila,kako su jevreji tretirani vijekovima,i nije ni cudo kako i zasto je nastao izrael
Znam da su lose tretirani, reagovala sam na citat koji si izdvojila. I kao sto te neko upita, je li to opravdanje za nacin na koji oni tretiraju Palestince ?
ljubav_aha

#354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote:sasvim je dovoljno znati detalje kako je proizveden izrael
latinice,sustina je bila,kako su jevreji tretirani vijekovima,i nije ni cudo kako i zasto je nastao izrael
madner wrote:Kakve to veze ima?
Ako su tretirani lose ne daje im pravo da druge tretiraju isto tako.

Otkud im onda pravo da se zale sto su tretirani lose, ako su to sami spremni uraditi? Ispade da se slazu da to nije bila nepravda, nego im je krivo sto nisu oni sami to mogli.
madner,napisi,zasto je nastao izrael :?:

kad vec spomijes humanost u politici,objasni mi ,molim te,otkud pravo politicarima BiH da tretiraju svoj narod lose :?:
ljubav_aha

#355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

Latinica wrote:
ljubav_aha wrote:
Znam da su lose tretirani, reagovala sam na citat koji si izdvojila. I kao sto te neko upita, je li to opravdanje za nacin na koji oni tretiraju Palestince ?
latinice,svijet zna i ne opravdava takakav odnos izraela prema palestini,ali politcki svijet zadovoljava vlastitie interese
madner

#356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Nastao je zato sto su nakon Holokausta WW2 imali tolko simpatija da su mogli ostvariti svoj projekat Isreala, uz ogroman broj zidova koji je brodovima dolazio u Palestinu.
Istovremeno slabost UK je stvorila vakum, tako da nije doslo do cistog rijesenja.

Nakon su oteli tu zemlju Palestincima, koji ih nisu ganjali ili pobili u WW2, Isreal nastupa kao kolonizator.
arbosan

#357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arbosan »

_veleposlanik wrote:evo o toj hipokresiji Islamskog svijeta o kojoj se ovdje govori. poslusajte i procitajte nesto od ovog covjeka, nije na odmet.

Sve sto je receno 1000% istina. Ipak se suosjecam sa palestincima, i kao gradjanin ove zemlje kazem, da se nikad nikome ne ponovi!!!
ljubav_aha

#358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

madner,ideja nastanka izraela je mnogo starija,znaci nije nastala pocetkom,tokom ili krajem WW II,hajde malo razmisli zasto su jevreji tako tretirani ,narocito tokom WW II
Latina

#359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

fukara_tz wrote:Blago receno da mi nije dobro. Ako moderatori misle da je previse neka obrisu...

Video sadrzi potresne scene nakon bombardovanja Gaze...
Znaci isto Sarajevo 90-tih. Bravo Izrael, daleko ste dogurali.
2407

#360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

pike wrote:
A ko je ovaj biser rodila ga majka?
Hajd' sto neznas neke osnovne cinjenice oko Izraela/Palestine(a raspravljao bi oko toga) al' mi nije jasno zasto se ne znas koristit internetom?
madner

#361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

ljubav_aha wrote:madner,ideja nastanka izraela je mnogo starija,znaci nije nastala pocetkom,tokom ili krajem WW II,hajde malo razmisli zasto su jevreji tako tretirani ,narocito tokom WW II
Ideja je dosta starija, to sam vec napisao.
Zionisticki pokret je svjesno odkupljivao zemlju vec 70 godina ranije, kako bi stvorili preduslove za Isreal.

Zasto?
Zato sto je antisemitizam jedna od karakteristika hriscanske Evrope u zadnje 2000 godina. Od Spanije do Rusije.
burek_in_space

#362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:madner,ideja nastanka izraela je mnogo starija,znaci nije nastala pocetkom,tokom ili krajem WW II,hajde malo razmisli zasto su jevreji tako tretirani ,narocito tokom WW II
Mislim da madner zheli reci da su politichke prilike dozvoljavale tek nakon WWII da dodje do realizacije projekta pod nazivom drzhava Israel.
Ali chitava ova pricha mi je muchna,jer sa medjusobnim prepucavanjem necemo nishta postici,a ljudi tamo ginu iz dana u dan,i to ce potrajati josh dugi niz godina. :(
madner

#363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

burek_in_space wrote:
Mislim da madner zheli reci da su politichke prilike dozvoljavale tek nakon WWII da dodje do realizacije projekta pod nazivom drzhava Israel.
Ali chitava ova pricha mi je muchna,jer sa medjusobnim prepucavanjem necemo nishta postici,a ljudi tamo ginu iz dana u dan,i to ce potrajati josh dugi niz godina. :(
Mah, nismo ni mi daleko.
Samo pokazuje kolko je bitna pravda a kolko sila u svijetu.
ljubav_aha

#364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

madner wrote:
Zionisticki pokret je svjesno odkupljivao zemlju vec 70 godina ranije, kako bi stvorili preduslove za Isreal.

