Maloprije sam slusala Djipu, kaze da trebaju dobiti 5 tona soli kao neki dug sta li, ali zbog tendera njihovih to jos nije rijeseno, tako da, soli nema.rimac wrote:Sol na ovim temperaturama topi snijeg. Međutim, oni soli nemaju. Zato hodamo i vozimo kao po jajima. Sta je to sa soli? Nisu dobili?
Prvi snijeg....
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#351 Re: Prvi snijeg....
- Cholina_Lokica
#352 Re: Prvi snijeg....
Ja kretena mati milaladyblue18 wrote:Maloprije sam slusala Djipu, kaze da trebaju dobiti 5 tona soli kao neki dug sta li, ali zbog tendera njihovih to jos nije rijeseno, tako da, soli nema.rimac wrote:Sol na ovim temperaturama topi snijeg. Međutim, oni soli nemaju. Zato hodamo i vozimo kao po jajima. Sta je to sa soli? Nisu dobili?
Sinoc vozim kuci, auta se samo vintaju po cesti
- Skyfox
#353 Re: Prvi snijeg....
un-fuc*ing-belivable - nema soli?! Zar mi nemamo fabriku soli u TZ???Cholina_Lokica wrote:Ja kretena mati milaladyblue18 wrote:Maloprije sam slusala Djipu, kaze da trebaju dobiti 5 tona soli kao neki dug sta li, ali zbog tendera njihovih to jos nije rijeseno, tako da, soli nema.rimac wrote:Sol na ovim temperaturama topi snijeg. Međutim, oni soli nemaju. Zato hodamo i vozimo kao po jajima. Sta je to sa soli? Nisu dobili?![]()
Sinoc vozim kuci, auta se samo vintaju po cestiHem ceste grozne a vozaci jos gori i nesposobniji pa ne znaju voziti po ovome
-
Laki 007
#354 Re: Prvi snijeg....
Pa to je ona za hranu... nije za led

- Skyfox
#355 Re: Prvi snijeg....
velis smijesno ti?Laki87 wrote:Pa to je ona za hranu... nije za led![]()
![]()
![]()
eto haman da si u pravu
http://www.solanatuzla.com/bosanski/osnovni_akt.htmlSolana d.d. Tuzla već treću godinu za redom izvozi so za puteve u zemlje Evropske unije. Prošle
sedmice u Linzu u Austriji potpisali smo ugovor o izvozu 10 hiljada tona soli za austrijsko
tržište, uskoro putujemo u Koeln radi zaključivanja sličnog ugovora. No, zbog pravilnika koji su
na snazi u Bosni i Hercegovini, naši putevi se posipaju isključivo uvoznom, morskom solju. Je li
moguće da Bosna i Hercegovina više štiti svoje puteve i okoliš nego što to čine zemlje Evropske
unije? Ili je u pitanju nešto drugo, zapravo jedna suprotna situacija, situacija u kojoj se naši
putevi posipaju manje kvalitetnom i po puteve i okoliš opasnijom solju nego što je to domaća,
tuzlanska so?
-
Laki 007
#356 Re: Prvi snijeg....
Ne smije se coek ni zaebavati ...
uostalom, ironicno je bilo
uostalom, ironicno je bilo
- Reglan
#357 Re: Prvi snijeg....
Samo da vas pozdravim iz toplog doma.
Blago nama sto ne moramo nigdje ici.
Blago nama sto ne moramo nigdje ici.
- O'zone
- Globalni moderator
#358 Re: Prvi snijeg....
Sa viceva prekopirano:
Pa bez obzira što nema soli mogu izaći sa grtalicama da rasčiste utabani snijeg na cesti
Istinito 100%RALICA - rijetka vrsta koja obitava na području Bosne i Hercegovine
Plaha i plašljiva rijetko se približava naseljenim mjestima.
Zadnji puta u divljini viđena u Zenici krajem prošlog stoljeća,
a pretpostavlja se da je u Posavini izumrla ranije.
Neki znanstvenici smatraju da hibernira i spava zimski san ili možda
zimi migrira u toplije krajeve.
Navodno je par primjeraka viđeno u krugu nacionalnog parka Serengeti u Keniji.
Pa bez obzira što nema soli mogu izaći sa grtalicama da rasčiste utabani snijeg na cesti
- bug
#359 Re: Prvi snijeg....
Ima li slucajno negdje u Sa za kupiti industrijska sol? Na malo mislim, ono vrecu za oko kuce 
-
gerberica
#360 Re: Prvi snijeg....
imam ja u garazi vrecu pa ako kome treba moze za 10000 km 
- bug
#361 Re: Prvi snijeg....
nisam trazila suho zlato nego sol
ima l' ko da daje jeftinije? 
