U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
luciferino

#351 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by luciferino »

Koje li ironije...ovakvi pogani pamfleti samo opravdavaju odrzavanje Q festivala...mislim ima logike...ako je misljenje vecine da se homoseksualci tako ponasaju, da guze sve s brojem nogu od 1 do 8, da su serijske ubice uglavnom homici, da jedu malu djecu, da imaju rogove, da su rasadnici zaraze, kuga ljudskog roda...neka neko uslika i drugu stranu pamfleta. vjerovatno pise da ih treba sve u logore i gasne komore.
fixer

#352 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by fixer »

komeba wrote:Dezinformisanje,sirenje mrznje:
- na plakatu pise "6 najvecih ubica u SAD-u su bili homoseksualci". To prvi put cujem,ali na plakatu en pise da je jedan od najvecih genija svih vremena Leonardo Da Vinci bio homoseksualac.Ne pise ni da je cijela anticka grcka kultura(svi filozofi) prozeta homoseksualizmom.Upravo oni filozofi koje djeca najvise uce u skolama.Ne pise ni da je Marlon Brando bio biseksualac,George Michael homo,a nedavna zvijezda Sarajevo Film Festivala Kevin Spacey je u najmanju ruku biseksualac.

Pri ovome ne zelim da kazem da je biti homo/bi/seksualac super jer su ovi poznati to bili,nego govorim o dezinformacijama na plakatima.

-na plakatu pise i ovo "drustveno prihvatanje homoseksualaca ce otvoriti vrata jos gorim profilima(pedofili,prostitutke,drogerasi,PANKERI,GOTICARI)

Ako ovo nije govor mrznje,ne znam sta je.Pankeri i Goticari stavljeni zajedno sa prositutkama,pedofilima....az ovo ih treba tuziti!
fasizam na kvadrat. koji je qurac ovom drustvu? kako ne vidite da je ovo neopravdani strah od "nepoznatog"? ovo nema veze sa cinjenicama, jer je sve postavljeno jednolicno.
Loreley

#353 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Loreley »

trinaesti wrote:
ponosna_manjina wrote:Dakle gdje su Dostaši i Građani, organizacije civilnog društva, nezavisni mediji i intelektualci, SDP-ovci, liberali i ostali.
NO PASSARAN!
da postoje pojavili bi se. ali i oni protestvuju SAMO kad njima treba, SAMO kad oni treba da se promovisu. SAMO kad lider kaze: ZA MNOM!

nema socijaldemokrata, nema liberala. nema dostasa i NEMA građana. sve su to glumci u ovoj jadnoj drzavi.
Ovo je stvarno bezveze praviti nekakav front homoseksualci vs. vjernici i onda se razvrstavati po stranama. Baš bi ovi koje navodiš trebali biti "moderatori" konflikta a ne zauzimati strane. Politika je u demokratiji kompromis a ne zauzimanje strane na frontu. Trebali bi stati između a ne zauzimati stranu. Naravno da u ovoj cijeloj stvari svako gleda svoj interes. I homoseksualci i vjernici a i gore navedeni. Izbori su ;-)
vee-jay

#354 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vee-jay »

BSn wrote:
komeba wrote:
BSn wrote:Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
Na ovim lecima nigdje ne pise da se pomenutima treba zabraniti odrzavanje Festivala, ili da ih se treba na bilo koji nacin napadati.
Dakle, nema govora o fasizmu, nego samo o slobodi govora.
Pa ovo je isto kao film onog holandskog fasiste "FITNA" kojim je "samo informisao" svijet o muslimanima,islamu,Kur'anu.Mozes ti to nazvati "samo informisanje" ali to je cisti fasizam i vrijedanje jedne skupine ljudi.
Pa, kada sloboda govora predje u vrijedjanje, onda imamo Sud, da to rijesi.
Nije potrebno pljuvati niti jedne niti druge, jer i jedni i drugi imaju slobodu govora, a imaju i drzavne institucije da ih brane od klevete i vrijedjanja po bilo kojoj osnovi.
Dakle, niko od njih nije fizicki ugrozen, no samo verbalno napadnut, a ako osjeca dusevnu bol, onda lijepo tuzi onoga ko mu je tu bol prouzrokovao. Dakle, niko nije egzistencijonalno ugrozen i nema potrebe da se dize ovolika frka.
Nego reci ti nama, jesil' ti normalan?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?
Pa ni Kardzic nije nikoga ubio svojom rukom pa eno balkanski kasapin se tereti za genocid u 11 opstina BiH.

