No, to nas ne zanima...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

_veleposlanik

#351 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

@ahuseino

cijenim tvoj trud, svega mi... ali, bas kao sto i ja tebe pocesto "razocaram" jer smatras da "mogu bolje od tog", moram ti isto to reci...

kao prvo, u pravu si: Fractional Reserve Banking - nikad cuo prije Zeitgeista (sto bih to trebao znati kad se bavim umjetnoscu...). ali pazi ovo: razgovaram sa ljudima, ekonomskim akademicima, koji mi tvrde i pred svima me naprave budalom govoreci kako Federal Reserve nije privatna banka, kako je to nemoguce... ja dalje nemam sta razgovarati sa tim akademicima/profesorima/strucnjacima itd...

prema tebi je normala koju svi trebamo znati da svaka para nosi interes, koji premasuje kolicinu novca u opticaju. cistom LOGIKOM, jer mi za ovo ne treba faks, znam da takav sistem nije odrziv, i da ce kad-tad pasti (a "kad-tad" je sada). pa IRS i porez koji mnogi ljudi ne placaju, a vidjeli smo kao primjer skoro Wesley Snipesa kako je zamalo zavrsio u zatvoru zbor prevare... Hollywood bullshit da se narod prepadne... (iako znam da su mnogi zavrsili u zatvoru, ali to je zbog nedostatka informacija i potrebne istrage)

pogledaj Aaron Russo - America: Freedom to Fascism. pogledaj njegov sastanak sa predsjednikom IRS-a, i pogledaj njegove ocajnicke bijedne odgovore koje nemaju veze sa postavljenim pitanjima. pogledaj kako mu isti na kraju na hebrejski kaze: "Niko ti nece pomoci"... covjece, treba da uslikam situaciju, stvarno je ocajno kada ovakve stvari razumni ljudi nisu u stanju shvatiti...

nece biti strucnjaka, niti ekonomskih analiticara, niti bilo koji predstavnik heroj poput Kennedyja, Aarona, ili Charlie Sheena, koji ce to javno iznijeti da bi rizikovali svoj zivot. jednostavno taj film necete gledati! izasao je Zeitgeist i nekolicina jos njih kao: Money as Debt, ili knjiga: The Best That Money Cant Buy... ima dovoljno materijala ahuseino da se cak i ti upitas da li si u pravu ili ne...

sto se tice analitike http://www.conspiracyscience.com/articl ... onclusion/ .... stvaaarno... procitao sam dobar dio, kao i njegove "conclusions"... lik je ocajan, vjerovatno isfrustrirani gradjanin kojeg ne zanimaju promjene ili placeni agent... ali stvarno lose uradjena zadaca... nemoj mi sa ovim pobijati "masterpiece", koji ti tako olahko demantujes u par recenica...

pare se ne smiju stampati "out of thin air", posljedicu toga dozivljavamo danas...

Zeisteist cost of movie je bezveze prosti proracun, random vrijednosti koje je procijenio autor. kao prvo, i da je 10$ ja sam svoj narucio, jer tom covjeku sam duzan i vise od tog... ja sam prihvatio glavnu i osnovnu poruku - da sagledam sve lazi koje me okruzuju i da istrazujem. to sam i uradio, sada se nalazim na vecem nivou svijesti - a to nema cijenu, vjeruj mi. mozes me sada blefirati od ove recenice, namjerno sam je zato i napisao. ali kada je sve tako jasno i kristalno cisto, zaboli me svaka moguca omalovazavajuca kritika...

za tvoje dobro ahuseino, budi malo fleksibilniji i prihvati mogucnost da mozda nisi u pravu. napravi vlastitu istragu. prokomentiraj sa ljudima koji imaju nesto vise od skupih naocala na glavi... vidim da si upucen u ekonomiju, vjerujem da ti zbog istog ova tema tako tesko pada... svako ko bude realan i svjestan obima i velicine, kompleksnosti kompletne teme o kojoj govorimo, uradice svoju zadacu, i uvjeren sam da ce dozivjeti jedan blagi preokret u svom zivotu...

eto jos samo jedan dokumentarac, ako ti ovo ne pomogne, ja obecavam da makar tebi vise necu dosadjivati:

AMERICA: FREEDOM TO FASCISM (radi se o ekonomiji i bankarskom sistemu)
_veleposlanik

#352 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

DJ babo, uz duzno postovanje, fakat nemas veze o cemu pricas. ozbiljno... doci ces ovome sto govorim, doci ce ti samo, neces trebati ni uciniti minimalni trud za to.

tebi dobra ova kritika o Zeitgeistu? razumijes li uopste engleski???

antisemitizam????? pa nemas blage sta je semitizam, ruku stavljam na vatru ako ti to znas... (sace wiki proraditi)

necu se praviti pametnijim od nikog, ali fakat ljudi, ako hocete ozbiljno, budite fleksibilni. ako ste me nekoliko godina stariji to ne znaci da ste pokupili svu pamet svijeta.

jos uvijek vam je Bin Laden kriv za 11. septembar a hocete da objasnite kompleksan dizajn Iluminata, Cionista i inih, hocete da shvatite njihovu masineriju manipulacije - kroz oficijelnu skolu i nekakve strucne teoreme?

ufffff

zlatno vrijeme koje ce pokazati svoje...
glavutan

#353 Re: No, to nas ne zanima...

