damir75 wrote:Ima jedna stvar koju je Bakir I. presutio u CD - u, koja pokazuje svu njegovu povezanost i ustvari upravljanje bosnjackom mafijom u Sarajevu! Bakir nije rekao da je ranjena djevojka koju je saja prevozio bila sestra Senada Hadzifejzovica!!!! Kao pravi perfidni zastitnik najgorih kriminalaca " u bosnjaka " natuknuo je Senadu da ne talasa i ne postavlja previse pitanja!!! ZALOSNO I BIJEDNO!!! Jadni su oni koji jos uvijek nisu prozreli prave nosioce kriminala u BiH!!
M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
- A-R-N-I
#351 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
- rado_vidjen
#352 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
trebo ga je stolicom osarafit
- HAVANA
#353 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
jefferson wrote: Tvoj post odravaza problem ovog drustva a to je neznanje. Bakira nesmiju prisluskivat niti bi smjeli Saju da je jos uvijek bio zastupnik. To je protizakonito a EU bi digla nevidjenu frku. Znaci snimanje Bakira I. jednostavno zaboravi!
Drugo, sto je uopce Bakir I. prijatelj sa Sajom? Da sad ne ulazimo onos to i ptice na grani znaju, a to je da je njegov otac takvima omogucio da isplivaju jer su mu "valjali" u Foci (sto bi rahmetli Ramiz Delalic rekao, ja sam stitio A.I u Foci jer je bio fin dedo).
Ja cu uvijek tvrditi da poslije Milosevica, Karadzica, Tudjmana i Bobana najgora stvar koja je zadesila BiH su porodice Izetbegovic i Cengic!
Zaboravio si Radončić
-
edvin
#354 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Jel to nema toga u Oslu, i mafije, utjerivaca itd. Gdje ti zivis?in33sa wrote:Sve je to jedan sistem, velike i male Saje.sarajevo63 wrote:Ni tebi ni meni nije prolem Šajo, on je problem za velike, moćne. Imamo mi svoje Šaje, po haustorima, trolejbusima. I nije država ovakva što je govnava, već zato što smo mi ovakvi kakvi jesmo. Nikakvi.in33sa wrote:Iz onog sinoc razgovora jasno je tek da se Gasi ni malo, ma ni najmanje, ne plasi da ce biti osudjen.
Vjerovatno zato jer je Saja duhovit covjek pa ce sarmirati porotu i sudiju.
A tek sto je dobar, humanitarac, ne mozes osuditi prijatelja Saje Huda.
Drzave i govana...
Koji i postoje jer je drzava sugava.
I u Norveskoj bi neko Sajsson vedrio i oblacio kada ga drzava u tome nebi sprijecila. I oni bi krali, nasao bi se lola, da ukrade, kad bi smio. I u Oslu bi svaki haustor i trolejbus imao svog Saju, kada nebi bilo instrumenata drzave koji to ne dopustaju.
- Djokej
#355 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
ljudi ovo je prava mahalska tema, ne znamo mi sta se iza brda valja....
sta god da je ne valja....
sta god da je ne valja....
-
vemus
#356 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
dobro, tvoj stav..ali vidi ovo,jefferson wrote:Tvoj post odravaza problem ovog drustva a to je neznanje. Bakira nesmiju prisluskivat niti bi smjeli Saju da je jos uvijek bio zastupnik. To je protizakonito a EU bi digla nevidjenu frku. Znaci snimanje Bakira I. jednostavno zaboravi!vemus wrote:damir75 wrote:Ima jedna stvar koju je Bakir I. presutio u CD - u, koja pokazuje svu njegovu povezanost i ustvari upravljanje bosnjackom mafijom u Sarajevu! Bakir nije rekao da je ranjena djevojka koju je saja prevozio bila sestra Senada Hadzifejzovica!!!! Kao pravi perfidni zastitnik najgorih kriminalaca " u bosnjaka " natuknuo je Senadu da ne talasa i ne postavlja previse pitanja!!! ZALOSNO I BIJEDNO!!! Jadni su oni koji jos uvijek nisu prozreli prave nosioce kriminala u BiH!!
evo ja ih nisam prozreo i ne osjecam se bas bijedno...
ako ti je ovo argument da je neko mafijas onda fakat ne znam![]()
![]()
![]()
jer, sve su ovo mahalske price, bakir je kriminalac, bakir drzi pola grada.
to je meni smijesno jer ne vidim pokrice nikakvo.
ako su vec prisluskivali saju i ostale, mogli su i bakira kad je vec lopov pa da i njega povale..
ovdje je ocito najlakse optuziti covjeka samo tako i onda se ljudi nakace jer ne vole bakira, tj aliju, tj. sda i onda idemo inercijom, sve redom sibaj .
neozbiljno i mahalski.