Joj, recite mi ljudi da se ovaj BSE samo za*ebava!!!!!!!!!!!!!
trinaesti

#355 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

hrasno38 wrote: Sve dok ta Q skupina sjedi u nekoj zgradi, i mirno zivi u svom svijetu u meni nece imati neprijatelja a nadam se ni u vecini gradjana koji gledaju svoje poslove i svoje brige.

sve si fino rekao do ove recenice.

pa i ovi "pederi u dusi" (politicari) koje pominjes, sjede u svojim (zapravo nasim) zgradama/institucijama i zive u svom svijetu audija, pausala i masnih ruckova. onda ni njima ne trebas da budes neprijatelj. jer i oni nas je*u u mozak na zatvorenim sjednicama.
arbosan

#356 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by arbosan »

Zox wrote:Slazem se da postoje granice, ja o homoseksualcima imam odredjeno misljenje koje se jednim djelicem poklapa sa njihovim, a drugim djelicem sa misljenjem autora ovih plakata. Nisam bas fan. Ali pozivam na linch onih koji pozivaju na linch.
Po meni, trebaju imati APSOLUTNO jednaka prava po pitanju nasljedja, legaliziranja veza i svega ostalog, kao sto smatram da NE TREBAJU imati pravo da usvoje dijete.
Pa za sve treba uciniti prvi korak, prvo ce traziti da ih se odobri fest, pa onda iduce godine parada, ...itd.

Ali evo sto je zanimljivo, recimo ustavi i LJUDSKA Prava pozivaju na postivanje prava da osnuje familiju i da bude u braku ako zeli. Eh taj tvoj stav da NE TREBAJU imat pravo da usvoje dijete, po njima je to diskriminatorski, kao i prema ustavi. Sta cemo sada, hoce li opet za godinu recimo da naprave izlozbu kako su oni ljudska bica koja su ima umanjena ili pokradena ljudska prava, i to osnovno pravo na djecu.

Meni to izgleda, kao nekada dok smo bili mladi, pa kazes djevojci, ma eto, samo da te poljubim, i onda iduci sastanak, ma ne necemo se seksati, ali eto da te uhvatim za grudi, i tako mjesec dana, kad ono vec ste uveliko napredovali u seksualne aktivnosti. Tako ce isto biti sa homicima, prvo da imaju izlozbu, pa onda malo vise i vise, i na kraju rijesicemo da im damo i pravo da usvoje djecu, posto mozda sa time i rijesimo problem djece u domu na bjelava. hmmmm, zanimljiva teorija.

pa zar nije prirodnije reci, i to ponavljam ono sto Bog kaze, NE homoseksualizmu i tacka.
Loreley

#357 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Loreley »

Ponekad s'proljeca wrote:Ja rekoh, pa ako treba i mene svrstajtemedju nesposobne, ali to je tako!!!!!

Kad citam o nasim djedovima na Soskom frontu, mogu reci samo da su bili Lavovi, ali na zalost ratovi odnesu najbolje ljude, svaka cast prezivjelima koji su bili u ratu da me pogresno ne razumiju!!!!!

