VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Njanjavi

#351 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Njanjavi »

Druze ja ne bi te podatke bas uzimao zdravo za gotovo. Broj je mozda veci mozda manji, ko zna, ali sigurno znam da ne smatram podatke debila poput david ickea relevantnim.
Grover

#352 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Grover »

Image

Imagine being emotionally blackmailed by your doctor to have your baby vaccinated with a lethal cocktail of 13 vaccines, which included two doses of the DTaP, three doses of the oral rotavirus vaccine and two doses of the polio vaccination. It sounds impossible, doesn’t it?

However, this is exactly what happened to Alisa Neathery when she took her six month-old unvaccinated baby to the doctor for the first time.

She told VacTruth:

“Prior to the shots being given, when the doctor was discussing the pros of getting vaccinated with me, he explained how he was from a village in Africa. That we were lucky in America to have the opportunity to receive vaccines because where he was from, the mothers had to have like 11 kids each, since most would die off from disease because they were not as fortunate to receive vaccines like we are here in America. He really pushed them on me hard. He spent a lot of time convincing me to give Bently the vaccines, but when it was done, we never saw the doctor again.”

According to Alisa, the doctor spent a long time deciding exactly which vaccinations Bently should receive and told Alisa that they shouldn’t give him too many. The doctor eventually decided on a total of 13 vaccinations, which Alisa now believes led to Bently’s death just five days later.

If this were not bad enough, the hospital then decided to blame Alisa for Bently’s death and called child protective services (CPS), who immediately removed her two year-old daughter from the home and gave her to the grandmother to care for her.

Fortunately, her daughter was returned a few months later.

http://vactruth.com/2015/04/23/baby-die ... -vaccines/
The Realist

#354 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

Atena wrote:"prva je da vakcine nisu bile ispravne" NEDOPUSTIVO je ubrizgavati u novorođenče neispravne vakcine ali se ubrizgavaju-šta sve izazovu neću ni da raspravljam
Nećeš, jer nemaš o čemu raspravljati, pošto nemaš pojma o čemu govoriš i mene bi sramota bilo pisati išta o nečemu sa ovoliko malo znanja (a svo tvoje znanje se vidi u druga dva citata, a pogotovo prvom ciratu). To je sramota za ljudski intelekt šta ti pišeš.

Kada se govori o neispravnim vakcinama, znači da nisu djelotovorne, ne da nešta naprave pacijentu (najčešći je razlog loše čuvanje), a to se toliko rijetko dešava, da se ne može ni u promilima izraziti.
"iz nekog razloga imuni sistem kod ljudi nije dovoljno jak" pa koji će mu vrag imuni sistem kad smo mu ubrizgali vakcinu koja će da ga štiti od bolesti?
Opet da napišem, ti si sramota za ljudski rod, kada imaš hrabrosti tvrditi da si dobro istražila šta vakcine rade, govoriš kontra vakcina i onda ovakvo nešto napišeš. Ja još uvijek ne mogu sebi doći koliko malo znanja ti imaš.
"treće je da je virus mutirao" NEDOPUSTIVO: dovedeš dijete da ga zaštitiš od bolesti a oni mu ubrizgaju tu bolest...
Još jedan dokaz da ne znaš o čemu govoriš. Jesi li ti svjesna kakve stvari pišeš? Kako uspiješ sebe u ogledalo pogledati i da ne zaplačeš od stida?

I za prvi i za drugi citat se mogu objasniti stvari, ali ti apsolutno nisi zaslužila da ti se išta objašnjava, jer je jasno da ni najmanje ne razumiješ problematiku, a imaš neku patološku potrebu da o tome raspravljaš.
The Realist

#355 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

Njanjavi wrote:Meni licno je nekako sve to ko na silu sklepano. Citam bas juce na fb, ono sto su u neznam kojoj americkoj drzavi donijeli zakon o prisilnoj vakcinaciji, ono kao nemas pravo vise odbit, i hajd ok pokusavam shvatit njihov argument zasto.
Citam komentare, kad pise cikica, pedesetak godina, bivsi veteran, ima frajer neku zesce zajebanu bolest koja mu ne dozvoljava nikakve vakcine, hemije, ama nista od tih caka da unosi u sebe.
Zato kazem, meni nekako neshvatljivo da moderna medicina, sa tolikim busanjem u prsa o modernim pristupima pacijentu i bolestima, jos uvjek se klete u nesta sto je mozda ferceralo na pocetku proslog vjeka, i u to i dan danas ulazu sve nade.
Ponavljam jos jednom, stvarno ne zastupam stranu da je vakcinacija suvisna da je zlo i da izaziva sta znam vec sta, al samo logicki razmisljam i gledam tu praxu realno.
Insan je mnogo versitilna biljcica, presmjesno mi je ocekivat da jedna vakcina nece naskodit nikome, da ce djelovat na sve isto, bez posljedica.
Ovako, nije tačno da se ne može odbiti vakcinacija, nego se traži da djeca ne mogu ići u javne škole ako nisu vakcinisana.

Penicilin je funkcionisao u prošlom vijeku, funkcioniše i danas, zašto je problem? Penicilin se usavršavao, kao i vakcine, a osim toga, naš imuni sistem je takav da apsolutno nema potrebe da se mijenjaju neke stvari - zna se kako vakcina funkcioniše (osim @Atene, ta pojma nema) i nema potrebe da se to promijeni, jedino se mogu detalji mijenjati, ali sam princip ne, jer je to ustvari i najbolji mogući princip.

Jedina druga nada bi bilo da se pusti da obole ljudi (a ti brojevi bi bili daleko veći sada radi veće populacije) i da se onda liječi, poveća broj umrlih i trajnih invaliditeta, a o cijeni da ne govorim, jer bi još više opteretilo sve zdravstvene sisteme, štaviše, dovelo bi do kolapsa istih bez intenzivne pomoći država. To i jeste razlog što pokušavaju natjerati ljude da se vakcinišu, jer je puno jeftinije, nego da se isti liječe (iako bi farmaceutskim kompanijama bilo bolje da se liječe ljudi).