Drugo, sto je uopce Bakir I. prijatelj sa Sajom? Da sad ne ulazimo onos to i ptice na grani znaju, a to je da je njegov otac takvima omogucio da isplivaju jer su mu "valjali" u Foci (sto bi rahmetli Ramiz Delalic rekao, ja sam stitio A.I u Foci jer je bio fin dedo).
Ja cu uvijek tvrditi da poslije Milosevica, Karadzica, Tudjmana i Bobana najgora stvar koja je zadesila BiH su porodice Izetbegovic i Cengic!
prvo:
ako su sajine i bakirove razgovore snimali u ratu 1993. god ne vidim razlog zasto ne bi i sad?
i niko nije operisan istraznih djelatnosti zato sto je u nekom tijelu izvrsne vlasti.
drugo:
da mu je valjao saja u foci je malo glupost (ako mislis na alijin boravak u KPZ poslije sarajevskog procesa 1983 godine) jer je saja tad bio obicni dvadesetogodisnjak.
trece:
ako saju i bakira veze prijateljstvo iz rata kada se moralo zbog embarga nelegalnim putevima nabaljati oruzje, mislim da je to prirodna stvar.
cetvrto:
mislim da to sto aliju, cengica i te familije svrstavas uz bok sa takvim horor - familijama, takvim historijskim zlikovcima, monstrumima i jednim od najgorih persona u historiji covjecanstva zaista odvratno, nerealno, nezrelo i UZASNO!!!
e ja mislim da je zapravo to problem danasnjeg drustva, jer uredu je ne voliti i kritikovati izetbegovice ali takve uzasavajuce stavove iznositi je zaista uzasno zlo!
-
klixober
#357 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

POSELAMI NOVINARA!

-
jefferson
#358 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
dobro, tvoj stav..ali vidi ovo,vemus wrote:Tvoj post odravaza problem ovog drustva a to je neznanje. Bakira nesmiju prisluskivat niti bi smjeli Saju da je jos uvijek bio zastupnik. To je protizakonito a EU bi digla nevidjenu frku. Znaci snimanje Bakira I. jednostavno zaboravi!vemus wrote:damir75 wrote:Ima jedna stvar koju je Bakir I. presutio u CD - u, koja pokazuje svu njegovu povezanost i ustvari upravljanje bosnjackom mafijom u Sarajevu! Bakir nije rekao da je ranjena djevojka koju je saja prevozio bila sestra Senada Hadzifejzovica!!!! Kao pravi perfidni zastitnik najgorih kriminalaca " u bosnjaka " natuknuo je Senadu da ne talasa i ne postavlja previse pitanja!!! ZALOSNO I BIJEDNO!!! Jadni su oni koji jos uvijek nisu prozreli prave nosioce kriminala u BiH!!
evo ja ih nisam prozreo i ne osjecam se bas bijedno...
ako ti je ovo argument da je neko mafijas onda fakat ne znam![]()
![]()
![]()
jer, sve su ovo mahalske price, bakir je kriminalac, bakir drzi pola grada.
to je meni smijesno jer ne vidim pokrice nikakvo.
ako su vec prisluskivali saju i ostale, mogli su i bakira kad je vec lopov pa da i njega povale..
ovdje je ocito najlakse optuziti covjeka samo tako i onda se ljudi nakace jer ne vole bakira, tj aliju, tj. sda i onda idemo inercijom, sve redom sibaj .
neozbiljno i mahalski.
prvo:
ako su sajine i bakirove razgovore snimali u ratu 1993. god ne vidim razlog zasto ne bi i sad?