Ja bih u rat prvo slao pedere u prve redove i bezmude, pa onda najbolje!!!!!
Hajde ti jarane u kakvu teretanu pa se dobro oznoji na spravama. Bićeš manje napet i bolje ćeš spavati ;-)
Bumbar

#358 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Bumbar »

trinaesti wrote:
ponosna_manjina wrote:Dakle gdje su Dostaši i Građani, organizacije civilnog društva, nezavisni mediji i intelektualci, SDP-ovci, liberali i ostali.
NO PASSARAN!
da postoje pojavili bi se. ali i oni protestvuju SAMO kad njima treba, SAMO kad oni treba da se promovisu. SAMO kad lider kaze: ZA MNOM!

nema socijaldemokrata, nema liberala. nema dostasa i NEMA građana. sve su to glumci u ovoj jadnoj drzavi.

A da ja pitam...gdje smo mi???
Last edited by Bumbar on 24/09/2008 12:26, edited 1 time in total.
trinaesti

#359 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

Loreley wrote:
Ovo je stvarno bezveze praviti nekakav front homoseksualci vs. vjernici i onda se razvrstavati po stranama. Baš bi ovi koje navodiš trebali biti "moderatori" konflikta a ne zauzimati strane. Politika je u demokratiji kompromis a ne zauzimanje strane na frontu. Trebali bi stati između a ne zauzimati stranu. Naravno da u ovoj cijeloj stvari svako gleda svoj interes. I homoseksualci i vjernici a i gore navedeni. Izbori su ;-)

ma koji vjernici????????????????? jel ti STVARNO MISLIS DA CE VJERNICI DA PROTESTVUJU DANAS??????????????????????????

vjernici imaju brigu kako veceras napraviti iftar za goste jer je pred kraj ramazana, a valja uzvratiti gostoprimstvo svima, ali tanke su plate i nema se bas mnogo. valja napraviti iftar. valja malo ucit u Kur'anu, valja Bogu dove upucivat!

a ne landarat po nekim prostestima sa bagrom koja jedva ceka veceras da razbije koje staklo na ALU i da udje i namarise homoseksualce!!!
fixer

#360 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by fixer »

mario.t wrote:
Zox wrote:Slazem se da postoje granice, ja o homoseksualcima imam odredjeno misljenje koje se jednim djelicem poklapa sa njihovim, a drugim djelicem sa misljenjem autora ovih plakata. Nisam bas fan. Ali pozivam na linch onih koji pozivaju na linch.
Po meni, trebaju imati APSOLUTNO jednaka prava po pitanju nasljedja, legaliziranja veza i svega ostalog, kao sto smatram da NE TREBAJU imati pravo da usvoje dijete.
sto se tice nasljedjivanja

i onako je to sve moguce rijesiti bez ikakve promjene sadasnjih zakona

ne mrzim ja te ljude uopce!

ali mislim da svi koji pre liberalno to odobravaju i svi koji ih sdusno podrzavaju NEMAJU pojma sta time biraju

dovoljno je pogledati zapad
ja mislim da mi ne zelimo poput holandije pedofiliju i slicne stvari

i 100% je tacna cinjenica da se ti ljudi pretvaraju u nejake i ugrozene a jako su namazani i bezobrazni

skoro sasvim sam siguran da su onaj plakat "smrt pederima" sami napravili samo kako bi medije doveli...
ovako se impliciralo krscanima da su zapalili rim...
sta biramo mi "liberalni" ako im dajemo slobodu da budu ono sto jesu? cekam odg...
i 100% je tacna cinjenica da se ti ljudi pretvaraju u nejake i ugrozene a jako su namazani i bezobrazni
Sljedbenici se moraju osjećati poniženima očiglednim bogatstvom i moći svojih neprijatelja. kad sam bio mladić naučili su me da mislim o Englezima kao narodu sa pet obroka. Oni su jeli češće od siromašnih, a i umjerenih Italijana. Jevreji su bogati i pomažu jedni drugima putem tajnih mreža uzajamne podrške. Sljedbenici moraju, međutim, takođe biti uvjereni da mogu pobijediti svoje neprijatelje. Tako, neprestanim pomijeranjem retoričkog žarišta neprijatelji su istovremeno prejaki i preslabi. Fašističke vlade osuđene su na to da gube ratove jer su nesposobne da ispravno procene neprijatelja.
Zox

