Pretpostavljam da sam ja jedan od to dvoje. Gde branim Konakovića?Area_51 wrote:Kad citam ovo dvoje novajlija na forumu koji brane Dinu Konakovica a pljuju Lidiju, zakljucak je jako jednostavan, radi se o jaranskoj liniji omladine koja zeli nevjesto stvoriti Dini Konakovicu politicki prostor.
OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI
-
redondo72
#351 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar
-
Terenc
#352 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Dino kao decko sa Soukbunara u raji poznat kao slaba struja zbog srednjeg usmjerenja,ratni kapiten Bosne zbog broja godina naravno i ni zbog čega drugog,"priznati borac armije bih" sa radnom-citaj sportskom obavezom za vrijeme agresije.O njegovoj karijeri je smjesno pricati jer je nula velika,prije godinu dana u stvari dok je bio direktor u Bosni,sredjeno naravno na DIF-u dvije godine faksa,jer je to bio uslov da bude vijecnik u Opcini Centar,nakon toga kad je nekom palo napamet za da ga jos malo pogura valjalo je srediti VSS,pa je Dino u rekordnom roku zavrsio (citaj dobio na ruke )jos dvije godine sto je naravno AVAZ propratio kao eksluzivu zajedno sa Nenom M. kao takodjer "redovnim" studentom.Naravno kad je postao akademski gradjanin bio je spreman za kandidaturu.
Sto se tice "uspjesnog" angazmana u Bosni kao direktora njegova uloga je bila minorna,one procente koji su dijelili od transfera Samir Avdic sa svojom men.agencijom koji je gle čuda takodjer vijecnik u Centru i Neno M. ;vijecnik Dino je dobijao mrvice za sutnju i poslusnost.A kao sportski radnik,uzas,pa on ne zna prepoznati dobrog igraca ni kad bi mu Lebron-a doveli na probu.
Znaci Dino za nacelnika je dno dna,mozda ako se tu pokaze jednog dana bude i premijer,naravno ako dobije glasova,kladim se da nece biti vise od hiljadu neznalica koji ce mu dati glas.
Vote for Struja
Sto se tice "uspjesnog" angazmana u Bosni kao direktora njegova uloga je bila minorna,one procente koji su dijelili od transfera Samir Avdic sa svojom men.agencijom koji je gle čuda takodjer vijecnik u Centru i Neno M. ;vijecnik Dino je dobijao mrvice za sutnju i poslusnost.A kao sportski radnik,uzas,pa on ne zna prepoznati dobrog igraca ni kad bi mu Lebron-a doveli na probu.
Znaci Dino za nacelnika je dno dna,mozda ako se tu pokaze jednog dana bude i premijer,naravno ako dobije glasova,kladim se da nece biti vise od hiljadu neznalica koji ce mu dati glas.
Vote for Struja
-
Area_51
#353 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar
Stvarno nisam mislio na tebe, nego na ovo dvoje bez dovoljno ukusa u svojim diskusijama. Novajlije sa zadatkom.redondo72 wrote:Pretpostavljam da sam ja jedan od to dvoje. Gde branim Konakovića?Area_51 wrote:Kad citam ovo dvoje novajlija na forumu koji brane Dinu Konakovica a pljuju Lidiju, zakljucak je jako jednostavan, radi se o jaranskoj liniji omladine koja zeli nevjesto stvoriti Dini Konakovicu politicki prostor.
- Vincent Raine
#354 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar
Nervira me nacin na koji mi se obracas. Nismo zajedno "krave gonili" pa se s razlogom pitam odakle ti takva sloboda!?kamerunac wrote:De ne seri majke ti. Ako nemas sta pametno napisati, bolje odustani.Vincent Raine wrote:Pricas o njemu kao da nikad nista u zivotu taj covjek nije imao. I ne samo on, nego i njegovi roditelji, nana i dedo.... Kao da mu zena s kojom se ozenio nikad nista nije imala, kao ni njeni roditelji......
Tipicna ublehasko skorojevicka prica.
