Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
BHCluster

#351 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by BHCluster »

Srbija je ispricana prica, nema tu sta ovako ce ubrzo Srpski komsiluk izgledati.

Image

Jedna je pokrajina/regija ili kako god hocete je drzava vec postala jos dvije i to je to.
Fratris

#352 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by Fratris »

bijelo_dugme wrote:
Hehe, ali kako karte u tim drzava izgledaju? Jesmol dio Srbije ili sta? :-)
Karte? Pola tih drzava nema ljeba za pojest, a jos da karte stampaju? :lol: :lol:

Te drzave de facto priznaju, samo nisu de jure. Znaci, nece biti ni najmanje problema ako nam na SP u Juznoj Africi dodje jedna od tih drzava u grupu. :) Problem bi nastao kad bi ja kao drzavljanin BiH pokusao kupiti nekakvu firmu tamo. Onda bi se morale razmijenite diplomatske note i tako nesto.
stepsky

#353 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by stepsky »

MuaDib wrote:
Mx wrote: Ti mozes jedino da pises i pricas u svoje licno ime i da kao Bosnjak/Bosanac a ustvari Srbin branis srpske interese. Ti nemas pravo da generalno pises u ime svih nas Bosnjaka i Bosanaca jer to pravo od nas nisi dobio da nas prezentujes i sta mi mislimo o Kosovu i Srbiji. Sa svojim pisanjem a predstavljanjem da si neki Bosnjak/Bosanac ti gledas da uvalis kost za glodjanje izmedju Albanaca/Kosovara i nas Bosnjaka/Bosanaca.
Paranoja je odlika nacionalista poput tebe. :-)
A u ostalom ti nemaš nikakvo pravo da meni govoriš koje sam ja nacije i kakav je imamo odnos prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini. 8)
Ti očito ne razmiješ Bosnu i Hercegovinu, a praviš se veliki Bošnjak, što je obično odlika ljudi porijeklom iz Sandžaka ili Kosova.
Pa objasni mu malo Bosnu i Hercegovinu da covjek razumije.
kekec

#354 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by kekec »

Valbon_1 wrote:
Jasno je tvoje "nerazumijevanje" MuaDib - a. Ali, ako ti tvoja "skola" dozvoljava, a vjerujem da jeste, pogledaj clan 3 gdje se kaze: "...republika je država...", a zatim pogledaj clan 4, gdje se kaze: "...autonomna pokrajina je autonomna socijalistička samoupravna demokratska društveno-politička zajednica...".
Valjda ti je jasna razlika izmedju DRZAVA i DP zajednica.
Da ti bude jasnije bivse regije ili okruzi ( npr. Gorazde) je bio zajednica opstina (DPZ).
MuaDib je dao jasno pojasnjenje, ali dzaba. Tisucu pojasnjenja ne moze neke ubijediti da su u zabludi. ;
Drugar...moja "skola" poznavanja (srpsko-hrvatskog, a i vaseg) jezika je skola koju sam pohadjao u osnovnoj ali lokacija je bila policijska stanica, nastavnik je bio gospodin Scekic, komandant policije paramilitaraca, militaraca i ko zna koji drugih djavola (pogledaj malo njegov doprinos ljudskoj civilizaciji na Kosovu), a predmet nastave je bio jedna slomljena kost za jedan neadekvatan odgovor...Kapiras?
Ne kapiram. Ako je to tacno, do lekcije o Ustavu tebe ne bi ni bilo. Ovdje ga malo pretjerujes, rekao bih.
A sto se tice Ustava bivse SFRJ, molim te nemoj lupetati bezveze. Budi siguran da sam poprilicno dobro "obavesten" o pravnoj poziciji sviju republika...pardon (i) Autonomnih Pokrajina.
Mislim da su gore navedeni clanovi Ustava jasni i laiku.
Ne znam zasto je onda Srbija koristila sva sredstva da bi upravo ukinuo tu Pokrajinu kada ionako mi se ne bi trebalo pitati ni za sta, posto ste vi bili "drzava" a mi ne....I opet ne znam zasto su onda ubijene 250.000 duse ako ste "vi", i ne samo vi, i pre rata bili drzava!!!? ;-)