Vakcine nekada i naškode nekima, ali te brojke su suštinski statistički nebitne u odnosu koliko donesu dobroga (ja sam sam otac i naravno da nešto zahvati moje dijete da meni nije statistički nebitno, ali razumiješ moju poentu).

Vakcine će postajati i sve sigurnije, jer sve više napretka se radi u genetici i moći će se djeca testirati na određene stvari prije vakcinacije, te će posljedice biti sve rjeđe i rjeđe, a i sada su jako rijetke. Pisao sam ranije daje vakcina protiv H1N1 (svinjske gripe) izazivala encefalitis kod djece (ne kod svih, niti kod većine, ali u dovoljnom broju da se reaguje). Kasnije se genetskim istraživanjem otkrilo da "nije" tome razlog vakcina, nego sam virus, te takve osobe ukoliko obole od H1N1 će najvjerovatnije razviti i encefalitis. Naravno kod takve djece se neće davati vakcine, ali to nije dovoljno da se spriječe posljedice, nego se moraju mjere protiv oboljenja poduzeti. Ali eto, samo jedan primjer gdje će genetska testiranja pomoći (nažalost, još je to relativno mlado, a kod nas skoro neizvodivo).
Njanjavi

#356 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Njanjavi »

The Realist wrote:
Atena wrote:"prva je da vakcine nisu bile ispravne" NEDOPUSTIVO je ubrizgavati u novorođenče neispravne vakcine ali se ubrizgavaju-šta sve izazovu neću ni da raspravljam
Nećeš, jer nemaš o čemu raspravljati, pošto nemaš pojma o čemu govoriš i mene bi sramota bilo pisati išta o nečemu sa ovoliko malo znanja (a svo tvoje znanje se vidi u druga dva citata, a pogotovo prvom ciratu). To je sramota za ljudski intelekt šta ti pišeš.

Kada se govori o neispravnim vakcinama, znači da nisu djelotovorne, ne da nešta naprave pacijentu (najčešći je razlog loše čuvanje), a to se toliko rijetko dešava, da se ne može ni u promilima izraziti.
"iz nekog razloga imuni sistem kod ljudi nije dovoljno jak" pa koji će mu vrag imuni sistem kad smo mu ubrizgali vakcinu koja će da ga štiti od bolesti?
Opet da napišem, ti si sramota za ljudski rod, kada imaš hrabrosti tvrditi da si dobro istražila šta vakcine rade, govoriš kontra vakcina i onda ovakvo nešto napišeš. Ja još uvijek ne mogu sebi doći koliko malo znanja ti imaš.
"treće je da je virus mutirao" NEDOPUSTIVO: dovedeš dijete da ga zaštitiš od bolesti a oni mu ubrizgaju tu bolest...
Još jedan dokaz da ne znaš o čemu govoriš. Jesi li ti svjesna kakve stvari pišeš? Kako uspiješ sebe u ogledalo pogledati i da ne zaplačeš od stida?

I za prvi i za drugi citat se mogu objasniti stvari, ali ti apsolutno nisi zaslužila da ti se išta objašnjava, jer je jasno da ni najmanje ne razumiješ problematiku, a imaš neku patološku potrebu da o tome raspravljaš.
A ti stvarno imas jako nekulturan pristup diskursu, prosto ne mogu vjerovat da si medicinski radnik, ustvari kad malo bolje razmislim i mogu, pogotovo u ovakvom sistemu ;)
Zena nit te uvrjedi, nit tebi licno sta rece, vecina njenih pitanja kad logicki kao laik razmislis ima smisla.
Po cemu zenu onda vrjedjas.
Halali ako nismo svi doktori, ali vecina insana ovde ima djecu i interesuje ih ta problematika.
Ako ne znas lijepo pojasnit, nema potrebe da vrjedjas sugovornike iako se vas stav razlikuje, vadiluj i postuj i cao.
A najgluplju tezu u zadnjih par postova bas ti izvali druze, uvrjedio se ili ne tako je.
Insan pokvaren jogurt da popije osjetice posljedice, a ti kao doktor odgovorno tvrdis da insan koji dobije staru ili vakcinu sa isteknutim rokom nece osjetit nikakvu nuspojavu?
Malo mi to nelogicno cak i kao laiku ;)
Njanjavi

#357 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Njanjavi »

The Realist wrote:
Njanjavi wrote:Meni licno je nekako sve to ko na silu sklepano. Citam bas juce na fb, ono sto su u neznam kojoj americkoj drzavi donijeli zakon o prisilnoj vakcinaciji, ono kao nemas pravo vise odbit, i hajd ok pokusavam shvatit njihov argument zasto.
Citam komentare, kad pise cikica, pedesetak godina, bivsi veteran, ima frajer neku zesce zajebanu bolest koja mu ne dozvoljava nikakve vakcine, hemije, ama nista od tih caka da unosi u sebe.
Zato kazem, meni nekako neshvatljivo da moderna medicina, sa tolikim busanjem u prsa o modernim pristupima pacijentu i bolestima, jos uvjek se klete u nesta sto je mozda ferceralo na pocetku proslog vjeka, i u to i dan danas ulazu sve nade.
Ponavljam jos jednom, stvarno ne zastupam stranu da je vakcinacija suvisna da je zlo i da izaziva sta znam vec sta, al samo logicki razmisljam i gledam tu praxu realno.
Insan je mnogo versitilna biljcica, presmjesno mi je ocekivat da jedna vakcina nece naskodit nikome, da ce djelovat na sve isto, bez posljedica.
Ovako, nije tačno da se ne može odbiti vakcinacija, nego se traži da djeca ne mogu ići u javne škole ako nisu vakcinisana.

Penicilin je funkcionisao u prošlom vijeku, funkcioniše i danas, zašto je problem? Penicilin se usavršavao, kao i vakcine, a osim toga, naš imuni sistem je takav da apsolutno nema potrebe da se mijenjaju neke stvari - zna se kako vakcina funkcioniše (osim @Atene, ta pojma nema) i nema potrebe da se to promijeni, jedino se mogu detalji mijenjati, ali sam princip ne, jer je to ustvari i najbolji mogući princip.