i niko nije operisan istraznih djelatnosti zato sto je u nekom tijelu izvrsne vlasti.
drugo:
da mu je valjao saja u foci je malo glupost (ako mislis na alijin boravak u KPZ poslije sarajevskog procesa 1983 godine) jer je saja tad bio obicni dvadesetogodisnjak.
trece:
ako saju i bakira veze prijateljstvo iz rata kada se moralo zbog embarga nelegalnim putevima nabaljati oruzje, mislim da je to prirodna stvar.
cetvrto:
mislim da to sto aliju, cengica i te familije svrstavas uz bok sa takvim horor - familijama, takvim historijskim zlikovcima, monstrumima i jednim od najgorih persona u historiji covjecanstva zaista odvratno, nerealno, nezrelo i UZASNO!!!
e ja mislim da je zapravo to problem danasnjeg drustva, jer uredu je ne voliti i kritikovati izetbegovice ali takve uzasavajuce stavove iznositi je zaista uzasno zlo![/quote]
Ne kontam jel treba crtat!
U ratu mozes prisluskivati jer je ratno stanje i pozitivni zakoni ne vaze! Jeisl ti kad cuo za poslanicki imunitet?
Za Focu sam govorio jer je Ramiz u Foci upoznao A. I i to sam naveo kao primjer.
Trece, ja nisam svrstao uz bok onih zlikovaca, ja sam ih svrstao poslje njih! Saja, Radoncic, Cele, Keljmendiji, Krujeziu i slicni doktori nauka su posljedica politike Alije Izetbegovica!
- Fair Life
#359 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=53komeba wrote:
POSELAMI NOVINARA!
-
*mima*
#360 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Sorry...ali ne mgu da odolim. Evo danima se pise o Gasiju........Sta mislite hoce li uopste bit osudjen?
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#361 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Osudice ga,pa ce on uloziti zalbu na presudu i onda ce ga pustiti na krajumima wrote:Sorry...ali ne mgu da odolim. Evo danima se pise o Gasiju........Sta mislite hoce li uopste bit osudjen?
-
*mima*
#362 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Gazde pekare Aspek promijenili iskaz u njegovu korist i pobjegli u Makedoniju.
- shuriken
#363 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
a sta je s onim brkatim sucem koji je bio strah i trepet za mafijase?
jel ga to drzava negdje uklonila da im pajdase ne ugnjetava?
-
*mima*
#364 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
komeba wrote:
POSELAMI NOVINARA!
Imas li kakve ljepse slike?
-
nigdje.nikog
#365 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Da se razumijemo, svaki narod i svaka drzava ima mafiju.
Medjutim, veliki narodi imaju jos nesta osim mafije, imaju umjetnike, sportiste, naucnike, intelektualce... sve ono sto cini narod i naciju.
Ovdje je problem sto mi imamo samo mafiju, ovo sve ostalo je zanemarivo !
Medjutim, veliki narodi imaju jos nesta osim mafije, imaju umjetnike, sportiste, naucnike, intelektualce... sve ono sto cini narod i naciju.
Ovdje je problem sto mi imamo samo mafiju, ovo sve ostalo je zanemarivo !
- Thinker
#366 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Bio je na sudu BiH mislim da je još tamo, zove se Salem Miso.shuriken wrote:a sta je s onim brkatim sucem koji je bio strah i trepet za mafijase?
- ranger
#367 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Fakat gdje je onaj sudija? Zvao se Salem Miso!shuriken wrote:a sta je s onim brkatim sucem koji je bio strah i trepet za mafijase?
- HAVANA
#368 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
mima wrote:komeba wrote:
POSELAMI NOVINARA!
Imas li kakve ljepse slike?
Pokvari mi dan.
- black
#369 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je danas u razgovoru za Fenu da ga nedavne prijetnje likvidacijom neće odvratiti od njegove borbe protiv organiziranog kriminala.
- Da li su te prijetnje kredibilne, za to postoje institucije koje se bave utvrđivanjem činjenica koje su vezane za ove prijetnje i njihovu pozadinu, što je posebno važno kada uđete u neke aktivnosti koje same po sebi nose opasnost od onih čije interese povređujete, kazao je Kebo.