Zasto?
Zato sto je antisemitizam jedna od karakteristika hriscanske Evrope u zadnje 2000 godina. Od Spanije do Rusije.
plus politicke relacije zemalja uslovljene vlastitom ekonomsko-politickom moci,koje su se drasticno mijenjale :)

palestina jeste nemcna,ali ovakvim ratovanjem ne postize cilj,taktika i relacije se trebaju promjeniti
madner

#365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

ljubav_aha wrote:
madner wrote:

Zasto?
plus politicke relacije zemalja uslovljene vlastitom ekonomsko-politickom moci,koje su se drasticno mijenjale :)

palestina jeste nemcna,ali ovakvim ratovanjem ne postize cilj,taktika i relacije se trebaju promjeniti
Lako je to reci, ali mislim da Isreal nije nikad bio previse merhametli nastrojen.
Strpali su Palestince u torove, i sto se njih tice mogu tamo crknut, dok njih ne ometaju.
Latina

#366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

madner wrote: Samo pokazuje kolko je bitna pravda a kolko sila u svijetu.
NIKAD. Da je bilo tako mi sada ne bismo mogli pisati ove postove.
ljubav_aha

#367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:
kao sto sam vec napisala,trenutna situacija je uslovila tok nastanak izraela,pa to je logicno,ali opet cu napisati,palestina mora promjeniti taktiku,puko ratovanje ne pomaze,godine prolaze,izrael se povecava,pa zar to nije dovojan cinjenica palestincima,da koriste pogresno oruzje
burek_in_space

#368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:
kao sto sam vec napisala,trenutna situacija je uslovila tok nastanak izraela,pa to je logicno,ali opet cu napisati,palestina mora promjeniti taktiku,puko ratovanje ne pomaze,godine prolaze,izrael se povecava,pa zar to nije dovojan cinjenica palestincima,da koriste pogresno oruzje
Jedina taktika koju oni sada primjenjuju jeste onaj natalitet.Prkos,inat,ters narod koji poruchuje (znam da je grozno,ali to jeste chinjenica) ne mozhete nas pobiti,koliko se mi mozhemo roditi.Slazhem se da nemaju ni taktiku ni strategiju ni logistiku,ukratko nemaju nishta.A ko je taj neko ko ce im pruzhiti alternativu kada su odbacheni od sviju?!Pitam bez imalo zle namjere ljubav_aha,jer ja ne znam ko bi im mogao pomoci u ovom trenutku. :-?
ljubav_aha

#369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

madner wrote: Lako je to reci, ali mislim da Isreal nije nikad bio previse merhametli nastrojen.
Strpali su Palestince u torove, i sto se njih tice mogu tamo crknut, dok njih ne ometaju.
palestinici takodjer grijese,rat im je postao smisao zivota,umjesto da nesto promejne,pa zar je normlano boriti se godinama,a nema absolutno nikakvog pozitivnog efekta

izrael nije "merhametli nastrojen" jer izrael je sastav/ljen na specifican nacin
ljubav_aha

#370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ljubav_aha »

burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote:
Jedina taktika koju oni sada primjenjuju jeste onaj natalitet.Prkos,inat,ters narod koji poruchuje (znam da je grozno,ali to jeste chinjenica) ne mozhete nas pobiti,koliko se mi mozhemo roditi.Slazhem se da nemaju ni taktiku ni strategiju ni logistiku,ukratko nemaju nishta.A ko je taj neko ko ce im pruzhiti alternativu kada su odbacheni od sviju?!Pitam bez imalo zle namjere ljubav_aha,jer ja ne znam ko bi im mogao pomoci u ovom trenutku. :-?
palestina je u uzasnom stanju na svim nivoima,prvo treba promjeniti sebe,umjesto forsiranja besmislenog nataliteta koji ce prije ili kasnije poginuti :!:

palestini mogu pomoci oni koji im i danas pomazu,samo imam utisak,da svi koji danas pomazu palestini ratovanjem,vise takvim nacinom pomaganja upravo pomazu izraelu :!:
pike

