Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

Jazz_Junkie

#351 Re: Turska - BiH

Post by Jazz_Junkie »

M-16 wrote: pajdo, koju brlju ti trosis? ko je spomenuo "bracu muslimane?!

znaci, normalno je da se u hrvatskoj navija za "bracu katolike", tj njemacku protiv turske, a u sarajevu jedan musliman ocito ne bi smio navijat za tursku. a to da ce se neko iz sarjeva, tuzle, zenice i td. zaputit u tursku da bi navijao za tursku je bacanje koske i nista drugo. jeste, vidovit sam.

a ja cu navijat za BiH protiv ma koga, pa taman u njoj ne igrao ni jedan bosnjak
EOD
Koliko znam, ti si napisao da zelis pobjedu BiH nad Turskom iako se igra protiv "brace muslimana". Prelistaj malo unazad, meni je sad mrsko, i naci ces izjavu akoje nisi vec editovao. Da si procitao moj post vidio bi da optuzujem svakog u BiH koji navija za nekakvu bracu na stetu BiH. Inace ta prica o "braci" lapi samo u BiH, Srbiji i Hrvatskoj i nigdje je drugdje na svijetu nema. Kad igraju Njemacka i Italija igraju Njemacka i Italija i nikakva braca. Samo se kod nas ljudi dijele gdje god mogu. I drago mi je da ces navijat za BiH, u to nisam ni sumnjao. No sutra cemo vidjeti za koga ce navijati "BHF" i ako u budem pogrijesio, javit cu ti se opet da ti se sretan izvinem, jer cu znati da nas nasi navijaci nisu razocarali i obrukali.
M-16

#352 Re: Turska - BiH

Post by M-16 »

apsulutno nigdje nisam spominajo "bracu muslimane" , jer da jesam, budi siguran da se ne bi vadio, ili editovao.

a zaboli me za koga ce BHF navijat. oni ( valjda) navijaju protiv saveza, i nie iskljuceno da neku kontru puknu sutra( ustvari ne znam da li ce uopste i ici) i ako se to dogodi, bice to radi saveza, a ne naseg sutrasnjeg protivnika. bar tako ja mislim. (ili su nam u medjuvremenu i estonci postali braca)

okrenimo se samoj utakmici...
ruud

#353 Re: Turska - BiH

Post by ruud »

1-3 BOSNA
Jazz_Junkie

#354 Re: Turska - BiH

Post by Jazz_Junkie »

M-16 wrote:apsulutno nigdje nisam spominajo "bracu muslimane" , jer da jesam, budi siguran da se ne bi vadio, ili editovao.

a zaboli me za koga ce BHF navijat. oni ( valjda) navijaju protiv saveza, i nie iskljuceno da neku kontru puknu sutra( ustvari ne znam da li ce uopste i ici) i ako se to dogodi, bice to radi saveza, a ne naseg sutrasnjeg protivnika. bar tako ja mislim. (ili su nam u medjuvremenu i estonci postali braca)

okrenimo se samoj utakmici...
U pravu si i primi moje izvinjenje. To je napisao Enka-Benka i pomijesao sam to zato sto si i njega kvotirao kad si meni prvi put odgovorio.
Vozdra raja :-)

#355 Re: Turska - BiH

Post by Vozdra raja :-) »

eyesburn wrote:
Vozdra raja wrote:U mom srcu!!

1. Bosna

2. Turkye
nema druge... ili bosna i hercegovina ili niko...

i jebo vas sve i turska i turci... idite pred ambasadu i kumite ih da vam daju pasoš i fino laganini otpepajte u tursku kad je toliko volite... bio sam više puta u turskoj i znam dobro ko su i kakav narod...
Bosna je moja domovina, jedna i jedina. Navijam za svoju prelijepu domovinu Bosnu! Nadam se da ce pobijediti u duelu sa prijateljskom nam zemljom Turskom!!

Sa druge strane, kada Turska igra protiv neke druge drzave, navijam za Tursku, jer simpatisem tu zemlju! Dakle, imam simpatije prema toj zemlji iz vise razloga!

Sta je u ovome svemu problem? jesam li nacionalista ako navijam za Tursku kad igra protiv npr Svicarske/Hrvatske??

Ne seri!! :oops: :!:

Image
Edin H.

#356 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

Ti si onda poput Dodika, navijas za BiH protiv Turske :oops:

#357 Re: Turska - BiH

Edin H. wrote:Ti si onda poput Dodika, navijas za BiH protiv Turske :oops:
Za BiH navijam uvijek za uvijek!!
Za Tursku uvijek, ako ne igra protiv nas!!