Neko ti je odgovorio. Insistiranje na "Kosovo republika" je dovelo do toga da se trazi nacin da se to ne dogodi. Da li je ukidanje autonomije bio pravi nacin, danas se o tome moze diskutovati jer smo vidjeli kako su se stvari razvijale.
U tadasnjoj Republici Vi ste se i pitali, kao i svi drugi, jer ste i vi bili dio te drzave. Albanci u SFRJ su bili nacionalna manjina sa vise prava nego ostale. A druga tema je zasto Albanci nisu htjeli biti dio te drzave, odnosno koji su razlozi za sve ono sto se desavalo, a sto je u krajnjem ima za cilj stvaranje drzave svih Albanaca. (Kako me ovo podsjeca na "drzavu svih Srba").
Drugo, zasto insistiras na "vi". Jednom sam na slicnoj temi napisao otprilike: "...eto vas tamo, rjesavajte SVOJE probleme, samo ja zelim da to vase rjesavanje nema lose posljedice za moju/nasu BiH... A bilo je rijeci o otcjepljenju RS od BiH.
I ostajem pri tome. Nisu Srbi cvjecke, a niste ni VI.
Velika Srbija, Velika Hrvatska, Velika Albanija. Sve je to isto. Nekome uspijeva (ce uspjeti), nekome ne. Veliki odlucuju, nase je da cekamo i budemo njihovi vojnici, kada za to dodje vrijeme. Nama krv i suze, a njima njihovi interesi u konvertibilnoj valuti.
Drzavnost ne daje ni hranu ni odjecu. Imamo drzavu, a nemamo posla. Zivila Drzava !
Svi bi se dijelili, a svi hocemo u EU. Glupost na djelu.
I na kraju, kao sto se vidi, niti ja tebe mogu ubijediti da promjenis misljenje, a ni ti mene. Stoga je najbolje da se diskusija i prekine.
BaileyS

#355 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by BaileyS »

Ako je ko imao razloga da izadje iz SFRJ onda su to bili Albanci. Oni su u onoj drzavi bili gradjani drugog reda, ne samo za Srbe vec i za ostale slavenske narode.

Nisu oni cvjecke, da se razumijemo, ali ih postujem zbog nacina kako su se nosili sa nipodastavanjem od strane 6 ravnopravnih "naroda" bivse SFRJ. Nikom se nisu dodvoravali, svaka represija zbijala je njihove redove, na mrznju su odgovarali dvostrukom mrznjom i vjerovali su u ono sto imaju danas jos 81' kad su njihove demonstracije meni izgledale kao besmislena borba sa vjetrenjacama. Sve ovo je vrijedno respekta.

Hajde nagovorite Bosance da prestanu kolektivno slati svoju djecu u skole, da izdju na demosntracije, da ih batinaju i legitimisu iz dana u dan. Ma ne bi pristali taman kad bi im obecali da ce Bosna biti do Budimpeste a ekonomski jaka poput Svicarske. Da se ne lazemo, mi smo drzavu ni krivi ni duzni dobili serviranu na tanjiru a tu odlicnu pocetnu poziciju uspjeli smo svesti na ovaj jad koji imamo danas. Sad ja trebam prizeljkivati Albansku nesrecu da bi nama bilo bolje, tj. da nam se ne bi slucajno manji entitet odvojio. Svako zanje ono sto je posijao, kako Albanci tako i Bosanci.
kekec

#356 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by kekec »

BaileyS wrote:Ako je ko imao razloga da izadje iz SFRJ onda su to bili Albanci. Oni su u onoj drzavi bili gradjani drugog reda, ne samo za Srbe vec i za ostale slavenske narode.
Ne lupetaj, zivota ti.
Nemas pojma kako je bilo.
BaileyS

#357 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by BaileyS »

kekec wrote:
BaileyS wrote:Ako je ko imao razloga da izadje iz SFRJ onda su to bili Albanci. Oni su u onoj drzavi bili gradjani drugog reda, ne samo za Srbe vec i za ostale slavenske narode.
Ne lupetaj, zivota ti.
Ne nego su mi pricali :-) bakljava, koljac itd.