Jedina druga nada bi bilo da se pusti da obole ljudi (a ti brojevi bi bili daleko veći sada radi veće populacije) i da se onda liječi, poveća broj umrlih i trajnih invaliditeta, a o cijeni da ne govorim, jer bi još više opteretilo sve zdravstvene sisteme, štaviše, dovelo bi do kolapsa istih bez intenzivne pomoći država. To i jeste razlog što pokušavaju natjerati ljude da se vakcinišu, jer je puno jeftinije, nego da se isti liječe (iako bi farmaceutskim kompanijama bilo bolje da se liječe ljudi).

Vakcine nekada i naškode nekima, ali te brojke su suštinski statistički nebitne u odnosu koliko donesu dobroga (ja sam sam otac i naravno da nešto zahvati moje dijete da meni nije statistički nebitno, ali razumiješ moju poentu).

Vakcine će postajati i sve sigurnije, jer sve više napretka se radi u genetici i moći će se djeca testirati na određene stvari prije vakcinacije, te će posljedice biti sve rjeđe i rjeđe, a i sada su jako rijetke. Pisao sam ranije daje vakcina protiv H1N1 (svinjske gripe) izazivala encefalitis kod djece (ne kod svih, niti kod većine, ali u dovoljnom broju da se reaguje). Kasnije se genetskim istraživanjem otkrilo da "nije" tome razlog vakcina, nego sam virus, te takve osobe ukoliko obole od H1N1 će najvjerovatnije razviti i encefalitis. Naravno kod takve djece se neće davati vakcine, ali to nije dovoljno da se spriječe posljedice, nego se moraju mjere protiv oboljenja poduzeti. Ali eto, samo jedan primjer gdje će genetska testiranja pomoći (nažalost, još je to relativno mlado, a kod nas skoro neizvodivo).
Druze meni je kod vas medicinara smjesna ta fanaticna uvjerenost u ta istrazivanja i u lobije koji vam serviraju narucena istrazivanja.
Ja iz LICNOG iskustva znam definitivno i nepobitno, da svaku godinu kad je sestra vodila djecu na vakcine sezonske protiv gripa, tu zimu su djeca odbolovala po par puta gripe, teze oblike.
A vidi divnog cuda, kako se manila te prakse, djeca znaju predeverat zimu bez ijednom da se razbole.
Isto argumentovano tvrdim za par pemzionera iz neposrednog okruzenja.
Druze dan kad su bolnice krenule poslovati po ekonomskoj racunici i principima poslovanja u plusu no matter what, to je dan kad sam prestao vjerovat u vase kvaziargumente. A o bahatosti i nekulturi predocavanja validnih dokaza i manjka logike da ne pricamo.
Toliko od mene sto se vakcina tice ;)
The Realist

#358 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

buba80 wrote:
Hvala puno na objasnjenju :) mada sad kad malo razmislim, nekako mozda u pozadini citave ove negativne propagande i stoje farmaceutske firme koje bi itekako profitirale od toga da 'masovnije' lijece populaciju, pa sad, nije vazno od cega. jer njima bas ne ide u prilog imunitet ljudi i sto su neke epidemije i virusi gotovo iskorjenjeni.
Ne bih rekao da su one to započele, mada bih mogao čak sa više argumenata, tvrditi takvo nešto, nego tome su razlog pojedinci koji se bogate prodajom raznih preparata (samo naši "intelektualci" ovdje pojma nemaju o tome), ali veći razlog su advokati sa kojima je počelo sve, koji su uvidjeli šansu da dobro zarade.

Ovo pogotovo vrijedi za SAD, gdje su kazne ogromne, ali i u Evropi se može odličan novac izvući.

Advokati koriste rupe u pravnim sistemima, a pogotovo u SAD-u gdje porota donosi odluku, dok je u Evropi malo blaže, jer sudije donose odluke, ali ni to nije najbolje.

Šta porota, ili sudija zna o vakcinama? Šta oni znaju o medicini da bi mogli donijeti relevantan zaključak. Dolazi do paradoksa. Porota donese odluku da je razlog nečemu vakcina i odbiju bilo kakve studije koje se prikažu, a istovremeno koriste lijekove koji su odobreni nakon identičnih studija. U samo par slučajeva se stvarno može nešto jasno dokazati, ali to sama nauka kaže, ne negira. No, kako su to civilne parnice, a ne krivične, onda nije potrebno ni dokazati 100%, nego samo treba imati dovoljno sumnje da bi to moglo biti i kazna ide (OJ Simpson je oslobođen na sudu za ubistvo supruge i njenog ljubavnika, ali je izgubio civilnu parnicu povodom toga, ili je pristao da se nagodi, jer je znao da će izgubiti - ovo samo nema veze sa vakcinama, ali govori načinu na koji se donose odluke).

Također, od pojedinačnih slučajeva se pokušava napraviti standard. Ako si pročitala ono za trotoare što sam pisao i opasače, općenito se na to svodi. Da li bi ti, ili bilo ko drugi zabranio trotoare i pojaseve (a nemamo izbor kada su oni u pitanju, nije da nas ne tjeraju da ih koristimo).

I ono što je najveći problem je taj što protivnici vakcinacije ne koriste stručne izraze, ili nauku, nego argumente za široke narodne mase (bez uvrede ikome) i onda imamo nekoga poputa @Atene koja će napisati NEĆU NI DA PIŠEM ŠTA SVE IZAZIVAJU (jer ne zna, niti ima dokaze, ali ovo prolazi kod ljudi) i napiše ŠTA ĆE NAM IMUNI SISTEM AKO SMO DOBILI VAKCINU i naravno, onaj ko APSOLUTNO NIKAKVOG ZNANJA NEMA O TOME će to smatrati kao validan argument, dok će svako ko se iole razumije u to zgroziti se na datu argumentaciju. Nažalost, šta misliš kojih je sve više i više?