Vidi ti posta na sto lici.
Zna se tacno na sta sam mislio... U stvari neke je stvari bolje zadrzati za sebe a ko hoce nek zivi u ubjedjenju da je Damir na osnovu plate nacelnika opstine stekao ono so je stekao. Ja ga nisam nista posebno kritikovao nego sam iznio konstataciju da nisu nacelnici SDP-a narucito bolji od ostalih. Sve je to u pet deka.
Damir je posten ni vise ni manje nego taman koliko treba, koliko su i drugi bili i bice posteni.
-
elk
#355 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
senad avdic je jednom napisao kako je dino k. jedini kosarkas koji nije probacio loptu kroz protivnicki kos. ko je malo pratio zna da je tako. a bio kapiten bosne. isto se moze prepisati na sve ostalo. znaci u sustini ublehaska letva, koja fino prica,koju gura kafilerija iz nedjarica i koja realno ne zna nista, a opet lafo uspjesan.uglavnom, citacemo se u oktobru, kada dobije izbore 
-
redondo72
#356 Re: Lidija Korač-nosilac liste SDP-a za općinsko vijeće centar
Ok, izvinjavam se, pogrešno sam shvatio.
-
Area_51
#357 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Ako doticni dobije izbore, znas kolika ce basta kod Vatre biti, pa okolo Poste, Vjecne vatre sve do Benetona. Nece proci, jer bi to bila totalna katastrofa.elk wrote:senad avdic je jednom napisao kako je dino k. jedini kosarkas koji nije probacio loptu kroz protivnicki kos. ko je malo pratio zna da je tako. a bio kapiten bosne. isto se moze prepisati na sve ostalo. znaci u sustini ublehaska letva, koja fino prica,koju gura kafilerija iz nedjarica i koja realno ne zna nista, a opet lafo uspjesan.uglavnom, citacemo se u oktobru, kada dobije izbore
- kanada71
#358 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Evo jedna iz privatne kolekcije. Zbog ovih "nacionalista" svaki patriot moze danas skrabat po sa-x forumu

Ovakvih slika na tone imaju Hare, Bakir, Danis, Zlatko, ....& Co.?!

-
vekac
#359 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Dino Konakovic je dosao u Bosnu u trenutku kad je Bosna bila peta u BiH,kad je gubila utakmice od Igokee u Sarajevu 50 razlike(ziva istina) i kad su je lupali i Siroki,Borac,Sloboda redovno.
Dug kluba je bio preko 1,5 miliona km,igraci nisu htjeli dolaziti u klub koji nije placao,bio na losem glasu.
U 5 godina u Bosni,bili 3 puta prvaci i 2 puta drugi. U Jadranskoj ligi 2 puta medju 8 najboljih ekipa,dobili organizaciju Final 8 turnira,pobjedjivali redovno Partizan,Cibonu,Zvezdu,Olimpiju,FMP i mnoge druge.
Usli u Uleb i prosli medju 32 tima,napravili senzaciju.
Doveo Nenada Markovica(to je kao da je neko doveo Barbareza da igra u BiH),Kenana Bajramovica,Lance-a Williamsa,J.R Bremera,Perkovica,Vasiljevica,Ikonica,Baileya,Parezanina i mnoge druge.
Budzet kluba kad je dosao Dino bio je 600.000km a kad je otisao 3,5 miliona km.
Bavcic draftovan(prvi igrac iz BiH lige kojeg je draftovao neki NBA tim) garant stela -))
Doveo Djedovica koji je kasnije otisao u Barcelonu za velike pare(najveci transfer u istoriji kluba)
Doveo bracu Sehovic,dzaba,kasnije mladji otisao u Buducnost(solidno obestecenje) stariji pozvan u reprezentaciju CRNE GORE.
Napravio skole kosarke u 4 grada u BiH,Sarajevu,Mostaru,Bihacu i Bijeljini,sve ukupno 1200 djecaka.
Bosna je prvak u pionirskom i kadetskom uzrastu druga u juniorskom u BiH.