Na njih se gledalo kao na nizu vrstu ako nista a ono zbog naglaska. Sama ona izmisljotina o "narodima" i "narodnostima" dovoljno govori. Sjecam se i vojnog roka kad su se starjesine otvoreno ibretile kako nam je u kasarnu mogao doci Albanac (jedan medju hiljadu vojnika i to vozac). Cudili su se jer je bila javna tajna da u taj rod vojske, radio izvidjanje i ometanje, ne salju Albance.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#358 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by Toto »

Ovo sto je kraljevina Saudi Arabija priznala Kosmet znači da se Amerika vrće na Balkan. To plaši Srbiju. Eno im ministar vanvaseljenskih poslova skići i vrišći po Vašingtonu. Te kako BiH treba rasčerečit, ta kako BiH ne postoji a samo zato što BiH naredne godine ulazi u Savjet bezbjednosti UN. Onag Vuka će americki šintori pokupit u Vašingtonu koliko ga je jamilo bjesnilo zbog BiH.
kekec

#359 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by kekec »

BaileyS wrote:
kekec wrote:
Ne lupetaj, zivota ti.

Na njih se gledalo kao na nizu vrstu ako nista a ono zbog naglaska.
Netacno. Ili ako hoces individualno. Stvar pojedinca. Kao uostalom i danas sto se gledaju oni koji dodju sa "drugog" (govornog) podrucja. Nista drugacije.
Sama ona izmisljotina o "narodima" i "narodnostima" dovoljno govori.
U YU su zivjeli narodi koji su bili drzavotvorni. Drugi, koji su imali svoju drzavu, u ovom slucaju Albanija, nazivani su narodnostima ili nacionalnim manjinama. Kratko i jasno.
Sjecam se i vojnog roka kad su se starjesine otvoreno ibretile kako nam je u kasarnu mogao doci Albanac (jedan medju hiljadu vojnika i to vozac). Cudili su se jer je bila javna tajna da u taj rod vojske, radio izvidjanje i ometanje, ne salju Albance.
Generalizacija. Ko se to cudio. Kazes starjesine. :-)
Javna je tajna, takodje, da ni jedan Albanac nije mogao imati veci cin od vodnika, zar ne. ;-)
Ako jedan albanac moze biti general, zasto neki drugi ne bi mogli biti u tom VES-u veze. Bice ipak da je bila rijec o drugim uslovima/predispozicijama (znanje, strucnost, sposobnost).
Mozemo ovako do sutra.
dallton

#360 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by dallton »

kekec wrote:
Ne lupetaj, zivota ti.
evo ja i te kako imam pojma kako je bilo, i kazem ti da je BaileyS u pravu
stepsky

#361 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by stepsky »

BaileyS wrote:
kekec wrote:
Ne lupetaj, zivota ti.

Na njih se gledalo kao na nizu vrstu ako nista a ono zbog naglaska. Sama ona izmisljotina o "narodima" i "narodnostima" dovoljno govori. Sjecam se i vojnog roka kad su se starjesine otvoreno ibretile kako nam je u kasarnu mogao doci Albanac (jedan medju hiljadu vojnika i to vozac). Cudili su se jer je bila javna tajna da u taj rod vojske, radio izvidjanje i ometanje, ne salju Albance.
U pravu si za ostatak bivse Juge ali na Kosovu uopste nisu bili gradjani drugog reda.
kekec

