Kako sa tobom raspravljat kad se već u prvoj rečenici skroz obrukaš? Brate ja neznam kojim očima ti gledaš na svijet i jesi li ikad izašao izvan svoje ulice... al ono... pljuvanjem po drugima (Slovencima i Hrvatima u ovom slučaju) neće tebi bit bolje. Shvatiti ćeš jednog dana.mostarac wrote: Bosnu je rat opustosio dok hrvatsku vecinom nije.
Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
-
amir_zg
#351 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
- Furby
#352 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Pljuni i zapjevaj 
-
zonbirile
#353 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
mostarac
za tebe savjet:učiti,učiti i samo učiti
za tebe savjet:učiti,učiti i samo učiti
- saibaba
#354 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Možda je slovencima i hrvatima gore al oni to ne znaju 
-
mostarac
#355 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Gdje si ti vidio da ja pljujem po Slovencima i Hrvatimaamir_zg wrote:Kako sa tobom raspravljat kad se već u prvoj rečenici skroz obrukaš? Brate ja neznam kojim očima ti gledaš na svijet i jesi li ikad izašao izvan svoje ulice... al ono... pljuvanjem po drugima (Slovencima i Hrvatima u ovom slučaju) neće tebi bit bolje. Shvatiti ćeš jednog dana.mostarac wrote: Bosnu je rat opustosio dok hrvatsku vecinom nije.
Ja samo iznosim cinjenice koje stoje, a to je da su Slovenci malo bogatiji, a Hrvati ista fukara ko i mi u Bosni, a sve troje zajedno sa Srbijom, Makedonijom i CG smo jedna velika srecna porodica kolonija.
Hrvatska i nije imala ni blizu pustosenje kao Bosna i osim Vukovara ozbiljnijeg rata tu i nije bilo. Poneka granata na Osijek, Slavonski Brod i Zadar su za cijeli rat sto je Sarajevo znalo primiti kad se cetnici napiju. To ne znaci da i to u Osijeku, Slavonskom Brodu i Zadru nije tragedija, al ipak da se ne lazemo u Hrvatskoj ozbiljnijeg rata nije bilo. Sto je opustoseno, opustosili su njihovi Pasalici, Tudjmani, Rojsovi i Zagorci. Ipak to nije tema danasnje emisije pa ne bi u sirinu. Ako se nekom otvara rasprava na tu temu nek otvori sebi istu.
@Saibaba - preporucujem: "Elemental - Iz dana u dan" pa da vidis znaju li, a i nama je bolje samo mi to jos ne znamo.
- Prozor
#356 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
ehm, ehm....Srbija?mostarac wrote:Svi Slaveni zajedno ce morati iz nuzde i radi opstanka napraviti svoju uniju i to ce vrijeme pokazati kao vitalnu potrebu i potrebu za opstankom. Naravno ta zajednica nikada i nikako ne smije i ne moze ukljucivati Ruse, jer oni jednostavno ne znaju igrati zajedno nego hoce svugdje da se samo oni pitaju. Juzni Slaveni ce potrebu za jedinstvom osjetiti jako brzo i vec se osjeca jer samo zajedno mozemo da se odupremo i prezivimo.
-
mostarac
#357 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
srbija nema snage za to. onog trenutka kad je to pozelila da ostvari jugoslavija se raspala, a isto tako pokazali su da znaju lijepo da grade suzivot kad hoce. rusi to nikad nisu pokazali.