Saniran kompletan dug kluba,placeno 14 izvrsnih presuda.(Halimic 200.000km,Prodanovic 60.000km,Sabit Hadzic 20.000km i jos desetak presuda..)
Danas je Bosna institucija,igra opet Jadransku ligu,dvorana je vec 5 godina puna,igraci hoce u Bosnu(Ikonic odbije Rusiju i Sloveniju ostane u Bosni,izjavio je da je najvise zbog Dine ostao,pitajte ga ako ga nekad sretnete),omladinski pogon jaci nego ikad.
Poenta je da samo totalni laik koji ne zna sta je Bosna bila prije dolaska Dine moze reci da je lose vodio klub ili neko zlonamjeran ko je nosilac liste SDP-a pa mu ne odgovara tako uspjesan menadzer u medijima koje kontrolise(Oslobodjenje,SAN,Slobodna Bosna).
90% vas sa foruma je stajalo u redu da kupi kartu za Partizan,Zvezdu,Albu,Fenerbahce,Olimpiju,Efes Pilsen,Siroki,Igokeu...
Cinjenica je i da Dino sa Dodikom ima skor 5 pobjeda 0 poraza(svake godine je Igokea slabija od Bosne -) )
Najbolje je da napravite anketu u KK Bosni i pitate sta je uradio Dino.
Ako ste odlucili da ga udarate u kampanji kako je bio los menadzer,to je isto kao da kazete navijacima Bosne kojih ima mnogo,mnogo : "narode,to sto ste vi gledali 5 godina i sto cete jos dugo gledati,nije tacno,ne vjerujte svojim ocima,vjerujte nama -)) "
Dug kluba je bio preko 1,5 miliona km,igraci nisu htjeli dolaziti u klub koji nije placao,bio na losem glasu.
U 5 godina u Bosni,bili 3 puta prvaci i 2 puta drugi. U Jadranskoj ligi 2 puta medju 8 najboljih ekipa,dobili organizaciju Final 8 turnira,pobjedjivali redovno Partizan,Cibonu,Zvezdu,Olimpiju,FMP i mnoge druge.
Usli u Uleb i prosli medju 32 tima,napravili senzaciju.
Doveo Nenada Markovica(to je kao da je neko doveo Barbareza da igra u BiH),Kenana Bajramovica,Lance-a Williamsa,J.R Bremera,Perkovica,Vasiljevica,Ikonica,Baileya,Parezanina i mnoge druge.
Budzet kluba kad je dosao Dino bio je 600.000km a kad je otisao 3,5 miliona km.
Bavcic draftovan(prvi igrac iz BiH lige kojeg je draftovao neki NBA tim) garant stela -))
Doveo Djedovica koji je kasnije otisao u Barcelonu za velike pare(najveci transfer u istoriji kluba)
Doveo bracu Sehovic,dzaba,kasnije mladji otisao u Buducnost(solidno obestecenje) stariji pozvan u reprezentaciju CRNE GORE.
Napravio skole kosarke u 4 grada u BiH,Sarajevu,Mostaru,Bihacu i Bijeljini,sve ukupno 1200 djecaka.
Bosna je prvak u pionirskom i kadetskom uzrastu druga u juniorskom u BiH.
Saniran kompletan dug kluba,placeno 14 izvrsnih presuda.(Halimic 200.000km,Prodanovic 60.000km,Sabit Hadzic 20.000km i jos desetak presuda..)
Danas je Bosna institucija,igra opet Jadransku ligu,dvorana je vec 5 godina puna,igraci hoce u Bosnu(Ikonic odbije Rusiju i Sloveniju ostane u Bosni,izjavio je da je najvise zbog Dine ostao,pitajte ga ako ga nekad sretnete),omladinski pogon jaci nego ikad.
Poenta je da samo totalni laik koji ne zna sta je Bosna bila prije dolaska Dine moze reci da je lose vodio klub ili neko zlonamjeran ko je nosilac liste SDP-a pa mu ne odgovara tako uspjesan menadzer u medijima koje kontrolise(Oslobodjenje,SAN,Slobodna Bosna).
