SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- cappy_tempo
#351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sta ba svi pametujete i slusate novinare,kad ne znate sta je bilo sutite i cuj gluposti navijaci sarajeva i zelje zajedno napali robijase pa to samo retardiran covjek moze reci.sukob navijaca i zavrsena prica sta od tuce navijaca pravite 3. svjetski rat
- KemooSA
#352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Policija a i svi zivi znaju imena vodja navijaca i Celika i Zelje...pozatvarajte stoku!
- mr_niceee
#353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne moraju bas vodje biti krivi, nije da ih branim, ali ima istine u tome sto si rekao. jer kao vodje bi se trebali malo agresivnije postaviti prema pojedincimaKemooSA wrote:Policija a i svi zivi znaju imena vodja navijaca i Celika i Zelje...pozatvarajte stoku!
- sesalmir
#354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Citajte, gledajte pa cete mozda saznat da zivite na planeti zemlji na kojoj postoje fudbalski huligani. Evo ako niste culi za tako nesta, evo vam link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Football_hooliganism , naravno drago mi je da ne spadam u tu grupu ljudi i naravno da ih izbjegavam, ali vi ocito niste culi za njih. Pa evo u beogradu lik prije neki dan osudjen na 10 godina sto je nekoga policajca u civilu prebio na utakmici. Vidim da imate internet zato ukucajte football hooliganism, dobit cete mnoge linkove i mozda se informisati o ovome pojmu, do tada nema svrhe diskutovati o ovome.
http://en.wikipedia.org/wiki/Football_hooliganism , naravno drago mi je da ne spadam u tu grupu ljudi i naravno da ih izbjegavam, ali vi ocito niste culi za njih. Pa evo u beogradu lik prije neki dan osudjen na 10 godina sto je nekoga policajca u civilu prebio na utakmici. Vidim da imate internet zato ukucajte football hooliganism, dobit cete mnoge linkove i mozda se informisati o ovome pojmu, do tada nema svrhe diskutovati o ovome.
- piupiu
#355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A je l' to po Melbourne-u lupaju kafane, automobile i vade pistolje poslije svake utakmice AFL-a? Nesto ne vidim da se to bas tamo dogadja svaki dan. Cak, ako se dobro sjecam, zadnji put kad se neka navijacka frka desila, bijahu to nasi vajni Srbi i Hrvati u nekoj ZBLJ nogometnoj ligi, nakon cega im je udarena zabrana na nacionalne klubove. I to prije ne znam ti koliko godina. Ovo o cemu se ovdje prica je da se puca i bije svaki dan, nije bitno sta je izgovor.MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Ma bravo haveru nego vecina ljudi ovde su computer freaks pa je njima sve to nesto wowand1medjed wrote:sesalmir wrote: Sasvim normalno je da i u italiji svake godine neko izgubi zivot u navijackim neredima, bilo na stani navijaca bilo na strani policije. A italija je barem jedno 20 godina ispred nas u svakom pogledu, pa ne znam sta je onda cudno sto se kod nas to desi. Kod nas se ljudi samo nesta iscudjavaju, kao da zivite u podrumima bez pristupa bilo kakvim medijima. Ali naravno nikoga ne interesuje jel u italij, grckoj ili nekoj drugoj zemlji EU neki navijac poginuo, sve dok se to isto ne desi pred vasim vratima.![]()
Kad citam pojedine postove ovde imam osjecaj da ovde velika vecina koji pisu su pic..naravno mislim na ljudi koji odmah pisu ovo je dno dna odavde treba da se selim pod hitno..Pa gdje vi zivite pa nema zemlje na planeti gdje ne postoje navijacki neredi u bilo kojem sportu :Stvarno se svakim danom sve vise i vise smijem postovima ljudi ovde..Nemate vi pojima kako je zivjeti u vecim gradovima na svijetuSarajevo je mila majka kako je u ostalim zemljama ..A sto se ovih nereda tice sasvim normalna stvar kad je fudbal u pitanju bilo gdje..Kad kazem normalna ne mislim da kazem da je to u redu nego nista novo ..Sad ce opet da pocnu da pisu ja idem odavde ovo je rupa ovo je selo i ovde covjek ne moze da popije kafu na miru a da glavu ne izgubi
![]()
Last edited by piupiu on 28/09/2008 17:32, edited 1 time in total.