-
vratnik
#358 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
I tu svaki ozbiljan razgovor prestaje. (nemoj zamjeriti osa, ali stvarno ste smijesni sa ponavljanjem najljepsa obala... Ali to je dokaz da smo mi strasno blizak narod, volimo da vjerujemo u stvari)osa wrote:evo iz druge ruke:zonbirile wrote:osa
na svim temama ti znaš sve iz prve ruke,evo ti nešto iz druge noge
Jeli propaganda,ili šta,glupost jest,ali bila 4 armija u Evropi
Po statističkim podacima EC i ostalih nikada SFRJ nije bila zadnja u Evropi
Imali par brendova svjetskog glasa Elan,SAS,Cedevita,Podravka-Vegeta,aspirin
Imali evropske , svjetske ,olimpijske zlatne,srebrne,bronzane u košarci,vaterpolu,boksu,rukometu,a i ostali su znali ubosti rezultat
Imali najjači pasoš u svijetu
imali najljepše more na svijetu
imali olimpijadu,i druga evropska i svjetska takmičenja
Imali svoju poljoprivredu i industriju
imali svoje termo,hidro i nuklearku već 1974g
imali željeznicu i rafinerije sa naftovodom,gasovodom
imali tv,radio kao i proizvodnju aparata za isto
imali TAS;CIMOS;CRVENA ZASTAVA;TAM;FAP,IMV u autoinustriji
imali tvornice vlastitog oruđja i opreme
imali škole.fakultete,kina,biblioteke,domove kulture
imali smo..ne mogu više nabrajati
e sada ti pored svakog odgovori šta je za 12g napravljeno od toga,ne nasljeđeno i opravljeno
-mi u hrvatskoj smo ponizili tu 4. vojnu silu europe, koja uzgred nije bila u stanju ispuniti svoj jedini zadatak, sačuvati jugoslaviju
-ako ćemo o statistici ni hrvatska nije na zadnjem mjestu u europi
- imamo najljepšu obalu, ali sami, našu hrvatsku
-imamo cedevitu, vegetu,
imamo rafinerije, naftovod, pola nuklearke (za nas dosta), hidro i termo elektrane
- imamo autoputeva 20 puta više nego cijela juga
-proizvodimo oružje (pištolje, prije par dana hv je dobila prvi kontigent jurišne opuške naše proizvodnje, radimo tenkove, neki dan smo potpisali ugovor za potpuno opremanje vojske crne gore)
- da ne nabrajam dalje, sve to imaju građani hrvatske za sebe i nemamo potrebe to dijeliti s drugima, i zbog čega bi mi reci mi žalili za jugom ili željeli opet živjeti u nečem sličnom.
- saibaba
#359 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
To, kako ste vi koga ponizili i uz čiju pomoč to je druga priča. Ne bi ja baš toliko time hvalio..osa wrote:evo iz druge ruke:zonbirile wrote:osa
Imali evropske , svjetske ,olimpijske zlatne,srebrne,bronzane u košarci,vaterpolu,boksu,rukometu,a i ostali su znali ubosti rezultat
e sada ti pored svakog odgovori šta je za 12g napravljeno od toga,ne nasljeđeno i opravljeno
-mi u hrvatskoj smo ponizili tu 4. vojnu silu europe, koja uzgred nije bila u stanju ispuniti svoj jedini zadatak, sačuvati jugoslaviju
-ako ćemo o statistici ni hrvatska nije na zadnjem mjestu u europi
- imamo najljepšu obalu, ali sami, našu hrvatsku
-imamo cedevitu, vegetu,
imamo rafinerije, naftovod, pola nuklearke (za nas dosta), hidro i termo elektrane
- imamo autoputeva 20 puta više nego cijela juga
-proizvodimo oružje (pištolje, prije par dana hv je dobila prvi kontigent jurišne opuške naše proizvodnje, radimo tenkove, neki dan smo potpisali ugovor za potpuno opremanje vojske crne gore)
- da ne nabrajam dalje, sve to imaju građani hrvatske za sebe i nemamo potrebe to dijeliti s drugima, i zbog čega bi mi reci mi žalili za jugom ili željeli opet živjeti u nečem sličnom.
Uostalom kome ti to pričaš nismo mi preko svjeta manje više svi znamo sta ko ima a šta nema...
Isto tako koliko je ko zadužen, da malo pričamo o tome ?
