avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Static-X

#351 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Raja uskro imam let DC-London-ZG-SA
Jel ko imao iskustva sa letom preko Londona, posto sam cuo glasine da nije bas ugodno. Pa ako ima ko da je letio, vasa misljenja, sta nije stimalo sta jeste?
ljubav_aha

#352 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:Raja uskro imam let DC-London-ZG-SA
Jel ko imao iskustva sa letom preko Londona, posto sam cuo glasine da nije bas ugodno. Pa ako ima ko da je letio, vasa misljenja, sta nije stimalo sta jeste?
sA kim putujes :?:

sto su bili razlozi :?:
Static-X

#353 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

A nezna niko tacno, sve je ono cula kazala, kako u Londonu nevalja, petljanija velika za connect let, kao moras uzeti svoj prtljag pa ga ponovo prijaviti, pa putujes dugo do tog terminala...Uglavnom nista konkretno.

Ja sa british letim..
ljubav_aha

#354 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:A nezna niko tacno, sve je ono cula kazala, kako u Londonu nevalja, petljanija velika za connect let, kao moras uzeti svoj prtljag pa ga ponovo prijaviti, pa putujes dugo do tog terminala...Uglavnom nista konkretno.

Ja sa british letim..
problem je sto raja ne obraca paznju na vrijeme cekanja izmedju letova ,a preporucuje se 2 i pol sata,to je minimum ,jer 30 minuta ,koje je ukljuceno u vremenu cekanja ,je doslovno vrijeme sjedenja u avionu do momenta odvajanja tockova sa piste

ne razumijem,prtljag i njegova ruta su vec poznati tokom dolaska na aerodrom

dugo putovanje do tog terminala :D reci im da idu na CHD , Pariz,da vide kako se hvata konekcija :D :lol:

licno,iako je Frankfurt ogorman,mogu reci,najbolje je organiziran aerodrom takve velicine :thumbup:
Static-X

#355 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:A nezna niko tacno, sve je ono cula kazala, kako u Londonu nevalja, petljanija velika za connect let, kao moras uzeti svoj prtljag pa ga ponovo prijaviti, pa putujes dugo do tog terminala...Uglavnom nista konkretno.

Ja sa british letim..
problem je sto raja ne obraca paznju na vrijeme cekanja izmedju letova ,a preporucuje se 2 i pol sata,to je minimum ,jer 30 minuta ,koje je ukljuceno u vremenu cekanja ,je doslovno vrijeme sjedenja u avionu do momenta odvajanja tockova sa piste

dugo putovanje do tog terminala :D reci im da idu na CHD , Pariz,da vide kako se hvata konekcija :D :lol:

licno,iako je Frankfurt ogorman,mogu reci,najbolje je organiziran aerodrom takve velicine :thumbup:
Pa jes kad bi ja mogao da sebi nastimam kako ja hocu stavljo bi ja sebi koliko hocu sati. Pretezno svi idemo da nam bude povoljnije.

Frankfurt :? pricam o Londonu bona :D
ljubav_aha

#356 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:
ljubav_aha wrote:problem je sto raja ne obraca paznju na vrijeme cekanja izmedju letova ,a preporucuje se 2 i pol sata,to je minimum ,jer 30 minuta ,koje je ukljuceno u vremenu cekanja ,je doslovno vrijeme sjedenja u avionu do momenta odvajanja tockova sa piste

Pa jes kad bi ja mogao da sebi nastimam kako ja hocu stavljo bi ja sebi koliko hocu sati. Pretezno svi idemo da nam bude povoljnije.

