na grbavici ne smijes ni auto parkirati a ne da imas "stazu"d2 wrote:"biciklisticka staza" na grbavici sluzi inace kao parking tako da se biciklom moze proci ali na stunt nacin, skakuces sa sajbe na sajbupudlica wrote:joj moram ovo sa vama podijeliti,ja juce na darivi i neki mali prolazi na biciklu onom stranom gdje je lafo biciklisticka staza i naka se zena rasirila i mali prodje jedva nekako joj kad ova poce da mu psuje sto je on tuda prosao i sto nije urlikao da se skloni, i ja sada kontam ako tom "biciklistickom stazom" hodaju svi moguci kako ce onda biti ako dobijemo pravu biciklisticku stazu
Biciklom kroz Sarajevo
- jennisjoplin
#351 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
- ibrahim_tanovic
#352 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Evo nesto fino za sportsku raju... 
-
pudlica
#353 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ibrahim_tanovic wrote:Evo nesto fino za sportsku raju...
deder ovo fino objasni ja nikako orijentisem...prodjem pored fontane na ilidzi i onda....??
- ibrahim_tanovic
#354 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
jednostavno prodjes pored fontane,pudlica wrote:ibrahim_tanovic wrote:Evo nesto fino za sportsku raju...
deder ovo fino objasni ja nikako orijentisem...prodjem pored fontane na ilidzi i onda....??
onda ides pravo,
pa u desnom gornjem cosku na dugme "Satellite" unutar mape,
pa malo zumiras,
pa na desnoj strani dje su uzbrdice i nizbrdice ides kursorom lijevo desno,
pa malo pomjeras kartu,
i kad dodjes na cilj,
popijes jednu hladnu casu
vode.
-
pudlica
#355 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
utrefim tu rutu ovih dana sutra mozda,nego jel ko odavde gt agresor ili outpost jedan od ta dva i specelized koliko sam upratio kaciga,po vilsu se taj ciko voza?? 
- Alfons Kauders
#356 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ovo prema stojcevcu, do one rusevine ?ibrahim_tanovic wrote:jednostavno prodjes pored fontane,pudlica wrote:ibrahim_tanovic wrote:Evo nesto fino za sportsku raju...
onda ides pravo,
pa u desnom gornjem cosku na dugme "Satellite" unutar mape,
pa malo zumiras,
pa na desnoj strani dje su uzbrdice i nizbrdice ides kursorom lijevo desno,
pa malo pomjeras kartu,
i kad dodjes na cilj,
popijes jednu hladnu casu
vode.
sve u svemu fina ruta... moj prijedlog... skrenuti desno sa v.aleje na ono izvoriste... nema raje, nema balege, livade, super podloga... nekih 3-4km ravnice za opustanje, samo nije hladovina... ima i makadama, 2 mosta i pravca za brzinu... pa ko voli nek izvoli...
Last edited by Alfons Kauders on 10/07/2008 22:06, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#357 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ja sam glavonja na agresoru,pudlica wrote:utrefim tu rutu ovih dana sutra mozda,nego jel ko odavde gt agresor ili outpost jedan od ta dva i specelized koliko sam upratio kaciga,po vilsu se taj ciko voza??
-
pudlica
#358 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Alfons Kauders wrote:ja sam glavonja na agresoru,pudlica wrote:utrefim tu rutu ovih dana sutra mozda,nego jel ko odavde gt agresor ili outpost jedan od ta dva i specelized koliko sam upratio kaciga,po vilsu se taj ciko voza??a d2 je outpost... (s bisagama naravno, to mu je trademark)
upratio sam maloprije nekog sa kacigom al ne vidjeh bajk al ranije koliko sam upratio mislim da je outpost
- Alfons Kauders
#359 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
nisam taj... jest outpost, al kaciga jok... doduse, glavat sam, jesil siguran da je to bila kaciga ?pudlica wrote:Alfons Kauders wrote:ja sam glavonja na agresoru,pudlica wrote:utrefim tu rutu ovih dana sutra mozda,nego jel ko odavde gt agresor ili outpost jedan od ta dva i specelized koliko sam upratio kaciga,po vilsu se taj ciko voza??a d2 je outpost... (s bisagama naravno, to mu je trademark)
upratio sam maloprije nekog sa kacigom al ne vidjeh bajk al ranije koliko sam upratio mislim da je outpost
-
pudlica
#360 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
nisam taj... jest outpost, al kaciga jok... doduse, glavat sam, jesil siguran da je to bila kaciga ?