- rimac
#362 Re: Prvi snijeg....
bla,bla,bla...Kasni dopremanje novih količina
"Rad" štedi so za posipanje ulica u Sarajevu
Zimska služba preduzeća "Rad" u ovom trenutku malo štedi so za posipanje, jer nemamo neke velike količine, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.
Naime, očekujemo dolazak 5.000 tona soli. To zakašnjenje može se objasniti time što je prilikom nabavke industrijske soli postupak takav na tenderu da firma koja se žali može da odgodi mjesec, dva, tri postupak nabavke, i zbog toga je došlo do kašnjenja, pojasnio je Feni glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.
Takve su pravne procedure da ako se neka firma žali jednostavno može da se prolongira postupak nabavke, odnosno rok nabavke može i više mjeseci da se odgodi. Glavni razlog su te procedure u tenderima, jer Zakon o javnim nabavkama je takav da tu dolazi do komplikacija i produženja rokova, pojašnjava Đipa.
Preduzeće "Rad" je, po njegovim riječima, još u aprilu pokrenulo postupak nabavke 5.000 tona soli, ali zbog prigovora i žalbi pojedinih firmi koje nisu dobile taj posao nabavke, malo se kasni s isporukom soli.
Na tenderu je sve u redu, međutim, firme koje su se žalile ne nude odgovarajuću so koju mi tražimo. One nude so čiji promjer zrna je mnogo sitniji, znači ispod 0,4 milimetra što bi dovelo do kvarova na mehanizaciji Zimske službe preduzeća "Rad". I zbog toga su oni odbijeni. Mi smo na tenderu tražili da najveći postotak budu zrna veličine 0,4 do 2 milimetra i od 2 do 4 milimetra. Mi smo odabrali najboljeg ponuđača, ali zbog tih žalbi i prigovora so će kasniti, kazao je Đipa.
Mi očekujemo svaki dan da stigne posipni materijal - so. Nadam se ovih dana da će ta preostala količina doći u preduzeće "Rad" i da nećemo imati problema, kazao je Đipa.
On je naglasio kako bez obzira na to, preduzeće radi s velikim brojem vozila, vrši se razgrtanje snijega.
Soli je manje, ali saobraćaj se može odvijati na svim saobraćajnicama prvog i drugog prioriteta, pod uslovom korištenja zimske opreme. Bez obzira na so ulice su prohodne, ima zastoja u padinskim dijelovima grada, zato što se ne koriste zimske gume i lanci, ali saobraćaj se može odvijati, kazao je Đipa.
- Hemera
#363 Re: Prvi snijeg....
sa soli ili bez nje cistili jutros nista nisu imbecili
- Logovan
#364 Re: Prvi snijeg....
rimac wrote:bla,bla,bla...Kasni dopremanje novih količina
"Rad" štedi so za posipanje ulica u Sarajevu
Zimska služba preduzeća "Rad" u ovom trenutku malo štedi so za posipanje, jer nemamo neke velike količine, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.
Naime, očekujemo dolazak 5.000 tona soli. To zakašnjenje može se objasniti time što je prilikom nabavke industrijske soli postupak takav na tenderu da firma koja se žali može da odgodi mjesec, dva, tri postupak nabavke, i zbog toga je došlo do kašnjenja, pojasnio je Feni glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.
Takve su pravne procedure da ako se neka firma žali jednostavno može da se prolongira postupak nabavke, odnosno rok nabavke može i više mjeseci da se odgodi. Glavni razlog su te procedure u tenderima, jer Zakon o javnim nabavkama je takav da tu dolazi do komplikacija i produženja rokova, pojašnjava Đipa.
Preduzeće "Rad" je, po njegovim riječima, još u aprilu pokrenulo postupak nabavke 5.000 tona soli, ali zbog prigovora i žalbi pojedinih firmi koje nisu dobile taj posao nabavke, malo se kasni s isporukom soli.
Na tenderu je sve u redu, međutim, firme koje su se žalile ne nude odgovarajuću so koju mi tražimo. One nude so čiji promjer zrna je mnogo sitniji, znači ispod 0,4 milimetra što bi dovelo do kvarova na mehanizaciji Zimske službe preduzeća "Rad". I zbog toga su oni odbijeni. Mi smo na tenderu tražili da najveći postotak budu zrna veličine 0,4 do 2 milimetra i od 2 do 4 milimetra. Mi smo odabrali najboljeg ponuđača, ali zbog tih žalbi i prigovora so će kasniti, kazao je Đipa.
Mi očekujemo svaki dan da stigne posipni materijal - so. Nadam se ovih dana da će ta preostala količina doći u preduzeće "Rad" i da nećemo imati problema, kazao je Đipa.
On je naglasio kako bez obzira na to, preduzeće radi s velikim brojem vozila, vrši se razgrtanje snijega.
