F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
herbion

#351 Re: F.K. Olimpik

Post by herbion »

Spalevic je sigurno novi clan Olimpika :dance: :bih:
Vitamin C

#352 Re: F.K. Olimpik

Post by Vitamin C »

Po meni su njegovi najveći ispadi golovi, pogotovo ona dva protiv Sarajeva u Lukavici i nadasve izvrsno simuliranje penala. Kada bi potpisao za Olimpik (a mislim da neće), onda bi to bio dokaz da Olimpik ipak nešto radi. Također, nagrabusili bismo svi mi ostali. :D
wolf06

#353 Re: F.K. Olimpik

Post by wolf06 »

Osudjujem ga licno za ispad protiv Sarajeva ali moram priznati da je paklen igrac i garantujem da bi mu bilo sve oprosteno da zavrsi na Grbavici ili Kosevu.
wolf06

#354 Re: F.K. Olimpik

Post by wolf06 »

herbion wrote:Spalevic je sigurno novi clan Olimpika :dance: :bih:
Ako je tvoja informacija tacna nema sta se reci Kurto-Pelak-Spalevic to ce biti peklen trio
Art-Vandaley

#355 Re: F.K. Olimpik

Post by Art-Vandaley »

wolf06 wrote:
Ako je tvoja informacija tacna nema sta se reci Kurto-Pelak-Spalevic to ce biti peklen trio
evropa se vec trese!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#356 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Mozda mu bude i interesantno u Sarajevu.(gradu,naravno)
Ko zna...
babuka zgembo

#357 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

ovaj Kolarev je siguran, evo u jutrošnjem Avazu u tekstu o Čeliku kažu da je u posljednji momenat ipak potpisao za Olimpik čime je Olimpik zatvorio zadnji red, sve u svemu respektabilna zadnja linija. Evo kako za sada izgleda roster olimpika za narednu sezonu:
Golmani: Adilović, Rastoder (prvi golman za narednu sezonu je također pronađen, dolazi iz inostranstva i milsim da će biti predstavljen naredne sedmice)
Odbrana: Simčević, Prlić, Suljević, Lulić, Subašić
Veza: Pelak, Kurto, Vidović i Makić
Napad: Kušljić, Marinković, Hasečić i Mahović (Spalević???)

Ali koliko sam upućen, a jesam, ni ovo nije sve, jos uvijek ima mjesta za još jedno ili dva provjerena imena. Olimpik na čelu sa Husrefom ima ekipu koja će imati čemu da se nada naredne sezone.
Imam informacije da će klub predstaviti ova nova pojačanja krajem sedmice, odnosno u petak, kada će neke stvari biti jasnije i kada će se konačno znati na kakvu ekipu Husref može računati za sezonu 2009/2010.
Sve u svemu puno sreće...
El_comadante

#358 Re: F.K. Olimpik

Post by El_comadante »

kako se meni čini Olimpik je glavni kandidat za titulu jer su se možda i najbolje pojačali od svih ekipa, bar dosada. vidječemo kako če biti kada krene liga.
M_e_m_o

#359 Re: F.K. Olimpik

Post by M_e_m_o »

wolf06 wrote:Osudjujem ga licno za ispad protiv Sarajeva ali moram priznati da je paklen igrac i garantujem da bi mu bilo sve oprosteno da zavrsi na Grbavici ili Kosevu.
A ja ti garantujem da na Koševu sigurno ne bi!

