Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Epitop

#351 Re: Bazen Otoka

Post by Epitop »

Kod nas u Zenici imaju termini za žene Subotom u zatvorenom bazenu, malo je van teme, ali neka se zna pa ko voli neka izvoli.
Kada se definitivno otvara taj bazen? Nema smisla da se otvori na ljeto sljedeče godine, a lijepo bi bilo i zimi plivati u 50-metarskom bazenu.
madner

#352 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

Amazonka27 wrote:Kada su htjeli da grade dzamiju, druga prica je bila skroz. To je bio javni park, drzavna zemlja...javnosti je receno da ce tu biti edukativni centar i zaposlit ce nekoliko ljudi iz hadzica (od 5000 nezaposlenih) al nije to tema.
Tema je bazen otoka...koji se slucajno isto nalazi pored dzamije...
Za razliku od gradskog bazena, ona dvorana je privatno vlasnistvo. Ja ako otvorim teretanu i pustam samo ljude cije ime pocinje sa D, to je moje pravo.
To sto je sagradjena na bivsoj drzavnoj zemlji je manje vise nebitno, sada je privatno.

Ja nemam nista protiv da onaj u Aqvi ili Termama odluci da pravi termine za koga god hoce i diskriminira kako god hoce. Javni bazen je druga prica.
jennisjoplin

#353 Re: Bazen Otoka

Post by jennisjoplin »

Epitop wrote:Kod nas u Zenici imaju termini za žene Subotom u zatvorenom bazenu, malo je van teme, ali neka se zna pa ko voli neka izvoli.
Kada se definitivno otvara taj bazen? Nema smisla da se otvori na ljeto sljedeče godine, a lijepo bi bilo i zimi plivati u 50-metarskom bazenu.
u zenici se i vareno i pečeno bilo po narodski, danas zenica za neprepoznati :( , nažalost, neki drugi ljudi, neki drugi običaji, meni strani, ali kažu to je demokratija, tu ne mogu ništa, plakati neću za radničkom zenicom, za 20.000 zaposlenih u zeljezari zenica, neću spominjati vatrostalnu i ostalo. zenici se to nije sviđaloželila je demokratiju pa izvolite, ne smije se nikome braniti pravo na njegov izbor pa tako ni na bazen, aferim zenico, ja se sjećam radničke crvene zenice u kojoj je usred "komunističke" crbvene zenice jeda čovjek islamske vjerosipovjeti dr Kemal kapetanović napravio PRVI u europi institut za metalurgiju, koji je posadio japansko drveće i oblagao ga zimi da se ne smrzne, koji je svirao fantastično violinu, koji je normalno išao u džamiju i obavljao svoju ljudsku dužnost i na kraju kojem je rahmetli tito kada su mu se žalili da dr kapetanović ide u džamiju a direktor jednog prestižnog europskog kolektiva doslovno rekao: toliko je zadužio ovaj naod da bi mu trebalo sagraditi džamiju u dvorištu instituta. laku noć zenico iz moje mladosti :thumbup:
vjesticanametli

#354 Re: Bazen Otoka

Post by vjesticanametli »

knesa ima li jos nesto sto mi "ne znamo" :mrgreen: ne bih spomenula parking da nisam na istim i parkirala :mrgreen: a to za bazene rece ĐŽenizĐŽoplin imaju 2 termina :lol:
Luke Perry

#355 Re: Bazen Otoka

Post by Luke Perry »

U BiH ima i dosta velik broj prostaka(nezavisno od vehabija) tako da termin za zene mozda i nije losa ideja.
chuchumbamayumbe

#356 Re: Bazen Otoka

Post by chuchumbamayumbe »

Onda treba i termin samo za djecu. Pa zatim samo za muskarce. Pa za QF-ovce. Itd.
jennisjoplin

#357 Re: Bazen Otoka

Post by jennisjoplin »

Luke Perry wrote:U BiH ima i dosta velik broj prostaka(nezavisno od vehabija) tako da termin za zene mozda i nije losa ideja.
a prostakuša? ako hoćeš u europu zapamti da moraš biti gender senzitivan, nema razdvalanja SPOLOVA :(
Hendrix

#358 Re: Bazen Otoka

Post by Hendrix »