[/quote]
specilezed(valjda sam ga dobro utrefio
) kaciga crna,ista kao kod mene 
specilezed(valjda sam ga dobro utrefio
-
d2
- jennisjoplin
#362 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
a ja bacač plamena, puno je efikasnijid2 wrote:ja sam skinuo bisage i montirao patAlfons Kauders wrote:ma nista staze, lijepo ja kazem, cestom, medju auta...samo ne zaboravite kacigu...
i dugu devetku
-
mahalas505
-
d2
#364 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
stup vogosca je vozeno totalno lijevom rutom, kod drvoprometa na stupu smo otisli desno pa lokalnim ulicama isli preko dogloda reljeva do rajlovca odatle do vogosce je magistralni, nije tako strasno ali nije ni ugodno da se razumijemo... ne znam za drugi put moze se pogledati na GPSu (tako sam i ovaj nasao) ili na Google earthu
- Alfons Kauders
#365 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
mi iz tuzle redovno idemo tim putem...d2 wrote:stup vogosca je vozeno totalno lijevom rutom, kod drvoprometa na stupu smo otisli desno pa lokalnim ulicama isli preko dogloda reljeva do rajlovca odatle do vogosce je magistralni, nije tako strasno ali nije ni ugodno da se razumijemo... ne znam za drugi put moze se pogledati na GPSu (tako sam i ovaj nasao) ili na Google earthu
-
mahalas505
#366 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Nije meni problem proci bez magistrale sve do mosta preko rijeke Bosne(na izlazu iz Rajlovca). Prema karti tu bi trebalo prije mosta skrenuti desno(iz pravca Stupa). Medutim put je izuzetno bio los, a nije mi biciklo bas za pravi makadam. Tako da nisam do kraja istrazio, bio sam se vec pomalo umorio, a treba nazad se vratitid2 wrote:stup vogosca je vozeno totalno lijevom rutom, kod drvoprometa na stupu smo otisli desno pa lokalnim ulicama isli preko dogloda reljeva do rajlovca odatle do vogosce je magistralni, nije tako strasno ali nije ni ugodno da se razumijemo... ne znam za drugi put moze se pogledati na GPSu (tako sam i ovaj nasao) ili na Google earthu
-
mahalas505
#367 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Pa recimo da moze dosta stvaribabyline wrote:sve se moze kad se hoce
-
PaxPro
#368 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
evo jedne stare ture ono na brzaka,lukavicka cesta do kraja onda lijevo uz vraca(stara cesta za trebevic )9-10km uz brdo do prvog doma koji radi,onda lijevo na stazu za pjesake pa vintati lagano do bob staze ili vidikovca ,malo uzivati u pogledu i jbg onda nazad istim putem ,i sve to za 2-3 sata(djamija kralj fahd na al.polju i nazad)
-
d2
#369 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
popravi onog agresora i javi se kad dodjes u gradAlfons Kauders wrote:mi iz tuzle redovno idemo tim putem...d2 wrote:stup vogosca je vozeno totalno lijevom rutom, kod drvoprometa na stupu smo otisli desno pa lokalnim ulicama isli preko dogloda reljeva do rajlovca odatle do vogosce je magistralni, nije tako strasno ali nije ni ugodno da se razumijemo... ne znam za drugi put moze se pogledati na GPSu (tako sam i ovaj nasao) ili na Google earthuda se sto manje zadrzavamo u sdaistanu...
-
d2
#370 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
sljedeci put na igman pa ti vidibabyline wrote:onakva polja i prirodu nazivas lijevim rutama (ma ne znas ti sta valja)d2 wrote:stup vogosca je vozeno totalno lijevom rutom, kod drvoprometa na stupu smo otisli desno pa lokalnim ulicama isli preko dogloda reljeva do rajlovca odatle do vogosce je magistralni, nije tako strasno ali nije ni ugodno da se razumijemo... ne znam za drugi put moze se pogledati na GPSu (tako sam i ovaj nasao) ili na Google earthu
-
d2
#371 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ne znam kuda se izadje na tu lukavicku cestu sa dobrinjske strane ? ides od vojnickog pored imzita pravo pa negdje na kraju dobrinje lijevo ?PaxPro wrote:evo jedne stare ture ono na brzaka,lukavicka cesta do kraja onda lijevo uz vraca(stara cesta za trebevic )9-10km uz brdo do prvog doma koji radi,onda lijevo na stazu za pjesake pa vintati lagano do bob staze ili vidikovca ,malo uzivati u pogledu i jbg onda nazad istim putem ,i sve to za 2-3 sata(djamija kralj fahd na al.polju i nazad)
-
PaxPro
#372 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
tako je ,od vojnickog prema dobrinji sve pravo do kraja onda lijevo prema vracama,nema fule, kad krenes javi
-
d2
#373 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
roger that, hvalaPaxPro wrote:tako je ,od vojnickog prema dobrinji sve pravo do kraja onda lijevo prema vracama,nema fule, kad krenes javi
-
d2
#374 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
I likebabyline wrote:sljedeci put na igman pa ti vidi
-
tataratira
#375 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

onda se nakon ture vidimo kod Džene na ringišpilu