#362 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by kekec »

dallton wrote:
kekec wrote:
Ne lupetaj, zivota ti.
evo ja i te kako imam pojma kako je bilo, i kazem ti da je BaileyS u pravu
"Ne moze misa bez popa" kaze jedna narodna izreka. Cudim se da se i ranije nisi ukljucio. :razz:
A ne sumnjam da si ti dobro upoznat sa ovom problematikom, kao uostalom sa svim oblastima ovog foruma, od elektronike do ljubavi sexa. ;-)
Vjerovatno si ti jedan od ucesnika studentskih demonstracija u Pristini 1981. kada ste se borili za bolju ishranu u studentskim menzama.
p.s.
Fadilj Hodza, Mahmut Bakali, Azem Vlasi, .....
Skole na albanskom, birali i bili birani, aktivni ucesnici u vlasti na svim nivoima, dvojezicne oznake, Pristinski univerzitet, lova iz Fonda za nerazvijene, skole, bolnice, fabrike, institucije, ....
I sve to nije valjalo, bili gradjani drugog reda. Haj´malo pricaj o tome. ;-)
dallton

#363 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by dallton »

tu bi mozda mogao dodati i defakto policijsku i vojnu upravu na kosovu u periodu 1981-1989
kekec

#364 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by kekec »

dallton wrote:tu bi mozda mogao dodati i defakto policijsku i vojnu upravu na kosovu u periodu 1981-1989
Iz koje literature ti dobijas znanja o tom periodu na tom prostoru ? Cuj policijska i vojna uprava ! :shock:

Momak, stanovnici Kosova su imali sva prava u SFRJ. Ali zahvaljujuci narastajucem nacionalizmu, htjeli su "hljeba preko pogace", htjeli su svoju drzavu. To je direktan napad na drzavu i ista se usprotivila. Da li je to bio pravi nacin, stvar za diskusiju. Danas znamo da se moglo i trebalo drugacije, ali to je naknadna pamet.
Jednu stvar ja ne mogu oprostiti. Albanski demonstranti/nacionalisti su izbacili Milosevica u vrh. On je kasnije napravio sranje u drzavi koja je mogla imati sasvim drugi, bolji put.
Sve je pocelo i sve ce se zavrsiti na Kosovu.
I bi´ce ona : "Ko je sta jamio, jamio je".
Neko milione, neko teritoriju, a neko je izgubio i svoje i svoga.
Ovih zadnjih je, nazalost najvise.
A siguran sam da se Kosovo nije pojavilo, ti bi, kao i mnogi drugi, sada sjedio i komentare pisao u svojoj kuci u Bosni, a ne iz Amerike.
Luke Perry

#365 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by Luke Perry »

a zamisli samo da je kosovo bilo republika, ali nije vec je bilo cak i metohija :-)
ne vidim nijedan razlog zasto kosovo nije moglo biti republika.
dallton

#366 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by dallton »

kekec wrote:
dallton wrote:tu bi mozda mogao dodati i defakto policijsku i vojnu upravu na kosovu u periodu 1981-1989
Iz koje literature ti dobijas znanja o tom periodu na tom prostoru ? Cuj policijska i vojna uprava ! :shock:

Momak, stanovnici Kosova su imali sva prava u SFRJ. Ali zahvaljujuci narastajucem nacionalizmu, htjeli su "hljeba preko pogace", htjeli su svoju drzavu. To je direktan napad na drzavu i ista se usprotivila. Da li je to bio pravi nacin, stvar za diskusiju. Danas znamo da se moglo i trebalo drugacije, ali to je naknadna pamet.
Jednu stvar ja ne mogu oprostiti. Albanski demonstranti/nacionalisti su izbacili Milosevica u vrh. On je kasnije napravio sranje u drzavi koja je mogla imati sasvim drugi, bolji put.
A siguran sam da se Kosovo nije pojavilo, ti bi, kao i mnogi drugi, sada sjedio i komentare pisao u svojoj kuci u Bosni, a ne iz Amerike.
nista literatura samo praksa....od 1984-1986 s prekidima sam tu istu policijsku i vojnu upravu osjetio u kosovskoj mitrovici...ili mozda nazivas prisustvo 20.000 policajaca iz cijele jugoslavije (s vojskom u nevidljivoj pozadini) u dva grada (pristina i mitrovica) koji su na dnevnoj bazi tukli neselektivno albance bez mnogo pitanja i rasprave - civilnom demokratskom upravom?
kekec