- strong69
#356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A ostatak "revolucionara" sere ovdje po forumu. Ili je najbolje sjediti u kuci i srati sa sigurne udaljenosti, iza skrivenog identiteta i imena?piupiu wrote:Sto rece Guevara na nekoj drugoj temi, tu samo revolucija pomaze. Ali nesto nam fali revolucionara ... pola ih je otislo na utakmicu, a pola u lov na pedere ... te tu ispuha revolucionarni duh.sarajevo63 wrote:A mi sjedimo u svojim kućama i šutimo, grozimo se, i govorimo biće bolje, biće bolje.
Koji se k... cudite svemu k´o da smo raj na zemlji pa ovo prvi put vidimo?
Covjek nije napisao da je OK ovo sto se desava, samo je iznio cinjenice. Cinjenica je da je prosle godine u sukobu navijaca i policije poginuo mladi navijac Lazija i cinjenica je da se to desava redovno. Cinjenica je da navijaci nisu samo navijaci nego su slika drustva i pokazuju svoju nacionalnu, ideolosku, vjersku pripadnost. Konkretno, u Italiji su navijacke grupe vecinom fasisticke i redovno se dogadaju ubistva, NAZALOST!
Pogledajte samo engleske navijace, grcke navijace, turske navijace. Uvijek su to utakmice visokog rizika i to je tako!
U pravu si. Sad kad je bio QF kazu svi "tolerantni gradani" sto policija nije tukla??? Kad vide snimak gdje tuku nekog narkomana, pedofila ili bilo koga onda ustanu u zastitu ljudskih prava. Sazrijevanje je tezak, dug i mukotrpan proces. Daj Boze da policija mlati...Chmoljo wrote: onda ona priča, eh kako je prije milicija tukla, a kad su nalupali onog klošarčića svi su se digli protiv policajaca... ma ne znam ne interesuje me, ko još gleda uostalom naš fudbal
Last edited by strong69 on 28/09/2008 17:37, edited 1 time in total.
- strong69
#357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
...
Last edited by strong69 on 28/09/2008 17:37, edited 1 time in total.
- dushmanka_sa
#358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Znam ja dobro šta je i navijanje, i huliganstvo (možež misliti i ja sam nekada išla na utakmice Želje, navijala srcem), i ne treba me učiti neko linkovima koje je spremao za ove prilike. Nit' sam zatucana, nit sam computer freak, živim u realnom svijetu. I bojim se grada u kojem živim. Grada u kojem možeš da nastradaš i "onako" i "sa razlogom".
- sesalmir
#359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma pusti ih to su ocito ljudi koji ne vide dalje od svog monitora, al ocito ni taj monitor nisu u stanju na adekvatan nacin koristiti, pa pronaci neke stvari na internetu koje bi ih osvjestile o tome sta se sve oko njih svuda po svijetu desava, tako da meni ocito treba lobotomija, vitamina i sl.strong69 wrote: A ostatak "revolucionara" sere ovdje po forumu. Ili je najbolje sjediti u kuci i srati sa sigurne udaljenosti, iza skrivenog identiteta i imena?
Koji se k... cudite svemu k´o da smo raj na zemlji pa ovo prvi put vidimo?
Covjek nije napisao da je OK ovo sto se desava, samo je iznio cinjenice. Cinjenica je da je prosle godine u sukobu navijaca i policije poginuo mladi navijac Lazija i cinjenica je da se to desava redovno. Cinjenica je da navijaci nisu samo navijaci nego su slika drustva i pokazuju svoju nacionalnu, ideolosku, vjersku pripadnost. Konkretno, u Italiji su navijacke grupe vecinom fasisticke i redovno se dogadaju ubistva, NAZALOST!
Pogledajte samo engleske navijace, grcke navijace, turske navijace. Uvijek su to utakmice visokog rizika i to je tako!