Reko bi nešto na temu ali je od 20.00 termin za žene na forumu pa et da ne bude problema. :D

Nek oni prvo poprave rupe na krovu bazena pa možda i bude termina.
vjesticanametli

#359 Re: Bazen Otoka

Post by vjesticanametli »

jennisjoplin wrote:
Luke Perry wrote:U BiH ima i dosta velik broj prostaka(nezavisno od vehabija) tako da termin za zene mozda i nije losa ideja.
a prostakuša? ako hoćeš u europu zapamti da moraš biti gender senzitivan, nema razdvalanja SPOLOVA :(
a ni meĐŽunoznih spolovila :mrgreen:

utrnite vise sa sranjem o razdvajanju i na bazenu............cuj poseban termin........ :roll:
jennisjoplin

#360 Re: Bazen Otoka

Post by jennisjoplin »

vjesticanametli wrote:
jennisjoplin wrote:
a ni meĐŽunoznih spolovila :mrgreen:

utrnite vise sa sranjem o razdvajanju i na bazenu............cuj poseban termin........ :roll:
joj vještice mislili su na termite, znaš to su ti oni ka' mravi što jedu drvo (ali u prošlom stoljeću) jer su bazeni bili od drvena, a sada su ovi betonski termiti (jedu beton, nema više drvena, mimikrija asimilacija i ostala biološka čuda), zato meni nije ni čudno da bazen prokišnjava ...ahhahahahah :x :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#361 Re: Bazen Otoka

Post by callmethebreeeze »

Amazonka27 wrote:
slavkoimamodilera wrote:Dobro i sta sad? Koji je cilj ove rasprave? Da se razvodni tema ili...?

Odvojenih termina za zene na bazenima u ovoj drzavi i u ovom gradu nikada nije bilo, nema i nikada nece ni biti dok god su to javni objekti... kome se ne svidja moRe koNforno sebi ispred kuce da napravi bazen i zali se Djedu Mrazu...

Dovidjenja i prijatno!
malo offtopic
u Hadzicima zena nesmije uci u teretanu osim nedeljom...svi ostali dani su rezervisani za muskarce...trebam li ti reci ko radi u tom sportskom centru? :skoljka:
moras se zaliti. nema nikakve fajde od treniga jednom sedmicno, treba bar jedno tri puta.
:D :D :bih: :run: :mrgreen:
Kneesaa

#362 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

downtoearth wrote:UZa Kneessu: Jesi li išao/la u Saraj? Tamo se bazen i sauna mogu zakupiti i za samo 3-4 osobe
nisam, ne svidja mi se ono sala za konferencije pa buc u bazen. sta cu kad imam smijesan ukus.... :lol:
Kneesaa

#363 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

jennisjoplin wrote: izvini majke ti da te priupitam nesto: ti nikada ne pricas sa kolegicama o seksu, o zgodnom muškarcu, o dobroj guzi sto je ima onaj frajer, da ne spominjem medicinske termine itd :dance: :run:
ahem, mislim da bi me banovali da prepricavam o cemu se vrlo cesto prica uz kaficu :-)
jennisjoplin

#364 Re: Bazen Otoka

Post by jennisjoplin »

Kneesaa wrote:
downtoearth wrote:UZa Kneessu: Jesi li išao/la u Saraj? Tamo se bazen i sauna mogu zakupiti i za samo 3-4 osobe
nisam, ne svidja mi se ono sala za konferencije pa buc u bazen. sta cu kad imam smijesan ukus.... :lol:
idi u zagreb garantujem da je sce OK :thumbup: , a nije ni daleko, vlakom povratna 90 KM, busom 80 KM , havajonom 150 ali eura pa bujrum. to ti je demokratija, nema ovdje ima drugdje vilajet je širok i dugačak :(
madner

#365 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

Ostade mi duzna imena grada i gradskih bazena, mogao bi covjek pomislit da prodajes suplju. :shock:
Kneesaa

#366 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

vjesticanametli wrote:knesa ima li jos nesto sto mi "ne znamo" :mrgreen: ne bih spomenula parking da nisam na istim i parkirala :mrgreen: a to za bazene rece ĐŽenizĐŽoplin imaju 2 termina :lol:
sorry - nisam dobro procitala post. to za parkiralista je super.
ja bila odusevljena kad sam prvi put vidjela. moja greska, izvinjavam se :-D
Kneesaa