#367 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by kekec »

dallton wrote: nista literatura samo praksa....od 1984-1986 s prekidima sam tu istu policijsku i vojnu upravu osjetio u kosovskoj mitrovici...ili mozda nazivas prisustvo 20.000 policajaca iz cijele jugoslavije (s vojskom u nevidljivoj pozadini) u dva grada (pristina i mitrovica) koji su na dnevnoj bazi tukli neselektivno albance bez mnogo pitanja i rasprave - civilnom demokratskom upravom?
Imam i ja malo prakse iz te 81 godine.
Nego, ne napisa ti zbog cega bi policajac iz Ljubljane ili Sarajeva npr. neselektivno tukao. Zar bas onako, iz cista mira, co´ek seta, a drot pridje i mlati ? :-)
Mx

#368 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by Mx »

kekec wrote:

Ma ja, Srbi su zlato, oni su fini, imaju fin pedigre, ne mrze oni nikoga, nebi oni uzeli nicije, nebi oni ubili i protjerali nikokoga a Albanci su katastrofa na svim planovima i dezurni krivci za sve sto se desavalo i desava na prostoru bivse YU. Albanci su krivi sto su na prostoru Balkana jedini Iliri a vecina Slaveni pa su onda krivi sto su im Slaveni kroz istoriju oteli ogromne teritorije i nabili ih u danasnje podrucje Kosova i Albanije isto kao sto su uradili i rade Bosnjacima i Bosancima na podrucju Bosne i Hercegovine. Pa Srbima ni to nije malo, volili bi oni da uzmu i teritoriju Kosova i Albaniju i da protjeraju sve Albance kada bi mogli sa Balkana. Albanci su krivi sto su ih godinama Srbi omalovazavali, potcjenjivali, provocirali, ubijali od Rankovica i ostale klape. Albanci su krivi sto je Milosevic dosao na vlast i ukinuo im Autonomnu pokrajinu i na kraju vojno napao Kosovo, napravio genocid i protjerao prelo milion Albanaca.

Ne zajebaji Kekec, nisu Albanci napali drzavu Bosnu i Hercegovinu, Bosnjake i Bosance u Bosni i Hercegovini, napravili genocid, uzeli pod svoje pola teritorije itd nego su to sve Srbi uradili Kekec jedino ako si dobio amneziju pa ne znas sta se gdje desavalo i kako.

Kekec, na lazima i izvrtanju cinjenica tebi i MuaDib-u bi i Gebels pozavidio :lol:
dallton

#369 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by dallton »

kekec wrote:
dallton wrote: nista literatura samo praksa....od 1984-1986 s prekidima sam tu istu policijsku i vojnu upravu osjetio u kosovskoj mitrovici...ili mozda nazivas prisustvo 20.000 policajaca iz cijele jugoslavije (s vojskom u nevidljivoj pozadini) u dva grada (pristina i mitrovica) koji su na dnevnoj bazi tukli neselektivno albance bez mnogo pitanja i rasprave - civilnom demokratskom upravom?
Nego, ne napisa ti zbog cega bi policajac iz Ljubljane ili Sarajeva npr. neselektivno tukao. Zar bas onako, iz cista mira, co´ek seta, a drot pridje i mlati ? :-)
opet lupas gluposti - sto takav policajac nije bio na kosovu prije 81? zato sto je tito nakon sto je maknuo rankovica koji je htjeo da nozem i lopatom rastjera albance, drzao red i mir na nacin da daje autonomiju kosovu (sto je bilo zagarantovano ustavom 1974 - koji je tile lijepo napisao da bi unaprijed sprijecio srpske snove o dominaciji i istjerivanjeu albanaca....koji ti dio nije jasan?
stepsky