Nadam se da i ti navijas za BiH protiv Turske!

Onu su nas osvajali 500 godina, mi ce mo njih za 90 minuta! :D

BOG I BOSNA
bos

#358 Re: Turska - BiH

Post by bos »

Ama nema tu price uopste, nego daj da nas u zdrav mozak...
lahor

#359 Re: Turska - BiH

Post by lahor »

Daj sta ste odmah poceli politizirati.Vratite se na temu o FUDBALU i ako neko zna kako gledati susret preko interneta neka javi....Hajmo Bosno hajmo Hercegovinooooooooo :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

#360 Re: Turska - BiH

lahor wrote:Daj sta ste odmah poceli politizirati.Vratite se na temu o FUDBALU i ako neko zna kako gledati susret preko interneta neka javi....Hajmo Bosno hajmo Hercegovinooooooooo :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Jedan od ovih turskih kanala bi trebao prenositi pobjedu Bosne!

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/canli.aspx

Za gledanje utakmice preko ovog linka moras imati kompijuter, dobru konekciju, pivu, BiH sal, zastavu sa ljiljanima, i dobar glas da vices HAJMO BOSNO!! :-D
Osvetit ce mo se turcima za 500godisnju okupaciju! :D :-) :bih:

"Ivane Ivane, glava ti se pozlatila", kaze hrvatski komentator. :lol: :-) :D Nekoliko sekundi kasnije, nakon sto su turci zabili hrvatima historiski/sudbonosni pogodak u vrata Pletikose, hrvatski komentator kaze -"ne, ma ne, nemoguce, to je bio faul u napadu"!! :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :-)

HAJMO BOSNO, HAJMO SINOVI
BOG I BOSNA
Bihac_4_ever

#361 Re: Turska - BiH

Post by Bihac_4_ever »

Tekmu uzivo mozete pratiti na:

http://NO LINKS.info/
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#362 Re: Turska - BiH

Post by Nosferatu »

Iza svakog hajvana stoji uspjesna soker mama...

Hajvan - beeee, beeee...beeee...
Image

Nasa Soker Mama...

Image

Meet Big Papi...

Image

Zemite Durex bum lakse dihal...

Image
ruud

#363 Re: Turska - BiH

Post by ruud »

[quote="Nosferatu"]Iza svakog hajvana stoji uspjesna soker mama...

Hajvan - beeee, beeee...beeee...
Image

Da nije ovoliko debel bio bi k'o Dragan Dabić ! ! !
:-D :-D
mgogic

#364 Re: Turska - BiH

Post by mgogic »

Za svaki slucaj,dragi moji prijatelji,ukoliko supci iz TV Hayat odluce da izigraju svoje pretplatnike,mislim da ce prije utakmice biti poznata i frekvencija feeda Turska - BiH utakmice,pa ukoliko uspijem da uganjam,javljam vam.Medjutim,oni feedove na Amosu ganjaju (4W),tako da ukoliko ste sjevernije,to ce malo teze da vam ide!U svakom slucaju cu da probam da nadjem,i na svaki nacin pomognem!!!
slucajan

#365 Re: Turska - BiH

Post by slucajan »

Ne znam zbog cega polemika "zasto navijas za ovoga, zasto za onoga", kod mene je sve kristalno jasno:

1. Volim Bosnu
2. Navijam za Tursku
3. Navijam protiv Srbije
4. Navijam protiv Hrvatske
5. Navijam za Hrvatsku protiv Srbije

...i nisam nacionalista, Allaha mi ;-)

P.S. Hoce li neko biti ljubazan pa nam postaviti sastav Turske, znamo ko im ne igra, a zna li se ko igra?

Nas sastav svi manje vise znamo.
shalla

#366 Re: Turska - BiH

Post by shalla »

Turkey
Injuries continue to trouble the Crescent-Stars. Hamit Altintop and Nihat Kahveci remain out, while Tumer Metin and Emre Asik are once again missing from the squad. Mehmet Aurelio, though, is back in action. Tuncay Sanli is another notable absentee.

In defence, Gokhan Gonul and Zan are both absent, although Balta can return at left back.

Possible Starting XI: Volkan Demirel; Sabri, Cetin, Kas, Balta; Kazim Kazim, Aurelio, Nuri Sahin, Arda Turan; Halil Altintop, Erdinc.