Isto vrijedi kada se postavi statistika da je u zadnjih 30-40 godina više ljudi u SAD-u od polia oboljelo radi vakcinacije, nego prirodnim putem. To je tačno (čak se i otvoreno kaže da otprilike na 2,5mio vakcina dolazi jedno oboljenje polia, jer se radi o živoj vakcini). Tako da nakon 10 miliona vakcinacija postoji šansa da bude 4 oboljelih (zavisi koja se vakcina koristi), s tim da treba znati da 1% oboljelih doživi paralizu, velika većina nema nikakvih simptoma, jedan dio ima blaže simptome, 1-5% ima teže simptome. No, pazi sada, prije vakcine je u prosjeku preko 35000 godišnje slučajeva oboljelih od polia bilo, da bi od 1979-2000 ukupno bilo 154 izazvana vakcinom i nijedan prirodnim putem da je infekcija nastala u SAD-u. Sada ti meni reci koje brojke su strašnije? A razloga zašto imamo samo ove oboljele radi vakcinacije je taj što drugačije se ne može oboljeti, jer je vakcina obavila svoje.

A sada ono bitno, postoje dvije vakcine kada govorimo o poliomijelitisu, to su OPV (živa, koja može napraviti problem u 1 od 2,5mio slučajeva) i IPV koja ne može. OPV se skoro izbacuje iz upotrebe i koristi se tamo gdje vladaju epidemije, pošto OPV dijelom štiti i nevakcinisanu populaciju (jer se može kapljičnim putem prenijeti), ali čim se to riješi, prelazi se na IPV vakcinu (i u svijetu se radi prelazak na IPV da bi se i taj minimalni rizik uklonio).

Naravno, @Grover ovo neće napisati, niti on zna išta o ovome, ali nažalost ne zna ni velika većina populacije i nju je lakše uplašiti izjavama poput navedenih, koliko god one bile neistinite.

PIŠEM VELIKIM SLOVIMA ČISTO ŠTO SUMNJAM DA ĆE SE SVE PROČITATI :). EVO VIDIŠ KOLIKO JA MORAM NAPISATI DA BIH SAMO JEDAN JAKO MALI DIO JEDNOG DIJELA NAPISAO I DA BIH BAREM DIJELOM POJASNIO O ČEMU SE RADI I KO ĆE TO ČITATI I KO IMA PRILIKU ČITATI? A SVJEDOCI SMO KOLIKO MALO MORAJU NAPISATI LJUDI POPUT @GROVERA i @ATINE DA BI IM LJUDI POVJEROVALI, KOLIKO GOD TO ŠTO ONI PIŠU NIJE TAČNO, ILI SAMO JEDNIM MALIM DIJELOM TAČNO, JER NIKADA NE PRIKAŽU CIJELU SLIKU, ŠTO JE JOŠ GORE, SVAKE NOVINE, DA NE KAŽEM TABLOID ĆE TAKVO NEŠTO OBJAVITI, A ZNAMO ŠTA SE NAJVIŠE ČITA.
Brus Lee

#359 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Brus Lee »

Njanjavi wrote:
The Realist wrote:

"treće je da je virus mutirao" C...

A ti stvarno imas jako nekulturan pristup diskursu, prosto ne mogu vjerovat da si medicinski radnik, ustvari kad malo bolje razmislim i mogu, pogotovo u ovakvom sistemu ;)
Zena nit te uvrjedi, nit tebi licno sta rece, vecina njenih pitanja kad logicki kao laik razmislis ima smisla.
Po cemu zenu onda vrjedjas.
Halali ako nismo svi doktori, ali vecina insana ovde ima djecu i interesuje ih ta problematika.
Ako ne znas lijepo pojasnit, nema potrebe da vrjedjas sugovornike iako se vas stav razlikuje, vadiluj i postuj i cao.
A najgluplju tezu u zadnjih par postova bas ti izvali druze, uvrjedio se ili ne tako je.
Insan pokvaren jogurt da popije osjetice posljedice, a ti kao doktor odgovorno tvrdis da insan koji dobije staru ili vakcinu sa isteknutim rokom nece osjetit nikakvu nuspojavu?
Malo mi to nelogicno cak i kao laiku ;)
Ti ovo izgleda shvatas kao borbu dva tima, "Za vakcine" i "Protiv vakcina" i to ti je greska. Djevojka ili gospodja blage veze nema o vakcinama i vakcinaciji i to je cinjenica. Te njene tvrdnje su toliko glupe, da sam se zabrinuo ako ona gradi svoj stav na ovakvom svom "znanju". Realist je objasnio, argumentovao i razumljivim jezikom napisao i vise nego dovoljno. Obradio je temu sa svih aspekata i da nije imala pojma, mogla je iz njegovih postova nauciti sve o vakcinaciji. Nakon sve te price, postavlja idiotske tvrdnje, koje zdrav razum ne moze shvatiti.
The Realist

#360 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

Njanjavi wrote: Druze meni je kod vas medicinara smjesna ta fanaticna uvjerenost u ta istrazivanja i u lobije koji vam serviraju narucena istrazivanja.
Znaš li ti da dosta vakcina i to dosta onih protiv kojih se vodi kampanja uopšte nisu razvijale farmaceutske kompanije u svom aranžmanu, nego su bile od državnog značaja, pa su razvijane državnim sredstvima? Pod dva, ako neću vjerovati u nauku, u šta da vjerujem, jer za razliku od onih koji su protiv vakcinacije, nauka sama sebe ispravi, "nauka" sama objavi da nešto ne štima i onda se to usavršava.
Ja iz LICNOG iskustva znam definitivno i nepobitno, da svaku godinu kad je sestra vodila djecu na vakcine sezonske protiv gripa, tu zimu su djeca odbolovala po par puta gripe, teze oblike.

A vidi divnog cuda, kako se manila te prakse, djeca znaju predeverat zimu bez ijednom da se razbole.
Tebi ću rado objasniti, iako se negdje ne slažemo, iako si i ti mene uvrijedio, a spočitavaš mi to za @Atinu, ali nema veze. Pisalo se ranije, sa gripom je specifičnije, jer virus influence nije jedan, nego ima dosta oblika. Vakcina se pravi tako što se uradi procjena i tri soja (mislim da su još uvijek tri) se uzmu za pravljenje vakcine. Ako pogode, bude djelotvorna, ako ne, onda ne bude.

