Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DaysleepeR

#351 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by DaysleepeR »

elSaik wrote:
Meshtar wrote:Fazon je što se ne treba niko nikome prilagođavati, samo je jedna zvanična himna BIH.
Dam ti stoju, otpjeva je. :mrgreen:

Samo se odlučite, jeste li za ili protiv ovakvog stanja u državi. Zbunjujete opasno... Kome smeta "jedna si jedina" smeta mu i Bosna, a samim time i oni ljudi koji će se nalaziti na Koševu 1.6., pa se zapitajte kome se ulizujete i zbog čega... ;-)
ti nikako da skontaš da kakav god sutra taj savez bude u njemu mora biti 33% ljudi iz RS-a i 33% ljudi iz HZ HB

pa ti pravi savez sa ljudima kojima to ne smeta

sumnjam da si David Copperfield

želje su jedno a drugo realnost
zgembo_sa

#352 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by zgembo_sa »

hrasno38 wrote:
elSaik wrote:
Meshtar wrote:Fazon je što se ne treba niko nikome prilagođavati, samo je jedna zvanična himna BIH.

Samo se odlučite, jeste li za ili protiv ovakvog stanja u državi. Zbunjujete opasno... Kome smeta "jedna si jedina" smeta mu i Bosna, a samim time i oni ljudi koji će se nalaziti na Koševu 1.6., pa se zapitajte kome se ulizujete i zbog čega... ;-)
Tako mogu isto reci i srbi kome smeta "Boze pravde" ili hrvati "lijepa nasa" taj je protiv Bosne. Upravo radi svega toga je i napravljena ova beztextna himna da nebi bilo ovakvih prepucavanja.
Sa "malom" razlikom sto ti spominjes himne susjednih zemalja :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#353 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by hrasno38 »

Samo se odlučite, jeste li za ili protiv ovakvog stanja u državi. Zbunjujete opasno... Kome smeta "jedna si jedina" smeta mu i Bosna, a samim time i oni ljudi koji će se nalaziti na Koševu 1.6., pa se zapitajte kome se ulizujete i zbog čega... ;-)[/quote]

Tako mogu isto reci i srbi kome smeta "Boze pravde" ili hrvati "lijepa nasa" taj je protiv Bosne. Upravo radi svega toga je i napravljena ova beztextna himna da nebi bilo ovakvih prepucavanja.[/quote]

Sa "malom" razlikom sto ti spominjes himne susjednih zemalja :)[/quote]

znam prijatelju i ti si u pravu ali to su i himne druga dva naroda iz BiH a to je fakticko stanje.
saban murat

#354 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by saban murat »

mislim da je daysleeper u pravu!
emocije su jedno a realnost je drugo!
zgembo_sa

#355 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by zgembo_sa »

Znaci hoces da kazes da dva naroda mogu da uzimaju simbole i identifikuju se sa svim sto predstavljaju susjedne drzave, a ovaj jedan preostali zato ne smije da se identifikuje sa svojom domovinom jer ce se zamjeriti ovima koji to nece?
Dendrlix

#356 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Dendrlix »

zgembo_sa wrote:A to ce kao ove ekipe iz RS ili ove ustasoidne podrzati proteste samo ako navijaci BH nece pjevati himnu? Hajde ne blamirajte se vise. Kome se ulizujete ba?!

Himna ce se pjevati i vozdra. To ima veze sa patriotizmom. Ta himna nije nacionalisticka, nije vezana ni za jedan narod i nije protiv nijednog naroda. Naravno smeta cetnicima, ustasama i ostalim kvislinzima. Zaboli me lijevo mudo sto se to njima ne svidja.
Prvi bold: Nece podrzati, ali ce jedva docekati da svemu daju "bosnjacku nacionalisticku notu".
Drugi bold: Slazem se, nije takva, ali shvati cojece da dva od tri naroda ne prihvataju ovu himnu kao svoju.

