FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dzipalo_junuz
#351 Re: FK Zeljeznicar
NIKO KAO TICA i ENIS SA JUGA 
-
elSaik
#352 Re: FK Zeljeznicar
Obrati se 51. državi na jedan razgovor...belissima wrote:A sta fali gospodinu Miskovicu????...smeta vam covjek????
-
belissima
#353 Re: FK Zeljeznicar
Sta vi strumfici imate uopste pricati o tim stvarima...godinama ste bili NK,ulizivali se kako ste god stigli...pa sad FK...ne znam kako imate obraza spominjati bilo sta u vezi te tematike...mislim da ta promjena naziva nije zapamcena u istoriji fudbala...

-
elSaik
#354 Re: FK Zeljeznicar
- Meshtar
#355 Re: FK Zeljeznicar
Srećom ona promjena iz FK Torpedo u FK Sarajevo je zapamćena...
-
belissima
#356 Re: FK Zeljeznicar
Djecace..jesi li ti bio u Ugljeviku sa strumfovima kad ste...znas ono jeli...he he he...a mozda se nisi ni rodio tada... 
-
belissima
#357 Re: FK Zeljeznicar
Pa dobro to je bila fuzija,spajanje..kontas...ali smo bili fudbalski klub...zna se ciji smo bili...a vi ste se uvijek trazili,ulizivali...jadno majke mi!
-
elSaik
#358 Re: FK Zeljeznicar
A što si izostavio FK Udarnik i OFK Slobodu?Meshtar wrote:Srećom ona promjena iz FK Torpedo u FK Sarajevo je zapamćena...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#359 Re: FK Zeljeznicar
Da tebe Torpedo nije spucao i stresao malobelissima wrote:Sta vi strumfici imate uopste pricati o tim stvarima...godinama ste bili NK,ulizivali se kako ste god stigli...pa sad FK...ne znam kako imate obraza spominjati bilo sta u vezi te tematike...mislim da ta promjena naziva nije zapamcena u istoriji fudbala...![]()
![]()
-
elSaik
#360 Re: FK Zeljeznicar
Naravno, Titine milicije...belissima wrote:Pa dobro to je bila fuzija,spajanje..kontas...ali smo bili fudbalski klub...zna se ciji smo bili...a vi ste se uvijek trazili,ulizivali...jadno majke mi!
-
belissima
#361 Re: FK Zeljeznicar
Kako ste duhoviti kad nemate sta reci o vasem ulizivanju...a da mi smo bili Titovi...da se stidim toga?...ne..nikada...ne znam samo sto vas niko nece...
...uzaludna ulizivanja....

- veljaca
#362 Re: FK Zeljeznicar
Ako asociras na neka prosla vremena - SVI SMO MI BILI TITINI .... Ali ovdje je rijec da ste vi bili njegove MILICIJE ....
-
elSaik
#363 Re: FK Zeljeznicar
Upravo tako kako reče februar... 
-
belissima
#364 Re: FK Zeljeznicar
Sarajevo,Horde,Bog i carsija! 
Svaki "rezim" je bio uz FK Sarajevo...a vas niko nece...smrc...smrc...
Svaki "rezim" je bio uz FK Sarajevo...a vas niko nece...smrc...smrc...
-
mIRCerka
#365 Re: FK Zeljeznicar
Znas, Zeljo je nastao spontano...zove se Zeljeznicar ...belissima wrote:Kako ste duhoviti kad nemate sta reci o vasem ulizivanju...a da mi smo bili Titovi...da se stidim toga?...ne..nikada...ne znam samo sto vas niko nece...![]()
![]()
...uzaludna ulizivanja....
![]()
![]()
...Neki mladi radnici Zeljeznicke radionice jos otprije su trenirali u Hajduku, ali nisu bili registrovani. Dolaskom Rijecana, za njih je konkurencija bila jaca. Javila se ubrzo ideja, u jesen 1920. godine, o osnivanju jos jednog radnickog kluba. Prvi je na tu pomisao dosao Dimitrije Dimitrijevic, zeljeznicki radnik, najmladji i najbrzi medju svojim drugovima, inace vrlo spretan u baratanju loptom. Jedne veceri 1920. godine pod lipom ispred Zeljeznicke radionice, saopstio je svoju pomisao Ludvigu Lepleu, strojovodji. Ovome se ideja dopala, vidio je u njoj sansu da svi zeljeznicki radnici koji treniraju igraju i utakmice. Razgovarali su zatim i sa Stjepanom Katalinicem, te sa jos nekoliko mladica. Svi su bili odusevljeni idejom, pa su brzo stupili u akciju. Ideju su prihvatili gotovo svi u Zeljeznickoj radionici i odmah dali prilog u novcu da se kupi lopta.
