Brajlovic je "onako" u najboljem slucaju a Turkuazz je katastrofa....ete wrote:hrana katastrofa prava kantinska odnosno restorana nije vidjeloGaRGa wrote:skahu wrote:najbolja hrana u restoranu Sarajka na II spratu BBI.
Provjereno, ja tamo svaki dan idem.
http://www.facebook.com/RestoranSarajka
kakve li ti onda splacine kod kuce jedes...
A cevapi su i u Brajlovicu na Ilidzi dobri.
Kad smo vec kod nje u Turkazu imaju dobro zacinjene turske specijalitete sa mesom uglavnom isplati se probati ali je tesko skontati sta je koje jelo jer su malo cudna i cudnih naziva. Malo su cijene jace ali isplati se probati nesto novo
Najbolji restoran u Sarajevu
-
Pirija
#351 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- raskopusa
#352 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ma hajde,ako ne volis cevape vjerovatno ih ne jedes.....ko ti onda nalaga da su najbolji oni iz petice?Pirija wrote:ne volim cevape generalno ali jedino su iz Petice jestivi i ne smrde....
-
Pirija
#353 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
umij se...raskopusa wrote:ma hajde,ako ne volis cevape vjerovatno ih ne jedes.....ko ti onda nalaga da su najbolji oni iz petice?Pirija wrote:ne volim cevape generalno ali jedino su iz Petice jestivi i ne smrde....kakve veze cevapi imaju sa restoranima?
- Eweleen
#354 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
refreshbombašica wrote:Je li iko posjetio novootvoreni restoran "Dunja"? Utisci, cijene? Nalazi se preko puta "Avlije".
-
nide veze
#355 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
dolazim u sarajevo sa nekim strancima i oni bi da posjete 2-3 top restorana, pa ako mogu preporuke....preporuceni su mi :
4 sobe gospode safije
dveri
moja mala kuhinja
imidz
moze malo o njima i neke druge preporuke?
4 sobe gospode safije
dveri
moja mala kuhinja
imidz
-
todd_smith
#356 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Park princeva i kod Kibeta, i Bijela Tabija su ti za strance, hrana je ukusna, a pogled im je odlican, sto je valjda strancima vaznije, mislim daje atmosferunide veze wrote:dolazim u sarajevo sa nekim strancima i oni bi da posjete 2-3 top restorana, pa ako mogu preporuke....preporuceni su mi :
4 sobe gospode safije
dveri
moja mala kuhinja
imidz
od tih na listi ti 4sgs je meni najbolji izbor
-
blugirl
#357 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
4 sobe izvrstan izbornide veze wrote:dolazim u sarajevo sa nekim strancima i oni bi da posjete 2-3 top restorana, pa ako mogu preporuke....preporuceni su mi :
4 sobe gospode safije
dveri
moja mala kuhinja
imidz
Dveri, vrlo ukusno, ali po meni premali prostor, nemas se gdje okrenut.
Spomenula bih restoran Vinoteka (ako to jos radi, nisam bila sto godina), super izbor vina naravno; ne bih zaobisla Libertas, uvijek svjeza riba i morski plodovi. Tavola kao super talijanski, meni je tamo sve dobro, a nezaobilazna je mijesana salata mmmm.
Avlija mi je super, opusteni djir
Od ovoga gdje god da ih odvedes, neces se osramotit. Ja tamo vodim svoje strance. Nekad Nijemce odvedem u Pivnicu HS.
Kibeta ne bih preporucila, od tri puta sto sam bila, dva puta sam pokvarila stomak.
-
Naslovnica
-
todd_smith
#359 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Probaj Lovac.Sarajevo1970 wrote:Gdje u Sarajevu mogu sa zenom kulturno sjesti i jesti a da nema neke glasne muzike?
Bas ono nesta extra romanticno, cijene nisu toliko bitne. Jest bitno da ima dosta izbora u menu
a ne da pola stvari nemaju. Trazim bas dobar restoran, ne naku nasminkanu ascinicu ili piceriju;)
Imaju bastu (mozda je sada vec hladno) i ima dio gdje imaju za 2 osobe, zavjese se mogu spustiti, odvojeno je.
Nazovi njih pa vidi mogu li srediti to kada rezervises.
-
Eborg
#360 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakva su iskustva iz onog kineskog restorana na Marijin Dvoru?
-
razonoda
#361 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
nista ti nece biti od sode. svi to dodaju, cevap je socniji.Haris033 wrote:Ćevapi u "Zmaju" i "Želji" puni sode! Poslije jela, bukvalno, podriguješ ko zmaj
- bombašica
#362 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
"Lovac" odličan. Super ambijent, super hrana.todd_smith wrote:Probaj Lovac.Sarajevo1970 wrote:Gdje u Sarajevu mogu sa zenom kulturno sjesti i jesti a da nema neke glasne muzike?
Bas ono nesta extra romanticno, cijene nisu toliko bitne. Jest bitno da ima dosta izbora u menu
a ne da pola stvari nemaju. Trazim bas dobar restoran, ne naku nasminkanu ascinicu ili piceriju;)
Imaju bastu (mozda je sada vec hladno) i ima dio gdje imaju za 2 osobe, zavjese se mogu spustiti, odvojeno je.