#361 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Zox »

Niko nije FIZICKI ugrozen?
Koga je Theo Van Gogh fizicki ugrozio pa su ga ipak ubili jer se nije sa svacim zajebavat???
Cudna stvar ta sloboda govora. FUJ! LICEMJERI!!!
Isti ste mi kakvi su vama pederi, sirite se po drustvu kao posast! Damo vam prst, respekt, odmah ruka HOP! VI smijete kenjati po drugima jer je sloboda govora, ali zaboga STRASNO vas vrijedja sloboda govora ateiste, anarhika, komuniste ili pedera.
Po cijenu bana: kad kazem VI mislim na turbo vjernike.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#362 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by pici »

Ponekad s'proljeca wrote:Ja rekoh, pa ako treba i mene svrstajtemedju nesposobne, ali to je tako!!!!!

Kad citam o nasim djedovima na Soskom frontu, mogu reci samo da su bili Lavovi, ali na zalost ratovi odnesu najbolje ljude, svaka cast prezivjelima koji su bili u ratu da me pogresno ne razumiju!!!!!

Ja bih u rat prvo slao pedere u prve redove i bezmude, pa onda najbolje!!!!!

Pa nemoze "AKO" treba ,sam si se svrstao medju nesposobnjakovice :D ;-)

Soskom frontu :? dje ti je to :? .....i ja prezivjeh u ratu i ordenje pobrah pa te pogresno razumih :D vela havlle :shock:

Pa u vojsci imas pederluka kolko hoš,al ovo bezmude e to ti ne valja jer ispada da se to odnosi na žene,pa bi po pravilu foruma da se ja pitam otišao u banovice il na piramide u visoko na okopavanje. ;-)
fixer

#363 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by fixer »

arbosan wrote:
Pa za sve treba uciniti prvi korak, prvo ce traziti da ih se odobri fest, pa onda iduce godine parada, ...itd.

Ali evo sto je zanimljivo, recimo ustavi i LJUDSKA Prava pozivaju na postivanje prava da osnuje familiju i da bude u braku ako zeli. Eh taj tvoj stav da NE TREBAJU imat pravo da usvoje dijete, po njima je to diskriminatorski, kao i prema ustavi. Sta cemo sada, hoce li opet za godinu recimo da naprave izlozbu kako su oni ljudska bica koja su ima umanjena ili pokradena ljudska prava, i to osnovno pravo na djecu.

Meni to izgleda, kao nekada dok smo bili mladi, pa kazes djevojci, ma eto, samo da te poljubim, i onda iduci sastanak, ma ne necemo se seksati, ali eto da te uhvatim za grudi, i tako mjesec dana, kad ono vec ste uveliko napredovali u seksualne aktivnosti. Tako ce isto biti sa homicima, prvo da imaju izlozbu, pa onda malo vise i vise, i na kraju rijesicemo da im damo i pravo da usvoje djecu, posto mozda sa time i rijesimo problem djece u domu na bjelava. hmmmm, zanimljiva teorija.

pa zar nije prirodnije reci, i to ponavljam ono sto Bog kaze, NE homoseksualizmu i tacka.
haj da ga zovnemo zajedno ti i ja i da ga pitamo::::
sta vam je ljudi, u dogme ili vjerujete ili ne, ne pokusavajte to prikazivati kao dokaz. smijesni ispadate.
uhljug_s_koseva

#364 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by uhljug_s_koseva »

mario.t wrote:
uhljug_s_koseva wrote:...pedofili,prostitutke,drogerasi,pankeri,"goticari"...WTF? :-) .Ne brine ih sto su se vehabije tako uspjesno afirmisale.A u pm gdje zivimo.
mislim da lupas bez potrebe
pogledaj link: http://www.familyresearchinst.org/Educa ... fault.aspx

to su ljudi uzeli iz naucnih radova.. koliko vidim, tu nema bas na svoju ruku stvari