Frankfurt :? pricam o Londonu bona :D
znam da je London,tu se najvise zale na vrieme cekanja okok 4sata :D posotji vise opcija za vrijeme cekanja izmedju letova,ali ne znam kako kupujes kartu :!:

samo sam uporedila druge aerodrome,i FRA sam licno preporucila :-D iako i AMSterdam nije los :thumbup:

Pariz je lavirint,zato sam se naslaila jer se zale na vleicinu Londonskog aerodroma :-D

za tebe ne brinem,imas iskustvo avio putovanja,ugodan let zelim :-D
ljubav_aha

#357 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Ja_Ja wrote:Evo citam na facebooku da su ove nase agencije sto su prodavale karte na nacin koji sam na predhodnoj stranici objasnio izgleda pocele otkazivati iste, sto nije ni cudo s obzirom na okolnosti.

Jucer sam isto tako dobio info da je Croatia zatvorila gotovo sva sjedista na svojim letovima. Tek po neko mjesto otvoreno, a za ove direktne letove jos nema pouzdanih informacija.
pa sto kupujete karte putem agencija :lol: :D
bezzeze

#358 Re: avio karte iz amerike

Post by bezzeze »

Ja sa british letim..
Vidio, letio, dozivio,..... nikakvih problema do londona/heathrow.. ide sve ko flak, malo te vozaju autobusom sa jednog gejta na drugi (5-10 minuta)
Ovo sto ti govoris za preuzimanje prtljaga je prelazak s jednog na drugi aerodrom. dakle sletis na heathrow ili gatewick, preuzmes kUfere, pa onda trcis s kraja na kraj grada (truckati se u metrou ili gradskom busu) da bi dosao na zeljeni aerodrom. To su te jeftinije varijante stotinu dolara gore dole.
http://wiki.answers.com/Q/Distance_betw ... ck_airport
Ako si musterija za takvu zajebavu, onda sretno.
Static-X

#359 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

bezzeze wrote:

Ja sa british letim..
Vidio, letio, dozivio,..... nikakvih problema do londona/heathrow.. ide sve ko flak, malo te vozaju autobusom sa jednog gejta na drugi (5-10 minuta)
Ovo sto ti govoris za preuzimanje prtljaga je prelazak s jednog na drugi aerodrom. dakle sletis na heathrow ili gatewick, preuzmes kUfere, pa onda trcis s kraja na kraj grada (truckati se u metrou ili gradskom busu) da bi dosao na zeljeni aerodrom. To su te jeftinije varijante stotinu dolara gore dole.
Hvala na infu :)
A ne presjedam s jednog na drugi airodrom, znam to bi bila petljanija velika. Al nas narod voli da uvelica.
ljubav_aha

#360 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:
bezzeze wrote:

Ja sa british letim..
Hvala na infu :)
A ne presjedam s jednog na drugi airodrom, znam to bi bila petljanija velika. Al nas narod voli da uvelica.
nas narod mahalski uvlelica jer ne neiformiran,ili kako se kaze "nepismen"
ahuseino

#361 Re: avio karte iz amerike

Post by ahuseino »

Sto odma omalovazavati nas narod? Cuj nepismen. To u drugim 'narodima' neJma 'nepismenosti', glasina, preuvelicavanja?

Sve Becka skola, kultura. :( :thumbup:
ljubav_aha

#362 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

ahuseino wrote:Sto odma omalovazavati nas narod? Cuj nepismen. To u drugim 'narodima' neJma 'nepismenosti', glasina, preuvelicavanja?

pisem o neinformiranosti i prici istih koji prave senzaciju bez konkretnog cilja tj,cilj nije objasntit problem;svaka osoba ,ako ne razumije problem ce pokusati naci pravilan odgovor :)
ahuseino

#363 Re: avio karte iz amerike

Post by ahuseino »

ljubav_aha wrote:
ahuseino wrote:Sto odma omalovazavati nas narod? Cuj nepismen. To u drugim 'narodima' neJma 'nepismenosti', glasina, preuvelicavanja?

pisem o neinformiranosti i prici istih koji prave senzaciju bez konkretnog cilja tj,cilj nije objasntit problem;svaka osoba ,ako ne razumije problem ce pokusati naci pravilan odgovor :)
Ne moras ti pisati o cemu pises :-)

