TV Kantona Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
uvjek dobar gost

#351 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by uvjek dobar gost »

Lekler wrote:
samo malo wrote: gdje vidis 2. maj kao drzavni praznik?
Za mene kao Sarajliju nema veceg praznika od drugog maja,ti to shvati kako hoces...

Prilog sa Eurovizije nije toliko los koliko je voditeljica losa bila,onako bilo neke beznacajne ekskluzive,poneka recenica ucesnika,standardno.Znal' neko slucajno da li se negdje moze ogledati emisija "Sarajevdisanje" tema sarajevski jevreji?
vidi kod njih na sajtu
Lekler

#352 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Lekler »

Ma pogledao sam tu nema nazalost,stvarno mi se gledalo ali nisam bio tu da odgledam to,nadam se da ce reprizirat
Jara

#353 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jara »

Imaju odličan izbor dokumentarnog programa, i domaćeg i stranog. :thumbup: :)
Evo danas fantastična emisija BBC-a o matematici - dolazak indijskih brojeva u arapske zemlje pa zatim u Evropu, o Leibnitzu, nuli i jedinici, o binarnom sistemu, o riječima, bankrot ("banka", "rota"), cifra i šifra. Od prikazivanja takve emisije u školi bi bilo veće koristi nego od 10 časova matematike. Zanimljivo, duhovito, atraktivno - primjereno svima - onima koji vole i onima koji je ne vole matematiku, djeci i odraslima!
Izvrsne emisije "Tarih" i one o hrani koje odlično vodi Sejfudin Tokić! :thumbup:
dottore

#354 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by dottore »

Jara wrote:Imaju odličan izbor dokumentarnog programa, i domaćeg i stranog. :thumbup: :)
Evo danas fantastična emisija BBC-a o matematici - dolazak indijskih brojeva u arapske zemlje pa zatim u Evropu, o Leibnitzu, nuli i jedinici, o binarnom sistemu, o riječima, bankrot ("banka", "rota"), cifra i šifra. Od prikazivanja takve emisije u školi bi bilo veće koristi nego od 10 časova matematike. Zanimljivo, duhovito, atraktivno - primjereno svima - onima koji vole i onima koji je ne vole matematiku, djeci i odraslima!
Izvrsne emisije "Tarih" i one o hrani koje odlično vodi Sejfudin Tokić! :thumbup:
koji put se to reprizira? 100xxx, presli smo 100 000 :mrgreen:
Jara

#355 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jara »

dottore wrote:
Jara wrote:Imaju odličan izbor dokumentarnog programa, i domaćeg i stranog. :thumbup: :)
koji put se to reprizira? 100xxx, presli smo 100 000 :mrgreen:
:lol: Ja vidjeh prvi put, nemam pojma kakva im je programska šema, gledam kad "naletim" na nešto meni zanimljivo. :)
Kad će opet, ne vidjeh početak... :skoljka:
karanana

#356 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

te dokumentarne fulim a volio bih pogledati. bezbeli su u dnevnom terminu. a tarih im je odlican. ja bih volio kupiti kolekciju svih tariha na nekom dvd-u ili tako nesto.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#357 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by PipiDugaDevetka »

karanana wrote:te dokumentarne fulim a volio bih pogledati. bezbeli su u dnevnom terminu. a tarih im je odlican. ja bih volio kupiti kolekciju svih tariha na nekom dvd-u ili tako nesto.
Za pos'o po Čaršiji, ha?
:D ;-) :D
BSn

#358 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by BSn »

Ako nista, imaju najobimniju vlastitu produkciju u Federaciji.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#359 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Pera Trta »

Upravo puštaju emisiju u kojoj ljudi koji su u ratu bili djeca pričaju o svojim iskustvima u opsjednutom Sarajevu.
Gledao sam i ranije, ali ovakve emisije trebalo bi svaki dan prikazivati. Svaka im čast na tome, jedini oni redovno emituju emisije koje čuvaju sjećanje na period agresije na RBiH. Veliki respect za to! :thumbup:
reuf69

#360 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by reuf69 »

Oni na tome dobivaju stranačke poene, a uzimaju lovu da bi nekog zaposlili na TVSA.
samo malo

#361 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by samo malo »

Fakat da cuvaju sjecanje na ratni period, na cemu bi inace Haretova stranka dobijala izbore nego na prepadanju ljudi ratom i izazivanjem jeze podsjecanjem na isti, nece valjda o ekonomiji govoriti.
BiH-x

#362 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by BiH-x »

Pera Trta wrote:Upravo puštaju emisiju u kojoj ljudi koji su u ratu bili djeca pričaju o svojim iskustvima u opsjednutom Sarajevu.
Gledao sam i ranije, ali ovakve emisije trebalo bi svaki dan prikazivati. Svaka im čast na tome, jedini oni redovno emituju emisije koje čuvaju sjećanje na period agresije na RBiH. Veliki respect za to! :thumbup:
+1 :thumbup:
nanda_

#363 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by nanda_ »

Da li ce tvsa prenosit tursku ligu jednom su to spominjali kao zajednicki projekt sa turskom televizijom pa sta ima od tog zna li ko :?
Mojo

#364 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Mojo »

TV kantona Sarajevo je BRUKA ZA NAŠ GRAD!