Post by glavutan »

Pa sad bas ahuseino i ti nam se vrzmas po SA-X forumu gdje su svi nekompetentni pa ti izgleda za onom narodnom kud svi Turci tu i mali Mujo.
Uzgred, pitanje je koliko je Nobel Nobel obzirom ko ga je sve dobio i kako nam se stvari na planeti zemlji desavaju. Sve je relativno pa tako i ta nagrada. Sta znam, da lupim prvo ime - Kisinger ga je dobio tamo neke '73, lafo za mir. Pored njega i masa nekih ekonomista i zasluznih faca a ono sistem otisao u bananu (da ne psujem, ruzno je).
Stoga kad vidis u globalu kako stvari ferceraju kompetentnost je ocigledno vrlo upitan pojam tako da mi se cini da malo ko ima kredibilitet na koji se moze pozvati. Austrijska skola ukljucena. Osim toga, imam pravo da sumnjam pa ako je vec tako sto onda ne bih posumnjao i zvanicne istine i objasnjenja koja nam se serviraju. To grijeh ako hocemo da ufercimo stogod?
Meni je okice otvorio jedan italijanski profesor prava (Giacinto Auriti) koji je imao hrabrosti da tuzi centralnu banku Italije za pljacku zemlje upravo zbog cinjenice da je prisvojila monetarnu suverenost zemlje i zbog kojeg Italija ima enorman javni dug. Sa njom je zalijepio i BCE optuzujuci ih javno kao mafiju.
Signoraggio je pojam za koji se dobro pazi da se ne pominje u medijima i stampi, jer to bi moglo da bude vrlo nezgodno za politiku.

Sva ova prica se vrti oko jedne jedine stvari a to je vlasnistvo nad monetom. Ko je vlasnik i ko treba da bude vlasnik? Drzava ili centralna banka (a koja je da se razumijemo privatna institucija) jer emisija novca je flauta po cijim notama svi plesu.

Stoga, ni tvoja logika kao nekog nacitanog ne bi bas mogla da vode pije.
Ako che FED printati pare, banke posuditi pa proslijediti samo mali dio, a vechinu ostaviti u sefu, sta je onda poenta imati taj papir da skuplja prashinu - - za crne dane mozda??
Po njoj bih sad mogao ofarbati papir, prodati muda za bubrege da je to novac i od tebe recimo, izdajuci ti ga kao kredit, zahtijevati da mi vratis realnu vrijednost sa kamatama. Bi l' se osjec'o zajebanim?

Ta logika kreira nesto sto se zove javni dug i nesto kao MMF koji redovno zahtijeva smanjenje javne potrosnje (nema para za penzije, plate, zdravstvo, skolstvo....).
Pa sta sad, treba da budemo gladni, bolesni i duduci da bi akadamskim facama njihove teorije dobile potvrdu u praksi?
I jednog Nobela, 'nako da se nadje.
Jebem ga, meni tu racunica ne stima.
latinalover

#354 Re: No, to nas ne zanima...

Post by latinalover »

babo

austrian school:
Böhm-Bawerk
Friedrich Hayek
:D

imam knjigu koju cu uskoro poceti citati,sto zbog pomoci pri polaganju ispita kod Azre, sto zbog intresovanja...

opet dosta nas jebu u mozak..tako da je najlaksse povjerovati u ono sto niko ne zna...

jer kako to da se desio 9/11 ,kad su znali da avioni idu na WTC a nisu htjeli da zaustave..isto kao sto nisu htjeli da sprijece napad na pearl harbor, ali su zato imali razloga za rat :mrgreen: ne mozes se osvrtati samo na to sta su poznati ekonomisti rekli,treba malo ekonomiju povezivati sa ostalim sferama...9/11 je nalog rothschilda, da bi ovi napali afgan i irak, koji su spadali u 7 zemalja gdje rothschild nema kontrolu nad centralnom bankom....sad postoji takvih pet zemalja :mrgreen: ..Iran je jedna od njih :evil:
jer kako bi ameri dozvolili da im avioni lete van kursa 2 sata, a da pri tom ne znaju sta se desava..smijesno...i mogli su dati naredjenje borbenom avionu da skine onog koji je isao prema WTC-u ..jbg nije lako to iscenirati ,a da niko ne otkrije :evil:
_veleposlanik

#355 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

oko nobela:

NOBEL ZA MIR(ne znam koje godine) - HENRY KISSINGER... toliko o Nobelovcima, naucnoj eliti, naucnicima koji prosipaju farsu globalnog zagrijavanja, naucnicima koji vec koriste Teslinu za nas nepoznatu tehnologiju, itd itd...

edit: nisam procitao tvoj post glavutane, :D Kissinger je pravi mirotvorac brate :D kao i cijela cionisticka elita (a mnogi od tih su ga dobili takodje)
ahuseino

#356 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ahuseino »

latinalover wrote:babo

austrian school:
Böhm-Bawerk
Friedrich Hayek
:D

imam knjigu koju cu uskoro poceti citati,sto zbog pomoci pri polaganju ispita kod Azre, sto zbog intresovanja...

opet dosta nas jebu u mozak..tako da je najlaksse povjerovati u ono sto niko ne zna...

jer kako to da se desio 9/11 ,kad su znali da avioni idu na WTC a nisu htjeli da zaustave..isto kao sto nisu htjeli da sprijece napad na pearl harbor, ali su zato imali razloga za rat :mrgreen: ne mozes se osvrtati samo na to sta su poznati ekonomisti rekli,treba malo ekonomiju povezivati sa ostalim sferama...9/11 je nalog rothschilda, da bi ovi napali afgan i irak, koji su spadali u 7 zemalja gdje rothschild nema kontrolu nad centralnom bankom....sad postoji takvih pet zemalja :mrgreen: ..Iran je jedna od njih :evil:
jer kako bi ameri dozvolili da im avioni lete van kursa 2 sata, a da pri tom ne znaju sta se desava..smijesno...i mogli su dati naredjenje borbenom avionu da skine onog koji je isao prema WTC-u ..jbg nije lako to iscenirati ,a da niko ne otkrije :evil:
Tako bi ti trebala da prichas onim majkama, zenama, sestrama, djeci poginulih, familijama koje su forsirale report koji vi naravno nipodastavate.