90% vas sa foruma je stajalo u redu da kupi kartu za Partizan,Zvezdu,Albu,Fenerbahce,Olimpiju,Efes Pilsen,Siroki,Igokeu...
Cinjenica je i da Dino sa Dodikom ima skor 5 pobjeda 0 poraza(svake godine je Igokea slabija od Bosne -) )
Najbolje je da napravite anketu u KK Bosni i pitate sta je uradio Dino.
Ako ste odlucili da ga udarate u kampanji kako je bio los menadzer,to je isto kao da kazete navijacima Bosne kojih ima mnogo,mnogo : "narode,to sto ste vi gledali 5 godina i sto cete jos dugo gledati,nije tacno,ne vjerujte svojim ocima,vjerujte nama -)) "
-
Barbarez
#360 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Ono nisam Sarajlija pa se mozda ne bih trebao mijesati u vaze lokalne izbore ali kao Bosanac i Hercegovac koji vidi Sarajevo kao glavno grad drzave Bosne i Hercegovine i kome zelim da bude najbolji glavni grad na Balkanu zelim reci sljedece.
Dino je sigurno jedan od sposobnijih ljudi u Sarajevu i u BiH. Momak je (naravno zajedno sa jos nekoliko osoba) preporodio KK Bosnu. Zalosno je bilo gledati kako KK Bosna kubi protiv nekih sumara u sred Sarajeva. Vekac vam je sve u detalje fino objasnio. Ali hajde. Vjerovatno bi mnogi sa ovoga foruma vise voljeli da bude Jadranko Prlic nacalnik opstine centar u Sarajevu nego neko iz SDA.
Mene licno briga za partije. Ja cijenim ljude po radu a ne po tome u kojoj su pratiji.
Dino je sigurno jedan od sposobnijih ljudi u Sarajevu i u BiH. Momak je (naravno zajedno sa jos nekoliko osoba) preporodio KK Bosnu. Zalosno je bilo gledati kako KK Bosna kubi protiv nekih sumara u sred Sarajeva. Vekac vam je sve u detalje fino objasnio. Ali hajde. Vjerovatno bi mnogi sa ovoga foruma vise voljeli da bude Jadranko Prlic nacalnik opstine centar u Sarajevu nego neko iz SDA.
Mene licno briga za partije. Ja cijenim ljude po radu a ne po tome u kojoj su pratiji.
-
Barbarez
#361 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Posto mi je teka zivjela na Ciglanama mogu ti smao reci da nemas pojma o cemu pricas. Cuj 90% Srba na ciglanama ha ha . A ovih ostalih 10% su bili crnogorci predpostavljam? Ili makedonci? he hejennisjoplin wrote:a sto cemo sa ciglanama, gdje je zivjelo 90% srba (barem su se tako izasnjavali) a sada x%, da me krivo ne shvatis ne branim agresiju na bih ali nemoj generalizirani, "human" preseljenje naroda skuvano je u kuhinji milošević-tuđman a alija se priključio jer je mislio da će ušćaritiSargan wrote:Ako ti oni sto se desilo u recimo Zvorniku, Foci, Visegradu ili Gacku nazivas "iseljenjem u Federaciju od strane ekskluzivnih bosnjackih stranaka" mislim da ti i ja nismo nas najbolji prijatelji. Ja to nazican genocidom i uzasnim masakrima pocinjenimod strane cetnika.CAKAL wrote:Za to su krive bošnjačke i hrvatske eskluzivne stranke koje su sav narod iselile u federaciju BiH pa tamo bukvalno nemaju koga kandidiovati kad nisu ni prijavljeni do rata bili seljaci a sada kantonalno županijski ministri kratko jasno
I ti usporedjujes tri zgrade sa 10 gradova u Istocnoj BiH. Dobro, moja matematicarka, dobro.