-
zlajo
#360 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Ovo podebljano moze samo jedna, da prostis, budala napisati............mostarac wrote:Gdje si ti vidio da ja pljujem po Slovencima i Hrvatimaamir_zg wrote:Kako sa tobom raspravljat kad se već u prvoj rečenici skroz obrukaš? Brate ja neznam kojim očima ti gledaš na svijet i jesi li ikad izašao izvan svoje ulice... al ono... pljuvanjem po drugima (Slovencima i Hrvatima u ovom slučaju) neće tebi bit bolje. Shvatiti ćeš jednog dana.mostarac wrote: Bosnu je rat opustosio dok hrvatsku vecinom nije.
Ja samo iznosim cinjenice koje stoje, a to je da su Slovenci malo bogatiji, a Hrvati ista fukara ko i mi u Bosni, a sve troje zajedno sa Srbijom, Makedonijom i CG smo jedna velika srecna porodica kolonija.
Hrvatska i nije imala ni blizu pustosenje kao Bosna i osim Vukovara ozbiljnijeg rata tu i nije bilo. Poneka granata na Osijek, Slavonski Brod i Zadar su za cijeli rat sto je Sarajevo znalo primiti kad se cetnici napiju. To ne znaci da i to u Osijeku, Slavonskom Brodu i Zadru nije tragedija, al ipak da se ne lazemo u Hrvatskoj ozbiljnijeg rata nije bilo. Sto je opustoseno, opustosili su njihovi Pasalici, Tudjmani, Rojsovi i Zagorci. Ipak to nije tema danasnje emisije pa ne bi u sirinu. Ako se nekom otvara rasprava na tu temu nek otvori sebi istu.
@Saibaba - preporucujem: "Elemental - Iz dana u dan" pa da vidis znaju li, a i nama je bolje samo mi to jos ne znamo.
Hrvatska je i te kako bila jednim dijelom dobro(!!!) opustosena. Za razliku od Bosne, postao je dio drzave u kojem rata nije bilo, ali koji je i te kako osjeti rat. Da ne govorim o braniteljima. Isto tako Hrvatska se brzo oporavila od rata i mnogo toga je obnovljeno. Ko je putovao kroz Liku nakon Oluje ili u Istocnu Slavoniju, zna jako dobro sto se tamo moglo vidjeti.
Sto se tice Yuge, tko jos uvijek misli na nju u Hrvatskoj ili Sloveniji? Za Bosnu me ne cudi, jer je tamo toliko toga u qurcu, da mnogima ne preostaje nesto drugo nego sjecanje na "onda kada je teklo med i mlijeko". Za te se moze samo reci da su prespavali vrijeme dok su bili u Yugi, kao i ono vrijeme nakon Yuge, a po svemu sudeci nije im ni do budenja.
Naravno da je bilo mnogo toga lijepog iz tog vremena, ali to je druga prica. Sto se tice samog sistema i gospodarstva onda, samo se moze reci da sve sto se gradi na lazi, prije ili kasnije propadne. Sistem nije podnosio nikakvu kritiku, a ljudi su zbog sitnica proglasavani drzavnim neprijateljima. Propale investicije (iz kojih su pojedinci ubirali vlastitu korist) su se redale jedna za drugom. Razni fondovi za "nerazvijene" koji nikako u 40-tak godina da se razviju,... Za Yugom mogu zaliti samo oni koji su imali koristi od nje. Hrvatska i Slovenija medu takvima sigurno nisu.
Osim toga proslo je vec toliko godina i mnogi od nas danas imamo djecu,koja su rodena nakon Yuge.Novije generacije dolaze, a nase polako odlaze. Kao sto smo mi nekada slusali price o dobu Stare Jugoslavije ili dobu Franza Josefa, tako mozda i zvuci neka danasnja prica nasoj djeci o Titovoj Jugoslaviji. Moj sin kada sam ga jednom upitao da li zna ko je bio Tito. Prvo se zamislio pa me onda upitao, je li to onaj koji je bio predsjednik kada su Hrvatska, Slovenija, Srbija i ostali bili skupa?
Da je cemu valjala, bilo bi je i danas. A koliko je valjala, vidjelo se na njenom kraju. "Bratstvo i jedinstvo" nema sta. Narodi ovih podrucja nikada nisu ratovali medu sobom , do te mjere u kojoj su poceli nakon stvaranja zajednicke drzave. Treba li jos stogod dodati?