Tako mi to zvuchi ko kad mi Srbi(janci) kazu da smo mi sami sebe bombardobali na Markalama, Ferhadiji etc...

:evil: :evil: :x :twisted:

Jer naravno, jedini nahcin da se to dokaze Srbima da je ova "pala s neba", bi bio da je neko imao letechu/lebdechu kameru koja prati granatu u letu, od ispaljivanja do aktiviranja, ali i to onda ne bi pilo vode jer se i slike mogu prepraviti... onda postaje virtuelno nemoguche bilo sta dokazati... fizichki...

Zato gledajmo Zeitgeist i strasnim isjeccima te vjerujmo piscu na rijech :thumbup: :thumbup:
_veleposlanik

#357 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

ahuseino, svega ti... ti si Bosanac (ili bar tako izgleda, ne znam sta si na papiru). kakve koristi imas od tako ostrog branjenja neceg sto tebe direktno ne pogadja? ustvari, pogadja, jer je svijet otisao u mp3 zbog tog "incidenta"...

zasto tako ostro suprostavljanje istini???

znam da boli vlastiti ego, ali znalac zna priznati kada je pogrijesio... zasto cekati da zivot i vrijeme sami od sebe pokazu pravu istinu, zasto ako ce tada biti prekasno?

pogledaj Aaron Russo-ov film. pogledaj koji njegov intervju, covjek bio veoma dobar i blizak prijatelj Nick Rockefellera... nije nista mracno, ni strasno... jedino je to istina koju jos uvijek nismo u stanju prihvatiti...

drago mi je sto imamo pristojnu diskusiju, sada je vrijeme da razum preuzme glavnu ulogu...

pozdrav
glavutan

#358 Re: No, to nas ne zanima...

Post by glavutan »

:mrgreen:
Fenomenalan video (EL CONCURSANTE) za nas iz vecernjih skola kako fercera moneta. Jes' da nije austrijska ali eto, konjusarima moze posluziti.

:mrgreen: :mrgreen:

http://it.youtube.com/watch?v=xUjEz-_bMcQ&NR=1
ahuseino

#359 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ahuseino »

_veleposlanik wrote: ahuseino, svega ti... ti si Bosanac (ili bar tako izgleda, ne znam sta si na papiru). kakve koristi imas od tako ostrog branjenja neceg sto tebe direktno ne pogadja? ustvari, pogadja, jer je svijet otisao u mp3 zbog tog "incidenta"...

zasto tako ostro suprostavljanje istini???
Bosanac, i te kako.

... Ovdje isto ko da mi kazes: "sta mi se seres u dernek" ili "pusti mene da vjerujem u svoju nesvijest".

Nije zbog ovoga svijet otisao u PM (to i sam tvrdish da svijet ide u PM otkako je novca ili nekoliko stoljecha); samo je Afganistan, i Taliban otishao u 3 PM zbog ovoga, a za Taliban mi nije mrsko.

Svijet je otisao u PM jer je konzervativac, obichni bully, pobijedio, a imao "plan" za Irak josh prije nego je ushao u office.
Svijet je otishao u PM jer su bankari oholi, pohlepni, a stock brokeri "kreativni".

_veleposlanik wrote: znam da boli vlastiti ego, ali znalac zna priznati kada je pogrijesio... zasto cekati da zivot i vrijeme sami od sebe pokazu pravu istinu, zasto ako ce tada biti prekasno?
Nisam znalac, izvini intelektualac... uchim dok sam ziv, u glavnom iz priznatih "main stream" :-) djela, jednostavno jer su primjenjive i dokazane uglavnom prirodnim zakonima. "Literaturu" sa youtuba ne mogu priznati na istom nivou... nikako...

U tvom sluchaju morachemo chekati, jer jedino vrijeme moze tebi dokazati; nikakva teorija, praksa, logika, thermodinamika ni kvantna teorija (aplikabilni i na ekonomiju) tebi ne mogu dokazati...

Uskoro ti je veliki ispit -
Ja te drzim za februar i do marta ti dajem to za konc. logore i "Big Brother" NWO stanje.
_veleposlanik wrote: drago mi je sto imamo pristojnu diskusiju, sada je vrijeme da razum preuzme glavnu ulogu...

pozdrav
Meni se ipak osjecha kao pishanje uz vjetar :-D

Najvishe mi je suludno da TI MENU PISHESH UPRAVO TO STO BI JA TEBI HTJEO RECHI... ali kako reche onaj iz one kritike Zeitgeista i linka sto sam postao to je normalno... za sljedbenike... ;-)
_veleposlanik

#360 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

ahuseino wrote: Svijet je otisao u PM jer je konzervativac, obichni bully, pobijedio, a imao "plan" za Irak josh prije nego je ushao u office.
Svijet je otishao u PM jer su bankari oholi, pohlepni, a stock brokeri "kreativni".

"Literaturu" sa youtuba ne mogu priznati na istom nivou... nikako...