To što su tvoja djeca oboljela može biti da je bio u pitanju soj, koji se nije nalazio u vakcini, može biti da im je radi drugih stvari imuni sistem tada bio slabiji, a može biti i da nisu djelovale vakcine (vakcine protiv gripe nisu isto kao vakcine protiv polia, tetanusa, difterije, morbila, hepatitisa, i td.....).

Ja isto ne koristim te vakcine, ali ja ne spadam u rizičnu grupu i smatram da bi rizične grupe trebale koristiti iste.
Isto argumentovano tvrdim za par pemzionera iz neposrednog okruzenja.
Uopšte ovo neću negirati, sasvim moguće.
Druze dan kad su bolnice krenule poslovati po ekonomskoj racunici i principima poslovanja u plusu no matter what, to je dan kad sam prestao vjerovat u vase kvaziargumente.

Vakcine su napravljene puno prije toga, vakcine su bile neophodne i dok je ovdje vladao komunizam, zar su i tada bolnice gledale samo profit. Ako nevjeruješ "našim" argumentima, pretpostavljam da ćeš ostati dosljedan do kraja i NIKADA nećeš zatražiti pomoć ljekara, o čemu god da se radilo, jer na kraju krave, radi se o istim ljekarim, istim istraživanjima, istim bolnicama, istim farmaceutskim kompanijama (a nadam se da nećeš donijeti takvu odluku, jer koliko god se ne slagali, ne želim da umreš).
A o bahatosti i nekulturi predocavanja validnih dokaza i manjka logike da ne pricamo.
Šteta što dolje kažeš da si završio, jer baš bih volio vidjeti kako su to naši dokazi nelogični, a dokazi onih koji su protiv vakcina logični?

A bahatost i nekultura je jedini način da se neke stvari shvate, jer nažalost drugog načina nema, pošto je jasno kakvi ljudi ovdje pišu, tj. sa kakvim znanjem o pomenutoj materiji. I moram reći da je strašno da je veći problem način na koji sam ja napisao, nego sadržaj onoga što je napisala @Atina.
Njanjavi

#361 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Njanjavi »

Uopste to ne shvatam tako, ja prvi kazem da imaju obje strane tu validnih i dokaza i pitanja.
Isto koliko vjerujem da su korisne vakcine, toliko vjerujem da ima razlicitih insana da nekima pomaze a nekima odmaze.
Ali je bitnije kako se zeni odgovori. Ok ne zna, pa cemu onda napad odmah i spocitavanje da je idiot.
Ako ne zna pojasni joj ljudski, objasni zeni da se imunitet jaca tako sto se mala kolicina targetiranog virusa ubaci u tjelo da se stvore antitjela i ojaca sistem u borbi protiv toga.
Ako nemas zivce ni volje, ne moras je vrjedjat jbte.
Zena je kao laik napisala par stvari koje vecinu laika interesuju i ne kontaju, pa pobogu nismo svi doktori.
Znaci ako ne zna idiot je odma, malo mi degutantno i snobisticki to izgleda.
Kao da vi odete automehanicaru, pojasnite problem i pokazes prstom a covjek ti se crkne u lice od smjeha i nazove te idiotom.
Papanluk jbga.
bubi_mama

#362 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by bubi_mama »

Meni nikako nije jasno zasto danas djeca primaju ovoliki broj vakcina, nego prije 20-25 godina?
Ja licno sam vakcinisala djecu. Stariji je primio sve vakcine, ali nikada necu zaboravit njegovu reakciju na prvu vakcinu, mislila sam da ce mi djete umrijeti. Naglo je dobio temperaturu, bukvalno u roku 10 minuta je skocila na 40, da bi za deset minuta povratio takav zeleni mlaz iz sebe, i temperatura se odmah spustila na 36,5. Nakon toga kao da se nista nije desilo.
Malenu kad odvedem na vakcinaciju svaki put, iskreno, umrem od staha. Nije svejedno nikako.
Zbog prirode mog posla upoznala sam dosta ljudi koji su osteceni vakcinama, a i roditelja koji imaju autisticnu djecu, i ljudi su 100 % uvjereni da je od vakcinacije.
The Realist

#363 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

Njanjavi wrote:Uopste to ne shvatam tako, ja prvi kazem da imaju obje strane tu validnih i dokaza i pitanja.
Isto koliko vjerujem da su korisne vakcine, toliko vjerujem da ima razlicitih insana da nekima pomaze a nekima odmaze.
Ali je bitnije kako se zeni odgovori. Ok ne zna, pa cemu onda napad odmah i spocitavanje da je idiot.
Ako ne zna pojasni joj ljudski, objasni zeni da se imunitet jaca tako sto se mala kolicina targetiranog virusa ubaci u tjelo da se stvore antitjela i ojaca sistem u borbi protiv toga.
Ako nemas zivce ni volje, ne moras je vrjedjat jbte.
Zena je kao laik napisala par stvari koje vecinu laika interesuju i ne kontaju, pa pobogu nismo svi doktori.
Znaci ako ne zna idiot je odma, malo mi degutantno i snobisticki to izgleda.
Kao da vi odete automehanicaru, pojasnite problem i pokazes prstom a covjek ti se crkne u lice od smjeha i nazove te idiotom.
Papanluk jbga.
Molim te pročitaj sve šta je ranije pisala i onda mi reci da ovo što si ti napisao stoji?

Ja kada odem automehaničaru ne kažem da me on vara i da mi stavlja opasač samo zato da bi zaradio.

Prije toga nisam javno tvrdio kako sam dovoljno istražio o opasačima, kako opasači sigurno ubijaju i povrijeđuju ljude, kako ljudi ginu i kada su vezani i slično, a da bih onda rekao da mi vrata okrene paralelno sa tlom kako bih mogao da letim pomoću svog automobila.