- jeza u ledja
#361 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Netacno, koja je to firma? Imas li kakav izvor?mostarac wrote:da da oni su finansirali sve nas, al je najjaca jugoslovenska firma bila u Bosni i Hercegovini.
Ja se npr. sjecam (takodje bez izvora), nekad davno neke liste bivsih Yu kompanija po jacini (valjda po kolicini kapitala tako nesto). Najjace bh kompanije su bile UNIS pa onda Energoinvest. U Jugoslaviji su te firme bile ovako na dvadesetom i nekom mjestu. Nazalost veze nemam odakle mi to.
Evo nadjoh beze na wikipediji
GDP per Republic/Country: (source IMF/World Bank - 1990)
Country Economy
Country Number of citizens GDP/Billion of USD GDP/USD per capita
1 Serbia 5,590,000 16,910 3,025
2 Slovenia 1,982,000 13,740 6,940
3 Croatia 4,784,000 25,640 5,350
4 Bosnia 4,364,000 10,870 2,490
5 Montenegro 652,000 1,520 2,330
6 Macedonia 2,021,0000 4,420 2,180
Total Yugoslavia 23,451,000 84,120 3,587
Znaci u BiH GDP per capita manji od onog u Srbiji, skoro 3 puta manji nego u Sloveniji, a vise nego duplo manji nego u Hrvatskoj. Prije rata.
Poredjenja radi danas je GDP per capita u Sloveniji 28,000, Hrvatskoj 15,500, Srbiji 10,400, Makedoniji 8,400, BiH 6,100 i Crnoj Gori 3,800 (izvor CIA The World Factbook). Znaci u Sloveniji je sad 4.5 puta veci nego u BiH, u Hrvatskoj je 2.5 puta veci. Recimo mozes porediti i Srbiju (bez Kosova) sa Slovenijom ili Hrvatskom 1990-e i sad pa vidjeti da se razlika povecala. Znaci bogate republike su danas jos bogatije od siromasnih.
I sad joj je privreda tako koncipirana, s tim sto ne moraju davati izdatke u federalnu kasu. Sta mislis koja je varijanta za njih bolja?mostarac wrote: Covjece shvatas li ti kakve nebuloze govoris. Slovenija nikad ne bi mogla biti to sto jeste bez ostalih republika, jer je privreda tako koncipirana.
Da, tako Slovenija, Hrvatska i Srbija uredjuju nasu ekonomiju kako hoce. A mi tu nista ne mozemo, a pogotovo ne 'zatvarati' pipe.mostarac wrote: Da mi Bosanci nismo glupi kao sto jesmo pa da lijepo zatvorimo pipu i odvoz trupaca u Sloveniju pitao bi te gdje bi bila slovenska drvna industrija. Zatim zanimljivo bi bilo viditi kako bi se Dalmacija ponasala da Bosna zatvori pipe struje. Zelim ti reci da nijedna od tih republika sama nije mogla nista i nije imala sanse sto i danasnje vrijeme dokazuje, kad su te republike siromasne kolonije koje izrabljuje kako ko hoce i maltretira i uredjuje ih i iznutra kako ko hoce.
A cekaj, prije rata nije bilo taksi jel? Pa oguli te drzava dok dobijes cek. Govoris kako su se prije skole pravile od para iz tih firmi, kao da su firme bile privatne pa izdavale pare.mostarac wrote: isto tako prije samo 20 godina Slovenija je u svom vlasnistvu imala: Iskru, Gorenje, Tomos, Elan, Rasicu, Jutranjku, Peku, Drogu, Fructal, TAM, Litostroj, Savu Kranj, a danas ista ta Slovenije to NEMA,nego imaju strani kapitalisti koji zaradu od tih preduzeca izvoze vani, a radnicima kao i svaki kapitalisti daju onoliko koliko moraju. Ostatak zarade, osim nuznog ulaganja u firmu, odlazi van iz Slovenije, a nekad su od toga pravljene skole, putevi, bolnice, pozorista. Danas to nasa sjeverna braca placaju povecanim porezima, tj. direktno iz svog dzepa i onda ti meni zelis reci da im je danas bolje nego onda. Jest kako da nije. Ubili se od dobrote.