-
Barbarez
#362 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
Ja cu sasvim sigurno glasati za BPS kada budu izbori na vecim nivoima. Na opstinskim se jos mislim izmedju srpskoga pokreta obnove, "Naprijed Srpska"-pokreta i SDS-a...... :-(
MIslim da dosta raje u Sarajevu nije svejsna koliko su sretni ali hajde.
MIslim da dosta raje u Sarajevu nije svejsna koliko su sretni ali hajde.
-
Barbarez
#363 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
kanada71 wrote:Evo jedna iz privatne kolekcije. Zbog ovih "nacionalista" svaki patriot moze danas skrabat po sa-x forumu![]()
Lago je sada pljuvati recimo po Seferu (cuj on seljak iz Srbije!?!?) da nije bilo onih kao Sefera sada bi nam vec kod Pazarica trebala osobna da udjemo u Hrvatsku a na Kozijoj cupriji licna da udjemo u Srbiju.
Izvinjenje zbog skretanja sa teme
-
Alkos
#364 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
U to vrijeme sam trenirao u juniorima Bosne, pa sam redovno pratio partije prvog tima. Dino ubjedljivo najgori igrac na terenu i ne znam kojim je on putem zalutao u Bosnu+dobio kapitensku traku. Tada je Bosna igrala pred 50-ak navijaca, mahom rodbine igraca i podmlatka kluba, pa o njegovim partijama se i ne zna puno.alphonse kauders wrote:Aha, uspješno vođenje Bosne je dovoditi polovnjače iz Amerike i Srbije, upropastiti i nikad razviti juniorsku ekipu i nikad ništa značajno osvojiti? A, ko se sjeća Dine Konakovića kao košarkaša i "lidera" (a, ja se sjećam), bolje je da se i ne sjeća jer bih svašta dao da se dokopam statistika kapitena iz tog vremena..
A price da je on preporodio klub je za vesele sveske.
Inace, interesuje me postoji li nesto cime se Dino nije bavio?!?!
-
Barbarez
#365 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Znaci los kosarkas ne moze biti dobar menadzer nego samo dobar kosarkas mozebiti dobar kosarkaski menadzer? hm hm dobar dan logiko, pa gdje si ti?Alkos wrote:U to vrijeme sam trenirao u juniorima Bosne, pa sam redovno pratio partije prvog tima. Dino ubjedljivo najgori igrac na terenu i ne znam kojim je on putem zalutao u Bosnu+dobio kapitensku traku. Tada je Bosna igrala pred 50-ak navijaca, mahom rodbine igraca i podmlatka kluba, pa o njegovim partijama se i ne zna puno.alphonse kauders wrote:Aha, uspješno vođenje Bosne je dovoditi polovnjače iz Amerike i Srbije, upropastiti i nikad razviti juniorsku ekipu i nikad ništa značajno osvojiti? A, ko se sjeća Dine Konakovića kao košarkaša i "lidera" (a, ja se sjećam), bolje je da se i ne sjeća jer bih svašta dao da se dokopam statistika kapitena iz tog vremena..
A price da je on preporodio klub je za vesele sveske.
Inace, interesuje me postoji li nesto cime se Dino nije bavio?!?!
I Pele i Maradona su najbolji fudbalski menadzeri.
P.S.
Dino je bio bez veze kosarkas i tu se slazem. Ali kao menadzer je meni super.
- rumenige_brajtner
#366 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
kandidatura ovih "slavnih" licnosti ima cilj da se privuku glasaci na isti nacin kao sto se za reklamne kampanje za proizvode koriste referentne licnosti kojima se politicke partije obracaju interesnim skupinama. konkretno, dino konakovic je referentna licnost za mladje ljude, sportski aktivne, savremene, urbane mlade ljude 30tih godina (to sto ga mnogi tako ne vide je drugi par cipela
). sve u svemu, politicki marketing. definitivno nije neko koga bih ja volio vidjeti na nekoj odgovornoj funkciji, ali s obzirom da ih ima nekoliko stotina takvih, to ne bi bilo nista novo ni iznenadjujuce.