#370 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by stepsky »

dallton wrote:
kekec wrote:
opet lupas gluposti - sto takav policajac nije bio na kosovu prije 81? zato sto je tito nakon sto je maknuo rankovica koji je htjeo da nozem i lopatom rastjera albance, drzao red i mir na nacin da daje autonomiju kosovu (sto je bilo zagarantovano ustavom 1974 - koji je tile lijepo napisao da bi unaprijed sprijecio srpske snove o dominaciji i istjerivanjeu albanaca....koji ti dio nije jasan?
Posle Rankovica su bile i demonstracije 69, pa politicke trzavice 73, pa demonstracije 81, pa nemiri 85, pa 88 i 89 vanredno stanje i 60.000 vojnika i rezervista ne racunajuci policiju, pa totalna disfunkcija sistema i paralene uprave do 98, pa poluratno stanje 98 i NATO 99. De fakto samo u poslednjih 30 godina Kosovo nikada nije bilo bez policije i lazne ljubavi. I ne samo u poslednjih 30 godina, na Kosovu nikad nije bilo mirno, samo je imalo privid mirnoga zivota. Albanci nikada nisu prihvatali dominaciju Srbije nad njima i uvijek su htjeli da budu svoji.
oldplague

#371 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by oldplague »

Luke Perry wrote:a zamisli samo da je kosovo bilo republika, ali nije vec je bilo cak i metohija :-)
ne vidim nijedan razlog zasto kosovo nije moglo biti republika.
Zato što su jugoslavenske republike rješavale nacionalno pitanje južnih Slavena, odnosno bile su elementi njihove nacionalne države i svaka je ponaosob je to bila. Albansko nacionalno pitanje je bilo riješeno, oni su već imali nacionalnu državu. U Jugoslaviji su bili nacionalna manjina, poput Čeha, Roma, Turaka i mnogih drugih.
Luke Perry

#372 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by Luke Perry »

Ako je neko ikad smatrao Albance nacionalnom manjinom poput Ceha, Turaka, Roma i ostalih bogami taj nije bio pri sebi. :cry: Na republiku su svakako imali pravo.
oldplague

#373 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by oldplague »

Luke Perry wrote:Ako je neko ikad smatrao Albance nacionalnom manjinom poput Ceha, Turaka, Roma i ostalih bogami taj nije bio pri sebi. :cry: Na republiku su svakako imali pravo.
Da li si pročitao šta sam napisala? Broj stanovnika nije dovoljan za redefiniranje manjinskog statusa. Albanci su imali nacionalnu državu i imaju je i danas. Ljudi koji žive izvan nje čine dijasporu. Danas Albanci imaju dvije nacionalne države, a uskoro će imati tri. To se može riješiti samo na jedan način, a to je ujedinjenje sa Albanijom. Ovaj će čin stvoriti probleme međunarodnoj zajednici, jer je tada riječ o ekspanziji jedne države na teritorij druge. Ne znam kako će se iskobeljati iz toga, ali smislit će nešto. Zašto neko ne bi smatrao Albance manjinom, je li to oni ne mogu biti manjina ili šta?
Luke Perry

#374 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by Luke Perry »

pa sta ako su imali nacionalnu drzavu?
mostarac

#375 Re: Kosovo - Saudijska Arabija priznala nezavisnost Kosova!

Post by mostarac »

Luke Perry wrote:pa sta ako su imali nacionalnu drzavu?
JugoSLAVIJA - ime govori samo za sebe i nedvosmisleno govori da je to drzava JUZNIH SLAVENA.
Albanci su bili nacionalna manjina jer kako da u drzavi Slavena neko drugi bude danasnjim rijecnikom receno konstitutivan. Isto tako 1974. godine Albanci kao nacionalna manjina u Jugoslaviji su imali prava kakva nacionalne manjine u mnogim drzavama evropske unije danas mogu samo da sanjaju. I da naravno, bili su povlasteni u odnosu na ostale nacionalne manjine u Jugoslaviji, al oni su se osjecali ugrozenim jer im nije dozvoljeno da razjebu taj dio Jugoslavije i odnesu ga u Albaniju. Zasto mi to lici RS i HB :roll: :roll: :roll:
Post Reply