Izvor molicu.mostarac wrote: Prosjecna penzija im svega 300 maraka veca od prosjecne penzije u opustosenoj bosni. Toliko o snazi slovenske drzave i nenormalnom razvitku iste nakon izlaska iz Jugoslavije. O Hrvatskoj se isto ovako moze samo je u njih stanje jos gore.
- Vodenjak
#362 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Opet ti o "ekonomiji" @osa...osa wrote:srećom imam koju godinu više pa se sjećam zaštite jugoslavije od globalnih ekonomskih problema. kave po sto maraka , naravno ako je nađeš, vožnje par-nepar, redova od cca više kilometara pred benzinskim postajama, banana samo kad bi bio bolestan, novčanica s nebrojeno nula i onda dođe ekonomski mag ante marković i ukine sedam nula i rješi sve probleme, ma kakav sorros kakve smo mi ekonomiste imali.Mogly wrote:Nismo reagovali na terorizam, podrivanje države iznutra, za nas je to bilo Ma pusti kretene, ne zna to ni slova pročitati a kamoli napisati. Nismo htjeli da razumijemo da nam radi o glavi i unutrašnji i vanjski neprijatelj. Kako danas odjekuje Šaranova šamarčina Dušku Kovačeviću sa citatom iz Balkanskog špijuna Nije Vam odgovaralo...? Svjesno smo bili nesvjesni i zato smo krivi koliko smo teški. Zato je tako teško dati odgovor Ježu na vrlo jednostavna pitanja. Što nismo uzeli puške čim su formirali terorističke stranke![]()
Bili smo bolji ljudi. Moj duhovni prostor je dokle me razumiju dok govorim svojim jezikom. To je jedinstven duhovni prostor za ljude koji imaju duha. Nije isto čitati Getea u originalu ili prevod. Nadalje Jugoslavija je jedina zemlja (kako to fino češalj objasni) koja je mogla da zaštiti interes svojih građana u uslovima globalne ekonomije. Sve državice nastale raspadom Yuge rade za interes krupnog kapitala iz inostranstva. Zato kad Vas skeptike u Jugoslaviju dijete bude pitalo šta ste radili pošto su Vas Nijemci, Englezi, Francuzi, Amerikanci navukli na nezavisnost pa pustili da osiromašite u ratu toliko da im morate poslije rata prodati sve rasurse prije nego Vas prihvate u integracije, a nakon što Vas prime prodate i zemlju, recite da ste bili na seminaru Soroša Đorđa gdje ste naučili da kao papagaji ponavljate da je Jugoslavija bila vještačka tvorevina i da Vaša državica jedino u satavu EU i NATO može da zaštiti svoje građane
Nemoj, ziv bio. Nemoj...