A NG je šupak najveći ako ga je doveo, upravo zbog njegovog četništva. Siguran sam da mu neće biti baš ugodno popiti kafu u gradu sa saigračima, ukoliko je bude uopšte pio. Nešto sam siguran da će, ako dođe, u Sarajevu samo odrađivati treninge i utakmice, a da će sve ostale aktivnosti obavljati u Lukavici.
Epitop

#360 Re: F.K. Olimpik

Post by Epitop »

Dobro je pojačanje Spalević, ako budete išli na susrete pozorišta jer je čovjek specijalista za odglumiti penal.
Vitamin C

#361 Re: F.K. Olimpik

Post by Vitamin C »

Ko bi prije nekoliko godina rekao da će Olimpik sada ovakav biti.
Nadam se da će biti pokretnica i uzor cijeloj ligi ili bar ovim istogradskim klubovima.
babuka zgembo

#362 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

ma pricajte vi sta hocete, ali spalevic je jedan od najboljih, ako ne i najbolji napadac u premijer ligi...
ako je istina da je potpisao, a vjerujem da jeste, olimpik ce imati napad za cistu desetku. Iz kluba najavljuju da ce predstavljanje novih akvizicija biti u petak, pa cemo vidjeti ko je sve dosao. Nego imam neku informaciju, ali ne znam koliko je tacna, da ce najveci bum ipak izazvati dolazak novog golmana, ako je informacija koju ja imam tacna, bit ce to mozda i najvece iznenadjenje u prelaznom roku ove sezone, ali o tom potom, cujem isto da im je potpisao mladen ristic, kojeg sam gledao na you tube i moram priznat da je strasan igrac, veznjak koji je proslu sezonu igrao u makedoniji i koji je, ako je dosao, jos samo jedno u nizu istinskih pojacanja za vukove, a evo kako izgleda zasadasnji roster olimpika za narednu sezonu:

Golmani: Adi Adilović, Irfan Rastoder, ???? (vidjet cemo u petak ko ce biti prvi golman)

Odbrana: Aleksandar Simčević, Bruno Prlić, Nihad Suljević, Armin Lulić, Muhamed Subašić, Nikola Kolarov

Veza: Albin Pelak, Muamer Kurto, Miloš Vidović, Admir Makić, Mladen Ristić, Miloš Jokić???

Napad: Goran Kušljić, Mirko Marinković, Adis Hasečić, Armin Mahović i Darko Spalević???

Prem informacijama koje imam, prozivka im je u subotu, a pojavit ce se i nekih osam igraca koji ce doci na probu iz svicarske, SAD-a i Crne Gore koje su razni menadžeri nudili, a koji ce se pokusati dokazati Husrefu....

Sve u svemu buran prelazni rok u Olimpiku.
El_comadante

#363 Re: F.K. Olimpik

Post by El_comadante »

tako se radi svaka čast. a ne ko Sarajevo uopšte se i nepriča ko bi mogo doći a evo Olimpik doveo dosta igrača. vidječemo kako če se pokazati.
wolf06

#364 Re: F.K. Olimpik

Post by wolf06 »

Olimpik ce sa ovim igracima sigurno biti medju prve tri ekipe u premijer ligi
babuka zgembo

#365 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

Nas ovo naletih na sluzbenoj stranici Olimpika:
U sklopu nastojanja da u narednu fudbalsku sezonu, povratničku u Premijer ligi, uđe što jači, Fudbalski klub Olimpik je u svoje redove doveo pet igrača koji će stajati na raspolaganju šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću.
1. Darko Spalević, rođen 24. Marta 1977. godine u Kosovskoj Mitrovici. Igra na poziciji napadača I već je poznato ime ljubiteljima fudbala u Bosni I Herecegovini. Dvije sezone za redom je najbolji strijelac Premijer lige Bosne I Hercegovine u fudbalu nastupajući u dresu Slavije iz Istočnog Sarajeva. U sezoni 2007/08 18 puta je zatresao protivničke mreže, dok je u narednoj sezoni postigao gol manje, ali mu je I 17 golova bilo dovoljno da još jednom ponese titulu najboljeg strijelca. Za narednu sezonu, je prema njegovim riječima imao nekoliko ponuda, kako iz klubova u Bosni I Hercegovini tako I iz inostranstva. Ipak odlučio se za Olimpik.
“Kada si najbolji strijelac u jednoj ligi dvije sezone zaredom, normalno je da izazoveš interesovanje mnogih klubova. Tako su I mene zvali razni klubovi, ali su ljudi iz Olimpika bili najkorektniji”, rekao je Spalević nakon potpisivanja ugovora.
Spaleviću je važna činjenica da klub ima velike ambicije u povratničkoj sezoni u Premijer ligi.
“Itekako mi je važna činjenica da dolazim u stabilan I dobro organizovan klub koji namjerava igrati značajnu ulogu na fudbalskoj sceni u Bosni I Hercegovini. Siguran sam da se uz vodstvo Husrefa Musemića ekipa može boriti za sami vrh tabele u narednoj sezoni”, istaknuo je Spalević.
Ugovor sa Olimpikom je potpisao na dvije godine.

