Da li ste Yugonostalgičari ?
- _tulumba_
#351 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
neka konekcija bas zna zaj.....t

-
carlo21
#352 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Yugonostalgičar nisam,i glupi su mi svi koji žale za pokojnim državama Jugoslavijom,Austro-Ugarskom,Osmanlijskim Carstvom...A ima i takvih,još uvijek! Za pokojnim čovjekom je u redu žaliti i tugovati,ali za državom NE!
Ali zato se,s pravom,mogu sjećati lijepih trenutaka,prijatelja,pjesama i pjevača,filmova i glumaca,djetinjstva i mladosti...
I,zato,pozdrav svim ljudima dobre volje,gdje god se oni danas nalazilil,i u kojoj god državi živjeli!
Ali zato se,s pravom,mogu sjećati lijepih trenutaka,prijatelja,pjesama i pjevača,filmova i glumaca,djetinjstva i mladosti...
I,zato,pozdrav svim ljudima dobre volje,gdje god se oni danas nalazilil,i u kojoj god državi živjeli!
- mofo33
#353 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
ja bog'me jesam jugonostalgicna i nimalo se ne osjecam glupom zbog toga
stavise ponosim se ex-jugovickom dusom,
meni je kreten vazda bio samo kreten, bez ikakvog obzira na vjeroispovjest ili nacionalnost
moje pozicije se nisu promijenile, i dan danas isto gledam ljude,tacka.
stavise ponosim se ex-jugovickom dusom,
meni je kreten vazda bio samo kreten, bez ikakvog obzira na vjeroispovjest ili nacionalnost
moje pozicije se nisu promijenile, i dan danas isto gledam ljude,tacka.
- Edin H.
#354 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Tito vodi protiv Alije 94 naspram 71 
- mofo33
#355 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
ma nije to nista,bolan, bilo bi 100% kad bi neki razmislili malo boljeEdin H. wrote:Tito vodi protiv Alije 94 naspram 71
lakse je lagati drugima nego samom sebi...
-
palermo
#356 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Dobar ti odgovor na pitanje odakle si (location:pogrešna država). Želim ti da nađeš sebi pravu državu, a nama ostavi ovu i ne sekiraj se , mi je osjećamo svojom.......mofo33 wrote:ma nije to nista,bolan, bilo bi 100% kad bi neki razmislili malo boljeEdin H. wrote:Tito vodi protiv Alije 94 naspram 71![]()
- mofo33
#357 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
eh, da je srece bilo...ne bih ja bila u pogresnoj drzavi...palermo wrote:Dobar ti odgovor na pitanje odakle si (location:pogrešna država). Želim ti da nađeš sebi pravu državu, a nama ostavi ovu i ne sekiraj se , mi je osjećamo svojom.......mofo33 wrote:ma nije to nista,bolan, bilo bi 100% kad bi neki razmislili malo boljeEdin H. wrote:Tito vodi protiv Alije 94 naspram 71![]()
- DiplomataSaSela
#358 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
A koja je to toliko pogresna drzava pa nisi imala srece....mofo33 wrote: eh, da je srece bilo...ne bih ja bila u pogresnoj drzavi...
-
b@tto
#359 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
ja jesam nostalgičar za onim vremenima,živilo se bolje,ali biti nostalgičar za državom u kojoj nije bilo demokratije je smiješno.
-
sekspir
#360 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
I ja sam za demokratiju ako nam ucini zivot boljim,pa stoga,zalim za onom drzavom iako nije bilo demokratije,ali je,eto,btto,priznas-bilo bolje!
- coek
#361 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Jesam nostalgicar za normalnom zemljom u kojem se moze normalno zivjeti i raditi i gdje ce pojedinac biti slobodan. Da li se ta zemlja zove Jugoslavija, BiH ili sutra EU manje je bitno.