U tvom sluchaju morachemo chekati, jer jedino vrijeme moze tebi dokazati; nikakva teorija, praksa, logika, thermodinamika ni kvantna teorija (aplikabilni i na ekonomiju) tebi ne mogu dokazati...

Uskoro ti je veliki ispit -
Ja te drzim za februar i do marta ti dajem to za konc. logore i "Big Brother" NWO stanje.

Meni se ipak osjecha kao pishanje uz vjetar :-D

Najvishe mi je suludno da TI MENU PISHESH UPRAVO TO STO BI JA TEBI HTJEO RECHI... ali kako reche onaj iz one kritike Zeitgeista i linka sto sam postao to je normalno... za sljedbenike... ;-)

heheh, izgleda da ti i ja necemo nikada zavrsiti s ovim...

da vidimo: Bush bully konzervativac?? joooooooooooj, indijo zemljo.... :D covjece, deda Prescott, pa tata Dzordz, sama elita - i Skull & Bones memberi, a sin samo nastavio tatine stope, i member iste organizacije (gledao si film Skulls, mislim da je producent ili scenarista ubijen, mozes nesto nauciti o toj organizaciji) - a ti govoris o psiholoskom poremecaju prouzrokovanim "bully"-om?

za bankarsku elitu, nisi u stanju prepoznati dinastije koje upravljaju Federalnom Rezervom, "usury" biznis (neznam da li na nasem uzura), jevrejska posla... (jevrejska cionisticka, da ne bi bilo zabune), nazovimo sve svojim imenom.

talibani - pa zasto je Bin Laden stanovao pored CIA-e do prije 11. septembra? zasto Bushovi imaju biznis sa tim familijama? koliku si istragu napravio oko smrti Bin Ladena? covjek vec odavno ne postoji, potrudi se malo... dalje - ako je 911 inside job, sto jeste, kako bolan mozes uopste spominjati talibane? sta je sada sa Iranom? nisi mi prokomentirao skori razgovor Ahmadinedzada i Larry Kinga, jednostavno, "the truth prevails"... ne moze bolan, ovo ce puci, i zato sam 1/1 ubijedjen da uskoro dolazi planetarno sranje.

za youtube: kako da to pojasnim po hiljaditi put, a da vidis da nisi u pravu... nije jebeni youtube izvor, nego sadrzaj. ako tu govori Kennedy, nije literatura, vec vazan dokument, jer na zalost nemam video rekorder da ga gledam u "originalnom" formatu... Ron Paulov video takodjer nije zavjera, niti literatura - to je predsjednicki kandidat USA koji jedini ima muda (pored Lyndon Larouche-a) da kaze sta se zapravo desava, takodjer ne hvatam FOX niti zelim, da bi bio vjerodostojan izvor za tebe. kani se demagogije molim te, shvati da moj izvor nije youtube, to je samo alat do izvora, do pravog materijala!

termodinamika aplikabilna na ekonomiju - to mora da je zaista interesantno, medjutim, banke propadaju, narod ostaje bez posjeda, blizi se martial law... nemam vremena za izucavanje fizike aplikabilne za ekonomiju (sto je svakako maska za jednostavan gospodarski lopovski sistem, eto ti ukratko citava karijera najjaceg ekonomskog univerziteta)...

sljedbenik... ako imas imalo srca, dragi prijatelju ahuseino, uskoro ces se sjetiti ove budale...

znas ono kada na Bugs Bunny isfolira lovca, te ovaj ostane sav zbunjen iznad provalije, izrastu mu velike usi i pise "jackass"... to je komicna verzija onog sto ce se desiti 90% uspavane svjetske mase...
kustah

#361 Re: No, to nas ne zanima...

Post by kustah »

Ima jos malkice vremena da Oktobar bude crven! :D

Image
DJ Babo

#362 Re: No, to nas ne zanima...

Post by DJ Babo »

_veleposlanik wrote:DJ babo, uz duzno postovanje, fakat nemas veze o cemu pricas. ozbiljno... doci ces ovome sto govorim, doci ce ti samo, neces trebati ni uciniti minimalni trud za to.
hvala na postovanju, mislim da je bitno razgovarati, a ne prepucavati i vrijedjati se...
tebi dobra ova kritika o Zeitgeistu? razumijes li uopste engleski???
ne samo da razumijem engleski, nego SVOJ HLJEB ZARADJUJEM ENGLESKIM. magistrirao sam na vrhunskom britanskom univerzitetu sa najvecom ocjenom, je li to dovoljna garancija mog znanja engleskog? :D mogu ti skenirati diplomu i poslati je ako ne vjerujes :-)

sto se tice kritike Zeitgeista, ovo sto je postao @ahuseino nije jedina kvalitetna kritika na internetu. procackaj malo, naci ces ih jos.
ja sam poodavno Zeitgeist dobio od prijatelja na CD-u i nakon sto sam odgledao prvi dio, toliko mi je skocio pritisak da sam zatvorio film i odmah vratio prijatelju disk.