2. Nikola Kolarov, rođen 14.03.1983. visok 180 cm, težak 76 kg, igra na poziciji štopera. Do sada je nastupao u Crvenoj Zvezdi, Obiliću, Čukaričkom I Borcu iz Banja Luke odakle I dolazi u Olimpik.
“Imao sam ponudu iz Čelika, bio sam pred potpisom ugovora, ali su me ljudi iz Olimpika kontaktirali u posljednji čas, te sam se ipak odlučio za prelazak u ovaj klub”, riječi su Kolarova nakon potpisivanja ugovora. Aleksandar Kolarov, njegov brat koji nastupa za Lazio I reprezentaciju Srbije je također prisustvovao potpisivanju ugovora.
3. Muhamed Subašić, rođen 19.03.1988., visok 185 cm, težak 76 kg. Igra na poziciji lijevog bočnog. Do sada je nastupao za Podgrmeč i Laktaše, odakle i dolazi u Olimpik. Prva fudbalska znanja stekao u Njemačkoj. Subašić je također imao i drugih ponuda, između ostalih za njegove usluge su bili zainteresovani i iz banjalučkog Borca. Radi se o mladom igraču na kojeg Husref Musemić računa na duže staze.
4. Mladen Ristić, igrač Veznog reda, rođen je 30.03.1982, visok 178cm I težak 72kg. Do sada je nastupao za klubove: Radnički Niš, Bordeaux - Francuska, Rad Beograd, Borac Čačak, Javor Ivanjica te makedonskog prvoligaša Sileks, odakle I dolazi u Olimpik. Prije dolaska o Olimpiku je čuo samo riječi hvale.
“Nisam imao puno informacija, pa sam se malo raspitao te saznao da se radi o jednom profesionalnom klubu koji ima velike ambicije I koji je ustrojen po evropskom principu. Nadam se da ću se uspjeti nametnuti treneru te da ću obezbijediti svoje mjesto u timu”, rekao je Ristić nakon potpisivanja ugovora.

5. Miloš Jokić, rođen je 07.06.1987., a između ostalog nastupao je za Metalac iz Gornjeg Milanovca

Prozivka igrača FK Olimpik zakazana je za 27.06. u 9 i 30 na stadionu Igman na Ilidži. Za sada trener Husref Musemić ima na raspolaganju 19 igrača i to:

Golmani: Adi Adilović, Irfan Rastoder
Odbrana: Aleksandar Simčević, Bruno Prlić, Nihad Suljević, Armin Lulić, Muhamed Subašić, Nikola Kolarov

Veza: Albin Pelak, Muamer Kurto, Miloš Vidović, Admir Makić, Mladen Ristić, Miloš Jokić

Napad: Goran Kušljić, Mirko Marinković, Adis Hasečić, Darko Spalević i Armin Mahović