POSTOJI LI IKO NA OVOM SVIJETU KO MOŽE NEŠTO DA PROMIJENI???

Ili da se ugledaju na Radio Sarajevo ili bar da ih neko ukine??? Stidim se reći da sam sarajlija zbog njih.

Ima par likova koji odudaraju jer imaju mozga (Ajdin, Lejla, Vanja, Brankica), ali uredništvo i programska koncepcija su na nižem nivou i od Hayata (kojem je to lakše oprostiti jer oni su ipak mahalska TV).

Gradska ili Kantonalna televizija Sarajevo nam je na nivou loše provincijeske televizije!

ŠTA TREBA DA URADIMO KAKO BI NA ČELO OVE TELEVIZIJE DOŠLI PROFESIONALCI I SARAJLIJE???
GOLFER

#365 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by GOLFER »

Mojo wrote:TV kantona Sarajevo je BRUKA ZA NAŠ GRAD!

Ili da se ugledaju na Radio Sarajevo ili bar da ih neko ukine??? Stidim se reći da sam sarajlija zbog njih.

Ima par likova koji odudaraju jer imaju mozga (Ajdin, Lejla, Vanja, Brankica), ali uredništvo i programska koncepcija su na nižem nivou i od Hayata (kojem je to lakše oprostiti jer oni su ipak mahalska TV).

Gradska ili Kantonalna televizija Sarajevo nam je na nivou loše provincijeske televizije!

ŠTA TREBA DA URADIMO KAKO BI NA ČELO OVE TELEVIZIJE DOŠLI PROFESIONALCI I SARAJLIJE???
a radi cega konkretno ti smeta to? sto su imali najbolji iftarski program u drzavi ili sto upoznaju mlade generacije sa zlocinima koji su se desili ovdje a bogami i podsjecaju ove starije koji su vec zaboravili...
Jazz_Junkie

#366 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jazz_Junkie »

Golfer voli seljacko-mahalske tv stanice.
GOLFER

#367 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by GOLFER »

Jazz_Junkie wrote:Golfer voli seljacko-mahalske tv stanice.
posto su tvoji standardi jasni kao i pokazatelji naprednosti i modernosti, posebno ono sa vinom i onim albancem :-) onda cu se ponositi, po tvojoj presdi, mom seljacko-mahalskom izboru...

Naravno i ne iznenadjuje me da liku poput tebe smeta pokoja ilahija sto se pusti na toj tv stanici ili ucenje Kur'ana, jer naravno to je sve seljacko i primitivno. Ajd uzdravlje :thumbup:
Jazz_Junkie

#368 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jazz_Junkie »

GOLFER wrote:
Jazz_Junkie wrote:Golfer voli seljacko-mahalske tv stanice.
posto su tvoji standardi jasni kao i pokazatelji naprednosti i modernosti, posebno ono sa vinom i onim albancem :-) onda cu se ponositi, po tvojoj presdi, mom seljacko-mahalskom izboru...

Naravno i ne iznenadjuje me da liku poput tebe smeta pokoja ilahija sto se pusti na toj tv stanici ili ucenje Kur'ana, jer naravno to je sve seljacko i primitivno. Ajd uzdravlje :thumbup:
Ne znam o kakvom vinu i Albancu pricas, ali nigdje nisam spomenuo nikakve ilahije pa mi nemoj stavljati u usta rijeci po defaultu. No, nema sumnje da si ti primitivan.
Mojo

#369 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Mojo »

GOLFER wrote:
Mojo wrote:TV kantona Sarajevo je BRUKA ZA NAŠ GRAD!

a radi cega konkretno ti smeta to? sto su imali najbolji iftarski program u drzavi ili sto upoznaju mlade generacije sa zlocinima koji su se desili ovdje a bogami i podsjecaju ove starije koji su vec zaboravili...