sto mi je skocio pritisak? posto se donekle razumijem u istoriju svjetskih religija (procitao sam barem 10 knjiga o grckim i rimskim paganskim religijama, a znam ponesto i o egipatskim bozanstvima), vidio sam odmah koliko je sati. Prvi dio Zeitgeista je pun GLUPOSTI, NEISTINA i VRLO PERFIRDNIH KONSTRUKCIJA za lakovjerne ljude sklone vjerovanju bombasticnim informacijama (takvih je vecina).
antisemitizam????? pa nemas blage sta je semitizam, ruku stavljam na vatru ako ti to znas... (sace wiki proraditi)
znam sta je i Cionizam :-D I da su ga gurali ponajvise britanski rotschildi. I vjerovao ili ne, citao sam knjige (na engleskom) gdje akademici iz engleske bukvalno DERU izraelski rezim i njihov nacin tretiranja palestinaca. iz tih knjiga sam recimo saznao za MEMRI (http://www.memri.org/), vrlo uticajan "istrazivacki institut" cije tekstove citaju u americkom kongresu i senatu i u britanskom parlamentu. a taj institut su osnivali penzionisani oficiri Mossada da bi iz arapskih medija birali samo najgore moguce clanke i filmove i onda ih na zapadu prezentirali kao sliku i priliku arapskog svijeta... vrlo perfidno, ali danas vecina medija svakako prenosi samo ruzne stvari iz tog dijela svijeta, kaо da tamo zive neke nakaze a ne ljudi...
necu se praviti pametnijim od nikog, ali fakat ljudi, ako hocete ozbiljno, budite fleksibilni. ako ste me nekoliko godina stariji to ne znaci da ste pokupili svu pamet svijeta.
slazem se da treba biti fleksibilan. prije nekih 5-10 godina i ja sam ponekad svracao na stranice kao sto je website Davida Ickea, pa sam citao "Stoljece rata" od Enghdala (kvalitetna knjiga) i "Secrets of the Federal Reserve" od Eustace Mullinsa (ima poprilicno nebuloznih stvari), pa malo istrazivao rothschilde i ostale. razumijem kad ljudi donekle vjeruju teorijama zavjere. npr. kad je uhapsen ruski naftni tajkun mihail hodorhovski, pred samo hapsenje je prepisao svoje dionice u Yukosu na ime britanskog lorda jacoba rothschilda (pouzdana informacija jer su cak i britanski organi istrazivali transakciju). to moze znaciti da je ustvari radio za njega, ali i ne mora. u svakom slucaju je sumnjivo... medjutim, vjerovati da ljudi kao sto je jacob rothschild imaju uticaj na vecinu centralnih banaka u svijetu je neozbiljno... dakle, vjerovati pomalo u teorije zavjere nije zgoreg, ali slijepo vjerovati u sve nebuloze koje se serviraju, bez provjere informacija, je definitivno pogresno.
jos uvijek vam je Bin Laden kriv za 11. septembar a hocete da objasnite kompleksan dizajn Iluminata, Cionista i inih, hocete da shvatite njihovu masineriju manipulacije - kroz oficijelnu skolu i nekakve strucne teoreme?
masinerija manipulacije Cionista - pogledaj gore pod MEMRI. :D
znaju to mnogi, moj veleopslanice, ali manipulacija je prisutna u citavom svijetu, narocito kroz mediје
latinalover

#363 Re: No, to nas ne zanima...

Post by latinalover »

jeidno sto ima smisla je da je ova kriiza na principu VATERLOO..kad su rotchildi dosli u vlasnistvo velike britanije...

tadasnji rothschild(cini mi se nathan); imao je kurire koji su bili dosta efikasni, sa crvenim torbama su ih raspoznavali obavjestajci na granicama, i nisu morali cekati na prelazak...

prilikom borbe francuske i britanije... kurir je rothschildu donio info o ishodu prije nego su ostali saznali..ovaj je odmah otisao na berzu, naredio svojim agentima da pocnu prodavati dionice po niskim cijenama...ostali brokeri su uspanicili i shvatili(nathan zna:"francuska je pobijedila),tako da su odmah poceli rasprodavati svoje dionice po bagatelnim cijenama...odmah nakon sto je to pocelo, rothschld daje naredjenje svojim agentima da otkupe sve dionice ...tako dolaze u vlasnistvo UK,da bi se nedugo nakon toga saznalo da je engleska pobijedila...
imao je informacije prije svih ostalih...te dionice su ubrzo dozivjele ogroman rast........a sve su tad vec bile u vlasnistvu rothschilda :mrgreen: i tako je svoje bogatstvo uvecao za 20 puta
isto se i sad desava..sve ce pasti na bagatelne cijene...sve ce po tim cijenama pokupovati rothschildi, i imaju jos vcu moc i jos vecu kontrolu nad svim :mrgreen:
DJ Babo

#364 Re: No, to nas ne zanima...

Post by DJ Babo »

latinalover wrote:jeidno sto ima smisla je da je ova kriiza na principu VATERLOO..kad su rotchildi dosli u vlasnistvo velike britanije...

tadasnji rothschild(cini mi se nathan); imao je kurire koji su bili dosta efikasni, sa crvenim torbama su ih raspoznavali obavjestajci na granicama, i nisu morali cekati na prelazak...