-
hare1964
#362 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
odkad je drug TITO umro ja druga nemam
sad se pusite
sad se pusite
- turban
#363 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Ovo je vasa Yugoslavija!!
http://www.youtube.com/watch?v=fSgIU_pZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=0fUsoh3i24Y&NR=1
Ako se moze neko identifikovati sa ovom Yugoslavijom onda neka mu je na cast.Yugoslavija jeste produkt srpske zelje da svi Srbi zive u jednoj drzavi.Srbi su drzali sve poluge vlasti,medije obrazovani i informativni preogram.Ekonomiju te vojsku.Bivsa JNA bila je sto se tice vojnog-oficirskog kadara 90%srpska.
DAKLE CRVENO I CRVENO DAJU CRNO,to je formula Yugoslavije.Ova tema vrjedja zrtve te vase Yugoslavije...
http://www.youtube.com/watch?v=fSgIU_pZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=0fUsoh3i24Y&NR=1
Ako se moze neko identifikovati sa ovom Yugoslavijom onda neka mu je na cast.Yugoslavija jeste produkt srpske zelje da svi Srbi zive u jednoj drzavi.Srbi su drzali sve poluge vlasti,medije obrazovani i informativni preogram.Ekonomiju te vojsku.Bivsa JNA bila je sto se tice vojnog-oficirskog kadara 90%srpska.
DAKLE CRVENO I CRVENO DAJU CRNO,to je formula Yugoslavije.Ova tema vrjedja zrtve te vase Yugoslavije...
- Vodenjak
#364 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
To sto je dobar dio nas zavrsio u inostranstvu vjerovatno nije tvoja greska, ali ti i ljudi koji razmisljaju poput tebe su sasvim sigurno medju prvim krivcima sto mi i ostasmo ovdje._tulumba_ wrote:The Cult wrote:Bratstvo-Jedinstvo=srpstvo=Jugoslavija=SHIT!!!!
VIVA BOSNIA!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neka se raspala, vala sto jest jest!
i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
Pa bolje ikakva nezavisna Bosna nego potlacena Bosna!!
Hvala Bogu pa su izrasle generacije koje nece nikad vise dozovliti nikakvo "bratstvo i jedinstvo" na ovim prostorima, i hvala Bogu da je EU jedina opcija!!![]()
![]()
![]()
Ako mi ne vjerujes, procitaj svoj post jos jednom!
Pa onda jos jednom...
I tako redom...
-
popajic
#365 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Hvala bogu pa ne misle svi da ce nove generacije bolje zivjeti razdvojene visokim zidom u 3 avlije._tulumba_ wrote:The Cult wrote:Bratstvo-Jedinstvo=srpstvo=Jugoslavija=SHIT!!!!
VIVA BOSNIA!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...
pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
Hvala Bogu pa su izrasle generacije koje nece nikad vise dozovliti nikakvo "bratstvo i jedinstvo" na ovim prostorima, i hvala Bogu da je EU jedina opcija!!![]()
![]()
![]()
Ograditi se od zlocinaca treba.I svojih i tudjih.Ali biti ponosan na prebrojavanje krvnih zrnaca novim generacijama i barikadiranjem u torove je jako zalosno i nezdravo.I za njih i za BiH.
- seln
#366 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Sto jest, jest...onda su sve koke bile tvoje...od Vardara pa do Triglavaaaa.
A sad mozes zaradit belaja u susjednoj mahali.
A sad mozes zaradit belaja u susjednoj mahali.
-
skorpija1S
#367 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Meni je lakse,cim sam vidjela onoliko naroda u subotu na obiljezavanju 65.godina Bitke na Neretvi,ima jos onih sa zdravim rasudjivanjem. Srecom.
-
palermo
#368 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
- mofo33
#369 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
francuskaDiplomataSaSela wrote:A koja je to toliko pogresna drzava pa nisi imala srece....mofo33 wrote: eh, da je srece bilo...ne bih ja bila u pogresnoj drzavi...