Najbolji iftarski program???
Živim li ja u zabludi da je moje Sarajevo multietnički grad i glavni grad multietničke Bosne i Hercegovine???
Da je reis glavni, a papa odgovorni urednik, da se radi o vjerskoj televiziji sve bi bilo ok, osim imena i sredstava finansiranja. Vjerovatno ne bi bio problem obezbjediti finansijska sredstva od vjerskih zajednica (ili bar jedne), a mogu se zvati Duhovna TV ili slično. Samo da mi dobijemo pravu sarajevsku televiziju, da ne propadamo u zemlju od stida pri njenom pomenu i da nas ne hvata srklet od polupismenih likova koji educiraju mlade generacije!
Ako ti ne primjetiš taj silni primitivizam...žao mi je, ali to nešto govori o tebi.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#370 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Pera Trta »

Multietničnost ne podrazumijeva potpuno negiranje vjere i potisnutost vjerskih sadržaja.
Takva "multietničnost" se ne trenira nigdje u Evropi, osim u komunizmu, ali to je vrijeme koje se vratiti neće.
Kao što "normalni" imaju pravo na filmove, serije, gole sise i guzice na TV, tako imaju i vjernici na svoj program.
Jazz_Junkie

#371 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jazz_Junkie »

Pera Trta wrote:Multietničnost ne podrazumijeva potpuno negiranje vjere i potisnutost vjerskih sadržaja.
Takva "multietničnost" se ne trenira nigdje u Evropi, osim u komunizmu, ali to je vrijeme koje se vratiti neće.
Kao što "normalni" imaju pravo na filmove, serije, gole sise i guzice na TV, tako imaju i vjernici na svoj program.
Ne podrazumijeva ni potpuno privilegiranje vjere samo zbog njene dominacije u odredjenoj sredini. Nazalost ljudi u Bosni ne zive u komunizmu, ali zato ponovo u vremenu Alojza Stepinca, Nikolaja Velimirovica, Ademage Mesica i drugih modernih idola balkanskih naroda.
Pera Trta

#372 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Pera Trta »

Kada se na bečkim televizijama ne budu emitovale svete mise, valjda će biti ok da se i u Bosni isto ponašamo. Ipak su oni bili jedini koji su nam "pravu" Evropu donijeli i hvala im na tome :)
Ne znam kakve veze Ademaga Mešić, kao svjetovna ličnost, ima sa ovom dvojicom sveštenika. Takođe je i usporedba kardinala Stepinca sa Nikolajem neumjesna, ali ovo nije tema o tome, o tome možemo na istoriji.
addem

#373 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by addem »

Jedina televizija u drzavi koja pravi dokumentarce o ratu i ratnim desavanjima, i cuva od zaborava ono sto niti jedan narod ne smije zaboraviti. Sa te strane svaka im cast.
Sto se tice ostalog programa jedino gledam dnevnik ima interesantnih stvari vezanih iskljucivo za Sarajevo. Ramazanski program srednja zalost (kao i na hayatu).
Jazz_Junkie

#374 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jazz_Junkie »

Pera Trta wrote:Kada se na bečkim televizijama ne budu emitovale svete mise, valjda će biti ok da se i u Bosni isto ponašamo. Ipak su oni bili jedini koji su nam "pravu" Evropu donijeli i hvala im na tome :)
Ne znam kakve veze Ademaga Mešić, kao svjetovna ličnost, ima sa ovom dvojicom sveštenika. Takođe je i usporedba kardinala Stepinca sa Nikolajem neumjesna, ali ovo nije tema o tome, o tome možemo na istoriji.
Kazes neumjesna? Dobro, necemo o tome ovdje, jer za to postoji forum za povijest. Svjetovne osobe ili svestenice, sljam se baca u istu kategoriju. Na austrijskoj drzavnoj televiziji se nazalost emituju mise i postoji vjerski program u odredjenom okviru kada je bozic ili uskrs. Jeste da je "samo" dvaput u godini, ali ga ne bi trebalo nikako biti, jer se radi o tv kuci koja se ne finansira samo porezima katolika nego i ljudi koji su istupili iz crkvem te gradjana druge vjeroispovijesti. Ali, Austrija je pak zemlja u kojoj se crkva ne bavi politikom kao vjerske zajednice u BiH. Medjutim, ja uopce nisam spominjao taj vjerski program nego malo "potpalio" Golfera koji paranoicno u svaku temu ubacuje svoje vjersko ludilo. Fakt ipak ostaje da su tv kuce u BiH na nivou cistog provincijalizma, ponajvise kantonalne.
Lekler

#375 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Lekler »

Kakvih ovdje kvazi sarajlija ima u pm.Cuj smetaju mu ilahije koje su se pustale i na drzavnim.TVSA ima i bozicni program gdje djele i paketice/poklone,trude se koliko mogu.Po meni 100% ispunjavaju ono za sto postoje,informacije o gradu i opcinama.To sto neki ne znaju sta bi od sebe pa im smeta i vjera na TV-u je druga prica.
Post Reply