Ima on sve u malom prstu...Hajde ponekad se potrudi da procitas prije nego sto komentarises - moze valjati, mozda nesto naucis, a ne sam sebe da pobijas sa tom pricom o zirantima. Pa gdje to jos ima da ti traze zirante? Ko je lud da garantuje za drugoga.izivini,ali ti blage veze namas sta pises
pitaj zirante nasih dragih zaduzenih gradjana kako se vracaju i ko vraca kredite
ne radi se ovdje o stokholmu,hanovru,njemackoj,ili austriji
radi se o tome sto je bosna u k.... sa svim,a cjene su evropske,ne samo kvadrata,vec uglavnom svega
ali sta bi ti znao o tome,ili znas ali eto da se i ti javis i kazes koju ,,pametnu,, cisto da znamo da te ima
a sto se tice cjena,one su vec pocele da padaju i padace jos smo tako
i sto se tice engleske nije bilo bas tako,udjes u banku i lupis cifru,to je bilo preko ,,bare,,
Upravo o tome i govorim, u BiH je bilo tesko dobiti stambeni kredit i to je i ostalo.
Sadasnje nepovjerenje banaka da posudjuju jedne drugima, kao i da "prodaju" stambene kredite ne bi trebalo imati pretjeran utjecaj na nas.
Poredjenje sa onim zemljama koje su finansijskim tokovima oslonjene na Ameriku cije poslovanje je bazirano na drugim principima je besmisleno.
Moze doci do manjih korekcija cijena u losijim lokacijama recimo do 10-tak, 15 posto i to je to. Cijene u BiH ionako nikada nisu dosegle vrhunac zbog prevelike ponude prije svega vracenih stanova.
Da li ti je palo na pamet da je Svedska izgradila velik broj "socijalnih" stanova, te time snizila cijene u losijim lokacijama, dok je Margareth Tatcher u Engleskoj rasprodala council stanove?
Da li mislis da Drzava BiH ima snage za tako ozbiljnu intervenciju?
I kada bi imala to jos uvijek ne utice na elitne lokacije.
Zivi bili, pa vidjeli.
Drago mi je da si mi rekao za Englesku, vidim imas uvid u stanje sa ove i sa one strane bare
Nisam vido nekoga vishe opinionated nego njega, niko nista ne zna, a on sam svoje argumente pobija chak u istom postu...
Nego Ide ne odgovori mi osh kupit stan za 3000 evra po kvadratu?
... u Ferhadiji je, to ti je po "snizenju", sam si reko...
ja nisam zainteresovan da se uvaljujem u kredit,pa gledam jeftiniju opciju,da kupim plac i napravim kucu dole
sto se tice onog gornjeg,on blage veze nema,ja znam masu raje dole sto se uvalila kao ziranti drugima,neki su popusili,neki su dobro prosli
i budala pa hajd,on ne zna da ja radim u engleskoj,pa znam malo bolje nego on
i ne zna da je moj amidja preko bare kupio u st lusiu 4 kuce,jednu je na vrijeme prodao i cvaknuo lovu,na ostale 3 pusi i to kvalitetno
nije bio frajer,on je kupio,i izdao podstanarima i oni su mu fakticki placali ratu i on je sredjivao te kuce
i sto se tice svedske vecina stanova i zgrada su napravljene u periodu izmedju 1970 do 1990,imali su zestoku krizu pocetkom 90tih,to je trajalo par godina,nekretnine su pale i do 5 puta,jer su bile prenapuhane kao u americi sada
jedan od razloga jaftinijih stanova je ta kriza i u pravu si,oni su u tom periodu masu stanova izgradili,ali taj perid masovne gradnje je bio prije 18 godina i opet poslije tih 18 godina opet se moze povoljno uzeti stan,a i kriza je trajala 2 godine,i prosla je prije 16 godina,sto je poprilicno dug period,zar ne??
jesl ti svjestan da je do 2004 kvadrat se mogao uzeti u sarajevu za 800 km,i poslije svake godine cijene u rasle u prosjeku od 30% do 50%
sto je stvorilo da cijene budu ,,napuhane,, i naravno da mora doci do pucanja tog balona prije ili kasnije
problem je u tome sto drzava nije zastitila gradjanina i nije preko investicione banke ili iz budjeta finansirala gradnju stanova i stvorila konkurenciju privatnicma,koji zaradjuju sada najmanje 100%-150% na ulozena sredstva
sto se tice mene i mojih konstatacija,one su uglavnom tacne,ako pogrijesim nije problem da kazem da sam pogrijesio,za razliku od tebe
kazes da si stariji od mene,ali ponekad kako odgovoaras i koliko se napinjes da dokazes da si u pravu,dobijem utisak da nemas ni 20 godina
par puta sam te poklopio argumentom,i ti kao malo dijete se poslije vadis na neke glupe stvari,te ovo,te ono
a sto se tice ferhadije i tvog stana,bracuka daBogda ih imao jos 5 istih,mom haveru su prije par mjeseci nudili za njegov stan na cobaniji 4000 km po kvadratu
na osnovu te ponude,sigurno da ti za svoj stan si mogao i bolje uzeti prije par mjeseci od te 4 milje po kvadratu,sad sigurno manje,jer padaju cijene
javi se na p.p. mozda se i dogovorimo za taj stan,moj haver iz njemacke bi mozda ga kupio,pa da mu proslijedim tvoju ponudu
trazio je ljetos stan u sarajevu i bas na tim lokacijama,doduse mozda ce sad sacekati da jos cijene padnu
ali hajd ti posalji ponudu,pa da moj advokat dole provjeri jel stan ok,pa da ga prodamo ako je cjena ok,mozda se i ja nadjem
ne moramo se vazda kaciti,daj da pravimo lovu