#371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pike »

2407 wrote:
pike wrote:
A ko je ovaj biser rodila ga majka?
Hajd' sto neznas neke osnovne cinjenice oko Izraela/Palestine(a raspravljao bi oko toga) al' mi nije jasno zasto se ne znas koristit internetom?
Uh jesi "zajebat" ...dobro je da imam tebe da mi kazes. Postavio si tu neciji komentar i ispario se :oops: toliko o tvom znanju koristenja interneta i foruma.

A u neku raspravu oko ovoga se nisam ni ukljucivao prema tome lapandas napamet, a u citatu mi je zapelo za oko kako doticni spominje boga, mali detalj koji se slabo diskutuje ovdje, a po mom skromnom misljenju je veoma bitna stavka u cijeloj prici.

Uglavnom neka si ti doso da me prosvijetlis :oops:
sheilak

#372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sheilak »

Izrael jeste pocinio zlocin i cini ga vec jako dugo, koristeci izgovore, a Palestinci im ih iz ocaja daju.

Meni je sramna reakcija svijeta na krvoprolice, posebno Njemacke, koja iskljucivo krivi Hamas za sve Zar se Njemacka toliko boji da ce ponovo biti okarakterizirana kao " judenfeindlich " da ne zeli nazvati stvari pravim imenom? Isto tako, sta je sa reakcijom muslimanskog svijeta, zasto ne reagira Saudijska Arabija, kao glavni patner USA-a ( a time i zidovske dijaspore) ?

Koliko god ostali upirali prstom na Hamas nazivajuci ga glavnim krivcem i provokatorom, cinjenica je da su nesretne reakcije Hamasa samo (pre)dobro daosao izgovor za izraelsku ofanzivu. Naravno, zidovska drzava moze ciniti sve sto vec desetljecima cini iz prostog razloga jer nema adekvatne reakcije niti zastite za palestinsku sirocad.

Zasto me to sve podsjeca na Bosnu?
Last edited by sheilak on 29/12/2008 17:28, edited 2 times in total.
2407

#373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

pike wrote: Uh jesi "zajebat" ...dobro je da imam tebe da mi kazes. Postavio si tu neciji komentar i ispario se :oops: toliko o tvom znanju koristenja interneta i foruma.
Jel to fakat ne vidis pored ociju ili se stvarno ne znas koristiti internetom i forumima? Napisano je veoma jasno ko je to rekao(izjavio), samo treba pogledati (ali narvno treba i znati gdje treba pogledati) :wink:
pike wrote: A u neku raspravu oko ovoga se nisam ni ukljucivao prema tome lapandas napamet
Izvinjavam se onda sto sam te pomenuo tamo gdje nisam trebao.
pike wrote:Uglavnom neka si ti doso da me prosvijetlis :oops:
Nema problema i treci put :) :thumbup:
revolver amidza

#374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by revolver amidza »

burek_in_space wrote:
ljubav_aha wrote:

to je najidiotskiji način razmišljanja definitivno!
u toj utrci sa vremenom čovjek gubi,..koliko treba godina da stasa jedan čovjek,.a za sekund granata ubije 30 ljudi,.evo ti srebrenica,.8000 pobijenih,.od tih 8 hiljada barem je 7000 moglo nastaviti potomostvo,..u prosjeku da je svaki od njih mogao još po 2 djece imati,.eto ti,..pobili su oni sa tih 8000 jedno 30000 u budućnosti,.ta taktika je mogla piti vode do početka 20 vijeka sa ovakvim oružjem koje ubija stotinu za jedan dan,,.taj pristup pada u vodu!
ne daj bože da se takmičenje nastavi,ali na ovaj način,zna se ko gubi,..taj prsitup služi jedino za samosvijest i podizanje morala,..samo dokle :(
hik--meta

#375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by hik--meta »

evo ehud barak prijeti "all out" ratom. ovdje u americi stidljivo prikazuju samo proteste u londonu, a ni rijeci o nekoj akciji state departmenta. povraca mi se stvarno...
Locked