mislim da treba procitati sve plakate a ne samo uzeti ono sto je zgodno za negativnu kritiku!
Meni statisticke tvrdnje kako 70% pedera jede svoja govna i lizu cmar ne zvuci kao naucni rad.Posto se ti razmeces tim linkom,evo tebi jedan: .To je isto jedan zanimljiv rad :) .Svrstavanje pankera i goticara u neke opasne drustvene profile dovoljno govori kolko su ogranicene osobe koje su ovo pisale.Po kojem je kriteriju panker opasniji od osobe koja slusa narodnjake ili ilahije?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#365 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Truba »

arbosan wrote:pa zar nije prirodnije reci, i to ponavljam ono sto Bog kaze, NE homoseksualizmu i tacka.
shvaćaš li mogućnost zloupotrebe ovoga

ne pederima
ne komunjarama
ne ateistima

pa će krenuti
ne onima koji ne idu u hramove
ne onima koji ne poste i piju alkohol
pa će krenuti ne onima koji čitaju ovo ono gledaju ono žive vanbracno bla bla truć

i hop eto opet u srednjem vijeku...
sva sreća da nas je samo 4 milijuna i da se ni za šta ne pitamo i da je većina najačih zemalja demokratska ... ili barem tome teže...
sva sreća da se većina loži na holivud a ne na bogovud ili kilpederavud

sva sreća da je EU prepoznala da u DEMOKRACIJI nema iznimaka onda nije demokracija i tvoje pravo prestaje biti pravom kad mene počneš ugrožavati...

onom ko naudi nekome želim da dijete bude taj koga je tukao
vratnik

#366 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

uhljug_s_koseva wrote:
mario.t wrote:
uhljug_s_koseva wrote:...pedofili,prostitutke,drogerasi,pankeri,"goticari"...WTF? :-) .Ne brine ih sto su se vehabije tako uspjesno afirmisale.A u pm gdje zivimo.
mislim da lupas bez potrebe
pogledaj link: http://www.familyresearchinst.org/Educa ... fault.aspx

to su ljudi uzeli iz naucnih radova.. koliko vidim, tu nema bas na svoju ruku stvari

mislim da treba procitati sve plakate a ne samo uzeti ono sto je zgodno za negativnu kritiku!
Meni statisticke tvrdnje kako 70% pedera jede svoja govna i lizu cmar ne zvuci kao naucni rad.Posto se ti razmeces tim linkom,evo tebi jedan: .To je isto jedan zanimljiv rad :) .Svrstavanje pankera i goticara u neke opasne drustvene profile dovoljno govori kolko su ogranicene osobe koje su ovo pisale.Po kojem je kriteriju panker opasniji od osobe koja slusa narodnjake ili ilahije?
Vlast voli desnicu. Sasvim jednostavno (na primjeru normalnih drzava).
Kod nas, drugi razlog: pankeri su drukciji. Nepoznati. A nardo nepismen, voli se informisati iz literature koja je jednostavno napisana. (to ti je to prokletstvo avaza). U avazu pise: punker, sid vissius,- vissius - los, panker ne valja: UBI PANKERA. (valjda tako ferceraju, ne znam..)
ponosna_manjina

#367 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ponosna_manjina »

Loreley wrote:
trinaesti wrote:
NO PASSARAN!

Nisu ovdje u pitanju homoseksualci vs. vjernici već vrijednosti. Situacija je odavno otišla previše u desno i sada bi, prema tvome razmišljanju, trebalo uspostavljati ravnotežu između fašizma i ravnodušnosti. Pomenute grupacije treba da stoje iza vrijednosti koje zastupaju, a među te vrijednosti spadaju ljudska prava i slobode. Praviti kompromis sa fašizmom je besmisleno, a danas je u Sarajevu na djelu fašizam.
uvjek dobar gost

#368 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by uvjek dobar gost »

komi wrote::run:

kad su za denisa lijepili plakate gdje je ubijen i gdje je ulazio u tramvaj

neko je to u roku od pola sata skinuo

a cijelo jutro stoje veeeliki plakati protiv pedera

AFERIM gras

aferim državna firmo od 7 sati ste sve mogli skinuti mamu vam .....kao što su poruke denisu pokojnom bile skidane u rekordnom roku...
aferim sarajlije i ja s njima jer nemam hrabrosti skinuti nijedan poster

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

Ja bih ostao na ovoj gore navedenoj tvrdnji... pošto sam sam u par navrata lijepio plakate.. koji su bili veoma uspješno skidani ... sjećam se i odsustva podrške grasa prilikom tregičnog događaja i odsustva solidarnosti prilikom protesta...