@elSaik
Ja tu himnu volim i najsretniji bi bio da bude zvanicna himna nase drzave. Ali cinjenica je da nece nikada biti. Nisam protiv BiH, samo mi je dosta jebenih prepucavanja moje, tvoje, njihovi, nasi, cetnici, ustase, balije, teheran, jezici, nacionalni kanali.... Ne treba dati gamadi povoda i razloga da ovo okrenu na tu pricu. A hoce budi siguran ako se otpjeva ov himna.
Last edited by Dendrlix on 28/05/2008 15:19, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#357 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by mIRCerka »

Dendrlix wrote: A hoce budi siguran ako se otpjeva ov himna.
Hoce ako je otpjeva neko zvanicno, ali NIKO NE MOZE NAVIJACIMA ZABRANITI DA JE OTPJEVAJU NA TRIBINAMA.
Dendrlix

#358 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Dendrlix »

mIRCerka wrote:
Hoce ako je otpjeva neko zvanicno, ali NIKO NE MOZE NAVIJACIMA ZABRANITI DA JE OTPJEVAJU NA TRIBINAMA.
Slazem se mirci, ali ovdje se radi da ce je Baljic otpjevati preko razglasa, prije izvodjenja zvanicne himne BiH.

Ja sam je uvijek pjevao na tribinama i to mi niko ne moze ni osporiti ni zabraniti.
DaysleepeR

#359 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by DaysleepeR »

zgembo_sa wrote:Znaci hoces da kazes da dva naroda mogu da uzimaju simbole i identifikuju se sa svim sto predstavljaju susjedne drzave, a ovaj jedan preostali zato ne smije da se identifikuje sa svojom domovinom jer ce se zamjeriti ovima koji to nece?

ali naša domovina ima svoju zastavu i svoju himnu a to nisu (NAŽALOST!) ni ljiljani ni Jedna si jedina već ikar i intermeco

ali to je realnost!
jasco74

#360 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by jasco74 »

zgembo_sa wrote:Znaci hoces da kazes da dva naroda mogu da uzimaju simbole i identifikuju se sa svim sto predstavljaju susjedne drzave, a ovaj jedan preostali zato ne smije da se identifikuje sa svojom domovinom jer ce se zamjeriti ovima koji to nece?
Jarane, mozes se ti identifikovati sa "Jednom i jedinom", ali onda budi spreman da BiH ne bude od "mora do Save, od Drine do Une", nego od "Bascarsije do Cengic Vile". BiH ima himnu, bez teksta, ali himnu koju su prihvatili i izglasali predstavnici sva tri naroda. Meni licno, vrlo je draga "Jedna si jedina", ali smatram da 01.06.2008. ne treba da bude izvedena. A ti cik, reci meni da mi nije mjesto na Kosevu.
stecak

#361 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by stecak »

Meho Kodro i Elvir Bolić su u svakodnevnoj vezi sa brojnim igračima iz BiH i Evrope. Podrška stiže sa svih strana. Na Koševu 1. juna (17 sati), okupit će se proslavljeni bh. asovi, bivši i aktuelni reprezentativci, koji su igrali prve kvalifikacije, ali i promotivne utakmice, kada se trasirao put ka UEFA i FIFA. Na Koševu će u «civilkama», kao vjerni navijači i podrška Kodri i prijateljima, biti neki reprezentativci na koje računa privremeni selektor Denijal Pirić za meč sa Azerbejdžanom u Zenici.

Jasna poruka

Na taj će način poslati jasnu poruku za koga ne žele da igraju. Saznajemo da će na Koševu biti i pojedini članovi Izvršnog odbora, koji su izmanipulisani od strane članova Predsjedništva NSBiH, te nasjeli na izrežiranu predstavu, te podigli ruku za Kodrinu smjenu.

Kako bi «ispravili grešku», oni su krenuli u akciju sazivanja vanredne skupštine NSBiH, kako bi se skinula vrhuška Saveza i otvorila vrata za nove snage koje mogu spasiti naš fudbal od propadanja i povesti ga u Evropu. Navijačke grupe svih klubova, ljubitelji fudbala od Une do Drine, najavili su dolazak na Koševo. Ulaznica je simboličnog iznosa 1 KM, a sav prihod ide za pomoć oboljelim i povrijeđenim navijačima Harisu Sadiću i Iliji Spasovskom.

Bajević, Baždarević, Laka, Komšić...