Tebi je OK da neko vodi kampanju protiv nečega što spavašava živote, što je dokazano spasilo milione živote i spriječilo još više invaliditeta, a da pri tome nema nikakvo znanje o istomu. Jesi li ti svjestan koliko je to opasno?
The Realist

#364 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

bubi_mama wrote:Meni nikako nije jasno zasto danas djeca primaju ovoliki broj vakcina, nego prije 20-25 godina?
Ja licno sam vakcinisala djecu. Stariji je primio sve vakcine, ali nikada necu zaboravit njegovu reakciju na prvu vakcinu, mislila sam da ce mi djete umrijeti. Naglo je dobio temperaturu, bukvalno u roku 10 minuta je skocila na 40, da bi za deset minuta povratio takav zeleni mlaz iz sebe, i temperatura se odmah spustila na 36,5. Nakon toga kao da se nista nije desilo.
Malenu kad odvedem na vakcinaciju svaki put, iskreno, umrem od staha. Nije svejedno nikako.
Zbog prirode mog posla upoznala sam dosta ljudi koji su osteceni vakcinama, a i roditelja koji imaju autisticnu djecu, i ljudi su 100 % uvjereni da je od vakcinacije.
Razlog više vakcina je taj što su ljudi razvili nove vakcine. Nije lako razviti vakcinu i ne mogu se sve razviti odjednom. Nažalost, ti (niti bilo ko ko se ne bavi ovim poslom, što je i logično) ne pratiš kakav stvarno uticaj imaju vakcine na zdravlje i šta su sve spriječile. Da pogledaš te brojke, shvatila bi puno toga.

No, neka ti najbolji dokaz bude taj da se protiv vakcina nije decenijama ništa govorilo i da se sa tim počelo tek kada su one obavile posao i sada ljudi mogu svakakve teorije pronalaziti (to je kao da ti oboliš radi neke bakterije, popiješ antibiotike, izliječiš se i nakon toga kreneš protiv antibiotika, jer oni imaju određene neželjene efekte).

Vjerujem za reakciju djeteta i nije jedino, ali zar i tebi ne govori nešto da je imao takvu reakciju na prvu vakcinu, a nakon toga ništa? Valjda je logičnije da je tu bilo još nešto u pitanju. Također, neke vakcine se prestanu davati djeci nakon neželjenog efekta, pa se daju druge, a ove se daju naknadno, ili se daju uz posebnu pažnju. Ali sve tu to rijetki slučajevi. Ali vidiš, ja bih apsolutno mogao shvatiti tvoj strah od vakcinacije i razumio bih te, jer je to u našoj prirodi, ali sve to dok se ne krene tvrditi nešto, što na kraju ja mogu pobiti tim da moja kćerka nije imala nikakvu rekaciju na prve tri vakcine (iako ni ona nije najbolji primjer, jer ono što je ona primila i nije sporno nikada bilo).

Eh vidi, kada je autizam u pitanju, ljudi jako malo znaju o tome, a svu teoriju da je to uradila vakcina su izvukli iz istraživanja koje sam opisao.
Evo neki dan su objavljeni rezultati studije koji kažu da nije uočena povezanost čak ni kod djece koja imaju povećan rizik.
Promerećaji u mozgu, koji su vezani za autizam, nastaju još u embrionalnom razvoju (barem na to dokazi upućuju). Pa ne primamo tada vakcine. Također, poromećaji kod vakcinisane i nevakcinisane djece se uočavaju u ISTO vrijeme, pa se pita čovjek kako su nevakcinisana djeca oboljela? Razlog zašto se MRP vakcina krivi je što se ona baš daje u tom periodu, ali ponavljam, u istom periodu se primjeti i kod vakcinisane i kod nevakcinisane djece.

Dalje, ako pratiš sve, a vidim da pratiš, za autizam se povezuje živa (Thimerosal i ovo je bitno navesti, jer se radi o različitoj formi žive), ali živa je je već godinama skoro izbačena iz vakcina, a autizam je i dalje tu? Kako to objašnjavamo? Sada su odjednom druge stvari u vakcini problematične, jer je argument žive nestao? Ali kako shvatiti ozbiljno nekoga ko pobija naučna istraživanja i mijenja razloge za nešto kako mu odgovara.

Evo ima dolje tabela vakcina i koliko žive (mercury) ima u njima: http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccin ... 096228#saf

Sama procijeni, da li bi argument žive trebao biti ovdje validan?

Znaš li da postoje ribe koje sadrže više žive i to puno više, nego vakcine, pa se opet jedu? Ali evo nešto vezano za naše područje, što bi čak trebalo više imati veze sa intoksikacijom živom, nego vakcinom. Kada se ugalj sagorijeva u atmosferu se oslobađa živa, koja dalje zagađuje tlo i vode, te se veliki dio širi globalno i to je najveći izvor žive kada je čovjek u pitanju. Svjesna si koliko se kod nas koristi ugalj, a koliko tek u svijetu?

Zašto to niko ne povezuje sa autizmom, nego vakcine?
The Realist

#365 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

Brus Lee wrote: Ti ovo izgleda shvatas kao borbu dva tima, "Za vakcine" i "Protiv vakcina" i to ti je greska. Djevojka ili gospodja blage veze nema o vakcinama i vakcinaciji i to je cinjenica. Te njene tvrdnje su toliko glupe, da sam se zabrinuo ako ona gradi svoj stav na ovakvom svom "znanju". Realist je objasnio, argumentovao i razumljivim jezikom napisao i vise nego dovoljno. Obradio je temu sa svih aspekata i da nije imala pojma, mogla je iz njegovih postova nauciti sve o vakcinaciji. Nakon sve te price, postavlja idiotske tvrdnje, koje zdrav razum ne moze shvatiti.
Znam da sam bio grub, ali vidim da ti ipak imaš dosta znanja o ovome i hajde reci (ustvari nemoj, dovoljno si napisao ustvari) šta tebi prvo padne na pamet kada pročitaš ovo, a dolazi od nekoga ko je apsolutno protiv vakcina i tvrdi da je istraživao te stvari? Kako čovjek da tu primjeni strpljenje i zdrav razum?