- Krigla_Sa
#360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tito dragi,vise se ne smijes ni nacuditi tuci,pucnjavi, odmah si freak,mlakonja ili pi*kica ...
A utjehe su nam super, ugledamo se na neke italijanske ili grcke huligane, ko u redu je da se i ovdje tucemo,da bude poginulih jer to bude svake godine i u italiji. Nije nam valjda dosta rata pa smo se i zbog ove smijesne lige poceli medjusobno tuci,bosti,bacati bombe po igralistima, lupati kafice i marisati raju koja je na kafi u skroz drugom dijelu grada i nikakve veze nema s utakmicom.
A utjehe su nam super, ugledamo se na neke italijanske ili grcke huligane, ko u redu je da se i ovdje tucemo,da bude poginulih jer to bude svake godine i u italiji. Nije nam valjda dosta rata pa smo se i zbog ove smijesne lige poceli medjusobno tuci,bosti,bacati bombe po igralistima, lupati kafice i marisati raju koja je na kafi u skroz drugom dijelu grada i nikakve veze nema s utakmicom.
-
GSC
#361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ti sad otkrio Ameriku,samo me zanima da li bi bilo normalno da neko tvoj nastrada u divljanju navijaca?sesalmir wrote:Citajte, gledajte pa cete mozda saznat da zivite na planeti zemlji na kojoj postoje fudbalski huligani. Evo ako niste culi za tako nesta, evo vam link:
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
daj ba dušmanko, možeš nastradati i na selu, npr. može te krava zbosti rogovima, može ti konj kopitima rebra polomiti, može se srušiti greda u štali, može ti pijetao oko izroviti... u Goraždu te može i noj napasti...dushmanka_sa wrote:Znam ja dobro šta je i navijanje, i huliganstvo (možež misliti i ja sam nekada išla na utakmice Želje, navijala srcem), i ne treba me učiti neko linkovima koje je spremao za ove prilike. Nit' sam zatucana, nit sam computer freak, živim u realnom svijetu. I bojim se grada u kojem živim. Grada u kojem možeš da nastradaš i "onako" i "sa razlogom".
- chuchumbamayumbe
#363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nije moje da cistim tudja govna.
Ko je srao neka i pocisti.
Ja mogu da glasam i to je to.
Ne pada mi na pamet da protestujem protiv vlade i drzave...za koga?
Narod ih je birao, neka ih oni i skidaju ako im ne valjaju.
Dok je god narod ovakav neka mu je kako mu je, drugacije nije ni zasluzio.
Ja imam para, za ovu bijedu sto ih Brankovic kupi za 2.65km po satu, neka krepaju od ljubavi prema dragom vodji, a od gladi.
Ma vozdra ba, i Zeljo i Celik, i Sarajevo, i sve ostalo.
Ja imam para, za ovu bijedu sto ih Brankovic kupi za 2.65km po satu, neka krepaju od ljubavi prema dragom vodji, a od gladi.
- strong69
#364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nista mi nije cudno poslije 3.5 godine provedene u Sarajevu bez osnovnih uslova za zivot koje mi je uskratila EU i Medunarodna zajednica. A onda dodu da daju prava na slobodu govora, izrazavanja i ostale slobode.Krigla_Sa wrote:Tito dragi,vise se ne smijes ni nacuditi tuci,pucnjavi, odmah si freak,mlakonja ili pi*kica ...
Nista mi nije cudno nakon pogibije mojih najblizih.
ZAO MI JESTE! Ali nije mi cudno! Nista mi nije cudno poslije Denisove smrti, majke koja se vozi sa klincom u autu i koji ubija okolo ljude, Gasija koji se smije Sudu u lice i prijeti im.
Zao mi je sto zivim u drzavi koja nije drzava i u kojoj nista ne funkcionise kako treba. Zao mi je sto se desavaju sranja svaki dan. Cudno? Nije...