Bosnia-Herzegovina
The likes of Sasa Papac have once again refused call-ups due to their feud with the country's football governing bodies, so the squad - especially the defence - looks threadbare. Goalscoring hopes will mainly lie with Zlatan Muslimovic of PAOK. It may be a five-at-the-back formation with wing-backs for this encounter.

Possible Starting XI: Hasagic, Berberovic, Radeljic, Spahic, Damjanovic, Salihovic, Rahimic, Misimovic, Muratovic, Ibricic, Dzeko/Ibisevic.

PLAYERS TO WATCH

Turkey - Halil Altintop: Without Nihat Kahveci, goals are hard to come by for the Turks, who must hope that the Schalke man has brought his shooting boots. The central defence may be unusually aligned, too: look out for Ibrahim Kas if he lines up.

Bosnia-Herzegovina - Emir Spahic: With some notable defenders (and other players) having boycotted the side, it may fall to the captain to keep the side motivated. Enter Emir Spahic who, at just 28 years of age, already leads this young side. Also look out for Miralem Pjanic if he comes off the bench: the 18-year-old is settling in well at Lyon after signing from Metz.

PREDICTION

Despite their injury woes, Turkey have slightly too much class for Bosnia, but this game will be by no means one-sided. It may take a set piece for the Crescent-Stars to find the winner.

Turkey 2-1 Bosnia-Herzegovina

Ewan Macdonald, Goal.com
dlfo

#367 Re: Turska - BiH

Post by dlfo »

Je li sigurno da Hayat prenosi? :D

Inace idemo po bod :bih: :bih:
slucajan

#368 Re: Turska - BiH

Post by slucajan »

shaqqa wrote:Turkey
Injuries continue to trouble the Crescent-Stars. Hamit Altintop and Nihat Kahveci remain out, while Tumer Metin and Emre Asik are once again missing from the squad. Mehmet Aurelio, though, is back in action. Tuncay Sanli is another notable absentee.

In defence, Gokhan Gonul and Zan are both absent, although Balta can return at left back.

Possible Starting XI: Volkan Demirel; Sabri, Cetin, Kas, Balta; Kazim Kazim, Aurelio, Nuri Sahin, Arda Turan; Halil Altintop, Erdinc.

Bosnia-Herzegovina
The likes of Sasa Papac have once again refused call-ups due to their feud with the country's football governing bodies, so the squad - especially the defence - looks threadbare. Goalscoring hopes will mainly lie with Zlatan Muslimovic of PAOK. It may be a five-at-the-back formation with wing-backs for this encounter.

Possible Starting XI: Hasagic, Berberovic, Radeljic, Spahic, Damjanovic, Salihovic, Rahimic, Misimovic, Muratovic, Ibricic, Dzeko/Ibisevic.

PLAYERS TO WATCH

Turkey - Halil Altintop: Without Nihat Kahveci, goals are hard to come by for the Turks, who must hope that the Schalke man has brought his shooting boots. The central defence may be unusually aligned, too: look out for Ibrahim Kas if he lines up.

Bosnia-Herzegovina - Emir Spahic: With some notable defenders (and other players) having boycotted the side, it may fall to the captain to keep the side motivated. Enter Emir Spahic who, at just 28 years of age, already leads this young side. Also look out for Miralem Pjanic if he comes off the bench: the 18-year-old is settling in well at Lyon after signing from Metz.

PREDICTION

Despite their injury woes, Turkey have slightly too much class for Bosnia, but this game will be by no means one-sided. It may take a set piece for the Crescent-Stars to find the winner.

Turkey 2-1 Bosnia-Herzegovina

Ewan Macdonald, Goal.com
Hvala :thumbup:

Kada se pogleda ova ekipa Turske, mislim da se vrlo lahko moze do boda, mozda cak i vise od toga, odbrana im je tanka, u vezi Kazim i Aurelio su extra igraci, Sahin je vise rezerva nego sto igra ove sezone, a Arda nije ni sjena onog sa EP. Prema tome, mislim da cemo gol postici 100%, a koliko cemo ih i da li cemo uopste primiti, to cemo vidjeti.

Objektivno: 1-1
Subjektivno: 1-2
DOBOJLIJA

#369 Re: Turska - BiH

Post by DOBOJLIJA »

slucajan wrote:Ne znam zbog cega polemika "zasto navijas za ovoga, zasto za onoga", kod mene je sve kristalno jasno:

1. Volim Bosnu
2. Navijam za Tursku
3. Navijam protiv Srbije

P.S. Hoce li neko biti ljubazan pa nam postaviti sastav Turske, znamo ko im ne igra, a zna li se ko igra?