- osa
#363 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
s obzirom da ne kukam vjerojatno mi je dobro, zašto onda ljude ne naučiti, da i oni manje kukaju.Vodenjak wrote:Opet ti o "ekonomiji" @osa...osa wrote:srećom imam koju godinu više pa se sjećam zaštite jugoslavije od globalnih ekonomskih problema. kave po sto maraka , naravno ako je nađeš, vožnje par-nepar, redova od cca više kilometara pred benzinskim postajama, banana samo kad bi bio bolestan, novčanica s nebrojeno nula i onda dođe ekonomski mag ante marković i ukine sedam nula i rješi sve probleme, ma kakav sorros kakve smo mi ekonomiste imali.Mogly wrote:Nismo reagovali na terorizam, podrivanje države iznutra, za nas je to bilo Ma pusti kretene, ne zna to ni slova pročitati a kamoli napisati. Nismo htjeli da razumijemo da nam radi o glavi i unutrašnji i vanjski neprijatelj. Kako danas odjekuje Šaranova šamarčina Dušku Kovačeviću sa citatom iz Balkanskog špijuna Nije Vam odgovaralo...? Svjesno smo bili nesvjesni i zato smo krivi koliko smo teški. Zato je tako teško dati odgovor Ježu na vrlo jednostavna pitanja. Što nismo uzeli puške čim su formirali terorističke stranke![]()
Bili smo bolji ljudi. Moj duhovni prostor je dokle me razumiju dok govorim svojim jezikom. To je jedinstven duhovni prostor za ljude koji imaju duha. Nije isto čitati Getea u originalu ili prevod. Nadalje Jugoslavija je jedina zemlja (kako to fino češalj objasni) koja je mogla da zaštiti interes svojih građana u uslovima globalne ekonomije. Sve državice nastale raspadom Yuge rade za interes krupnog kapitala iz inostranstva. Zato kad Vas skeptike u Jugoslaviju dijete bude pitalo šta ste radili pošto su Vas Nijemci, Englezi, Francuzi, Amerikanci navukli na nezavisnost pa pustili da osiromašite u ratu toliko da im morate poslije rata prodati sve rasurse prije nego Vas prihvate u integracije, a nakon što Vas prime prodate i zemlju, recite da ste bili na seminaru Soroša Đorđa gdje ste naučili da kao papagaji ponavljate da je Jugoslavija bila vještačka tvorevina i da Vaša državica jedino u satavu EU i NATO može da zaštiti svoje građane![]()
Nemoj, ziv bio. Nemoj...
- Vodenjak
#364 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Samo ti uzivaj ali nemoj ljude lagati o tome kako je bilo prije!osa wrote:s obzirom da ne kukam vjerojatno mi je dobro, zašto onda ljude ne naučiti, da i oni manje kukaju.Vodenjak wrote:Opet ti o "ekonomiji" @osa...osa wrote:
srećom imam koju godinu više pa se sjećam zaštite jugoslavije od globalnih ekonomskih problema. kave po sto maraka , naravno ako je nađeš, vožnje par-nepar, redova od cca više kilometara pred benzinskim postajama, banana samo kad bi bio bolestan, novčanica s nebrojeno nula i onda dođe ekonomski mag ante marković i ukine sedam nula i rješi sve probleme, ma kakav sorros kakve smo mi ekonomiste imali.![]()
Nemoj, ziv bio. Nemoj...
I nemoj prosipati shuplju kako danas teku med i mlijeko jer bi ti jos, naivni kakvi vec i jesu, mogli i povjerovati!
- Vodenjak
#365 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Mozda covjek hoce reci da su protiv Jugoslavije otvoreno bili oni kojima je Jugoslavija najvise i dala?Lincoln-Burrows wrote:Sve što si nabrojao a nalazi se u Hrvatskoj i danas je brend svjetskog glasa,zonbirile wrote:osa
tako da ne vidim što se ciljano hoće reći.
Ili?
Usput, ovdje se, kao i u zivotu inace, provlaci teza da su samo Srbi bili za Jugoslaviju a svi ostali protiv iste sto je dio ciste srpske, ili bolje reci, cetnicke propagande!
Gola je istina da su jedini istinski protivnici zajednicke drzave bili Milosevicevi Srbi i Tudjmanovi Hrvati.
Ostali su zeljeli zadrzati zajednicku domovinu ali sa malo cistijim racunima.
I tu se zavrsava najjednostavnija i jedina istina o razlozima raspada Jugoslavije!
- Prozor
#366 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
sa ovim boldiranim se ipak slazem.Vodenjak wrote:Mozda covjek hoce reci da su protiv Jugoslavije otvoreno bili oni kojima je Jugoslavija najvise i dala?Lincoln-Burrows wrote:Sve što si nabrojao a nalazi se u Hrvatskoj i danas je brend svjetskog glasa,zonbirile wrote:osa
tako da ne vidim što se ciljano hoće reći.
Ili?
Usput, ovdje se, kao i u zivotu inace, provlaci teza da su samo Srbi bili za Jugoslaviju a svi ostali protiv iste sto je dio ciste srpske, ili bolje reci, cetnicke propagande!
Gola je istina da su jedini istinski protivnici zajednicke drzave bili Milosevicevi Srbi i Tudjmanovi Hrvati.