Lopta je nabavljena, ali je brzo stigla zima, pa je mladicima ostalo da s nestrpljenjem cekaju proljece. Do tada su vodili beskrajne razgovore o fudbalu, osobito o atraktivnom gostovanju Gracen atletik kluba (Grac-Austrja) u Sarajevu i njegovim ubjedljivim pobjedama nad Srpskim SK i Hrvatskim SK. Na tim utakmicama se vidjelo koliko mnogo sarajevski igraci zaostaju za evropskim vrijednostima.
U proljece 1921. godine, dakle, uz prve fudbalske korake mladica iz Zeljeznicke radionice, pojavio se i prvi problem – igraliste. Postojala su dva fudbalska igralista u Sarajevu, SASK-ovo u Kovacicima i Skenderija, na kojoj su igrali Hajduk, Slavija i Sarajevski. Vlasnici oba igralista svakom drugom klubu uzimali su pozmasnu svotu novca za treniranje i igranje utakmica.
-
mIRCerka
#366 Re: FK Zeljeznicar
Početkom Drugog svjetskog rata zaustavlja se rad kluba. Nakon završetka rata klub se obnavlja i nastupa u prvoj ligi Bosne i Hercegovine koju osvaja i tako se plasira u prvu ligu Jugoslavije, u njenoj premijernoj sezoni 1946/47. Međutim nakon što je gradska vlast formirala novi klub "Torpedo" (kasnije Sarajevo) koji je trebao predstavljati najbolje iz BiH, većina igrača Željezničara dobija naređenje da pređe u novi klub. Odlukom političkih vrhova Željezničar je novoformiranom klubu Torpedo morao ustupiti svoje najbolje igrače: Lovrića (kapiten), Alajbegovića, Konjevoda, Lazarevića, Rajlića, Golca i Šilića. Jedini igrač koji je uspio odoliti svim ucjenama je Joško Domorocki. Takav slijed događaja bio je poguban po Željezničar koji ispada iz prve lige, a period konsolidacije trajao je do sezone 1953/54 kada se plavi ponovo vraćaju u prvu ligu Jugoslavije.
-
belissima
#367 Re: FK Zeljeznicar
Koliko ste postigli golova u prijateljskim
utakmicama od 1921-do1946???Joj joj...opet ce sad ista prica..u nedogled...
-
elSaik
#368 Re: FK Zeljeznicar
Pa 1 je dovoljan da ih bude više od vaših.belissima wrote:Koliko ste postigli golova u prijateljskim![]()
![]()
utakmicama od 1921-do1946???Joj joj...opet ce sad ista prica..u nedogled...
-
Cape
#369 Re: FK Zeljeznicar
Ne želim da ulazim ni u kakvu raspravu ali moram da odgovorim na ovo pjevanje "Tamo daleko".
Kad sam prvi put pogledao klip nisam mogao vjerovati šta pjevate!
Nakon toliko godina zajedničke patnje i svega što nam se desilo vi uzmete melodiju jedne takve pjesme i kao nama šukate
. I sad kao na kvazihumorističan način pokušavate da kažete kako to nije ništa bitno, uzeta samo melodija
Al dobro, pošto je to rekla naša draga sveznalica, onda razumijem.
Da ste rekli, agentura jbga, da su pravi momci na jugu to se nebi pjevalo, ili nešto slično shvatio bi, ali vi još i branite taj postupak.
Kad se svi toliko kunete u rahmetli Džildu, mogli bi bar zbog njega da se suzdržite od pjevanja pjesme koju su zdušno pjevali isti oni koji su ga ubili.
Budite mi pozdravljene drage moje komšinice....
Kad sam prvi put pogledao klip nisam mogao vjerovati šta pjevate!
Da ste rekli, agentura jbga, da su pravi momci na jugu to se nebi pjevalo, ili nešto slično shvatio bi, ali vi još i branite taj postupak.
Kad se svi toliko kunete u rahmetli Džildu, mogli bi bar zbog njega da se suzdržite od pjevanja pjesme koju su zdušno pjevali isti oni koji su ga ubili.
Budite mi pozdravljene drage moje komšinice....