prilikom borbe francuske i britanije... kurir je rothschildu donio info o ishodu prije nego su ostali saznali..ovaj je odmah otisao na berzu, naredio svojim agentima da pocnu prodavati dionice po niskim cijenama...ostali brokeri su uspanicili i shvatili(nathan zna:"francuska je pobijedila),tako da su odmah poceli rasprodavati svoje dionice po bagatelnim cijenama...odmah nakon sto je to pocelo, rothschld daje naredjenje svojim agentima da otkupe sve dionice ...tako dolaze u vlasnistvo UK,da bi se nedugo nakon toga saznalo da je engleska pobijedila...
imao je informacije prije svih ostalih...te dionice su ubrzo dozivjele ogroman rast........a sve su tad vec bile u vlasnistvu rothschilda :mrgreen: i tako je svoje bogatstvo uvecao za 20 puta
isto se i sad desava..sve ce pasti na bagatelne cijene...sve ce po tim cijenama pokupovati rothschildi, i imaju jos vcu moc i jos vecu kontrolu nad svim :mrgreen:
ovo je malo previse pojednostavljeno :D

neki pouzdani istrazivaci su utvrdili da je ovo sto si napisao/la jedna od "urbanih legendi", dakle izmisljenih stvari o rothschildima, mada se to sad toliko cesto prepricava da ce ga vjerovatno ljudi i dalje smatrati tacnim... nesto slicno se mozda i desilo, ali je u 19 vijeku bujajuci antisemitizam proizveo brojne neistine o rotschildima, tako da je cesto tesko razluciti sta je istina a sta nije. u svakom slucaju, rothschildi sigurno nisu bili visoko moralni jer se kao takvi nikad ne bi oparili :D

koliko ja znam, rothschildi su se obogatili tako sto su maznuli lovu jednom njemackom suverenu koju im je on povjerio kad je bjezao pred Napoleonom i poslije davali kredite svim evropskim kraljevskim kucama i vladama, a cesto su ti krediti davani da bi se mogli voditi ratovi (to je jedan od razloga zasto ih neki mrze)...
_veleposlanik

#365 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

latinalover wrote:jeidno sto ima smisla je da je ova kriiza na principu VATERLOO..kad su rotchildi dosli u vlasnistvo velike britanije...

:thumbup:
upravo tako. taj laznojevrejski izrod ustvari nije nista drugo cinio kroz svoj vijek nego skicirao plan za dominaciju svijeta. ta dinastija je toliko velika i mocna da malo ko moze zamisliti. njihovo bogatstvo se ne broji u bilionima, niti trilionima... jednostavno, ja tu cifru ne znam da izgovorim...

znali su vaznost pozicije kurira, znali su vrijednost informacije (i vrijednost posjedovanja informacije prije nego sami kralj)... zajebana je to sorta. zamislite masineriju i sofisticiranost danas tih milenijskih neprijatelja covjecanstva... incestom su osigurali da "know how" ne prelazi u tudje ruke, obezbjedili su svoje ljude u svim kljucnim pozicijama svih glavnih institucija, a sav novac posjeduju oni (procitajte samo postulate naprimjer frankmasonerije)... posudba kroz interes - praktika koju su sve vjere osim jevrejske ostro osudile - a koja nas je dovela da danas razgovaramo o ovoj krizi, je njihova struka. dozvolili smo im da zavladaju i postanu jaci od samih institucija, od same drzave - koja navodno stiti sva nasa prava... izdavanja iz budzeta (u Americi a ubjedjen sam da tako funkcionise i u ostatku svijeta) se postepeno smanjuju za obrazovanje, medicinu, pravdu.... ali kada su u pitanju banke, daju im se milijarde od jednog poteza, uzrokom loseg poslovanja (sto bi direktora neke firme osudili ili poslali u zatvor)... ovo sto se danas desava je najveca svjetska pljacka, koja ce se svakako u buducnosti uciti u skolama, jer mi to nismo u stanju vidjeti.

DJ Babo, izvinjavam se, ipak sam se izrazio pogresnim tonom... izvini.

po dijelovima: onaj dio kritike Zeitgeista je po meni povrsan, nista konkretno nije rekao (a kamoli da tacku po tacku pobija tvrdnje, kao sto ahuseino kaze). govori samo o pojavi zavjera i kako smo mi paranoici lakovjerni, te kako mi obozavamo taj film, i kako cemo ostro braniti te ideje... mislim, gospodine (taj gospodin kriticar), daj dokaze da diskutujemo, mani se demagogije... bio sam glup i lakovjeran cijelo ovo vrijeme, kada sam gledao sisate ljepotice na MTVu i sanjao da nekada budem medju njima, i kada sam zudio za novim adidaskama, ili zelio ici u LA, ignorirao svu nauku, historiju, sav zivot koji je bio prije mene i koji je oko mene sada, zbog laznih materijalistickih vrijednosti. tada sam bio lakovjeran i glup. konacno sam oslobodjen. volio bih da neko zna o kakvom osjecaju govorim...

ja prvi dio jednostavno preskacem, jednostavno mi je najmanje bitan u svemu. nisam upoznat, nisam toliko citao da znam, iako sada citam i vjersku historiju i drevne civilizacije... na pocetku za mene ima smisla, jer i prije gledanja Zeitgeista znao sam da je religija, ne vjera, zapravo sprava za kontrolisanje i zastrasivanje mase. masa ne smije biti kriticna niti obrazovana, jer se takva ne moze dresirati. moramo ostati prosjek i mediokritet, a najlakse za postici, jeste navesti te da se bojis onog Najviseg i Svemoguceg. on te voli, ali ce te do beskonacnosti okretati na razanj u paklu ako ne budes slijedio specificne norme...

sto se tice cionizma, pojava priznata i prihvacena kao nesto sasvim normalno, meni se samo gadi koliko narod u stvari ne zna ili ne zeli da zna. sve to sto si ti rekao, pa i sve sto vidimo dan danas vezano za Izrael, sve ne regularnosti... ne ide mi u glavu da to i dan danas prolazi... najveci antisemiti su upravo Cionisti, oni se igraju ovom terminologijom i sve stavljaju u svoju korist, i sve zbog izlaziranog Holokausta, koji im je legao kao lanac na vrat...

ja vjerujem da je kompletan svijet, nasa drustvena uredjenja, pa i sve sto vidimo i dozivljavamo kao normala - ustvari jedna velika zavjera. imam za sebe dokazano sve. krenuvsi od obrazovanja, do medicine, ekonomije, drustvenih uredjenja, politike, covjecijih vrijednosti, vojske i policije, proslosti.... ja sam za vas tezak slucaj, ali se nadam, da cemo nekada svi imati priliku da pogledamo pravu istinu u oci, da procijenimo, i da vidimo gdje smo grijesili...