-
redondo72
#367 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
A ko su sve kandidati za načelnika. Gde se može pročitati o tome koja ih je stranka kandidovala i njihove reference. Znam za Konakovića i Koraćku. Ko su ostali? Hvala.
- rumenige_brajtner
#368 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
lidija korać nije kandidat za načelnicu, već je nosilac liste za općinsko vijećeredondo72 wrote:A ko su sve kandidati za načelnika. Gde se može pročitati o tome koja ih je stranka kandidovala i njihove reference. Znam za Konakovića i Koraćku. Ko su ostali? Hvala.
-
redondo72
#369 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
A ko je nosilac ispred SDP-a? A može li Opštinsko veće da kasnije nju imenuje za načelnicu jer je ona najpoznatija pa se to čini kao najnormalnija solucija.
- rumenige_brajtner
#370 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
ona je nosilac liste za općinsko vijeće, halo. i ne, ne može je imenovat za načelnicu. dakle, da bi neko bio načelnik mora imati najviše glasova. kandidati za načelnika su svi iz svih stranaka na jednom listiću. drugi glasački listić je namijenjen za glasanje za članove općinskog vijeća, koji ni na koji način ne mogu biti izabrani za načelnike. kontaš? to što je neko nosilac liste ne mora da znači da će biti zaista i izabran na tu funkciju. to znači da je ta osoba na prvom mjestu te liste, a birači unutar te liste mogu glasat poimenično za bilo kojeg kandidata unutar jedne liste (jedne partije). Ovo boldirano je glupost samo takva, jer birači direktno biraju načelinke, ko što već rekoh... buraz, jesi ti ikad izašo na glasanje, tita ti?redondo72 wrote:A ko je nosilac ispred SDP-a? A može li Opštinsko veće da kasnije nju imenuje za načelnicu jer je ona najpoznatija pa se to čini kao najnormalnija solucija.
-
redondo72
#371 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Ovde nisam, zato i pitam.
-
CRO-srce-BiH
#372 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Pa ljudi moji, sta treba da se izvuce ispod kamena neka zvecarka koju nit je ko vidio niti je cuo za nju pa da na poziciju nacelnika opcine samo ujeda rusi i bije....?
Mislim da mjesate babe i zabe, to sto netko nije mozda u datom trenutku bio najuspjesniji na funkciji koju obnasa ne znaci da nikda i niti na jednoj drugoj nece nista dobro uraditi, svi smo mi samo ljudi..znaci svi imamo pravo da dobijemo i iskoristimo uvijek jos jednu priliku, onaj tko nije grijesio i napravio makar jedan propust u svom zivotu i radu slobodno neka pljuje p svemu i svakomu , ali takvih nema..
naj gora stavr je to sto movjde dolaze i pljuju i po kandidatima i po svemu ostalome oni koji skoro nikada i nisu izasli na izbore, samo sjede u nekom kutu kukaju i psuju kako njima nitko ne valja , nitko im nista nije dao a ni prstom ne micu...
djeco moja nema kruha bez motike, no krampu u ruke pa mozda i mi dospijemo na neko bitno mjesto s kojeg cemo moci nesto promjeniti!!!!
Za Konakovica znam da je normala momak, gradsko dijete, fin normala i kulturan nije neki djecacic koji nema pojma o zivotu no siguran sam ako bude izabran da ce svoj posao odraditi profesionalno kako i prilici....Pa i Damir h, je samo zavrsio fax nigdje se nije dokazao a vodi evo opcinu u dva kruga a sto i ostala mladez ne bi kako god nece sigurn0o gore voditi no sto je to Damir radio i bio ponovno biran ...