Soli je manje, ali saobraćaj se može odvijati na svim saobraćajnicama prvog i drugog prioriteta, pod uslovom korištenja zimske opreme. Bez obzira na so ulice su prohodne, ima zastoja u padinskim dijelovima grada, zato što se ne koriste zimske gume i lanci, ali saobraćaj se može odvijati, kazao je Đipa.
Inače, snijeg se slabo čisti.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#365 Re: Prvi snijeg....
trebal soli? 
- bpsang
#366 Re: Prvi snijeg....
IMA I GORIH STVARI OD SNIJEGA ovi sto odrzavaju ulice i TROTOARE na paotezu od Ilidže do raskrsnice kod RADON PLAZE nisu bili u stanju da očiste TROTOAR cijelo ljeto od RIZLE koju su posuli u vrijeme padavina u FEBRUARU mjesecu.arshavin wrote:Grad je jako lose ociscen.Trotoar haman nikako,poledilo,raja ugazala.Bice lomova.
Cijelo ljeto je to ,ko je vozio bajk zna da je na trotoaru iza ,Mujic pumpe bila gomila Rizle koja je tu bila skoro do pola ljeta.
A kako, rade u JKP RAD , to mnogi vide, u ljetnjim mjesecima kad se trava kosi , tu i ostaje da istruli jer je niko ne kupi,samo je pometu sa ulice ili trotoara .
Javno Komunalno Preduzeće RAD - Sarajevo ili bolje rečeno
Jadno Komunalno Preduzeće RAD - Sarajevo .
- Cyrax
#367 Re: Prvi snijeg....
Boze Djole sto si uzbudjen...da nije cir ne daj BozeBetter Man wrote: Imam prijedlog za tebe,a to je da lijepo odvedeš korumpiranog polupismenog idiota Ahmeda Đipu sebi kući, jer očito da voliš polupismene, nesposobne i korumpirane direktore javnih preduzeća!
A mogao si ga ti do Londona trznuti da nas ne gnjavi vise?
- strong69
#368 Re: Prvi snijeg....
Ahmed Đipa nije direktor nego glasnogovornik. A ova izjava je izjava godine na forumu, cuj da vodi kuci neposobne direktoreBetter Man wrote:Imam prijedlog za tebe,a to je da lijepo odvedeš korumpiranog polupismenog idiota Ahmeda Đipu sebi kući, jer očito da voliš polupismene, nesposobne i korumpirane direktore javnih preduzeća!Cyrax wrote:Pljujte bosnje pljujte a pojma o zivotu nemate.
- Kinaski
#369 Re: Prvi snijeg....
Banujte ovog grasovca unosi nemir medju forumskim mjenjem. Fraer je kompleksas
- O'zone
- Globalni moderator
#370 Re: Prvi snijeg....
I jutros opet kolaps 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#371 Re: Prvi snijeg....
katastrofa
definitivno svake godine sve gore i gore
-
maxell_sarajevo
#372 Re: Prvi snijeg....
Kako nece kad je mali milion auta u gradu, a mi zavisimo od tri trake
Jutros oko 7 sati auta u koloni, a sa nama i tri grtalice jedna do druge poredana.Vidi se da i lose nastimani semafori (Oslobođenje, Otoka) stvaraju nenormalne kolone vozila.
- ultima_palabra
#373 Re: Prvi snijeg....
Ovaj jutros nije nijedna prognoza niti stranica predvidjela 
- Qler
#374 Re: Prvi snijeg....
Prvi snijeg, treca epizoda 
Ja jutros krenuo na posao, spremio se, obukao, i reko da vidim kako je vani, one mi zaluzine bile zatvorene, ja otvorim, kad imam sta vidjeti. Te se fino presvucem
i lagano.
I onda cca 40min od dobrinje do otoke... Kao da sjekire padaju a ne snijeg. Nikad mi nece biti jasno šta je to pa ljudi zaborave da voze jel malo kiše ili snijega. Još dvije gospoje su odlučile da i pored ovog snijega, one mogu sa ili lošim ili ljetnim gumama preko mojmila da pređu. Naravno, nisu daleko sitgle, samo su na dva mjesta napravile još veću gužvu...
Ja jutros krenuo na posao, spremio se, obukao, i reko da vidim kako je vani, one mi zaluzine bile zatvorene, ja otvorim, kad imam sta vidjeti. Te se fino presvucem
I onda cca 40min od dobrinje do otoke... Kao da sjekire padaju a ne snijeg. Nikad mi nece biti jasno šta je to pa ljudi zaborave da voze jel malo kiše ili snijega. Još dvije gospoje su odlučile da i pored ovog snijega, one mogu sa ili lošim ili ljetnim gumama preko mojmila da pređu. Naravno, nisu daleko sitgle, samo su na dva mjesta napravile još veću gužvu...
-
esad_plavi
#375 Re: Prvi snijeg....
tacno, svake godine sve neodgovorniji i nekulturniji vozaciBlack swan wrote:katastrofa