MEDIJI - TV. to je najbolji hipnoticar svih vremena, a nalazi se u svakom dnevnom boravku, negdje u komodi, ili u cosku...

kako to da si ti svjestan dogadjaja 11. septembra, a drugu ahuseinu jos nije jasno? pa Pearl Harbour, I i II Svjetski Rat, Vijetnam... nas rat... i mi se nadamo demokratiji, ljudskim pravima, da ce drzave napumpati dolara i eura i da ce ova kriza proci ko kad su kamioneri strajkovali...

ja se iskreno nadam, da dolaze veliki dogadjaji, koji ce konacno i za sva vremena promijeniti nasa shvatanja, nas nacin razmisljanja, koji ce nam konacno otvoriti oci svima (pa i meni)... samo, dosta cemo morati propatiti do toga......
latinalover

#366 Re: No, to nas ne zanima...

Post by latinalover »

Image

nije samo zeitgeist u pitanju..samo je jedan od onih koji su hrabrosti skupili da nam istinu kazu...
internet je medij kji nije lako kontrolisati :D

BOOK: The Synagogue of Satan: The Secret History of Jewish World Domination

http://images.google.ba/imgres?imgurl=h ... s%26sa%3DN
Last edited by latinalover on 22/10/2008 18:31, edited 1 time in total.
jefferson

#367 Re: No, to nas ne zanima...

Post by jefferson »

_veleposlanik wrote:oko nobela:

NOBEL ZA MIR(ne znam koje godine) - HENRY KISSINGER... toliko o Nobelovcima, naucnoj eliti, naucnicima koji prosipaju farsu globalnog zagrijavanja, naucnicima koji vec koriste Teslinu za nas nepoznatu tehnologiju, itd itd...

edit: nisam procitao tvoj post glavutane, :D Kissinger je pravi mirotvorac brate :D kao i cijela cionisticka elita (a mnogi od tih su ga dobili takodje)

Znas li ti uopce zasto je taj supak dobio nobelovu nagradu za mir?
Tanak ej razlog jer je dobio nagradu zbog pregovora sa S. Vjetnamom, ali opet, pregovarao je. Mnoge diplomate tvrde da je to najbolje sto je americka administracija mogla uraditi, jer opcije su bile jedino da jos vecu rupu iskopaju i sebi i vijetnamcima.
Opet ima stvari koje je Kissinger itekako dobro odradio.
Danas kada kupis igracku, ili, eto umjetnik si (recimo slikar) kada kupis boje, pise Made in China, a on je covjek koji je prvi probio led i otisao u Kinu, sto je rezultiralo Sangajskim kominikeom.
Nije uopce sporno da je Kissinger smrad, kao i Huntigton, ali ako vec neces da citas, idi na youtube, mozda neki od tih koji prostiru "dokaze" su nekad spomenuli sto je dobio Nobelovu nagradu za mir.
Tacno je isto tako da je on otisao u Kinu zbog drugih razloga a ne zbog Kineske srednje klase, ali rezultati su bili daleko bolji nego sto je iko ocekivao.
Taj isti smard vec odavno govori da SAD trebaju sjest sa Iranom i razgovarat, ali opet, sto bi obracao paznju na ljude koji pricaju ensto drugo od onoga sto tebi odgovara.
DJ Babo

#368 Re: No, to nas ne zanima...

Post by DJ Babo »

_veleposlanik wrote:kako to da si ti svjestan dogadjaja 11. septembra, a drugu ahuseinu jos nije jasno? pa Pearl Harbour, I i II Svjetski Rat, Vijetnam... nas rat... i mi se nadamo demokratiji, ljudskim pravima, da ce drzave napumpati dolara i eura i da ce ova kriza proci ko kad su kamioneri strajkovali...
mislim da se ovdje nismo razumjeli... ja nisam "svjestan dogadjaja 11. septembra"... smatram da se desilo ono sto je zvanicna verzija koja je ujedno i najjednostavnije objasnjenje (vecinom su najjedonstavnija objasnjenja i istinita).
latinalover

#369 Re: No, to nas ne zanima...

Post by latinalover »

DJ Babo wrote:
_veleposlanik wrote:kako to da si ti svjestan dogadjaja 11. septembra, a drugu ahuseinu jos nije jasno? pa Pearl Harbour, I i II Svjetski Rat, Vijetnam... nas rat... i mi se nadamo demokratiji, ljudskim pravima, da ce drzave napumpati dolara i eura i da ce ova kriza proci ko kad su kamioneri strajkovali...
mislim da se ovdje nismo razumjeli... ja nisam "svjestan dogadjaja 11. septembra"... smatram da se desilo ono sto je zvanicna verzija koja je ujedno i najjednostavnije objasnjenje (vecinom su najjedonstavnija objasnjenja i istinita).

jos uvijek mislis da je Bin Laden kriv???

on je izmisljen lik od strane CIA-e

bio je njihov najbolji ucenik...i naravno da mu oni diriguju sta da da radi...
mislis tek tako ih napustio :D

o pearl harboru australija je upozorila ameriku, no nisu htjeli reagovati, al su imali razlga za rat..
brod pred vijentamom nije napadnut od strane vijetnamaca ,nego je isceniran, da bi i ovdje imali razloga za rat...
isto i sa 9/11...ko da je neko u stanju da vozi avion 2 sata van kursa..a da ga ameri ne pronadju, kad mogu vidjeti koje cigare pusis..i opet nisu htjeli oboriti avion, al imali su razloga za rat...
rezultat:nafta i centralne banke afganistana i Iraka pod kontrolom Rothschilda..

sta mislis zasto izraelu smeta Iran?
pa valjda bi da i njihove banke stave pod svoju kontrolu...

rothschildi najbolje primjenjuju izreku:"zavadi pa vladaj"

_veleposlanik

#370 Re: No, to nas ne zanima...