Na dan utakmice, u terminu «pet do dvanaest» bit će okrugli stol, na kojem bi se okupila nogometna struka, kako iz BiH, tako i Evrope, koja će govoriti o stanju u našem nogometu, te kako ga prevazići. Udruženje nogometnih trenera, na čijem je čelu Mensur Dogan nastoji dovesti Duška Bajevića i Mehmeda Baždarevića, koji je ostvario svojevrsni podvig u Francuskoj (uveo Grenobl u Prvu ligu), koji bi svoje dragocjeno znanje i iskustvo prenijeli bh. stručnjacima.

Organizator utakmice pokušava dovesti popularnog Elvira Lakovića - Laku na Koševu. U jednoj od ekipa nastupit će i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH. Za četvrtak je zakazana press konferencija na kojoj će, između ostalih, govoriti Meho Kodro, Elvir Bolić i neki igrači i treneri koji će biti akteri spektakla na Koševu. Nosilac cijelog projekta je Federalna televizija.

Želja svih aktera, novinara, navijača..., je da sve protekne u najboljem redu, da umjesto baklji, kamenica, na Koševu srcima i dlanovima, pljeskom i pjesmom napravimo impresivnu sliku koja će otići u svijet.

Marko: Želim pomoći

Marko Topić je glavna zvijezda Krila Sovjetov. Sa četiri gola i još toliko asistencija, najbolji je strijelac u proteklih deset kola u svom timu.

Ljubimac je navijača i čelnika, trenera, predsjednika i direktora. Kod bh. selektora Topić nikad nije dobio pravu priliku, ali mu je satisfakcija što je zadobio simpatije navijača. Čuo je za spektakl na Koševu. Među prvima je, čak kada je trpio kritike čelnika tadašnjeg Saveza «HB», pristao igrati za BiH.

Žao mi je šta su uradili Kodri. Čuo sam se sa njim nedavno. Zbog njega i prijatelja, sa kojim sam igrao u mladoj, mediteranskoj i A reprezentaciji spreman sam doći. Uvijek sam na Koševu sa guštom igrao, jer me publika cijenila. Nikad neću zaboraviti da su mi skandirali dok sam sjedio na klupi. Nadam se da će mi organizator poslati poziv, a ja dolazim prvim avionom. - javio se Marko Topić.

Sergej: Neka sve bude na niovu

Navijači sa nestrpljenjem očekuju svog ljubimca, Sergeja Barbareza.

Vi znate da sam spreman uključiti se u svaku akciju koja vodi ozdravljenju bh. fudbala. U kontaktu sam sa prijateljima. Neka sve bude na nivou, neka na Koševu bude impresivna slika, praznik za oči. Trebamo svijetu pokazati da imamo najbolje navijače, koji su nas nosili kroz kvalifikacije proteklih godina. Volio bih da svi budu u majicama, kapama, zastavama.., reprezentacije. - poručio je iz Hamburga Barbarez, koji usklađuje svoje sportske i privatne obaveze, kako bi bio akter na Koševu.

Kandidati

Evo kandidata, igrača koji su igrali od prvih kvalifikacija za naš državni tim: Mirsad Dedić, Samir Šabanović, Kenan Bećirević, Miroslav Kružik, Muhamed Alaim, Nijaz Hrustanović, Mirza Varešanović, Vlatko Glavaš, Senad Begić, Nudžein Geca, Edin Ramčić, Sanin Pintul, Nermin Šabić, Said Husejnović, Sejad Halilović, Bulent Biščević, Almir Turković, Mirsad Bešlija, Senad Repuh, Meho Kodro, Elvir Baljić, Sergej Barbarez, Ivica Grlić, Samir Muratović, Marko Topić, Vedin Musić, Said Fazlagić...

Od Premijer do Lige petice

Na popisu za meč na Koševu su igrači koji su iz naše Premijer lige igrali u Ligi petice. Evo nekih koji su očekuju na Koševu: Enes Mešanović, Almir Gredić, Almedin Hota, Senad Brkić, Adis Obad, Pavo Dadić, Miro Klaić, Admir Adžem, Alen Škoro, Alen Avdić, Mario Dodik, Halim Stupac, Esmir Džafić, Samir Osmanović, Dželaludin Muharemović, Samir Ćemalović, Admir Hasančić, Emir Granov, Dženan Uščuplić, Amar Ferhatović, Edin Šaranović, Vule Trivunović, Midhat Sarajčić, Vladan Grujić, Anel Džaka, Admir Velagić, Amer Osmanagić, Dženan Hošić, Adin Ćenan, Jasmin Hukić, Ševal Zahirović, Ramiz Husić, Ervin Smajlagić, Dženan Zaimović, Nedžad Žerić, Elvedin Beganović.