#367 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

madner wrote:Ostade mi duzna imena grada i gradskih bazena, mogao bi covjek pomislit da prodajes suplju. :shock:
ne ostadoh ti duzna, nego nemam namjeru da za tebe radim domacu zadacu :-D
jennisjoplin

#368 Re: Bazen Otoka

Post by jennisjoplin »

Kneesaa wrote:
jennisjoplin wrote: izvini majke ti da te priupitam nesto: ti nikada ne pricas sa kolegicama o seksu, o zgodnom muškarcu, o dobroj guzi sto je ima onaj frajer, da ne spominjem medicinske termine itd :dance: :run:
ahem, mislim da bi me banovali da prepricavam o cemu se vrlo cesto prica uz kaficu :-)
don't worry. ne banuju za sex (nisu ni oni imuni na sex :lol: :lol: :lol: ) ali na pozive na rasnu, vjersku, i drugu netrpeljivost i pozive na linč sijeku glave i ja im dajem podršku 100 % (nije za BiH :lol: :lol: :lol: )

a to što neko koristi narodske iliti književne termin(t)e je stvar obrazovanja :lol: :lol: :lol:
Kneesaa

#369 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

jennisjoplin wrote: idi u zagreb garantujem da je sce OK :thumbup: , a nije ni daleko, vlakom povratna 90 KM, busom 80 KM , havajonom 150 ali eura pa bujrum. to ti je demokratija, nema ovdje ima drugdje vilajet je širok i dugačak :(
hm, kad sam u zagrebu nemam vremena za bazene.
ali sam cula za neke fenomenalne terme pola sata od zagreba, jezercica ili tako nesto. to bih rado posjetila :-D
madner

#370 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

Kneesaa wrote:
madner wrote:Ostade mi duzna imena grada i gradskih bazena, mogao bi covjek pomislit da prodajes suplju. :shock:
ne ostadoh ti duzna, nego nemam namjeru da za tebe radim domacu zadacu :-D
Dakle suplja.
Ako tvrdis da postoje tvoja je domaca zadaca da ih navedes. :roll:
Mogu ja tvrdit da je postoje bazeni gdje dobijes pare ako odes, i to svaki put, a ti se potrudi pa ga nadji.
Kneesaa

#371 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

madner wrote:Mogu ja tvrdit da je postoje bazeni gdje dobijes pare ako odes, i to svaki put, a ti se potrudi pa ga nadji.
cakani, da me interesuje, vjerovatno bih se potrudila i zaista nasla. to i tebi preporucujem :-D
Kneesaa

#372 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

chuchumbamayumbe wrote:Onda treba i termin samo za djecu.
ovo uopste nije blesav prijedlog. nesto za sta bih odmah glasala.
madner

#373 Re: Bazen Otoka

Post by madner »

Kneesaa wrote:
madner wrote:Mogu ja tvrdit da je postoje bazeni gdje dobijes pare ako odes, i to svaki put, a ti se potrudi pa ga nadji.
cakani, da me interesuje, vjerovatno bih se potrudila i zaista nasla. to i tebi preporucujem :-D
Osjecam jaku prisutnost klona. :D

Mozda bi se potrudio, ali kad neko navede zenske biblioteke a ne zna sta je to, gubi kreditebilitet. :wink:
Aj zdravo.
Kneesaa

#374 Re: Bazen Otoka

Post by Kneesaa »

madner wrote: Osjecam jaku prisutnost klona. :D Mozda bi se potrudio, ali kad neko navede zenske biblioteke a ne zna sta je to, gubi kreditebilitet. :wink: Aj zdravo.
mozda samo iz ewok landa da je nesto iskocilo, ko ce ga danas znati :-D
Luke Perry

#375 Re: Bazen Otoka

Post by Luke Perry »

jennisjoplin wrote:

A meni svejedno. Nisam jednom procitao na ovom forumu o napastvovanju zena u tramvajima i jos uvijek nema peticije o odvojenim prostorima za zene i muskarce u tramvajima, ali za isti problem su se zene u Japanu zalile i dobile sto su trazile. Meni tako svejedno, a nisam nikad ni bio u SA :D
Post Reply