- veljaca
#370 Re: FK Zeljeznicar
Tipicno od malenih - oni bi da nesto kazu a da ne ulaze u raspravu ...... tipicno za njih .... mislim da je to posljedica od MILICIJE ...Cape wrote:Ne želim da ulazim ni u kakvu raspravu ali moram da odgovorim...
..
-
Cape
#371 Re: FK Zeljeznicar
Ok, evo ulazim u raspravu. Od tolikog komentara ti si uzeo jednu rečenicu da se napraviš pametan i napišeš bilo šta. Zašto ne odgovoriš na ovo ostalo što sam napisao? Znam, znam, sve znam.....veljaca wrote:Tipicno od malenih - oni bi da nesto kazu a da ne ulaze u raspravu ...... tipicno za njih ....Cape wrote:Ne želim da ulazim ni u kakvu raspravu ali moram da odgovorim...
..
-
LSD
#372 Re: FK Zeljeznicar
Šta ovo pitari ponovo poceli moralisati,ponovo njihove omiljene teme ratne price,vezati nas za cetnike,ustaše,pominju rahmetli Džildu
ovo-ono...klasika ona ofirna....tacno me vuku za jezik...šta ne mogu na rende kora.
-
belissima
#373 Re: FK Zeljeznicar
Odgovorite barem na jedno pitanje strumfici....
- veljaca
#374 Re: FK Zeljeznicar
Evo da ti odgovorim:
Kao prvo, nijedna navijacka pjesma nije bez neke muzicke podloge - koja je lako pjevljiva i koja se slaze sa tekstom. Uz rijeci ove pjesme - oni koji su je "napravili" najprikladnija je bila ta melodija. ( bez ikakve konotacije u vezi sa tekstom originala ). Pjesmom se zeljelo ( I OCITO POGODILO ) reci da je sjever tamo daleko i da su na njemu ****** sa Kosheva ..... ( Sta vi sa sjevera ocekujete da vama Jug pjeva ljubavne pjesme ???? ). Kao drugo, ne diraj ti nama ziv bio LEGENDU Dzildu. Ja sam dobro na svojoj kozi osjetio sta su pjevali oni koji su drzali grad Sarajevo u opsadi ( ovu pjesmu nikada nisam cuo, a cuo sam mnoge, izmedju ostalih nejcesce: Od topole ....). Ne bavi se ti nasom legendom - ako si MORALISTA vec, bavi se malo Miskovicem & co.
I na kraju: ne znam koliko je pametno pozdravljati svoje ( pitarske ) komsinice preko teme vezano za FK Zeljeznicar. Pozdravljaj ti njih preko bordo radia i putem golubova pismonosa ...
Kao prvo, nijedna navijacka pjesma nije bez neke muzicke podloge - koja je lako pjevljiva i koja se slaze sa tekstom. Uz rijeci ove pjesme - oni koji su je "napravili" najprikladnija je bila ta melodija. ( bez ikakve konotacije u vezi sa tekstom originala ). Pjesmom se zeljelo ( I OCITO POGODILO ) reci da je sjever tamo daleko i da su na njemu ****** sa Kosheva ..... ( Sta vi sa sjevera ocekujete da vama Jug pjeva ljubavne pjesme ???? ). Kao drugo, ne diraj ti nama ziv bio LEGENDU Dzildu. Ja sam dobro na svojoj kozi osjetio sta su pjevali oni koji su drzali grad Sarajevo u opsadi ( ovu pjesmu nikada nisam cuo, a cuo sam mnoge, izmedju ostalih nejcesce: Od topole ....). Ne bavi se ti nasom legendom - ako si MORALISTA vec, bavi se malo Miskovicem & co.
I na kraju: ne znam koliko je pametno pozdravljati svoje ( pitarske ) komsinice preko teme vezano za FK Zeljeznicar. Pozdravljaj ti njih preko bordo radia i putem golubova pismonosa ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#375 Re: FK Zeljeznicar
belissima wrote:Odgovorite barem na jedno pitanje strumfici....
Sta ces odgovor ocekivati od ljudi koji su prvi promjenili FK u NK..od ljudi kojima je na tribini "ponosno" stajao veliki transparent Torcida Sarajevo. Od ljudi koji svrsavaju na purgere,bratime se sa njima..idu na derbije na poljudu sa torcidom...razmjenjuju majice sa likom ratnih zlocinaca ,za majice navijacke grupe TM na Sokocu... obradjuju "tamo daleko" i ponosno je pjevaju na tribini,itd itd...i onda pricaju o moralu
Ko o cemu K*** o moralu