Ja još uvijek ne mogu vjerovati da je ono napisano.
The Realist

#366 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

But that argument is historically unfounded. Not only do pediatricians and doctors often lose money on vaccine administration, it wasn't too long ago that the vaccine industry was struggling with slim profit margins and shortages. The Economist wrote that "for decades vaccines were a neglected corner of the drugs business, with old technology, little investment and abysmal profit margins. Many firms sold their vaccine divisions to concentrate on more profitable drugs."

In fact, vaccines were so unprofitable that some companies stopped making them altogether. In 1967, there were 26 vaccine manufactures. That number dropped to 17 by 1980. Ten years ago, the financial incentives to produce vaccines were so weak that there was growing concern that pharmaceutical companies were abandoning the vaccine business for selling more-profitable daily drug treatments. Compared with drugs that require daily doses, vaccines are only administered once a year or a lifetime. The pharmaceutical company Wyeth (which has since been acquired by Pfizer) reported that they stopped making the flu vaccine because the margins were so low.

“Historically vaccines were produced at a relatively low price and sold with a low profit margin. They were add-ons to other products—mostly drugs—that pharmaceutical manufacturers were producing," explains Neal Halsey, professor of pediatric infectious diseases and international health at Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. "The people working in vaccines described themselves as the stepchild of others, and they had to fight hard for the resources to develop new vaccines.”
There are many factors that make vaccine production tricky, and thus less lucrative: Live vaccines are troublesome to manufacture, and they're closely regulated by the FDA for quality control. Public agencies often buy vaccines at capped prices (though research has shown that doesn't necessarily make companies exit the market, because they buy at high volumes). Altogether, a combination of high production costs, low market prices, and heavy regulation may have contributed to occasional vaccine shortages.

But then a couple things happened to turn the vaccine market around in recent years. Global demand, particularly in developing countries, shot up. Since 2000, the Gavi Alliance has provided vaccination for 500 million children in poor countries, preventing an estimated 7 million deaths. GlaxoSmithKline reported that 80 percent of the vaccine doses they manufactured in 2013 went to developing countries. Additionally, vaccines that could turn a profit in high-income countries—constituting 82 percent of global vaccine sales in terms of value, according to the World Health Organization—hit the market.
http://www.theatlantic.com/business/arc ... at/385214/

Evo ima sve zašto su postale profitabilne, koliko su stvarno bitne farmaceutskoj industriji, ali i kada su tek postale profitabilne (tek nakon što je nastala bojazan da će nestati vakcina, jer ih niko neće proizvoditi, pošto se ne isplati, a učinak je bio jasan i morali su nekako "nagovoriti" farmaceutske kompanije da proizvode vakcine, umjesto da ih zamijene lijekovima koji su puno profitablniji za njih, a mnoge više nisu prodavali u većim količinama, pošto su vakcine spriječile oboljenja).
Njanjavi

#367 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Njanjavi »

Ja sad ne shvatam jel to kao neki argument za njih ili sta?
I takvim debilima i spodobama da bezuslovno vjerujemo jel?
Ono nema zarade, necemo ni pravit jel.
Ko meni garantuje onda da mi nece u vakcine stavit nesto da prodaju nesta drugo?
Druze zamisli se malo, razmisli jbga, shvatam ja da si doktor i da branis tu praksu, ali budi mrvu realan.
Znas kakav je insan i na kakve malverzacije je spreman, i pls mojne da se pravimo nevini i glupi i da oci zatvaramo na x malverzacija u toj industriji.
I kad vec pricas o ukidanju Thimerosala. zasto ne kazes onda sta ga zamjenjuje ako vec pricas iskreno i ako si upucen? Pojasni ljudima sta je 2-Phenoxyethanol (2-PE) ako se vec prica o tome. Izbacili Thimerosal a ubacili skoro isti klinac ako ne i gori ;)
Njanjavi

#368 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Njanjavi »

A o fda kao nekom garantu sigurnosti da ne pricamo, smijurija zesca :lol:
Grover

#369 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Grover »

Prof. dr Branislav Nestorovic "Dijagnoza kao posledica Pentaksima" Svedocenje mame Dijane:
Mis mekinjas

#370 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Mis mekinjas »

Michun

#371 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Michun »

Grover ima zivce pravo dobre. Ja bi davno popizdila :D
Moram reci da se covjek trudi da objasni svima sve a onda neko lupi glupost bez da cita istaaa sto je napisano.
Krenulo sa vakcinama davno. Sad je chemtrail u modi, bolje o tome da pisete. Hahaha
The Realist

#372 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

Njanjavi wrote:Ja sad ne shvatam jel to kao neki argument za njih ili sta?
Ko meni garantuje onda da mi nece u vakcine stavit nesto da prodaju nesta drugo?
Druze zamisli se malo, razmisli jbga, shvatam ja da si doktor i da branis tu praksu, ali budi mrvu realan.
Znas kakav je insan i na kakve malverzacije je spreman, i pls mojne da se pravimo nevini i glupi i da oci zatvaramo na x malverzacija u toj industriji.
I kad vec pricas o ukidanju Thimerosala. zasto ne kazes onda sta ga zamjenjuje ako vec pricas iskreno i ako si upucen? Pojasni ljudima sta je 2-Phenoxyethanol (2-PE) ako se vec prica o tome. Izbacili Thimerosal a ubacili skoro isti klinac ako ne i gori ;)
Takvim debilima se bezuslovno vjeruje kada dođe od infarkta miokarda, saobraćajnih nesreća, preeklamsije kod trudnica, infekcija svih vrsta, hroničnih bolesti.... To je to licemjerstvo koje se pojavljuje, oni su ovakvi, onakvi, ali kada dođe do problema ide se tim istim osobama da ti spase život. Neka ljudi onda budu do kraja dosljedni i uopšte ne posjećuju ljekara i ne koriste proizvode farmaceutske industrije i gotovo. Ili vjeruješ u zvaničnu nauku, ili ne.

