Moderator: anex
Hvalavenus doom wrote:@naja 22, raspitala sam se malo. bit ce uskoro zimski kamp... detaljnije info cu ti poslati na pp
Posto i mene zanima, mozes li javno reci gdje ce biti kamp?venus doom wrote:@naja 22, raspitala sam se malo. bit ce uskoro zimski kamp... detaljnije info cu ti poslati na pp
Odlican portal ,hvala na linku, i ako mozda nije dozvoljenoSaPnA wrote:Nisam procitao pravila foruma i neznam jel dozvoljeno al evo:
http://survival.aforumfree.com/
neznam jel bio ovaj forum , ako nije jedan od boljih foruma o planinarenju i svemu vezanom za survival i sve vezano za prirodu, ima ljudi iz bosne, srbije, odsvukuda.
@ljuspice imas ppljuspica wrote:Posto i mene zanima, mozes li javno reci gdje ce biti kamp?venus doom wrote:@naja 22, raspitala sam se malo. bit ce uskoro zimski kamp... detaljnije info cu ti poslati na pp

ovo danas sam sam, a inace sve zavisi, obicno uvijek nekog nadjem. sto se drustava tice slabo ti tu iko ishta organizuje, imas sad ovo sto zeljo organizuje za 25 novembar, od marshala do opservatorije, pa do doma bijele vode. prijave mensecini u drustvu, a cenera se placaI naravno Dzej wrote:@Admire
Jel ides na ovo planinarenje organizovano , preko nekog planinarskog drustva, ili je nesto samoinicijativno
Ma kontam imali se poente uclaniti u neko PD-o, jedino mozda zbog popusta na nocenje. Htio sam u ovo ovde kod mene na Ilidzi PD Famos.Nisam neki iskusan planinar , par puta osvojio Hrasnicki stanAdmir_1984 wrote:ovo danas sam sam, a inace sve zavisi, obicno uvijek nekog nadjem. sto se drustava tice slabo ti tu iko ishta organizuje, imas sad ovo sto zeljo organizuje za 25 novembar, od marshala do opservatorije, pa do doma bijele vode. prijave mensecini u drustvu, a cenera se placaI naravno Dzej wrote:@Admire
Jel ides na ovo planinarenje organizovano , preko nekog planinarskog drustva, ili je nesto samoinicijativno
e da, na Sitniku sad ima domar i moze se nociti, pa ako ko konta ici gore da zna. dom usred nicega, pravi planinarski ambijent
I naravno Dzej wrote:Ma kontam imali se poente uclaniti u neko PD-o, jedino mozda zbog popusta na nocenje. Htio sam u ovo ovde kod mene na Ilidzi PD Famos.Nisam neki iskusan planinar , par puta osvojio Hrasnicki stanAdmir_1984 wrote:ovo danas sam sam, a inace sve zavisi, obicno uvijek nekog nadjem. sto se drustava tice slabo ti tu iko ishta organizuje, imas sad ovo sto zeljo organizuje za 25 novembar, od marshala do opservatorije, pa do doma bijele vode. prijave mensecini u drustvu, a cenera se placaI naravno Dzej wrote:@Admire
e da, na Sitniku sad ima domar i moze se nociti, pa ako ko konta ici gore da zna. dom usred nicega, pravi planinarski ambijent, pa bi mi dobro doslo ako imaju neke ture, da pokupim malo iskustva od tih starih planinara. Ali nista bez samoinicijative izgleda. Hajd hvala na odgovoru.
pored ovoga vrijedi vidjeti ecofutura park prirode na hresi....cijene necu spominjat, al moze se otic i izvidit terenbaja wrote:bilo je i pitanja za Klokocevicu (pecina)
ne znam da'l ste primijetili, kod Marshala u Babinom dolu se nalazi malo igraliste za djecu (desno od hotela). desno od igralista je tabla/putokaz sa totalno uređenim i bezbjednim setalistem do pecine (1,3 km) i kamenog amfiteatra (2,7km od Babinog dola)...tako da ko ne zna kud hodati kad ode gore na bjelasnicu, obavezno nek posjeti. Idealno za malu raju i sl
nadam se da je ovo prvi od koraka za unapređivanje šetačkih sadržaja na našim planinama
Ja bogme više hodam kako je pao snijegbaja wrote:slabo se hoda, kako je snijeg pao...
aferimchengaba wrote:Ja bogme više hodam kako je pao snijegbaja wrote:slabo se hoda, kako je snijeg pao...
Eee drug, ja sam ti još student, kakva oprema, turne skije i ozbiljne krplje su u planu nekad u budućnosti, a to tada, gojzerice, sprej za impregnaciju i gležnjaci/gamaše funkcionišu odlično. Malo teže ide kad je snijeg do i preko kukova, ali hoda se opetbaja wrote:aferimchengaba wrote:Ja bogme više hodam kako je pao snijegbaja wrote:slabo se hoda, kako je snijeg pao...![]()
osim kondicije i opremu dobru imaš...![]()
ja kad viđoh krplje za moju težinu 300km (lafuma) naglo sam ohladio