Autofobija, ili bolje - self-loathing je nama znana vise nego drugim, 'pismenijim' narodima. :(
ljubav_aha

#364 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

ahuseino wrote:
ljubav_aha wrote:
Ne moras ti pisati o cemu pises :-)

Autofobija, ili bolje - self-loathing je nama znana vise nego drugim, 'pismenijim' narodima. :(
da,a na poslovnom ID pise zemlja porijekla :-D a to je volonterski dio identifikacije :-D

ziasta si pogresno usmjerio moju izjavu :)

pozdrav

back to tema,sorry :)
IHAVEDREAM

#365 Re: avio karte iz amerike

Post by IHAVEDREAM »

....
stari_sarajevski_gospodin

#366 Re: avio karte iz amerike

Post by stari_sarajevski_gospodin »

koja kompanija nudi najpovoljinju cijenu za BiH pocetkom oktobra? Posto danas sam prico sa jednom kompanijom pa mi je bilo malo skupo za ovu sezonu
B6Redhell

#367 Re: avio karte iz amerike

Post by B6Redhell »

Nova godina se blizi u kojoj ce mnogi u Bosnu ako bog da pa tako i ja.
Gledam ove karte katasrofa ba! Ko bajagi gorivo malo pojeftinilo, Euro malo oslabio (ako bog da jos ce :D ) ali karte...
Karte mi se cine cak i skupljim. Valja mi rezervisati za mene, zenu i dvoje djece nekad tamo za ljeta. Nisu karte toliko skupe koliko airodromi nabiju poreza i kojekakvih fee. Al ne smijem se zaliti od tih fee-s ja dobijam platu :D
Nego sta me interesuje imal kakvih novih agencija, i sta je sa ovih direktnih letova za zg i bg. Jeli to ikada proslo..??!!
ljubav_aha

#368 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

izgleda da ce karte 2011 ljeto biti $ 200 skuplje ,u odnosu na ljeto 2011

sa takovm sumom mogu otici u AUSSIE ;-)
B6Redhell

#369 Re: avio karte iz amerike

Post by B6Redhell »

ljubav_aha wrote:izgleda da ce karte 2011 ljeto biti $ 200 skuplje ,u odnosu na ljeto 2011

Haman si u pravu. Nije nam Lahko. Ja da ne moram vijeruj mi nebi iso :cry: Karte pokose do koljena...
luckylaka

#370 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

ljubav_aha wrote:izgleda da ce karte 2011 ljeto biti $ 200 skuplje ,u odnosu na ljeto 2011

De ti meni ovo prevedi nesto ja ovdje ne kontam ,kada ce biti skuplje 2011 ili 2011 :D
ljubav_aha

#371 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

B6Redhell wrote:

Haman si u pravu. Nije nam Lahko. Ja da ne moram vijeruj mi nebi iso :cry: Karte pokose do koljena...
kolega,gledala sam sebi kartu neki dan za australiju za svoj godisnji odmor,i sinoc pogledam za BiH,nakon tvog pitanja,i stvrano BiH i Australija, se izjednacile sa cjenama
Static-X

#372 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Da nije malo prerano govoriti za ljetne karte?
ljubav_aha

#373 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:Da nije malo prerano govoriti za ljetne karte?
jeste,ali karte nece biti jefitnije
B6Redhell

#374 Re: avio karte iz amerike

Post by B6Redhell »

Static-X wrote:Da nije malo prerano govoriti za ljetne karte?
Ma kakvi prerano. Sad ce to ba. Januar, Februar. tad se karte rezervisu, da si rahat. Kad cekas do zadnje min. mozda i docekas, mozda i ne.
prha

#375 Re: avio karte iz amerike

Post by prha »

ja platio kartu $1100 5jul-13aug...DL i OU. :-D
Post Reply