Ko ti garantuje da se neće u vakcinu staviti nešto drugo? Vidiš, zato se ne može raspravljati sa vama, jer uvijek, ali uvijek neki "argument" nađete. Ko ti garantuje išta? Ko ti garantuje da te ne truju pekari hljebom, slastičari sa kolačima, farmaceuti sa svim lijekovima i preparatima koje daju na raspolaganje? O čemu mi ovdje pričamo? Šta će ti drugo stavljati, pa koliko god oni muljali, ne isplati se njima pobiti pola populacije, a ne isplati se ni napraviti invalidima, jer to će se saznati (koliko god ti njima ne vjeruješ, ipak istraživanja masovno vrše nezavisne institicuje i ja sumnjam da hiljade istraživača laže....). Eto, farmaceutska industrija je kupila njih, ali ne može tamo neke pojedince koji govore protiv vakcinacije i usput prodaju svoje skupe preparate - kao da se ti ne mogu kupiti sa par miliona.

Kada 2-PE dođe na udar kao Thimerosal onda možemo i o tome. Vi ne želite da stvarno proučite stvari i interakcije. Ti znaš da višak inzulina može dovesti do hipoglikemije, pa i smrti pacijenta, a mi proizvodi sami taj inzulin. Grubo gledajući trebalo bi pankreas odmah izvaditi, jer proizvodi otrov po naše tijelo. To su ti argumenti koje spominješ.

Ovo je najveći problem, ti sam priznaje da se ne razumiješ u problematiku, ali si spreman raspravljati i nazivati naučne argumente kvaziargumentima, a sam koristiti argument "ko meni garantuje".

Zato je ova borba skoro nemoguća i ako se "silom" neke stvari ne urade debelo ćemo nastradati, a ja i slični meni ćemo biti multimilioneri, jer ćete nam donijeti ogroman posao, ono što vakcine oduzimaju ljekarima.
The Realist

#373 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by The Realist »

Michun wrote:Grover ima zivce pravo dobre. Ja bi davno popizdila :D
Moram reci da se covjek trudi da objasni svima sve a onda neko lupi glupost bez da cita istaaa sto je napisano.
Krenulo sa vakcinama davno. Sad je chemtrail u modi, bolje o tome da pisete. Hahaha
Onako me zanima, šta je do sada Grover objašnjavao, osim što je linkove stavljao :D?
sabanss

#374 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sabanss »

The Realist wrote:
Takvim debilima se bezuslovno vjeruje kada dođe od infarkta miokarda, saobraćajnih nesreća, preeklamsije kod trudnica, infekcija svih vrsta, hroničnih bolesti.... To je to licemjerstvo koje se pojavljuje, oni su ovakvi, onakvi, ali kada dođe do problema ide se tim istim osobama da ti spase život. Neka ljudi onda budu do kraja dosljedni i uopšte ne posjećuju ljekara i ne koriste proizvode farmaceutske industrije i gotovo. Ili vjeruješ u zvaničnu nauku, ili ne.
Kada dodje do tih dijagnoza onda ih i ja znam postaviti :-)
Njanjavi

#375 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Njanjavi »

The Realist wrote:
Njanjavi wrote:Ja sad ne shvatam jel to kao neki argument za njih ili sta?

Ko ti garantuje da se neće u vakcinu staviti nešto drugo? Vidiš, zato se ne može raspravljati sa vama, jer uvijek, ali uvijek neki "argument" nađete. Ko ti garantuje išta? Ko ti garantuje da te ne truju pekari hljebom, slastičari sa kolačima, farmaceuti sa svim lijekovima i preparatima koje daju na raspolaganje? O čemu mi ovdje pričamo? Šta će ti drugo stavljati, pa koliko god oni muljali, ne isplati se njima pobiti pola populacije, a ne isplati se ni napraviti invalidima, jer to će se saznati (koliko god ti njima ne vjeruješ, ipak istraživanja masovno vrše nezavisne institicuje i ja sumnjam da hiljade istraživača laže....). Eto, farmaceutska industrija je kupila njih, ali ne može tamo neke pojedince koji govore protiv vakcinacije i usput prodaju svoje skupe preparate - kao da se ti ne mogu kupiti sa par miliona.

Kada 2-PE dođe na udar kao Thimerosal onda možemo i o tome. Vi ne želite da stvarno proučite stvari i interakcije. Ti znaš da višak inzulina može dovesti do hipoglikemije, pa i smrti pacijenta, a mi proizvodi sami taj inzulin. Grubo gledajući trebalo bi pankreas odmah izvaditi, jer proizvodi otrov po naše tijelo. To su ti argumenti koje spominješ.

Ovo je najveći problem, ti sam priznaje da se ne razumiješ u problematiku, ali si spreman raspravljati i nazivati naučne argumente kvaziargumentima, a sam koristiti argument "ko meni garantuje".

Zato je ova borba skoro nemoguća i ako se "silom" neke stvari ne urade debelo ćemo nastradati, a ja i slični meni ćemo biti multimilioneri, jer ćete nam donijeti ogroman posao, ono što vakcine oduzimaju ljekarima.
Druze nisi realan ni sekunde, al bas ni sekunde. Ti sam napisa podatak da maltene prestase zbog slabe isplativosti radit vakcine, i stvarno ne vidis nista lose u tom postupku?
I stvarno bezuslovno vjerujes takvim ljudima?
Daj mrvu da budemo realni druze, ponasas se kao da ti je bliznji rod izmislio masu tih vakcina pa propagiras toliko zestoko.
U biti sad kad se malo zamislim, vi doktorcici se ponasate kao neka vrsta novih nacista, sve sto vasaa klika objavi je vama bozije slovo, i povrh svega to jako nekulturno i bahato promovisete.
Tvoj kvaziargument o dosljednosti kao, ako im ne vjerujemo skroz, da ih se manimo skroz me podsjeca na tu vrstu intelektualnog extremizma, nacizma, kako god hoces.
Ja druze nit vjerujem svakom pekaru, nit je moguce da svaki pekar radi dobro, pa odakle tebi drskost da tako argumentovano tvrdis za taj lobi da radi aman zaman sto posto cistih ruku i cistog obraza.
Pa sam si dao argument koji realan insan pogleda frapira jbte. Zbog slabe isplativosti kontali obustavit skroz proizvodnju, i tebi to stvarno nije frapantan podatak?
Post Reply