Stručni štabovi

U dva stručna štaba prijateljskih tabora su proslavljeni igrači i bivši asovi. Evo nekih imena koja se očekuju na Koševu: Fuad Muzurović, Kemal Hafizović, Sabahudin Saša Vugdalić, Husref Musemić, Fahrudin Zejnilović, Kemal Alispahić, Sejo Jesenković, Almir Memić, Franjo Džidić, Sedin Tanović, Sulejman Arnaut, Dr Suad Šabić, Borče Sredojević, Predrag Pašić, Sejad Kajtaz, Mirza Kapetanović, Darko Nestorović, Dževad Šećerbegović, Ivica Barbarić, Samid Sabitović, dr. Adnan Hadžimuratović.

FACEBOOK GRUPA: Svi na Kosevo 01.06 >>>
mIRCerka

#362 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by mIRCerka »

Dendrlix wrote:
mIRCerka wrote:
Slazem se mirci, ali ovdje se radi da ce je Baljic otpjevati preko razglasa, prije izvodjenja zvanicne himne BiH.

Ja sam je uvijek pjevao na tribinama i to mi niko ne moze ni osporiti ni zabraniti.
Znam, zato i napisah velikim slovima.
zgembo_sa

#363 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by zgembo_sa »

Necu ti ja nista reci, ako hoces dodji, ako neces ne moras. Ja znam da cu je ja pjevat. Ko hoce da pjeva ovu nijemu nek pjeva, mi cemo ovu s tekstom, vidjecemo koja je glasnija :)
KotromanichII

#364 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by KotromanichII »

Grahovac: Da mogu, čelnike Saveza bi smijenio za 24 sata
Ako budem mogao ukinut ću NS BiH

Gavrilo Grahovac naložio da se ispita da li je Nogometni savez BiH zaista registriran kao udruženje građana na nivou FBiH...
28.05.2008. 14:45
Naš jučerašnji tekst "Gavrilo Grahovac može smijeniti čelnike Saveza" podstakao je, bolje rečeno podsjetio federalnog ministra kulture i sporta na ovlaštenja koja ima. Tako je jučer ujutro svom pomoćniku za sport odmah naložio da ispita da li je Nogometni savez BiH zaista registriran kao udruženje građana na nivou FBiH.

- Ako budu tako registrirani onda možemo pokrenuti postupak poništenja te registracije i na taj način otvoriti neki proces. Smjenjivati čelnike nije u mojoj ingerenciji. Nadležnost da mijenja rukovodstvo ima Skupština saveza, nema je čak ni državni ministar civilnih poslova u čijoj je nadležnostri i sport, a kamo li entitetski - kazao je za "as" ministar Grahovac.

U jednoj je rečenici istakao i svoj lični odnos prema svemu što se događa u Savezu.

- Da mogu, čelnici Saveza bi bili smijenjeni u roku 24 sata - bio je jasan prvi čovjek kulture i sporta u Federaciji.

Tekst je preuzet iz bh. dnevnika "as"...
DaysleepeR

#365 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by DaysleepeR »

zgembo_sa wrote:Necu ti ja nista reci, ako hoces dodji, ako neces ne moras. Ja znam da cu je ja pjevat. Ko hoce da pjeva ovu nijemu nek pjeva, mi cemo ovu s tekstom, vidjecemo koja je glasnija :)
e moj zgembo ja jedno 3 puta napisah da ja imam svoj lični stav a da iznosim onaj objektivni

naravno da treba da se pjeva sa tribina, ali kao zvanično izvođenje biće malo deplasirano
helo

#366 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by helo »