Ostali su zeljeli zadrzati zajednicku domovinu ali sa malo cistijim racunima.
I tu se zavrsava najjednostavnija i jedina istina o razlozima raspada Jugoslavije!
- jeza u ledja
#367 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
A Slovenci? Pa oni su prvi poletili na plebiscit ne?
- osa
#368 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
quote="osa"]
Samo ti uzivaj ali nemoj ljude lagati o tome kako je bilo prije!
I nemoj prosipati shuplju kako danas teku med i mlijeko jer bi ti jos, naivni kakvi vec i jesu, mogli i povjerovati!
[/quote]
kakvo potcjenjivanje svojih sugrađana, svi glupi , tupi i neupotrebljivi, samo ti pametan, pa kad je tako što ti je loše , što kukaš za jugom, toga više nema, pobrini se da ti bude bolje, nema više partije da određuje, tko, gdje kada i kako, sada moraš sam.
s obzirom da ne kukam vjerojatno mi je dobro, zašto onda ljude ne naučiti, da i oni manje kukaju.[/quote]Vodenjak wrote:Opet ti o "ekonomiji" @osa...osa wrote:
srećom imam koju godinu više pa se sjećam zaštite jugoslavije od globalnih ekonomskih problema. kave po sto maraka , naravno ako je nađeš, vožnje par-nepar, redova od cca više kilometara pred benzinskim postajama, banana samo kad bi bio bolestan, novčanica s nebrojeno nula i onda dođe ekonomski mag ante marković i ukine sedam nula i rješi sve probleme, ma kakav sorros kakve smo mi ekonomiste imali.![]()
Nemoj, ziv bio. Nemoj...
Samo ti uzivaj ali nemoj ljude lagati o tome kako je bilo prije!
kakvo potcjenjivanje svojih sugrađana, svi glupi , tupi i neupotrebljivi, samo ti pametan, pa kad je tako što ti je loše , što kukaš za jugom, toga više nema, pobrini se da ti bude bolje, nema više partije da određuje, tko, gdje kada i kako, sada moraš sam.
- jeza u ledja
#370 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Ma ja ba. Cijela ekonomija u Sloveniji i Hrvatskoj sve lopov do lopova. A obican narod se bogati.jOFLA wrote:Čija prva šaka u bradu, odnosi sve. Bude li obratno sačekaju ga naoružani pištoljima i palicama. Bogami u pravu si ima više reda kad moraš sam, nego prije dok je bilo zakona, penzije, zdravstvenog, mira u školama, haustorima, tramvajima, i ulicama bez pucnjave i noževa.osa wrote:kukaš za jugom, toga više nema, pobrini se da ti bude bolje, nema više partije da određuje, tko, gdje kada i kako, sada moraš sam.
- jeza u ledja
#372 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
Koja je svrha tog pitanja?jOFLA wrote:
Živiš u Hrvatskoj i Sloveniji, ne u BiH ?
-
salihh
#373 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
joj smori me vise ova prica...

- jeza u ledja
#375 Re: Jugoslavio - Ko nebi zalio ?
U BiH je gore, naravno. Nama je bilo dobro dok smo zivjeli u zajednici s bogatijima. Sad kad njih nema naravno da nam je gore.jOFLA wrote:Ma ništa, slažem se, danas je bolje nego prije. U BiH penzije i plate redovne, posla ima, mir je na ulicama i cestama, zdravstveno štima sve u 16, čak i Barack Obama s Klintonom preko veza i vezica dolaze u menzu koševske bolnice samo da probaju specijalitete bolničkih kuhara, vlada savjesno obavlja svoj posao, gradonačelni(ca)k glavnog grada potpuno iskorjeni(la)o je nasilje na ulicama i haustorima, tramvajima, po BiH se slobodno i mirno putuje zahvaljujući demokratiji, i tako...jeza u ledja wrote:Koja je svrha tog pitanja?jOFLA wrote:
Živiš u Hrvatskoj i Sloveniji, ne u BiH ?
Plus posljedice rata.