-
skorpija1S
#370 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Pa sto dolazis na ovu temu,ja ne idem na teme koje me ne zanimaju....palermo wrote:Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
-
palermo
#371 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Jel tebi suviše teško da pročitaš do kraja par rečenica i učiniš misaoni napor da ih razumiješ, nisam ja rekao da me ne zanima, štoviše, nego ne shvatam............što bi se reklo, jako sam zainteresiran, al sam izgleda glup da shvatim...............dakle, pročitaj ponovno moj post, pa ako imaš štogod da mi odgovoriš , a ti odgovori.......skorpija1S wrote:Pa sto dolazis na ovu temu,ja ne idem na teme koje me ne zanimaju....palermo wrote:Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
- Prpa.ba
#372 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
palermo wrote:Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
Poenta? Ne srati po drzavi u kojoj smo zivjeli u barem prividnom miru i daleko boljem ekonomskom stanju nego danas. Da nasi, pazi molim te: nasi (demokratski, kapitalisticki, stagod), politicari znaju ista drugo raditi osim spominjati Srebrenicu pred izbore, pozivati se na agresiju i rat, mozda se ljudi i ne bi sjecali te tamnice naroda nego bi bili zaposleni i mislili o boljem sutra, naravno sa zakopanim oruzjem da nas ne bi ovi iza brda opet iznenadili. Ali jok, do 2340. cemo se pozivati na agresiju, ukidanje Dejtona, "RS je kriv sto mi je krava crkla", a jesti cemo travu.
- _tulumba_
#373 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
koji tebi dio nije jasan???pa bilo vam je dobro u jugi zar ne? pa sami kazete da je?Vodenjak wrote:To sto je dobar dio nas zavrsio u inostranstvu vjerovatno nije tvoja greska, ali ti i ljudi koji razmisljaju poput tebe su sasvim sigurno medju prvim krivcima sto mi i ostasmo ovdje._tulumba_ wrote:The Cult wrote:Bratstvo-Jedinstvo=srpstvo=Jugoslavija=SHIT!!!!
VIVA BOSNIA!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
![]()
![]()
Ako mi ne vjerujes, procitaj svoj post jos jednom!
Pa onda jos jednom...
I tako redom...![]()
Kad se prvi metak ispalio, tako se dobar dio ljudi ispalio u inostranstvo, pa znaci bilo vam je dobro u Jugi a ni sad vam nije lose tamo gdje ste!
i sad tu uzdisete za "onim" vremenima!!Sto se mene tice, ko se nije vratio 96. ili 97. ne treba ni sada
Sta tebi nije jasno??
- Vodenjak
#374 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Meni je s tobom i takvima sve jasno..._tulumba_ wrote:
koji tebi dio nije jasan???pa bilo vam je dobro u jugi zar ne? pa sami kazete da je?
Kad se prvi metak ispalio, tako se dobar dio ljudi ispalio u inostranstvo, pa znaci bilo vam je dobro u Jugi a ni sad vam nije lose tamo gdje ste!
i sad tu uzdisete za "onim" vremenima!!Sto se mene tice, ko se nije vratio 96. ili 97. ne treba ni sada![]()
![]()
Sta tebi nije jasno??
Zato i jesam gdje jesam.
- _tulumba_
#375 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
popajic wrote:Hvala bogu pa ne misle svi da ce nove generacije bolje zivjeti razdvojene visokim zidom u 3 avlije._tulumba_ wrote:The Cult wrote:Bratstvo-Jedinstvo=srpstvo=Jugoslavija=SHIT!!!!
VIVA BOSNIA!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...
pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
![]()
![]()
Ograditi se od zlocinaca treba.I svojih i tudjih.Ali biti ponosan na prebrojavanje krvnih zrnaca novim generacijama i barikadiranjem u torove je jako zalosno i nezdravo.I za njih i za BiH.
jah eto, to se da vidjeti iz mog posta, da su izrasle generacije koje ce praviti zidove od najmanje 15 m...
ne mislim na to, nego na neke zajednicke drzave, zato sam i napisao hvala Bogu da se to ne moze svakako desiti jer jedina moguca zajednica je EU a ne neka "balkanski (na silu naparvljen) sataras"
ne znam sta ceka ova nasa zemlja sa pravljenjem zajednicke zemlje sa Srbijom, jbg kad ne mozemo u EU mozemo sa Srbijom, bar bi kasnije zajedno u EU, eto samo pomena radi, samo 50% Srba su otvoreni radikali, a to znaci da obozavaju Bosance....