- Topla voda
#365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ovaj grad se nije "u nesto pretvorio"..razbijale su se trafike,radnje,glave i auta i 1985 i 1989 ,pa ne vidim nista neobicno da to bude i 2008.
davno je to ovaj grad profuro
davno je to ovaj grad profuro
- Baltazar_khan
- piupiu
#367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jedina razlika je sto te tvoje zivotinje napadaju s razlogom, a ove o kojima dusmanka prica bez njega ...Chmoljo wrote:daj ba dušmanko, možeš nastradati i na selu, npr. može te krava zbosti rogovima, može ti konj kopitima rebra polomiti, može se srušiti greda u štali, može ti pijetao oko izroviti... u Goraždu te može i noj napasti...dushmanka_sa wrote:Znam ja dobro šta je i navijanje, i huliganstvo (možež misliti i ja sam nekada išla na utakmice Želje, navijala srcem), i ne treba me učiti neko linkovima koje je spremao za ove prilike. Nit' sam zatucana, nit sam computer freak, živim u realnom svijetu. I bojim se grada u kojem živim. Grada u kojem možeš da nastradaš i "onako" i "sa razlogom".
-
HiBreeD
#368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Upravo sam cuo, cini mi se OBN je javio da je jedna osoba mrtva
i mnogo povrijedjenih koji konstatno pristizu u Klinicki centar kosevo...uzas
- Chmoljo
#369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mislim da ovdje ne shvataju da nije stvar da je ovo normalno ili ne (i ona glupa teza: a šta da neko tvoj nastrada)...
stvar je u tome da se to DEŠAVA, i dešavaće se i ne znam čemu toliko iščuđavanje samo. jeste, ružno je, grozno, a prije svega nepotrebno ali se dešava. i ovdje i svugdje. ali to nije razlog da ne izlazim iz kuće i da mi se život ne nastavi normalno odvijati.
stvar je u tome da se to DEŠAVA, i dešavaće se i ne znam čemu toliko iščuđavanje samo. jeste, ružno je, grozno, a prije svega nepotrebno ali se dešava. i ovdje i svugdje. ali to nije razlog da ne izlazim iz kuće i da mi se život ne nastavi normalno odvijati.
- cappy_tempo
#370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
HiBreeD wrote:Upravo sam cuo, cini mi se OBN je javio da je jedna osoba mrtvai mnogo povrijedjenih koji konstatno pristizu u Klinicki centar kosevo...uzas
NIJE NIKO POGINO!!
- dushmanka_sa
#371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Veće su šanse dragi Chmoljo da od svega nabrojanog nastradam u svom gradu, u kojem sve nenormalno postaje normalno. Ali super, ugledamo se na Grčku, Italiju... Idemo prema Europi nema šta.Chmoljo wrote:daj ba dušmanko, možeš nastradati i na selu, npr. može te krava zbosti rogovima, može ti konj kopitima rebra polomiti, može se srušiti greda u štali, može ti pijetao oko izroviti... u Goraždu te može i noj napasti...dushmanka_sa wrote:Znam ja dobro šta je i navijanje, i huliganstvo (možež misliti i ja sam nekada išla na utakmice Želje, navijala srcem), i ne treba me učiti neko linkovima koje je spremao za ove prilike. Nit' sam zatucana, nit sam computer freak, živim u realnom svijetu. I bojim se grada u kojem živim. Grada u kojem možeš da nastradaš i "onako" i "sa razlogom".
A ostali neka mi oproste ja ipak ne vidim dalje od svog monitora, zatucana sam i ne znam se koristiti internetom, i sve jadna čekam da mi dotični pametnjakovići koji žive u Italiji, Grčkoj i sličmim europskim zemljama pokažu kako se to sve koristi, očito su oni pokupili svu pamet svijeta.
- Chmoljo
#372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
chuchumbamayumbe wrote:Nije moje da cistim tudja govna.
-
Aduu
#373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Chmoljo wrote:mislim da ovdje ne shvataju da nije stvar da je ovo normalno ili ne (i ona glupa teza: a šta da neko tvoj nastrada)...
- Baltazar_khan
#374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Još slika.

Ovo je ipak kafe oscar jelde?

Ovo je ipak kafe oscar jelde?
-
The 51st State