Mislim da mjesate babe i zabe, to sto netko nije mozda u datom trenutku bio najuspjesniji na funkciji koju obnasa ne znaci da nikda i niti na jednoj drugoj nece nista dobro uraditi, svi smo mi samo ljudi..znaci svi imamo pravo da dobijemo i iskoristimo uvijek jos jednu priliku, onaj tko nije grijesio i napravio makar jedan propust u svom zivotu i radu slobodno neka pljuje p svemu i svakomu , ali takvih nema..
naj gora stavr je to sto movjde dolaze i pljuju i po kandidatima i po svemu ostalome oni koji skoro nikada i nisu izasli na izbore, samo sjede u nekom kutu kukaju i psuju kako njima nitko ne valja , nitko im nista nije dao a ni prstom ne micu...
djeco moja nema kruha bez motike, no krampu u ruke pa mozda i mi dospijemo na neko bitno mjesto s kojeg cemo moci nesto promjeniti!!!!
Za Konakovica znam da je normala momak, gradsko dijete, fin normala i kulturan nije neki djecacic koji nema pojma o zivotu no siguran sam ako bude izabran da ce svoj posao odraditi profesionalno kako i prilici....Pa i Damir h, je samo zavrsio fax nigdje se nije dokazao a vodi evo opcinu u dva kruga a sto i ostala mladez ne bi kako god nece sigurn0o gore voditi no sto je to Damir radio i bio ponovno biran ...
- Air Ramiz
#373 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Da li se neko sjeca kad je Bakir u saradnji s Pecaninom digao hajku protiv Bosne zato sto zapostavljaju Danku Delibasica, kojem je glavna referenca da treba igrat u prvom timu bilo sto mu je babo rahmetli Mirza?!
I sjecam se tad da ih je Dino razvalio u emisiji 60 minuta svojom argumentacijom, a dvojac sveznajucih novinara je jos jednom fulio u procjeni...sto se mene tice svaka cast Dini, moze proc za nacelnika...ako je Bakir bio urednik informativnog programa onda ne vidim zasto Dino ne bi mogao bit nacelnik...
-
NKVD
#374 Re: Dino Konaković - kandidat SDA za načelnika Opštine Centar
Uh, kofuzija neviđena... Ali pokušavam iz ovog klupka izvući tvoj stav pa mi teško ide. Sem ako nisi pod onim "samo završio fax" isključio svaku mogućnost da je taj mladić u organima svoje stranke prošao neku drugu školu i provjeru. Gdje se morao dokazati sa dvadesetakinekoliko godina koje je imao kao najmlađi opštinski načelnik u državi? Stranka SDP je, za razliku ove estradne SDA, za malo ozbiljniju i manje populističku varijantu namicanja glasova, povjerenjem u vođstvo i odanost ideji socijaldemokratije. Što im to, u posljednje vrijeme, baš i ne polazi za rukom je druga priča.CRO-srce-BiH wrote:...i Damir h, je samo zavrsio fax nigdje se nije dokazao a vodi evo opcinu u dva kruga a sto i ostala mladez ne bi kako god nece sigurn0o gore voditi no sto je to Damir radio i bio ponovno biran ...
-
zerem
#375 Re: BPS-Kandidati za nacelnike opcina u Sarajevu
SAMO BPS I TO JE TOjennisjoplin wrote:a sto cemo sa ciglanama, gdje je zivjelo 90% srba (barem su se tako izasnjavali) a sada x%, da me krivo ne shvatis ne branim agresiju na bih ali nemoj generalizirani, "human" preseljenje naroda skuvano je u kuhinji milošević-tuđman a alija se priključio jer je mislio da će ušćaritiSargan wrote:Ako ti oni sto se desilo u recimo Zvorniku, Foci, Visegradu ili Gacku nazivas "iseljenjem u Federaciju od strane ekskluzivnih bosnjackih stranaka" mislim da ti i ja nismo nas najbolji prijatelji. Ja to nazican genocidom i uzasnim masakrima pocinjenimod strane cetnika.CAKAL wrote:Za to su krive bošnjačke i hrvatske eskluzivne stranke koje su sav narod iselile u federaciju BiH pa tamo bukvalno nemaju koga kandidiovati kad nisu ni prijavljeni do rata bili seljaci a sada kantonalno županijski ministri kratko jasno