U ovom slučaju, istaknuo je, to su interesi organiziranog kriminala i korupcije, među kojima ima pojedinaca koji se čak nalaze u organima vlasti.
Kebo kaže da se ne osjeća nesigurnim niti je promijenio način života.
- Ne bojim se ljudi. Ja se bojim samo Boga. Ti ljudi koji prijete su u principu kukavice. Ja sam dijete koje je raslo na ulicama Sarajeva i stekao sam iskustva koja mi pokazuju da se s takvim ljudima i u takvim situacijama znam dobro nositi psihološki, a i vrlo dobro znam šta treba da uradim, kazao je on.
Kebo kaže da se ne obazire na to da li se iza njega nalaze pripadnici službi sigurnosti jer je to njihova zakonska obaveza i oni rade svoj posao.
- Moram reći da sam sinoć pobjegao službama pa su me tražili. To mi je jedna od najslađih aktivnosti u zadnje vrijeme. Hoću da kažem da apsolutno nisam promijenio način života. Naprotiv, ovo mi daje uvjerenje da sam potpuno u pravu kada se identificiram s mnogim ljudima, bez obzira na to kojem narodu, političkoj partiji, spolu ili nekom drugom određenju pripadaju, kazao je Kebo.
Potpredsjednik FBiH je poručio da neće odstupiti od svoje politike borbe protiv organiziranog kriminala.
- Mislim da ovo to samo pojačava. Ako je veći pritisak, moja reakcija, u skladu s Ustavom i odgovornostima, neuporedivo je jača. U borbi između mafije i države uvijek pobjeđuje država, bez obzira na to da li će to biti veoma brzo ili će trebati duže vrijeme, naglasio je.
Potpredsjednik Kebo je, također, upozorio da se ovdje radi o kriminalu koji nije samo bosanskohercegovački nego je regionalni pa čak i evropski.
- Oni se fantastično dobro udružuju. Treba pokazati da je u BiH, bez obzira na aktivnosti naših organa, kojima moram čestitati na mnogim akcijama, opasnost mnogo veća i da svi građani moraju učestvovati u toj borbi. Ovo nije borba između Davida i Golijata. Ovo je borba između dobra i zla, kazao je Feni potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.
Fena
- black
-
shalaedin
#372 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
ma jok covjek osudio celu tako da bi ga sljedeci dan lakse mogli osloboditi... vranj je za njega titoranger wrote:Fakat gdje je onaj sudija? Zvao se Salem Miso!shuriken wrote:a sta je s onim brkatim sucem koji je bio strah i trepet za mafijase?
- JThomas
#373 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
hajde malo razjasni...shalaedin wrote:ma jok covjek osudio celu tako da bi ga sljedeci dan lakse mogli osloboditi... vranj je za njega titoranger wrote:
Fakat gdje je onaj sudija? Zvao se Salem Miso!
- Better Man
#374 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Salem Miso radi kao sudija na državnom sudu BiH!ranger wrote:Fakat gdje je onaj sudija? Zvao se Salem Miso!shuriken wrote:a sta je s onim brkatim sucem koji je bio strah i trepet za mafijase?
-
shalaedin
#375 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Pa osudio ga je tako da bi se u zalbenom procesu lakse mogao osloboditi. Osudio ga je preko 20 godina. Tom presudom je zalbeni postupak obavezujuci. Iznosenje dokaza je ostavilo mogucnost da se u zalbenom procesu isti i obore iako je Celina krivica bila ocigledna. Za vrijeme sudjenja kljucni dokaz o Celinoj krivici je bila odjeca na kojoj su bile barutne cestice o kojoj je vjestak iznosio cinjenice onakvim kakve su one zaista bile. Oruzje kojim je ubijen Ajdarpasic nije pronadjeno. Tako da je dijelo lako mogao preuzeti neko drugi. U zalbenom procesu je upravo to vjestacenje dovedeno u pitanje. Svjedoci su promjenili iskaze. Na kraju su se navodno pojavili i momci koji su Hajdarpasica i ubili, a time nas Celo dobio oslobadjajucu presudu. Jos kad bih pricao kako mu je super bilo u zatvoru i koje sa njim djelio celiju i prenjeo nam ta divna iskustva bilo bi i previse