Post by _veleposlanik »

H. Kissingera optuzuju za hiljade ubijenih ljudi (nisam siguran da li su i milioni u pitanju, al neka ostane na hiljadama)... taj covjek zasluzuje isti progon kao Hitler, medjutim... :roll:

jeste on veliki stratega, geopoliticar, veliki um po tim pitanjima. niko ne osporava njegovu strucnost. toliko je strucan, da je jos uvijek na slobodi za sva svoja nedjela...

sto se tice Bin Ladena - covjek je mrtav!!! mrtav, otisao u Dzennet ili Dzehennem, ne znam sada tacno :-) verzija 11S je smijesna prica Cionistickih scenarista... smijesno je jos uvijek vjerovati u to, ali eto, postujem, mora nas biti svakakvih...

za mene je prica sto se tica toga gotova, stvarno ko ove stvari ne vidi, tesko da se nagodi, tesko da dodje do istine...

"divide and conquer" - praktikuje se punom parom, najdjelotvornija strategija svih vremena...
jefferson

#371 Re: No, to nas ne zanima...

Post by jefferson »

De mi te optuzbe o hiljadama ili milionima pobijenih? De mi da vidim optuzbe?
Gdje su optuzbe protiv L.Johnsona? Ako uopce znas sto bi onda on mogao biti optuzen.
H.Kissinger je bio savjetnik z anacionalnu sigurnost pa drzavni sekretar, i jedini drzavni sekretar koji je imao predsjednika da njemu sluzi (Ford) ali tvoje proizvoljne ocjene nisu dovoljne da ga svrstavas sa Hitlerom.
Da se razumijemo, smrada ne volim, ali ja mislim da ti pod hitno moras temu otvoriti gdje bi se samo pricalo o tome kako amerika hoce da potlaci cijeli svjet, ah, da taj forum se zove islambosna.
ahuseino

#372 Re: No, to nas ne zanima...

Post by ahuseino »

Ja vishe nemam snage, nit' volje...

Sumnjam da se i ti tako osjechas @veleposlaniche...

Ti si sebi sam dovoljan i najpamentiji.

Samo usput primjechujem da si, ako ne 110%, a ono sigurno 100% primjer onoga sto "moj" link i onaj lik opisuje u simptomatichnom ponashanju. Mi smo svi u zabludi, a vi ste svi prosvjetljeni, i kad vam se nesto s teorijama ne slaze, onda kazete da se "taj dio" dokaza i ne treba slagati (open to interpretation), a ono sto se kao slaze - onda je "eto vidish!, sta sam ti rek'o" ' :thumbup: :-)
Ako vam neko da kontra-argumente/dokaze vi to samo otresete jer je tesko suochiti se sa istinom i svim trudom uzaludno potroshenim.
Onaj link koji ti nipodastavash (a rekao sam ti da je isto kompetentan koliko ja, ti ili autor Zeitgeista), ima komparativno analizirane pojedine stavke filma, ali sto je najbitnije, imash tamo citata i materijala (referenci) dovoljno da dalje istrazujesh - SAM. Ne morash uzeti njegovu rijech... Zeitgeist se potrudio da ti dramatichno da isjecke bez igdje i jedne SPECIFICHNE reference...

Ne morash se zaobadati sada, ni odgovarati na ovo, samo moje posmatranje...

Ne moramo se vishe prepucavati, ja sigurno vishe nechu (u vezi vashih teorija).
latinalover

#373 Re: No, to nas ne zanima...

Post by latinalover »

u ovom videu koji ja postavih....kaze david evelinu:"press can make everyhting exist"...
to se odnosi na islamski terorizam i izmedju ostalog na bin ladena...kao ce on sam protiv cia-e ,jedino ukoliko mu ista sama pomaze...
latinalover

#374 Re: No, to nas ne zanima...

Post by latinalover »

jedino sto ne kontam ,je kako tako mocni rothschildi dozvole da se postavljaju onakvi video klipovi o njima na youtube...nije valjda da ne mogu kontrolisati internet :D

cudi me kako je youtube pun klipova o njima...
2407

#375 Re: No, to nas ne zanima...

Post by 2407 »

jefferson wrote:ali ja mislim da ti pod hitno moras temu otvoriti gdje bi se samo pricalo o tome kako amerika hoce da potlaci cijeli svjet, ah, da taj forum se zove islambosna.
Ne bi bilo lose da ti i sacica ovih amero-poturica otvorite podforum "Americke patriote"(na maternjem il' na bosanskom jeziku, svejedno), a kao sticky u njemu neka bude "Kako neofirno liznut amero pakas". Pa se probajte u njemu dogovoriti oko toga, jer ga sada isuvise ofirno lizete ;)
Post Reply