Sada neka se radnici grasa solidarišu sa protestantima i neka obustave prevoz radnih ljudi i naroda....
ponosna_manjina

#369 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ponosna_manjina »

arbosan wrote:
ponosna_manjina wrote:Mislim da je vrijeme da se razgovara i o opciji kontraprotesta tj. masovnije i organizovanije podrške festivalu od strane progresivnijih dijelova društva, bilo da je riječ o pojedincima, organizacijama i pokretima ili liberalno-lijevim partijama. Dakle gdje su Dostaši i Građani, organizacije civilnog društva, nezavisni mediji i intelektualci, SDP-ovci, liberali i ostali. Svi večeras trebamo biti živi štit ispred homofobne i ksenofobične rulje nacionalista i vjerskih fanatika. Ovdje se brani puno više od prava na slobodno izražavanje seksualne orijentacije. Brani se sloboda. Razočaran sam u naše društvo ali ipak se nadam da fašizam (još jednom) nećeostvariti pobjedu.
NO PASSARAN!
pa sta je onda Bog? gdje smjestiti njegove zakone? ili njega?
Ne znam šta je onda Bog ali mislim da ga treba smjestiti u džamije, crkve i srca onih koji vjeruju.
luciferino

#370 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by luciferino »

turquoise wrote:Puna podrska plakatimal...Na plakatima se jasno vidi naucno-statisticki pristup...Na ovoj webstranici sa koje su preuzeti podaci imaju reference na sve informacije koje su koristene u ovim plakatima...Jasno je da je ovo odradjeno profesionalno i da je temelj ovih plakata naucna istrazivanja izvrsena u Americi...Puna podrska i samo naprijed...
Dr. Cameron...skolski primjer za izreku: kad ti kurva drzi miting o moralu. A ti fino naucno-statistickim pristupom utvrdi zasto i kako. Pravljenjem ovakvog propagandnog materijala neko je dao pederima povoda da vam doslovno poderu guzove. Kazem vama, istomisljenicima.
trinaesti

#371 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

bas kao i sexualno opredjeljenje.
vjesticanametli

#372 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vjesticanametli »

Loreley wrote:
Bumbar wrote:
Loreley wrote: Ovo je stvarno bezveze praviti nekakav front homoseksualci vs. vjernici i onda se razvrstavati po stranama. Baš bi ovi koje navodiš trebali biti "moderatori" konflikta a ne zauzimati strane. Politika je u demokratiji kompromis a ne zauzimanje strane na frontu. Trebali bi stati između a ne zauzimati stranu. Naravno da u ovoj cijeloj stvari svako gleda svoj interes. I homoseksualci i vjernici a i gore navedeni. Izbori su ;-)
A da ja pitam...gdje smo mi???
Mislim na riječ moderator onako kako se koristi u engleskom, za osobu koja rješava konflikte a ne koja dijeli banove po forumima ;-)
Očito smo slabo informirani o teoriji rješavanja konflikata :P
mislis na osobu koja posreduje pri rjesavanju konflikta? medijator :D
leigh

#373 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by leigh »

A kad okrenemo statistiku (uz pretpostavku da je obrnuto od homoseksualca – heteroseksualac), imamo sljedeće:

60-70% napastvovanja djece izvršili heteroseksualci
65% nastavnika koji su napastvovali učenike – heteroseksualci
Heteroseksualci su izvršili 50% ubistava u Vašingtonu od '71. do '82.
56% svih serijskih ubica su bili heteroseksualci.
Sramota ;)
Loreley