Kod mene je

1 Bosna

2 Srbija

3 Hrvatska

Turska dolazi negdje izmedju tanguzije i Kenije.
slucajan

#370 Re: Turska - BiH

Post by slucajan »

DOBOJLIJA wrote:
slucajan wrote:Ne znam zbog cega polemika "zasto navijas za ovoga, zasto za onoga", kod mene je sve kristalno jasno:

1. Volim Bosnu
2. Navijam za Tursku
3. Navijam protiv Srbije

Kod mene je

1 Bosna

2 Srbija

3 Hrvatska

Turska dolazi negdje izmedju tanguzije i Kenije.
Posteno :thumbup:
La Mer

#371 Re: Turska - BiH

Post by La Mer »

Kod mene je:

1. BiH
2. BiH
3. BiH

Zaboli me jedna stvar i za hrvatskom, srbijom i turskom......sta imamo od turske osim 12 poena na evroviziji? :-) :)
zalizani

#372 Re: Turska - BiH

Post by zalizani »

Biče tesko al uzdam se u Boga i igrače,Turci kindjo kendjo dobit cete pa goozovima :-D
Meho Kodro

#373 Re: Turska - BiH

Post by Meho Kodro »

U SVOM STILU Najveća prednost BiH su dva turska središnja braniča
Ćiro: Osvojimo li bod protiv Turske hodat ću na glavi
Image
Objavljeno: 11. 10. 2008. | 11:43
Nogometne reprezentativce BiH u Carigradu je dočekala velika grupa turskih novinara, koji su odmah opsjeli Ćiru Blaževića, te igrače BiH koji nastupaju u Turskoj. Ćiro kaže da je situacija bila dosta napeta.

- Turci imaju problema, kako političkih, tako i s reprezentacijom kojoj nedostaje 8-9 igrača. No, ranjeni lav je najopasniji. Volio bih da igraju najbolji, jer Turci će posebno gristi - kaže Ćiro.

- Nisam primijetio da nas se boje. Oni znaju da moraju pobijediti, dok bi za nas i bod bio velik. Hodao bih na glavi kad bismo iščupali bod - tvrdi Blažević.

S obzirom na to da će se BiH večeras suprotstaviti drugačija Turska od one koja je igrala protiv Belgije, Ćiru smo pitali koje su zapravo slabosti njegova protivnika.

- Njihova dva središnja balvana, koji se ne mogu nositi s hitrim igračima, naša su najveća šansa - kaže Ćiro, koji je odlučio utakmicu početi s jednim napadačem.

To znači da će šansu od prve minute dobiti Senijad Ibričić, dok će prvi topnik Bundeslige Vedad Ibišević priliku čekati s klupe.

- Džeko će igrati sam u napadu i mnogo očekujem od njega - priznao je izbornik nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, čije riječi znače da će BiH večeras u Carigradu igrati u formaciji kao protiv Španjolske u Murciji. Ćiro neće moći koristiti PAOK-ova napadača Zlatana Muslimovića koji se žali na teškoće s leđima.
http://sportal.vecernji.hr/vld/sportal/ ... 8C8F495A.2
odvijac

#374 Re: Turska - BiH

Post by odvijac »

sta va je ba vise,cemu tolika polemika za pisljivu tursku.decenijama dokazujemo troprstim da nismo turci,a vi ovakvim ponasanjem samo,pokazujete anamo onim da se lozimo na tursku!!!
zato tisu misu,samo BIH,a osmanlijama puca ona stvar za nama.pamet u glavu braco bosnjaci :thumbup:
a sto se tice rezultata,ako budemo istrcali sa dva napadaca,dvica ko kuca heheh
Borej

#375 Re: Turska - BiH

Post by Borej »

bolje da igra ibisivec umjesto dzeke, u zadnjoj utakmici bundeslige wolfsburg nije pobjedio samo zahvaljujuci promasenim zicerima dzeke, u sudijskom vremenu je promasio jedan i sledecoj akciji primili su gol. mislim da je ibisevic trebao od pocetka bolji je od dzeke trenutno, a mogli su i zajedno. nesto mi ovo lici na onaj buker iz spanije i nabijanja, uostalom opet smo se digli i to poslije samo jedne utakmice sto znaci da nam je vrijeme da prizemljimo kao i obicno... :D
Locked