Ljudi koi vam je qurac, ako ta himna nije u upotrebi ima himna (melodija koja je mjenja) onda i netreba da bude. Bivša himna "zemljo tisuć ljeta" je odlicna himna i pjesma o zemlji, koa ista nikoga ne vrjedza. Istina je da pojedincima smeta Bosna i Hercegovina, ali na kraju pjevacemo o Bosni i Hercegovini na drugi nacin, jer tu živimo. Nemojte samo dozvoliti da radi necega nebitnog kvarimo utakmicu i atmosveru koja ce se desiti 01.06
DaysleepeR

#367 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by DaysleepeR »

ja stvarno nemogu da vjerujem kako ljudi nisu svjesni protiv kakvih lisica se ovdje mi svi borimo

pa nisu oni djeca, iskoristice svaki, ali svaki povod da sve okrenu u totalno drugom smjeru

moja sva poenta je da se nesmije biti naivan nego pametan i ne ici emocijama nego pametno

nego sta nakon utakmice?
mIRCerka

#368 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by mIRCerka »

TEXT
Zemljo Kulinova, kroz stoljeća mnoga
nakaradnu stvori smo te bez straha od Boga
Kantona je deset, entiteta dva
tri su člana predsjedništva, bezbroj funkcija
I visoki predstavnik je najviši od svih
dobro nam ga čini svima, pa zasluži stih
Bosno mila mati, Hercegovino
oprosti nam mila zemljo što postojimo,
Ti ćeš zemljo vječna biti a mi gnojivo.
elSaik

#369 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by elSaik »

DaysleepeR wrote:
elSaik wrote:
ti nikako da skontaš da kakav god sutra taj savez bude u njemu mora biti 33% ljudi iz RS-a i 33% ljudi iz HZ HB

pa ti pravi savez sa ljudima kojima to ne smeta

sumnjam da si David Copperfield

želje su jedno a drugo realnost

HZ HB ne postoji. Pitaj Sergeja Barbareza, Zvjezdana Misimovića, Ivicu Grlića smeta li im kad navijači pjevaju tu himni. E, takve ćemo ljude, ako Bog da, ubuduće imati u Savezu, a ne te koje ti spominješ.

I ja govorim o himni kao nečemu što će navijači pjevati na stadionu. Protiv sam toga da se intonira sa razglasa, ako je o tome riječ.
Last edited by elSaik on 28/05/2008 16:29, edited 1 time in total.
ulpinian

#370 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by ulpinian »

Svaka čast Zanici, u vezi plakata o bojkotu utakmice sa Azerbejdzanom
sunčan dan

#371 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by sunčan dan »

Svi pričate o plakatima, a niko sliku da stavi, da i mi vidimo :mrgreen:
elSaik

#372 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by elSaik »

Jučer smo pokušali stupiti u kontakt sa pomenutim trojcem, međutim, samo se golman Ibrahim Šehić udostojio odogovoriti na telefonski poziv. Evo šta je Šehić kazao na upit da prokomentira poziv Pirića:

- Prvo nisam još vidio taj poziv, niti me iko obavijestio da je on stigao. A drugo, činjenica je da sam vrlo mlad i da mi nastup u "A" selekciji itekako može pomoći u karijeru - kazao je na startu Šehić i potom dodao:

- Međutim, nisam siguran da ću biti u mogućnosti da se odazovem. Imam stomačnih problema, i upitno je hoću li moći braniti u Posušju u posljednjem kolu Premijer lige BiH. Da se ne lažemo, sve i da sam potpuno zdrav, ne znam kako bih postupio. Jer, bez obzira koliko mi pozitivnog donosi taj nastup u "A" timu, ne znam kako bih sutra izašao na ulicu u pogledao ljudima u oči. A i sami znate kako obični ljudi, pa i moji "Manijaci", gledaju na sve ovo. Jednostavno, tako sam odgojen, hodati uzdignute glave gradom nema svoju cijenu - poručio je mladi Ibrahim Šehić.

Ostatak... http://san.ba/index.php?id=2494
Mobile_Disco

#373 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Mobile_Disco »

Bojkot!!!
Naciju brukate
Državu kradete
Sve nas sramotite
Savez napolje

Ovako glase plakati poljepljeni po gradu.. Postavljam slik cim budem mogao :bih:
Oi

#374 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Oi »

Image
Mobile_Disco

#375 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Mobile_Disco »

Oi wrote:Image

Hvala :thumbup:

:bih:
Post Reply