#374 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Loreley »

ponosna_manjina wrote:
Loreley wrote: Ovo je stvarno bezveze praviti nekakav front homoseksualci vs. vjernici i onda se razvrstavati po stranama. Baš bi ovi koje navodiš trebali biti "moderatori" konflikta a ne zauzimati strane. Politika je u demokratiji kompromis a ne zauzimanje strane na frontu. Trebali bi stati između a ne zauzimati stranu. Naravno da u ovoj cijeloj stvari svako gleda svoj interes. I homoseksualci i vjernici a i gore navedeni. Izbori su ;-)
Nisu ovdje u pitanju homoseksualci vs. vjernici već vrijednosti. Situacija je odavno otišla previše u desno i sada bi, prema tvome razmišljanju, trebalo uspostavljati ravnotežu između fašizma i ravnodušnosti. Pomenute grupacije treba da stoje iza vrijednosti koje zastupaju, a među te vrijednosti spadaju ljudska prava i slobode. Praviti kompromis sa fašizmom je besmisleno, a danas je u Sarajevu na djelu fašizam.
Nazivati vjernike fašistima je vrlo degutantno. Onda bi homoseksualci trebali biti neka vrsta anti-fašista ali oni se ne bore ni za kakva ljudska prava, oni se bore samo za sebe. Dakle i jedni i drugi iz egoističnih interesa nastupaju u cijeloj ovoj situaciji. Sarajevo ne bi trebalo biti grad za jedne ili druge već za sve. Ne vidim razloga da se svrstavam ni na jednu ni na drugu stranu jer nijedna ne zastupa moje interese kao građanina ovoga grada.
BSn

#375 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by BSn »

vee-jay wrote:
BSn wrote:
komeba wrote:
Pa ovo je isto kao film onog holandskog fasiste "FITNA" kojim je "samo informisao" svijet o muslimanima,islamu,Kur'anu.Mozes ti to nazvati "samo informisanje" ali to je cisti fasizam i vrijedanje jedne skupine ljudi.
Pa, kada sloboda govora predje u vrijedjanje, onda imamo Sud, da to rijesi.
Nije potrebno pljuvati niti jedne niti druge, jer i jedni i drugi imaju slobodu govora, a imaju i drzavne institucije da ih brane od klevete i vrijedjanja po bilo kojoj osnovi.
Dakle, niko od njih nije fizicki ugrozen, no samo verbalno napadnut, a ako osjeca dusevnu bol, onda lijepo tuzi onoga ko mu je tu bol prouzrokovao. Dakle, niko nije egzistencijonalno ugrozen i nema potrebe da se dize ovolika frka.
Nego reci ti nama, jesil' ti normalan?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?
Pa ni Kardzic nije nikoga ubio svojom rukom pa eno balkanski kasapin se tereti za genocid u 11 opstina BiH.

Joj, recite mi ljudi da se ovaj BSE samo za*ebava!!!!!!!!!!!!!

Positvojecujes Karadzica sa ljudima koji, tek, javno iznose svoj stav. Oni nisu nigdje pozvali na linc homoseksualnih osoba, nego samo iznose neke od svojih i naucnih teorija o homoseksualcima.
Ako se ti isti homoseksualci osjecaju uvrijedjenim, ponavljam, postoje institucije kojima se mogu obratiti i za to traziti novacnu naknadu od onih koji ih vrijedjaju.
Dakle, ovi imaju pravo da naprave Festival, ovi drugi imaju pravo da kazu da to ne odobravaju.
Ovi prvi ce odrzati Festival, ovi drugi ce odrzati proteste.
I sve je super. Tu nigdje nema fasizma, nego je rijec o cistoj demokratiji (pravo na slobodu misljenja i govora).
Zato ne mozemo bez ikakvih argumenata ove druge nazivat fasistima, jer oni samo koriste svoje demokratsko pravo da se i njihov glas cuje.
Locked