Na prozivci će se pojaviti I tri igrača koji će biti na probi I koji će se pokušati nametnuti šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću. Radi se o Delmedinu Hamzagiću i Adnanu Ejupoviću, koji dolaze iz SAD-a, te o Alenu Spahiću, bratu našeg reprezentativca Emira Spahića.
Prvih sedam dana priprema ekipa će obaviti u Sarajevu, na stadionu Igman na Ilidži, nakon čega se seli na Kupres gdje će boraviti 10 dana, nakon čega će četiri dana boraviti ponovo u Sarajevu, da bi 17.07. ekipa nastavila pripreme u Odžaku, gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Posljednja četiri dana pred prvenstvo tim će ponovo provesti trenirajući u Sarajevu.
Što se tiče stadiona na kojem će Oimpik igrati narednu sezonu, došlo je do promjene, te nećemo igrati na stadionu Asim Ferhetović Hase, nego na stadionu Grbavica. Nova Uprava Željezničara je odlučila izaći u susret FK Olimpiku I ponudila svoj stadion na korištenje, te koristimo ovu priliku da im iskreno zahvalimo I da im poželimo mnogo sreće I uspjeha u daljem radu.

*** Opa, potpisao Spalevic
sodom

#366 Re: F.K. Olimpik

Post by sodom »

Ima da vukovi sa miljacke deru guzove pitarima i manijacima :dance: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#367 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Jedino sto ja zaista dobro je to sto ce igrati na Grbavici :D

Susjedi,eto vam ih :D

A ovo,ko ce kome derati guzove,pricekajmo malo...vidjet cemo jos sta i kako :mrgreen: :thumbup:

EDIT: Gledam ove snimke na Hayatu sa tog presa,gdje su ove prostorije Olimpika?
herbion

#368 Re: F.K. Olimpik

Post by herbion »

Nova akvizicija na Otoci,dvogodisnji ugovor sa internacionalcem Draganom Vranicem,star 29 godina,golman.Sa ovim igracem tavrsena je fudbalska krizaljka u Olimpiku.
Charuga
Globalni moderator

#369 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

herbion wrote:Nova akvizicija na Otoci,dvogodisnji ugovor sa internacionalcem Draganom Vranicem,star 29 godina,golman.Sa ovim igracem tavrsena je fudbalska krizaljka u Olimpiku.
Jeli to taj neki golman koji je trebao biti BUM prelaznog roka .. :? Nesto se pisalo ovde na forumu da se ocekuje neko veliko golmansko ime .. 8-)

PREZIME (SURNAME) Vranić
IME (NAME) Dragan
MESTO U TIMU(CURRENT POSITION) Golman
DATUM ROÐENJA(DATE OF BIRTH) 02.07.1979
DRŽAVLJANIN (NATIONALITY) Srbija
VISINA (HEIGHT) 186
TEŽINA (WEIGHT) 78
SADAŠNJI KLUB (CURRENT CLUB) FK Dinamo, Vranje

IGRAO U KLUBU (EX-CLUB)
FK Elbasan, Elbasan, Albanija
K RADNIČKI Kragujevac
FK MAČVA Šabac
FK VUČJE Vučje
FK LOČ Poljska
FK VLASINA Vlasotince
herbion

#370 Re: F.K. Olimpik

Post by herbion »

Bum otisao u Skotsku :-D :-D :-D
Charuga
Globalni moderator

#371 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

herbion wrote:Bum otisao u Skotsku :-D :-D :-D
Sto li? Nije mu se svidjelo u Sarajevu ... 8-)
herbion

#372 Re: F.K. Olimpik

Post by herbion »

Ponestalo para
baxus

#373 Re: F.K. Olimpik

Post by baxus »

A kakve je to Spalevic imao sipade? Nije ni on mogao sakriti cetnika u sebi :D
Charuga
Globalni moderator

#374 Re: F.K. Olimpik

Post by Charuga »

baxus wrote:A kakve je to Spalevic imao sipade? Nije ni on mogao sakriti cetnika u sebi :D
Ma nije moguce, zar vec ... 8-)
-LIBERO-
Čiča Gliša

#375 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Hajde BA @baxus,sapni nam sta je to na treningu bilo,o kakvom se ispadu radi :D :D
Post Reply