Nazovi njih pa vidi mogu li srediti to kada rezervises.
- mayab
#363 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kao prvo, da znas da se nesto ne razuMIm previse u kinesku kuhinju!Eborg wrote:Kakva su iskustva iz onog kineskog restorana na Marijin Dvoru?
Ali sam cesto isao u taj restoran, pogotovo kad su jedan period redovni bili na e kuponu!
Hrana nije losa, porcije su obilne, ali su i cijene pojače!Dosta stvari je ljuto!
Ako odes, probaj obavezno kiselo slatku piletinu, teletinu specijal, kao i przenu rizu sa jajima!
Meni licno je u restoranu prilicno mracno i tmurno, i to je najveci minus!Obicno svira kakva kineska muzika!
Nije lose sjediti napolju kad je toplo!
-
skafetin
#364 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Eborg wrote:Kakva su iskustva iz onog kineskog restorana na Marijin Dvoru?
s obzirom da nema konkurenciju u Sarajevu skroz je ok... kao i svi kineski restorani, masan je, usluga je onako, interijer katastrofa ali hrana ispunjava očekivanja... toplo preporučam
netko je spominjao sushi u novootvorenom centru, kao dobar jer je on jeo vani negdje sushi... kome je ono dobro, nije jeo nikada pravi sushi vjerojatno, već kupljene tablice sushija u trgovinama vani jer ono je katastrofa
-
ludacha
#365 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ajde, moze preporuka za restoran? dobra hrana, ugodan ambijent kao i muzika - naravno (nista narodno i da ne trešti), za 20ak čeljadi, kako se ono kaze "intimna afmosfera" heheh
- JanuaryJones
#366 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Eto ti novi Aquarius Vilsludacha wrote:Ajde, moze preporuka za restoran? dobra hrana, ugodan ambijent kao i muzika - naravno (nista narodno i da ne trešti), za 20ak čeljadi, kako se ono kaze "intimna afmosfera" heheh
Sent from my iPad using Tapatalk
-
ludacha
#367 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jel jeo iko u njemE?
Gdje se nalazi?
Gdje se nalazi?
- JanuaryJones
#368 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Na Vilsonovom, iza Raiffeisen banke. Nisam jela ali vidim da imaju i restoran. Ovi što su bili na piću hvale ambijent.ludacha wrote:Jel jeo iko u njemE?![]()
Gdje se nalazi?
Sent from my iPad using Tapatalk
- Reisova
#369 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni je Vapiano skroz okey i paste su im odlicne
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
merdas
#370 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Moze li preporuka za restoran. U pitanju je vecera sa djevojkom i ako moze kakva je hrana u 4sgs i kod kibeta. Je l u skladu sa cijenama i koliko je okvirno cijena vecere za dvoje? Svako mi nesto razlicito govori pa bi bio zahvalan na odgovoru.
- Hajvan
-
Alkos
#372 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kod Kibeta imaš uglavnom malo drugačiju kuhinju, bosansku hajmo reći... Restovana teletina, klepe, mućkalica, kolačići, pite i slično. Ima i janjetine, uvijek je i imao. Cijena porcije teletine ili klepa je 15ak KM. Čorbe su po 4-5 KM. Salate isto toliko. Bocu dobrog vina vina možeš popiti za 30-35 KM. Za dvije osobe to bi iznosilo oko 80,00 KM, bez vina možeš proći i sa petobankom.merdas wrote:Moze li preporuka za restoran. U pitanju je vecera sa djevojkom i ako moze kakva je hrana u 4sgs i kod kibeta. Je l u skladu sa cijenama i koliko je okvirno cijena vecere za dvoje? Svako mi nesto razlicito govori pa bi bio zahvalan na odgovoru.
Što se tiče kvalitete hrane, Kibe je top, iako je meni klopa bila puno bolja dok je babo Kibe bio živ.
Obavezno napravi rezervaciju ukoliko se odlučiš ići. Sretno!
-
Eborg
#373 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Iako ovaj koncept rijetko kada spada u "najbolje restorane", da li u Sarajevu postoji ijedan all-you-can-eat/buffet restoran? Ili je "Food Office" bio prvi i posljednji?
Inače, nikad nisam prežalio "Food Office", stvarno se moglo fino najesti za tih 8-9 KM koliko košta porcija ćevapa sa jogurtom. Pasta i salate su im bili dobri a uvijek je bilo nešto i sa strane interesantno (riža, krompir, povrće itd.).
Inače, nikad nisam prežalio "Food Office", stvarno se moglo fino najesti za tih 8-9 KM koliko košta porcija ćevapa sa jogurtom. Pasta i salate su im bili dobri a uvijek je bilo nešto i sa strane interesantno (riža, krompir, povrće itd.).
-
todd_smith
#374 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Je li se otvorio ovaj Tikki? Je li ko bio? Znam da se pricalo da interijer treba biti super kada se tek pricalo o otvaranju
- Hajvan
#375 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
pa plasirali izraz?
što je problem?!
takve stvari se dešavaju u alfa-gradovima.
taj ce ti termin google izbaciti
što je problem?!
takve stvari se dešavaju u alfa-gradovima.
taj ce ti termin google izbaciti